24/4/10

Οχι όμως μόνον δειλός, αλλά και ψεύτης


διαπλοκές και δολοπλοκίες...
Τον Ιούνιο του 1955, πριν από 55 χρόνια, γεννήθηκα Ελληνας ελεύθερος (ύστερα απ' τους αγώνες του πατέρα μου, του παππού μου και του προπάππου μου).
Χθες, Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με ανακήρυξαν πάλι ραγιά.
Δεν το δέχομαι.
Αποφράς ημέρα.
Χθες Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου από το Καστελόριζο, που του χρησίμευε ως ένα άθλιας πασοκιάς μελό εθνικό τάχα σκηνικό γεμάτο συμβολισμούς για κουτούς, ανακοίνωσε στην Ελλάδα και τους Ελληνες ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο «μηχανισμός»!
Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος δειλός ώς την τελευταία στιγμή, κρύφθηκε πίσω απ' το δάκτυλό του, ξεπέφτοντας σε επικοινωνιακές μαλαγανιές της δεκάρας, προκειμένου να μην προφέρει την καταραμένη λέξη ΔΝΤ.
Οχι όμως μόνον δειλός, αλλά και ψεύτης.
Ηδη ο μηχανισμός του ΔΝΤ είχε ενεργοποιηθεί από δεκαημέρου ύστερα από επιστολή εξ Ελλάδος που μάλλον δεν την έστειλε η θεία μου η Φωτούλα.
Χθες, ημέρα αποφράδα ο ελλαδίτικος ελληνισμός δέχθηκε σφοδρό χτύπημα κι άλλαξε κατηγορία στην τάξη των εθνών.
Η βόμβα της ήσσονος προσπάθειας, του λαϊκού καρκατσουλιού και της ασυδοσίας των αστών που πρώτος έθεσε στα θεμέλια της χώρας, μάλιστα στο όνομα του σοσιαλισμού, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εξερράγη στα χέρια του γιου του.
Τη βόμβα αυτή κλώσησε ο κ. Σημίτης, ο οποίος, αντί να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα, τη βύθισε στην πιο βαθειά διαπλοκή και την πιο αισχρή εξάρτηση.
Την ίδια βόμβα, που όλο και φόρτωνε εκρηκτική ύλη, την έκανε ο κ. Καραμανλής βόμβα μεγατόνων, εξαπατώντας σε έσχατο, προδοτικό βαθμό τον λαό και παραδίδοντας το κράτος που θα «επανίδρυε» ολότελα και ολοκληρωτικά στους «νταβατζήδες» που θα ακύρωνε.
Και φθάσαμε στον Γιώργο με πολλούς να ελπίζουν ότι δεν είναι Γιωργάκης.
Και ο γιος του Αντρέα, αντί αμέσως να σύρει μάχαιραν άρχισε τα καραγκιοζιλίκια. Οχι μόνον χάνοντας πολύτιμο χρόνο, όχι μόνον δείχνοντας ανέτοιμος όχι μόνον επειδή άρχισε τις ανεκδιήγητες τραγικοκωμικές κορώνες για την κατάσταση της χώρας, σαν αποτυχημένος ηθοποιός στην Επίδαυρο, όχι μόνον διότι οι παρλαπίπες όλων για όλα πήγαν σύννεφο, αλλά κυρίως διότι δεν είχε σχέδιο και στρατηγική. Για τίποτα.
Και οι αγορές ξεσάλωσαν
.
Και -σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς- η κρίση του χρέους και των ελλειμμάτων μετατράπηκε σε δραματική κρίση δανεισμού. Η χώρα βρέθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό και τον πρωθυπουργό της να λέει κουταμάρες, να υπεκφεύγει και να συνεχίζει απτόητος μια καταραμένη παράσταση προπαγάνδας της ελεεινής μορφής.
Ολοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δεινά στα γερά. Και όλοι τώρα πια ξέρουμε ότι στο τιμόνι της χώρας είναι Οδυσσείς της πλάκας, όχι πολυμήχανοι αλλά αμήχανοι. Κι όχι μόνον! Πονηροί! Κουτοπόνηροι! Που έχουν πιαστεί να λένε ψέματα διαρκώς για όλα. Που συνεχίζουν να προστατεύουν τους φοροφυγάδες τα λαμόγια, τους παλιανθρώπους.
Μια μακρά σειρά ανίκανων ηγετών που στα δύσκολα την κοπάναγαν, ενδοτικοί, που ακολούθησαν πολιτική κατευνασμού προς εχθρούς κι εχθρούς, που αποδόμησαν τη χώρα, που αιχμαλώτισαν τον λαό στην πίστωση και την υπερκατανάλωση, που τον αποβλάκωσαν με την τηλεόραση και τα παπαγαλάκια τους που τον καταλήστεψαν με το Χρηματιστήριο και τη δημιουργική λογιστική, ηγέτες ξενόδουλοι, που λεηλάτησαν τη χώρα, τώρα με τελευταίον στη σειρά και τις δυνάμεις τον Γιωργάκη, αυτόν τον μοιραίο, παραδίδουν (και προδίδουν) τη χώρα «κληρονομιά στη Ρώμη» σαν τον προδότη κι ανίκανο Ατταλο τον Γ', σαν το μπαίγνιο εκείνο τον Πτολεμαίο τον Αυλητή, που ήξερε μόνον να παίζει τον αυλό, όπως ο δικός μας ξέρει μόνον να τρέχει τζόκινγκ τρεις ώρες κάθε πρωί ή να κάνει άλλες τόσες ποδήλατο...
Ομως οι Ελληνες θα σηκώσουν πάλι κεφάλι. Δείχνοντας τα δόντια τους και τις γροθιές τους. Η χώρα είναι πλούσια. Αυτοί που την έκλεβαν, μας μαράζωσαν. Αλλά το μαράζι είναι σαν τη νύχτα πριν την αυγή...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 24.IV.2010 stathis@enet.gr
Πηγή: www.enet.gr

10 σχόλια:

  1. Ο ΓΑΠ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ - ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣΕ.
    ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Στάθη, το βέλος κατ' ευθείαν στο μικρό κυκλάκι στο κέντρο του στόχου. Γι' αυτό σε εκτιμούν οι Έλληνες απ' όλο το πολιτικό φάσμα (εκτός από τους 'κοσμοπολίτες' και κάτι τσουτσέκια από τις συνιστώσες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββατο, 24 Απριλίου 2010
    Παραίτηση κυβερνητικού αξιωματούχου σε θέση κλειδί;

    Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;

    "Επειδη θεωρω οτι δεν κρυβεις πραγματα,δεν εισαι διαπλεκομενος φιλε μου troktike ακου.Ειμαι κρατικος λειτουργος-αλλα συνηθως εμεις μιλουμε οταν μας διωχνουν απο τη θεση μας-και επειδη θελω να εχω τη συνηδειση μου ησυχη ως ενα βαθμα θα σου πω οτι η αποψη των περισσοτερων υπουργων και αλλων ειναι οτι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....



    παιζει ΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ το παιχνιδι των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.βιαστηκε να προσφυγει στο μηχανισμο στηριξης της ΕΕ και ΔΝΤ επειδη στο τελος του μηνα θα ερχοταν προταση βοηθειας απο την ΡΩΣΙΑ υψους 50 δις ΕΥΡΩ με σταθερο επιτοκιο 4% για παντα και χωρις ανταλλαγματα.Επισης υπαρχει πακετο 60 δις απο την ΚΙΝΑ για επενδυσεις στην Ευρωπη και ενδιαφερον για εξαγοΡα του ΟΣΕ.Ελαβα μερος σε συζητησεις υψηλου επιπεδου και υπηρχε η διαπιστωση οτι με ορισμενες στοχευμενες κινησεις θα λυνοταν το οικονομικο προβλημα της ελλαδος,ομως η ισχυρη αντιδραση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της ομαδας του δεν αφηνε περιθωρια,ηταν σιγουρη η αιτηση βοηθειας.εγω θεωρω προδοσια και εγκλημα την αποφαση και σε λιγες μερες η παραιτηση ! μου θα κανει θορυβο.Τωρα ειμαι ανωνυμος αναγνωστης.Πιστευω να το αναρτησεις,αν οχι να εισαι καλα και να με θυμηθεις σε λιγες μερες.

    πηγη http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1632.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε ανωνυμε αξιοματουχε που ετοιμαζεσαι να παραιτηθης.Μου φαινονται λιγο περιεργα τα γραφομενα σου και χωρις να θελω να σε αμφισβητησω θελω καποιες απλες απαντησεις.Κατ'αρχας αφου εισαι ανωτατος αξιωματουχος νομιζω οτι η παραιτηση σου θα κανει θορυβο και θα αποκαλυφτουν οι λογοι.Επειτα πως γινεται αθορυβα η Ρωσια και η Κινα να ετοιμαζαν βοηθεια χωρις να γινει γνωστο αλλωστε η αρνηση απο ΓΑΠ περιεχει τον κινδυνο καποιος Ρωσος η Κινεζος να βγαλει κατι προς τα εξω και δεν χρειαζεται φαντασια για να καταλαβεις οτι θα γινει ΚΟΛΑΣΗ ιδιως αν μαθευτει οτι δεν ζητουσαν ανταλλαγματα και παραχωρησεις.Επισης δεν νομιζω οτι το μυστικο αυτο το ηξερες μονο εσυ και ο Πουτιν η ο Τσανγκ.Καποιος θα 'λαλησει' για ενα τοσο εκρηκτικο θεμα που εγινε η ταφοπλακα της Ελλαδος.Προσωπικα ευχομαι να μην ειναι αληθεια γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι Ελληνας μπορει να ειναι τοσο προδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἡ κατάσταση δὲν εἶναι τόσο ἁπλή. Πάντα κάποιος γιὰ κάτι θὰ φταίη.
    Σ' αὐτὴν τὴν κατρακύλα εἶναι συνένοχος ὅλος ὁ πολιτικὸς κόσμος, ποὺ ὁ φτωχὸς πλὴν τίμιος λαὸς τοὺς ψήφιζε.
    Τὸ μόνο ποὺ ἐλπίζω εἶναι μήπως ξυπνήσουμε καὶ βγάλουμε τίποτε καλύτερους ἡγέτες. Ὅταν ἡ ψευτοϊδεολογίες τῶν ἡγεμονικῶν κρατῶν ἁλώνουν τὴν ἡγεσία, ζήτω ποὺ καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αργεντινή 2001:

    Η χώρα είχε υπαχθεί στη δικαιοδοσία του Δ.Ν.Τ. λόγω της διαφθοράς / διαπλοκής τού καθεστώτος (δηλαδή για τους ίδιους λόγους με την Ελλάδα). Ο αργεντίνικος λαός πήρε την κατάσταση στα χέρια του, εξεγέρθηκε με αξιομίμητη βιαιότητα (αλλά και ευρηματικότητα) και κυριολεκτικά εκπαραθύρωσε τους νταβατζήδες του Δ.Ν.Τ., αλλά και πολλούς από τους ντόπιους υπεύθυνους τής πτώχευσης. Επιπλέον, για τον λαό της Αργεντινής, τα γεγονότα αυτά αποτέλεσαν μια μοναδική ευκαιρία, όχι απλώς για να εξέλθει πρόσκαιρα από μια δύσκολη κατάσταση, αλλά για να αλλάξει ριζικά μερικές αρρωστημένες χρόνιες καταστάσεις στη χώρα του.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αναμένεται να δούμε τέτοιες σκηνές αξιοπρέπειας από τον καρπαζοεισπράκτορα ρωμηολαό, αφού αυτός είναι παντελώς παραιτημένος από τη διεκδίκηση τού μέλλοντός του (δηλαδή τού μέλλοντος των ίδιων των παιδιών του, τα οποία πνίγει στα δακρυγόνα, ή τα δολοφονεί στον δρόμο σαν αδέσποτα σκυλιά), βυθισμένος στην εκούσια άγνοια και στην (χριστιανική) ελπίδα, υπερπατριώτης κουραδόμαγκας των γηπέδων, εθισμένος να εκτονώνει το (κοιλαράδικο) νταηλίκι του με κομματικά συνθήματα και κομματικά κατευθυνόμενες διαδηλώσεις, κουτοπόνηρος βολεψοκωλάκιας και υποκριτής, εκούσιο κορόιδο, που χάφτει πρόθυμα τις ελπίδες που τού πασσάρουν (για μεταξωτές κορδέλλες) οι ταγοί του, εν ολίγοις ένα χαμερπές σκουλήκι, που σχεδόν προκαλεί να το πατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωιμέ, μπήκαμε στο ΔΝΤ!
    Δηλ τώρα θα γίνει και η Ελλάδα κράτος με νόμους και δομές;
    Θα απολυθούν οι καημένοι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι υπεράριθμοι κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και τους πληρώναμε τόσα χρόνια για να τα ξύνουνε;
    Θα κληθούνε χιλιάδες επαγγελματίες που βγάζανε τα άντερα τους χωρίς να κόβουν απόδειξη ούτε "για τα μάτια" να πληρώσουν φόρους;
    Οι άδειες ταξί που πουλιόντουσαν 700.000 ευρώ(!) θα χάσουν την αξία τους;
    Οι κυβερνήσεις που εκλέγαμε τόσα χρόνια σαν ηλίθιοι θα κλέβουν τώρα λιγότερο απο πριν γιατί θα τους έχουν στη μπούκα;
    Θα σπάσουν (ενδεχομένως)τα μονοπώλια που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τους κάναμε πλούσιους;
    Θα περάσουμε απο τον "γολγοθά" που πέρασε η Τουρκία και η Ρωσία (που οι οικονομίες τους είναι πλέον δεκαετίες μπροστά απο 'μας); για να εξυγιανθούν;
    Μην μου πεις ότι θα βγαίνω έξω τα πρωινά και οι καφετέρειες δεν θα είναι φίσκα ΚΑΘΕ μέρα!
    Δεν θα ξεχάσω που με ρώτησα μια τουρίστρια "ποιοί είναι όλοι αυτοί που πίνουν καφέ;"
    Θα μας π@δήξει το ΔΝΤ και η ΕΕ αλλά αυτό το π@δημα είναι και η μόνη ευκαιρία να σοβαρευτούμε ως χώρα. Δεν το χωράει το κεφάλι σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο είναι φοβερό...Το ΘΈΜΑ είναι ότι όταν γινότανε εκλογές ΟΛΟΙ μα κυριολεκτικά ΟΛΟΙ ΑΒΑΝΤΑΡΑΝΕ τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ(ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ).Τώρα τον λουζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.Υπήρχε ποτέ κάποια αμφιβολία, ότι ΔΕΝ θα στεκότανε στο ύψος των περιστάσεων; Ηρθε να φτιαξει ΤΙ; Αυτά που οι κυβερνήσεις στις οποίες ήταν επί 20 και πλέον χρόνια υπουργός(ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΣ) ΕΊΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. Τότε δεν εναντιώθηκε σε κανένα. Τότε δεν έφερε αντίρρηση στην πέρα απο κάθε λογική διόγκωση του Δημοσίου τομέα.Τότε δεν έφερε αντίρρηση στο "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ".Τότε είπε ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.Με ότι καταπιάστηκε πήγε άπατο. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ένα τομέα όπου κάτι έκανε και έμεινε ως παρακαταθήκη.ΠΟΥ;Στο υπουργείο παιδείας, πολιτισμού ή στο εξωτερικών. Αμερικανοτραφής με κουλτούρα πολυπολυτισμική και ιδέες που μόνο στα μυθιστορήματα βρίσκουν εφαρμογή.
    Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος θα μας έσωζε; Ο άνθρωπος που χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, καβαλάει ένα κανώ ασυνόδευτος και κωπηλατεί,όχι αδιαφορώντας, αλλά αδυνατώντας να καταλάβει, τις συνέπειες θα είχε ένα πιθανό ατύχημα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, στη χώρα μας, την δεδομένη στιγμή ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;
    Όσο για τον αναγνώστη που δεν θέλει να πιστέψει ότι υπα΄ρχει ΕΛΛΗΝΑΣ που θα έκανε την ενέργεια που εικάζει ο αξιωματούχος στο troktiko, θα έλεγα ....ΦΙΛΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΦΑΕ ....ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΟ ΜΗ ΛΕΣ και επίσης ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΡΚΟ...
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξαφνικά ρε παιδιά βλέπω όλους τους "ψύχραιμους" αρθρογράφους μέσα σε μια ημέρα να κατεβάζουν λίβελους κατά του γνωστού από παλιά ΓΑΠ.

    Πού ήσασταν 6,5 μήνες;
    Πού ήσασταν 6,5 μήνες;
    Πού ήσασταν 6,5 μήνες;
    Πού ήσασταν 6,5 μήνες;
    Πού ήσασταν 6,5 μήνες;

    Περιμένατε να μας πάει στο ΔΝΤ για να μιλήσετε;
    Τώρα είναι αργά για δάκρυα...
    Με αγάπη και πίστη σας λέω, έχετε ευθύνη κι εσείς Skal : πολύ άχρωμη η κριτική σας τόσο καιρό.
    Φάνηκε από νωρίς το πράγμα!
    Μόνο ο Δελαστίκ τα έχωνε τόσο καιρό εξ' αρχής - και λίγα έλεγε!
    Με συγχωρείτε για το ύφος αλλά σας μιλάω έτσι επειδή πιστεύω σε εσάς και τα πατριωτικά αισθήματα, χώρια που είστε από τους λίγους εν ενεργεία έλληνες πολίτες κινδύνεψε να φάει το κεφάλι του για την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,

    και καλα αντε φταιμε λιγο πολυ και εγω και οι διαχειριστες
    εδω χρεωνουν και τα παιδια
    και τα αγεννητα ακομα

    πως φταιμε ολοι μας ;

    για την Κυπρο φταιγαμε ολοι μας ;
    δεν υπηρχε κανενας υπευθυνος πουλημενος στο εξωτερικο και να δουλευει για την cia ;

    να ειμαστε ψυχραιμοι , νηφαλιοι και στωϊκοι και να μην παρσυρομαστε σε φασιστικες λογικες αποδιδοντας συλογιθκη ευθυνη ;

    ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ υπαρχει μονο για την καταντια και το ΧΡΕΟΣ της Ελλαδας;

    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!!

    αυτοι που ΧΟΡΤΑΣΑΝ ερχονται τωρα να πουν ο λογαριασμος αναλογα με το κεφαλι

    ε δεν παει ετσι ρε παιδια

    εγω λεω οτι εφαγε ο καθενας

    ή να πληρωσουμε και τα βρισκουμε μετα ;

    με τι κουτελο ;
    μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.