30/5/10

Τουρκία. Εννέα νεκροί σε διαφορετικά επεισόδια μεταξύ του στρατού και κούρδων ανταρτών

Εννέα άνθρωποι μεταξύ των οποίων τρείς τούρκοι στρατιώτες και τρείς δόκιμοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια μαχών του τουρκικού στρατού με κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, αναφέρθηκε από το στρατό και μεταδόθηκε από τα τουρκικά μμε.

Σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Σιρνάκ κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, ο στρατός συγκρούστηκε με κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων δύο τούρκοι στρατιώτες και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.Ενας ακόμη Τούρκος στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα του στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σιρνάκ.

Σε άλλες μάχες μεταξύ των δύο πλευρών σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Σιρτ δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν σε επίθεση των κούρδων ανταρτών κατά τουρκικής στρατιωτικής περιπολίας .Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό ακόμη καθώς ένας πολιτοφύλακας ο οποίος είχε τραυματιστεί σβαρά υπέκυψε στα τραύματα του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου μια άλλη ομάδα κούρδων ανταρτών επιτέθηκε με χειροβομβίδες στην επαρχία Αντάκια με αποτέλεσμα ένας φρουρός ιδιωτικής εταιρείας να σκοτωθεί και να τραυματιστεί ένας άλλος.Τέλος δύο ακόμα άτομα σκοτώθηκαν σε αιματηρά επεισόδια επίσης στην επαρχία Σιρνάκ.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,Firatnews.com

2 σχόλια:

  1. … άντε να τα χιλιάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε 7.00 Μακαρι! Αλλα γιατι μονο 1000? και 10.000 και 100.000 νεκροι τουρκοι στρατιωτες! Εχουν κοσμο για να τον στειλουν να τρωει πιλαφι και να ¨"βλεπει" τα ουρι του Ισλαμικου παραδεισου!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.