8/4/10

Νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία

...Ανακοινώθηκε επίσης η προετοιμασία για τη σύσταση ενός Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας με τη συμμετοχή δέκα υπουργών από την Ελλάδα και δέκα αντίστοιχα από την Τουρκία. Συμφωνήθηκε επίσης η εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας καθώς επίσης και πέντε νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που στόχο έχουν την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών....

Στην Αθήνα στα μέσα Μαΐου ο Τούρκος πρωθυπουργός
Στα μέσα Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αγκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επιπρόσθετα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση ενός Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας με τη συμμετοχή δέκα υπουργών από την Ελλάδα και δέκα αντίστοιχα από την Τουρκία, καθώς επίσης και η εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Τέλος, κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στη γείτονα συμφωνήθηκαν πέντε νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε.), επιπλέον των 24 Μ.Ο.Ε. που έχουν ήδη υιοθετηθεί. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν είναι τα εξής:

1. Κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της σύμπραξης για την ειρήνη (ΝΑΤΟ), με τη συμμετοχή χωρών-μελών της Σύμπραξης για την Ειρήνη, τα συναφή εκπαιδευτικά κέντρα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

2. Διαλέξεις σε σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από τους Αρχηγούς Επιτελείων, στο πλαίσιο της ανταλλαγής αμοιβαίων επισκέψεων.

3. Διασύνδεση, σε επίπεδο επιτελών, μιας Ελληνικής Μεραρχίας/Ταξιαρχίας στο Τουρκικό Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (NRDC-TR) και μιας Τουρκικής Μεραρχίας/Ταξιαρχίας στο Ελληνικό Αναπτυσσόμενο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (NDC-GR), για εκπαιδευτικούς λόγους.

4. Οργάνωση αμοιβαίων εθιμοτυπικών επισκέψεων μεταξύ των Σχολών Πολέμου στο πλαίσιο προγραμματισμένων ταξιδιών στο εξωτερικό.

5. Διεξαγωγή κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων (ακαδημαϊκές μελέτες, σεμινάρια, συμπόσια και εκδόσεις άρθρων σε στρατιωτικά περιοδικά και επιθεωρήσεις των δύο χωρών) μεταξύ των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ανταλλαγών επισκέψεων μεταξύ των σπουδαστών, καθώς και μεταξύ των Σχολών Επιτελών.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

11 σχόλια:

  1. Άρχισα να νοσταλγώ το Dora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθώντας να φανταστώ τη σκηνή συνάντησης των δυο πρωθυπουργών ,
    έρχεται στο μυαλό το ανέκδοτο με το
    μυρμήγκι και τον ελέφαντα.
    '' ΠΝΙΞ'ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΠΝΗΞ'ΤΟΝ''
    Που θα πάει και τι θα κάνει ο Γιωρίκας μας δεν ξέρω ,το σίγουρο είναι πως ο Ερντογάν, θα βγεί αναβαθμισμένος απο τη συνάντηση
    και η χώρα μας χαμένη.
    Εκτός κι άν για λόγους ψυχανάλυσης
    και μόνο ο Ερντογάν θέλει να
    διαπιστώσει την ανωτερώτητά του,
    και κάλεσε τον Γιωρίκας μας να κάνει
    ένα ταξιδάκι παραπάνω.
    Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μεθαύριο με το ποδήλατο φορτωμένο στο κανώ, να κάνει αβλαβή πλεύση στο Αιγαίο, προκειμένου να φτάσει έγκαιρα στο ραντεβού του .΄
    Σίγουρα η μαμά του θα του ράψει στο φανελάκι του φυλαχτό για τη δύσκολη αυτή δοκιμασία.
    Ο Θεός να φυλάει τούτη τη χώρα απο τους αβλαβείς ποδηλάτες.

    ευχαριστω για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά
    στους κάμπους πέφτει χιόνι..

    Υ.Γ. Πότε θα επαναστατήσουμε ρε παιδιά; Αργούμε πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ βρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει να πει Μ.Ο.Ε?και πως είναι δυνατόν να ισχύουν με τις συνεχείς παραβιάσεις των ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ?εδώ δεν σεβάστηκαν ποτέ το περιβόητο μνημόνιο Γιλμάζ-Παπούλια θα σεβαστούν τα νέα Μ.Ο.Ε.?τι να πω φαίνεται ότι στην σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας επικρατεί ύπνος βαθύς και ατάραχτος και όχι ότι η προηγούμενη ηγεσία ήταν καλήτερη αλλά αναφέρομαι σε αυτή επειδή κυβερνάει αυτήν την χρονική στιγμή την χώρα,εγώ ξέρω και από την ιστορία ότι το μόνο που σέβεται υπολογίζει και φοβάται η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ είναι η δύναμη και η ισχύς,είδατε πρόσφατα και όπως γράφτηκε και διάβασα στον τύπο τι γίνεται όταν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας τους πυροβολούν,τους σκοτώνουν,τους βυθίζουν και τους συλλαμβάνουν και η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ κάνει μόκο κοινώς μούγκα και μόνο κάτι διαρματυρίες κάνει γιατί που να τολμήσει να πάει να πουλήσει τσαμπουκά,η να στείλει αεροπλάνα να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο η πλοία να κάνουν και καλά ντε αβλαβείς διελεύσεις γιατί παρόλο την κόντρα που έχει η Ουκρανία με την Ρωσσία έτσι και κάνει τίποτα η ΓΕΝνΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ εναντίον της Ουκρανίας θα την ισοπεδώσει σε λιγότερο από 24 ώρες η Ρωσσία και φυσικά αυτό και κάνει τουμπεκίν ψιλοκομμένο που λέμε στην απλή λαική γλώσσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπούρδες !!!

    Νομίζω πως αν θέλει ένας Έλληνας να γνωρίζει που το πάει η .... διαβόητη εγχώρια ελίτ (εγώ την ονομάζω .. αλήτ !) η οποία περιλαμβάνει πολλούς που βρίσκονται και εκτός της σημερινής κυβέρνησης, πρέπει να διαβάσει το "Περί Τζαμπατζίδων ...!" άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον Ιστοχώρο Εν Κρυπτώ.

    Ο Οικονομολόγος αλλά και ικανότατος αναλυτής διεθνολογίας κ. Λαζαρίδης ανφέρει μεταξύ των άλλων συμπερασματικά τα εξής:

    - Το κλειδί για να αποφύγουμε το κύμα αντιευρωπαϊσμού – αντιαμερικανισμού είναι να επανεθνικοποιήσουμε την Άμυνα και τη διπλωματία μας. Όχι, ασφαλώς, εγκαταλείποντας την Ευρώπη, αλλά συνδυάζοντας (και συμπληρώνοντας) τα πλεονεκτήματα της Ευρωπαϊκής μας θέσης με συντελεστές ισχύος που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε για τον εαυτό μας και την αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Κάνοντας, δηλαδή, ό,τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

    Γιατί μέχρι στιγμής πολιτευόμαστε, όχι ως Ευρωπαίοι, αλλά ως «τζαμπατζήδες της Ευρώπης»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωστα, για να μη βασανιζεσαι,

    Μ.Ο.Ε. σημαινει Μετρα Οθωμανικης Επικυριαρχιας

    Βαδιζουμε ολοταχως προς "ειρηνικη" προσαρτηση στη Τουρκια. Στο τελος της διαδικασιας προβλεπω μια τελετη παραδοσης/παραλαβης που θα μοιαζει με την παραδοση της Δανιας στον Γερμανο μοτοσυκλετιστη στο Β' Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρατηρῆστε τήν φωτογραφία:Ὁ ἠλίθιος καί ἡ νυφίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Μόρντορ (γνωστή σε ανθελληνικούς κύκλους και ως Τουρκία) είναι μια χώρα που συνορεύει με την Ελλάδα. Βρίσκεται ανατολικά της Ελλάδας και συχνά η απόλυτη ελληνίδα σταρ ξεκινάει από εκεί τη διεθνή καριέρα της. Η περιοχή αυτή είναι κομμάτι της Ελλάδος, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να την πουλήσει, γιατί ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έφτανε για τα έργα εκεί.Επίσης γνωστό όνομα της Μόρντορ η της "Τούρκιγιε" όπως την ονομάζουνε τα κοάλα που ζούνε στην περιοχή ειναι και "τουαλέτα του κόσμου" οχι επειδή όλοι την έχουνε για χέσιμο αλλα επειδή στην πόλη "ΝτιγιάρΜπακίρ" (η πόλις του Ντιγιάρ και του Μπακίρ) υπάρχει η μεγαλύτερη τουαλέτα του Κ0000ΖμΟΥΥΥ.

    Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Άγκυρα (απόλυτη σχέση με την ναυτική τέχνη).
    ELLAS tou aurio
    http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Map_of_europe_1.jpg
    MAKHs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα σε ολους
    οι πιεσεις των γειτονων τουρκων φαινεται πως βρηκαν προσφορο εδαφος στην ευρωπη αφου σε ροδο και κω θα βρεθει 20 και 21 απριλιου ο ελβετος βουλευτης andreas gross προκειμενου να ενημερωθει απο τους αρμοδιους φορεις!!!!για την κατασταση των ελληνων μουσουλμανων
    οι τουρκοι μεθοδικα εδω και χρονια επιχειρουν να θεσουν θεμα τουρκικης μειονοτητας στα δυο μεγαλα νησια
    τα παραπανω ειναι αποσπασμα απο αρθρο του τερη χατζηιωανου στην εφημεριδα δραση της ροδου.το αρθρο ειναι πολυ μεγαλο για να το συμπεριλαβω ολο αλλα ιδιαιτερα ενδιαφερον
    αυτο που θελω να τονισω ειναι η κινητικοτητα της αδελφοτητας σε εισαγωγικα μουσουλμανων στην ροδο που μεθοδικα τον τελευταιο καιρο οδηγει τις εξελιξεις που σιγουρα θα εχουμε.γιατι καυκασιε δεν κανεις με τα μεσα που ισως διαθετεις μια μικρη ερευνα σχετικα;
    τα αποτελεσματα θα σε εκπληξουν
    η παραπανω προταση απευθυνεται και στον skal.
    to mail και το ip μου ειναι στην διαθεση σας.ισως με μια οργανωμενη αντιμετωπιση αποφυγω το ενδεχομενο να βαλω φεσι και φερετζε,δεν μου παει κιολας.
    μανος κατοικος ροδου ελληνικης νησου απ οτι ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενας από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να μιλήσει, να πει κάτι ;
    Τους έχω προκαλέσει πάρα πολλές φορές αλλά κανείς ;
    Να μας πει, πως του φαίνονται όλα αυτά ; Συμφωνεί ;
    Χωρίς να έχω ψηφίσει κανέναν τους (το ξαναματαλέω γιατί θα βρεθούν πάρα πολλοί πρόθυμοι, χωρίς να με ξέρουν να αρχίσουν το....βιολί) το έχω πει και θα το λέω συνέχεια :
    ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΡ(Π)ΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠ΄ΕΞΩ. ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ. κ.κ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΝΔΡΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΚΟΜΜΤΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΜΥΑΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ : ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΕ ;
    ---------------------------------
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ) ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΖΕΦΡΥ.
    ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ..........
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    --------------------------------
    ΑΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ, ΚΙΔΝΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ πολιτικούς, ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ...... ΠΑΝΤΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
    ΠΕΙΤΕ ’ΟΧΙ’ ΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ
    Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Τ Ε Ι Σ Τ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.