28/4/10

Συνάντηση Δ.Δρούτσα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Στην Αθήνα και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.
Συνάντηση με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου, είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέχεια της απόφασης της 8ης Απριλίου στην Αγκυρα (κατά τη συνάντηση του κ. Δρούτσας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ), για συνέχιση των τακτικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στους Γενικούς Γραμματείς των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

Στόχος των δύο αντιπροσωπειών, με επικεφαλής τους Φεριντούν Σινιρλίογλου και Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, είναι ο συντονισμός των επαφών και η συστηματική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος διπλωμάτης είναι ταυτόχρονα επικεφαλής και της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας του στις Διερευνητικές Επαφές με την Ελλάδα, με κύριο αντικείμενο την επίλυση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας. Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας είναι ο πρώην πρέσβης Παύλος Αποστολίδης.

Στο πλαίσιο εξάλλου, της αναθέρμανσης της διαδικασίας των Διερευνητικών Επαφών, αναμένεται νέα συνάντηση των διπλωματικών αντιπροσωπειών στις αρχές Μαΐου, λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Αύριο τέλος, αναμένεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο του Economist.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

7 σχόλια:

  1. Ρε ούστ λέμε απο εδώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς θα γίνει να σταματήσουμε την επέλαση της πράσινης χλαπάτσας και να τους διώξουμε και τους 300 κηφήνες με τους αυλικούς τους;
    Πώς θα γίνει να ανοίξουμε τα μάτια του Ελληνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε (τέλος δεκαετίας 70) ήταν και η Τουρκία στα δικά μας χάλια. Τα κατάφερε και ανάρρωσε, όμως, αφού μπήκε στον "γύψο" για επτά χρόνια, αν θυμάμαι καλά. Αντί να κραυγάζομε "ουστ", καλύτερα είναι να δούμε πώς κατάφεραν αυτοί και σώθηκαν. Φυσικά και σήμερα υπάρχει μεγάλη διαφθορά στην Τουρκία, όμως, γίνονται επενδύσεις και η οικονομία της γιγαντώνεται.

    Εμείς δεν έχομε καμμία πιθανότητα να αναρρώσομε, διότι νοσεί το σύστημα. Σε κάποια πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής, όπως άκουσα στην τηλεόραση και δεν άκουσα ή είδα να διαψεύδεται, χρεώθηκαν 1.500 φιάλες νερού!! Μα και οι 300 να ήταν, που σίγουρα δεν ήταν, μπορεί να ήπιαν 5 μπουκάλια νερό ο καθένας; Δυστυχώς, και σαν να μην συμβαίνει τίποτε, η ρεμούλα συνεχίζεται κυριολεκτικώς κάτω από τα μάτια των "εθνοπατέρων", οι οποίοι, αφού μας έκαψαν, θέλουν να μας αλείψουν λάδι!

    Διαβάζω:

    "Στην Ιρλανδία οι πολιτικοί που ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την χρεωκοπία της χώρας, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο κράτος και τις συντάξεις τους, αναλογιζόμενοι τη ζημιά που προκάλεσαν στο λαό της χώρας αυτής.

    Εδώ, οι 300 που ... σουλατσάρουν κάθε μέρα στο... ναό της Δημοκρατίας, κι άλλοι τόσοι συνταξιούχοι (που κάθονται και εισπράττουν για τις ... μάχες που έδωσαν στα.. βουνά της Ελλάδας), εξακολουθούν να κάνουν το...παγώνι. Εισπράττουν πάνω από το 15άρι τον μήνα, έχουν αυτοκίνητα που πληρώνει το κράτος και οδηγό, αλλά και 3-4 υπαλλήλους ο καθένας!!!

    Πού όλα αυτά; Οχι σε καμιά υπερδύναμη αλλά σε μια χώρα φτωχή και χρεωκοπημένη (από τις άθλιες επιλογές τους) που φτάνει στο σημείο (αυτή κι αν είναι αθλιότητα), να κόβει τους μισθούς των ηρωικών πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα - γράμματα πάνω από το Αιγαίο για να υπερασπιστούν την πατρίδα!!!

    Και θέλουν συναίνεση από τον κόσμο. Και ζητούν από τους απλούς πολίτες που δεν μπορούν να ζήσουν, να τους πιστέψουν πως νοιάζονται για τον τόπο."


    ΠΑΤΡΙΣ 28.4.10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το όνομα του Θεού, γιατί θέλουν σώνει και καλά, τώρα που η Ελλάδα είναι τόσο κτυπημένη, να αρχίσουν να συζητούν, (τι ;), με τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 28 Απριλίου 2010 8:57 μ.μ.

    Επειδή ο κόσμος τώρα θα είναι απασχολημένος με τα του ΔΝΤ και δεν θα καταλάβει(νομίζουν)το ξεπούλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα φίλοι μου είναι εμείς τι κάνουμε ;Καθόμαστε και το συζητάμε αλλά δεν συμφωνούμε τουλάχιστον σε κάτι. Εχω γράψει πάρα πολλές φορές για πορεία-διαμαρτυρία-συλλαλητήριο (δεν ξέρω παως θα το λένε) να οργανώσουμε και να κάνουμε την ημέρα που θα έρθει ο Τούρκος ο Ερνογάν και το σκυλολόι του.
    Να συννενοηθούμε όλοι να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί το blog θα το διαβάζουν διάφοροι. Εστω να στείλουμε κάποια πρόταση-πρόσκληση σε πατριωτικούς συνδέσμους σε άλλα πατριωτικά blogs ακόμη και στη Χρυσή Αυγή, να συγκεντρωθούμε εκείνη την ημέρα και να κάνουμε πορεία στη βουλή, να καταθέσουμε διαμαρτυρία στην τουρκική πρεσβεία όπως και στη βουλή ή οτιδήποτε που θα συμφωνηθεί.
    Τουλάχιστον ας το γράφουμε και να το προτείνουμε όλοι μπας και οργανωθεί κάτι.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ (Ή ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΑΝ) Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ (ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ.
    ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ....ΧΑΣΑΜΕ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ; ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ....... ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ !!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ......ΑΛΛΟΥ ΓΙ ΑΛΛΟΥ !!!!! ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!! ΡΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ Ή ΠΙΟ ΠΟΛΥ ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ 300 !!!! ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ-ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!!! ΠΟΥ’ΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ !!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.