27/5/10

Εμείς και οι Άγγλοι 183 χρόνια

Η Αγγλία συμμετείχε με 12 πλοία στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου της 6ης/20ής Οκτωβρίου 1827 και αν και είναι η ναυμαχία που άλλωστε οφειλόταν σε σύμπτωση, χαρακτηρίστηκε «ατυχές γεγονός» στο Λονδίνο, εν τούτοις ακόνισε την όρεξη των Άγγλων και την απαίτησή τους να ελέγχoυν την Ελλάδα 183 έως τώρα χρόνια

• Άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε παρασκηνιακά, το Φόρεϊν Όφις τα κατάφερνε να υπαγορεύει την αθηναϊκή πολιτική και ιδιαίτερα να επηρεάζει το Υπουργείο Εξωτερικών, αρχής γενομένης από την υπουργία Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου.

Δεν είναι μυστικό ότι στη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια 9/9 το 1831, συνωμότησαν οι πρόξενοι Αγγλίας-Γαλλίας στο Ναύπλω. Εξάλλου ο ένας εκ των δολοφόνων Μαυρομιχαλαίων συνελήφθη κρυπτόμενος κάτω από το κρεβάτι του Γάλλου. Και οι μεν Γάλλοι συμμετείχαν σε ενέργειες που αποσκοπούσαν στους εκβιασμούς ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά στην πάροδο του χρόνου απεσύρθησαν από την τακτική των παρεμβάσεων, στις οποίες κύριο ρόλο διαδραμάτιζαν, κατά κανόνα, οι Εγγλέζοι όπως: Στην κατάληψη του Πειραιά στις 12 Μάιου 1854.

Στον αποκλεισμό της 26ης Απριλίου 1886. Στην απόβαση στη Θεσσαλονίκη στις 5 Οκτωβρίου 1915. Στον αποκλεισμό της 25ης Mαΐου 1915. Στην απόβαση στον Πειραιά στις 18 Noεμβρίου 1916. Στην απόβαση στον Ισθμό και στον Πειραιά στις 29 Μαΐου 1917. Χαρακτηριστική και η περίπτωση του τυχοδιώκτη Δαυίδ Πατσίφικου, Εβραίου, ισπανικής πρoέλευσης, με πορτογαλικό διαβατήριο, που τον έσπασαν στο ξύλο οι Αθηναίοι, γιατί πέταξε στον Επιτάφιο έναν ψόφιο γάτο και εν μιά νυκτί ο Άγγλος Πρέσβης τον έκανε Εγγλέζο υπήκοο και εκβίαζε τον Όθωνα να δώσει ένα μυθικό ποσό αποζημιώσεων, αλλιώς ο αγγλικός στόλος θα παρενέβαινε! Και στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 η παρέμβαση των Άγγλων ήταν ρυθμιστική. Μεσολάβησαν για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων, έδωσαν δάνειο στην Ελλάδα για πολεμικές αποζημιώσεις στην Τουρκία, αλλά επέβαλαν επιτροπή ελέγχου διαχείρισης του δανείου, με συνέπεια να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις όπως ήθελαν.

Ποιος λησμονεί ότι οι Άγγλοι συνέτειναν αποφασιστικά στην ελληνική εμπλοκή και στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο; Την ανάμειξή τους με τον Σκόμπι στον μεταπολεμικό εμφύλιο πόλεμο; Την πρωθυπουργική δήλωση ότι «η Ελλάς αναπνέει με δυο πνεύμονες, έναν αγγλικό και έναν αμερικανικό, κι αν χάσει τον ένα θα πεθάνει από ασφυξία»; Ήταν απάντηση στην αγωνία του κυπριακού Ελληνισμού και στον πόθο για την Ένωση!

Ασκούσαν πλήρη έλεγχο της εξωτερικής πολιτικής. Ο Σπύρος Mαρκεζίνης μου απεκάλυψε έγγραφο του ΥΠΕΞ Σπ. Θεοτόκη, με την ιδιόχειρη εvτολή «και ότι θέλουν οι φίλοι μας οι Άγγλοι». Στον Θεοτόκη δεν επετέθη με άρθρο του το «ΕΘΝΟΣ» Λευκωσίας, με αποτέλεσμα την εκπαραθύρωσή του (27.5.1956); Οι Άγγλοι δεν παρέσυραν τον Στ. Στεφανόπουλο στην τριμερή του Αυγούστου 1955 και ανέμειξαν την Τουρκία στο Κυπριακό; Ποιοι παγίδευσαν Αθήνα και Λευκωσία στη Ζυρiχη και στο Λονδίνο το Φεβρουάριο του 1959;

Στο Λονδίνο δεν είχε διαβουλεύσεις ο Ετζεβίτ με τον Ουΐλσον εικοσιτετράωρο πριν από την εισβολή του 1974; Άπλοι πολίτες με τόξα και κορδέλες δεν κατεύθυναν την τουρκική αεροπορία στους βομβαρδισμούς των Βαρωσίων τον Αύγουστο του Αττίλα; Αυτοί δεν ήταν οι πηδαλιούχοι της κακοδαιμονίας επί μισό αιώνα; Ο Ντέιβιντ Χάνεϊ δεν ήταν ο συντάκτης του σχεδίου που υπέγραψε ο Κόφι Ανάν; Παρέλκει να καταγράψουμε περισσότερα από το πλήθος των τεκμηρίων της ιστορίας. Θεωρούμε ότι τα αναφερόμενα είναι πειστικά για να αποφύγουμε τους κινδύνους περαιτέρω συνεπειών από τους συσχετισμούς με το Λονδίνο και των επιρροών, άμεσων και έμμεσων.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ-Με τον Γιάννη Σπανό

7 σχόλια:

  1. Το κυριώτερο "ξεχάστηκε", αλλά αφορά την ελλαδίτικη Ελλάδα. Οτι έχουν εξαγοράσει σχεδόν στο σύνολό τους τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και ευρύτερο επικοινωνιακό χώρο, ο οποίος απο καιρό "παίζει" αποκλειστικά και μόνον τον αγγλοαμερικάνικο μύθο. Πιλότος-μπροστάρης στην επιχειήρηση αφελληνισμού τα κρατικά κανάλια με τις βρώμικες σιωναζιστικές πινελιές στο πρόγραμμά τους, "για όλη την άτυχη ελληνική οικογένεια" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΑΙ.Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Η ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ (ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ)ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΖΙΣΜΟ Η ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΤΛ) ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΦΟΡΤΟΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ (ΕΔΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπαμε να ξεχάσουμε τη γλώσσα μαζί την ιστορία μας, αλλά όχι κι έτσι ! ))
    Στο μεταίχμιο ίσως βρίσκονται, να ξεχάσουν τα ελληνικά, οι οπαδοί του γιωργάκη... Ισως να κουνάει το αεροπλάνο όπου γράφει χλμ ο γιώργαρος, ποιός ξέρει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σκλάβος", φίλοι μου, "είναι αυτός που περιμένει άλλους να τον ελευθερώσουν".
    Μπορεί στην επανάσταση να ήταν το δικό μας αίμα που χυνόταν αλλά το ίδιο είχε γίνει δεκάδες άλλες φορές σε προηγούμενες -αποτυχημένες- απόπειρες επανάστασης και λευτεριά δεν είδαμε. "Ελευθερωθήκαμε" όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις είδαν ότι τους εξυπηρετούσε. "Ελευθερωθήκαμε" όταν άγγλοι, γάλλοι, ρώσοι μας το επέτρεψαν και μας...βοήθησαν -με το αζημίωτο φυσικά- και απο τότε ζούμε σαν δικοί τους σκλάβοι. Μόνο που τώρα είμαστε τόσο ξεγελασμένοι που νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι.
    Ας προσέχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Άγγλοι ήταν εναντίον της ελληνικής επανάστασης το 1821. Τα πρώτα χρόνια βοηθούσαν τους Τούρκους με πληροφορίες, ανεφοδιασμό πολιορκουμένων πόλεων (Πάτρα), κλπ. Ήταν ο φόβος τους μήπως πέσουμε στην επιρροή των Ρώσσων που τους έκανε να αλλάξουν στάση. Αυτά συνοπτικά για τότε. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε με τον εχθρικό αγγλοσαξωνικό παράγοντα, λόγω του ότι έχει συμφέροντα στην περιοχή. Μήπως πρέπει να ανοίξουμε (πολύ προσεκτικά και μεθοδικά) λίγο το παιχνίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελευταία ήμασταν γιουσουφάκια των Γερμανών, όπως βλέπουμε από την επικαιρότητα και οι 300 του κοινοβουλίου διαθέτουν χορηγούς, όποιος χορηγός πλειοψηφήσει παίρνει τα δικαιώματα χρήσης της Ελλάδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποιός κυβερνούσε και κυβερνάει την Αγγλία; Τότε και σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.