14/5/10

O Ερντογάν παρακολουθεί άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού. Δείτε το βίντεο










Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν παρών και παρακολούθησε την περσινή άσκηση "ΕΦΕΣΟΣ 2009" (Efes 2009 Tatbikatı), στην οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εφάρμοσαν σχέδια για την εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής και θαλάσσιου ελέγχου στο Αιγαίο, την απομόνωση και τον καταστροφικό βομβαριδισμό του νησιού-στόχου και εν συνεχεία τη διεξαγωγή αποβατικής και αεραποβατικής επιχείρησης, με σκοπό την κατάληψη ελληνικού νησιού.
Στη διάρκεια της εν λόγω άσκησης, ο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές κατάληψης ελληνικού νησιού, ενημέρωση που καταγράφηκε από το αρμόδιο τηλεοπτικό συνεργείο της Στρατιάς Αιγαίου.
Εμείς παραθέτουμε πλάνα από την εν λόγω άσκηση, η φετινή έκδοση της οποίας (Efes 2010 Tatbikatı) σημειωτέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η τελευταία της φάση ολοκληρώνεται σήμερα, ακριβώς την ώρα που ο Ερντογάν συναντάται με τους Έλληνες επισήμους.
Εμείς απλά αναρωτιώμαστε αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που απειλείται απροκάλυπτα και δέχεται να μπει σε διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την απειλούσα χώρα, χωρίς να εξασφαλίσει το προφανές, δηλαδή την άρση της απειλής.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!

30 σχόλια:

  1. Θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος να του απευθύνει αυτήν την ερώτηση άραγε;
    Γιατί από πολιτικούς δεν νομίζω.
    Τί εξέτασε πέρισυ η άσκηση ΕΦΕΣ 2009 κύριε Ερντογάν.
    Σε ποιο νησί έκαναν απόβαση τα τουρκικά στρατεύματα παρουσία σας;
    Τί έχετε να πείτε στον ελληνικό λαό γι' αυτό;
    Δεν είναι θράσος να μιλάτε για μείωση εξοπλισμών, όταν διατηρείτε επιθετικές δυνάμεις και σχέδια εις βάρος της Ελλάδος, την οποία μάλιστα απειλείτε με casus belli;

    Αν ο ελληνικός λάος αφήσει έτσι και αυτό το ζήτημα, της τουρκοποίησης του Αιγαίου, μετά από δέκα χρόνια θα πάθει ό,τι παθαίνει τώρα με τη χρεοκοπία.
    Τότε μας αποκοίμιζαν με το κυρίαρχε λαέ, τώρα με την ελληντουρκική φιλία.
    Έλληνες ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόταση για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών κομίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1136340

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε πραγματικές συνθήκες μάχης να δούμε πόσο εύστοχοι θα είναι οι τουρκοι πιλότοι ενώ τα αποβατικά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επίθεση φιλίας του Κουμπάρου Ερντογάν και πως αντικατοπτρίζεται στα F-4E Phantom ΙΙ της ΤΗΚ και της HAF .. !!
    http://drflight.blogspot.com/2010/05/f-4e-phantom-haf_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα μην περιμένεις κάτι τέτοιο να συμβεί και να συμβεί είναι πάρα πολύ αργά πιά.Ο Γεώργιος Παπανδρέου αποτέλεσε την ταφόπλακα της κοινωνικής αλλαγής που θα έδινε μια νέα δυναμική στον Ελληνισμό, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε την κοινωνική αλλαγή συνώνυμο του λαικισμού, ο Γιώργος Παπανδρέου την κάνει συνώνυμη της Εθνικής αποδόμησης.

    Απο τις 15 Μαίου και μετά θα είμαστε και επίσημα επαρχία της νεόδμητης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Ενα μεγάλο εύγε σε αυτούς που διαχρονικά εξετέλεσαν την αποστολή τους να καταστεί η Ελλάδα παραμάγαζο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

    Ενα μεγάλο εύγε στην Αριστερά που αποτέλεσε βασικό μηχανισμό του εκφυλισμού μας σαν Εθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνω λάθος ή δέν ήταν και τόσο εύστοχες οι βολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...ενώ τα αποβατικά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ."


    Χτυπημένα "θανάσιμα" απο τα μιας χρησεως επιθετικα ελικόπτερα AH-64 Apache που διαθέτουμε και απο τα "φονικά" πυρα των ανευ πυρομαχικών αρματων LEO2HEL!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ "ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΠΛΩΝ(οχι απαραιτητα ΝΑΤΟϊκων),ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ "ΕΞΕΛΕΞΑΝΤΟ ΤΗΝ ΑΓΑΘΗΝ ΜΕΡΙΔΑΝ" ΤΗΣ ΕΣ ΑΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ(καποιο νεο "Γουδι" ας πουμε)!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Ετσι ακριβώς θα γίνεται η βύθιση και η άφεση...Και με τέτοια ταχύτητα...Ειλικρινά απορώ ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός...Αυτοί εκεί ή αυτοί εκεί στα υπουργεία...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "...ενώ τα αποβατικά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ."..

    Οταν θά έλθουν τό σκηνικό θά είναι τό ιδιο μέ εκείνο τού 74!
    Εάν δέν είναι τότε απλά δέν θά ελθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.14 ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΛΙΓΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΧΟ
    ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΠΙΕΣΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΕΤΑΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕς ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΚΡΥΜΕΝΑ Α/Τ ΘΑ ΧΕΡΑΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥς ΞΕΣΚΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως πάνε τα πράγματα με τους Τούρκους η σύγκρουση δεν θα αργήσει, γιατί συνέχεια προκαλούν και διεκδικούν.

    Είμαι 48 χρονών, απολύθηκα πριν από 22 χρόνια.
    Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία και εάν εμάς τους μεγαλύτερους δεν μας καλέσουν, μπορούμε να πάμε εθελοντές.

    Ξέρει κανείς να μου απαντήσει....?

    Αχιλλέας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν υπάρχουν συνθήκες προδοσίας τα τουρκικά αποβατικά δεν μπορούν να βγούν στο Αιγαίο ούτε και κανένα άλλο τουρκικό πλοίο.
    Τουλάχιστο σ αυτό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα τα φιλαράκια μας.
    Και αφήστε την γρίνια λίγο ρε, φτάνει!!!
    Πάντως συμφρωνώ ότι η ερώτηση πρέπει να γίνει στον Ερντογάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα κάτι:
    Κάποιοι σχολιάζουν για σενάρια σύρραξης. Έχετε την εντύπωση ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αντισταθεί;
    Αυτό που γίνεται σήμερα, αν δεν το καταλάβατε ακόμα, έχει ιστορικό προηγούμενο και λέγεται Anschluss.
    (Όσοι έχετε διάθεση να πολεμήσετε την Τουρκία, λυπάμαι αλλά ατυχήσατε: δεν έπρεπε να έχετε γεννηθεί στην Ελλάδα)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε πραγματικές συνθήκες μάχης, οι γείτονες θα πάρουν ένα μάθημα που θα το θυμούνται για 100 χρόνια. Για να καταλάβεις τη Κω πχ, πρέπει να έχεις εξουδετερώσει τη Ρόδο. Δεν έχουν ούτε τη θέληση ούτε τη δύναμη να καταλάβουν μεγάλα ελληνικά νησιά. Χρειάζονται διπλάσιο ναυτικό και αεροπορία από αυτά που έχουν για να εξασφαλίσουν πλήρη υπεροχή στο Αν. Αιγαίο.

    Με τι θα ασφαλίσουν τα νώτα τους στο χώρο Σάμο, Χίος για παράδειγμα? Με τις ψαρότρατες των Ιμίων? Με τι θα ασφαλίσουν τα στενά? με τι θα ασφαλίσουν το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου? Και ταυτόχρονα, πως θα έχουν εξασφαλίσει και την υπεροχή στο χώρο των επιχειρήσεων που θα επιλέξουν να κάνουν απόβαση?
    Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να καταλάβουν μικρά νησιά χωρίς βαριά όπλα όπως το Καστελόριζο. Μόνο γι αυτό είναι ικανοί και το ξέρουν.

    Ο Τούρκος είναι σαν το λύκο που επιτίθεται στο πιο νεαρό και αδύναμο ζώο της αγέλης.

    Αν τολμάνε ας έλθουν. Είναι βαριά η …… του Τσολιά και αυτό δεν το έχουν ξεχάσει, βλέπε 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eλα λεβεντες,δειτε το:
    http://www.youtube.com/watch?v=UHZHng7aEOE&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Καλεντερίδη έχω γράψει πάμπολλες φορές στο ιστολόγιο σας με βασικό θέμα την ανάγκη ίδρυσης ενός νέου κόμματος από Έλληνες Ποντίους.Ενός κόμματος που θα φέρει την άμεση δημοκρατία;Πείτε μας πώς σας φαίνεται η ιδέα; Υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες οπως εσείς(και όχι μόνο) για παράδειγμα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το κόμμα αυτό.Οταν λέτε ξυπνάτε Ελληνες-κάποιος δεν πρέπει να μας ξυπνήσει;
    Σας παρακαλώ απαντήστε σε αυτό το ερώτημα.Μήπως είμαι εγω αφελής;Aφου είναι ιδεολογικά (και οικονομικά) χρεωκοπημένα όλα τα κόμματα.Γιατί να μην μπορούμε εμείς οι Ελληνες του Πόντου να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο, να κάνουμε προτάσεις;
    Μέγα ζήτημα που πρέπει να τεθεί κάποια στιγμή είναι η μη αξιοποίηση του ορυκτου πλούτου απο την Ελλάδα.Κάποιος δεν πρέπει να θέσει αυτο το ζήτημα στο τραπέζι;
    Μόνο Εβραίοι εχουν το δικαίωμα να κυβερνουν αυτή την χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Stealth μαχητικό ελικόπτερο από την Ρωσία;
    14-05-2010 15:03:59
    Η ρωσική εταιρεία σχεδίασης ελικοπτέρων Mil σχεδιάζει την ανάπτυξη του πρώτου πέμπτης γενιάς μαχητικού ελικοπτέρου το οποίο θα μπορεί να εμπλέξει ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη, ενώ θα είναι αόρατο στα ραντάρ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντρέι Σιμπίτοφ, γενικό διευθυντή της εταιρείας, η εταιρεία εργάζεται πάνω στο γενικό σχέδιο του ελικοπτέρου, αν και δεν προσδιόρισε επακριβώς τις τεχνικές του προδιαγραφές.



    To Ka-58. Πρόκειται για φανταστικό σχέδιο, αλλά είναι ενδεικτικό μιας πιθανής προσέγγισης με διπλό ρότορα.


    Τόνισε όμως ότι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης, αναμένοντας περεταίρω χρηματοδότηση και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    H Mil εργάζεται πάντως πάνω σε ένα συμβατικό σχέδιο με έναν κύριο ρότορα και έναν μικρότερο στην ουρά, ενώ η Kamov που αναπτύσσει και αυτή ένα δικό της σχέδιο, έχει επικεντρωθεί στην πεπατημένη από την εταιρεία λύση των διπλών αντιπεριστρεφόμενων ροτόρων.

    Ένα τέτοιο ελικόπτερο χαμηλής παρατηρησιμότητας πάντως δεν έχει παραχθεί μέχρι σήμερα από καμία χώρα στον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο αμερικανικό πρόγραμμα την δεκαετία του '90, το οποίο κατέληξε στο RAH-66 Commanche, ακυρώθηκε τελικά αφού πρώτα απορρόφησε δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη.

    Ανάμεσα στις φημολογούμενες προδιαγραφές είναι χαμηλό ίχνος στα ραντάρ, αλλά και χαμηλή οπτική και ακουστική υπογραφή, εκτεταμένη ακτίνα δράσης, πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, ικανότητα εμπλοκής μαχητικών αεροσκαφών και μέγιστη ταχύτητα 500-600 χ.α.ώ.

    Ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα όμως δεν πρόκειται να προχωρήσει χωρίς κυβερνητική υποστήριξη. Το ελικόπτερο θα μπορούσε να φτιαχτεί μέσα σε διάστημα πέντε ετών, αν υπήρχε η κατάλληλη χρηματοδότηση.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΑΠΟΚΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ....

    ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΑΛΑΑ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νέες γραφικές ατάκες του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα ελληνοτουρκικά
    14-05-2010 16:38:46
    Δεν μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο γεγονός όπως η επίσκεψη στην Ελλάδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να ακουστούν οι συνήθεις γραφικές ατάκες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο: "Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στην ομιλία του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ.

    "Ξέρω, ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα".

    Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να ασκηθεί σοβαρή κριτική σε αυτά που λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ούτε αξίζει. Για πολιτικούς που αποδεδειγμένα έχουν εκστομίσει φράσεις όπως "Να φυσήξει και να πάρει την σημαία για να ησυχάσουμε" η Ιστορία έχει το πρώτο λόγο.

    Απλώς να του υπενθυμίσουμε τις υπογραφές που έβαζε στα ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης Σημίτη για το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ετών 1998-2003. Δεν ξέρουμε αν αισθανόταν "ντροπή" όταν συνηγορούσε, τότε, υπέρ συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Ε;


    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η φρενίτιδα των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και η αφέλεια (;) της ελληνικής κυβέρνησης...
    14-05-2010 15:38:54
    Μόνο η λέξη "φρενίτιδα" μπορεί να περιγράψει τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα και το "μπουμ" στην ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της Τουρκίας σήμερα. Παρά τα δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Egemen Bağış περί "αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών" και τις αντίστοιχες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, στην χθεσινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και είναι απορίας άξιο πως η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί αυτή την πολύ σκληρή πραγματικότητα: Η Τουρκία έχει σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ (!), αν εξαιρέσουμε κάποιους πολύ ειδικούς τομείς, όπως τα πυρηνικά όπλα και τα αεροπλανοφόρα.

    Η δε τουρκική πολεμική βιομηχανία, όχι απλώς ανθεί, αλλά μέχρι το 2020 βάσει του εθνικού προγράμματος αμυντικής αυτάρκειας θα εφοδιάζει με το 80% τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που τα συστήματα που έχουν ανάγκη!


    Πιο συγκεκριμένα πριν από ένα περίπου μήνα ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας ΤΑΙ η κατασκευή των πρώτων από τα συνολικά 30 μαχητικών F-16 Block 50 Adv, η κατασκευή του πρώτου εγχώρια σχεδιασμένου εκπαιδευτικού αεροπλάνου, ενώ πραγματοποιήθηκε η παράδοση του πρώτου κατασκοπευτικού UAV TIHA-A επίσης τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Γραμματέας της Γραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας και ο υπουργός Άμυνας της χώρας.



    Παράλληλα προχωρούν κανονικά τα προγράμματα ανάπτυξης του μαχητικού F-35 JSF από τις τουρκικές εταιρείες υπεργολάβους με το κόστος της τουρκικής βιομηχανικής συμμετοχής να φτάνει τα 6 δις ευρώ, ενώ μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στο πρόγραμμα ανάπτυξης του μεταγωγικού Α400 η Τουρκία θα αναγκαστεί να καταβάλει ως συμμετέχουσα χώρα 193 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του προγράμματος.



    Στον τομέα των διαστημικών προγραμμάτων με τα οποία εμπλέκεται η εταιρεία ΤΑΙ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκτοξεύσεων των υπό κατασκευή δορυφόρων. Σύμφωνα με αυτό ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Gokturk-IΙ (E/O) τουρκικής κατασκευής, ο οποίος θα χρησιμοποιείται από την μυστική υπηρεσία της χώρας ΜΙΤ, θα εκτοξευτεί το 2012 και ο δεύτερος ιταλοτουρκικής κατασκευής Gokturk-I (E/O) θα εκτοξευτεί το 2013.

    Τα επόμενα βήματα είναι οι δορυφόροι Gokturk-IΙΙ (SAR) με ραντάρ συνθετικής απεικόνισης και ο τηλεπικοινωνιακός τουρκικής κατασκευής Tusat-1 οι οποίοι θα εκτοξευτούν το 2014 και 2015 αντίστοιχα. Τέλος το 2011 ξεκινά η ανάπτυξη από την ΤΑΙ αεροχημάτων καταστολής αεράμυνας, βασισμένα στην τεχνολογία που έχει αποκτηθεί από τα ισραηλινά Harpy.

    Εν των μεταξύ στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση ανάπτυξη του αντιαρματικού πυραύλου OMTAS, ενώ προχωρά η ανάπτυξη του επίσης αντιαρματικού πυραύλου UMTAS. Τα δύο αυτά βλήματα αναπτύσσονται από την κρατική εταιρεία Roketsan η οποία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές της νέας κατευθυνόμενης με δέσμη Laser ρουκέτα των 2,75 inch, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε το συμβόλαιο για την ανάπτυξη του νέου φορητού αντιαρματικού πυραύλου για τον τουρκικό Στρατό με υπεργολάβους τις επίσης κρατικές τουρκικές εταιρείες MKEK, Aselsan και το κρατικό ερευνητικό ίδρυμα Tubitak SAGE.

    Στο τομέα των ναυπηγικών κατασκευών αναμένεται η έναρξη των θαλασσίων δοκιμών της κορβέτας Milgem τον Ιούλιο του 2010, ενώ η ναυπήγηση της δεύτερης κορβέτας Buyukada F-512 προχωρά κανονικά. Τον Μάιο θα ολοκληρώθηκαν οι ερευνητικές εργασίες για την τεχνολογία που θα ενσωματώνει το νέο υπό σχεδίαση αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων TF-2000, ενώ τουρκικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα θα αναβαθμίσουν τα συστήματα C2, STIR, ED/ET, WAIS, το σύστημα αντιμέτρων για τορπίλες, το σύστημα ναυτιλίας, το Σύστημα Ελέγχου Πυρός και το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης για τις 8 φρεγάτες MEKO-200 του τουρκικού Ναυτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Anschluss "madame veto", στα Γερμανικα σημαινει ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ και στην περίπτωση της Αυστρίας το 1938 πραγματοποιήθηκε με την διελευση(περιπατο)των Γερμανικών στρατιωτικων δυναμεων απο τα Γερμανο-Αυστριακα σύνορα!Στην περιπτωση της Ελλαδας υπαρχει μια ιδιοτυπη "Φιλανδοποίηση",οπου ο ισχυροτερος επιβαλλει τους κανονες του "παιχνιδιού" στον ασθενέστερο(ακομα και για το ποια κομματα και ποια προσωπα θα πρεπει να συμμετεχουν σε εναν κυβερνητικο σχήμα,οπως συνεβαινε στην Φιλανδια την περιοδο του ψυχρου πολέμου, κατα την διάρκεια του οποίου, η ΕΣΣΔ υπήρξε η δυναμις που επεβαλλε αυτους τους κανόνες!Προσωπικά ανδρωθηκα ακούγοντας και διαβάζοντας οτι πρωθυπουργος της Φιλανδίας ειναι ο Κεκονεν, δηλαδή το αγαπημενο παιδί της Μόσχας!).Το πιο πιθανο ειναι να δουμε-ειδικά τωρα με τον "Καλικρατη"- να συμμετεχει στην κυβέρνηση(στην όποια κυβέρνηση, διοτι και ο Καραμανλάκας junior "εφαγε τα λυσσακά του" να βαλει την Τουρκία στην ΕΕ)καποιο "Τουρκικό" κομμα(κατα το προηγούμενο της Βουλγαρίας), αν "σπασει ο διαολος το ποδαρι του" και δεν "βγαινουν τα κουκια" στους πολιτικαντηδες!Αλλα περίπτωση Anschluss αποκλειεται!Αλλωστε ποιος ο λογος ενος Anschluss, εφοσον η Τουρκια μπορει να κανει θαυμάσια την δουλεια της και με το μοντελο της "Φιλανδοποίησης"!Και για τους "πολεμοχαρεις" του ιστολογίου(όπως ο 14 Μαΐου 2010 6:14 μ.μ.), ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!Εκτος εαν προκύψει καποιο θαυμα και εμφανιστουν ξαφνικά(η αναστηθουν εκ του ταφου)καποιος Θεόδωρος Πάγκαλος(παππούς),η καποιος Πλαστήρας!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΜΑΧΗΤΙ,ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.Ο ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ,ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ-ΔΟΡΥΦΟΡΟ.

    ΡΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!!ΠΟΙΟΣ;;;Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!!Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΦΤΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Oι βυζαντινοί έλεγαν ότι καλύτερα ένας λέων νά οδηγεί ελάφια, παρά ένα ελάφι νά οδηγεί λιοντάρια. Μέ τέτοιες πολιτικές ηγεσίες τά νησιά θά τα καταλάβουν χωρίς μάχη. Οσο γιά τήν ερώτηση πού λέει ο Σάββας, δέν θά τήν κάνει κανένας δημοσιογράφος γιατί δημοσιογραφία + πολιτική = γενιτσαρισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλήθεια μια είδηση από την Ισπανία που «έπαιξε» σήμερα δεν την είδε και δεν την συμπεριέλαβε κανείς στις αναλύσεις του. Ειπώθηκε πως η Γαλλία απείλησε (ευθέως ή εμμέσως δεν γνωρίζω) με αποχώρηση από την ευρωζώνη αν δεν γινόταν αποδεκτή οικονομική στήριξη της Ελλάδας από την Γερμανία. Φυσικά η είδηση διαψεύδεται απ’ όλους κατηγορηματικά. Αλλά θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα. Πρώτο η Τουρκία όσο και αν θέλει να παρουσιαστεί ως «μεγάλη χώρα» απλούστατα δεν είναι. Αυτό το κάζο που έπαθαν οι γερμανοί με τους έλληνες (γιατί εντάξει, εντελώς μεταξύ μας είμαστε και εμείς λέρες) σε περίπτωση που το πάθαιναν με τους τούρκους θα ήταν ίσα με 100 φορές χειρότερο και ίσως αδύνατο να προσφερθεί οποιαδήποτε «βοήθεια». Πολλοί θα σπεύσουν να πουν πως «μα η Τουρκία είναι αναπτυσσόμενη χώρα». Ναι όντως. Αλλά βρίσκεται σε ένα αναπτυξιακό μονοπάτι ελληνικού τύπου με διαπλοκή βιομηχάνων που στηρίζονται στο χαμηλό εργατικό κόστος και κράτους. Είτε αυτό είναι το στρατιωτικό είτε αυτό είναι το ισλαμικό κατεστημένο. Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία κινείται στις ίδιες ράγες στις οποίες κινούνταν η Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Έχει κανείς την ψευδαίσθηση πως η Γερμανία θα ήθελε να φορτωθεί άλλο ένα άνδρο λαμογιάς αλλά σε πολλαπλάσια έκταση και με μεγαλύτερες πολιτικές αξιώσεις επηρεασμού της ίδιας της Γερμανίας απ’ ότι οι δυνατότητες της Γερμανίας να επιβληθεί στην Τουρκία;
    Που θέλω να καταλήξω με αυτά που λέω. Θέλω να πω πως οι γνώμες που ακούγονται για δική μας απομόνωση και παράδόση άνευ όρων είναι ανοησίες. Ή μάλλον είναι γνώμη ενός μικρού κύκλου πολιτικών που κινούνται γύρω από τον πρωθυπουργό. Είναι γνώμες ανθρώπων που ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν έτσι κι αλλιώς την γη τους για την καλοπέρασή τους ακόμα και αν δεν βρισκόμασταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση.
    Και στο κάτω, κάτω για να γίνεις «δορυφόρος» κάποιου αυτός πρέπει να σε πληρώνει. Μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν μας πλήρωσε και απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ εκτός των δυνατοτήτων της να αγοράσει την Ελλάδα παρά «τα τσορμπατζιλίκια» για δήθεν οικονομική βοήθεια. Τι να κάνουμε παίζουμε στην ίδια κατηγορία με Γαλλία και Γερμανία δεν μπορούμε να ξεπέσουμε στην Τουρκία. Οπότε αργά ή γρήγορα και η επίσημη γνώμη μας για την τουρκική ενταξιακή πορεία θα «αγοραστεί» από εκείνους που πράγματι μας πληρώνουν παρά τα κολλήματα του παιδιού από την Μινεσότα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πριν σβησετε το σχολιο,διαβαστε το!
    ειδικα εσυ Σαβα,για σενα τογραφω!
    @Kaykasios(;;;)
    Εμεις οι ποντιοι ειμαστε εξυπνοι και με μνημη δυνατη,ακομα αναπολουμε τις χαμενες(;) πατριδες ... και κλαιει η ψυχη μας,τις πατριδες που μας "φυτεψαν" βαθια μες τις καρδιες μας οι παππουδες,οι γιαγιαδες,οι μαναδες μας.Εσυ μαλλον πρεπει νασαι κανας μπαφραλης,με πολυ κακη η επιλεκτικη μνημη για να γραφεις,
    -----------------------
    "Ενα μεγάλο εύγε σε αυτούς που διαχρονικά εξετέλεσαν την αποστολή τους να καταστεί η Ελλάδα παραμάγαζο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
    Ενα μεγάλο εύγε στην Αριστερά που αποτέλεσε βασικό μηχανισμό του εκφυλισμού μας σαν Εθνος."
    -----------------------------
    Η Αριστερα εβαλε την πατριδα στο ΝΑΤΟ;;;
    Αριστερος υποδεχοταν Αμερικανους στρατηγους και ελεγε για τον Ελλ.Στρατο"Ιδου ο στρατος ΣΑΣ";;;
    Αριστερος υπεγραψε τις συμφωνιες για τις αμερ.βασεις με τα πυρηνικα;
    Η Αριστερα εκφυλισε το εθνος;;;;

    Σαββα,αυτος ειναι συμβουλος σου;;;
    Με αυτα τα μυαλα δεν ξερω ποιες καλες συμβουλες μπορει να δωσει...
    Εμεις οι αριστεροι ποντιοι σε συμπαθουμε και θελουμε να σε υποστηριξουμε,αλλα με τετοιους συμβουλους πως θα γινει ;;;

    Οσο για τον εκφυλισμο να ξερετε οτι αυτος εχει μολυνει αλλους,ΟΧΙ ΕΜΑΣ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ του ΚΚΕ,
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ
    ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
    Ακομα κι αν οι τουρκοι μπουν σε καποιο σημειο της πατριδας,θα παμε εθελοντικα,μονοι μας αν χρειαστει,για να πολεμησουμε!!!

    ΓΙΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΒΟΥΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ...

    Ηλιαδης, Τραπεζουντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΕ 100....ΚΙΛΑ ΚΑΚΑΛΑ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΚΛΕΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ....ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. -Η Αριστερα εκφυλισε το εθνος;;;;
    -ΓΙΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΒΟΥΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ...

    Πρόσεξε τι εύχεσαι Κε Ηλιάδη γιατί όχι απλά η πέννα θα βουτηχτεί στην μνήμη μα το μαχαίρι θα μπεί στο κόκκαλο και δεν θα εμπεριέχει απλές και γενικές αναφορές.

    Αλλά ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα κάνουμε μια ολομέλεια και αποκαθιστούμε τα λάθη.Μόνο που το λάθος ήταν μοιραίο και η αποκατάσταση έγινε πολύ αργά.

    Κε Ηλιάδη η Ηγεσία της Αριστεράς στην Ελλάδα ήταν , είναι και θα είναι Δωσίλογη. Στό όναμα του ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΎ ΘΥΣΊΑΣΕ το Οραμα του Ελληνικού Λαού.Για τό όραμα αυτό γεννιές Ελλήνων έδωσαν το αίμα τους.Χιλιάδες Αριστεροί πέρασαν τα πάνδεινα, άλλοι τόσοι χάθηκαν για να μπορούν κάποιοι όπως ο Ζαχαριάδης, ο Ρούσσος, ο Ιωαννίδης, ο Σιάντος, ο Φλωράκης, ο Γυφτοδήμος,ο Κολιγιάννης να ακούν δράσεις υπέρ των σοσιαλιστικών χωρών.

    Βέβαια άλλη μια σκοτεινή πτυχή είναι η συνεργασία της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ με τους Αγγλους.
    ΄
    Γίάννη Χατζηπαναγιώτου η πολιτική διαθήκη του Αρη, Κομνηνός Πυρομάγλου ο Δούρειος Ιππος. Για να ξέρεις απο ποιά πλευρά δέχεσαι κριτική μην κανεις το λάθος και με χαρακτηρίσεις αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ηλιάδη Τραπεζούντιε
    ο Καυκάσιος είναι πάνω απ' όλα φίλος και μετά ακάματος εργάτης στο εγχείρημα ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, που είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου, χωρίς διάθεση χειραγώγησης ή παραπληροφόρησης.
    Όσο γίνεται αυτό, μερικές φορές λέμε και την άποψή μας και η άποψη αντιμετωπίζεται με άποχη και επιχειρήματα.
    Το ιστολόγιο δδεν είναι στρατευμένο, δεν μάχεται καμία ιδεολογία και φυσίκά κανέναν Έλληνα.
    Από όσα είπες, χωρίς να σβήνω τα άλλα, συγκρατώ ότι αν χρειαστεί, οι αριστεροί θα πολεμήσουν για την πατρίδα με αυταπάρνηση.

    φιλικά και ποντιακά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν όταν είμαστε αδύναμοι! Όταν νιώθουν ότι είμαστε αποφασισμένοι δεν θα το κάνουν! Είμαι σίγουρος γιά αυτό!
    Σε εμάς εναπόκειται να απαντήσουμε στο ερώτημα: είμαστε αποφασισμένοι?
    Αυτό το ερώτημα με ταλανίζει χρόνια τώρα!
    Γιατί φοβάμαι ότι σήμερα, με την εθνική και κοινωνική αποδόμηση που φρόντισαν να δημιουργήσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια, δεν είμαστε οι Έλληνες του '40, τότε που οι Έλληνες είχαν κάτι βαρύ στα παντελόνια τους!
    Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη...
    Μπράβο Σάββα γιά το άρθρο σου!
    Κώστας "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Γιατί να μην μπορούμε εμείς οι Ελληνες του Πόντου να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο, να κάνουμε προτάσεις;"



    4:45,
    γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν Πόντιοι στην πολιτική;
    Να μην χαρακτηρίσω περαιτέρω τον τρόπο σκέψης σου!

    ΜΑΘΕ όμως, ότι η ιδιαίτερη καταγωγή του κάθε Έλληνα, δεν παίζει κανένα ρόλο.ΣΗΜΑΣΙΑ έχει το ποιόν του κάθε ανθρώπου ως πρόσωπο!


    "ανάγκη ίδρυσης ενός νέου κόμματος από Έλληνες Ποντίους"

    μάλιστα, ένα κόμμα όπου ο Πόντιος θα προωθεί αποκλειστικά τον Πόντιο,όπως το ΠΑΣΟΚ τον Πασόκο!
    Τι να σου πω,τώρα...

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Πόντιους,Κρητικούς,Πελοποννήσιους,Μακεδόνες,Μικρασιάτες,Ηπειρώτες κλπ,

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ,

    για να σώσουμε την Ελλάδα που μας έχει απομείνει και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !

    Αν σκέφτεσαι πρώτα ως Πόντιος και μετά ως Έλληνας,
    απλώς εξυπηρετείς τους ξένους που μας θέλουν διαιρεμένους
    και βλάπτεις το ελληνικό έθνος!

    αυτό θέλεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.