19/4/10

Βλάβες σε F16 από τη τέφρα. Προβληματισμός για τις πτήσεις

Είναι τελικά ασφαλές να ικανοποιηθεί το αίτημα των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ημερήσια βάση, να ξαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους;

Οπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, αρκετά F-16 έπαθαν ζημιές στους κινητήρες τους πετώντας ακόμα και σήμερα στη Βόρεια Ευρώπη. Νατοϊκός αξιωματούχος δήλωσε οτι κομμάτια γυαλιού βρέθηκαν στους κινητήρες των νατοϊκών αεροσκαφών, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως έχουν ανακοινώσει ειδικοί η τέφρα που μπαίνει στους κινητήρες οι οποίοι έχουν θερμοκρασία που ξεπερνά τους 700 βαθμούς αλλάζει σύσταση και μετατρέπεται σε γυαλί προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Η φιλανδική πολεμική αεροπορία δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εισαγωγή ηφαιστειακής στάχτης στους κινητήρες ενός μαχητικού αεροσκάφους.
Εν προκειμένω, η ιστορία αφορά ένα f-18 Hornet της αεροπορίας της σκανδιναβικής χώρας. Το περιστατικό γίνεται αφορμή για να υποβληθούν σε ελέγχους περισσότερα αεροσκάφη.

Πέντε μαχητικά του τύπου αυτού συμμετείχαν σε άσκηση στις 15 Απριλίου, λίγες ώρες πριν την επιβολή των περιορισμών στις πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ευρώπης.Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τη σοβαρή ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα σωματίδια της στάχτης στους κινητήρες των αεροσκαφών.Ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και απο το Υπουργείο Αμυνας της Νορβηγίας.




hbnews.gr,fox2e-mag.blogspot.com,.nrk.no,

5 σχόλια:

  1. Περίμενα πώς και πώς κάποια ανάρτηση για το θέμα αυτό. Πρώτα από όλα, αξίζετε για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια καθώς ως το μόνο ιστολόγιο που σέβεται το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε, συνοδεύετε την ανάρτησή σας με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, το οποίο μάλιστα είναι πάντα επίκαιρο. Σε πλήρη αντίθεση με τα λοιπά "επίσημα" ειδησεογραφικά ιστολόγια τα οποία "κοιμούνται". Αυτά τα λίγα καλά λόγια και από εμένα. Τώρα, διαβάστε και τα παρακάτω να γελάσετε λιγάκι.

    Η τέφρα του ηφαιστείου στην Ισλανδία θα αποτελέσει-αν το χειριστούμε κατάλληλα-ΤΗ ΛΥΣΗ για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Απλά, θα πράξουμε αυτό που κάναμε χρόνια τώρα: Θα προσαρμόσουμε μια ξένη "λύση", στα Ελληνικά δεδομένα. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:
    1. Ώρα 0600-0800
    "Φορτώνουμε" όσους "Κουρσάρους" (Α-7) έχουμε επιχειρησιακούς με βόμβες των 1.000 λιβρών, CBU, Napalm και οτι άλλο μπορούμε.
    2. Ώρα 0600-0800
    Εκκενώνουμε τη Σαντορίνη. Μεταφέρουμε τον πληθυσμό προσωρινά στην έρημη και γειτονική νήσο Ίο με επαρκή εφόδια για τουλάχιστον 2 χρόνια.
    3. Ώρα 0800-0840
    Απογειώνεται όλη η δύναμη των "Κουρσάρων" από 116ΠΜ.
    4. Ώρα 0900-0930
    "Πιάνουν" σχηματισμό πάνω από τον Κορινθιακό και αργότερα "ραντεβού" με ένα ιπτάμενο ραντάρ "Erieye" πάνω από τη νήσο Αγ. Γεώργιος, ανοιχτά του Πόρου. Συντονιζόμαστε με το ιπτάμενο ραντάρ και οι "Κουρσάροι" πιάνουν σχηματισμό ανά σμήνη.
    5. Ώρα 1000
    Πορεία νότια, περνάμε ανοιχτά της Μήλου και στρέφουμε ανατολικά με πορεία προς Θήρα (Σαντορίνη). Ταχύτητα 380 κόμβοι, ύψος από 12.000ft έως 5.000ft σε "παραγωγικό" σχηματισμό.
    6. Ώρα 1020
    Αρχίζει το διαρκές "σφυροκόπημα" του ανενεργού (έως εκείνη τη στιγμή) ηφαιστείου του νησιού με όλη τη φοβερή δύναμη πυρός των "Κουρσάρων" ("WE DELIVER"!)
    7. Ώρα 1120
    Λήξη βομβαρδισμού κορεσμού του ηφαιστείου. Επιβεβαίωση πλήγματος από ζεύγος F-16Βlk52+ από 115ΠΜ.
    8. Ώρα 1135
    Αποστολή κρούσης κρίνεται "επιτυχής". Στροφή σχηματισμών "Κουρσάρων" νότια-νότιοδυτικά με κατεύθυνση Α/Δ 115ΠΜ.
    9. Ώρα 1200
    Πέρας προσγειώσεων στο Α/Δ 115ΠΜ.
    ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-DEBRIEFING
    Στόχος αποστολής: ΕΠΙΤΥΧΗΣ
    Σκοπός αποστολής: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Ν.ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ.
    Απώτερος σκοπός: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΦΟΥΣ ΚΟΝΙΟΡΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ "ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ" ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ!!! ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΦΟΣ; ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ....!

    Καλό; Ελπίζω να μην με...βρίζετε τώρα...!

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα διαφυγοντα κέρδη από την τουριστική κίνηση θα τα βάλεις από τον κουμπαρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουλάχιστον ήταν σχετικά πρωτότυπη ιδέα...!!χαχαχαχαχαχαχα!!!!!βέβαια πρέπει και να φυσάει προς τα εκεί, οπότε θέλουμε και 50.000 μαύρους(δόξα το θεό, έχουμε) να κάνουν αέρα προς τα ανατολικά...!!!χαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kωνσταντίνε, υποκλίνομαι μπρος στο βάθος της στρατηγικής σου σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀς πετάξουν τὰ ἀεροπλᾶνα, μόνο νὰ ξέρουμε ποιὰ εἶναι, διότι δὲν γνωρίζουμε πότε οἱ κινητῆρες θὰ βγάλουν τὰ προβλήματα.
    Μόνο μὴν πέσει κανένα ἀπὸ κράτηση κινητῆρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.