16/4/10

Τον είχαμε παρεξηγήσει τον άνθρωπο....



Ενα από τα θέματα που συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη χθεσινή της συνάντηση στην Ουάσιγκτον ήταν και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Κρόουλι, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως "η Τουρκία επιθυμεί να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει αυτή η βοήθεια, θα σας παρέπεμπα στην Τουρκία".

Ο κ. Κρόουλι ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό και η κατάσταση στο Ιράκ, αλλά κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όπου ο κ. Νταβούτογλου κατέθεσε την τουρκική προσέγγιση, η οποία διαφοροποιείται σε σχέση με την επιβολή νέων κυρώσεων λόγω και της γειτνίασής της με το Ιράν και υποστηρίζει τη συνέχιση της διπλωματικής προσπάθειας. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε κατανόηση για τις τουρκικές ευαισθησίες, σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης είναι χρήσιμη, αλλά υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της.

6 σχόλια:

  1. Κι οι τούρκοι όλο υποσχέσεις είναι!)) Εδώ επί των συγκεκριμμένων κρίνονται κι αυτοί...
    Τον ψαρά στα Ψαρρά τον βρήκανε, ή μόνον στα λόγια αμφισβητούν την ελληνική ζώνη έρευνας-διάσωσης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Τουρκια ηδη ανελαβε να βοηθησει οικονομικα την Ελλαδα, απαλασσοντας την απο το οικονομικο βαρος της Ερευνας και Διασωσης.

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11664&Itemid=139


    Αλλωστε η καλη ημερα απο το πρωι φαινεται.

    http://img44.imageshack.us/img44/9273/dru.jpg


    H Ελλαδα εχει τελειωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως να αγόραζαν κάνα νησί; Ή μήπως να αγόραζαν την διχοτόμηση του αιγαίου;
    Όπλα που αγοράζουμε σ'αυτη τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάθανε ότι ....στε πλακώσανε και οι γύφτοι.
    Πολύ καλά μας κάνουνε αφού έχουμε χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας,αφού απολέσαμε και τα τελευταία αποθέματα πατροπαράδοτου φιλότιμου και περιφέρουμε την ένδειά μας ανά τον κόσμο μπας και καταφέρουμε να μας δανείσουν,αφού σε λίγο τα παιδιά μας θα ξαναπάρουν τους δρόμους της ξενιτειάς για να μπορέσουν να βρούν μεροκάματο,... να περιμένετε και χειρότερα.
    Ποιά θα ήταν μια πραγματικά υπερήφανη στάση υπο τις παρούσες συνθήκες;
    Αφού τα πράγματα οδηγήθηκαν σ'αυτό το σημείο απο τους εκλεκτους μας, φέρουμε ακεραια την ευθύνη.
    Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο από μηχανής θεός δεν υπάρχει.
    Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος αλλά και ως κρατική οντότητα πρέπει να κάνουμε τις θυσίες που απαιτούνται. Ετσι είναι η Δημοκρατία. Σου δίνει το δικαίωμα της επιλογής αλλά αν πέσεις έξω πληρώνεις.
    Θα πρέπει να μπουν στη στενή πολιτικοί. Αν δεν τιμωρηθούν πολιτικοί, δύσκολα θα πεισθεί ο λαός να κάνει θυσίες. αυτοί που έκλεψαν αλλά και αυτοί που ευθύνονται για την διόγκωση του ελλείμματος.
    Από εκεί και πέρα το τι πρέπει να γίνει μας το υπαγορεύει ο εθνικός μας ύμνος.



    Με τα ρούχα αιματωμένα

    ξέρω ότι έβγαινες κρυφά

    να γυρεύεις εις τα ξένα

    άλλα χέρια δυνατά.



    Μοναχή το δρόμο επήρες,

    εξανάλθες μοναχή·

    δεν είν' εύκολες οι θύρες

    εάν η χρεία τες κουρταλεί.



    'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,

    αλλ' ανάσαση καμμιά·

    άλλος σου έταξε βοήθεια

    και σε γέλασε φρικτά.



    ΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου

    οπού εχαίροντο πολύ,

    σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου,

    σύρε, έλεγαν οι σκληροί.



    Φεύγει οπίσω το ποδάρι

    και ολογλήγορο πατεί

    ή την πέτρα ή το χορτάρι

    που τη δόξα σού ενθυμεί.



    Ταπεινότατη σου γέρνει

    η τρισάθλια κεφαλή,

    σαν πτωχού που θυροδέρνει

    κι είναι βάρος του η ζωή.



    Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει

    κάθε τέκνο σου με ορμή,

    πού ακατάπαυστα γυρεύει

    ή τη νίκη ή τη θανή.



    Απ' τα κόκαλα βγαλμένη

    των Ελλήνων τα ιερά,

    και σαν πρώτα ανδρειωμένη,

    χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!



    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ξεφτίλα μας δεν έχει σταματημό...
    Όταν μας κυβερνάν αυτοί που έπρεπε να είναι φυλακή αυτά θα παθαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι φέτος οι δανειακές μας ανάγκες είναι 40 δις ευρώ του χρόνου άλλα τόσα και ότι το συνολικό ποσό είναι 300 δις τότε καταλαβαίνει και ο ποιο καλόπιστος απέναντι στις τουρκικές προθέσεις αλλά και ο ποιο καλόπιστος τούρκος απέναντι στις ελληνικές ανάγκες ότι η Τουρκία είναι πολύ μικρή και πολύ λίγη για να παρέχει την οποιαδήποτε βοήθεια. Αλλά αυτά είναι αφελείς αμερικανιές που νομίζουν κάποιοι πως θα έχουν απήχηση στην ελληνική κοινή γνώμη. Από πού θα τα βρει για να βοηθήσει η Τουρκία όταν έχει εφταπλάσιο πληθυσμό και μόλις 2 – 2,5 φορές το ελληνικό ΑΕΠ; Ας αφήσουν τις ανοησίες οι τούρκοι και ας μην φορούν μεγαλύτερες μπότες απ’ ότι τους επιτρέπει το μέγεθός τους. Έχουν πολύ περισσότερες φορές προσφύγει στο ΔΝΤ απ’ ότι η Ελλάδα και μέχρι ακόμα πριν μερικές εβδομάδες διαπραγματεύονταν χρηματοδότηση «διάσωσης» και εκείνοι. Ορισμένες βέβαια μοιρολογίστρες εδώ στην Ελλάδα θα βιαστούν για να μιλήσουν για την «κατάντια» της Ελλάδας σε σχέση με την «άνθηση» της Τουρκίας… Αλλά απλούστατα δεν έχει καμία σχέση η προπαγάνδα με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως αν η Ελλάδα μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια καταφέρει να αλλάξει παραγωγικό προσανατολισμό θα βρει πραγματικά τον μπελά της σε επίπεδο οικονομικού ανταγωνισμού η Τουρκία. Η λογική είναι απλούστατη και κυνική. Η Ελλάδα αν θέλει να ξεχρεώσει και να αποκτήσει αξιοπιστία θα πρέπει να στραφεί σε οικονομικές ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις άκρως ανταγωνιστικές στο ευρωπαϊκό οικονομικό «γήπεδο», διότι είναι το μόνο γήπεδο που διαθέτει και το οποίο είναι ανταγωνιστικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή ή μάλλον η άλλη της επιλογή είναι η ανυπαρξία. Το παραγωγικό «γήπεδο» της Τουρκίας είναι η Μέση Ανατολή η Κεντρική Ασία η Βόρεια Αφρική. Ε, δεν είναι και ότι ανταγωνιστικότερο σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει. Άρα μια Ελλάδα που καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της μέσα από το καμίνι δύσκολων οικονομικών μέτρων που θα παρθούν έτσι και αλλιώς δεν θα είναι και ότι ποιο εύκολα διαχειρήσιμο στο να μοιραστεί φυσικούς πόρους που της ανήκουν και που θα αναπτύξουν περαιτέρω την ιδιωτική οικονομία της και θα την κάνουν ακόμα περισσότερο πλούσια. Ας μην χαίρονται λοιπόν. Η νοοτροπία θα αλλάξει και η κακομοιριά και ο αυτισμός μιας πλαστής «κοινωνικότητας» που μας κληροδότησε σαν νοοτροπία η γενιά της μεταπολίτευσης θα αλλάξει με βίαιο τρόπο. Οι γενιές που έρχονται δεν έχουν εμμονές από εποχές περασμένες όπως η χούντα, ο εμφύλιος, ή η κατοχή. Η φοβική ελληνική πολιτική ελίτ που χειριζόταν μέχρι τώρα οι τούρκοι μας αφήνει χρόνους με ένα μακρόσυρτο πολιτικό θάνατο της γενιάς που φεύγει αφήνοντάς μας σε μια πραγματικότητα γεμάτη αδιέξοδα που τα δημιούργησαν ακριβώς αυτές οι ιδεολογικές εμμονές. Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά... Τα αδιέξοδα φέρνουν απόρριψη. Η απόρριψη φέρνει το νέο. Και το νέο δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι το ίδιο ελέγξιμο κύριε Νταβούτογλου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.