28/4/10

Απόψεις και 'απόψεις' περί φασισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!


Η άποψη του καθηγητή
Στις 14 Απριλίου 2010, στο Πάντειο, μια ομάδα αντιεξουσιαστών διέκοψε το μάθημά μου και αφού με εξύβρισε, με αποκάλεσε … «φασίστα» ενώπιον 50 περίπου φοιτητών και τελικά εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα γιαούρτι. Αιτία αυτής της συμπεριφοράς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και με όσα αναφέρονται σε μια τετρασέλιδη προκήρυξη που μοιράστηκε και που έχει σαν υπότιτλο «φασίστες και καθηγητές πηγαίνουν χέρι – χέρι» είναι το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του καθηγητή με τη δημόσια πολιτική παρουσία μου – και πιο συγκεκριμένα, με την έκφραση επιφυλακτικών και κριτικών απόψεων γύρω από τα θέματα που αφορούν την υποκριτική μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους ή γύρω από τα κοινωνικά και ιδεολογικά ζητήματα των πολιτικο-πολιτισμικών αναταράξεων και αμοιβαίων περιχαρακώσεων που αναδεικνύονται αντικειμενικά στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Η υπογραφή μου μεταξύ άλλων πολλών σε ένα κείμενο της «Επιτροπής για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης» ήταν το έναυσμα για τη δυναμική παρέμβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών. Επειδή δεν μου δόθηκε καμία ευκαιρία όχι βέβαια «να απολογηθώ», αλλά να αντικρούσω τους ισχυρισμούς τους, να επισημάνω την πολιτική διαφωνία μου με συνθήματα που στρέφονται κατά των προσώπων των μεταναστών (είτε της προαναφερόμενης ΠΕΑΕΛ, είτε οποιουδήποτε άλλου φορέα) ή έστω να συζητήσω πάνω στα σημεία των ιδεολογικών τριβών και της σε μεγάλο βαθμό εικονικής αντιπαλότητας, αποφάσισα να συντάξω αυτό το κείμενο ως ερέθισμα για έναν ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τις διαδικασίες υπονόμευσης του ακαδημαϊκού ασύλου.
Το δισέλιδο κείμενο της ΠΕΑΕΛ που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο εξέφραζε κοινωνικές και πολιτικές επιφυλάξεις πολλών πολιτών γνωστών για τις δημοκρατικές τους πεποιθήσεις, σχετικά με το ενδεχόμενο της μαζικής απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες και με την καλλιέργεια ενός πολυπολιτισμικού μοντέλου κοινωνίας. Δεν καλούσε τον ελληνικό λαό σε κανένα «πογκρόμ» κατά των μεταναστών (όπως ισχυρίζεται η καταγγελία των αντιεξουσιαστών), αλλά σε πολιτικούς προβληματισμούς περί του θέματος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Συνεπώς, όταν πληροφορήθηκα την ανάρτηση του παραπάνω κειμένου στο διαδίκτυο και ενημερώθηκα για το ακριβές περιεχόμενο του, παρά ορισμένες διαφωνίες μου σχετικά με κάποιες διατυπώσεις (κυρίως σχετικά με το «Ελληνικό Εθνικό Κράτος»), δεν θεώρησα σκόπιμο να διαχωρίσω εκ των υστέρων τη θέση μου από το αρχικό κείμενο της παραπάνω επιτροπής, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι προσυπογράφω ή επικροτώ εκ των προτέρων το σύνολο των απόψεων ή των πιθανών μελλοντικών της πρωτοβουλιών.
Οι εισβολείς, όμως, όχι μόνο με εμπόδισαν να αντικρούσω τους ισχυρισμούς τους, να επισημάνω την πολιτική διαφωνία μου με συνθήματα που στρέφονται κατά των προσώπων των μεταναστών, ή έστω να συζητήσω μαζί τους σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, αλλά και θεώρησαν τις προσπάθειες μου αυτές ως δείγμα μιας ενοχικής συμπεριφοράς που επιχειρούσε να δικαιολογηθεί για να αμβλύνει τις «κακές εντυπώσεις».
Ενημέρωσα αμέσως μετά το συμβάν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Παναγιώτη Τσίρη, ο οποίος μου συνέστησε να ενημερώσω επισήμως το Τμήμα Ψυχολογίας και να ακολουθήσω την τυπική οδό για την ανακοίνωση και την καταγγελία του περιστατικού στις Πρυτανικές Αρχές και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.
Όπως φαίνεται και από μια απλή ανάγνωση της προκήρυξης που με στοχοποιεί, η ενέργεια ήταν πλήρως προσχεδιασμένη και το προσχηματικό κείμενο που μοιράστηκε ήταν οργανωμένο με τρόπο που να αναδεικνύει την πολιτική διαπόμπευσή μου περίπου σαν μια …«πολιτική αναγκαιότητα».
Αγαπητοί φίλοι, πιστεύω ότι με την τροπή που πήραν εκ των πραγμάτων αυτές οι πρακτικές όλων όσων δηλώνουν ότι αρνούνται κάθε συζήτηση και που ταυτόχρονα αυτοαναγορεύονται ως αρμόδιοι περί των ζητημάτων της «πολιτικής ορθότητας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι πιθανόν ότι σε λίγο πολλά από τα θεωρητικά και ερευνητικά θέματα της παγκόσμιας πολιτικής και επιστημονικής επικαιρότητας θα τεθούν στο περιθώριο – και όσοι ασχολούνται με τέτοια θέματα θα πρέπει να διαθέτουν κάποιο «πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων» που να τους το επιτρέπει. Προφανώς, η επιβολή της ιδεολογικής νομιμότητας και τάξης κατά αυτόν τουλάχιστον τον άκρως «εξουσιαστικό» τρόπο, ουδόλως συνάδει με την έννοια της «αριστεράς», ούτε βέβαια με εκείνη του ακαδημαϊκού ασύλου ή του δημοκρατικού διαλόγου που υποτίθεται ότι προάγει το πανεπιστήμιο. Είναι όμως εξίσου φανερό ότι η επανάληψη της παραπάνω στερεότυπης δημοκρατικής αντίθεσης στη βία ουδόλως εμποδίζει την επανάληψη των πράξεων και των γεγονότων που κατ’ εξακολούθηση την αμφισβητούν. Δεν επιθυμώ βέβαια εδώ να επεκταθώ στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε να αντιδικήσω με αυτές τις πολιτικές ομάδες που, παρά το γεγονός ότι όπως φαίνεται, η πολιτική μου διαδρομή τούς είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, συνεχίζουν να με καθυβρίζουν και να με συκοφαντούν θεωρώντας κάθε αναφορά σε κοινωνικά ζητήματα των εθνικών κοινωνιών ως «ενδείξεις εθνικισμού» και συνδέοντάς την με ακροδεξιές νοοτροπίες. Θεωρώ, άλλωστε, ότι πάντα συμμερίστηκα και εξακολουθώ να συμμερίζομαι τις ηθικές αξίες που οι παραπάνω συλλογικότητες προβάλλουν στο δημόσιο λόγο τους, όχι μόνο μονομερώς, σε βάρος πάντα των πιο λαϊκών ιδίως τμημάτων της νεοελληνικής κοινωνίας. Δεν αποβλέπω λοιπόν στο να αποσπάσω την συμπαράσταση όλων γενικά των πολιτικών παρατάξεων, αφού θα ήταν πιθανό να μου αποδοθούν στη συνέχεια ιδεολογικές «συμπλεύσεις» με φορείς πολιτικών ιδεών που ενδεχομένως δεν θα αντιστοιχούσαν στις επιλογές μου. Δεν επιθυμώ επίσης να προκαλέσω, σε μια περίοδο κρίσιμη για το δημόσιο πανεπιστήμιο μια επιπλέον συζήτηση για το ακαδημαϊκό άσυλο, το οποίο πιστεύω ότι υπονομεύεται εκ των έσω. Δεν είμαι σε θέση να προβώ σε υποδείξεις «πρακτικών λύσεων», αφού αφενός δεν γνωρίζω αν και γιατί κάποιοι υποκινούν την επιθετικότητα της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας στο πρόσωπό μου και αφετέρου εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες λύνονται στις δημοκρατικές κοινότητες μόνο με τα αντίστοιχα μέσα και διαδικασίες και όχι με απόπειρες εκφοβισμού, με νεομακαρθικού τύπου διοικητικά μέτρα ή με τυπικές, αιχμηρές ή μη ανακοινώσεις. Συνεπώς, δεν θα επιμείνω ούτε στην υπογράμμιση των αδικημάτων που έχουν διαπράξει τα άτομα αυτά τόσο κατά του προσώπου μου, όσο και κατά των ακαδημαϊκών λειτουργιών του πανεπιστημίου.
Με το παρόν υπόμνημα, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η ευρύτερη δημοκρατική κοινότητα θα ήταν χρήσιμο να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του διαλόγου που ενδεχομένως θα βοηθούσε και στη βελτίωση της λειτουργίας του ακαδημαϊκού ασύλου.

Γιάννης Παπαμιχαήλ
Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου


Ακολουθεί η προκήρυξη της ομάδας που επιτέθηκε και στοχοποίησε τον κ. Παπαμιχαήλ.




40 σχόλια:

  1. O Γέρο «Προμηθέας» σίμωσε τον μικρό που κοιτούσε τον γέρο σιδερά.
    Τι κοιτάς τον ρώτησε.
    Κοίτα πυρώνει το σίδερο στην φωτιά , μετά το χτυπά με την σφύρα , το βάζει στο ντενεκέ με το λάδι και τούμπαλιν ήταν η απάντηση του μικρού.
    Ξέρεις γιατί το κάνει; Όχι απάντησε ο μικρός θαρρετά
    Το σίδερο έχει ξένες προσμίξεις με την διαδικασία αυτή κάθε φορά
    Πετυχαίνει να τις απομακρύνει και αυτό που έχει στα χέρια του είναι καθαρό, ατόφιο
    Και ανθεκτικότατο.

    Προμηθέα τι θές να πείς;Να οι ιδέες είναι το σίδερο , η πυρά το αμόνι η σφύρα η κριτική να τι θέτεις πάντα σε αυτή και αυτό που θα μένει καθώς θα διώχνεις τις προσμίξεις θα είναι η αλήθεια.

    Ο φασισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα, είναι διαπαραταξιακό φαινόμενο. Φασίστας είναι ο ανθρωπος που στο όνομα του φανατισμού εμποδίζει την ελευθερία λόγου και έκφρασης, την ελευθερία διακίνησης ιδεών..

    Φασίστας είναι ο άνθρωπος που απαξιώνει χωρίς επιχειρήματα και που επιβάλλει την θέληση του με την βία (ψυχολογική και σωματική).

    Δεν δέχομαι όρους όπως ακροαριστεροί,ακροδεξιοί, αναρχικοί,αντεξιουσιαστές για τα άτομα που υιοθετούν τέτοιο τύπο συμπεριφοράς Ενας όρος υπάρχει για να περιγράψει τα άτομα και τις ομάδες αυτές.Φασίστες.

    Φασίστες της Αριστεράς και φασίστες της Δεξιάς και οι δύο υπηρέτες των ίδιων ξένων κέντρων, μέλη της πέμπτης φάλαγγας και αυτή η στάση τους είναι διαχρονικό φαινόμενο της Ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΚΚΕΔΟΞΥΡΙΖΕΣ, ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ..ΛΟ ΣΑΣ !!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΟΝΤΑ, ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ’ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ, ΣΤΗΝ ’ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ’ ΟΠΩΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΤΕ ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ε, ΑΡΗ ;
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ; ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΘΕΙΤΕ, ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ !!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.....
    ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣΠΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΛΕΡΕΣ. ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ....ΞΕΡΟΥΝ !!!!!
    ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ;
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ...... ’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ’ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΩΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.
    Λ Α Ε______Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Τ Η Σ Ε
    ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ..............

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία πρωτοφανής φασιστική ενέργεια, έλαβε σήμερα χώρα εντός πανεπιστημιακού χώρου, με στόχο την τρομοκράτιση και την φίμωση της επιστημονικής φωνής ενός πανεπιστημιακού δασκάλου. Ομάδα ονομαζομένων αντιεξουσιαστών αλλά εν τοις πράγμασιν φασιστών, διέκοψε το μάθημα πανεπιστημιακού καθηγητού και τον προπηλάκισε, σε μία καταφανή προσπάθεια να ελέγξη και να ποδηγετήση το περιεχόμενο της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και να ακυρώση την ελεύθερη διακίνηση ιδεών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.
    Αυτά τα κοινωνικά εξαμβλώματα, από το απύθμενο βάθος του μορφωτικού και πολιτιστικού τους επιπέδου, επέλεξαν ως μέσο έκφρασης των ιδεών τους, την τρομοκρατία και την φίμωση κάθε ιδέας αντίθετης πρός τις δικές τους.
    Προφανέστατα, είναι ακριβώς αυτή η τακτική που θα εφαρμόσουν, αν ποτέ, λάβουν εξουσία στα χέρια τους.
    Δηλώνουμε, ως ένα σώμα, αλληλέγγυοι πρός τον συνάδελφό μας πανεπιστημιακό δάσκαλο που υπέστη αυτήν την τρομοκρατική συμπεριφορά και, υποσχώμαστε ότι, κανένας και καμμία βάρβαρη πράξη, δεν θα μας αποτρέψη από το να ασκούμε το λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου, άφοβοι και πιστοί στην ελευθερία διακίνησης των ιδεών.
    Καλούμε τους φοιτητές μας σε διαρκή αγώνα, γιά την προστασία της ελεύθερης γνώσης και της ελευθερίας διατύπωσής της.
    Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε εμείς, οι δάσκαλοί τους, στην πρώτη γραμμή.
    Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν έχουν, δεν μπορεί να έχουν, θέση, στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
    --------------------------
    Ορίστε, σας έγραψα και την ανακοίνωση, ψοφοδεείς καθηγητάδες, συνάδελφοι του προπηλακισθένος.
    Θα τολμήσετε ποτέ να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, δειλά και άτολμα ανθρωπάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφει ο Π. Ηφαιστος:

    Quote:
    8.12.2008 μεταψυχροπολεμικός αριστερο-δεξιο-αναρχο-σοσιαλο-κεντρωο-μεταμοντέρνος ιδεολογικός χυλός και το κάψιμο των πόλεών μας

    Παραθέτω αυτούσιο μήνυμα που έστειλα σε χιλιάδες συναδέλφους ηλεκτρονικής λίστας συζητήσεων

    Τo: 'Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum' 8.12.2008
    Subject: μεταψυχροπολεμικός αριστερο-δεξιο-αναρχο-σοσιαλο-κεντρωο-μεταμοντέρνος ιδεολογικός χυλός και το κάψιμο των πόλεών μας

    Αγαπητοί,

    Θα θυμάστε ότι πριν λίγο καιρό σας είχα στείλει το σημείωμά μου για την Βαρβαρική εισβολή στα Πανεπιστήμια: "είναι και αυτοί μια κάποια λύση». (http://www.ifestosedu.gr/87ΒαρβαρικήΕισβολή.htm). Σήμερα το φαινόμενο προεκτείνετε πανελλαδικά σ’ ένα παραλογισμό ευρύτερης πλέον πανελλαδικής κλίμακας. Καλά θα κάνουμε να δούμε τα αντικειμενικά γεγονότα που για κάποιους περίεργους λόγους όπως φαίνεται ελάχιστοι βλέπουν:

    1) Είχαμε ένα φόνο για το οποίο σε κάθε ευνομούμενο κοινωνικοπολιτικό σύστημα αρμόδια είναι η δικαιοσύνη για να αποφανθεί κατά πόσο οφείλεται σε εγκληματική πρόθεση, αμέλεια, αδεξιότητα ή όπως άλλοι συνάδελφοι υπαινίχθηκαν σε έλλειμμα επαγγελματισμού που σε κάθε περίπτωση στο επίπεδο της πολιτείας στην Ελλάδα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

    2) Ο φόνος αυτός γίνεται αιτία μιας ανεύθυνης αντιπολιτευτικής δημαγωγίας που γενικεύει ασύστολα με άλματα ντροπιαστικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη και την στοιχειώδη ανθρώπινη λογική, αλλά και μιας εξίσου ανεύθυνης κυβερνητικής εξουσίας που αντί να βάλει τα πράγματα στην θέση της αντιδιαστέλλοντας τον φόνο από την ανάγκη ευνομίας έντρομη αφήνει τους βαρβάρους να καταστρέψουν την οικονομική ζωή των πόλεων, να καταστρέψουν την περιουσία βιοπαλαιστών της ζωής που στήνουν μια οικογενειακή επιχείρηση και να απειλούν τους φιλειρηνικούς πολίτες των πόλεών μας. Όλοι μαζί ντροπιαστικά και προσβλητικά για την μνήμη του φονευμένου νέου μας ρίχνουν ένα δρακρύβρεχτο πέπλο για να επισκιάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά βέλη που όλοι ρίχνουν εναντίον όλων. Για να επισκιάσουν έτσι την πραγματική τους έγνοια: Ποιος θα συνεχίσει να λυμαίνεται τον πολιτειακό πλούτο, δηλαδή τον κόπο μας.

    3) Για να σταθώ στο τελευταίο, προσβάλλεται η αισθητική μας όταν παρακολουθούμε διαλόγους πολιτικών, ύπουλες πολιτικές στοχεύσεις σχολιαστών κατά τα άλλα ταγμένων και ορκισμένων σε άρθρα δεοντολογικής πίστης για την δημόσια πληροφόρηση και ακόμη πιο ύπουλες ιδεολογικοποιήσεις του φόνου για να περάσουν δήθεν «προοδευτικά» μηνύματα τα οποία θρέφουν τους βάρβαρους που ισοπεδώνουν την πόλη μας.

    4) Την ίδια στιγμή η δημόσια σφαίρα αποστειρώθηκε από μεγάλα ζητήματα της εθνικής μας ζωής: Το μακεδονικό, τις τουρκικές προκλήσεις στην Θράκη, το ρεζίλι στο Καστελόριζο που παρουσιάστηκε ως περίπου εθνικός θρίαμβος και τον πολύ τωρινό!! ναυτικό αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας που προδικάζει την μελλοντική ιδιοκτησία ενός τεράστιου όπως γράφτηκε υποθαλάσσιου πλούτου που βρίσκεται στον βυθό της περιοχής που εκτείνεται από την νότια Κύπρο μέχρι το Αιγαίο. Ποιος δίνει στους σημερινούς κατόχους της εξουσίας να αφήνουν να χάνεται αυτό που το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες δίνει στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία!

    5) Τέλος αλλά όχι το τελευταίο που θα μπορούσε να αναφερθεί, ευαγή ιδρύματα που χρηματοδοτούν κερδοσκόποι και έξωθεν «υπηρεσίες» συνεχίζουν τις επιστημονικά μακάβριες προπαγανδιστικές δραστηριότητες που αποπροσανατολίζουν την Ελλάδα από μια ορθολογιστική διπλωματία και την σέρνουν από τον ένα καταστροφικό κατευνασμό στον άλλο. Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά δύο τουλάχιστον δεκαετιών και τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Πολλά επέρχονται. Εμείς θα τα αποτυπώσουμε σε επερχόμενες δημοσιεύσεις. Τι σημασία έχει όμως όταν οι ενδιαφερόμενοι δεν τα βλέπουν την στιγμή που πρέπει!

    (συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεχεια - Ηφαιστος:

    Δεν θα επεκταθώ εδώ για τα αίτια. Λέω μόνο ότι ευθύνονται οι ξενόφερτες ιδεολογίες που από καιρό ροκανίζουν τον ελληνικό κατ’ αλήθειαν συλλογικό βίο και των οποίων η λογική κατάληξη είναι ο μεταμοντέρνος κατήφορος προς το απόλυτο μηδέν, την αναρχία και το χάος. Μεταξύ άλλων είναι:

    i) Τα αδιέξοδα φιλελεύθερα και μαρξιστικά υλιστικά θεωρήματα και ιδεολογήματα. Στις μέρες μας συγκλίνουν για φτιάχνουν ένα ελάχιστα θρεπτικό μεταμοντέρνο χυλό που απονευρώνει την ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά συσκοτίζουν την αλήθεια, ότι δηλαδή η δική μας κοινωνική δικαιοσύνη είναι ζήτημα των δικών μας κοσμοθεωριών, των δικών μας ηθικοκανονιστικών επιταγών και των δικών μας ιστορικών συνθηκών (και κανενός άλλου στην υπόλοιπη οικουμένη ή στο σύμπαν)

    ii) Τα εν γένει αντιπνευματικά ιδεολογήματα που θρέφουν μια αντίληψη της δημόσιας σφαίρας που ροκανίζει τον συλλογικό μας ορθολογισμό και που επηρεάζει δραστικά τις έσχατες αλήθειες κάθε βιώσιμης κοινωνίας για το πώς διαμορφώνονται το Πολιτικό, οι ιεραρχίες, τα συλλογικά νοήματα, η δικαιοσύνη και οι ηθικοκανονιστικές δομές.

    iii) Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας η οποία αφού έκτισε επίπλαστες «κρατικές-εθνικές» κατασκευές στην Δύση, αντεστραμμένη τώρα αποδομεί όχι μόνο τα δικά της τέρατα αλλά και όποια πολιτεία δεν τις έχει ανάγκη, για παράδειγμα, ιστορικά έθνη όπως το δικό μας και άλλων ανατολικών κοινωνιών. Μια τηλεσκοπική επισήμανση: η ιστορική ατυχία της Δύσης εξερχόμενη της φεουδαρχίας να μην διαθέτει έθνος και αυτή η ανορθολογική αντίληψη αναζήτηση τεχνητής εθνικής κατασκευής είναι που οδήγησε στις εθνοκαθάρσεις, στις γενοκτονίες και στους παγκόσμιους πολέμους. Πολλές κοινωνίες δεν είχαν και δεν έχουν ανάγκη τέτοιων στρεβλώσεων. Η ξενοκρατία εδώ όμως συσκοτίζει αυτό το γεγονός με ύστερο παράδειγμα την ανεκδοτολογική ιστοριογραφία που ειδικεύεται στους «συνωστισμούς» και στις αποδομήσεις.

    iv) Οι συμπαρομαρτούσες «κριτικές» κονστρουκτιβιστικές ασυναρτησίες περί «πατριωτισμού του συντάγματος» που υπονομεύουν την πραγματική κοινωνικοπολιτική συνοχή και δημιουργούν ψευδείς ή επίπλαστες συνειδήσεις.

    v) Το ροκάνισμα της κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένης τάξης και δικαιοσύνης στο όνομα της μιας ή της άλλης οικουμενικής δήθεν δικαιοσύνης ως και να υπάρχει παγκόσμια κοινωνία και παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα που θα μπορούσε να την προσδιορίσει.

    vi) Η υπονόμευση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και των κρατοκεντρικών θεμελίων της διεθνούς οργάνωσης με προπαγανδισμό των ηγεμονικών αξιώσεων που τις δύο τελευταίες δεκαετίες αιτιολογούσαν το γεωπολιτικό πλιάτσικο. Καλά θα κάνουμε να θυμηθούμε τους ημέτερους κράχτες των επεμβάσεων για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τις συμπαρομαρτούντες επεμβάσεις. Ο Παναγιώτης Κονδύλης εύστοχα έγραψε «όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς προπαγανδίζουν οι αφελείς». Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις επεμβάσεις και την ιστοριογραφική/κοσμοθεωρητική αποδόμηση καθώς και φασιστοειδή σχέδια όπως αυτό του Αναν για το κυπριακό τα έθρεψαν όπως ήδη γράψαμε ένας μεταψυχροπολεμικός αριστερο-δεξιο-αναρχο-σοσιαλο-κεντρωο-μεταμοντέρνος ιδεολογικός χυλός τον οποίο διόλου τυχαία χρηματοδοτούσε ένα ευρύ φάσμα διεθνικών και αδιαφανών δρώντων που εκτεινόταν από τον κερδοσκόπο μεγαλοαπατεώνα Σόρος μέχρι τις αμερικανικές «υπηρεσίες» και τα διάσπαρτα «ινστιτούτα» τους.

    (συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνεχεια - Ηφαιστος:

    Όλα τα πιο πάνω ανορθολογικά και παράλογα είναι που εισρέουν στα μυαλά των παιδιών τα οποία δεν αντιλαμβάνονται πως ένας φόνος δεν δικαιολογεί να κάψουν την Πόλη μας!

    Γιατί όμως να το καταλάβουν οι έφηβοι όταν δεν το κατάλαβαν όλοι αυτοί που αυτές τις μέρες παρελαύνουν στις τηλεοράσεις κάνοντας ιδεολογικά κηρύγματα αντί να καλέσουν να διασφαλιστεί η κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη ελληνική τάξη και δικαιοσύνη. Ποιος να δείξει πραγματική πίστη και νομιμοφροσύνη σε αυτό τον τόπο, όμως, όταν τα πνευματικά σωθικά πολλών έχουν μακρόχρονα διαβρωθεί από αδιέξοδες ιδεολογίες κάθε είδους και κάθε απόχρωσης και από εγκάθετα ιδρύματα των ηγεμονικών αξιώσεων!

    Για να παραφράσω και να αντιστρέψω τον Αριστοτέλη, «ένας αναληθής κατ’ αλήθειαν βίος που αναζητεί μια φανταστική παγκόσμια κατασκευή, οδηγείται σ’ ένα ψευδή και στρεβλό τρόπο ζωής ο οποίος ούτε την εσωτερική τάξη-δικαιοσύνη διασφαλίζει ούτε για την εθνική ανεξαρτησία νοιάζεται».

    Τα παιδιά έτσι δασκάλους έχουν έτσι, αναμενόμενα, αυτά πράττουν. Ραγδαία τις δύο τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα χάνει τα νοήματά της, τις ιεραρχίες της και τους κοσμοθεωρητικους της προσανατολισμούς.

    Ολοένα και περισσότερο την καλύπτει ένας μεταμοντέρνος χυλός που την ροκανίζει και την εκμηδενίζει.

    Ένα σοβαρό ερώτημα βεβαίως είναι: Ποιος χαίρεται και ποιος λυπάται, ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από αυτό τον πασίδηλο εκμηδενισμό του νεοελληνικού κράτους;

    Π. Ήφαιστος, www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτές τις μέρες ζούμε γεγονότα που η ερμηνεία τους για κάποιον που δεν έχει ιδεολογικές παρωπίδες φορεμένες για δεκαετίες μπορεί να κατανοήσει από ποιες νοοτροπίες και πολιτικές λογικές εκπορεύονται.
    Βλέπουμε «δράσεις» κάποιας αριστεράς, που είτε έχει αυτοχαρακτηριστεί «κομμουνιστική» είτε έχει αυτοχαρακτηριστεί «αντισυστημική». Αυτή η δεύτερη αριστερά έχει τα ίδια ουσιαστικά εργαλεία πολιτικής ανάλυσης με την «ορθόδοξη» αριστερά. Ενώ όλες οι συνιστώσες τις αριστεράς σε όποια κόμματα και αν ανήκουν επαίρονται για τις «αγωνιστικές δράσεις τους ενάντια στο σύστημα» ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό.
    Αυτό το σημαντικό σημείο που πολλοί νεώτεροι δεν το γνωρίζουν είναι ότι το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και νωρίτερα ακόμα με την πρωθυπουργία Καραμανλή και στο πλαίσιο της «εθνικής ομοψυχίας» υιοθέτησαν πολλές από τις απαιτήσεις αυτής της αριστεράς. Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι πολλοί νεαροί που εξανίστανται στην έννοια του έθνους να γνωρίζουν ότι για την τότε αριστερά ήταν σεβαστή αυτή η έννοια και το προέβαλαν σαν βασικό επιχείρημα συμμετοχής τους στον κοινοβουλευτισμό ακριβώς για την ανάγκη ύπαρξης αυτής της περίφημης ομοψυχίας. Υιοθέτησαν λοιπόν αυτές οι «αστικές» εν πολλοίς πολιτικές ηγεσίες με αυξανόμενους ρυθμούς ευρείες μεταρρυθμίσεις που φαινόταν απαραίτητες εκείνη την εποχή για την επίτευξη της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής μιας καθημαγμένης χώρας που από το 1943 μέχρι το 1974 ζούσε στους ρυθμούς μιας κοινωνικής διαίρεσης που ενίοτε έπαιρνε τραγικές διαστάσεις με πολλούς νεκρούς.
    Δηλαδή ακόμα και η αντισυστημική όπως θέλει να χαρακτηρίζεται αριστερά καθόρισε στον μέγιστο βαθμό τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις μετά το ’74 έστω και μόνο μέσα από τον συνδικαλισμό. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ το ’81 και η ευρεία σκύλευση του αριστερού λόγου από την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ με την παρότρυνση και της ηγεσίας του και με διάφορες νεφελώδεις ιδεολογικούς ακροβατισμούς.
    Η νοοτροπία αυτή αναπτύχθηκε εν πλήρη γνώση των πολιτικών πως δεν υπήρχαν τα μέσα να προσφερθεί ο επί γης παράδεισος του κοινωνικού κράτους σε όλη την κοινωνία λόγω έλλειψης επαρκούς παραγωγικής βάσης. Αποτέλεσμα αυτής της επιρροής είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση με την οικονομική υστέρηση την υπερχρέωση και την εκτεταμένη διαφθορά που με μαθητική ακρίβεια οδηγεί σε αλλαγές που μπορεί να είναι σε δύο κατευθύνσεις είτε σε «βελούδινη» παραγωγική ανακατανομή και γρήγορη έξοδο από την κρίση, είτε σε παταγώδη κατάρρευση και ουσιαστική γεωστρατηγική απαξίωση της χώρας χειρότερη από αυτή του εμφυλίου. Φυσική σχεδόν επιλογή της αριστεράς είναι η δεύτερη διότι αταβιστικά έχει μάθει να μισεί αυτό το κράτος.
    Αντί λοιπόν για αυτοκριτική, χαμηλούς τόνους και αφομοίωση των διδαγμάτων από τα αποτελέσματα αυτού του κρατικιστικού πάρτι αυτών των τριών δεκαετιών που επέτεινε η αριστερά με τις διεκδικήσεις της βλέπουμε «δράσεις». «Δράσεις» που φυσικά σε συνεργασία με τους ω του θαύματος μισητούς «αμερικανούς – εγγλέζους – γερμανούς» δημοσιογράφους θα χρησιμοποιηθούν για να σπρώξουν βαθύτερα την χώρα στην οικονομική εξαθλίωση που με την σειρά της θα φέρει μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη. Είναι φανερό πως το ιδεολογικό πρόβλημα της αριστεράς δεν είναι η όποια πολιτική πρόταση για το πολίτευμα που πολιτεύεται και απλώς εξαντλείται στον στείρο «αντί-λογο» διότι η μόνη πραγματική πολιτική πρόταση που κομίζει είναι η με κάθε μέσο ανατροπή του πολιτεύματος. Αν έχω δίκιο σ’ αυτή μου την εκτίμηση γιατί θα πρέπει η όποια αριστερά να θεωρείται νόμιμο κόμμα και να δαιμονοποιούνται αυτοί που αναζητούν λύσεις για προβλήματα υπαρκτά όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, αυτόματα χαρακτηριζόμενοι ως «φασίστες»;
    Οι προσπάθειες συμβιβασμού που πρώτες άρχισαν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις πριν 35 χρόνια έχουν αποτύχει παταγωδώς. Μένει ένας δρόμος και αυτός είναι της αυστηρής καταστολής. Φυσικά θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα η γελοιότητα του ακαδημαϊκού ασύλου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κατηγορείται για Ιμπεριαλισμό στα Βαλκάνια η Ελλάδα, είναι εντελώς παρανοϊκό… Δεν πάνε να βρούνε καμιά δουλειά λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα του καναν. δικος τους ηταν, αριστερος κι αυτος.αρα ειναι ενδοοικογενειακη τους υποθεση.
    μακαρι να σφαχτουν μεταξυ τους ολα τα σταλινικα αποβρασματα, οι σχιζοφρενεις μπολσεβικοι εγκληματιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απολαμβάνω τα politically correct σχόλια σου πάντα Καυκάσιε. Βέβαια για πολλοστή φορά σου ξέφυγε η δόση. Στη παραληρηματική σου φοβία μη σε πουν "δεξιό" πέταξες και τη γαρνιτούρα της ακροδεξιάς μέσα στο μήνυμα σου.
    Μάθε πρώτα πως ο φασισμός είναι συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική θεωρία, δεν την ορίζεις εσύ όπως θες. Αλλά βέβαια καθότι δημοκράτης θεωρείς πως έχεις το δικαίωμα να παραποιείς τη γλώσσα και τις έννοεις κατά το δοκούν.


    Κατά δεύτερο λόγο, εσύ και όλοι οι δημοκράτες ωφείλεται να φτύσετε τους εαυτούς σας στα μούτρα που ανέχεστε εδώ και δεκαετίες αυτό το χάος να επικρατεί στα πανεπιστήμια.
    Διότι δική σας ευθύνη είναι αυτή η κατάντια και όχι της αριστεράς.
    Η αριστερά ανέκαθεν αυτό ήταν, ένα μάτσο ανθέλληνες, πράκτορες, προδότες και καταστροφείς.
    Δεν άλλαξαν σε τίποτα από τον συμμοριτοπόλεμο. Όποτε βρίσκουν ανοχή της κοινωνίας και του κράτους πράττουν αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αριστεροί μισούν την Ελλάδα που δεν τους επιτρέπει παρά ταπεινώσεις και θέσεις δευτερεύουσες και αισθάνονται την σχεδόν φυσική ανάγκη να κατασκευάσουν μίαν άλλη στην διάσταση και στα μέτρα του μίσους τους και των επιδιώξεών τους. Το ιδεώδες τους άλλωστε δεν είναι ποτέ στο παρόν (αντιληπτό σαν επικαιρότης αυτού που προϋπήρξε) αλλά σε ένα ουτοπιστικό μέλλον που θα «τραγουδά». Το «εμπρός» των αριστερών όπως το υπερπέραν των μεταφυσικών, είναι πάντα αντιληπτό ως επανάληψη ενός «χρυσού αιώνα» ανύπαρκτου, τον οποίον η σειρά των ιστορικών γεγονότων κατέστρεψε. Ο σοσιαλιστικός παράδεισος επρόκειτο να επαναλάβει την αρχική Εδέμ, το κράτος χωρίς τάξεις, να ξαναφτιάξει την αρχέγονη κοινοκτημοσύνη, κλπ. Ετσι εκφράζεται η ιεραποστολή των ανικάνων της αριστεράς σήμερα, αυτή η πνευματική έκλυση ελαττωματικών όντων, που δεν έχουν παρά έναν «άλλο κόσμο» για να εκδικηθούν αυτόν εδώ!

    Οι αριστεροί του τότε ήτανε τραγικοί και φρικτοί. Τα αριστεροειδή του σήμερα είναι φρικτά και φαιδρά Ονειρεύονται μια κοινωνία, της οποίας όλοι οι δρόμοι θα είναι ανήφορος και στην οποία θα πάρουν την εκδίκηση τους. Γιατί το παρελθόν τους είναι βουβό. Όλοι αυτοί οι αρρωστημένοι ελπίζουν ενστικτωδώς στη οργάνωση «αγέλης». Ο λόγος είναι αυτονόητος. Ο αριστερός πιστεύει ότι προσθέτοντας τις αδυναμίες θα μπορέσει να δημιουργήσει μία δύναμη. Ελπίζει να δημιουργήσει μια μονάδα προσθέτοντας συνεχώς μηδενικά. Είναι το ανθρωποειδές του όχι, του ιδεοληπτικού «ενάντια και κόντρα». Είναι το ανθρωποειδές της αμφισβήτησης, της μνησικακίας, του διχασμού και του παιγνιδιού των κομμάτων. Είναι το ανθρωποειδές που τα υποσυνείδητα συμπλέγματα μειονεξίας το αναγκάζουν να χαράσσει γραμμές υπεροχής καλλιεργώντας των φιλιστινισμό των μαζών, οδηγώντας τις πλάνες των όχλων και ακολουθώντας την αλήθεια της ιστορίας. Ένας εμετός ύπαρξης δηλαδή, τυφλωμένο, κολλημένο ανθρωπόμορφο ζώο, επικίνδυνο, χωρίς οίκτο και έλεος μήτε για τον εαυτό του μήτε για τους άλλους γύρω. Το συναντάμε κάθε μέρα, στην γειτονιά, στο σχολειό, στη δουλειά, στα bar, στις διακοπές. Είναι ο εκπρόσωπος ενός λούμπεν που η χαρά της ζωής και της δημιουργίας του είναι βάρος, στόματα σφιγμένα, γεμάτα μίσος και απόγνωση. Ακαλαίσθητο από φυσικού του, ακόμη και κάτω από το Armani παραμένει ο ψυχισμός του μογγόλου.

    Μπορούμε να παρομοιάσουμε το αριστεροειδές με το αιλουροειδές, που τραυματίζει αντί να σκοτώσει. Είναι η άρνηση που ακολουθεί και συνοδεύει κάθε θέση, το ανάποδο σε κάθε ορθό, το όχι που απαντά σε κάθε ναι. Διαβάστε τα αποξέσματα εντέρων που ο κάθε κιτρινιάρης αριστερός, αριστερίζων, ή επαμφοτερίζων ξερνάει καθημερινά στα ΜΜΣ(κοταδισμού) και προσπαθήστε να βρείτε έστω ένα ΝΑΙ, έστω και μια Θέση. Πολύ αμφιβάλω.

    Το όχι του αριστερού είναι αλληλένδετο με το ναι, όπως το παράσιτο με τον οργανισμό σε βάρος του οποίου ζει. Υπάρχει στα ανθρωποειδή του «όχι» (τον κομουνιστή που ρίχνει ανάθεμα στον κόσμο, τον αμφισβητία που καταριέται την κοινωνία, τους κουκουλοφόρους, τα πρακτορίδια και τους πράκτορες του Νεοταξισμού) μια κτυπητή αντίθεση μεταξύ της υπερικανότητας να καταστρέφουν και της απολύτου ανικανότητας να δημιουργήσουν. Μ΄αυτό το νόημα είναι που οι όποιες επιτυχίες του ανθρωποειδούς του όχι μεταβάλλονται όλες σε αποτυχίες, που σκοτώνεται σφάζοντας, που εξαφανίζεται εξαφανίζοντας. Γιατί δεν υπάρχει παρά σαν αντίθεση. Η θέση τού είναι μοιραία και το αναπόφευκτο τέλος του η χωματερή της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω ότι στον χώρο αυτό αρχίζουν και καθιερώνονται οι εθνικοάφρονες που δεν ενδιαφέρονταιν πόσοι Έλληνες θα μείνουν και πόση Ελλάδα θα μείνει, αρκεί να μη μείνουν κομμουνιστές.

    Το ερώτημα είναι είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε πλάι πλάι με τους κομμουνιστές, αριστερούς, δημοκράτες, ή όπως αλλιώς θέλετε να τους λέτε αυτούς που μισείτε τόσο, εναντίον των εχθρών της πατρίδας αν χρειαστεί;

    Αν όχι, τότε εσείς είστε ο εσωτερικός κίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 28 Απριλίου 2010 3:43 μ.μ.
    τα πνεύματα είναι οξυμένα και είναι αλήθεια ότι σε μια στιγμή που χρειάζεται πραγματικά εθνική ομοψυχία, διάφοροι σχολιαστές κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιβάλλει η σοβαρότητα της στιγμής και το συμφέρον της χώρας.
    Το έχουμε ξαναγράψει.
    Η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο και κινδυνεύουν πολλά πράγματα.
    Το θέμα είναι να μην ρίχνουμε ο ένας τα βάρη στον άλλον, αλλά να συσπειρωθούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση.
    Αν ρίξουμε μια ματιά στις αιτίες της τραγωδίας 1919-1923 και 1940-1949, θα δούμε τουλάχιστον τί δεν πρέπει να κάνουμε.
    Και το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να πετροβολούν οι δεξιοί τους αριστερούς και τούμπαλιν.
    Γι' αυτό, συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
    Εμείς αναρτήσαμε την ανακοίνωση του καθηγητή και το κείμενο των ατόμων που του επιτέθηκαν.
    Ο δημοκρατικός διάλογος επιβάλλει την ανταλλαγή απόψεων και όχι ύβρεων και αφορισμών.
    Από την άλλη πλευρά, αυτή η ένταση κάτι δείχνει και πρέπει να το λάβουμε όλοι μας υπ' όψιν κι αυτό.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ξεδιάντροπη αντιστροφή και διαστροφή της πραγματικότητας είναι χαρακτηριστικό των αριστερών.

    Έτσι ο προβοκάτορας ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 3:43 μ.μ. γράφει:

    "Το ερώτημα είναι είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε πλάι πλάι με τους κομμουνιστές, αριστερούς, δημοκράτες, ή όπως αλλιώς θέλετε να τους λέτε αυτούς που μισείτε τόσο, εναντίον των εχθρών της πατρίδας αν χρειαστεί;"


    Σύντομη απάντηση ναι.

    Τώρα βρες μας εσύ πόσοι αριστεροί και κομμουνιστές νοιάζονται για τη πατρίδα και για το αν θα πολεμούσαν για αυτή.
    Βρήκες κανέναν; Ασφαλώς όχι, διότι την απάντηση στη δίνει ξεκάθαρα το παρακάτω απόφθεγμα από την ανακοίνωση των αριστερών που χτύπησαν τον καθηγητή:

    "Ακούστε το καλά ξεφτίλες πατριώτες, στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες!".

    @Skal

    κ.Καλεντερίδη

    Εσείς έχετε τη παραμικρή ελπίδα πως αυτός ο όχλος αφιονισμένων πρεζάκηδων της αριστεράς και της "προόδου" θα συμμετείχαν ποτέ σε εθνικούς αγώνες; Θα συσπειρώνονταν ποτέ υπερ της Ελλάδος;
    Μα καλά αστειευόμαστε; Δε βλέπετε τι γράφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. bio
    οι κομουνιστές το 1940 βγήκαν από τις φυλακές που τους είχε ρίξει το καθεστώς του Μεταξά και πολέμησαν γενναία για την πατρίδα.
    Κια αν χρειαστεί θα το πράξουν και τώρα.
    ΠΙστεύω δεν ότι θα το πράξουν και οι αναρχικοί, ακόμα και αυτοί που έρριξαν το γιαούρτι στον καθηγητή.
    Όσοι έχουν κούφιο λόγο και όσοι κάνουν αυτές τις ανοησίες, καίγοντας τη μια φορά την Αθήνα και σπάζοντας την άλλη βιτρίνες ή ρίχνοντας γιαούρτια, δεν ξέρουν από πραγματικούς αγώνες για την κοινωνία και για τη χώρα.
    Όταν έλθει η στιγμή και όταν συνειδητοποιήσουν τον πραγματικό κίνδυνο, θα ταμπουρωθούν κι αυτοί στο μετερίζι και όλοι μαζί, θα δώσουμε ώμο με ώμο θα δώσουμε τον αγώνα.
    Τα άτομα που είναι πραγματικά απάτριδες, δεν ξεπενρούν το 0,5 % στην ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να παίζει αυτό το χαρτί ο άπατρις "μεταμοντερνισμός" (και όχι κατ' ανάγκη η αριστερά), πάει να πει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Έλα μου όμως που το πάρτι μόλις ξεκίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Skal

    κ. Καλεντερίδη διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά γνωρίζω πως ο επικεφαλής του ΚΚΕ Ζαχαριάδης όταν πληροφορήθηκε ότι η ΕΣΣΔ είχε σύμμαχο τον Άξονα έστειλε δεύτερο γράμμα (που αποκρύπτεται σήμερα) για να καλέσει τους κομμουνιστές να αντιταχθούν στον "ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Μεταξά" όπως ονόμαζε την ιταλική εισβολή.
    Επίσης από στρατιώτες του 40 γνωρίζουμε πως διάφοροι τους πλησίαζαν και αφού τους φύλαγαν και τους αγκάλιαζαν τους έβαζαν στη τσέπη χαρτάκια με σημειώματα τύπου "για ποιόν πάτε να πολεμήσετε;"
    Τώρα εάν εσείς έχετε στοιχεία για κομμουνιστές που αψήφησαν τον Ζαχαριάδη και μάλιστα πολέμησαν γενναία στο μέτωπο θα με ενδιέφερε να τα δω. Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί Έλληνες παρασύρθηκαν από τους προδότες του ΚΚΕ, αλλά για κάθε άνθρωπο έρχεται η στιγμή που επιλέγει μεταξύ πατρίδας και αριστερής διεθνιστικής ιδεολογίας.
    Το επίσημο ΚΚΕ έχει δείξει κατ' επανάληψη που ανοίκει, με τη προδοσία του το 1922, με τις εκτελέσεις των κεντρώων και δεξιών αντιστασιακών στη κατοχή, τον συμμοριτοπόλεμο, το ξεπούλημα της Μακεδονίας και Θράκης και τόσα άλλα.

    Για τους αναρχικούς φοβάμαι πλανάστε πλάνην οικτρά δυστυχώς. Δεν είναι οι αναρχικοί που γνωρίσατε εσείς στη γενιά σας, που αν μη τι άλλο είχαν και μια κάποια ιδεολογία. Οι σημερινοί (μιλάω για τους 20ρηδες-25αρηδες) είναι τόσο αφιονισμένοι με τον ανθελληνισμό που τους ποτίζουν οι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών που τους έχουν για αναρχοπατέρες που συνειδητά θα έπερναν τα όπλα κατά του ελληνισμού και διακαώς αυτό επιθυμούν.
    Όπως άλλωστε το κάνουν με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά που καίνε την Αθήνα και το βιός του Έλληνα. Με σκοπό ασφαλώς την διάλυση της μέσης αστικής τάξης και της ελληνικής οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Καλεντερίδη έχετε μάλλον χάσει επεισόδια...
    Οι αριστεροί του '40 (και μιλάμε για τον απλό λαό και όχι τους αποδεδειγμένα πράκτορες, δηλαδή την ηγεσία) δεν έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς αντίφες και όλο αυτό το συρφετό.
    Ο Φασισμός είναι μια πολιτική θεωρία με πολλά κενά, κλάσεις όμως ανώτερη απο τον κομμουνισμό που σε περίοδο ειρήνης σκότωσε πιο πολλούς απο ότι ο φασισμός σε πόλεμο...
    Κοινωνικά και οικονομικά επίσης και ο Φασισμός και και ο Εθνικοσοσιαλισμός παρόλα τα κενά τους και πάλι είναι απείρως πιο επιτυχημένοι απο τον κομμουνισμό.
    Ακόμα και ο Εθνικοσοσιαλιστής Χίτλερ ήταν κλασεις ηπιώτερος απο τον Στάλιν.
    Φασίστες τώρα τύπου Μεταξά ήταν εξαιρετικοί ηγέτες για το λαό τους και πρόσφεραν πολλά. Αυτά που έκανε ο Μεταξάς για τη χώρα του, οι κομμουνιστές ούτε στον ύπνο τους δεν μπορούν να τα κάνουν.
    Επι Μεταξά φτιάχτηκε μια εκπληκτική νεολαία, ο κόσμος είδε λεφτά και γενικότερα φτάσαμε στο Έπος του '40.
    Οι κομμουνιστές τώρα αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Η συνέχεια απέδειξε πως ο Μεταξάς είχε απόλυτο δίκιο. Προκάλεσαν χάος στη χώρα, δολοφόνησαν χιλιάδες με την κατηγορία του αστού και και και...
    Ήδη βέβαια απο πριν είχαν προδώσει στη Μ. Ασία. Τι να συζητήσουμε τώρα;
    Κοιτάξτε τα χάλια όπου επικρατούν αυτές οι ακραίες ιδεολογίες. Ελληνικά Πανεπιστήμια κτλ. Μόνο καταστροφή, Μεσαίωνας, φανατισμός, βία, τρομοκρατία και χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι τυχαίο που οι ΕΠΟΝΙΤΕΣ ακολούθησαν αρχικά τον ΕΛΑΣ νομίζωντας πως πολεμούν για την πατρίδα. Όταν κατάλαβαν τι εστί ΚΚΕ άλλαξαν πλευρά κατα το δεύτερο αντάρτικό.
    Το "ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" λέει πολλά...
    Το μόνο ρόλο που παίζουν σήμερα τα αριστερά κόμματα είναι να μην αφήνουν κανένα νέο κόμμα να αναπτυχθεί και να ανατρέψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εξαιτίας του ΚΚΕ ο κόσμος δεν κατεβαίνει στις πορείες σήμερα και περνούν ότι μέτρα θέλουν. Δεν γουστάρει ο κάθε οικογενειάρχης να βλέπει κόκκινες σημαίες απο τα υπάκουα παιδιά των ξένων κέντρων όπως το ΚΚΕ. Όσο γρηγορότερα αφανιστούν τόσο το καλύτερο.
    Εξαιτίας της αριστεράς σήμερα δεν έχει γίνει λαική επανάσταση στην Ελλάδα...
    Για το σύστημα δουλεύουν και για αυτό μετά το '89 και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης (και κατα συνέπεια του χορηγού) ψηφίστηκε νόμος για τη χρηματοδότηση των κομματων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν ρίξουμε μια ματιά στις αιτίες της τραγωδίας 1919-1923 και 1940-1949, θα δούμε τουλάχιστον τί δεν πρέπει να κάνουμε.

    σαββα εισαι σοβαρος??? τι ειναι αυτα που λες σε ηλιθιους απευθυνεσαι???
    επειδη ακριβως ριχνουμε και καμια ματια σαυτες τις 2 τραγικες ιστορικες περιοδους βλεπουμε οτι το 19-22 οι αριστεροι ηταν με τον κεμαλ, κατεντολην του αρχηγου τους του λενιν, και πολεμησαν εναντιον της ελλαδας, και το 40 οι αριστεροι ηταν με γερμανοιταλοβουλγαρους, κατεντολην του αρχηγου τους του σταλιν και πολεμησαν παλι εναντιον της ελλαδας και συνεργαστηκαν με τους 3 κατακτητες, γινομενοι αυτοι ο χειροτερος κατακτητης και εχθρος του ελληνικου λαου, και παραδιδοντας μακεδονια θρακη ηπειρο στους βουλγαρους συντροφους τους, οι οποιοι τους δουλευαν, προκειμενου να παρουν την εξουσια...
    μας λες ολοι ενωμενοι να πολεμησουμε πλαι πλαι τους εχθρους της ελλαδας. μα ο μεγαλυτερος και θανασιμος εχθρος της ελλαδας ειναι ο καρκινος της αριστερας, ο εσωτερικος εχθρος. μετα ειναι οι τουρκοι, βουλγαροσκοπιανοι, τουρκαλβανοι και αλλοι.
    δουλεια των αριστερων ειναι να χτυπησουν πισωπλατα την ελλαδα οταν βρεθει σε πολεμο, μαζι με τους ξενους λαθροεποικιστες, να προκαλεσουν εμφυλιο και να παρουν την εξουσια. γιαυτο ζουνε...
    δεν ειμαστε κρετινοι δεξιουληδες να πιστευουμε σε ανυπαρκτες εθνικες ενοτητες...
    ολοι εμεις οι ελληνες οι ΜΗ αριστεροι,ειτε ψηφιζουμε πασοκ ειτε νεες δημοκρατιες ειτε οτιδηποτε αλο ΜΗ αριστερο, ενωμενοι πρεπει να τσακισουμε μια για παντα την κοκκινη πανουκλα και να ξεριζωσουμε τον καρκινο της αριστερας, πριν μας εξοντωσουν αυτοι. οτι δεν καναν δηλαδη οι πανιβλακες δεξιουληδες το 49...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kolopeda του κερατά και ανθέλληνες είναι,οι αντιεξουσιαστές και απο κει αντλούν οι τρομοκράτες μέλη νομίζω, συμβάλλοντας στην τραγωδία της Ελλάδος, πέρασε χθες από την πατησιών και αν είχα ένα Καλάσνικοφ θα γινόμουν τιμωρός, και αν με σκότωναν μετά οι προδοτικοί Ξυριζέοι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γραφει ο Παναγιωτης Ηφαιστος στης
    20.12.2008 :

    "Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων «νεαρών» που καυχώνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008"

    Έλαβα το ανυπόγραφο μήνυμά σας [σημ. παρατίθεται στο τέλος του κειμένου μου]. Καλό θα ήταν να υπογράφατε. Η ιστοσελίδα που παρατίθεται στο υποσέλιδο του μηνύματός σας, από την οποία και προέρχεται το κείμενό σας, μου βεβαίωσε ότι το μήνυμα περιέχει ένα από τα πολλά ανώνυμα κείμενα των οποίων η τεχνολογία διευκολύνει την διοχέτευση και ρύπανση της πνευματικής μας ατμόσφαιράς. Κι επειδή το τελευταίο αποτελεί μια πολύ σκληρή κατηγορία, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε κάποια που είναι ή που διατείνεται ότι είναι νέα, θα μου επιτρέψετε μου να το τεκμηριώσω, εκθέτοντας τις απόψεις μου.
     Κατ' αρχάς το κείμενο το οποίο έλαβα είναι γραμμένο από άτομο που είναι πνευματικά βαθύτατα γερασμένο. Ηλικίας περίπου 10.000 χρόνων. Μάλιστα: Τόσο πολύ γερασμένο. Η σκέψη του βαστάει από την εποχή της βαρβαρότητας, όταν δεν υπήρχε ακόμα κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Ήταν η εποχή των α-πολιτικών ανθρωποειδών, τα οποία λειτουργούσαν με όρους ωμής και ανεξέλεγκτης βίας. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν συγκροτήσει ανθρωπολογικά διαμορφωμένα και πολιτικά οργανωμένα σύνολα και όπου περιφερόμενες ανομοιογενείς ομάδες, χωρίς συλλογική ετερότητα, κυνηγούσαν ζώα, μα και αλλήλους.
     Κάποια ιστορική στιγμή,  όμως, το ανθρώπινο είδος διάβηκε το νοερό σύνορο το οποίο χωρίζει την βαρβαρότητα από τον πολιτισμό (που αποκορυφώθηκε στην κλασική εποχή της δημοκρατίας και του Δήμου). Αυτό δεν σημαίνει ότι έκτοτε δεν υπήρξαν βάρβαροι ή πως κάποιοι εδώ και εκεί δεν οπισθοδρομούν στην βαρβαρότητα. Από πολιτικής έποψης, οι άνθρωποι την εποχή της βαρβαρότητας ήσαν πανομοιότυποι: πνευματικά αδιαφοροποίητοι, λειτουργούσαν υπακούοντας σε όρους ωμών ενστίκτων βιολογικής επιβίωσης και δρούσαν με όρους της ωμής βίας, που τους διασφάλιζε την διατροφή και την αυτοσυντήρησή τους. Είχαν ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, που τους καθιστά πανομοιότυπους με τη συγκαιρινή συμπεριφορά που τις τελευταίες μέρες βιώσαμε στις πυρπολημένες πόλεις μας: Όταν ένιωθαν αβεβαιότητα για την αυτοσυντήρησή τους, γινόντουσαν κανίβαλοι. Έτρωγαν όποια ανθρώπινα όντα έπεφταν στο δρόμο τους ή ακόμη και τους γονείς τους ή τα παιδιά τους. Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα οι ποικιλόχρωμες λεγόμενες ιδεολογίες οδήγησαν σε τέτοιες βαρβαρότητες πολλές κοινωνίες. Τις έσπρωξαν σε άσκοπες αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις γιατί τα μέλη τους πίστεψαν πως μπορεί να παραμεριστεί η κοινωνική ετερότητα ενός συλλογικού ανθρώπινου συνόλου και να εξισωθεί και εξομοιωθεί ο πλανήτης. Το περιεχόμενό και οι αιτιολογήσεις αυτών των ιδεολογιών μπορεί να διέφεραν, αλλά μορφικά ήταν πανομοιότυπες. Πανομοιότυπα είναι και τα αποτελέσματα της επιρροής τους. Όλες κινήθηκαν στον ίδιο, σπαρμένο με εκατόμβες, δρόμο που οδηγεί σε ένα μεγάλο νεκροταφείο, μέσα στο οποίο είναι θαμμένοι και πολλοί Έλληνες. Σ' αυτό τον δρόμο τώρα πορεύεστε και εσείς, νομίζοντας πως κάνετε κάτι καινούργιο και κορδωμένοι εκστομίζετε ηχηρές σαπουνόφουσκες, όπως το μανιφέστο που μου στείλατε.
        Εκτιμώ λοιπόν ότι η καταμαρτυρούμενη με λόγια και με έργα στάση σας να καταστρέψετε τα πάντα γύρω σας, αφ' ενός μορφολογικά σας κάνει να διαφέρετε ελάχιστα από τους κανίβαλους της βαρβαρικής εποχής, αφ' ετέρου βεβαίως σας καθιστά έρμαιο μιας από τις πολλές ενδιάμεσες ιδεολογικές αποχρώσεις, που πρεσβεύει εξίσωση και εξομοίωση. Περιττεύει να τονίσω ίσως ότι όλα αυτά τα ιδεολογήματα και τα θεωρήματα υπηρετούν κάθε φορά και σε κάθε συγκυρία τις εκάστοτε ηγεμονικές αξιώσεις. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Γι' αυτό οι α-πολιτικές απόψεις σας είναι αξιοθρήνητες. (συνεχιζεται)

    - Π. Ηφαιστος,"20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis", "Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)", http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τὸ μόνο θετικό, θετικότατο εἶναι ὅτι ἀρχίζει νὰ ξυπνᾶ τὸ αἴσθημα αὐτοσυντηρήσεως τοῦ ἔθνους.
    Βεβαίως οἱ ἐγκάθετοι τῶν μεγάλων ἡγεμονικῶν δυνάμεων θὰ προσπαθήσουν νὰ ἀλλάξουν τὸ ποτάμι, μὲ χίλιους δύο τρόπους.
    Ἔξω οἱ ἰδεολογίες καὶ πολιτικὲς ὀρθότητες τῶν μεγάλων πανεπιστημίων τῶν μεγάλων ἡγεμονικῶν δυνάμεων.
    Ὄχι στὴν μαλακὴ ἰσχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ...Επίσης από στρατιώτες του 40 γνωρίζουμε πως διάφοροι τους πλησίαζαν και αφού τους φύλαγαν και τους αγκάλιαζαν τους έβαζαν στη τσέπη χαρτάκια με σημειώματα τύπου "για ποιόν πάτε να πολεμήσετε;"

    Λαγός την φτέρη κούναγε κακό της κεφαλής του μην αρχίσουμε τα παλιά.

    Γιατί εγώ δεν θα γράψω για χαρτάκια θα γράψω απο απομημονεύματα, προσωπικά ημερολόγια και αφηγήσεις ανωτέρων αξιωματικών και δεν θα ξέρουν κάποια σαίνια που να κρυφτούν πάλι.

    Ξεχωρείστε την ηγεσία απο το λαό.

    Φυσικά και η Αριστερά έχει προσφέρει πάμπολλα στην Ελλάδα και στην Ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται λιγότερο δωσίλογη απο καμιά άλλη παράταξη.

    Και μην αρχίσουμε παραδείγματα δημοκρατικότητας άλλων πολιτικών χώρων είπα φασίστες κάθε πολιτκού χρώματος που δεν αντέχουν την αλήθεια, τον διάλογο την διαφορετικότητα και που δεν μπορούν με επιχειρήματα να αντιμετωπίσουν θέσεις.

    Οι ύβρεις είναι μορφή βίας maximos,thessalos κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Καυκάσιος

    Γράφεις: "Γιατί εγώ δεν θα γράψω για χαρτάκια θα γράψω απο απομημονεύματα, προσωπικά ημερολόγια και αφηγήσεις ανωτέρων αξιωματικών και δεν θα ξέρουν κάποια σαίνια που να κρυφτούν πάλι."

    Άντε για παρουσίασε τα να τα δούμε!
    Τι θα είναι αυτή τη φορά; Τα "απομνημονεύματα" ενός μοναχικού ΚΚΕ που επιστρατεύτηκε με τη βία και υπηρέτησε βοηθητικός στην "αεράμυνα" γιατί κανείς σόφρων αξιωματικός δε του εμπιστευόταν όπλο; Μήπως το "ημερολόγιο" κάποιου δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη που το έγραψε πολλά χρόνια έπειτα για να παρουσιαστεί ως πατριώτης;
    Μήπως θα είναι καμμία νέα ιστορία-φάρσα τύπου Γλέζου που κατέβασε τη ναζιστική σημαία μέσα στη μαύρη νύχτα ενώ όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν υποστολή σημαίας με τη δύση του ηλίου;

    Μου άρεσε επίσης το "πάλι" που γράφεις. Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως τα ατελείωτα copy paste που έκανες πριν μια βδομάδα με τις ιστορίες για αγρίους ενός αριστερού;
    Αναφέρομαι σε αυτά τα σπλατερ πορνογραφήματα περί καρφιτσών στις ουρήθρες και ένα σωρό άλλες αρλούμπες που αναμασάτε.
    Ή μηπως στα φαμφαρολογήματα του κάθε αριστερού με τις "ιστορικές" "αναλύσεις" του για το τι έκαναν οι Απριλιανοί στα ελληνοτουρκικά;

    Άσε μας ρε Καυκάσιε. Οι αρλούμπες σου μας χόρτασαν και το φαί σου φάτο.
    Σοβαρά τώρα θα σου πρότεινα να απέκτησεις μια ελάχιστη αντίληψη ιστορικής μεθοδολογίας και εν συνεχεία έλα να ξαναμιλήσουμε. Το ότι κάποιος τύπωσε τις αρρωστημένες του φαντασιώσεις σε χαρτί δε σημαίνει πως γίνανε και αλήθεια...



    Γράφεις:"Ξεχωρείστε την ηγεσία απο το λαό."

    Ααααα ώστε αποδέχεσαι πως η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν προδότες και πράκτορες. Καυκάσιε με συγκινείς ρε εσυ...Είναι μεγάλο βήμα μπροστά αυτό...Μπράβο!



    Γράφεις:"Φυσικά και η Αριστερά έχει προσφέρει πάμπολλα στην Ελλάδα και στην Ελληνική κοινωνία "

    Λες ε; Για φέρε μας μερικά παραδείγματα....Μήπως το όργιο σφαγών 44-49; Μήπως τη παράδοση Μακεδονίας-Θράκης στους Βουλγάρους και τον Τίτο; Μήπως τη κατασκοπεία εναντίον της Ελλάδας από το 49 μέχρι το 90 που κατέρρευσε η ΕΣΣΔ;
    Μήπως την διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας μέσω των απεργιών;
    Μήπως τη στήριξη στον εποικισμό της χώρας από τους λαθροεισβολείς;
    Για πες με ενδιαφέρει...



    Γράφεις: "Οι ύβρεις είναι μορφή βίας maximos,thessalos κ.λ.π."

    Ωχ...είσαι και εσύ πασιφιστής Ενάντια σε κάθε μορφή βίας; Να πας να γνωρίσεις τον Νάσο Θεοδωρίδη της Αυγής. Ναι ντε..αυτού που έγραφε ότι δεν έπρεπε να γίνει πόλεμος το 40 γιατί οι Ιταλοί απλά να κάνουν μια διάβαση θέλανε.....




    Για να σοβαρευτούμε!

    Στο νέο πόλεμο που έρχεται μεταξύ Ελλήνων και λαθροεισβολέων εποίκων, ποιά πλευρά λέτε να διαλέξουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι αναρχικοί; Των Ελλήνων ή των Λαθροεισβολέων;
    Προφανώς των δεύτερων. Άλλωστε μας έχουν δώσει εδώ και χρόνια κατ'επανάληψη ξεκάθαρα δείγματα για το ποιόν θα υπερασπιστούν.
    Λυπάμαι αλλά εάν πραγματικά ο οποιοσδήποτε πιστεύει ότι οι αφιονισμένοι ανθέλληνες(ΣΥΡΙΖΑ, μερίδα του ΚΚΕ και αναρχικοί) θα πάνε με τους Έλληνες πρέπει να πάει επειγόντως στο ψυγείο και να ρίξει μια κανάτα παγωμένο νερό στο κεφάλι του....

    Διαβάστε τι έγινε στη Λάρισα για να καταλάβετε για το τι σημαίνει σύγχρονη αριστερά

    http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4062:2010-04-28-09-25-16&catid=87:epikairotita&Itemid=277

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μην πανικοβάλεσαι δεν θα το κάνω δεν το αξίζεις.

    Αναφέρθηκα σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο σκέψου να πάω και σε άλλες.

    Μπορείς να κοιμηθείς ήρεμα βλέποντας τα οράματα σου και τις οπτασίες σου.Δημοκρατία έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Διαφωνώ κι εγώ κ. Καλεντερίδη.
    Βασικά θα συμφωνήσω με το Bio όπως και με τον ανώνυμο φίλο 28 Απριλίου 2010 6:19 μ.μ.
    Βέβαια δεν θα ήθελα να πω τίποτα για τις "Υβρεις και τις μορφές βίας" που τις βλέπει μόνο ο Καυκάσιος (έχεις καμιά σχέση με ΕΣΣΔ και έχεις όνομα βουνού ;) γιατί απαντά ο bio. Δεν σε κατηγόρησα προσωπικά Καυκάσιε και με κατηγορείς απρόκλητα. Ούτε έγραψα τίποτα για τις άρες μάρες κουκουνάρες που γράφεις. Και άλλη φορά θα σε παρακαλούσα να μην .... βρίζεις και να μην αναφέρεσαι προσωπικά.
    Οπως εσύ δημοκρατικά γράφεις και σχολιάζεις (ασχέτως του τι λες) έτσι κι εγώ ελεύθερα και δημοκρατικά.....βρίζω τα άθλια υποκείμενα που μας κυβερνούν ή πολύ θα το ήθελαν να μας κυβερνήσουν αλλά δεν μπορούν (ΚΚΕδοΞΥΡΙΖΕΣ). Τι πρόβλημα έχεις εσύ με αυτό ;
    Να αναφερθώ και σε κάτι άλλο που ξέχασε ο φίλος Bio.
    Δεν μας λες ρε Καυκάσιε ’υπηρεσία στην πατρίδα’ και ’αγώνας ενάντια στους κατακτητές’ ήταν η αρπαγή από τα χέρια των μανάδων τους 30.000 παιδιών ; Ξεκλήρισμα χιλιάδων ελληνικών οικογενειών, ακόμη και γενοκτονία το έχουν χαρακτηρίσει και δεν έχουν άδικο. Ετσι το αποκαλεί και ο ΟΗΕ.
    Υπηρεσία στην πατρίδα ήταν και αυτή ; Τέτοιου μεγέθους έγκλημα ενάντια στον Ελληνισμό μόνο οι Τούρκοι έκαναν με το παιδομάζωμα.
    Αλλά βέβαια εσείς έτσι κάνετε. Μιλάτε μιλάτε μιλάτε, αφόρητα, σχολιάζετε τα πάντα αλλά για την ουσία ΠΟΤΕ δεν λέτε κάτι. Πάντα τίποτα. Και όταν σας στριμώχνουν αρχίζετε τα συνθήματα. Γνωστή τακτική και πλέον δεν πιάνει.
    Αλλά έχει κι ο καιρός γυρίσματα. Προκαλείτε πολύ την τύχη σας και αυτό δεν είναι ...... συνετό.

    Φιλικά
    Ο βίαιος ταραχοποιός και πρώην κουκουλοφόρος και αναρχικός
    THESSALOS

    Ζήτω η Ελλάδα
    Οχι στους ΚΚΕΔΟΞΥΡΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν μας λές ρε Θεσσαλέ για την Βασιλομήτωρ μέλος της Χιτλερικής Νεολαίας για το παιδόμαζωμα της μέσψ ορφανοτροφείων για τους γενιτσάρους της.Υπηρεσία στην πατρίδα ήταν και αυτή ;

    Ο ΙΔΕΑ η Αποστασία η Χούντα μια ζωή λαική εκτροπή μέσα απο καλπονοθίες;

    Φερθείτε ως κατεχόμενη πόλη ελευθερωτές Αγγλοι και Αμερικάνοι Ποιός το είπε;

    Να πώ για τάγματα Ασφαλείας για Μακρονήσια για εκτελεστικά αποσπάσματα;

    Μιλάνε οι υπηρέτες της CIA οι αμερικανόδουλοι για υπηρεσία στην πατρίδα;

    Συρφετός που δεν έχετε την δύναμη να διαβάσετε να εμβαθύνετε.Ελληνας γενιέσαι και δεν γίνεσαι και κλαίτε που άλλοι έγιναν καλύτεροι υπηρέτες των Αγγλοσαξόνων. Σείς τους διδάξατε οσφυοκάμπτες.

    Με τον bio δεν ασχολούμαι δεν βλέπω το λόγο να ξαναγυρίσω σε λογικές νηπιακών χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ασχολείσαι εσύ με τον bio αλλά κι εγώ δεν θα ασχοληθώ με εσένα.
    Ολο λες λες λες και για το πως με .... έβρισες τίποτα !!!
    Ούτε βέβαια για τις 30.000 παιδιά αλλά μιλάς για παιδομάζωμα από τη Φρείκη. Ε, όχι εδώ τα έχεις μπλέξει πάρα πολύ, όχι λίγο.
    Συγνώμη αλλά έχεις χάσει τη μπάλα φίλε μου.
    Και όταν θέλεις να περνιέσαι για δημοκράτης.....να δίνεις και στους άλλους το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους και όχι να τους κατηγορείς χώρις να τους ξέρεις ως.....βίαιους κτλ κτλ.
    Ωραία άποψη για τη Δημοκρατία έχεις ή μήπως για τον ...... φασισμό όπως είναι όλοι οι σύγχρονοι αριστεροί !!!!!

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ΤΗESSALOS

    χαιρετίζω φίλε! Για τον Kaykasios μην προβληματίζεσαι, έχει φάει τόσες διαδικτυακές τάπες εδώ που η μόνη του άμυνα πλέον είναι να λέει πως δεν ασχολείται :-)))



    @Kaykasios

    Μέρος Α'

    Ως κάθε καλός αριστερός αρνήσε να απαντήσεις στα όσα σου αναφέρουμε για τα εμετικά εγκλήματα του ΚΚΕ και προσπαθείς να κάνεις αντιπερισπασμό παρουσιάζοντας τα δήθεν εγκλήματα τις δεξιάς. Από αυτά που αναφέρεις βέβαια τιποτα δε μπορεί να φτάσει τη προδοσία της Μακεδονίας-Θράκης από το ΚΚΕ και το παιδομάζωμα που πολύ σωστά μας θύμισε ο THESSALOS.

    Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα και ας καγχάσουμε όλοι μαζί.


    Γράφεις: "Βασιλομήτωρ μέλος της Χιτλερικής Νεολαίας για το παιδόμαζωμα της μέσψ ορφανοτροφείων για τους γενιτσάρους της.Υπηρεσία στην πατρίδα ήταν και αυτή ;"

    Στη Χιτλερική Νεολαία έμπαιναν όλα τα αρτιμελή παιδιά που ζούσαν τότε στη Γερμανία. Άσε λοιπόν τις αρλούμπες.
    Η Φρειδερίκη από όσο ξέρω προίκιζε χιλιάδες κοπέλες που είχανε μείνει φτωχές από τη δράση τον τότε συντρόφων σου (ΣΝΟΦ, ΕΑΜβούλγαρων, ΚΚΕ). Το ζήτημα με τις παιδουπόλεις που είχε φτιάξει είναι εξίσου ενδιαφέρον να μελετηθεί διότι τα παιδία αυτά σώθηκαν και δεν έγιναν βορά στις ορέξεις των συμμοριτών. Ποιοί είναι αυτοί οι γενίτσαροι που αναφέρεσαι ακριβώς; Για πες μας. Τι σε προβληματίζει στη διάσωση δεκάδων χιλιάδων παιδιών; Στα 2-3 περιστατικά ατασθαλειών και παράνομων υιοθεσιών; Ναι τέτοια πιθανόν να έγιναν, αλλά κρατάω πάντα μια επιφύλαξη διότι οι κομμουνιστές δεν έχουν κανενός είδους ηθική αξία και ψεύδονται για χάρη της ιδεολογίας τους.
    Το ουσιώδες είναι πως η Φρειδερίκη έσωσε δεκάδες χιλιάδες παιδία, βοήθησε χιλιάδες άπορες κοπέλες και πρόσφερε στη διαλυμένη από τους συμμορίτες Ελλάδα. Και έρχεσαι τώρα εσύ και σωρία άλλων να την κατηγορήσει που το έκανε και δεν άφησε αυτά τα παιδία να τα απαγάγουν οι συμμορίτες...



    Γράφεις: "Ο ΙΔΕΑ η Αποστασία η Χούντα μια ζωή λαική εκτροπή μέσα απο καλπονοθίες;"

    Ο ΙΔΕΑ φτιάχτηκε ως αποτέλεσμα των προδοτικών στασιάσεων που έκανε το ΚΚΕ με το στρατό μας στη Μέση Ανατολή. Που ακριβώς είναι το πρόβλημα σου με τον ΙΔΕΑ δε κατάλαβα;
    Σε ποιά αποστασία αναφέρεσαι; Σε αυτή του Μητσοτάκη; Τι μας το λες σε εμάς αυτό ρε φίλε; Σε κανέναν κεντρώο πές το...Ότι να ΄ναι γράφεις...
    Οι καλπονοθίες ήταν αποτέλεσμα μιας τεταμένης περιόδου
    Το να πιστεύει βέβαια ο οποισδήποτε αριστερός όπως εσύ ότι αν δεν υπήρχαν τέτοια περιστατικά θα έβγαινε κυβέρνηση η ΕΔΑ, ε πρέπει να είσαι τελείως ψυχοπαθής:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Καυκασιος

    Μέρος Β'

    Γράφεις: "Να πώ για τάγματα Ασφαλείας για Μακρονήσια για εκτελεστικά αποσπάσματα;"

    ναι τι θες να μας πεις για τα μακρονήσια δε κατάλαβα; Βρήκατε την πιπίλα τώρα.... Κέντρο και δεξιά ήταν απόλυτα σύμφωνα στη λειτουργία τους και πολύ σωστά στέλνονταν εκεί οι πράκτορες της ΕΣΣΔ-ΚΚΕδες και ταραχοποιά στοιχεία.
    Σε καμμία χώρα η οποία βίωσε ένοπλο στασιασμό από τους ξενοκίνητους κομμουνιστές, οι αριστεροί είχαν καλύτερη μοίρα από ότι στην Ελλάδα. Όπου δε επικράτησαν οι κομμουνιστές για πολλά χρόνια δεν υπήρξαν αντίστοιχα ξερονήσια μόνο μαζικές εκτελέσεις.
    Οι "Έλληνες" αριστεροί σήμερα περνάνε τη προπαγάνδα πως το 1950 όλα ήταν υπέροχα και ειδιλλιάκα στη πολιτική ζωή του τόπου και κάποιος κακός τους κατεδίωκε παράνομα. Στη πραγματικότητα όμως οι κυβερνήσεις του κέντρου και της δεξιάς είχαν να κάνουν με έναν τεράστιο παράνομο μηχανισμό που δρούσε κατά της Ελλάδος.
    Στη πράξη λοιπόν και πολύ λίγα έκανε...
    Εκτελεστικά αποσπάσματα στην Ελλάδα ασφαλώς γίνανε ελάχιστα. Μπροστά στο όργιο σφαγών που κάνανε οι κομμουνιστές, το ΣΝΟΦ και οι ανθέλληνες σύμμαχοι τους, οι ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής τους φέρθηκαν με τρομερή επιείκια!
    Τα τάγματα ασφαλείας ήταν κομμάτι της άμυνας της κατεχόμενης κυβέρνησης για τη προστασία της καθώς και της προστασίας των πολιτών από τους κομμουνιστές. Αμφιλεγόμενος ο ρόλος τους, αλλά η μετέπειτα δράση τους έναντι των συμμοριτών νομίζω τους αποκατέστησε στην ιστορία και ξέπλυνε το όνομα τους.

    Γράφεις: "Φερθείτε ως κατεχόμενη πόλη ελευθερωτές Αγγλοι και Αμερικάνοι Ποιός το είπε;"

    Για πες μας ποιος;


    Γράφεις: "Μιλάνε οι υπηρέτες της CIA οι αμερικανόδουλοι για υπηρεσία στην πατρίδα;"

    Ποιοί είναι αυτοί βρε σίφουνα; Έχεις στοιχεία τα οποία θες να μοιραστείς μαζί μας; 'Η κατά τη κλασσική τακτική εσάς των αριστερών πετάς μια συκοφαντία και όποιον πάρει ο χάρος;
    Ο μόνος κομματικός μηχανισμός που αποδεδειγμένα πληρωνόταν από ξένες δυνάμεις και ασκούσε δράση κατά της Ελλάδος ήταν το ΚΚΕ, για αυτό άλλωστε και ο Πούτιν ζήτησε πίσω τα λεφτά που έδινε η ΕΣΣΔ στο ΚΚΕ μόλις ανέβηκε στην εξουσία.:-) Μεγάλε ξεφτιλίκια...Αλλά υποθέτω πως εσείς οι αριστεροί έχετε ιδιαίτερα μεγάλες ανοχές στη ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Καυκασιος

    ΜΕΡΟΣ Γ' (τελευταίο)

    Γράφεις: "Συρφετός που δεν έχετε την δύναμη να διαβάσετε να εμβαθύνετε.Ελληνας γενιέσαι και δεν γίνεσαι και κλαίτε που άλλοι έγιναν καλύτεροι υπηρέτες των Αγγλοσαξόνων. Σείς τους διδάξατε οσφυοκάμπτες."

    Εδώ δε μπορώ να σου απαντήσω καθότι τα όσα γράφεις είναι ακόμα ένα σου παραλλήρημα. Επίσης άλλο ένα κλασσικό χαρακτηριστικό εσάς των αριστερών είναι πως όταν δεν έχετε τι να απαντήσετε σε μία ορθολογιστική συζήτηση απλά πέφτετε σε παροξυσμό και γράφετε ότι αρλούμπα σας κατέβει. Ξαναέλα με επιχειρήματα :)

    Μάθε Kaykasios πως οι ad hominem επιθέσεις είναι για όσους δεν έχουν επιχειρήματα να συμμετάσχουν στο διάλογο. Προσωπικά με ικανοποιεί που καταφεύγεις σε τέτοιες καθότι δείχνεις πως εσείς οι αριστεροί φάγατε τα ψωμιά σας και στη πράξη η ιδεολογική σας κυριαρχία στηρίζεται απλά στο κράτος-παρακράτος που τη συντηρεί.

    Εν κατακλείδι, θα μπορούσες να ασκήσεις δρυμήτατη κριτική για τις κυβερνήσεις κέντρου και δεξιάς που κυβέρνησαν τη χώρα μέχρι το 1974 για σωρία λαθών και κακών χειρισμών. Σε μία τέτοια κριτική θα με έβρισκες σε αρκετά σύμφωνο.
    Αλλά εσύ δε κάνεις αυτό. Εσύ ως αντίποδα και λύση μας προβάλλεις το ανθελληνικό ΚΚΕ. Ε υπό αυτές τις συνθηκες δε θα έπρεπε να προβληματίζεσαι που οποιοσδήποτε σόφρων άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να σε πάρει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καυκασιε η θεση σας ειναι πλεον στα ψυχιατρεια της σιβηριας...
    ειστε ηττημενοι, αποτυχημενοι και κατεξευτελισμενοι παγκοσμιως.
    μονο στην ελλαδα εχετε δικαιωμα λογου και υπαρξης.
    θα αλλαξει και αυτο λιαν συντομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 12:34 Την ίδια σκληρή κριτική κάνω και στην Αριστερά οπότε μην παλεύεις άδικα να μου προσδώσεις ετικέτα. Ξέρω σε δυσκολεύω αλλά δεν υπερασπίζομαι κανέναν χώρο. Οσο για το ποιός έχει δικαίωμα και λόγο ύπαρξης στην Ελλάδα επαναλαμβάνω Ελληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι.Μέχρι να γίνεις λοιπόν έχεις δρόμο.Τέλος όσον αφορά τα γκούλαγκ να ξέρεις ότι όσοι Ελληνες Αριστεροί "φιλοξενήθηκαν" σε αυτοί τίμησαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και πολλοί απο αυτούς αποτελούν φάρο του Ελληνικού πολιτισμού.Είναι δύσκολο να μάθετε να γίνεται δημοκρατικοί πολίτες ισάξιοι των αρχαίων προγόνων μας αλλά έχω ελπίδα οτι θα γίνει αυτό εφικτό στο εγγύς μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φίλε Καυκάσιε λες
    ’Ελληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι’

    Συγνώμη αλλά πάλι θα διαφωνήσω. Αυτό το είπε ο ΓΑΠ που τον θεωρώ ανεγκέφαλο. Γιατί το λες κι εσύ ;
    Επειδή λοιπόν έχουμε υπεγεννητικότητα (πάλι για αυτό φταίνε οι πολιτικοί) ας ’ελληνοποιήσουμε’ μερικά εκατομύρια λαθραίους και αύριο-μεθαύριο θα γίνουν Ελληνες.
    ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ.
    Μαθαίνοντας τους προφανώς τις γλώσσες τους και μην διδάσκοντας τους τίποτα από την Ελληνική παιδεία !!! Ωραίος τρόπος να ΄δημιουργήσεις΄Ελληνες !!!
    Αλλά κατά τα άλλα δεν μας απασχολείς που ελληνοποιούμε εκατομμύρια λαθραίων.
    Ας τους φτιάξουμε λοιπόν κι ένα Τζαμί από πάνω με δικά μας μόνο χρήματα μιας και έχουμε αρκετά (και δεν δεχόμαστε δραχμή από κανέναν άλλο). Αλλωστε το είπε κι ο Ερντογάν, ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων.
    Χρήματα δεν κόβουν από αυτά που παίρνουν οι 300 αλλά για ένα Τζαμί ..... έχουμε. Και μάλιστα σε έκταση του ΠΝ. Ας κάνει λοιπόν κάτι και η Τουρκία και μάλιστα σε στρατιωτική έκταση.
    Αυτός ο ΓΑΠ έχει χάσει εντελώς τη μπάλλα. Αλλά δεν φταίει αυτός, οι εντολοδότες του φταίνε. Βέβαια και ο ίδιος και οι συν αυτώ ψηφίσαντες ξυριζαίοι είναι το ίδιο προδότες. Αυτό να το θυμούνται όταν έρθει η ώρα της.....κρίσεως (όχι του θεού αλλά των Ελλήνων).

    Λες επίσης
    ’Είναι δύσκολο να μάθετε να γίνεται δημοκρατικοί πολίτες ισάξιοι των αρχαίων προγόνων μας αλλά έχω ελπίδα οτι θα γίνει αυτό εφικτό στο εγγύς μέλλον.’

    Ε όχι, δεν θα δεχτούμε και δημοκρατικά μαθήματα από εσένα. Πάλι συγνώμη φίλε μου αλλά το να είσαι δημοκράτης δεν είναι προνόμιο μόνο των αριστερών. Και αν κρίνω από το πόσο εύκολα κατηγορείς τους άλλους, μάλλον μέσα στους μη δημοκράτες είσαι κι εσύ οπότε έχεις καιρό και πολλά να μάθεις για το τι εστί ’δημοκράτης πολίτης’.

    Φιλικά
    Thessalos ο υβριστής, βίαιος και ταραχοποιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Κaykasios


    Γράφεις: "Την ίδια σκληρή κριτική κάνω και στην Αριστερά οπότε μην παλεύεις άδικα να μου προσδώσεις ετικέτα"

    Διαβάζω το μπλογκ καθημερινά εδώ και μήνες. Ουδέποτε σε είδα να γράφεις τίποτα κατά της αριστεράς. Άσε τα παραμύθια. Εσύ και πολλοί άλλοι αντιλαμβάνεστε την "εθνική ενότητα" ως συνέχιση του status quo. Δηλαδή να συνεχίζουν οι αριστεροί τα ψεύδη και την εμετική τους προπαγάνδα και οι δεξιοί που πολέμησαν για να μείνει ελεύθερος αυτός ο τόπος να σιωπούν, γιατί αλλίως θα θιγεί η αριστερά και θα χαλάσει η "εθνική ενότητα". Λες και η αριστερά νοιάστηκε ποτέ για εθνική ενότητα!



    Γράφεις:"Είναι δύσκολο να μάθετε να γίνεται δημοκρατικοί πολίτες ισάξιοι των αρχαίων προγόνων μας αλλά έχω ελπίδα οτι θα γίνει αυτό εφικτό στο εγγύς μέλλον."

    Άρες μάρες κουκουνάρες. Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα υπήρχε για ελάχιστα χρόνια. Στην αρχαία ιστορία αλλά και στην αρχαία αθηναική ιστορία, η δημοκρατία αποτελεί ιστορική παρωνιχίδα. Άλλωστε απευθυνόταν αποκλειστικά σε μία μικρή κάστα ανθρώπων. Η ταύτιση της τότε εκλέκτικής δημοκρατίας με τη σημερινή κοινοβουλευτική οχλοκρατία μόνο ανόητος και προβοκάτορας μπορεί να την κάνει.
    Το εκπληκτικό όλων είναι πως την αθηναική δημοκρατία, αν και κλάσεις ανώτερη από αυτό το εμετικό πολίτευμα που έχουμε, ακόμα και τότε δε θα βρεις ΕΝΑΝ συγγραφέα, ιστορικό, φιλόσοφο που να την υποστηρίζει:-)


    Γράφεις:"ο.Τέλος όσον αφορά τα γκούλαγκ να ξέρεις ότι όσοι Ελληνες Αριστεροί "φιλοξενήθηκαν" σε αυτοί τίμησαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και πολλοί απο αυτούς αποτελούν φάρο του Ελληνικού πολιτισμού."

    Αρες μάρες κουκουνάρες. Οι αριστεροί που αναφέρεις αφού κατασφάξανε τους Έλληνες για να υπακούσουν στον Σταλιν αργότερα κατέφυγαν στη πραγματική τους πατρίδα την ΕΣΣΔ. Εκεί προφανώς κάποιοι από αυτούς έπεσαν σε δυσμένεια του καθεστώτος ή όπως ακούγεται το καθεστώς ήθελε να σβήσει αυτή η ιστορία του ελλήνικού "εμφυλίου" και τους έστελνε αν σκοτωθούν στη Κορέα 'η στα γκούλαγκς.
    Δηλαδή ενδοκομμουνιστική διαμάχη ήταν και κατέληξαν στα γκούλαγκς.
    Πως ακριβώς αυτά τα άτομα είναι φάρος ελληνικού πολιτισμού, μόνο εσύ το αντιλαμβάνεσαι.
    Φοβάμαι πως πλέον τα όσα γράφεις αρχίζουν να μοιάζουν με τα όσα λέει ο Σιδηρούντιος. Είναι δηλαδή πέρα από τη λογική.


    Γράφεις:"Οσο για το ποιός έχει δικαίωμα και λόγο ύπαρξης στην Ελλάδα επαναλαμβάνω Ελληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι."

    Βρε βρε πως αποκαλύπτεσαι...Να σου πω Jeffrey Mineiko ψήφισες στις εκλογές; Διότι αυτό το "Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι" είναι δική του φράση. Να υποθέσω είσαι και υπέρ της ελληνοποίησης εκατομμυρίων λαθροεισβολέων; Ο Πακιστανός τζιχαντιστής θα γίνει Έλληνας επειδή θα του δώσει ο Jeffrey και η Σκοπιανή (καθώς όλα δείχνουν) Τζάκρη ιθαγένεια ε;
    Εσύ τώρα αυτοαποκαλείσαι πατριώτης και Έλληνας; Τι ακουμε ρε...Μήπως έχεις μπερδευτεί και νομίζεις πως γράφεις στην "ελευθερο"τύπια;

    ο κ. Καλεντερίδης τα διαβάζει αυτά τα απίθανα που γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βιο
    τα διαβάζω και λέω ότι ο Καυκάσιος είναι βασικός συντελεστής του ιστολογίου και θα πρέπει να δείχνουμε λίγο σεβασμό στον κόπο που καταβάλλει αόκνως τόσους μήνες, για να ενημερώνει τον κόσμο.
    Η γραμμή του ιστολογίου είναι να συμβάλλουμε στην ενότητα των Ελλήνων.
    Ακόμα και αν πιστεύεις ότι η αριστερά και οι αριστεροί ευθύνονται για την κακή κατάσταση της χώρας, υπάρχει ο τρόπος της απόδειξης με στοιχεία, για να απαντήσουν όσοι επιθυμούν.
    Οι ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί προκαλούν αντιδράσεις και δεν συμβάλλουν στο επιδιωκώμενο, που είναι η ενότητα των Ελλήνων.
    Η νηφαλιότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κ. Καλεντερίδη

    Το ερώτημα είναι εάν το ιστολόγιο συμφωνεί με τη θέση Jeffrey ότι Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι.
    Διότι ως φαίνεται αυτή είναι η θέση ενός εκ των συντελεστών του ( Kaykasios).
    Εαν λοιπόν υποστηρίζεται και εσείς πως 3 εκατομμύρια αφρικανοί κανίβαλλοι, πακιστανοί τζιχαντιστές και αλβανοί μαχαιροβγάλτες μπορούν να γίνουν Έλληνες, καλό θα είναι να το κοινοποιήσετε για να γνωρίζουμε και εμείς οι αναγνώστες σας τι πρεσβεύει το ιστολόγιο.

    Όσον αφορά την αριστερά. Ουδείς ποτέ υποστήριξε πως είναι υπεύθυνη για όλα τα στραβά του τόπου. Είναι όμως υπεύθυνη για φρικτά εγκλήματα και απανωτές προδοσίες που διαρκώς αποσιωπούνται. Είτε λόγο της αριστερής βελούδινης δικτατορίας στην οποία ζούμε και επιβάλλει την αριστερή άποψη ως την επίσημη άποψη, είτε λόγο της ανόητης αντιληψης μέρους του πατριωτικού χώρου, που στο όνομα κάποιας "εθνικής ενότητας" επιθυμούν τη σιωπή της λογικής και της ιστορικής αλήθειας για να μη θιγούν οι αριστεροί.
    Στη πράξη βέβαια η αριστερά ουδέποτε νοιάστηκε για καμμία εθνική ενότητα και αυτό το βλέπουμε καθημερινά από τη δράση της
    Τα περί ρεβανς για το 49 της Παπαρήγα πριν μερικές βδομάδες στη βουλή τα θυμάστε;
    Τα "ξεφτιλες πατριώτες στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες" τα ξεχνάτε;

    Δε νομίζω πως κανείς έχει την απαίτηση να πάτε 100% κόντρα στο αριστερό κράτος-παρακράτος και την ιδεολογική δικτατορία που έχει επιβάλλει. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν πρακτική λόγοι για να μην το κάνετε. Αλλά καλό θα είναι να κρατάμε έστω και κατ' επίφαση τις ισοροπίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.