16/5/10

Η Ελλάδα δεν θα αποφασίσει για την αγορά γαλλικών φρεγατών εντός του 2010

H Ελλάδα δεν θα αποφασίσει φέτος για το αν θα αγοράσει έξι γαλλικές φρεγάτες Fremm, είπε ο υφυπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην γαλλική εφημερίδα Le Monde σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, ως μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι οι συνομιλίες με την Γαλλία σχετικά με τις φρεγάτες συνεχίζονται αλλά πρόσθεσε: «Η συνέχιση των συνομιλιών δεν σημαίνει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Δεν θα ληφθεί απόφαση το 2010».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου -σημειώνει το Reuters- η συμφωνία για τις φρεγάτες Fremm μπορεί να ανέλθει στα 2,5 δισ. ευρώ περίπου.
ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Χρειζόμαστε πολλπλασιαστές ισχύος στο Αιγαίο. Οι φρεγάτες αυτές και τα Rafale είναι καλές επιλογές. Δυστυχώς μέχρι να διαλυθεί η Τουρκία ή εμείς πάντα θα πρέπει να γίνονται μεγάλες δαπάνες για τα αμυντικά μας θέματα. Η ιστορία διδάσκει ότι ο Τούρκος ούτε φίλος πιάνεται ούτε εμπιστοσύνης άξιος είναι. Η λύση μας και η μοναδική μας εξασφάλιση γιοα ειρήνη είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι για πόλεμο ηθικά και υλικά. Και πρώτα ηθικά! Ο λαός άντρες-γυναίκες πρέπει να εκπαιδεύονται άριστα στα όπλα και να μαθαίνουν την ιστορία τους. Να αγαπούν την σημαία τους. Να εκτιμούν τον πολιτισμό τους.
    Οι Τούρκοι που υστερούν σε όλα αυτά, αυτά τα λίγα που διαθέτουν τα προβάλουν στον λαό τους και για αυτό ισχυροποιούνται. Και φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά το ξεκαθάρισμα της προδοτικής πολιτικής σκηνής και όχι πια άλλοι προδότες πολιτικοί που δήθεν "νοιάζονται" για την "πατρίδα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν χρειαζόμαστε φρεγάτες.

    Προτείνω να πουλήσουμε και αυτές που έχουμε ήδη για να μειώσουμε το χρέος.

    Ας βάλουμε τον τουρκικό στόλο να προστατεύει τα νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.