25/4/10

Στο προσκήνιο η μεγάλη Αλβανία


Την ώρα που στους Αγίους Σαράντα λάμβανε χώρα η καταστατική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) ΟΜΟΝΟΙΑ, δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" (Fronti per Bashkimin Kombetar), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίαζαν στην Χιμάρα οργανώνοντας την δράση τους κατά της Ελλάδας.

Η συνεδρίαση του "μετώπου" πραγματοποιήθηκε με πλήρη μυστικότητα, σε αυθαίρετο κτίριο, κτισμένο παράνομα μετά από καταπάτηση περιουσίας Ελλήνων.

Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του μετώπου συμφώνησαν στην συγγραφή μνημονίου το οποίο θα αποσταλλεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αλβανικό κοινοβούλιο, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Το μνημόνιο απαιτεί:

- κατάργηση του νόμου του εμπολέμου με την Ελλάδα
- Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημη γλώσσα σε "περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και αλλού".
- ακριβή αριθμητικά στοιχεία των "αυτοχθόνων Αλβανών" που ζουν στην Ελλάδα καθώς και των Αλβανών μεταναστών με σκοπό τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων.
- η Ελλάδα να διερευνήσει και να επιλύσει το ζήτημα "των μαζικών τάφων Τσάμηδων στην ελληνική επικράτεια", και την ανοικοδόμηση Μνημείου στην μνήμη τους.

Η διοργάνωση της διάσκεψης είχε προγραμματιστεί με κάθε μυστικότητα καθώς οι κάτοικοι της Χιμάρας συνειδητοποίησαν την πραγματοποίησή της μόνο μετά το πέρας της και ενώ αποχωρώντας από τον τόπο συγκέντρωσης γέμισαν τους δρόμους με συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς και της ένωσής της με την Αλβανία. Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή της Χιμάρας για την συγκεκριμένη διάσκεψη αφού αποτελεί προπύργιο του ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Στην συνδιάσκεψη μετείχαν πάνω από 150 άτομα αφού οι κάτοικοι της Χιμάρας είδαν 4 λεοφορεία να φεύγουν το απόγευμα του Σαββάτου.

nenanews.eu

14 σχόλια:

  1. Την ώρα που οι ανόητοι γραικύλοι αποφασίζουν για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες.
    Άξιοι της μοίρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι Αλβανοί καταλαβαίνουν μόνο με σφαλιάρες

    Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ φοβάμαι οτι σε μερικά χρόνια ολοι αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα την δεκαετία του 90 θα βαφτιστούν Αρβανίτες και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους που καταπατώνται εδώ και διακόσια χρόνια απο το ελληνικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την στιγμή αυτή δεχόμαστε επίθεση σε όλα τα μέτωπα κάτι πρωτόγνωρο στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας.
    Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος και Β. Ήπειρος. Παράλληλα όπως σε κάθε προκαταρκτική επιθετική ενέργεια παραλύει ο οικονομικός ιστός της χώρας με τουλάχιστον ύποπτους χειρισμούς από συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις (ίσως και την πλέον υψηλή).
    Τί κάνουμε λοιπόν εμείς οι μικροί και ανήμποροι? Ας μην αφήσουμε πουθενά αυτές τις ενέργειες να περνούν απαρατήρητες. Ας τις στιγματίσουμε μέσα από τα ιστολόγια, μέσα από τις καθημερινές κοινωνικές επαφές, μέσα από τις όποιες επαφές μας με τους λεγόμενους παράγοντες της πολιτικής ζωής. Όσο κι αν φαίνεται άχρηστο και μηδαμινό πρέπει να φανεί ότι υπάρχουν ακόμα αντανακλαστικά στον κόσμο. Αυτοί που απεργάζονται τα σκοτεινά αυτά σχέδια έχουν μηχανισμούς και αυτιά που τα μετρούν αυτά. Μόνο όταν θα καταλάβουν ότι οι άμυνες και η ευαισθησίες του κόσμου (ναι αυτού που ονομάζουν περιφρονητικά μάζα, πλέμπα ή ό,τι άλλο) έχουν αδρανήσει, θα αποτολμήσουν τα σχέδιά τους.
    Η συγκυρία έχει και κάποια θετικά στοιχεία. Καταρρίπτονται οι "καθησυχαστικοί" μύθοι της ενωμένης ευρώπης και του κοσμοπολιτισμού που νάρκωσαν επί δεκαετίες τον Έλληνα και τον μετέτρεψαν σε ψυχανώμαλο καταναλωτικό όν. Θα φανεί τώρα εάν επιζούν ακόμα αισθητήρια που σε άλλες εποχές ανέδειξαν αυτόν τον λαό. Μπορεί να επιζούν μπορεί όχι. Αν δεν επιζούν ας σβηστούμε από την ιστορική αναγκαιότητα. Σε τελευταία ανάλυση δεν θα έχουμε να προσφέρουμε τίποτε. Εδώ είναι το στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μας λένε οι άσχετοι?
    Δεν τους είπε κανείς ότι εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πια Αλβανοί? Αφού γίνανε ΟΛΟΙ Έλληνες, και μάλιστα "μετείχαν και την ημετέρας παιδείας".

    τρομάρα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα με την Αλβανία είναι απλό. Αφού έτσι κι' αλλιώς, χάρις το ηλίθιο δόγμα του "δεν διεκδικούμε τίποτα", η Βόρεια Ήπειρος είναι για εμάς χαμένη ιστορία, αυτό που μένει να κάνουμε για να προστατέψουμε τουλάχιστον τον Ελληνικό πληθυσμό της περιοχής, είναι ένα είδος ανταλλαγής πληθυσμών. Σουτάρουμε πίσω όλους τους Αλβανούς (έτσι και αλλιώς λαθρομετανάστες είναι όλοι τους, δεν υπάρχει νομιμοποίηση παράνομης πράξης όσο και να χτυπιούνται οι πωληθέντες πολιτικοί ότι τώρα πια έχουν άδειες παραμονής και πράσινες κάρτες) και φέρνουμε εδώ τους πατριώτες μας. Ταυτόχρονα ναρκοθετούμε τα σύνορα με την Αλβανία και τα ηλκετροφράσσουμε. Πλέον και με αυτό τον τρόπο η Αλβανία θα κατλάβει τι εστί Ελλάδα και θα αποστερηθεί από όλα τα μέσα πίεσης που σιγά σιγά χτίζει εναντίον της διαμέσου των λαθρομεταναστών της. Είναι αδιανόητο μια χώρα να είναι σε πόλεμο απέναντί μας και εμείς να φερόμαστε τόσο δουλικά υποχωρητικά. Εκτός και αν οι πολιτικοί μας ως καλοί έμμισθοι υπάλληλοι δουλεύουν πάνω σε έτοιμο σχέδιο που τους έχει δωθεί.
    Το ερώτημα είναι ένα! Υπάρχει στην Ελλάδα πολιτικός: 1) Με Ελληνική Εθνική συνείδηση 2) Τίμιος 3) Με "μπαλάκια" από ατσάλι 4) Θέληση να βάλει την χώρα στην θέση που πρέπει να έχει στην Ευρώπη; Υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to 1992 sta sinora tous mazebame kai tous stelname piso kai mas legane oti tous metaxirizomaste asxima .to lathos itan pou den tous fitebame sta omorfa bounamas .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται" είχα πει προ ετών. Με τέτοιους ηγέτες, μας πήραν είδηση. Παρατήρηση: σύμφωνα με την ελλ. γραμματική και την ιστορική γραφή, η Χειμάρρα γράφεται με "ει" και διπλό "ρ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας έρθουν να ζητήσουν οτι θέλουν , εμείσ εδώ είμαστε και περιμένουμε , οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν συνθηκολογούν πεθαίνουν...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί συμμετέχοντες και αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου, δε θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για ό,τι θα μας συμβεί. Όταν, μεσούσης αυτής της τεράστιας κρίσης, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,1% (έστω και αν αυτό είναι χαμηλό) και οι Οικολόγοι-Πράσινοι, χορηγεία της SOROS & Co, φαίνεται να λαμβάνουν 3,3%, τότε γιατί συζητάμε;
    Όταν Πρωθυπουργός είναι ο αυτοπροσδιοριζόμενος, Υπουργός Εσωτερικών ο Γιάννης (;) Σαραγκούσης, Υπουργός Προποτζής ο Μιχάλης Κοεμτζόγλου, Υφυπουργός ΠΡΟΠΟ ο Βούγιας- Αλ Σαλέχ, Υπουργός Ανθελληνικής Παιδείας, η Άννα Διαμαντοπούλου - Μπίλντεμπεργκ, με Υφυποργός την Εύη Κέλλερ κ.ο.κ., τότε γιατί μιλάμε;
    Πραγματικά, θέλω να το πιστέψω ότι εμείς που έχουμε μια ελάχιστη συνείδηση πατριωτική είμαστε η πλειοψηφία, όμως τα γεγονότα δυστυχώς με διαψεύδουν, όταν δεν υπάρχει ένας να πετάξει ένα γιαούρτι στον ανεκδιήγητο Παπατζή και να του πει: "Τράβα να κάνεις κανώ αγόρι μου, είσαι ελάχιστος για να διαχειριστείς τα προβλήματα...".
    Λυπάμαι πολύ που το λέω, όμως τα δύσκολα τώρα μόλις αρχίζουν και δεν αναμένεται να διαρκέσουν λιγότερο από 10 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται" ή αλλιώς 'μάθαν πως "αγαπιόμαστε", πλακώσανε και οι γύφτοι.
    Η ορθή γραφή της Χιμάρας είναι με "ι" και ένα "ρ" όπως έλεγε η επιγραφή στο κάστρο "ΦΟΙΒΟΣ ΧΙΜΑΙΡΑΝ ΕΠΩΛΕΣΕΝ". το λάθος προέκυψε όταν η Άννα Κομνηνή το έγραψε πρώτη φορά με "ει" και δύο "ρ" και από τότε έμεινε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και το πρόβλημά μας δεν έχει να κάνει με το πώς γράφεται η Χειμάρρα, θέλω να επισημάνω πως και το Χιμάρα είναι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ώρα να απαιτήσουμε από το Αλβανικό κράτος να γίνει δίγλωσσο. Η Ελληνική να γίνει επίσημη γλώσσα του κράτους αυτού μαζί με την Αλβανική.
    Η σημαία της Αλβανίας να αλλάξει και να γίνει η Ελληνική με το γωνιακό τετραγωνάκι στην κορυφή του σταυρού να περιέχει τον δικέφαλο αετό της Αλβανικής σημαίας (δηλαδή τον αετό της ορθοδοξίας).
    Η Αλβανία πρέπει να ξαναγίνει αυτό που ήταν. Δηλαδή Ρωμαίικη.

    Πόσοι και πόσοι Έλληνες Αλβανοποιηθήκαν σε αυτό το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.