29/4/10

Video Ντοκουμέντο: Τα 10 λεπτά πριν την πτώση της Helios

Συγκλονιστικό video από την πτώση του αεροσκάφους της Helios στις 14 Αυγούστου του 2005 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 121 άτομα παρουσίασε την Τετάρτη το γνωστό ελλαδικό blog Troktiko.

To συγκλονιστικό ντοκουμέντο που θα ακούσετε πιο κάτω είναι από τα μαχητικά αεροσκάφη που δίνουν αναφορά και το στίγμα μέχρι την στιγμή της πτώσης. Ακούγονται μεταξύ άλλων συνομιλίες για την προσπάθεια που κατέβαλε ο αεροσυνοδός Ανδρέας Προδρόμου να προσγειώσει το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 (5B-DBY) αναχώρησε από την Λάρνακα, με αριθμό πτήσης ZU 522, στις 09:07 τοπική με προορισμό την Πράγα και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Στις 10:30 το αεροσκάφος εισήλθε στο ελληνικό FIR, αλλά δεν έδωσε στίγμα. Δυο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να διαπιστώσουν την ταυτότητα του αεροσκάφους.
Sigmalive

4 σχόλια:

  1. Η παρουσια εργαζομενων στον δημοκριτο ΠΡΙΝ επιτραπει η προσεγγιση των σωστικων συνεργειων ,η μη ανευρεση 3 πτωματων εκ των οποιων ο ενας ηταν ο κυβερνητης , η ομαδικη υπνωση των επιβατων ειναι στοιχεια που συγκλινουν στο σεναριο της παρανομης( κρυφης?) μεταφορας ραδιενεργου υλικου η οποια απετραπει με σαμποταζ του σκαφους.O ξεσκισμενος μπουλης φυσικα εκανε την κοροιδα οπως και στην περιπτωση του chinook οπου αποκεφαλιστικε ολη η θρησκευτικη ηγεσια της ορθοδοξης εκκλησιας της Αφρικης.Ποιον εξυπηρετουσε αυτο δεν ξερω ,ουτε μπορω να υποθεσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείχνουμε εικόνες από το HUD πολεμικού αεροσκάφους με τις συχνότητες ασυρμάτου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chris, τις συχνότητες αυτές μπορείς να βρεις με έναν απλό δέκτη που διαθέτει σκάνερ.
    Οι συνομιλίες των χειριστών γίνονται αλλού και προστατεύονται -την ώρα που πρέπει- από άλλα συστήματα.
    Αυτές που φαίνονται στο καντράν είναι μερικές από τις πολλές συχνότητες πολιτικής αεροπορίας κλπ, ανοιχτές σε όλους, τις οποίες είχε βάλλει ο χειριστής του F-16 στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με το ΗΛΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κώστα,

    Θα μπορούσες να βρής στο διαδίκτυο την πλήρη και λίαν τεκμηριωμένη αναφορά ανάλυσης του εν λόγω αεροπορικού ατυχήματος (Ελληνικά κ΄ Αγγλικά). Η Ελληνική ομάδα δούλεψε υπό την διεύθυνση του Κου. Ακριβού Τσολάκη, λίαν έμπειρου σε θέματα διερεύνησης πολιτικών αεροπορικών ατυχημάτων στην Ελληνική επικράτεια. Η Ελληνική αναφορά και ανάλυση γιά το ατύχημα της ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ από ανάλογες αναφορές κι αναλύσεις αεροπορικών ατυχημάτων στο εξωτερικό, π.χ., αναφορές και αναλύσεις αεροπορικών ατυχημάτων από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Εθνικών Μεταφορών των Η.Π.Α. (U.S. National Transportation Safety Board - NTSB). Δεδομένου ότι το Α/Φ της ΗΛΙΟΣ ήταν Αμερικανικής κατασκευής Boeing 737-300, η NTSB βοήθησε το έργο της Ελληνικής ομάδας διερεύνησης.

    Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το διάβασμα τέτοιων αναφορών και πολλές οι σελίδες. Αλλά μερικοί από μας έχουν την μακάβρια συνήθεια να τις διαβάζουν γιά μιά καλλίτερη αντίληψη των αστοχιών ανθρώπων και αεροπορικής τεχνολογίας. Δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ υπόνοια γιά σαμποτάζ και παρόμοια κουραφέξαλα. Το Α/Φ έπαθε σταδιακή αποπίεση επειδή κάποιος είχε αφήσει έναν διακόπτη συμπίεσης σε θέση MANUAL αντί AUTO στον θάλαμο διακυβέρνησης. Το πλήρωμα ΔΕΝ πρόσεξε ένα προειδοποιητικό αλλά κάπως δυσδιάκριτο προειδοποιητικό πράσινο φωτάκι που έδωσε ένδειξη της θέσης του εν λόγω διακόπτη. Το πλήρωμα επίσης δεν κατανόησε μία ηχητική προειδοποίηση κατά την διάρκεια της απογείωσης από Λάρνακα δεδομένου ότι η ίδια ηχητική προειδοποίηση χρησιμοποιείται και γιά μιά άλλη διαφορετική κι ανεξάρτητη λειτουργική ένδειξη στα Β737. Η αποπίεση έφερε υποξαιμία τόσο στο πλήρωμα όσο και στούς επιβάτες πλήν εκείνων στο πλήρωμα καμπίνας που είχαν φορητές φιάλες οξυγόνου μεγαλύτερης διαρκείας. Εάν ο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης (παρελθών χειριστής κυρίως Σοβιετικής κατασκευής πολιτκών Α/Φ της πρώην Ανατολικής Γερμανίας), είχαν αντιληφθεί τι πραγματικά λάμβανε χώρα γύρω τους, και τις δικές τους μάσκες οξυγόνου θα έβαζαν, και θα κατέβαζαν το Α/Φ σε χαμηλότερο ύψος γιά να ουδετεροποιήσουν τα φαινόμενα της αποπίεσης. Δυστυχώς, αυτές και άλλες πολλές συγκυρίες έφτιαξαν την συνισταμένη ενός λίαν τραγικού αεροπορικού ατυχήματος του οποίου η καθ' εαυτού πολιτική δίκη απόδοσης ευθυνών κι αποζημίωσης θυμάτων γίνεται στην Λευκωσία.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    29-4-2010, τοπική ώρα 13:30
    ώρα Ελλάδος 20:30

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.