23/4/10

Mark Mobius: Μην δίνετε λεφτά σε διεφθαρμένους



Θα έπρεπε να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει γιατί αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για δημοσιονομική εξυγίανση, σύμφωνα με τον κ. Mark Mobius, πρόεδρο της Templeton Asset Management Ltd., σε δηλώσεις του στην σλοβένικη οικονομική εφημερίδα «Finance».

«Αν δώσουμε χρήμα σε μια χώρα που η διαφθορά φτάνει μέχρι τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, δεν θα δούμε μεταρρυθμίσεις,» δήλωσε ο κ. Mobius.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας και οι πιστωτές να αναλάβουν την ευθύνη τους και να υποστούν τις ζημιές, οπότε οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν αυτούς, και όχι την Ελλάδα, στον περιορισμό των ζημιών.»

24 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος έχει δίκιο μόνο που το
    πρόβλημα δεν είναι η δημ. εξυγίανση αλλά ο έλεγχος των φυσικών και πλουτοπαραγωηκών πηγών της χώρας .
    Δεν είναι τίποτε Ελληνικό πλέον. ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ. Αυτοί που ζούνε από την διαφθορά, θα χτυπηθούν πιο άγρια από μία χρεωκοπία. Όπως οι γιατροί στο ΕΣΥ, που εργάζονται για 700 ευρώ και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί να σπουδάζεις 10 χρόνια για 700 ευρώ;

    Η χρεωκοπία σημαίνει την πλήρη καταστροφή της αστικής κοινωνίας της φούσκας και την επιβίωση αυτών που παράγουν πραγματικά πλούτο, δηλαδή των αγροτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ φοβάμαι ότι έχει δίκιο.

    Πρέπει πάντως να συνειδητοποιήσουμε ότι η "πληρωμένη" βοήθεια, των Ευρωπαίων εταίρων μας, γίνεται για να βοηθηθούν οι ίδιοι.

    Κατά τα άλλα, δεν αλλάζουμε και βουλιαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα ρε Μάρκ, τέλειωσαν τα ανήλικα στο Χονγκ Κονγκ και έφτασες στη Σλοβενία για να βρείς άλλα;

    DEALER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι οι πιστωτές θα χάσουν τους ανθρώπους τους εδώ αφού μάλλον αυτοί θα είναι τα πρώτα θύματα όταν ξεκινήσει ο κανιβαλισμός. Ισως και νωρίτερα...
    Τίποτα ελαφρύτερο για το στομάχι δε γίνεται ? ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναποδα μας τα λεει.Η διαφθορα ξεκινησε απο τα ανωτατα κυβερνητικα κλιμακια και εφτασε μεχρι τον τοπικο αμορφωτο φασιστα του καθε Ελληνικου τοπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΝΤΗΛΕΡ

    Αυτό είναι λάθος. Κακή, ελληνική νοοτροπία. Επειδή κάποιος λέει κάτι σωστό που δεν μας αρέσει, δεν είναι ανάγκη να χτυπάμε "κάτω από την μέση". Εκτός κι αν είσαι ανήλικος και σ' ενδιαφέρει αυτή η περιοχή του ... σώματος του κ. Μobius... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα το ειπε ο ΝΤΗΛΕΡ.Ακου να βουλιαξει η χωρα μου... Αυτο λεγεται ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!ΟΧΙ,να μη βουλιαξει η χωρα μου στα χρεη, να βουλιαξει αυτος καλυτερα.Να πολεμησουμε και ας μας χτυπουν απο μεσα.Συμβαινουν αυτα και στις καλυτερες οικογενειες.. που λεει και το ρητο(να μας κανουν ρομπα στην Ευρωπη,καποιοι πολιτικοι μας).Γραψτε ολοι,τι θελετε?Να πτωχευση η χωρα μας επειδη το ειπε καποιος κερατας και καποια πιθηκακια ή οχι?!
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεν καταλαβαίνω γιατί η γνώμη του κ. Μαρκ είναι τόσο σημαντική (ή γιατί είναι τόσο σημαντικός αυτός)ώστε να τη μάθουμε. Θα το ξέρει ασφαλώς το ιστολόγιο και μπορεί να μας το πει.
    Πέραν αυτού ας καταλάβουμε ότι οι επιθέσεις όλων αυτών των ενα΄ρετων (ή "ενάρετων")έχουν σκοπιμότητες άλλοτε φανερες στον καθένα και άλλοτε όχι. Αν ήταν να πιαστούν οι διεφθαρμένοι ανά τον κόσμο λίγοι θα έμεναν εκτός φυλακής στις "εναρετες" χώρες. Και δεύτερον ας σταματήσει επιτέλους το αυτομαστίγωμα. Ας καταλαβουμε ότι ταΚράτη δεν ενδιαφέρονται για την αρετή των ανθρώπων αλλά για τα συμφέροντά τους. Αν όπλο είναι η διαφθορά τη χρησιμοποιούν:1)Για να διαφθείρουν και να κάνουν τη δουλειά τους.2)Για να χτυπήσουν όταν χρειάζεται τον διεφθαρμένο (που αυτοί διέφθειραν)επειδή έγινε ενοχλητικός και δεν κάνουν πια τη δουλειά τους.
    Ας θυμηθούμε 1) ότι όπου πήγετο ΔΝΤ η διαφθορά αυξήθηκε(στοιχεία στις εφημερίδες)και το ξέρουν. 2)Το σκάνδαλο Ζήμενς δεν είναι ελληνικό. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ όταν η Γερμανία έγινε ενοχλητική.3)Το ίδιο και ο Γερμανός Πάπας. Τι πιστεύουμε δηλαδή ότιμόνο οι Καθολικοί παπάδες αμαρτάνουν ή ότι τώρα μόλις τοέμαθαν οι Αμερικάνοι(οι αρμόδιες υπηρεσίες)και το έκαναν βουκινο; Σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ,οπως παντα σωστος και ευστοχος.Δυστυχως η εποχη εφτασε που ο Καβαφης ειχε προφητευσει οτι 'τα αγγεια γιναν θυμιατα και τα σκα.. λιβανι' εφτασε.Ακουμε τους διεφθαρμενους να κυρηττουν την εντιμοτητα και κατεβαζουμε το κεφαλι γιατι δυστυχως λενε αντικειμενικα αληθειες.Αυτοι που χρονια τωρα διεφθειραν οριζοντιως και καθετως λαους και συνειδησεις στο ονομα της παγκοσμιοποιησης μας εγκαλουν γιατι γιναμε ομοιοι τους.Στο παγκοσμιο τρελλοκομειο της διαφθορας οι χωρες γινανε πιονια και η εξαλειψη τους απο τον χαρτη στο ονομα του κερδους,εγινε απλο παιχνιδακι.Σκεφτειτε μονο ποιοι αξιολογουν τις χωρες και θα καταλαβετε ποιους βαλαμε παγκοσμιους τιμητες.Το βιβλιο του David Icke 'Το μυστικο ολων των εποχων',που καποτε μου φαινοτανε αναγνωσμα φαντασιας,τωρα το καταλαβαινω.Δυστυχως θα το πιουμε και αυτο το ποτηρι οπως και τα αλλα που θα ακολουθησουν.Ντρεπομαι για τα παιδια και τα εγγονια μας διοτι δεν ειχαμε το δικαιωμα να τα πουλησουμε σκλαβους στα σκλαβοπαζαρα του 21ου αιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είμαι φυσιογνωμιστής, αλλά ..... η φάτσα του ... προδίδει βαθειά διεφθαρμένο άτομο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Turkey attracted more than 30 million foreign tourists in 2008.


    Foreign tourists mainly come from the United Kingdom, Germany, Israel, Russia and Japan, but tourists from Arab countries, Iran, the USA, France and Scandinavia are not uncommon. There seems to be a trend in which British tourists tend to go on holiday to Aegean resorts such as Bodrum or Marmaris, whilst German and Russian tourists almost exclusively go to resorts on the Mediterranean coast of southern Turkey (e.g. Antalya) and Japanese tourists mainly visit Istanbul and historical sites such as Ephesus (although in both cases, tourists from almost all over the world can be found in these places, Japanese tourists visit them in very large numbers).

    People from Spain have become frequent tourists in recent years. In 2007, 200,000 Spaniards visited Turkey. Most Spaniards book hotels in Istanbul (it is becoming especially popular among them) and many of them also visit Cappadocia.

    2005 revenues are US$17.5 billion which also made Turkey the top-10 biggest revenue owners in the world.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειναι φανταστικό οτι δεν θέλουμε ποτε να δουμε την ωμή πραγματικότητα. Απο τον παπανδρεϊσμό και την εξαρση της επιθυμίας του δημόσιου υπαλληλου αρχής γενομένης στην δεκατία του "80, μεχρι τα ""λεφτα υπάρχουν"" εκλεισε μαλλον επιτέλους ο κύκλος
    Οι συνέπειες θα ειναι οδυνηρες και οσοι δεν το καταλαβαν, το εχει καταλάβει μαλλον ολη η υδρογειος
    Αναγκάιο κακο λοιπον να μπουμε στο ξεκαθάρισμα.. οπως γινεται σε αυτον που του δημεύουν την περιουσία του λογω χρεων.
    Το ερώτημα μάλλον ειναι γιατι πρεπει μαζί με τα ξερα να καουν και τα χλωρα. C'est la vie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άδικο έχει; Ποιός έλληνας θα δάνειζε χρήματα στον Μομπούτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.

    Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε. Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!

    Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε. Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.

    Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.
    http://strangejournal.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατ’ αρχήν δεν θα δώσει χρήματα ο Mobius οπότε δεν μπορεί να έχει άποψη για αν και για το που θα δοθούν. Ο άνθρωπος διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια σε αναδυόμενες αγορές οπότε δεν μπορεί να μας ενδιαφέρει η άποψή του όταν μάλιστα σαν κύριο χώρο δραστηριότητας έχει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και απευθύνεται στην Νοτιοανατολική Ασία. Άρα προς τι το τόσο ενδιαφέρον; Όταν μάλιστα τα χρήματα που παίρνουμε από το ΔΝΤ θα τα επιστρέψουμε με το προβλεπόμενο επιτόκιο και δεν είναι σε θέση το ΔΝΤ να αρνηθεί χρηματοδότηση σε τακτικό μέλος του όπως είναι η Ελλάδα διότι δεν μας θεωρούσε διεφθαρμένους όταν εισέπραττε τις συνδρομές μας. Άρα τώρα όλα αυτά περί διεφθαρμένων ή μη είναι εντελώς άνευ σημασίας προσωπικές απόψεις κάποιου που έκανε καριέρα κερδοσκοπώντας. Ο διεφθαρμένος θα κρίνει την διαφθορά των άλλων; Φυσικά η αντίδραση αυτού του είδους μπορεί να υποκρύπτει και κάποια οργή για πιθανή απώλεια κερδοσκοπικών εσόδων. Αλλά δεν πειράζει αυτό είναι πρόβλημα του Mobius και μόνο.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που είχε πεί ο Κίσιγκερ έγινε πραγματικότητα. Το πέτυχαν να διαφθείρουν μέχρι και τον τελευταίο Ελληνα ξεκινώντας απο τους πολιτικούς που μας επέβαλαν.
    Άσχετα που μας άφηναν να πιστεύουμε ότι εμείς τους εκλέγουμε.
    Τώρα φυσικά μας λένε διεφθαρμένους.
    Οι έμποροι των Εθνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ὁ καπιταλισμὸς, ὁ κομμουνισμός, ὁ μοντερνισμὸς καὶ ὁ μεταμοντερνισμὸς ποὺ κατάγονται ἀπὸ τὸν ἡδονισμό, δὲν δημιούρησαν κανένα σύστημα ἀξιῶν, τὰ βρῆκαν ἕτοιμα.
    Ὁ κύριος αὐτὸς εἶναι ἐξωπολιτικὸς παράγων καὶ φυσικὰ ὑποκριτής, διότι ὑπερασπίζεται τὰ συμφέροντα τῶν μεγάλων ἡγεμονικῶν κρατῶν, τὰ ὁποῖα διαφθεῖρουν τοὺς πάντες καὶ προπαντὸς δὲν παράγουν κανένα ἄλλο σύστημα ἀξιῶν πλὴν τοῦ ἡ ζωὴ μου ὁ θάνατός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η φάτσα του Σημίτη στρογγυλοποιημένη. Λείπουν οι ελιές, όμως και αυτές ακρίβυναν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @23 Απριλίου 2010 10:33 μ.μ.

    Δώσε μας το σύνδεσμο (λίνκ) απο όπου πήρες το συγκεκριμένο απόσπασμα σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Πόσοι εργάζονται στο ΙΚΑ στον τομέα συντάξεων στην Σουηδία; Απάντηση: 950 δημόσιοι υπάλληλοιΠόσοι εργάζονται στον αντίστοιχο τομέα της Ελλάδας; Απάντηση: 20.000 δημόσιοι...



    υπάλληλοι

    Πληθυσμός Σουηδίας 9,5 εκ., Ελλάδας 11 εκ.

    Χαζοί Σουηδοί...."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    TROKTIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ψυχολόγε μου, εσύ! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΟΛΛΩΝ
    Υπενθυμίζω ότι η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν και συστηματικά απο τους αδίστακτους "παγκοσμιοποιητές"(εκπρόσωπός τους και ο εν λόγω ''κ ύ ρ ι ο ς'')με την αμέριστη υποστήριξη των εγχωρίων μαριονετών της πολιτικής ηγεσίας και των media.Aπεθνοποίηση,συντριβή του ηθικού και οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων είναι οι στόχοι τους.Είναι αυτονόητο ότι πολίτες καταρακωμένοι και πτωχευμένοι αποτελούν εύκολη λεία για τους οικονομικούς τρομοκράτες που αποσκοπούν στην πλήρη πολιτική και οικονονομική υποδούλωση της Ελλάδας.Τα κυριαρχικά δικαιώματα βρίσκονται υπο αναίρεση και ο κοινωνικός ιστός της χώρας κινδυνεύει με αφανισμό.Ο Ελληνικός λαος δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν.Οφείλει μόνο να προασπίζει και να προστατεύει την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ,που αποτελει μάλιστα και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα(ακροτελευτιαια διάταξη του εν ισχύει Συντάγματος)
    Τέλος η αυτομαστίγωση,τέλος οι ενοχές,και επιτέλους ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε!!!
    Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανώνυμο 11:21μ.μ.και ειμαι σίγουρος ότιδεν θα αφήσουμε οένας τον άλλο μόνο του.Εγρήγορση και αντιδραση αποτελούν μονόδρομο.
    Δεν συμμερίζομαι τις λογικές του C'EST LA VIE η τις εμμονές του να μετράμε Σουηδούς και Έλληνες υπαλλήλους του ΙΚΑ λες και φταίνε οι εργαζόμενοι για το χάος και τον παραλογισμό στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
    Ας ομονοήσουμε και ας διαμορφώσουμε ένα πάγιο αίτημα-πίεση προς τους εκάστοτε προσδοκώντες την ψήφο μας...ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΔΕΡΦΙΑ!
    Ηταν επομενο το κρατος των δοσιλογων και των γερμανοτσολιαδων,μετα τον εμφυλιο και τις βομβες ναπαλμ,να γινει οπως εγινε και να καταληξει στην σημερινη κατασταση,με αυτο το κρατος που φτιαξανε ...
    ΑΛΛΑ,
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ,ΣΕΒΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!
    Κιμ Φιλμπυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.