30/4/10

Προς Ιπταμένους συναδέλφους και Υπουργό Εθνικής Άμυνας


Ανοικτή επιστολή // ανταπάντηση των ιπταμένων της ΠΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι - ιπτάμενοι και μη,
μετά και την σημερινή νέα αναφορά του Υπουργού και “Πολιτικού Διοικητή” μας σε εμάς αποφάσισα και εγώ να δράσω και να συμμετάσχω. Μέχρι τώρα απλά δεν πέταξα. Τώρα θα μιλήσω. Όχι για να οξύνω τα πνεύματα αλλά για να κλείσω το ζήτημα .
Σχολιάζοντας τα δύο κείμενα του υπουργού, έχω να δηλώσω τα εξής.

Πρώτον: Δεν υπάρχουν “λίγοι που παρέσυραν πολλούς”. Υπάρχουν οι ιπτάμενοι που απογειώνονται και πεθαίνουν σε σχηματισμό.

Δεύτερον: ο Υπουργός έκανε δήλωση που δεν αρμόζει στη θέση του. Ουσιαστικά έδειξε ότι είναι ανεπαρκής για τη θέση του και το ρόλο του, αν και οξύνους. Διότι:
-Δεν μπορεί να “εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού.” Ποιος είναι ο “Σταλινικός Big Brother” που ξέρει τι σκέφτεται ο Έλληνας; Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται για τον ελληνικό λαό. Η δε κυβέρνηση εκφράζει μόνο μία πολιτική, έτσι όπως ερμηνεύει ότι διετάχθη από το λαό. Το σύνολο δε των σχολίων είναι θετικό για εμάς.

-”Η πρόθεση της Κυβέρνησης” όπως ειπώθηκε, πρέπει να γίνει “απόλυτη δέσμευση “ για να είναι πιστευτή. Δηλαδή, ενώ στους στρατιωτικούς απαιτείται ακαριαία υπακοή , στις υποσχέσεις της κυβέρνησης απαιτείται υπομονή. Ο Υπουργός σήμερα μίλησε για το χρόνο που υπάρχει στους επόμενους 12 μήνες για διόρθωση της κατάστασης. Δεν έχει αντιληφθεί την αντίληψη του χρόνου στην ΠΑ, δεν έχει αντιληφθεί ότι μία αερομαχία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 45’’, ότι κινούμαστε στις τρεις διαστάσεις με 9 ναυτικά μίλια το λεπτό και ότι σήμερα τη νύχτα κάποιοι θα είμαστε στον αέρα για την ελλαδίτσα ή για τον Αφγανό λαθρομετανάστη. Τις αοριστολογίες τις καταλαβαίνουν οι αοριστολόγοι.

-Οι αναφορές του υπουργού στο “Σύνταγμα“ μας φαίνονται αστείες. Είναι τα μεταχουντικά σύνδρομα που θα μας τρομάξουν; Γεννηθήκαμε στην μεταπολίτευση και δεν τα καταλαβαίνουμε αυτά. Το σύνταγμα το τηρούμε, πεθαίνουμε γι’ αυτό, για ένα κομμάτι πανί και μερικά βράχια και για το Διοικητή μας. Και πολλές φορές και για πλάκα (αναιτίως δυστυχώς).

-Οι “συντεχνιακοί λόγοι” και ο παραλληλισμός με τα ταξί και τα τρακτέρ, είναι τουλάχιστον προϊόν συμβουλών χαμηλής ποιότητας, αν όχι αστείος. Όταν θα συλληφθεί κάποιος για την καθημερινή παράβαση των νόμων και του Συντάγματος θα παρουσιαστώ πρώτος στο Αεροδικείο.
-Το γεγονός ότι ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ για οικονομικούς λόγους οι Ιπτάμενοι, ο (ανεπαρκής κατά τη γνώμη μου) κος Υπουργός όφειλε να το γνωρίζει. Κάθε πολιτικός προϊστάμενος, εάν δεν γνωρίζει τη δουλειά των υφισταμένων του είναι τουλάχιστον σε λάθος θέση. Οι Ιπτάμενοι πετάμε από πάθος αγιάτρευτο, από ορμή αστείρευτη, είτε πληρωθούμε είτε όχι, και οι περισσότεροι θα πληρώναμε το δεκαπλάσιο πτητικό επίδομα για να μπορούμε να είμαστε στον αέρα και να ζούμε αυτά που ζούμε καθημερινά. Είναι όμως βολικό “το τσομπανόσκυλο να χαίρεται να τρέχει..!“
Το μόνο ανελαστικό “εμπόδιοι” είναι κάτι κοπελιές, ή κάτι γυναίκες ή κάτι παιδιά που ζουν δίπλα μας.

Γι’αυτό και παύεσαι και υπουργέ, από αυτή τη στιγμή από Διοικητής μου. Ανάμεσα στον αρχηγό μου και τον Πρωθυπουργό, πλέον υπάρχει ένα κενό. Και είναι ότι πιο λυπηρό και για τους δυο μας...

Για τον πρώην υπουργό μου δεν θα προσθέσω τίποτε άλλο, αφού ήδη έχει υποστεί επικοινωνιακή χιονοστιβάδα. Με εξαίρεση τα “ΝΕΑ“, ένα προφανώς φερέφωνο της κυβέρνησης, ή αλλιώς “καλώδιο” του κου υπουργού, και τον δημοσιογράφο “Λουκά Δημάκα“, προφανώς σε διατεταγμένη αποστολή (Ο τύπος πρέπει να είχε μεγάλη έμπνευση. Ξεπέρασε ακόμη και το δημοσιογραφικό τίποτα, τον Δ. Βερύκιο). Η μόνη δηλαδή εφημερίδα που θέλησε να εκφοβήσει και μίλησε για “απείθεια“, στρατιωτικό αδίκημα, “ανταρσία“ και άλλα παρόμοια ήταν τα “ΝΕΑ“ και προσωπικά για μένα πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει, από όλους τους στρατιωτικούς: στα αζήτητα. Είναι τουλάχιστον αστεία τέτοια δημοσιογραφία. Το αφήνω στην κρίση σας.

Σε ότι αφορά τον Διοικητή και Αρχηγό μου ουδέν σχόλιο σε όσα μας είπαν, τα σέβομαι. Οι Αρχηγοί όμως έχουν και μία παραίτηση στο χέρι, ας μην την ξεχνάνε. Αλλιώς θα μιμηθούμε κι εμείς αργότερα, την ίδια σημερινή συμπεριφορά.
Συνάδερφοι αεροπόροι καλές προσγειώσεις. Παρακαλώ διαδώστε το μήνυμα και ας μην επανέλθει κανείς. Τα υπόλοιπα προφορικά εκεί πάνω στο γαλάζιο ή αλλού..!

Προς κάθε άλλο έλληνα, ελληνίδα ή κάτοικο της γης αυτής, να μην ανησυχεί. Όταν θα μας χρειαστούν οι “Θερμοπύλες”, θα συναγωνιζόμαστε ποιος θα βρεθεί πρώτος εκεί....

Υπογραφή

Airman over waves

ΥΓ. Όλα ισχύουν, και για όλες τις ειδικότερες γενικότερα της ΠΑ που χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να είμαστε μία γροθιά, αλλά και για το Ναυτικό και το Στρατό, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχες καταστάσεις ξένες, προς τα σαλόνια του εκάστοτε Υπουργού.

53 σχόλια:

  1. Eτσι μιλούν οι ΑΡΙΣΤΟΙ!!
    ΕΠΑΝΩ τους παιδιά!!
    Σε όλους...εννοώ,ιδίως στους ντόπιους εχθρούς!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί οι ανεκδιήγητοι, καμία θέση δεν έχουν στην καρδιά του Ελληνικού Λαού.Άλλο από τη "θεσούλα" τους τίποτα δεν έχουν και τίποτα δεν είναι.
    Εσείς όμως είστε στην καρδιά όλων μας.
    Εσείς είστε ο Φάρος μας, μέσα στην ομίχλη και την μαυρίλα με την οποία οι πολιτικοί έχουν καλύψει την Ελλάδα, 70 χρόνα τώρα, εσείς είσασταν και είστε ο μοναδικός μας Φάρος.
    Γι'αυτό και ξεκίνισαν, οι πουλημένοι, την επίθεση στον Λαό μας, από σας. Θέλουν να σπιλώσουν ότι Ιερό και όσιο μας έχει απομείνει.
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ......γιατί εμείς ξέρουμε, ποιοί είστε εσείς, και τι έιναι αυτοί.
    Η Παναγιά να είναι μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παλιόπαιδο με συγκίνησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς μα κανείς δεν θα σας πειράξει κανείς εμείς οι Έλληνες σας γεννάμε εμείς οι Έλληνες έχουμε το δικαίωμα να σας κλάψουμε οι προδότες και οι απάτριδες έχουν δικαίωμα μόνο στην φυγή τους .
    Μόνο Ελληνίδες και Έλληνες μπορούν να μιλάνε κανείς άλλος ...
    Μανάδες σας κυοφόρησαν πατεράδες σας γέννησαν και στο τέλος σε αυτούς θα σας πάνε αν ποτέ χρειαστεί.
    Οι λοιποί που έχουν άποψη μπορούν να πάνε στον αγύριστο....γιατί δεν έμαθαν ότι όσο και να τσακώνονται οι Έλληνες μεταξύ τους στον κοινό εχθρό γίνονται ένα και όταν ο εχθρός εκλείψει ξαναρχίζουν.
    Ο εχθρός τώρα είναι ένας με ένα πρόσωπο και δεν είναι το ΔΝΤ αυτοί είναι το αποτέλεσμα....
    Μέρες μετράνε ακόμα όλοι τους ...
    Ούτως η άλλως ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε από τα λεχθέντα και τα ήδη προγραμματισθέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόσπασμα της διακήρυξης του Στρατιωτικού Συνδέσμου για το Κίνημα του 1909.
    «Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος, ποθεί όπως η Διοίκησις της χώρας καταστή χρηστή και έντιμος, όπως η Δικαιοσύνη απονέμηται ταχέως μετ' αμεροληψίας και ισότητος προς άπαντας εν γένει τους πολίτας αδιακρίτως τάξεως, όπως η Εκπαΐδευσις του Λαού καταστεί λυσιτελής δια τον πρακτικόν βίον και τας στρατιωτικάς ανάγκας της χώρας, όπως η ζωή, η τιμή και η περιουσία των πολιτών εξασφαλισθώσιν, και τέλος όπως τα οικονομικά ανορθωθώσι, λαμβανομένων των απαιτουμένων μέτρων προς λελογισμένην διαρρύθμισιν των εσόδων καν εξόδων τον κράτους, ώστε αφ' ενός μεν ο σχεδόν πενόμενος ελληνικός λαός ανακουφιστή εκ των επαχθών φόρων, ους ήδη καταβάλλει και οίτινες ασπλάχνως κατασπαταλώνται προς διατήρησιν πολυτελών και περιττών υπηρεσιών και υπαλλήλων χάριν της απαισίας συναλλαγής»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους, καιρός ήταν...

    Η λύση, όταν λέμε βρίσκεται στον Στρατό, δεν εννοούμε, να κάνουν Κίνημα και να κατεβάσουν τα τανκς στο δρόμο.

    Αλλά να ξαναβρούν τον "Πολιτικοκοινωνικό Ηγέτη" μέσα τους.

    Να επαναπολιτικοποιηθεί η σκέψη και ο λόγος τους.

    Να πάψουν να βρίσκονται στην "Πολιτική καραντίνα" που τους επέβαλλε κυρίως η Μεταπολίτευση, αλλά όχι μόνον.

    Μην λησμονούμε πως οι οπλαρχηγοί συμμετείχαν στις πρώτες εθνοσυνελεύσεις του Έθνους πριν 200 χρόνια και Μαυροκορδάτοι πολιτικάντηδες και Κοτζαμπάσηδες τους πέταξαν έξω.

    Τα ίδια έκαναν κατόπιν και όλοι οι υπόλοιποι.

    Όμως πάντα οι Στρατιωτικοί κατόρθωναν πεισματικά και ξανάμπαιναν στο παιγνίδι. Και καλώς έπρατταν.

    Πότε με Εθνικές Εταιρείες, πότε με Στρατιωτικούς Συνδέσμους. Και πότε ατομικά. Ιδίοις πόροις και αναλώμασι όπως θα έλεγε και ο Ανώνυμος Έλλην της Νομαρχίας.

    Σήμερα αυτό που είναι?

    Η θαραλλέα πολιτικοποιημένη σκέψη και δράση των σημερινών στρατιωτικών που είναι?

    Πλην ελαχίστων και αξιέπαινων εξαιρέσεων πουθενά.

    Κρυμμένοι είναι όλοι τους, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τρομαγμένοι μη χάσουν κι αυτοί τα συνταξιοδοτικά τους προνόμια.

    Κι όμως, η τελευταία ελπίδα του Έθνους είναι να ξανααποκτήσουν Πολιτικό λόγο και σκέψη.

    Γιατί μόνο μέσα από αυτό θα γεννηθεί μια ολόκληρη νέα Σχολή νέας, φρέσκιας Εθνικής Γεωπολιτικής Σκέψης.

    Τέτοιος τύπος δραστηριότητας είναι τα διάφορα Ελληνικά γεωπολιτικά blogs, πλην όμως η συμμετοχή των Ένστολων σ' αυτά είναι επιεικώς στοιχειώδης. Ουσιαστικά ανύπαρκτη.

    Τέτοιος λόγος σαν τον παραπάνω του νέου αυτού Λεωνίδα ΙΚΑΡΟΥ μας είναι που χρειάζεται αυτός ο τόπος.

    Θαρραλλέος, πολιτικοποιημένος, ρηξικέλευθος, αγέρωχος, που δίνει θάρρος στον πολίτη, στους οπλίτες μας, και ταυτόχρονα τροφή για "Εθνική γεωστρατηγική σκέψη".

    Εαν δεν συμβεί εν τέλει αυτό, πολλά δεινά μας περιμένουν από αυτά τα τρωκτικά τους Μαυροκορδάτους πολιτικάντηδες και τους νεοκοτζαμπάσηδες.

    Αλλά αδυσώπητη μοίρα περιμένει πρώτα απ' όλα τους ίδιους τους ένστολους.

    Γιατί αυτοί είναι που θα κληθούν σε λίγο να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά όταν θα έχει εξεγερθεί από την πείνα αυτός ο λαός.

    Και τη μέρα που θα εκτελέσουν τον πρώτο Γιάννη Αγιάννη λόγω πλιάτσικου (επειδή τον συνέλαβαν να κλέβει ένα καρβέλι ψωμί για τα πεινασμένα παιδιά του) τότε θα έχει σημάνει και η μέρα του εμφύλιου για τη χώρα.

    Θα έρθει ο όλεθρος και ο διαμελισμός.

    Και μετά θα επανέλθουν "εξαγνισμένοι" οι πολιτικοί από τα Παρίσια.

    Και μετά θα δικάσουν και θα εκτελέσουν τους αξιωματικούς για "το κακό που έκαναν στον τόπο".

    Όλα θα τα φορτώσουν πλέον σε αυτούς τους "πολιτικά αφελείς".

    Γι' αυτό ένστολοι, σας εκλιπαρεί η δόλια η Πατρίδα.

    Τολμήστε.

    Τολμήστε και αρθρώστε λόγο, λόγο και σκέψη ηρωϊκή σαν τον παραπάνω σύγχρονο Σπαρτιάτη.

    Πριν είναι αργά για όλους μας.

    Και ρίξτε μια ματιά στο άρθρο "Αξιωματικοί σας την έχουν στημένη (1)" στον "Στόχο" αυτής της εβδομάδας.

    Θα καταλάβετε καλά τι σας περιμένει εαν δεν "τολμήσετε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά λάθος, είσαι σωστός ανώνυμε 11:05 πμ, τέτοιες κουβέντες δεν τις ακούς από "πολιτικώς ορθούς" υπαλλήλους (του κάθε αφεντικού), αλλά μόνο από κάτι τέτοια "παλιόπαιδα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ το ώς άνω κείμενο απαράδεκτο.

    Πρώτον, ο στρατιωτικός οφείλει να εκτελεί διαταγές και όχι να ασκεί δημόσια κριτική στους ανωτέρους του.

    Δεύτερον, στρατιωτικοί που ασκούν δημόσια κριτική στον πολιτικό τους προιστάμενο παύουν να είναι στρατιωτες και γίνονται Πραιτωριανοί, ή για να το πούμε με δικούς μας όρους, Εξκουβίτορες.

    Τρίτον, στρατιωτικοί που έχουν το μικρόβιο της μικροπολιτικής μέσα τους έπρεπε να έχουν γίνει Δήμαρχοι και όχι στρατιωτικοί.

    Τέταρτον, το να παύει δημόσια στρατιωτικός τους στρατιωτικούς και πολιτικούς του προιστάμενους παραπέμπει στα χρόνια της ΒΥζαντινής Αυτοκρατορίας, είναι λίαν επιεικώς γελοίο και φυσικά αποτελεί Στάση κατά της Δημοκρατικά εξελεγμένης κυβέρνησης και αποτελεί απείθια στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους τους οποίους -σημειώνω- έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε `ώς πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες`.

    Πέμπτον, ο συντάκτης της παρούσας επιστολής -εάν είναι στρατιωτικός εν ενεργεία- πρέπει να περάσει στρατοδικείο και να πάει σπίτι του, μαζί με τους έτερους απίστευτους τύπους κάθετος συνδικαλιστές που το παίζουν `Αεροπόροι`.

    Αυτό που ξεχωρίζει το Στρατιώτη απο τον Πραιτωριανό, είναι η υπακοή στους ανωτέρους του. Τι να τους κάνουμε τους Πραιτωριανούς που υπηρετούν υπέρ λουφέ και κατοστάρικου. Στρατιώτες θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλα λόγια "ΠΑΛΙΚΑΡΙ" ΕΥΓΕ !!!
    Όσο για σένα ανθρωπάκι που ξέρασες χολή καθισμένος στον καναπέ σου ένα είναι σίγουρο, ότι δεν είσαι
    Α Χ Α Ι Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καποτε υπυρετωντας την πατριδα ως σμηνιτης εζησα αυτα τα παιδια απο κοντα, ειδα τον πονο τους οταν εχασαν το ζευγαρι τουςστον αερα,ο υπουργος δεν ξερω αν εχει παει καν φανταρος,λυπαμαι πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά κόβουμε τις προσωπικές αντεγκλήσεις...Σας παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι του Infognomon καλό μεσημέρι,

    Εντάξει, ο φίλος Achaean έχει τις δικές του αντιλήψεις. Τις διάβασα και πάλι. Διαφωνώ ριζικά και τις προσπερνώ γιατί θεωρώ οτι στο blog πρέπει να καταθέτει κανείς την άποψή του και να μην ξεκινά "άγονους" διαλόγους και ατέρμονες διαδικτυακές "λογομαχίες".

    Συμφωνώ με την επιστολή του Ιπτάμενου χειριστή της Π.Α. Θα ήθελα απλά να προσθέσω οτι και ο κ. Αρχηγός φέρει τη δική του ευθύνη, συνολικά και στο ακέραιο για οτιδήποτε απασχολήσει το όπλο του οποίου ηγείται. Ο πραγματικός ηγήτορας, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να πάρει σαφή θέση ως προς την απόφαση περικοπής του πτητικού επιδόματος αλλά (κυρίως) για τις συνέπειες που αυτή η ανακοίνωση (μέχρι στιγμής και αυτό έχει σημασία...) έφερε στην αεροπορική οικογένεια.

    Θα έπρεπε ο κ. Αρχηγός να παρέμβει και να "καλύψει" τους άνδρες που αποτελούν το στράτευμά του. Μην παραβλέπουμε κάποια πράγματα επειδή μας έγινε συνήθεια ο "παντογνωστισμός" (ας μου επιτραπεί η λέξη) των πολιτικών. Έχουν και οι Αρχηγοί "φωνή". Αν το είχε πράξει αυτό ο κ. Αρχηγός, θα "απενεργοποιούσε" οποιαδήποτε αναταραχή στις τάξεις των ιπταμένων.

    Σας χαιρετώ όλους και σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Δύναμη. Στέκω δίπλα σας, όρθιος.

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν υπηρετούσα στο 424 στη Θεσσαλονίκη, μας φέραν 2 παλικάρια ικάρους νεκρούς. Ακόμα θυμάμαι το κλάμα των μανάδων και γυναικών τους.

    Ένα μεγάλο εύγε στον αξιωματικό που έγραψε το κείμενο. Είναι η τελευταία γραμμή άμυνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αεροπόροι( και γενικά στρατιωτικοί), το δίλλημα δεν είναι αν θα σας κόψουν το μισθό ή όχι!
    Είναι αν θα πηγαίνετε για αναχαίτιση με F-5 ή με F-16!
    Αν θα έχετε Μ16 ή M1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο υπουργός με τους λόγους του κατέστει ανεπιθύμητος στις ΕΔ. Είναι γνωστή η ιδιορυθμία του για τους ένστολους. Να παραιτηθεί.
    Οι ίδιοι οι πολιτικάντιδες φρόντισαν ώστε οι εποχές που οι στρατιωτικοί ήταν μουγκοί, να περάσει ανεπιστρεπτί.
    Πρέπει να τον ακολουθήσουν και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και θυμίζουν αχυρανθρώπους.

    ΑΕΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα συγχαρητηρια μου για το αρθρο.Ετσι ειναι τα πραγματα οπως τα λες.
    [b]Ο υπουργος δεν εχει καταλαβει οτι οι Ε.Δ ειναι ενα καζανι που βραζει.[/b]
    Οσον αφορα τον αχαιο,σεβαστη η αποψη του,αλλα μας λεει τα μισα.Να μας πει και την λυση.Επειδη ο στρατιωτικος υπακουει σε εντολες δεν σημαινει οτι ειναι αβουλο ον.Θα τον αφησουμε να σαπισει;
    Βλεπεις κανενα να ασχολειται κανεις με τις ενοπλες δυναμεις,να ενδιαφερεται;
    Εχουν και αυτοι οικογενειες,δανεια και αλλες υποχρεωσεις.
    Αυτοι που κατ επαναληψη κατηγορουν τις Ε.Δ. ,που για ολα τους φταινε αυτες,που τους πιανουν χουντικα συνδρομα οταν βλεπουν μπροστα τους στολη ειναι οι μεγαλυτεροι υποκριτες.
    Γιατι αυτοι θα ειναι και οι πρωτοι που θα τις κατηγορησουν αν γινει ενα θερμο επεισοδιο με τα αποτελεσματα των Ιμιων.
    Οι ιδιοι ηταν που φωναζανε στην βουλη να σταματησουν οι αγορες και οι νεοι εξοπλισμοι.(μονο που δεν μας ειπαν ποιοι ειναι αυτοι).

    [b]ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ[/b]

    Υ.Σ. Ειμαι υπαξιωματικος του Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε παιδιά μη βρίζετε τους Αχαιούς. Τυχαίνει να είμαι κι εγώ Αχαιός (και σίγουρα όχι Achaean, δεν τα ξέρουμε αυτά τα 'ευγενή' στα χωριά μας). Η δική μου ένσταση έγκειται στο ότι τα σχόλια του Achaean δεν αντέκρουσαν την ουσία του κειμένου που τον ενόχλησε (καταλαβαίνω ότι θα ήταν δύσκολο), αλλά αντί αυτού περιορίστηκαν στο τυπικό της υπόθεσης.

    Επί του τυπικού λοιπόν. Ο στρατιωτικός και ακόμα περισσότερο ο ιπτάμενος, οφείλει να έχει κρίση ή όχι; Μήπως ο ρόλος του είναι απλά να εκτελεί (τυφλά) διαταγές, όποιες κι αν είναι αυτές; Και τότε σε τι διαφέρει από το πιο εξελιγμένο, αλλά παρόλα αυτά άβουλο ρομποτάκι;

    Γνωρίζουμε περιπτώσεις που στρατιωτικοί δεν πειθάρχησαν σε διαταγές των ανωτέρων τους και πολύ καλά έκαναν. Π.χ. εκείνοι στην Κύπρο που παραβαίνοντας τις διαταγές συνέχισαν να αμύνονται σε πολλούς τομείς και στο τέλος έσωσαν και ολόκληρες συνοικίες της Λευκωσίας από τους Τούρκους. Και γνωρίζουμε και περιπτώσεις που στρατιωτικοί πειθάρχησαν σε διαταγές των ανωτέρων τους και έκαναν πολύ άσχημα, όπως π.χ. κάποιοι άλλοι στην Κύπρο που έβλεπαν τους Τούρκους να πλησιάζουν και να αποβιβάζονται και δεν τους εμπόδισαν, πειθαρχώντας σε διαταγές!

    Σε τελική ανάλυση είναι το ίδιο δίλημμα που ξεπηδά όταν πρέπει να αποφασίσεις αν θα ακολουθήσεις το νόμιμο ή θα ακολουθήσεις το ηθικό. Αν δεν είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο, τότε εγκλωβίζεσαι στο τυπικό και χάνεις τελείως την ουσία. Αν τα μπερδεύεις όμως επειδή έτσι βολεύει, τότε κινδυνεύεις να σε πούνε Βουλγαράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανωνυμε 2:04

    συμφωνω σε ολα οσα γραφεις και επετρεψε μου να συμπληρωσω......
    κ.κ Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ..............
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 1:13 μ.μ.
    "..αποτελεί Στάση κατά της Δημοκρατικά εξελεγμένης κυβέρνησης.."

    Ήδη αυτή η κυβέρνηση, απώλεσε την δημοκρατική εκλογή της, και ως εκ τούτου είναι παράνομη. Το ίδιο παράνομος είναι και ο συγκεκριμένος υπουργός (με "υ" μικρό).

    Αν αμφιβάλεις, διάβασε το προεκλογικό της πρόγραμμα βάσει του οποίου μας κάλεσε να την ψηφήσουμε και την ψηφήσαμε και, συνέκρινέ το με τις πράξεις της, από την επομένη κιόλας της εκλογής της.
    Αν θέλης να μιλήσης γιά δημοκρατία και υπακοή στο Σύνταγμα, θα πρέπει πρώτα να γίνης εσύ ο ίδιος πραγματικός δημοκράτης και όχι αλά κάρτ.
    Και σου συνιστώ να διαβάση το ακροτελεύτειο άρθρο του Συντάγματος άρθρο 120 παράγραφος 4 το οποίο αναφέρει : "H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.".

    Και η σημερινή κυβέρνηση το έχει καταλύση βιαίως, διότι εψεύσθη ασυστόλως ενώπιον των πολιτών. Είναι περισσότερο από προφανές ότι ο ξεσηκωμός μας γιά να επαναφέρουμε την Συνταγματική τάξη, είναι κοντά.

    Επί τη ευκαιρεία, σου παραθέτω, ορισμένους νόμους που ίσχυαν στην Αρχαία Ελλάδα της άμεσης Δημοκρατίας γιά ανάλογες περιπτώσεις. Είναι μία χρήσιμη και διδακτική αναδίφηση, στην σοφία των προγόνων μας, τότε που η Δημοκρατία, αιτιολογούσε καθημερινά την ονομασία της και οι πολίτες, αισθάνονταν αυτοί οι ίδιοι περισσότερο υπεύθυνοι γιά την πορεία της Πόλης τους.
    Διάβασέ τους λοιπόν και μελέτησε τη σοφία που περικλείουν.
    Ειδικά σου προτείνω να προσέξης το σημείο 4, το οποίο, προτείνω ως υπεύθυνος και εχέφρων πολίτης (ναι ακριβώς!) να εφαμοσθή πάραυτα και στα καθ' ημάς.
    Οι Νόμοι, προέβλεπαν, μεταξύ άλλων τα εξής :
    1. Την υποθήκευση της περιουσίας των εκλεγομένων αρχόντων, μέχρι να αποδώσουν λογαριασμό γιά τα πεπραγμένα τους.

    "Τας των Αρχόντων ουσίας ενεχυράζεσθαι, έως αν λόγον αποδώσι την Πόλιν".

    2. Την απαγόρευση αποδημίας, οποιουδήποτε άσκησε δημόσιο αξίωμα, πρίν ελεγχθεί.

    "Αρχήν υπεύθυνον, μη αποδημείν".

    3. Όποιος, ενώ οφείλει στο δημόσιο, ασκεί αρχή, αν αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου, τιμωρείται με θάνατο.

    "Εάν τις οφείλων τώ δημοσίω άρχη και εάν αλώ, θάνατον λέγει νόμος, ός κείται".

    4. Οι ψευδείς υποσχέσεις, διδόμενες ενώπιον του λαού, τιμωρούνται με θάνατο.

    "Εάν τις υποσχόμενος τι τον δήμον εξαπατήση, εισαγγελίαν είναι περί αυτού, κάν αλώ, θανάτω ζημιούν".

    5. Οι δωροδοκούμενοι, ή καταβάλουν το ποσό εις το δεκαπλάσιον στο δημόσιο ταμείο ή, τιμωρούνται με θάνατο.

    "Τους δωροδοκούντας ή θανάτω ζημιούσθαι ή δεκαπλούν τού έξ αρχής λήμματος εκτίνειν".

    6. Η απουσία βουλευτή απο το βουλευτήριο, τιμωρείτο με αφαίρεση της ημερήσιας αποζημίωσης και με πρόστιμο διπλάσιο αυτής.

    "Τόν δέ μή ιόντα είς τό βουλευτήριον των βουλευόντων τήν ώραν τήν προρρηθείσαν, οφείλειν δραχμήν μίαν τής ημέρας εκάστης, εάν μή ευρισκόμενος άφεσιν της βουλής απή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτοι που επικαλουνται δηθεν τη δημοκρατια και το συνταγμα ειναι οι ξεπουλημενοι βαλκανιοι ραγιαδες που επιπλαστα προσπαθουν να καλυψουν την πολυδιαστατη ανεπαρκεια τους.
    Ο υπουργος και οι επικριτες κομματικοι συνοδοιποροι του εθισμενοι στην κολακεια των σαπιοκοιλιαδων συναισθανονται τον ηθικοπολιτικο τους νανισμο οταν απευθυνονται στους Αριστους.Ειναι η συγχυση που βιωνουν οι συμπλεγματικες προσωπικοτητες στο φαντασμα της αυτογνωσιας.Το βιωσαμε αυτο επισης και με τα ΟΥΚ οταν πανικοβλητοι σφουγγοκωλαριοι κατω απο την λεοντη του αντιφασιστα δημοκρατη εσπευσαν προς απολογια ορχεολειχουντες τα αλβανικα κατακαθια.
    Μιλουν για αδικουντες το Οπλο αυτοι που απαξιωνουν το Εθνος καθημερινα.
    Μιλουν για εκθεση της χωρας σε κινδυνο της μιας μερας αυτοι που την εκθετουν καθημερινα θελοντας την ΠΑ για ακροβατικο θιασο τυποις παρουσα σε προειλημμενες αποφασεις μειοδοσιας.
    Αυτο ομως που ενοχλησε περισσοτερο και κυριολεκτικα τους τρομαζει(διαφαινεται απο τα λεγομενα του υπουργου)ειναι η "συνεννοηση" δηλαδη μεσω της επικοινωνιας η δυνατοτητα του σκεπτεσθαι και συμπραττειν.Αντιλαμβανεστε καλα τι εννοω!

    Προσωπικα θεωρω την ανταπαντηση των παλικαριων μας αντρικια και ξεκαθαρη.
    Συγχαρητηρια!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τώρα θέλετε να μου πείτε ότι αυτός είναι στρατός και ο συντάκτης αυτού του κειμένου "παλληκάρι";
    Λυπάμαι αλλα τότε δεν γνωρίζετε ούτε τι είναι στρατός ούτε ποιός είναι παλληκάρι.
    Δώστε συγχαρητήρια στον ανώνυμο συντάχτη αυτού του ανόητου και άκρως αντιεπαγγελματικού και εθνικά επικίνδυνου κειμένου. Να είστε έτοιμοι όμως να εισπράξετε τους καρπούς της απερισκεψίας σας.
    Τρίβουν τα χέρια τους οι τουρκαλάδες. Μπάχαλο η πολεμική αεροπορία.
    Οι τούρκοι πιλότοι δεν παίρνουν ούτε τα μισά απο τους δικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η επιστολή απευθύνεται προς συναδέλφους και πολιτικό προϊστάμενο
    Αίτημα να μην μετέχουν στα κοινά θεωρώντας ότι η θέση τους είναι εντός του συστήματος (όπως οι υπάλληλοι της βουλής, δικαστικοί ,παπάδες, αστυνομικοί ) και όχι εκτός, άρα όλοι τους διαχωρίζουν την θέση τους από το έθνος που έχει σαν κυρίαρχο αίτημα εδώ και πολλά χρόνια την κάθαρση, την μόνη αιτία που έφερε τα σημερινά δεινά. Κύριοι το κυρίαρχο αίτημα είναι κάθαρση τιμωρία τον ενόχων και ισονομία. Μετά τα υπόλοιπα έρχονται εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. KYRIOI.
    KAPOIOΣ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ
    ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ, προσγειωθείτε μη ξεφτιλίζεστε άλλο. Οι ΑΕΤΟΙ είναι δυνατοί, υπερήφανοι, σεμνοί και ταπεινοί. Καμιά σχέση με τους άλλους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν ... "Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο"!

    Κατάργηση των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία! Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

    Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».

    Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν είναι ΜΟΝΟ το πτητικό επίδομα. Είναι όλα μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρακολουθώ το δημοσιεύμα και τις απαντήσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέρνει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Στην ΅παλινδρόμηση΅ της κυβέρνησης για το θέμα ενός επιδόματος, υπήρχε μία αντίδραση η οποία δεν είχε ανήθικο χαρακτήρα. Ναι, δεν νομίζω ότι ούτε η πατρίδα κινδύνεψε, ούτε η ζωή κανενός. Η πολιτική ηγεσία, αντέδρασε υπερβολικά, και άρχισε να χαρακτηρίζει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι εμφανές ότι το θέμα δεν πρέπει να προσωποιηθεί στο πρόσωπο του υπουργού, και μην καταλήξουμε σε κωμικοτραγικά να βρεθεί κάποιος άλλος που να τα δώσει το επίδομα αδειάζοντας τον υπάρχοντα υπουργό.

    Σε γενικές γραμμές, η εντύπωσή μου είναι, ότι εάν η πολιτική ηγεσία ήταν πιο σοβαρή, το δέος και η στηβαρότητα θα αγγίζαν τους αεροπόρους, που δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν να αντιμιλήσουν ή να αντιδράσουν.

    Εάν κάποιος έχει υπομείνει ότι έχει υπομείνει για να πετάει υπό αυτές τις συνθήκες, έχει πάρει την εκπαίδευση που έχει πάρει, έχει κάνει οικογένεια με αυτές τις συνθήκες σημαίνει κάτι για την ψυχολογία του, τον τρόπο που βλέπει την ζωή και τι αξίζει ή δεν αξίζει. Σε τέτοιους ανθρώπους, η συμπεριφορά είναι συγκεκριμένη. Όταν είναι ακόμα υπουργός κάποιος ο οποίος το βράδυ των Ιμίων ήταν παρών στην απόφαση, ΅Στείλε ένα ελικόπτερο να δει΅, ή που νομίζει ότι είναι πιο έξυπνος από το ΔΝΤ ή το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών, τι στιβαρότητα μπορεί να φανεί;

    Πάντα θα λέω, κάτι που έχω διαπιστώσει στο στρατό και στην εργασιακή μου εμπειρία, την ανευθυνότητα της ηγεσίας την πληρώνουν πάντα οι χαμηλόβαθμοι. Η πολική διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων δεν εξασφαλίζει εδαφική ακεραιότητα μόνο, αλλά και της ζωές των στελεχών και την σωστή λειτουργία της κοινωνίας. Ας πάψουμε να βλέπουμε ηρωισμούς μόνο στην εξωτερική πολιτική και να δούμε το πραγματικό κόστος της ατολμίας, της αδιαφορίας και της ανάθεσης των εθνικών θεμάτων σε ανθρώπους που και από το εξωτερικό παρουσιαστικό τους είναι ανεπαρκείς.

    Αλλιώς θα λέμε ότι κάνουμε άμυνα με το να στέλνουμε ελικόπτερα και αυτά να μην γυρίζουν πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οταν εκαναν απεργια οι υπαλληλοι του Εθνικου Τυπογραφειου αμεσως η κυβερνηση υπεκυψε και δεν σχολιασε κανεις απο την κυβερνηση υποτιμητικα και αρνητικα. Καθως φαινεται ειναι πιο ιερο το καθηκον των υπαλληλων αυτων απο τους ιπταμενους.

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όταν ακούμε τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ να προσβάλουν τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ

    @ 30 Απριλίου 2010 4:57 μ.μ.

    1) Γράφεις:
    "Οι τούρκοι πιλότοι δεν παίρνουν ούτε τα μισά απο τους δικούς μας"

    Μόνο που στην Τουρκία, ο κατώτερος ελάχιστος καθαρός μισθός δεν είναι ούτε 380 ευρώ.

    2) Γράφεις:
    "Τρίβουν τα χέρια τους οι τουρκαλάδες. Μπάχαλο η πολεμική αεροπορία"

    Μάλλον, δεν τα ξέρεις καλά, "ελληναρά" μου.
    Οι "τουρκαλάδες" έτριβαν τα χέρια τους, όταν κάτι μακριά βρωμό-χερα πολιτικών υπέγραφαν σε καιρό Ειρήνης συμφωνίες συνδιαχείρησης του Αιγαίου.
    Και όταν τα μακριά βρωμό-χερα έκλειναν συμφωνίες για προμήθειες, με μόνο κριτήριο τη μίζα.

    3) Γράφεις
    "δωστε συγχαρητήρια στον συντάκτη"

    Και συλλυπητήρια σε σένα. Διότι προφανώς, εσύ την έχεις γαζώσει και είσαι χοντρο-ταϊσμένος από τα βρωμό-χερα που λέγαμε.

    Προσκύνα και γλείφε τους, λοιπόν.
    Αλλά μην πιάνεις στο μπουκωμένο στόμα σου, τους πιλότους.
    Γιατί όλοι οι έντιμοι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά,
    ποιοί είναι οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ
    και ποιοί είναι οι ΑΡΙΣΤΟΙ

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ (τη φαγομαρα ενοω) ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΙΟΣ ΘΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕΕΕΕ
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΝ 25ο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ...ΜΠΟΡΕΙΤΕ?
    ΕΛΕΟΣ
    ΠΕΤΑΞΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ 25ο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ?
    ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ...ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΕ Π...Η ΜΟΥ
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ Η ΠΙΟ ΛΙΓΑ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ,
    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαι ο 4.57
    Βλέπω ότι κανείς δεν μπορεί να έχει αντίθετη άποψη με τους ενθουσιώδεις οπαδούς της ανταρσίας.
    Μπράβο σας δώστε τους την εντύπωση ότι οι πράξεις τους έχουν και την λαική αποδοχή,ηρωοποιείστε τους ανώνυμους συντάκτες παρόμοιων επιστολών. Αννόητοι Ελληνες πως φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε την ιστορία μας.
    Ξέρετε για παράδειγμα ότι τέτοια "παλληκάρια" ήταν που διέλυσαν τον ελληνικό στρατό στην Μικρά Ασία πριν τον διαλύσει η ανακολουθία των συμμάχων;
    Ξέρετε ότι τέτοια "παλληκάρια" ήταν που σήκωσαν κόκκινες σημαίες στα πλοία του στόλου μας στην Αλεξάνδρεια διαρκούσης της αντίστασης με αποτέλεσμα,μετά απο τις απειλές των Αγγγλων ότι θα τα βυθίσουν, να γίνει επιχείρηση ανακατάληψης με πολλά θύματα και απωλειες ;
    Κύριοι θέλετε να πούμε αλήθειες;
    Δεν έχουμε στρατό, όπως δεν έχουμε παιδεια, όπως δεν έχουμε υγεία,όπως δεν έχουμε γεωργία και βιομηχανία. Σ αυτήν την χώρα δεν υπάρχει πλέον τίποτα.
    Ούτε πρόκειται να υπάρξει.
    ΄Στην Ελλάδα όλοι κάνουν λειτούργημα. Κανένας δεν κάνει την δουλειά του. Είτε είναι γιατρός είτε είναι δάσκαλος ειτε είναι πιλότος.
    Η ιστορία αυτή δεν θα έχει καλό τέλος και να το θυμηθείτε.
    Δέστε την ΕΥΠ τι ωραία συνδικαλίζεται!! Ξέρετε κανένα άλλο παράδειγμα σε όλον τον κόσμο;
    Αποτέλεσμα;Οι μεν ρουφιανέυουν τους δε.
    Διαβάστε λίγο την απάντηση του Galia και θαυμάστε επίπεδο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι πιλότος γιατί ούτε για τσομπάνος δεν κάνει.
    Και επειδή όπως ισχυρίζεται γνωρίζει να διακρίνει τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ απο τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ, προφανώς τον εαυτό του τον κατατάσει στην δεύτερη κατηγορία.
    Και πάλι συγχαρητήρια, βοηθάτε αφάνταστα την πατρίδα σας,προτείνω μάλιστα να απονείμετε στο ανώνυμο "παλληκάρι" κανένα μεγαλόσταυρο αλλά δώστε και κάτι στον Galia (νομίζω ότι το χρυσό αγαλματάκι θα του πήγαινε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. «Φίλει την πατρίδα καν άδικος η»(*)

    *να αγαπάς την πατρίδα σου ακόμη κι αν είναι άδικη
    Αντισθένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ντροπή για αξιωματικό να γράφει αυτό το κείμενο..........
    Τελικά πόσο λίγοι είναι οι ιπτάμενοι........
    Όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων πολιτικών της ηγεσίας της Αεροπορίας........
    Μπορεί κάποιος ιπτάμενος να βρει έστω και μια λάθος λέξη στην απάντηση του κ. Υπουργού στην Βουλή?
    ΟΧΙ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 4.57, 10.05, 11:31

    Κόψτε κάτι, γιατί αρχίζει να γίνεται πολύ προφανές,
    ότι
    ακόμα και ο μισθός του αγράμματου χειροκροτητή της πράσινης κλαδικής,
    είναι μεγαλύτερος από αυτός του πιλότου

    Σαμαρά ζήτα ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φιλε Καλο μηνα,
    Σ ευχαριστω που μου επιτρεπεις να σε αποκαλω φιλο μου.
    Σ' ευχαριστω για οτι κανεις καθημερινα για μενα και την οικογενεια μου.
    Με συγχωρεις γιατι καποτε πιστεψα αυτον τον γελοιο και του εδωσα δυναμη να προσποιειται τον ηγετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ελληνες προσοχη μας βαζουνα να μαλλωνουμε...δειτε τι γινεται μετα τον 25 δειτε οτι θα ξεπουλησουμε τα παντα...σκεφτειτε τι ειπε η μπενακη στον παπουλια ...μεινετε ενωμενοι ...οι πολιτικοι ριναι προδοτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ2 Μαΐου 2010 στις 7:58 μ.μ.

    Ειμαι ανθρωπος της Αεροποριας που σημαινει οτι εζησα αρκετα μαζι τους και εχω εικονα του εργου τους. Οπως εχω εικονα του εργου του δημοσιογραφου Λ. Δημακα και υπερ της αναγνωρισης της προσφορας των αεροπορων και φυσικα υπερ των εθνικων θεματων- τεραστια ειναι η συμβολη του στην αποκαλυψη της τουρκικης δρασης και των ΝΑΤΟικων μεθοδευσεων εναντιον μας. Αλλα κυριως ΔΙΑΒΑΣΑ το ρεπορταζ του για τη ''λευκη απεργια''. Στην αρχη ειχε την παρουσιαση ων γεγονοτων μ ε τα ''ματια'' του πολιτη. θα ελεγα με εναν ''χρωματισμο'' σε βαρος μας. Το αλλο μισο κομματι ομως ηταν ολες οι αποψεις μας - πουθενα αλλου δεν ηταν τοσο αναλυτικα και τεκμηριωμενες. Μαλιστα ειχε και δυο ''χτυπητα'' παραδειγματα που φαινοταν τι χανουν οι πιλοτο απο τα νεα μετρα ( απο τον πινακα που ειχε κανει το ΓΕΑ, με απωλειες 600 και 6 ευτω το μηνα). Ιδου για του λογου το αληθες :

    «Μας αντιμετωπίζουν ως... γκόλντεν μπόις»

    ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ, υπαναχωρήσεις και άδικη μεταχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης επικαλούνται πιλότοι που μίλησαν με «ΤΑ ΝΕΑ» για να δικαιολογήσουν τη χθεσινή στάση τους, ίδια με αυτήν που είχαν τηρήσει και τον Φεβρουάριο του 2006, πάλι για φορολογικούς λόγους. Οι πιλότοι που έκαναν «στάση εργασίας» υποστηρίζουν ότι ενώ εξ αρχής είχε υπάρξει επίσημη διαβεβαίωση ότι δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση του πτητικού επιδόματος, αυτό δεν τηρήθηκε στον νόμο: «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πιστεύουμε και τη νέα διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθεί το εισόδημά μας», λένε και περιμένουν να το δουν στην πράξη.

    Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που παραθέτουν, το πτητικό επίδομα, που κυμαίνεται για τους πιλότους από 2.000 έως 10.000 ευρώ το εξάμηνο, πέραν του μισθού, είναι συνυφασμένο με την επικίνδυνη φύση της δουλειάς τους. «Δεν αρνούμεθα», λένε, «να φορολογηθεί ακόμα και με 10% και 20%, όμως ο συνυπολογισμός του στο εισόδημα το εκτινάσσει στα ύψη και ο νομοθέτης μάς αντιμετωπίζει ως... γκόλντεν μπόις».

    Κι αυτό, προσθέτουν, γιατί αλλάζουμε φορολογική κλίμακα, χάνοντας ένας μέσος πιλότος έως και 6.000 ευρώ τον χρόνο.

    Στο επιχείρημα ότι και αυτοί έχουν προνόμια, όπως π.χ. ότι συνταξιοδοτούνται από ηλικία 45-48 ετών ή ότι μετρούν ως συντάξιμα και τα έτη σπουδών, αντιτείνουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει ειδική μεταχείριση για τους πιλότους που σχετίζεται με την άκρως επικίνδυνη φύση της δουλειάς τους. Ωστόσο, αυτό που τους κατέστησε επιφυλακτικούς και τους οδήγησε στην ενέργειά τους ήταν, όπως λένε, η υπαναχώρηση της πολιτικής ηγεσίας.

    Και αυτό διότι στις 22/12/2009 ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, με αφορμή σχετικό θόρυβο που υπήρχε από τότε, επισκέφθηκε τη Λήμνο και δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τα επιδόματα που παίρνουν. Αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, θα παραμείνουν τα επιδόματά τους, δεν θα φορολογηθούν, δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση για τα επιδόματα των ιπτάμενών μας».

    Παρά τις διαβεβαιώσεις, το θέμα «σερνόταν», καθώς υπήρχαν διαρροές ότι οι δικαιούχοι θα περάσουν από κόσκινο και ότι θα το λαμβάνουν μόνο όσοι πραγματικά είναι στην πρώτη γραμμή. Στις 10/2/2010 ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος είπε (Αntenna) ότι έθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο την ιδιαιτερότητα του επιδόματος επικινδυνότητας και ερωτώμενος αν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση απάντησε θετικά: «Ναι, προφανώς αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης».

    Ωστόσο, καθώς η οικονομική κρίση είχε πάρει ευρύτερες διαστάσεις, η κυβέρνηση- παρά τα αιτήματα υπουργών για εξαιρέσεις- πήρε απόφαση να μην υπάρξουν για καμία κατηγορία>>.
    Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2ο/ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 22 Μαΐου 2010 στις 8:10 μ.μ.

    (2) ΣΥΝΕΧΕΙΑ Περι δημοσιευματος Λ.ΔΗΜΑΚΑ/ΤΑ ΝΕΑ.
    Ας δουμε και τα περι "απειθειας" που φαινεται οτι σε πειραξαν.
    Μα ο ανθρωπος επικαλειται ''έγκριτο νομικό που έχει γνώση της στρατιωτικής νομοθεσίας'', δεν λεει την αποψη του.Αλλωστε προβαλει ακριβως οτι υπαρχουν λογοι- και τους λεει - γιατι δεν ειναι ''ομαδικη απεθεια" .Ιδου το κειμενο του:

    Στα όρια της «απείθειας»

    ΣΤΑ ΟΡΙΑ της «ομαδικής απείθειας» κινείται, σύμφωνα με έγκριτο νομικό που έχει γνώση της στρατιωτικής νομοθεσίας, η ενέργεια των πιλότων. Οπως εξηγεί, ωστόσο, για να χαρακτηριστεί ένα στρατιωτικό έγκλημα ως «ομαδική απείθεια» με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, θα πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι, όπως ρητή αναφορά σε αίτημα, ύπαρξη αρχηγού κ.ά. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αναφέρει, για λόγους τυπικούς δεν συγκροτείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματοςμε αυτά τουλάχιστον που είναι γνωστά. Κι αυτό γιατί δεν έχει διαφανεί ότι υπάρχει υπεύθυνος και αντί για αίτημα υπάρχει δήλωση ενός εκάστου ότι δεν μπορεί να πετάξει για ψυχολογικούς κ.λπ. λόγους υγείας- αίτημα που δείχνει πειστικό>>.
    Σε αλλο δε σημειο αναφαιρει οτι οι πιλοτοι εκαναν το εθνικο εργο- με αναχιτησεις οκτω τουρκικων ΕΦ- 16.Ιδου το σχετικο κειμενο:

    Η «ΛΕΥΚΗ απεργία» των πιλότων περιορίστηκε στις εκπαιδευτικές πτήσεις. Τα αεροσκάφη επιφυλακής μεταστάθμευσαν και όταν χρειάστηκε δύο ζεύγη F16 απογειώθηκαν- από τη Λήμνο και τη Νέα Αγχίαλο- και αναχαίτισαν 8 τουρκικά αεροσκάφη που μπήκαν παράνομα στο FΙR Αθηνών και παραβίασαν δύο φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Αντιδράσεις και στο παρελθόν
    Να σημειωθεί ότι μίνι λευκή απεργία είχε γίνει και τον Φεβρουάριο του 2006-κυρίως από νεαρούς πιλότους. Αφορμή ήταν τότε η αντίδρασή τους για την υποχρεωτική καταβολή αυξημένων ασφαλίστρων- ρύθμιση που προέβλεπε ο λεγόμενος νόμος Σιούφα. Και τότε οι πιλότοι είχαν επικαλεστεί λόγους υγείας ή ψυχολογική κόπωση. Μια άλλου τύπου μαζική αντίδραση είχαν κάνει οι πιλότοι της Π.Α. και το 1998, όταν πολλοί από αυτούς είχαν αρνηθεί να εισπράττουν το πτητικό επίδομα, που το θεωρούσαν πολύ μικρό>>. Αυτα επισης - και σταματω εδω θεωρωντας οτι η επιθεση ηταν αδικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ 8Α ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ
    ΦΟΡΜΑΣ" ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ...


    ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ.
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ" ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΑΞΚΩΝ ΓΑΛΟΥΧΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ "ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ". Ο ΙΔΙΟΣ Ο
    ΔΚΤΗΣ ΤΗΣ Σ.Ι. ΕΠΙ ΕΤΗ '95-'97 ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΙΩΝ ΟΤΙ ΠΑ ΝΟΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ. "ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ "ΦΥΡΑ"
    ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ
    ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ "ΚΑΠΟΙΟΥ" Η'ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΟΣ "ΚΑΠΟΙΟΣ" ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΝΕΙ
    ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ
    ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΑΞΚΟΙ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ "ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ" ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΕΣ
    ΜΟΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΑΖΩΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ
    ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΘΕΙ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
    ΠΟΥ ΣΥΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ
    "ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΤΗΤΙΚΟ?" ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ "ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΣ ΜΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ 3000ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ" ΣΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΠΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ
    ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΑΞΚΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΙΘΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΥΠΟ Α/ΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ
    ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η' ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ @@@ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΝ. ΓΝΩΣΤΟ ΒΕΒΑΙΑ "ΟΤΙ ΚΟΡΑΚΑΣ
    ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ "ΣΚΟΤΩΜΟΣ" ΚΑΙ "ΤΟΥ ΒΙΣΜΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Η' ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η' ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΠΙΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ
    ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΝΑ "ΓΛΥΦΟΥΝ" ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΜ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ Η' ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΞΧΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ
    ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΑΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ. "ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΡΕΕΕΕ!!!!"
    ΓΙ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΠΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ
    ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ "ΠΑΤΗΣΑΤΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ ΣΑΣ. ΚΡΙΜΑ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΦΥΓΑΝ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΗΡΩΕΣ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ "ΠΕΣΕΙ" ΑΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΖΗΛΟ, ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ
    ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ. ΗΡΩΕΣ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΣΑΣ "ΠΙΚΡΙΣΑΝ" ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ
    ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ. ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΑΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΨΕΤΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ "ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ"."

    ANAΓΝΩΣΤΗΣ

    http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_8122.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Περιττό ρε παιδιά να λέμε τα ίδια και τα ίδια.Ο χρυσός είναι χρυσός και ο άνθραξ, κάρβουνο. Υπάρχει κάποια αμφιβολία; Δέν νομίζω. Όσο για κάποιες αναρτήσεις που γράφουν "μπούρδες" περί κρίσεων σε ανωτέρους και άλλες αηδίες για στρατοδικεία, θέλω να πώ ότι οι γράφοντες μάλλον έχουν μαύρα μεσάνυχτα.Γιατί, ναι μεν η "κακόβουλη" κρίση απαγορεύεται και τιμωρείται πειθαρχικά, σε καιρό ειρήνης, όμως, (και όχι κρίσης ή πολέμου) το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αυτής της χώρας, υπερτερεί έναντι όλων των νόμων και ευτυχώς για εμάς, ο νομοθέτης μερίμνησε και προέβλεψε ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.Αυτά για αρχή.
    Ως συνεπακόλουθο των δηλώσεων του κυρίου ΥΠΕΘΑ, έχουμε μία θα ομολογούσα κάπως εκνευριστική ανταλλαγή απόψεων ,απο Αξιωματικούς που ζούν κάθε μέρα τη ζωή τους σε ένα στρατόπεδο, ένα καράβι , ένα αεροδρόμιο(ίσως το πιό επικίνδυνο) και απο ανθρώπους η οποίοι στην καλλίτερη των περιπτώσεων υπηρέτησαν μία ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΗ θητεία, γεμάτη απαλλαγές και "ΛΟΥΦΕ"(ΌΧΙ ΛΌΥΦΑ). Οι δεύτεροι έτυχε να εκμεταλλευτούν στιγμές της ζωής τους(ΟΠΩΣ Η ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ....ξέρετε αυτοί που καλέσαν το ΔΝΤ) , οι οποίες τους πρόσφεραν υπουργικά αξιώματα. Όμως το πεδίο ενασχόλησης των δεύτερων, τους είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ και σε μερικές περιπτώσεις,όπως η παρούσα, (επιτρέψτε μου την έκφραση) ΜΙΣΗΤΟ, αφού τοποθετήθηκαν εκεί ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ απο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΓΕΣΙΑ, με συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος με την πρώτη ματιά δεν γίνεται ορατός(Δεν θα ήθελα να προβώ τώρα στην ανάλυση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΥ του κυρίου ΥΠΕΘΑ). Έτσι λοιπόν διαθέτοντας ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑ και γνώση του πεδίου ενασχόλησης και έχοντας ως συμβούλους κάτι λιγότερο απο κακής ποιότητας ΜΕΤΡΙΟΥΣ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ) ένστολους, υποπίπτουν σε ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ και ύβρεις. Μάλιστα τα σφάλματα αυτά θα ακολουθήσουν και άλλα, διότι ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος.
    Σε ότι αφορά τις ύβρεις(αυτιστικό δεν έχω τολμήσει να πώ κανέναν και ούτε πρόκειται)σας θυμίζω ότι προεκλογικά(ή λιγο μετά...συγχωρέστε μου την ανακρίβεια) ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ σε συνέντευξη του όπου του έγινε ερώτημα για τις ικανότητες του στο άθλημα του ΜΠΑΣΚΕΤ, ανέφερε ότι έχει ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ(το γενικό νόημα ήταν αυτό)και λίγες ώρες αργότερα, τον είδαμε να ζητά(ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ)ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.Στην περίπτωσή μας, η φράση "ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ", προφανώς δεν ακούστηκε ώς εγκώμιο πρός την τάξη των Αξιωματικών και καταφανώς δεν έχει ακόμη ζητηθεί μία συγνώμη, από την ΑΓΑΘΗ κατήγορία των ανθρώπων αυτών, που η φύση και ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΊΚΗΣΑΝ με διαφορετικές ικανότητες απο τις δικές μας.
    Ο συμπαθής κύριος ΥΠΕΘΑ,( πάντα οι τροφαντοί ήταν συμπαθέστεροιτων αδυνάτων)λοιπόν, διέπραξε ατόπημα για το οποίο πρέπει να ελεγχθεί απο την Ελληνική στρατιωτική δικαιοσύνη (αυτεπάγγελτα για εξύβριση υφισταμένων) και κατόπιν εγκλήσεως(άν βρεθεί κανείς με παντελόνια) απο την πολιτική δικαιοσύνη.Όποια προλάβει πρώτη.
    Όμως βγάλαμε και ένα συμπέρασμα απο την όλη ιστορία.Ποιό είναι αυτό; Μα φυσικά η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ. Δεν με σέβεσαι...δεν σε σέβομαι.Είναι απλά τα πράγματα.Και επειδή παρότι η πλειονότης των Αξκών θεωρείται ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ,πάντα κατά δήλωση του κυρίου ΥΠΕΘΑ,αμόρφωτη και τα λοιπά, θα πρέπει να κάνουμε γνωστό, στον ΑΓΑΠΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ, ότι κάτι ξερουμε και εμείς οι ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ....περάσαμε το κατώφλι του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ(εγώ είμαι ένας απο τους εκατοντάδες και δεν το λεω απο κομπασμό)όπου ακούσαμε(και διαπιστώσαμε) τέρατα και σημεία ειδικά, στο ΑΠΘ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ στη ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.....Αυτά τα ολίγα...τώρα ο αυτιστικός πρέπει να σας αφήσει αύριο ξυπνάει νωρίς, γιατί πρέπει να εκτελέσει υπηρεσία...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ,
    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

    Αγαπητέ Ανώνυμε αυτό είναι το δύστήχημά σου και η δυνατότητα των υπολοίπων να σε κρίνουν εσένα και όλους τους άλλους.

    Οταν οι Ελληνες συνειδητοποιήσουν ότι ΄δουλειά και λεφτά χωρίς πατρίδα δεν υπάρχουν ελπίζω να μην έχει αυτονομηθεί η Θράκη και τα σύνορα μας να έχουν φτάσει στα Τέμπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ 02 Μαΐου 2010 11:02 μ.μ.

    Ευχαριστώ που υπάρχετε
    και μας δίνετε το μέτρο
    για να ξεχωρίζουμε τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ
    από τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

    Όσο για τον χρήση του αυτισμού ως απαξιωτικού όρου, νομίζω ότι είναι αυτονόητο: Ο υπουργός αυτο-προσδιορίστηκε ιδεολογικά.
    Στην ανθρώπινη ιστορία μόνο ένας πολιτικός τα έβαλε με τους αυτιστικούς, Ο Χίτλερ. Και οι "πνευματικά καθυστερημένοι",
    αυτή ήταν η "διάγνωση" τότε,
    διότι δεν υπήρχε η ειδική διάγνωση του αυτισμού,
    ήταν ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που δολοφονήθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.

    Τελικά, αυτή η κυβέρνηση μας θυμίζει διαρκώς εκείνη την εποχή:
    Η ομοιότητά της με την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.
    Και ότι ακόμα και ο Χίτλερ αρχικά νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ήταν.
    Και το χειρότερο είναι ότι θα ξαναπεράσουμε ως λαός την ίδια εκείνη θανατερή πείνα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τελικα τα γραπτα μενουν και μιλουν. Αν δεν εστελνε ο ΔΚΑΙΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ τα κειμενα του Δημακα στα ΝΕΑ,ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ. Ομως πραγματι ο Δημακας τα λεει εξισορροπημενα,με ρεπορταζιακη λογικη , για να καταλαβει το προβλημα ο απλος αναγνωστηςν στον καναπε του σπιτιου του. Ευτυχως υπηρξε το δημοσιευμα και καταλαβα διοτι θα τον αδικουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μπράβο στον Ιπτάμενο για το άρθρο του.
    Η έκφραση είναι προτιμότερη από την παραίτηση, αν και η τελευταία είναι επίσης αξιοπρεπής πράξη, αλλά όχι η μόνη. Η αφαίμαξη των ΕΔ μέσω των παραιτήσεων, έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στα ίδια τα στελέχη των ΕΔ, που αγωνιούν πραγματικά για την άμυνα της χώρας. Δε νομίζω να ιδρώσει κάποιου άλλου το αυτί, ο πολιτικός εγωισμός τους είναι άπειρος, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα αμέτρητες φορές (με τη συναίνεση του λαού βεβαίως). Η υπευθυνότητα, η ευθιξία και η αναγνώριση δεν υπάρχουν στο πολιτικό λεξικό. Κατηγορώντας το ένα κόμμα το άλλο, ως αναξιόπιστο και αφερέγγυο, διαφήμισαν την αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς, διότι κάθε κατηγορούμενο κόμμα έτυχε να ήταν κυβέρνηση της χώρας. Ο κατήφορος έγινε χιονοστιβάδα. Καταλήξαμε στο ναδίρ (στον πάτο) και είμαστε η γελοιογραφία της εποχής.
    Συμφωνώ για το ότι ο στρατιωτικός είναι ταγμένος να υπηρετεί την κοινωνία χωρίς αντιρρήσεις ή αντιλογία. Όμως αυτό δεν έφερε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα; Η άλογη υποταγή; Για ποια δίκαια κοινωνία να πεθάνει ο στρατιωτικός; Ας τον φροντίσει και να τον έχει ψηλά η πολιτεία, ώστε να αφοσιωθεί στο καθήκον του ανενόχλητος. Η πολιτική και δικαστική και συνδικαλιστική εξουσία έχει τρόπο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, και καλά κάνει. Η στρατιωτική δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Αν παραιτηθούν όλοι χωρίς να μιλάνε, δεν θα δοθεί το μήνυμα προς τα επάνω και ειδικότερα προς τη στρατιωτική ηγεσία, που έχει αυτή την υποχρέωση να αρθρώσει λόγο. Θα είναι αστεία η ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) να μην έχει στράτευμα να ηγηθεί: Οι στρατεύσιμοι ανυπότακτοι και τα στελέχη υπό παραίτηση.
    Σε ότι αφορά το διάλογο μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικής ηγεσίας αυτός είναι ανύπαρκτος. Στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες υπάρχει συνεχής επαφή της πολιτικής ηγεσίας με τους στρατιωτικούς, σε Μονάδες, Σχολές κλπ, ενώ οι ανακοινώσεις που αφορούν στρατιωτική στρατηγική ή πολιτική ή σημαντικές αποφάσεις ανακοινώνονται σε στρατιωτικούς χώρους. Απέναντι σε εμάς, υπάρχει μία μόνιμη αλλεργία και απαξίωση. Όταν δεν υπάρχει κανείς ως «αλλεργιογόνο αίτιο», θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι….

    ΥΓ Σε ότι αφορά την υπηρεσιακή προώθηση τέτοιων απόψεων (με άλλο βέβαια πνεύμα και ύφος) αυτή δεν έχει νόημα. Σε πολλές αναφορές μου δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός, ούτε καν να με επιπλήξει, πόσο μάλλον να συζητήσει μαζί μου ή να ζητήσει διευκρινίσεις.
    Επίσης, η Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων σε ορισμένους Κλάδους των ΕΔ είναι (και ήταν) Σοβιετικού Τύπου μεσαιωνική, είσαι στο κόμμα προχωράς……….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μπράβο στον Ιπτάμενο για το άρθρο του.
    Η έκφραση είναι προτιμότερη από την παραίτηση, αν και η τελευταία είναι επίσης αξιοπρεπής πράξη, αλλά όχι η μόνη. Η αφαίμαξη των ΕΔ μέσω των παραιτήσεων, έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στα ίδια τα στελέχη των ΕΔ, που αγωνιούν πραγματικά για την άμυνα της χώρας. Δε νομίζω να ιδρώσει κάποιου άλλου το αυτί, ο πολιτικός εγωισμός τους είναι άπειρος, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα αμέτρητες φορές (με τη συναίνεση του λαού βεβαίως). Η υπευθυνότητα, η ευθιξία και η αναγνώριση δεν υπάρχουν στο πολιτικό λεξικό. Κατηγορώντας το ένα κόμμα το άλλο, ως αναξιόπιστο και αφερέγγυο, διαφήμισαν την αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς, διότι κάθε κατηγορούμενο κόμμα έτυχε να ήταν κυβέρνηση της χώρας. Ο κατήφορος έγινε χιονοστιβάδα. Καταλήξαμε στο ναδίρ (στον πάτο) και είμαστε η γελοιογραφία της εποχής.
    Συμφωνώ για το ότι ο στρατιωτικός είναι ταγμένος να υπηρετεί την κοινωνία χωρίς αντιρρήσεις ή αντιλογία. Όμως αυτό δεν έφερε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα; Η άλογη υποταγή; Για ποια δίκαια κοινωνία να πεθάνει ο στρατιωτικός; Ας τον φροντίσει και να τον έχει ψηλά η πολιτεία, ώστε να αφοσιωθεί στο καθήκον του ανενόχλητος. Η πολιτική και δικαστική και συνδικαλιστική εξουσία έχει τρόπο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, και καλά κάνει. Η στρατιωτική δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Αν παραιτηθούν όλοι χωρίς να μιλάνε, δεν θα δοθεί το μήνυμα προς τα επάνω και ειδικότερα προς τη στρατιωτική ηγεσία, που έχει αυτή την υποχρέωση να αρθρώσει λόγο. Θα είναι αστεία η ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) να μην έχει στράτευμα να ηγηθεί: Οι στρατεύσιμοι ανυπότακτοι και τα στελέχη υπό παραίτηση.
    Σε ότι αφορά το διάλογο μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικής ηγεσίας αυτός είναι ανύπαρκτος. Στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες υπάρχει συνεχής επαφή της πολιτικής ηγεσίας με τους στρατιωτικούς, σε Μονάδες, Σχολές κλπ, ενώ οι ανακοινώσεις που αφορούν στρατιωτική στρατηγική ή πολιτική ή σημαντικές αποφάσεις ανακοινώνονται σε στρατιωτικούς χώρους. Απέναντι σε εμάς, υπάρχει μία μόνιμη αλλεργία και απαξίωση. Όταν δεν υπάρχει κανείς ως «αλλεργιογόνο αίτιο», θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι….

    ΥΓ Σε ότι αφορά την υπηρεσιακή προώθηση τέτοιων απόψεων (με άλλο βέβαια πνεύμα και ύφος) αυτή δεν έχει νόημα. Σε πολλές αναφορές μου δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός, ούτε καν να με επιπλήξει, πόσο μάλλον να συζητήσει μαζί μου ή να ζητήσει διευκρινίσεις.
    Επίσης, η Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων σε ορισμένους Κλάδους των ΕΔ είναι (και ήταν) Σοβιετικού Τύπου μεσαιωνική, είσαι στο κόμμα προχωράς……….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτά που γράφετε για το Δημάκα όλοι είναι σωστά. Είναι καλός δημοσιογράφος αλλά βλέπει μέσα από πράσινα γυαλιά. Δεν μπορεί να συγκρουστεί ποτέ με κυβέρνηση πράσινη. Στη απεργία ήταν ο μόνος, που ενώ ανέφερε τα γεγονότα σωστά, εν τούτοις εμέσσως και εντέχνως απειλούσε τους ιπταμένους για ανταρσία και άλλες αναφορές για να συνετήσει τους αεροπόρους, προφανώς ευθυγραμμιζόμενος με την υπουργική γραμμή. Επικοινωνιακά, ακροβάτισε σε τεντωμένο σκοινί, ώστε και να μην διαστρεβλώσει την αλήθεια (κάτι τέτοιο θα ήταν μπούμερανγκ) και να εκφοβίσει τον κόσμο...Γι'αυτό και έχασε από μένα σε υπόληψη και δημοσιογραφική αξιοπιστία. Στρατιωτικοί συνεχείστε να μιλάτε, έστω και για εκτόνωση... Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και πρέπει και εμείς να εκφραστούμε. Ο στρατιωτικός είναι πολίτης και πρέπει (είναι υποχρεωμένος) να συμμετέχει στα κοινά και να εκφράζεται (και ταυτόχρονα να υπακούει σε διαταγές άνευ αντιλογίας και να εκτελεί το καθήκον του!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Απλά, θέλω να μεταφέρω ένα ευχαριστώ σε όλους εκείνους που πετώντας ψηλά στους ελληνικούς αιθέρες μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο σπίτι μας, κυρίαρχοι, χωρίς ξένα αφεντικά και χωρίς αγνώστους ευκαιριακούς περαστικούς και πολιτικούς μεσάζοντες, χωρίς ελπίδα, όνειρα, και ιδανικά και με ΜΙΑ ΠΑΤΡΔΑ που το όνομά της είναι ΕΛΛΑΔΑ!
    Σας Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.