28/4/10

Οπλισμένοι πήγαν στην Χιμάρα, τα μέλη του Αλβανικού Μετώπου για την Εθνική Ένωση

Σε σημερινό δελτίο τύπου, η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, καταγγέλει την έξαρση των αλυτρωτικών φωνών στην Αλβανία εις βάρος της Ελλάδος και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε εθνικιστικές συμπεριφορές και πράξεις που καταφέρονται κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
Ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ο πολιτικός της εκπρόσωπος, η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», βρίσκεται στην πρωτοπορία της προσπάθειας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στοχεύει στην ηρεμία και την ειρηνική συνύπαρξη με την πλειοψηφία, ομάδες ακραίων εθνικιστών συνεχίζουν να την προκαλούν και να θίγουν τα εθνικά της σύμβολα.

Έτσι χθες, με τη μόνη σκοπιμότητα για να προκαλέσει τους κατοίκους, το αποκαλούμενο Μέτωπο για την Εθνική Αλβανική Ενοποίηση συνεδρίασε σε ιδιωτικό χώρο στη Χιμάρα, αν και στην αρχή κάτι τέτοιο είχε προβλεφθεί στην πόλη Φίερι.
Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση , όπως σημειώνει και ο τύπος, οι συμμετέχοντες από Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια καταφέρθηκαν κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. Μειονότητας.

Ωστόσο το γεγονός πως αλβανικά ΜΜΕ τόνιζαν σήμερα πως στη Χειμάρρα δεν καταγράφηκε κανένα επεισόδιο και η αστυνομία είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δείχνει περίτρανα πως η εν λόγω εκδήλωση επεδίωκε να προκαλέσει και να αναστατώσει την πόλη και πως πιθανόν τα νήματα να κινούνται από κρατικές δομές.Αυτό ενισχύεται, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, κι από το γεγονός πως αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έφεραν μαζί τους όπλα.

Της χειρονομίας αυτής προηγήθηκε εκστρατεία ορισμένων θερμοκέφαλων εθνικιστών, οι οποίοι εγραψαν προκλητικά συνθήματα στις οδικές αρτηρίες που διασχίζουν το χώρο της Μειονότητας που αναφέρονται σε ένα ανύπαρκτο θέμα, θέμα που η ιστορία ήδη το έχει κλείσει.

Επίσης τις μέρες αυτές άγνωστοι έσκισαν προκλητικά την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Βουλιαρατίου, αλλά και στα γραφεία της Ομόνοιας στους Αγίους Σαράντα.

Η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» καταγγέλλει με δριμύτητα αυτές τις προκλήσεις και τις πράξεις
που καταφέρονται κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ζητάει από τις αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον πλήρη σεβασμό όλων των δικαιωμάτων .

Άγιοι Σαράντα, 25 Απριλίου 2010
http://www.nenanews.eu

7 σχόλια:

  1. που ειναι ολοι αυτοι που αντεδρασαν οταν φωναξαν οι ΟΥΚαδες τα συνθηματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eλλάς, Ελλάς σκέπασε κι εμάς, την όμορφη σου Κύπρο ποτέ μην την Ξεχνάς.
    Σύνθημα της Προεδρικής Φρουράς που ακούστηκε κατά την επίσκεψη Καραμανλή στην Κύπρο.

    9:01 Αν οι ΟΥΚΑΔΕΣ αντί για Κύπρο έλεγαν Βόρεια Ηπειρο ποιός θα ήταν αντίθετος ;

    Κατάλαβες την διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπ΄ όψιν ότι, το σύνθημα ¨Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε κι εμάς, της Κύπρου τα Ελληνόπουλα ποτέ μην τα ξεχνάς¨ ενόχλησε σφόδρα τον κομμουνιστή πρόεδρό μας και τον Υπουργό Αμύνης. Ο υπεύθυνος αξιωματικός επετιμήθη αυστηρώς. Δεν είμαι βέβαιος κατά πόσον ετιμωρήθη. Έκτοτε, το σύνθημα αυτό κόπηκε (επισήμως τουλάχιστον).

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αρχίσει η απέλαση Αλβανων απο την Ελλάδα!Ειναι πάρα πολλοι,δε χρειάζονται τόσοι.Δηλαδή και ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα,συντηρούν τους συγγενεις τους στην Αλβανία και παράλληλα εχουν και αλυτρωτικές βλεψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας τολμήσουν να έρθουν στα σύνορα και μετά θα δούν τί σημαίνει είναι βαριά του τσολιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ας τολμησουν να ερθνουν στα συνορα..."

    Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μας. Ο Μικροελλαδισμος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 28 Απριλίου 2010 1:10 μ.μ.

    Συμφωνώ. Γιατί να μην πάμε εμείς στα δικά τους; Ποια "δικά" τους, δηλαδή, αφού η Β. Ήπειρος είναι υπό κατοχήν ουσιαστικά. Τύποις, όχι πια, αφού η Ελλάδα ήρε μονομερώς το εμπόλεμο το 1984. "Δεν διεκδικούμε τίποτε", έλεγε το δόγμα εξωτερικής πολιτικής του αλήστου μνήμης Παπανδρέου (πατρός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.