29/4/10

«Στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε συνδικαλισμός, ούτε απεργία»

Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αδίκησαν τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους, διότι στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε συνδικαλισμός, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας, ούτε λευκή απεργία, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, για το πρόσφατο κρούσμα «λευκής απεργίας» στις τάξεις των πιλότων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή, με θέμα την εισαγωγή αλλογενών Ελλήνων πολιτών στις στρατιωτικές σχολές, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε μεταξύ άλλων, πως δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται οι μονάδες της ΠΑ μεταξύ τους ώστε 700 πιλότοι να δηλώνουν ψυχολογική αδυναμία εκτέλεσης πτήσεων, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως και οι επιφυλακές εκτελέστηκαν και οι αναχαιτίσεις έγιναν.

«Αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε μία μέρα; Αρκεί να υπάρχουν οκτώ ή δεκαέξι αεροσκάφη σε επιφυλακή μόνον και να έχουμε όλο το σώμα των ιπταμένων εκτός υπηρεσίας λόγω δήθεν ψυχολογικών προβλημάτων;», διερωτήθηκε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας πως ελάχιστοι παρέσυραν τους πολλούς οι οποίοι αδίκησαν τον εαυτό τους και έστειλαν λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε πως η αποκατάσταση του εισοδήματος θα γίνει εγκαίρως με άλλο τρόπο. Μάλιστα, σημείωσε πως όλες οι πτέρυγες της Βουλής συμφώνησαν στην αρμόδια Επιτροπή, να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας και των άλλων ειδικών δυνάμεων, απώλεια που προέκυψε από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος πτητικότητας.

«Δεν αρκούσε η διαβεβαίωση όλων των πτερύγων της Βουλής ότι το εισόδημά τους θα αποκατασταθεί; Και επιπλέον τι βλάβη υπέστησαν; Ο μόλις ψηφισθείς φορολογικός νόμος ισχύει επί των εισοδημάτων του 2010 και θα εφαρμοστεί με τις φορολογικές δηλώσεις του 2011. Άρα εάν υπάρχει φορολογική υποχρέωση, αυτή αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2011.΄Εχουμε μπροστά μας 12 μήνες για να ψηφίσουμε μία άλλη διάταξη. Δεν το ήξεραν αυτό οι ενδιαφερόμενοι; Δεν πήραν στα χέρια τους την προκαταβολή του πρώτου εξαμήνου του πτητικού επιδόματος του 2010, χωρίς καμία περαιτέρω κράτηση; Το ίδιο θα συμβεί και με το επίδομα του επομένου εξαμήνου. Άρα τι ήταν η βιασύνη και γιατί θα έπρεπε να γίνει αυτό;» παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε δύο βασικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιπταμένους: η μία για το συνταξιοδοτικό καθεστώς, βάσει του οποίου τα πτητικά τους χρόνια υπολογίζονται διπλά, και η δεύτερη για το πτητικό επίδομα, το οποίο -όπως σημείωσε- για τους μικρούς βαθμούς είναι δεύτερος μισθός και για τους μεσαίους μισθούς είναι ένα περίπου επιπλέον 70% των αποδοχών τους.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

30 σχόλια:

  1. Σε μια κυβέρνηση που αυτοαναιρείται ανα 12ωρο κανείς δεν ξέρει τι είναι αλήθεια τι ψέμα και τι κάπου ανάμεσα.

    Το σίγουρο είναι ένα ότι κανείς πολιτικός δεν θα πρέπει να πιάνει στο στόμα του κανέναν μας διότι είμαστε πιο καθαροι απο αυτούς αν όχι απο όλους απο τους περισσότερους και μας βρωμίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι σωστά κ.Βενιζέλο, οι πιλότοι δεν έχουν τέτοια δικαιώματα....ανήκουν στους γνωστούς μ@λ@κες που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους μέρα-νύχτα και χωρίς λεφτά, προκειμένουν να μην καταρεύσει και επίσημα αυτό το διαλυμένο πράμα που λέγεται κράτος...!!!Αν θυμάμαι καλά το Μπατσόκ ήταν αυτό που προωθούσε τον συνδικαλισμό στην αστυνομία...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστινα,οταν λεει ναι ειναι οχι και οταν λεει οχι,σημαινει ναι.
    Για παραδειγμα να τι λεει εδω ο κολοτουμπας:
    http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/04/blog-post_7864.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει δίκιο ο Βενιζέλος κι οποιοσδήποτε διαφωνεί με τις απεργίες και τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. ή στο διπλωματικό σώμα.
    Διότι χάνουν το κύρος τους. Και το κύρος είναι κάτι που κερδίζετε και δεν πρόκειται να σου το δώσει κανείς.
    Όταν εισέρχεσαι σε καταστάσεις συνδικαλισμού κτλ. θα πρέπει να είσαι και προετοιμασμένος ότι θα φας και ντομάτες. Αυτομάτως λοιπόν, χάνεται το κύρος τους.
    Εάν υπάρχουν αιτήματα, για αυτό υπάρχει ο Α/ΓΕΕΘΑ για να τα προβάλει στον εκάστοτε Υπουργό Εθ. Αμύνης.
    ...και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, διότι προέρχομαι από οικογένεια των παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για σπέκουλα.
    Ποιός οργάνωσε την κίνηση;
    Ποιός ηγήθηκε της κινητοποίησης;
    Δεν πρέπει να πάνε στο σπίτι τους;
    Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό στην αεροπορία.
    Οι πιλότοι που είχαν τον λαό μαζί τους νομίζω ότι τον έχασαν.
    Είναι αδιανόητο!!! πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση στάσης.
    Τι θα πρέπει να πεί ο άνεργος; Τι να πει ο μονόμισθος πτυχιούχος των 1000 ευρώ; Απο το υστέρημα των οποίων πληρώνονται τα δισεκατομύρια για την εθνική άμυνα;
    Τί να σκεφτεί η μάνα μου που δούλευε καθαρίστρια για να με σπουδάσει και συνέχισε να καθαρίζει σκάλες μεχρι να απολυθώ απο στρατιώτης. (24 μήνες αμισθί)
    Επειδή εγώ δεν πιστεύω τα περί ηρώων και ούτε η πατρίδα χρειάζεται ήρωες, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι καλούς επαγγελματίες.

    Παρτε μέτρα γιατί το παιχνίδι θα χαθεί.Προτείνω να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση. Αν υποκύψει σε τέτοιες πρακτικές έρχονται τα χειρότερα.

    Ακρίτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ανώνυμε, αφού προέρχεσαι απο οικογένεια εκ των παραπάνω, τότε για πές μου τι γίνεται όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ μιλάει γιατί η θέση του ως γνωστων είναι καθαρά πολιτική????Για πές μου τι γίνεται όταν ο Αρχηγός τους αντί να τους υπερασπιστεί και να παραιτηθεί, ή έστω να δώσει μάχη, απλά εκτελεί ότι πει ο πολιτικός του προιστάμενος????Σίγουρα, δεν νοείται συνδικαλισμός στις Ε.Δ αλλά επίσης δεν νοείται αρχηγοί να γλύφουν κόμματα, και αυτό γίνεται στο 90% των φορών όπως επίσης δεν νοείται ΥΕΘΑ να μιλάει για πατριωτισμό στους πιλότους αλλά να αφήνει την Τουρκική Φρεγάτα στο Σούνιο!!!!Οι καιροί δεν είναι ούτε εύκολοι ούτε συμβατικοί....και σε μη συμβατικούς καιρούς, απαιτούνται και μη συμβατικές λύσεις...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Οφείλετε να γνωρίζετε-είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε-, πώς μία αξιόπιστη πολιτική περί ευπρεπισμού των δημοσίων δαπανών, ξεκινάει από επάνω πρός τα κάτω.
    Είστε βέβαιος ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο να "συμμαζέψετε", παρά μόνο το πτητικό επίδομα των ιπταμένων μας;
    Οι άνθρωποι αυτοί, πικρία εκφράζουν και όχι αντίθεση πρός την απόφασή σας. Λυπάμαι που δεν το κατανοείτε, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζετε ούτε στο ελάχιστο την ψυχολογία και το πατριωτικό αίσθημα αυτών των ανθρώπων. Αϊσθημα, απείρως υψηλόφρον, σε σχέση με το αντίσοιχο αίσθημα πολλών εκ του κόμματός σας οι οποίοι μάλιστα, κυβέρνησαν την πατρίδα μας.
    Θεωρώ δυστύχημα το γεγονός ότι, προήλθε από εσάς ειδικά, η απαξιωτική δήλωση περί των ιπταμένων της ΠΑ.
    Έρρωσθε, κύριε Υπουργέ.

    Με τιμή

    Ένας απλός πολίτης.

    Υ.Γ. Σε πλήρη αντιδιαστολή βεβαίως πρός τους "ενισχυμένους" πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο της κυβέρνησής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΦΤΑΙΝΕ..ΝΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ F16 ΝΑ ΤΟΥ ΓΚΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρός ανώνυμο 1.49μ.μ.

    Ενας άνθρωπος,ένας οργανισμός ,ένα
    κράτος χάνει την αξιοπιστία του,
    όταν ψεύδεται ασυστόλως και όταν
    επίσης δεν μπορεί να ξεπληρώσει χρήματα τα οποία στο παρελθόν δανείστηκε.
    Οι ιπτάμενοι μας ουδέποτε αρνήθηκαν να κάνουν κάτι για το
    οποίο ΄είναι εκεί που είναι .
    Αντίθετα οι ανώτεροί τους προσπαθούν καθημερινά να τους υποβιβάζουν και να τους μετατρέπουν σε απλούς δημόσιους υπαλληλίσκους.
    Μιας και μιλάμε όμως για απώλεια κύρους και αξιοπιστίας,
    όταν ΄κάποιος ακούει τη λέξη
    Ελλάδα ή Ελληνική βουλή ή Ελληνας
    υπουργός, ή πρωθυπουργός τι του έρχεται στο μυαλό?
    Αναρωτήσου κι όταν το βρείς ζήτα συγνώμη όχι απο εμένα αλλά απο το στρατό μας γενικά .
    Κρίμα για την καταγωγή σου.....
    Μάλον θα είσαι κανένας καραβανάς δίχως απολυτήριο λυκείου που βρήκε δουλειά γλύφοντας κανέναν υπουργό ή βουλευτή.
    ΣΗΜ. Δέν έχω καμία σχέση με το στράτευμα, είμαι απλώς ένας ελεύθερος επαγγελματίας.

    ευχαριστω για τη φιλοξενία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό έλειπε να ΜΗΝ υπολογίζονται και διπλά τα χρόνια του ιπταμένου! Μήπως πρέπει να πούν στο Βενιζέλο και ευχαριστώ,χατήρι τους κάνουν?

    Για το θέμα συνδικαλισμού / απεργιών (ανώνυμος 1:09) συμφωνώ,αλλα όπως προφανώς ξέρεις,και οι στρατιωτικοί έχουν υποχρεώσεις και οικογένειες.

    Σε ένα σοβαρό κράτος,αυτά θα τα φόντιζε αυτονόητα η ηγεσία. Αλλα άμα έχεις μια ηγεσία που το πρώτο πράμα που κάνει είναι να αφαιρέσει απο παντού τη λέξη "Εθνος" ,τι περιμένεις?

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίος ο Ακρίτας. Κλασικός τεμπελχανάς που περιμένει από την φτωχή μάνα του να τον τα'ί'σει αντί να πάει να δουλέψει.
    Και μη μας πει ότι ήταν όλη μέρα στο πανεπιστήμιο γιά μάθημα ή στο σπίτι γιά διάβασμα και δεν είχε χρόνο γιά δουλειά...
    Τα ξέρουμε καλά αυτά τα κόλπα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΑΚΡΙΤΑ
    Αφου δεν πιστευεις σε ηρωες, μην μιλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήθεια πόσο παίρνει ένας υπτάμενος της ΠΑ;....μαζί με τα επιδόματα φυσικά . Αφήστε τα σάπια δημοσιοποιόντας μόνο τον βασικό.
    Να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση Στέλνει λάθος μηνυμα.
    Σε λίγο θα δούμε και ΠΑΜΕ πολεμικής αεροπορίας.
    Να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να πάνε στο σπίτι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχουν κάποιοι τύποι οι οποίοι
    ανάμεσα στην αντιπαράθεση μεταξύ ιπταμένων και κυβέρνησης τάσονται
    ανεπιφύλακτα υπέρ των κυβερνόντων.Ευτυχώς είναι λίγοι αυτοί που έχουν υποστεί λοβοτομή.
    Η πλοιοψηφία τω πολιτών ανεπιφύλακτα βρίσκεται στο πλευρό του στρατού γενικά και σε καμία περίπτωση δίπλα στα κλεφτρόνια.
    Οπως και να έχει η κυβέρνηση και οι
    καθυστρεημένοι, ή δολίως επιταγμένοι οπαδοί της είναι στο περιθώριο, και σίγουρα μειοψηφία.
    Αρκετά με τους καλικάτζαρους.
    ευχαριστω για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να καταλάβω γιατί μπερδεύτηκα :
    Το να είσαι πιλότος της ΠΑ είναι λειτούργημα διότι υπερασπίζεσαι το υπέρτατο αγαθό την ελευθερία της πατρίδας σου και την διαφύλαξη των συνόρων κ.α.
    Ως λειτούργημα δεν μπορείς :
    Να αντιδράσεις όταν σε γράφουν
    Να απεργήσεις
    Διότι το επέλεξες το λειτούργημα ως εκ τούτου οφείλεις να το διαφυλάττεις και να το υπερασπίζεσαι ότι και αν πάθεις ότι και αν γίνει εσύ εκεί ακοίμητος φρουρός...

    Ο πολιτικός είναι λειτούργημα
    Ο παππάς επίσης
    Ο δάσκαλος επίσης
    Ο δημόσιος υπάλληλος επίσης
    Ο γιατρός
    Ο δικηγόρος

    Αυτοί γιατί δλδ πρέπει να έχουν δικαιώματα ;

    Δεν σας καταλαβαίνω όλους όσοι φωνάζετε ; Ποια η διαφορά του ενός λειτουργήματος από το άλλο..
    Εκτός αν όπως λέμε άνθρωποι , υπάλληλοι δύο ταχυτήτων έχουμε και το λειτούργημα.

    Αν θεωρήσουμε ότι αυτό που έκαναν οι πιλότοι ήταν λάθος και πρέπει να τους κρεμάσουμε θα πρέπει να κρεμάσουμε και όλους τους ως άνω..

    Αν πάλι θεωρήσουμε ότι έχουν δικαίωμα να είναι και άνθρωποι,
    ας κατεβάσουμε λίγο τους τόνους και ας κατανοήσουμε ότι η έννοια του
    Και κερατάς και ζημιωμένος έχει θέση σε όλους μας και όχι μόνο σε όσους ο καθένας μας θεωρεί ότι πρέπει να έχει.

    Όσο για τον Βενι_Ζελον έτσι για να τσιγκλήσω και μερικούς ας πάει να δει τα μαύρα χάλια του υπουργείου του ας καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία απο εκεί μεσα και ας μιλήσει ....
    Άντε γιατί τελικά έχουμε χάσει κάθε αίσθηση της λέξεως σωφροσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στον Βενιζέλο γιατί είπε τα αυτονόητα.

    Τα τυπάκια που το παίζουν ντεμέκ συνδικαλιστές, να φύγουνε απο την ΠΑ και να πάνε να τα κάνουνε αυτα στην KLM και στη Λουφτχάνσα.

    Πάνω που νετάραμε με τους εργατοπατέρες στην Ολυμπιακή που είχαν καταστρέψει τις Εθνικές Αερομεταφορές για καμμιά 30ετία (απο το 1981), βαλθήκανε να κάνουνε την ΠΑ Olympic Airways.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενώ εσένα 3.21 σε ανέλαβε το κράτος (δηλαδή εμείς) απο τα 18 σου, σε σπούδασε καταβάλλοντάς σου μισθό δεν έμεινες στη ζωή σου ούτε μια μέρα άνεργος και φυσικά κάπου στα 50 σου θα βγείς και στην συνταξη (παχυλή φαντάζομαι).
    Ζωή χαρισάμενη. Νομιμοποιείσαι μάλιστα να αποκαλείς και τους άλλους τεμπελχανάδες γιατί για σένα ο μήνας έχει εννιά.
    Εγώ που υπηρέτησα 24 μήνες τζάμπα γιατι να μην έχω πονοκέφαλο; Γιατί να μην έχω ψυχολογικά προβλήματα για να το αποφύγω;
    Εσύ υπηρέτησες έστω και μία μερα δωρεάν την πατρίδα; Οχι φυσικά!!!
    Μάλιστα τώρα που θα κληθούμε όλοι να συμβάλλουμε να πληρωθούν οι λαμογιές των πολιτικών μας (και των στρατιωτικών μας ειρησθω εν παρόδω) εσύ ζητάς να εξαιρεθείς και πάλι, να αποτελέσεις ειδική κατηγορία πολίτη που δεν πρέπει να συμβάλλει γιατί έτσι έμαθες.Είσαι δηλαδή κακομαθημένος.
    Δεν σε ζηλεύω, είναι θέμα επιλογών. Φρόντισε όμως να είσαι συνεπής. Η αεροπορία δεν είναι αμφιθέατρο πανεπιστημιακής σχολής.


    Ακρίτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά έκαναν οι αεροπόροι, τελεία και παύλα. Επείσης αν δεν υπήρχε συνενόηση και εσωτερική οργάνωση στον στρατό δεν θα είχαμε τόσα και τόσα κινήματα που έγιναν από τον στρατό στο παρελθόν και έγβαλαν την Ελλάδα από το αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "... να βρεθούν ποιοί πιλότοι είναι και να πάνε στο σπίτι τους..."

    Αγαπητοί μου "αγωγοί" του κοινωνικού αυτοματισμού, αν πάνε αυτοί στο σπίτι τους, κάποιοι άλλοι θα πάνε στο δικό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3:35 μ.μ.
    ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ! ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ.
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δυστυχώς το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.Η λευκή απεργία των πιλότων ήταν ένα ισχυρότατο ράπισμα στην κυβέρνηση η οποία έχει πλέον μια πρωτιά που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.Κατάφερε να απεργήσουν μεχρι και οι ένοπλες δυνάμεις.Μπραβο σας.Και που ειμαστε ακομη.Στα εθνικα μας θεματα να δουμε τι θα γινει.Εκει θα πεσει το γελιο της αρκουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καταρχην ορισμενοι νομιζουν οτι οι πιλοτοι μας ειναι δημοσιοι υπαλληλοι,σας πληροφορω οτι για να γινει καποιος πιλοτος περναει τετοια τεστ,που αν περνουσαμε ολοι εμεις,θα ειχαμε κοπει,περνουν οι καλυτεροι απο τους καλυτερους,ειναι η πραγματικη Α Εθνικη της Ελλαδος.Αν δεν ειχαμε τετοιους πιλοτους σας πληροφορω οτι οι Τουρκοι απο καιρο θα μας ειχαν περασει οθωμανικο δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Υπουργέ,

    έχετε δίκιο ότι δεν νοούνται οι απεργίες και ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Οι μίζες και οι αρπαχτές και η ατιμωρησία για τους πολιτικούς νοούνται;

    Νοείται το να είσαι υπουργός μιας Κυβέρνησης που πήρε τη λαϊκή εντολή, υποσχόμενη "πράσινη ανάπτυξη" και "λεφτά που υπάρχουν" για να μας αποκαλύψει μετεκλογικά ότι μιλούσε για "πράσσειν άλογα" και "λεφτά υπάρχουν στο ΔΝΤ";

    Ή νοείται το να δίνει μαθήματα Ηθικής και Εντιμότητος
    το οποιοδήποτε μέλος μιας τέτοιας
    ποιότητος Κυβέρνησης;
    Και σε ποιούς;
    στους άριστους! Γιατί όλοι ξέρουμε ότι μόνο οι άριστοι μπορούν να γίνουν πιλότοι.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω αναφερθεί ξανά για το συγκεκριμένο θέμα. Περιττό να αναφέρω και πάλι, ότι είμαι εν ενεργεία Αξκός του ΣΞ.Η εκδήλωση αυτή των συναδέλφων της ΠΑ, κατ αρχήν είναι καταδικαστέα.Μετά απο σκέψη όμως και με βάση τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, περνάει η σκέψη" γιατί όχι βρέ αδελφέ;"Τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης δεν είναι, που όντας, στελέχη των αλήστου μνήμης προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας μας, προωθούσαν μετά μανίας τον συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας;
    Όπως στρώσατε λοιπόν θα κοιμηθείτε κύριε υπουργέ μου.Βέβαια όπως ομολογήσατε και εσείς ¨ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ",όμως άν είναι έτσι, τότε γιατί βάλανε εσάς ΥΠΕΘΑ;Γιατί αναφέρομαι σε αυτό; Μα γιατί πάλι σήμερα(μετά τα λογύδρια εναντίον των ιπταμένων) ο αγαπητός μας κ.ΥΠΕΘΑ, χαρακτήρησε τους Αξκούς "αυτιστικούς" (ναι όπως το ακούτε)και "εγωιστές".....παρουσία 3 αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Ευθυξία βέβαια είχε μόνο ένας Υποναύαρχος του ΠΝ, που ήταν παρών και τελικά δήλωσε παραίτηση. Έχω όμως μία απορία κύριε ΥΠΕΘΑ.Αυτά τα λόγια(άν τα είπατε) θα ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΣΕΕ; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ(εκεί κλ@νουμε μέντες ετσι;).
    Ε εδώ λοιπόν ήθελα να καταλήξω....ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.Άντε μπράβο γιατί μέχρι τώρα είδατε την "απεργία"...Απο εδώ και πέρα θα δείτε και μηνύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για να φθάσουν σε σημείο οι πιλότοι να κάνουν λευκή απεργία σημαίνει ότι αγανάκτησαν.Οι λόγοι της απεργίας είναι μόνο οικονομικοί ή υποβόσκουν και άλλοι λόγοι που δεν τους γνωρίζουμε? (αυτοί ίσως να έχουν καταλάβει πολύ καλύτερα και πολύ νωρίτερα από εμάς που το πηγαίναν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας και τι επιπτώσεις θα είχε η συνέχιση της πολιτικής τους για την χώρα).
    Σαφώς οι απεργίες δεν έχουν θέση στον στρατό, αλλά λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στην πατρίδα μας και τις επιπτώσεις που έχουν στον ψυχισμό του Έλληνα και δη του πατριώτη,νομίζω θα πρέπει να δώσουμε τόπο στην οργή.Κακώς πιστεύω ο υπουργός έδωσε δημοσιότητα στο συμβάν (ούτως ή άλλως γνώριζε καλά ότι δεν θα υπήρχε συνέχεια )και κάκιστα θα πράξει αν θα προχωρήσει σε διώξεις. Άν θα πρέπει να
    τιμωρήσουμε τους πρωταιτίους της κίνησης αυτής ,τους πολιτικούς μας τι θα πρέπει να τους κάνουμε?
    Να τους υποχρεώσουμε να κάνουν χαρακίρι επειδή με τις πράξεις τους ,την αβλεψία τους, την ατολμία τους και με τις μεθοδεύσεις τους βούλιαξαν όχι μόνο τη δική μας χώρα αλλά και μία ολόκληρη Ευρώπη?
    Τουλάχιστον στην διάρκεια της απεργίας οι αναχαιτίσεις έγιναν κανονικά πράγμα που αποδεικνύει ότι οι πιλότοι μας παραμένουν αναμφισβήτητα πατριώτες και έχουν υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος.
    Δεν ξέρω πως καταλήγουν μερικοί στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος έχασε την εκτίμηση που είχε για τους πιλότους.Να έκαναν άραγε γκάλοπ?
    Το σχόλιο του Ι.Q πιγκουίνου είναι πολύ εύστοχο, το "λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λοιπόν για τους ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ στο ΜΥΑΛΟ που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να κατηγορήσουν τους πιλότους, να δω που θα πάνε να κρυφτούν σε λίγο όταν τα τούρκικα F16 θα πετάνε πάνω από τα κεφάλια τους! ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!! ΑΦΡΟΝΕΣ. ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ, ΑΔΑΕΙΣ, που καταντήσατε τη ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟ με τους παπατζήδες που ψηφίζετε 30 χρόνια τώρα.
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ. Εγω ρε που υπηρέτησα σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΟΙΡΑ κι ΕΚΑΝΑ υπηρεσία μαζί τους στο θωρακισμένο κέντρο επιχειρήσεων ξέρετε τί είδαν τα μάτια μου;
    ΞΕΡΕΤΕ τι θα πει ΣΜΗΝΑΓΟΣ 35 ΕΤΩΝ, πλήρως ετοιμοπόλεμος να κάνει 15 υπηρεσίες το μήνα (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, οχι μαϊμού) σε ετοιμότητα 5 λεπτών;
    Αντε ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ λοιπόν και να πάτε να βρήτε καμιά τρύπα να χωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ,
    Γιατί κατόρθωσε να βλέπει ο υπόλογος τον Ιπτάμενο όπως ο εργάτης τον κεφαλαιοκράτη,
    Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ
    Γιατί κατόρθωσε την όποια νομιμη οικονομική αυξηση να...

    την εξισώσει με παρανομη συναλλάγή (ΦΠ)
    Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ
    Γιατί έστω και άν θα υπηρετούσα 35 χρόνια θα έπρεπε να έχω κρατήσεις για 70 χρόνια! (ο τοτε υπουργός οικ. είχε αιτιολογήσει την αδικία "...για ταμιακούς λογους"
    Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ
    Γιατί κατάφερε να καταλύσει την πειθαρχεια και ο χθεσινός Σμηνάρχος Δκτης των F16 να ειναι ο σημερινός "μπουχέσας" Δντής Επχσεων του ΓΕΑ.
    (ο οποίος δεν χρειαζεται το πτητικό, μονο τα δεδουλευμένα για τις υπηρεσίες του τα οποία φυσικά ποτέ δεν θα πάρει)
    Τελος ευχαριστώ την ΕΛΛΑΔΑ που μου εμπιστεύθηκε 10 τονους αλουμίνιο, 4 βλήματα και 300 σφαίρες και στα 22 μου χρονια μπορεσα να αναφέρω... "Ετοιμος για Απογείωση" "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όποιος πετάει πρέπει να αμοίβεται. Όποιος δεν πετάει, κάνει κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου και δυστυχώς αυτοί που δεν πετάνε είναι ανώτεροι αυτών που πετάνε. Έτσι εκπαιδεύουν τους νέους στη διαφθορά.

    Η αδικία αυτή ενοχλεί όλα τα στελέχη των ΕΔ, δηλαδή το να βλέπουν "μαϊμού" ιπταμένους που έχουν να κάτσουν σε κόπκιτ από 15ετία και να συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα, μεγαλύτερο από αυτό που λαμβάνουν όσοι πετάνε σήμερα. Τα ίδια ισχύουν για μαϊμού αλεξιπτωτιστές, βατραχανθρώπους, ναρκοσυλλέκτες, κλπ.

    Κακός ίσως ο συνδικαλισμός, αλλά χειρότερο ακόμη να έχεις την ανώτατη ηγεσία χεσμένη. Η μπόχα ξεχειλίζει από τα Επιτελεία. Συγχαρητήρια στον Ναύαρχο κο Φενέκο, εάν αληθεύουν τα περί παραίτησης λόγω ευθιξίας. Μελανό σημείο ότι θα έπρεπε να ρίξει και τίποτα φάπες στις "γλάστρες" που στέκοταν δίπλα του, τους μαλιστάνθρωπους με στολή, στους σφουγγοκωλάριους του εκάστοτε προϊσταμένου τους.

    Αν φτάσαμε σε απεργίες, είναι λόγω της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας των στρατιωτικών ηγεσιών, προϊόν μιας μεθοδευμένης προσπάθειας δημιουργίας άβουλων όντων που ξεκινά από τις παραγωγικές σχολές που παράγουν σε μεγάλες ποσότητες συνεχιστές του αείμνηστου ηθοποιού Τζανετάκου, γνωστού και ως καρπαζοεισπράκτορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το έχουν αναφέρει ήδη αρκετοί, οι πιλότοι δεν έκαναν απεργία, όπου χρειάστηκε να επιχειρήσουν το έκαναν όσο καλά το κάνουν και κάθε άλλη μέρα. Τα περί μη εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι κατά πολύ ελάσσονα σε σχέση με την ασύμμετρη και βίαιη (λεκτικά) αντίδραση του 'σιτευτού' γαμπρού του Μπακατσέλλου.

    Ο 'σιτευτός' έτσι κι' αλλοιώς έχει δώσει πολλά δείγματα της αήθειάς του στο παρελθόν. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
    - Ότι χλεύαζε τον ανθρωπολόγο Α. Πουλιανό που ανακάλυψε τον αρχάνθρωπο του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής και του έλεγε ότι κάνει όσα κάνει γιά τα έσοδα του κυλικείου του σπηλαίου; (είναι και καθηγητής βλέπεις ο 'σιτευτός' και υποτίθεται ότι διαθέτει ακαδημαϊκό ήθος)
    - Ότι εκφράστηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν, εν γνώσει του ότι επρόκειτο περι συνταγματικού εκτρώματος (τυχαίνει να είναι και συνταγματολόγος!) επειδή έτσι απαιτούσε η κομματική γραμμή, εξευτελίζοντας την ακαδημαϊκή καριέρα του και την ίδια την επιστημονική του υπόσταση γιά χάρη της κομματικής του υπόστασης;
    - Ότι όταν πριν από 4-5 χρόνια, κατά τη διάρκεια μιάς εκδήλωσης, τον είχαν κλείσει οι αναρχικοί σε ένα αμφιθέατρο του Ε.Μ.Π. και τον προπηλάκιζαν και τον έφτυναν (παιδιά μιλάμε γιά πολλή ροχάλα), παρακάλαγε μετά τα κανάλια να αποσιωπήσουν ή έστω να υποβαθμίσουν το γεγονός;
    - Ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 2007 όρμηξε τόσο άγαρμπα και με τόση βουλιμία (κρύβοντας με το ζόρι τη χαρά του γιά την ήττα και ενώ ο άλλος ήταν στο καναβάτσο) γιά να αρπάξει την κομματική εξουσία;

    Και πόσα άλλα... Τι ήθος μπορείς να περιμένεις από έναν 'σιτευτό' παγιδευμένο μέσα στον υπερτροφικό όγκο των κρεάτων του; Κουβαλάει το σύνδρομο του πολύ χοντρού ανθρώπου όπου το ήθος έχει ισοπεδωθεί από την ανεξέλεγκτη βουλιμία και τον χαρακτηρίζει η ακράτεια (είτε φαγητού είτε λόγων).

    Μίλησε αυτός που συχνάζει στις κουζίνες και στις ταβέρνες γι' αυτούς που συχνάζουν στον ουρανό, αυτός που δίνει καθημερινά μάχες με το πιάτο και την κατσαρόλα γι' αυτούς που δίνουν μάχες με τον εχθρό...

    Τι να πει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η αποχή των πιλότων από τις εκπαιδευτικές πτήσεις δεν είναι απεργία όπως επιθυμεί να την παρουσιάζει ο προκλητικός χοντρός!
    Ας είναι ήσυχος ο Porky ότι καλοθρεμμένος κώλος του δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον ακόμα, από το Οθωμανικό δίκαιο που του ετοιμάζουν οι γείτονες.
    Αλλά ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και ας αναρωτηθούμε:

    Γιατί ο βουλευτής να έχει, σε καιρό κρίσης, μισθό 8000€/μήνα;
    Γιατί ο βουλευτής να έχει αποδοχές από αμοιβές επιτροπών, σε μερικές περιπτώσεις, άνω των 10000€/μήνα;
    Γιατί ο βουλευτής να δικαιούται πλήρη και υψηλότατη σύνταξη μετά από δύο θητείες στη Βουλή (μέχρι πρόσφατα αρκούσαν μόλις 4 χρονάκια), όταν ο λαός δουλεύει 35-45 χρόνια για συντάξεις πείνας;
    Γιατί ο βουλευτής να δικαιούται δωρεάν αυτοκίνητο πολυτελείας και κόστους 80000€, όσο δηλαδή το κόστος του σπιτιού 15ετίας ενός μέσου εργαζόμενου;
    Γιατί ο βουλευτής να έχει ατέλειες σε φώς, νερό, τηλέφωνο, κινητό και φυσικά και δυνατές φοροαπαλλαγές αδιανόητες στον απλό εργαζόμενο;
    Γιατί ο βουλευτής να δικαιούται να έχει δωρεάν (τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός) 4-5 εργαζόμενους να τον υπηρετούν;
    Γιατί ο βουλευτής να έχει δωρεάν γραφείο όπου κάνει τις βρωμοδουλειές του;
    Γιατί ο βουλευτής να έχει επίδομα ακόμα και για τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράει;

    Προφανώς αυτό που μου διαφεύγει και τα ρωτάω όλα αυτά είναι το ότι η δουλειά του πολιτικού είναι τόσο πολύ σπουδαιότερη από την δουλειά του πιλότου μαχητικών, του ναύτου, του δικηγόρου, του δάσκαλου, του γιατρού, του εργάτη, του υπάλληλου, του αγρότη, του φούρναρη…

    Αυτά σκεφτείτε και επαναστατήστε τώρα, όσο είναι καιρός! Μας έχουν κάτσει στον σβέρκο, μας πίνουν το αίμα και μας ξεζουμίζουν και εμείς δυστυχούμε κι όμως τους ξαναψηφίζουμε.
    Όντας σε θέση αν γνωρίζω τα πράγματα εκ των έσω ένα έχω να πω στον ¨Έλληνα πολίτη:

    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΘΕ! Μην φοβάσθε το δίλλημα του άμα όλοι αυτοί μπουν φυλακή ποιος θα μείνει που να ξέρει να κυβερνήσει;
    Η απάντηση είναι ότι όσο ξέρουν αυτοί να κυβερνούν άλλο τόσο ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι. Αν δε σκεφτούμε ότι οι πολιτικοί στην ουσία δεν κυβερνούν, δεν σκέφτονται, αλλά απλά διαπραγματεύονται τα μερίδια τους από την κάθε δράση (δέχονται απλά διάφορες προτάσεις για το κάθε τι και το μόνο που κάνουν είναι να ρωτάνε ποιο θα είναι το όφελός τους σε περίπτωση που συμφωνήσουν με τον Α ή τον Β, ο πλειοδότης φυσικά κερδίζει), καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από δαύτους δεν έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα, τότε είναι σίγουρο ότι οποιοσδήποτε εργάτης που καταφέρνει το σπίτι του να ευημερεί με την εργασία του, μπορεί να κάνει άνετα το ίδιο και για την χώρα!

    Φίλοι συμπολίτες, τα μέτρα μπορεί να είναι απαραίτητα τώρα πια όμως απαραίτητοι είναι και η απόδοση δικαιοσύνης. Η μη τιμωρία των υπευθύνων για την κατάσταση αυτή δεν μας εξασφαλίζει ότι οι σκληρότατες συνθήκες διαβίωσης τις οποίες καλούμαστε να αποδεχθούμε δεν θα πάνε χαράμι. Είναι δε σίγουρο ότι η ατιμωρησία αποθρασύνει και αποκτηνώνει και τα λεφτά των κόπων και του δανεισμού μας θα ξαναφαγωθούν και πάλι από την πολιτική κλίκα και εμείς θα κλιθούμε και πάλι για νέα μέτρα!

    Αντίσταση και απαίτηση δικαιοσύνης τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.