30/4/10

Αν αγαπάς την ΕΛΛΑΔΑ, πρέπει να το διαβάσεις!


ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ
Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει!
Κάποιος να φωνάξει!

Γράφω αυτή την επιστολή ορμώμενος από προ ημερών αναφορά σε δελτίο ειδήσεων, στην οποία ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης για όλα τα επαγγέλματα, πλην της βουλευτικής αποζημιώσεως, για την οποία δυστυχώς το ψήφισμα Ζ καθιστά την κατάργηση παράνομη (αυτό τους απασχολεί, μην παρανομήσουν), παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το μισθό των βουλευτών κατά 700 περίπου ευρώ ....
Στήθηκαν λοιπόν πανηγύρια από όλον τον λαουτζίκο (όπως πολύ εύστοχα απεκαλέσθη πριν από αρκετό καιρό ο Λαός, γιατί λαουτζίκος έχουμε γίνει και μας έχουν κάνει), αφού οι εθνοσωτήρες μας επιτέλους συμπάσχουν μαζί μας σε αυτήν την κρίσιμη ώρα.
Εξάπτοντας λοιπόν την περιέργειά μου η αστεία -για τα δικά μου τουλάχιστον αυτιά- λέξη «ψήφισμα Ζ», αποφάσισα να ψάξω το περιεχόμενό του στο διαδίκτυο, κάτι που όπως αποδείχθηκε συνέβαλλε στην αύξησή της πιέσεώς μου.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, οι κ.κ. βουλευτές, για ετήσια έσοδα της τάξεως των 150.000? πληρώνουν 5% εφορία (αυτοτελή φορολόγηση) για τα μισά από αυτά (όπως μάλλον καταλάβατε τα άλλα μισά είναι αφορολόγητα γιατί θεωρούνται έξοδα παραστάσεων, κινήσεων κλπ, που ο υπόλοιπος λαουτζίκος δεν έχει), όπερ σημαίνει ότι ετησίως πληρώνουν το αστρονομικό ποσό των 4.500? (μπορεί να λέω και πολλά).
Επιπλέον βέβαια αυτών, το συγκεκριμένο ψήφισμα προβλέπει την εφ' όρου ζωής σύνταξη του βουλευτή σε περίπτωση τετραετούς θητείας, συνεχόμενης ή διακεκομμένης, και σε περίπτωση θανάτου του η σύνταξή του να αποδίδεται στη σύζυγο και στα τέκνα του, έτσι ώστε αν και όταν αυτά αποφασίσουν να συνεχίσουν την βασιλεία που τους κληροδότησε ο καλός μπαμπάκας, να μην τους απασχολούν ποταπά ζητήματα όπως τα προς το ζην.
Το κερασάκι όμως (και ο λόγος του παρ' ολίγον εγκεφαλικού μου) ήταν ότι οι δικαστικοί, με βάση το μισθό των οποίων υπολογίζεται η βουλευτική αποζημίωση, μυρίστηκαν ρευστό και διεκδίκησαν στα δικαστήρια όπως υπαχθούν στην ίδια κατάσταση, κάτι που οι άλλοι δικαστικοί (αυτοί που αποφάσισαν για την προσφυγή), θεώρησαν δίκαιο να γίνει.
Αυτά λοιπόν τα ψιλά γραμματάκια πέρασαν από τα δελτία ειδήσεων εν ριπή οφθαλμού, τα οποία αντ' αυτού τόνισαν ιδιαίτερα ότι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο θα ματώσουν και οι ίδιοι οι βουλευτές (τιμή μας). Νομικός δεν είμαι, ούτε λογιστής ή οικονομολόγος αλλά με τα λίγα μαθηματικά που ξέρω, υπολόγισα ότι με τη δίκαιη και απλή ενιαία φορολογική κλίμακα των τριάντα διαφορετικών συντελεστών, ο φόρος θα έπρεπε να είναι της τάξεως των 55.000? περίπου, αλλά όπως είπαμε, είχαν την καλή διάθεση αλλά ο νόμος τους δένει τα χέρια.
Ντροπή σου λοιπόν 'αξιότιμε' κύριε παπανδρέου (το μικρό γράμμα στην αρχή δε γράφτηκε κατά λάθος), σωτήρα του Έθνους και της Πατρίδος μας γιατί ακόμη και την ύστατη στιγμή που με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωνες τον επικείμενο θάνατο της Ελλαδίτσας, κιότεψες ακόμη και να προσφέρεις από αυτά που σου περισσεύουν, έχοντας το θράσος να ζητάς από το λαό να θυσιάσει οικογένεια, σπίτια, να μεγαλώσει τα παιδιά του με στερήσεις που μόνο με κατοχής μπορούν να προσομοιάσουν.
Ντροπή σου 'αξιότιμε' κύριε σαμαρά (εννοείται και κ. καραμανλή), για τα χάλια στα οποία καταντήσατε τη χώρα μου, για τις θεατρικές σου επιθέσεις στην κυβέρνηση τάχα ότι θα ρίξει όλα τα βάρη στους μικρομεσαίους (όρος ο οποίος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ταυτιστεί με επαίτη), ενώ ταυτόχρονα έδινες το χέρι κάτω από το τραπέζι για να μη «λιμοκτονήσουν» οι αυλικοί σου που παραπονέθηκαν ότι δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά με τόσες μειώσεις.
Ντροπή σας 'αξιότιμοι' κύριοι καρατζαφέρη, τσίπρα και κυρία παπαρήγα, γιατί όντας προβαλλόμενοι ως κόμματα του λαού, αντί να βροντοφωνάξετε και να ενημερώσετε τον κόσμο σας για την κατάφορη αδικία, επιλέξατε να εκμεταλλευτείτε την άγνοια του Λαουτζίκου και να τα τσεπώσετε.
Ντροπή σε όλους σας γιατί εξαιτίας του σιναφιού σας, ενώ είμαι περήφανος για την Ελληνική καταγωγή μου συνάμα ντρέπομαι να πω ότι είμαι Έλληνας.
Δυστυχώς είμαι αρκετά ρεαλιστής για να πιστέψω ότι όποιος έφταιξε θα πάει φυλακή (όλοι πιστεύω γνωρίζετε τη σοφή λαϊκή παροιμία με τον κόρακα), οπότε θεωρώ τα παιχνιδάκια των εξεταστικών σας επιτροπών στάχτη στα μάτια του κόσμου, να νιώσουν έστω και λίγο δικαιωμένοι, προκειμένου να περισώσουν το ελάχιστο κουράγιο που τους έμεινε και να δώσουν για μία ακόμη φορά την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για τα μούτρα σας. Από την άλλη, για την προστασία της ψυχικής μου υγείας, θα αναζητήσω ότι έμεινε από τον ρομαντισμό μου και θα σας ζητήσω έστω και την τελευταία στιγμή να ματώσετε μαζί μας.
Στο φτωχό μου μυαλουδάκι που δεν έχει τη δική σας εκπαίδευση και πείρα, τριγυρίζουν μερικές λύσεις «ματώματος» οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα των υπολοίπων λύσεων που οι δικές σας μυαλουδάρες θα σκεφθούν.
-Πρώτη, και αυτονόητη σύμφωνα με τα παραπάνω, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, και για την αρχοντιά σας, και μείωση του μισθού σας στις 50.000 ? ετησίως (συμπεριλαμβανομένου επιτροπών και άλλων αλχημειών, αφού αυτή είναι η δουλειά σας), με την προϋπόθεση ότι θα πατάτε το ποδαράκι σας στη Βουλή καθημερινά όπως ο κάθε εργαζόμενος. Εννοείται βέβαια ότι σύνταξη θα δικαιούστε και σεις στα 65 ή 35 χρόνια εργασίας.
-Άμεση απόφαση στη Βουλή ότι στις επόμενες εκλογές η Βουλή θα απαρτιστεί από 200 βουλευτές, τα είδαμε τα χαΐρια των τριακοσίων ( για όποιον δε γνωρίζει, το Σύνταγμα προβλέπει ότι η Βουλή απαρτίζεται με όχι λιγότερους από 200 και όχι περισσότερους από 300. Για έναν περίεργο λόγο αποφασίσθηκε για το μέγιστο αριθμό)
-Κατάργηση του δικαιώματος του «εκλέγεσθαι» από το 25ο έτος και ψήφιση νόμου για μεγαλύτερη ηλικία (έστω 35), με την προϋπόθεση ότι ο/η υποψήφιος θα έχει εργασθεί αποδεδειγμένα (ένσημα κλπ) για κάποιο χρονικό διάστημα (το αφήνω πάνω σας αλλά θα προτιμούσα πάνω από 5 χρόνια) για να έχουν νιώσει στο πετσί τους την αγωνία του εργαζομένου και να σκέφτονται δύο φορές προτού νομοθετήσουν.
Επιτέλους πρέπει να εκλείψει η νοοτροπία και η δυνατότητα του κάθε αιώνιου φοιτητή που μετά από δεκαετή υπηρέτηση ως μέλος κομματικής παράταξης στο πανεπιστήμιο και ανάλογα με το πόσες αφίσες έχει κολλήσει για να βοηθήσει το κόμμα, μεταπηδά στο βουλευτικό αξίωμα με τις ευχές και ευλογίες του κομματάρχη σπόνσορα, για να νομοθετήσει για τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου, με μοναδικό του όπλο τη γνώση των πάρτυ και των ναρκωτικών (όπως έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς διάφορα πολιτικά πρόσωπα και τους θεωρήσαμε και ανοιχτόμυαλους τρομάρα μας).
-Άμεση κατάργηση των 2 από τα 3 δημόσια κανάλια και μετάταξη των πλεοναζόντων κηφήνων σε θέσεις του δημοσίου τομέα που έχουν ανάγκη προσωπικού (με το μισθό βέβαια του κανονικού δημοσίου υπαλλήλου και όχι με μισθό 200.000 και 300.000 ? και για τους μεταταγέντες, και για τους παραμένοντες).
-Άμεση αναπροσαρμογή του πληρωτέου (στο χέρι) μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, το όριο του οποίου θα κυμαίνεται από 1.500 ? (κατώτερος) έως 4.000 ? (ανώτατος), συμπεριλαμβανομένων όλων των επιδομάτων, συμμετοχών σε επιτροπές κλπ.. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν εκδοθεί στο διαδίκτυο για ΕΡΤ, διευθυντών ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, Τράπεζας της Ελλάδος κλπ, η αποταμίευση θα είναι τεράστια και οι μικρομεσαίοι που τόσο ενδιαφέρεστε, βάσει των προεκλογικών σας δεσμεύσεων, θα ανασάνουν (και πιθανώς θα σας έχουν και σε κορνίζα πίσω από τα γραφεία τους).
Μου ζήτησες λοιπόν κύριε παπανδρέου (και απευθύνομαι σε σένα γιατί τυγχάνει, ελπίζω κατά λάθος, να είσαι ο πρωθυπουργός) να ματώσω για να σωθεί η Ελλάδα μου (γιατί δική σου δεν είναι σίγουρα) και σου απαντάω: ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. Ανταποδίδω όμως το ερώτημα, θα ματώσεις μαζί μου εσύ και το σκυλολόι σου; Θα βάλεις πλάτη όπως μου υποσχέθηκες στις πρώτες δακρύβρεχτες ανακοινώσεις σου;
Και μη ξεχνάς αγαπητέ μου ότι ενώ πράγματι ο πανικός έχει ως πρώτο σύμπτωμα την παράλυση (δεν μπορώ να δικαιολογήσω αλλιώς την αδράνεια του κόσμου εκτός αν αναγκαστώ να παραδεχτώ ότι οι νεοέλληνες είμαστε πρόβατα, χειρότεροι και από τους φίλους σου τα αμερικανάκια, αλλά είμαι πολύ περήφανος για να κάνω κάτι τέτοιο), το δεύτερο σύμπτωμα, ειδικά όταν κάποιος δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει, είναι να επιτεθεί με δυνάμεις που ούτε ο ίδιος ξέρει ότι έχει και να πέσει τουλάχιστον μαχόμενος.
Μη ξαφνιαστείς λοιπόν ούτε εσύ ούτε οι υπόλοιποι συνένοχοί σου όλων των κομμάτων, αν φτάσει η μέρα που ο κόσμος συγκεντρωθεί έξω από τη βουλή (χωρίς μάσκες, κουκούλες ή κράνη) με την πρόθεση να μπει μέσα και όποιον πάρει ο χάρος, γιατί εσείς θα τους έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;

Θέλω να πιστεύω πως ναι. Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε, στην υστεροφημία τους και στα λεφτουδάκια τους.
Έχουμε στα χέρια μας πολύ δυνατά όπλα, το διαδίκτυο, την πειθώ που ο προφορικός λόγος προσφέρει, την ψήφο μας. Σε τόσα blogs που υπάρχουν, σίγουρα θα μπορεί να γίνει μια συνεννόηση για τη δημιουργία ενός κόμματος με έναν υποψήφιο από κάθε πόλη ως ανεξάρτητο. Όχι για να μας σώσετε, προς θεού όχι άλλοι εθνοσωτήρες.
Για τη δύναμη της κάμερας, για να τους ξεμπροστιάσετε μέσα από τη βουλή μοιράζοντας τις πληροφορίες στον κόσμο μήπως και ξυπνήσει, με προϋποθέσεις (έστω και με συμβολαιογράφο) η μισή σας βουλευτική αποζημίωση κάθε μήνα να μοιράζεται π.χ. σε πραγματικά «ματωμένους» της πόλης σας (και όχι στο κόμμα κυρία παπαρήγα) και ότι θα παραιτηθείτε πριν κλείσετε τετραετία (άλλους κηφήνες με παχυλές συντάξεις δε θέλουμε).
Θέλω να πιστεύω ότι πολύς κόσμος συνεχίζει να κατέχει τη δυνατότητα της κρίσης και αν μη τι άλλο ονειρεύεται να εκδικηθεί με την ψήφο του όλους τους «εθνοσωτήρες» μας αφήνοντάς τους έξω από τη βουλή. Και αν αυτό φαίνεται ουτοπιστικό, ακολουθήστε τη λύση της αποχής ή του άκυρου (όχι λευκού, θεωρείται έγκυρο) ψηφοδελτίου. Θα ήθελα να ήξερα ποια κυβέρνηση θα έβγαινε να πανηγυρίσει τη νίκη της όταν οι έγκυροι ψήφοι είναι π.χ. 30%. Πάντως προς θεού, έστω και για δύο εκλογές, πετάξτε από πάνω σας την κομματική ταμπέλα και την ψήφο βολέματος. Όπως αποδεικνύεται, σίγουρα θα την πληρώσουν τα παιδιά σας.
Και για όποιον κατάφερε να διαβάσει μέχρι εδώ και δεν τα παράτησε από βαρεμάρα πιο πάνω, μία τελευταία ανησυχία μου. Όπως τόσους μήνες υπερτονίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ανεξάρτητα κανάλια μας, βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής και η κακόμοιρη Ελλαδίτσα μας όπου να' ναι ξεψυχάει. Τι πιο λογικό λοιπόν να συνταχθούν άμεσα τα απαραίτητα νομοσχέδια για τη σωτήρια μετάγγισή της (φορονομοσχέδια).
Αυτό όμως που όλο και περισσότερο με ανησυχεί είναι το εξής: ενώ κανένα από αυτά τα περίφημα νομοσχέδια που μας πληροφορούν και μας πανικοβάλλουν (θυμηθείτε παραπάνω για την παράλυση) δεν έχει συνταχθεί, η κυβέρνηση βρίσκει το κουράγιο και την ενέργεια να ασχοληθεί με το νομοσχέδιο της ιθαγένειας (την ώρα που σε κανέναν Έλληνα δεν έχει μείνει κουράγιο να ασχοληθεί με το περιεχόμενό του), το υπουργείο εθνικής παιδείας (συγνώμη, εκ παραδρομής, σκέτο παιδείας) θεωρεί κατάλληλη την ώρα να αφαιρέσει την απαγορευμένη, πλέον για τους «πολιτισμένους» έλληνες, λέξη «εθνική» ενώ η κυρία δραγώνα περιγράφει στα βιβλία της ότι η λέξη «Έθνος» είναι κατάλοιπα που δεν αρμόζουν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία (ομοίως ποιός θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο όταν του καίγεται το σπίτι), οι τούρκοι φτάνουν στο Σούνιο με φρεγάτα και τα δελτία ειδήσεων αν το αναφέρουν είναι 5η είδηση, ο κύριος παπανδρέου ξαφνικά θα συζητήσει εφ'όλης της ύλης με τον τούρκο ομόλογο (κάτι το εγκληματικό για το έθνος μας -συγνώμη για τη λέξη κυρία δραγώνα αλλά τυγχάνει να έχω λάβει τριτοκοσμική εκπαίδευση- για όποιον έχει παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα την εξωτερική μας πολιτική και τους στόχους μας) και ο κ.κ. νίμιτς ανακοίνωσε ξαφνικά ότι ως δια μαγείας διαβλέπει στον ορίζοντα πιθανή λύση στην ονομασία των σκοπίων.
Εύχομαι λοιπόν να μη ξυπνήσουμε μια ωραία πρωία από φωνές χαράς και έκτακτα δελτία ειδήσεων, που θα μας παρουσιάζουν το χαρούμενο και χαμογελαστό προσωπάκι του πρωθυπουργού μας και της κουστωδίας του, να μας ανακοινώνουν ότι η Ελλάδα ανένηψε, οι κρατήσεις μας επιστρέφονται για να ξαναζήσουμε πλουσιοπάροχα και τότε αντιληφθούμε ότι ο πραγματικός τους στόχος ήταν διαφορετικός.

Ο νοών νοήτω.

ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ.

Υ.Γ. Χωρίς να είμαι σίγουρος για την πληροφορία, έμαθα ότι το νομοσχέδιο της ιθαγένειας ψηφίστηκε (πριν από το «κατεπείγον» φορολογικό νομοσχέδιο). Αυτό σημαίνει ότι από τούδε και στο εξής, οι αλλοδαποί έχουν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι». Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν στις επόμενες εκλογές δείτε ψηφοδέλτια αλβανόφωνου και τουρκόφωνου κόμματος, τα οποία με 3% των ψήφων (σίγουρα ζουν πολύ περισσότεροι αλβανοί και μουσουλμάνοι στη χώρα μας) θα μας εκπροσωπούν στη βουλή των «ελλήνων». Σε τέτοια περίπτωση κ. παπανδρέου και κ. τσίπρα (οι ψηφίσαντες «υπέρ») μαζί με τους ακολούθους σας, θα είστε ένοχοι για εσχάτη προδοσία.

18 σχόλια:

  1. Aπλά να προσθέσω ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κ.Παπούλια για την συνένοχη σιωπή σας. Ντροπή σας κ. Πρόεδρε γιατί ο Λαός στήριξε (και ακόμα αυτή την ύστατη στιγμή ελπίζει μπας και γίνει κάποιο ΘΑΥΜΑ και ξυπνήσετε!!) πολλές ελπίδες σ'εσάς. Ντροπή σας γιατί τόσο η ηλικία σας όσο και το αξίωμα σας δίνουν την δυνατότητα να... τολμήσετε να υπερασπιστείτε τα Εθνικά συμφέροντα! Ντροπή σας γιατί στην αρχή της θητείας σας είχατε δημιουργήσει ελπίδες, παρ'όλη την απάθεια που δείξατε στην ομιλία της προέδρου της Βουλής όταν σας ανακοινωνε την εκλογή σας ως Προεδρου της Τέως Ελληνικής Δημοκρατίας!! Δεν μπορεί λεγαμε κάποιοι ανόητα καλόπιστοι (μαλάκες δηλαδή), την κρίσιμη στιγμή θα παρέμβει! Ντροπή σας κ. Πρόεδρε!!! Εστω και την ύστατη στιγμή αντιληφθείτε τις ευθύνες που έχετε έναντι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ.ΠΡΟΕΔΡΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως καί τό 74 έτσι καί τώρα, ετοιμάζουν εσωτερική αναταραχή,διχάζουν τούς πολίτες,πάλι θά στρώσουν τό χαλί στήν Τουρκία.
    ΓΑΠ τό άλλο διάγγελμα από τήν Γαύδο,φιλικά στό λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να βρεθεί κάποιος που να τιμάει τα παντελόνια που φοράει και να ενεργοποιήσει τον νόμο περί εσχάτης προδοσίας κατά της πατρίδος;

    Υπάρχει κανείς;ή με λάθος τρόπο θα το αναλάβει ο κόσμος και τότε θα μιλάμε πάλι για θύματα και θύτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ!! ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...ΕΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΛΕΩ...ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ
    ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΑ 20 ,ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 100 και οταν μαζευονται οι υαινες να βγαλουν αρχηγο δεν εκλεγουν προβατο ,ΥΑΙΝΑ εκλεγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά ντροπή στον λαό που τους ψήφιζε τόσα χρόνια. Και τώρα ανακάλυψε την αμέρικα και διαμαρτύρεστε …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει βεβαίως ένας ακόμη
    "(αν)επαγγελματικός κλάδος" που "ευνοήθηκε" και δεν του επιβλήθηκε "περικοπή εσόδων".

    Οι "εισοδηματίες".

    Εαν θέλουν να δώσουν "κίνητρο" στην αγορά όχι μόνον να κατεβάσει τις τιμές αλλά και να επιβιώσει και να μην κλείσουν κατά χιλιάδες τα μικροκαταστήματα, γιατί δεν υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων να μειώσουν τα ενοίκια κατά 30%?

    Όπως μειώνουν τα επιδόματα και τους μισθούς των υπαλλήλων να μειώσουν και τα δικά τους εισοδήματα.

    Αλλά, είπαμε...

    Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει...

    Να κόψουν τα έσοδα των χορηγών τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον αντιμετωπίζουμε λες και είναι πάνω και απο τον πάπα δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε; Τι φοβάται μην δεν ξαναβγεί; Αφου τα έχει πλέον ξεπεράσει αυτά. Δεν θέλει να μείνει στην ιστορία με πραγματικά χρυσά γράματα ως αυτός που διόρθωσε αυτή την αδικία; (έστω αυτή τη μία απο τις πολλές).
    Ο "μισθός" του βουλευτή να βγαίνει με βάση όχι τον μισθό του δικαστικού αλλά με βάση τον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ! Και όλα να φορολογούνται κανονικά. Γραμματείς, γραφεία κλπ να ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ και όχι να δίνουν τα χρήματα στον ίδιο για να τα "αξιοποιήσει" κατά βούληση.
    Πρέπει να δημιουργηθούν 2 νέα ΣΔΟΕ. Ένα που θα ελέγχει τα οικονομικά των δήμων και των έργων που γίνονται εκεί και ένα που θα ελέγχει τους βουλευτές, τους υπουργούς και τα υπουργεία εν γένει.
    Αν δεν γίνουν αυτά (τουλάχιστον) διαφάνεια, τιμιότητα, δικαιοσύνη και άλλα συναφή δεν θα έχουν καμία σχέση με την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστίνα,

    Κάνεις ένα άδικο (και όχι μόνον εσύ) σ' εμάς, τους αρσενικούς, ή όσους τέλος πάντων αισθανόμαστε ακόμη σαν τέτοιοι:

    "Μπορεί να βρεθεί κάποιος που να τιμάει τα παντελόνια που φοράει"

    Μα καλό μου παιδί, πήγατε τώρα και οι γυναίκες και βάλατε πανταλόνια, παρακούοντας τον Απ. Παύλο που λέει ο καθένας να φορά τα δικά του ρούχα. Από την άλλη, με την αρχή της ισότητας, αναλάβατε αξιώματα ίδια με τα δικά μας.

    Γιατί δεν ρωτάτε, λοιπόν, και καμιά φορά "Υπάρχει καμιά που να τιμά τα πανταλόνια/φουστάνια που φοράει"; Θέλετε ισότητα, αλλά όλα από εμάς, τους άνδρες τα περιμένετε!

    Όσο για το ερώτημά σου, ξέχνα το καλύτερα. Δεν υπάρχει. Ο καιρός του Πλαστήρα πέρασε ανεπιστρεπτί και η τελευταία φορά που ενεργοποιήθηκε ο νόμος, ήταν για τους Απριλιανούς δικτάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε, στην υστεροφημία τους και στα λεφτουδάκια τους.<

    Διαφωνώ με το παραπάνω, μόνο στο ένα σκέλος, αυτό της υστεροφημίας. Αγαπητέ, το μόνο που δεν ενδιαφέρει τους πολιτικούς (σήμερα τουλάχιστον) είναι η υστεροφημία. Πάρε παράδειγμα την διαβόητη "ροζ βίλα της Εκάλης". Την άφησε κάποιος πολιτικός σαν μνημείο της διαφθοράς. Έτσι ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος. Παίζεις εσύ με τα βίτσια του καθενός;

    Τα λεφτά μάλιστα. Διότι γι αυτά έγιναν πολιτικοί, τηρούντες πιστά το "Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ανώνυμε 5:52 μ.μ. έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι δεν έγραψα γυναίκες και άντρες όμως το νόημα ήταν μεταφορικό και δεν αφορούσε το φύλο σαν γένος αλλά σαν αίσθημα.

    Οσο περί ισότητας προσωπικά θα πω ότι ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον είναι η αρχή της ισότητας.Ολα τα άλλα για μένα είναι μια ατέρμονη συζήτηση χωρίς ουσία.

    Σαφώς και οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά και ποτέ δεν τις θεώρησα ως αδύναμο φύλο όπως θέλουμε να λέμε όταν μας βολεύει.

    Κακά τα ψέματα όμως ανώνυμε πες μου εσύ αν πρωτοστατούσε σε μια λαϊκή αντίδραση γυναίκα θα την ακολουθούσες αν είχε να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτήν και σε κάποιον άντρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω ότι όλοι συμφωνούμε σε όλα (σχεδόν)
    Ενα πράγμα πιστεύω ότικάνουμε λάθος.

    ΕΚΤΟΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ και τους αφήνουμε ήσυχους.

    Ολα αυτά πρέπει να πάνε στα mail τους, στα γραφεία τους, στα φαξ τους, με κάθε μορφή ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
    Οτανθα πα΄ρουν 10 - 100.000 γράμματα ο καθένας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ !!! τότε θα σφίξουν πολλοί (και πολύ)κόλοι

    Ετσι δεν κάνουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ :

    ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Χριστίνα,

    Καλό μήνα.

    1) Είναι προφανές ότι σε πειράζω.

    2) Στο πρώτο σου ερώτημα, απάντησα. Τώρα θέτεις ένα άλλο. Η απάντηση είναι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ. Βλέπεις, στην Ελλάδα δεν κάναμε ακόμη γυναίκα πρωθυπουργό, εν αντιθέσει προς την Τουρκία, η οποία φαίνεται προοδευτικότερη στο σημείο αυτό. Μην λησμονείς ότι γυναίκα, η Τανσού Τσιλέρ, μάς έκανε το χουνέρι στα Ίμια.

    Τώρα μιλάς για "λαϊκή εξέγερση". Δεν θα ακολουθούσα μία Μπουμπουλίνα; Προφανώς ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ anonymos 10:48

    Afto pou proteineis tha eitan kali stratigiki, skepsou omos, afou o kaykasios diagrafei oti den tou aresei, tha afisoun aftoi "fasistikes" kai "antidrastikes" anartiseis na emfanistoun sta dika tous blogs kai e-mails??

    Emeis bebaia tha synexisoume tin ektonosi metaksy mas, eno aftoi, afou psifistike pleon o sxetikos Nomos, tha probainoun se maziki xorigisi ithageneias kai ekdosi diabatirion stous lathrometanastes "Neoellines", eksasfalizontes etsi tin sigouri epaneklogi tou Pasok stis epomenes ekloges, akomi kai an aftes ginoun proora.

    H Istoria mas teleiose edo, emeis omos tha synexisoume na perimenoume san tin Xristina tous "Barbarous", pou fainetai oti den tha eltoun...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....

    ΕΛΕΟΣ!! ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...ΕΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΛΕΩ...ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ
    ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΖΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ ανώνυμε,
    Να σαι καλά για το πείραγμα.
    Οταν οι πλειοψηφία των γυναικών αποφασίσουν να ασχοληθούν και μέ κάτι άλλο εκτός από το shopping therapy, ΄τον άντρα της διπλανής, το μοντελάκι τις παραδίπλα, τη μπιρίμπα και το μαλλί τότε μπορεί να βγάλουν καμιά Μπουμπουλίνα ή κανένα Κολοκοτρώνη.
    Ευχομαι να μην έχουμε φτάσει στα Τέμπη μέχρι τότε.

    Χάθηκαν οι αξίες χάθηκε η Ελλάδα...ήξεραν που χτύπαγαν..
    Ομως επειδή η ελπίδα ανώνυμε πεθαίνει τελευταία (αρκεί να μη λένε την πεθερά σου ελπίδα = πείραγμα δικό μου ) όσοι είμαστε ή αν θες όσες είμαστε θα αντιδράσουμε με όποιο κόστος , αλλά αιφνιδιαστικά γιατί ως γνωστόν οι Ελληνες είναι ακόμα τρελλοί (όσοι υπάρχουν δλδ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.