3/4/10

Πολεμικά παίγνια: SLAM ER Vs. S-300


Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας προμηθεύτηκε 48 τακτικούς πυραύλους SLAM ER και συναφή εξοπλισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος FMS της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αξία της σύμβασης έχει αναφερθεί με 191 εκατομύρρια δολάρια και είναι μέρος της σύμβασης των McDonnell Douglas Corp/Boeing με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, η οποία υπογράφηκε στις 30 Μαρτίου 2007. Η σύμβαση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2011.

Η ταχύτητα του πυραύλου είναι υποηχητική και δίνεται με 0,71Μ - ένα όριο που συναντάται σε πυραύλους που ενσωματώνουν τεχνολογία stealth. Η ανώτατη εμβέλεια δίνεται με 150 ναυτικά μίλια, περίπου 277 χιλιόμετρα.

http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/04/slam-er-vs-s-300.html


2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον! Η..."Turk Hava Kuvetleri" (το γράφω καλά, για να μιλάμε με τη γλώσσα των "φίλων";) διαθέτει την έκδοση "SLAM-ER ATA" με δυνατότητα αυτόματης πρόσκτησης στόχου. Η βασική του έκδοση κοστίζει 720.000 δολάρια ο πύραυλος. Βέβαια, βασίζεται αποκλειστικά σε καθοδήγηση μέσω στοιχείων που τροφοδοτούνται από την στρατιωτική έκδοση του GPS (απόκληση από το στόχο 0,5m) καθώς και από υπέρυθρες εικόνες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι ο χειριστής μόλις εξαπολύσει το βλήμα μπορεί, μέσω εικόνας βίντεο που "στέλνει" το βλήμα στο Α/Φος, να μετακινήσει το βλήμα σε δεύτερο στόχο αν αυτό επιθυμεί. Το υψηλό κόστος του βλήματος δικαιολογεί τη χρήση του κατά στόχων υψηλής αξίας, όπως οι S-300 που πραγματεύεται το σενάριο. Να δούμε και την έκβασή του... Αξίζει. (Παρεπιπτόντως, πολύ όμορφο και εξελιγμένο το λογισμικό προσομείωσης.)

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.