16/4/10

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Οι Ρώσοι είναι εδώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ S300

Στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosoboronexport με σκοπό την κατάρτιση της τεχνικής σύμβασης για τη δοκιμαστική βολή των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη.

Οι Ρώσοι ειδικοί θα εγκατασταθούν στην Κρήτη, θα αξιολογήσουν σύστημα και βλήματα και θα προετοιμάσουν τους S-300 για την πρώτη τους βολή. Κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα διεξαχθεί στο πεδίο βολής της Κρήτης
Οι Ρώσοι ειδικοί θα εγκατασταθούν στην Κρήτη, θα αξιολογήσουν σύστημα και βλήματα και θα προετοιμάσουν τους S-300 για την πρώτη τους βολή. Κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα διεξαχθεί στο πεδίο βολής της Κρήτης

Η επίσκεψη των Ρώσων αξιωματούχων πραγματοποιείται μετά και τις επαφές που είχε στη Μόσχα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος και τις διεξοδικές συνομιλίες με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας Μ. Ντιμίτριεφ επί των θεμάτων των εξοπλισμών και της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά ζητήματα που αφορούν στους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης, τεχνικής κυρίως φύσεως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των Ρώσων αξιωματούχων και των Ελλήνων επιτελών του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ, ωστόσο απομένει να ξεκαθαρίσουν κρίσιμες παράμετροι για την υπογραφή της σύμβασης. Ιδιαίτερα, το σημαντικότερο θέμα, το οικονομικό.

Πόσο δηλαδή θα κοστίσει η αξιολόγηση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και τα ανταλλακτικά τα οποία θα απαιτηθούν προκειμένου να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα ρωσικά συστήματα και να καταστεί δυνατή και επιτυχής δοκιμαστική βολή.

Οι Ρώσοι θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επίτευξη της οικονομικής συμφωνίας, άρα και της σύμβασης, οι οποίες ίσως απαιτήσουν χρόνο. Σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φώς» τότε Ρώσοι ειδικοί θα εγκατασταθούν στην Κρήτη, θα αξιολογήσουν σύστημα και βλήματα και θα προετοιμάσουν τους S-300 για την πρώτη τους βολή. Κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα διεξαχθεί στο πεδίο βολής της Κρήτης (αν και υπερβαίνει τα όρια του πεδίου βολής μία εκτόξευση βλήματος S-300), αλλά δεν αποκλείεται να γίνει εκτός συνόρων, σε Ρωσία ή Βουλγαρία.

Προς εκπαίδευση στις βολές των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 επρόκειτο τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψουν στη Μόσχα και Έλληνες αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.
diplomatia.gr

9 σχόλια:

  1. Επιτέλους!!!
    Τώρα δεν μπορει να πει και ο πάγκαλος
    να φυσήξει κανένα αεράκι να τους Παρει!!!!
    Αγαπητέ Σάββα θέλω να επαναφέρεις το θέμα που είχες δημοσιεύσει παλαιότερα για το πως συμπεριφέρεται η Ουκρανία στους Τούρκους ψαράδες και στις εν γένει παραβιάσεις των κυριαρχικων της δικαιωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΙΩΣΤΕ 80% ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ 5 ΣΥΣΤΟΙΧΕΙΕΣ S400!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αὐτοῦ τοῦ εἴδους τὴν διπλωματικὴ γλῶσσα καταλαβαίνει ἡ Τουρκία: Πετᾶς ἐκεῖ ποὺ δὲν θέλω, σοῦ ρίχνω τὸ ἀεροπλᾶνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει γούστο να πιστεύετε ότι θα απειλήσουμε ποτέ την τουρκία μ' αυτά ή τίποτ' άλλο! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Ο Πάγκαλος το ξέρει...γι' αυτό είναι εκεί που είναι... καλό φέσι συνέλληνες...και καλή επανεπανάσταση μετά 400 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλιο αργά παρά ποτέ...φτάνει να μην είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5 συστοιχίες S-400 ισοδυναμούν με το 80% του έμψυχου δυναμικού; Μήπως νομίζεις ότο πατάς το κουμπί και βγαίνει ο superman μέσα απο τους S-400;
    Εν πάσει περιπτώσει καιρός ήταν να τους θυμηθούν και τους S-300 να δουν και αν δουλεύουν ρε, αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης με μεγάλη σαφήνεια εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Ελλάς δεν μπορεί, τουλάχιστον αυτήν την στιγμή (ακόμη και να άφηναν τους τούρκους μόνους τους οι ΗΠΑ) να νικήσει την Τουρκία.

    Μόνο με τεράστιες προσπάθειες κια υπεράνθρωπο κόπο και κάποιους σχετικά καλούς ηγέτες, μπορούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεχνάμε ότι οι S-300 ανήκουν στην Κὺπρο, που τους αγόρασε, όχι στην Ελλάδα.
    Η Ελλάδα δεν θα αγόραζε ποτέ S-300, ψωνίζει μόνο πολιτικά όπλα όπως γαλλική πολιτική υποστήριξη-φρεγάτες, γερμανική πολιτική υποστήριξη-υποβρύχια και αμερικάνική πολιτική αδιαφορία-F-16.

    Στην κρήτη οι S-300 είναι άχρηστοι και για αυτό ζήτησε η τουρκία να πάνε εκεί και όχι στην Κύπρο ή τουλάχιστον στη ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο τη στιγμή που βρίσκονται στην Κρήτη μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε τόσο για τις αναγκες εντό Ελλάδας όσο και για την Κύπρο (αν δεν κάνω λάθος η εμβέλεια τους την καλύπτει)
    Οι τούρκοι δεν τους θέλανε στη Κύπρο γιατί απο κει θα χτύπαγαν μέχρι βαθιά στο εσωτερικό της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.