26/5/10

Η «ναυμαχία» της Γάζας αρχίζει

ΥΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ 700 ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ, ΑΠΟ 50 ΧΩΡΕΣ, ΣΕ 9 ΠΛΟΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΡΟΤΑ ΤΗΝ... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

Αντιμέτωποι με... ναυμαχία απειλών και φραστικών διαξιφισμών βρίσκονται οι κάπου 700 ακτιβιστές από 50 χώρες που ταξιδεύουν ήδη με ρότα προς τη Λωρίδα της Γάζας, επιβάτες και πλήρωμα στα εννέα πλοία του «Freedom Flotilla», του στολίσκου από την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Τουρκία που φιλοδοξεί να μεταφέρει μήνυμα ελευθερίας μαζί με πάνω από 5.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τον 1,5 εκατομμύριο αποκλεισμένο παλαιστινιακό πληθυσμό.

Δεν θα προσεγγίσουν καν τις ακτές της Γάζας, απειλεί το Ισραήλ, ταυτίζοντας το διεθνές εγχείρημα των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας, του Free Gaza Movement, με εκστρατεία υποστήριξης στη Χαμάς. Εχει οργανώσει ήδη ναυτική επιχείρηση για να σταματήσει τον στολίσκο στα διεθνή ύδατα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και να συλλάβει τους επιβαίνοντες ακτιβιστές. Ειδική μοίρα από 30 πλοία διαφόρων τύπων του ισραηλινού ναυτικού έχει συσταθεί. Ηδη, αρκετά από αυτά έχουν αποπλεύσει από το λιμάνι του Ασντότ στο νότιο Ισραήλ και περιπολούν στα ανοιχτά. Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει φροντίσει και για τη... φιλοξενία των εκατοντάδων ανθρώπων που προτίθεται να συλλάβει (!). Ετοιμες είναι και οι προκάτ στρατιωτικές εγκαταστάσεις ειδικού χώρου μαζικής κράτησης, επίσης στο Ασντότ.

«Δεν θέλουμε σύγκρουση...»
«Δεν πάμε να συγκρουστούμε με το ισραηλινό ναυτικό, αλλά για να στείλουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να άρουμε τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό», είπε χθες ο υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής, καθηγητής Βαγγέλης Πισίας.

Ομως, ένα ακόμα επεισόδιο διπλωματικής έντασης Τουρκίας - Ισραήλ είναι πιθανό, αφού τρία από τα πλοία φέρουν την τουρκική σημαία και έχουν αρματωθεί από την οργάνωση Insani Yardim Vakfi (ΙΗΗ - Ιδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας) της οποίας κύριος χρηματοδότης είναι το κυβερνών ΑΚΡ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για σαφείς λόγους προπαγάνδας, αφίσες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έχουν μοιραστεί και αναρτηθεί στα ισραηλινά πολεμικά πλοία. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν εντάσεις, πιστεύουμε ότι το Ισραήλ όπως και τα μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων θα συμπεριφερθούν συνετά», δήλωσε ο Μεχμέτ Νταβούτογλου.

«Το Ισραήλ είναι φανερά εναντίον όλων των διεθνών κινημάτων αλληλεγγύης», σχολίασε ο Φάουζι Μπαρχούμ, εκπρόσωπος της Χαμάς, η οποία απηύθυνε χθες έκκληση για σχηματισμό εθνικής επιτροπής υποστήριξης για την προσέγγιση του στολίσκου στο λιμάνι της Γάζας.
(Πηγές: ΑΠΕ, «Hurriet», «Haaretz», Ma'anNewsAgency,www.ynetnews.com,www.freegaza.org)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

31 σχόλια:

  1. Μήπως έπρεπε να περάσουν πρώτα από την κατεχόμενη Κύπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εληνοφωνοι Σαγιανιμ (ανωνυμως τωρα) ξαναχτυπησαν.
    Ρε σεις εβραιοι παρτε το χαμπαρι. Την στιγμη που θα ελευθερωθη η Παλαιστινη αυτοματα οι Τουρκαλαδες θα φυγουν απο την Κυπρο.
    Τοτε θα ελευθερωθη και ο κοσμος ολος. Και οι "τραπεζιτες σας" θα τρεχουν για καλλυμα.
    Οσο για το Κουμμουνια ρε βλαμμενοι εσεις ειστε οι εφευρετες του Κομμμουνισμου στην πρωην ΕΣΣΔ αλλα και οι εισαγωγεις του στην Ελλαδα.
    Τι ειναι εκεινο που δεν καταλαβαινετε;
    Τοσο πολυ σας εχουν αφιονιση οι ραβινοι σας; ωστε ναχετε τοση τυφλα;


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι που επιβεβαιώνομαι: από πέρσι έλεγα ότι η οργάνωση αυτή, ισούται με υποστήριξη στην Τουρκία.

    Και για να τελειώνουμε με τη δήθεν "ανθρωπιστική βοήθεια".
    Από το δικό του site:

    "Free Gaza is neither a "protest group" nor an aid agency. Our mission and our work are political. (...)
    focusing on humanitarian efforts alone is a form of complicity in Israel's malevolent quest to destroy the Palestinian people.

    The Palestinian people do not need charity. They need freedom and justice. These are our goals"

    http://www.freegaza.org/en/home/56-news/639-fg-update-and-call-to-action

    Και εδώ τί συμβαίνει με την (πραγματική) ανθρωπιστική βοήθεια:
    http://www.mfa.gov.il/MFA/HumanitarianAid/Palestinians/Increased_humanitarian_aid_Gaza_after_IDF_operation_Jan_2009.htm

    To 2009 η Δραγώνα συμμετείχε στην ελληνική αποστολή αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.
    http://indy.cc.ece.ntua.gr/newswire/apostol-sti-rafa-3

    Η Δραγώνα που δίνει μαθήματα δεοντολογίας στη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου:
    "Έχω υποχρέωση από τη θέση μου να υπογραμμίζω ότι οι δάσκαλοι οφείλουν να ασκούν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και να αφήνουν την πολιτική έξω από τις σχολικές τάξεις. Αποστολή των δασκάλων είναι να μαθαίνουν γράμματα στους μαθητές και να μην εμπλέκουν στην πολιτική τα μικρά παιδιά"
    http://rodopinews.gr/?p=6722

    Μόνο που η Δραγώνα "ξέχασε" ότι επιτρέπεται σε άλλες "ομάδες" (IQ Πιγκουίνου, ξέρεις ποιός συνδέεται με την συγκεκριμένη καμπάνια;)
    να χρησιμοποιούν τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ σχολεία για την προπαγάνδά τους (μόνο ο Χίτλερ και οι "παλαιστίνιοι" δηλητηριάζουν μυαλά παιδιών)

    Θαυμάστε πως προσπαθούν να στρατολογήσουν τα παιδιά σας για τα ακραία ισλαμικά συμφέροντα (βλ. Χαμάς) την ώρα που η Δραγώνα στοχοποιεί τη Χαρά Νικοπούλου

    http://enasxoleiogiatigaza.blogspot.com/

    Και δείτε και κάποιους από τους ακτιβιστές του "στολίσκου" πόσο ειρινικά ποζάρουν με AK-47 και τρομοκράτες, μέλη "μαρτύρων του αλ-ακσά"
    http://97.74.65.51/readArticle.aspx?ARTID=2601

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Omadeon....σίγουρα χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη. Μην καθυστερείς ούτε λεπτό. Απευθύνσου στον πλησιέστερο ψυχίατρο - ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νισάφι, ρε ομαδέων, κόψε την πρωινή τουλάχιστον! Μάθε να συζητάς σαν άνθρωπος με επιχειρήματα, άλλως σταμάτα να κουτσουλάς εδώ μέσα.
    Εσύ και το σινάφι των εβραιοφάγων έχετε καταντήσει γραφικοί. Άντε, τράβα να βάλεις κανένα χεράκι να βοηθήσεις τον κολλητό σου στην Σούδα, τώρα που οι "Εβραίοι" την έχουν κατακλύσει με την άσκηση που της έδωσαν και το όνομά του.

    Αυτές οι δήθεν ανθρωπιστικές βοήθειες, πίσω από τις οποίες κρύβεται όχι μόνο το βαθύ Ισλάμ, αλλά και οι ανθέλληνες αυλοκόλακές του, τα τσιράκια της Άγκυρας, που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την μιζέρια, δεν κοροϊδεύουν κανέναν πια.

    Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να βοηθηθούν και θέλουν να βοηθηθούν, αλλά είναι υπό κατοχή και φοβούνται να μιλήσουν και να κινηθούν ελεύθερα. Και κατακτητές τους δεν είναι οι "Εβραίοι", αλλά η Χαμάς και η Χεζμπολάχ που ασκούν πραγματική τρομοκρατία και δεν τους αφήνουν να τα βρουν με το Ισραήλ.

    Δεν είναι δυνατόν να κοροϊδεύει κανείς τους πάντες για πάντα, πώς να το κάνουμε δηλαδή; Κάποτε σε παίρνουν πρέφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. #Ειδική μοίρα από 30 πλοία διαφόρων τύπων του ισραηλινού ναυτικού έχει συσταθεί#
    #5 F-16 και 5 F-15 ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.#
    ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ?ΕΤΥΧΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗ?#ΔΗΜΗΤΡΗΣ#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΥΘΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ,Ο ΕΡΝΤΟΚΛΑΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΔΗΜΗΤΡΗ

    Καλά πού ζεις ρε φίλε, μας δουλεύεις;
    Φυσικά άσκηση κάνουν, τι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Galia αργησες!Επρεπε να "μπουκάρεις" πρωτη στο post και να "φας λαρυγγια"!Ακους εκει που θελουν ("οι κακοι κομμουνιστές")να γλιτωσουν απο την πεινα 1500000 "τρομοκρατες"!
    ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΩΡΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 26 Μαΐου 2010 3:49 μ.μ.
    Εβραιε, την συμβουλη σου φαινεται να την εχης αντιγραψη.
    Μην χανω και τον καιρο μου με σας.

    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    "Ανακοίνωσις:


    "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ"

    Βασιζόμενοι σε πολυετή εμπειρία με θετικότατα αποτελέσματα παρομοίων οργανώσεων σε Ευρώπη και Αμερική, ανακοινώνουμε την ίδρυση καί στήν Ελλάδα του "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ", που θα δέχεται άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας με σκοπό να μοιράζονται την εμπειρία τους, στη αντοχή του ανθρώπινου χαρακτήρα τους καθώς και την ελπίδα για μια ανθρώπινη συμπεριφορά μεταξύ τους αλλά και μέσα στην κοινωνία που ζουν. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας μας, η μόνη προϋπόθεση για την δωρεάν έγγραφη στην "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" είναι μια αυθόρμητη και δυνατή επιθυμία να σταματήσει κάποιος να σκέπτεται ότι ανήκει σε μια ανώτερη εβραϊκή φυλή.
    Ο βασικός αλλά και πρωταρχικός σκοπός της "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" είναι να βοηθήσει τους εβραίους να απαλλαγούν από κάθε αίσθηση της ανωτερότητας που έχουν, σε σχέση με τους συνανθρώπους τους και να αγκαλιάσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από την κληρονομιά, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή τη φυλή.
    Η "Εβραίος Ανώνυμος ΕΠΕ" πρόκειται να ακολουθήσει όσο το δυνατόν τα πρότυπα του επιτυχημένου μοντέλου του "Ανώνυμου Αλκοολικού" που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία με τους Αλκοολικούς σε Ευρώπη και Αμερική.
    Έχει αποδειχθεί μέσα από πολυετή εμπειρία ότι η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για τους εβραίους όσο και για τους αλκοολικούς είναι το να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα με τον εαυτόν τους.
    Πρέπει να ξεπεράσουν (οι Εβραίοι) έναν "κυκεώνα άρνησης" που υφίστανται καθημερινά, και επιβεβλημένα χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων τους για να ιαθούν από την "ψυχολογία της ανωτερότητας" που υποφέρουν και στην συνέχεια να βοηθηθούν στην επίλυση του σοβαροτάτου κοινού προβλήματος τους.
    Οι ομάδες διαλόγου θα περιλαμβάνουν όχι περισσότερα από 15 άτομα κάθε φορά, θα πλαισιώνονται δε από ειδικούς ψυχίατρους και ψυχολόγους οι οποίοι θα συμμετέχουν στην συζήτηση.

    Σας πληροφορούμε ότι αρχικά ανοίξαμε γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σκοπεύουμε την ίδρυση παρομοίων γραφείων σε Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα, Ροδο, Χανιά και άλλες Ελληνικές Πόλεις.
    Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποταθούν για περισσότερες πληροφορίες και έγγραφη στά Γραφεία μας:
    ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε!!! βέβαια !!! μόλις δούνε την αλογοουρά του κουράκη θα κλασουν μέντες οι εβραίες ..... Για τους εβραίους δεν λέω τίποτε.Γνωρίζετε ότι όλοι οι εβραίοι στα 18 υπηρετούν για 30 μήνες και οι εβραίες για 20 μήνες ;; Και απορώ πως εμείς οι κουράδες μιλάμε για τον στρατό τους.Αραγες σήμερα υπάρχουν ΣΕΟ;;;Και πόσοι περνάνε από την ορθοσκόπηση ;;Α!!! ναι πρέπει να πάνε στην PRIDE PARADE τα πουλάκια μου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πλαστογραφε με το ψευδωνυμο "Omadeon", μιλας σοβαρα περι "ανωνυμιας" (Δημοκριτος, 11 Μαΐου 2010 5:39 μ.μ., http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_3853.html) ;

    Και οι "ελληνομουτζαχεντιν" μαζι με τους ισλαμοφασιστες του τουρκικου ΑΚΡ, δεν ειρωνευονται βεβαια οταν μιλανε περι "διεθνες" ανθρωπιστικη βοηθεια, ετσι δεν ειναι;

    - Erdogan: "It’s not possible for a Muslim to commit genocide"
    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=a-muslim-can-never-commit-genocide-erdogan-defends-bashir-2009-11-08
    - Free Gaza και Σαχίν
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/free-gaza.html
    - Ianus, "Turkish flags on a mosque in Gazastan"
    http://www.danielpipes.org/comments/154188

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος 4:58 μμ:

    "Και κατακτητές τους δεν είναι οι "Εβραίοι", αλλά η Χαμάς και η Χεζμπολάχ..."

    Αγαπητέ(ή) μου, αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει οπωσδήποτε να δικαιολογήσεις την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών (με "οικισμούς", έποικους όπως στο βόρειο μέρος της Κύπρου κλπ), βρες τουλάχιστον κάποιο σοβαροφανές επιχείρημα, γιατί έτσι που το κάνεις απλά γελοιοποιείς τα λεγόμενά σου και δε μας αφήνεις να τα πιστέψουμε. Για να το καταλάβεις καλύτερα, συνειδητοποίησε ότι απευθύνεσαι σε πολίτες μιας χώρας που έχει ζήσει τη σκλαβιά και είναι σα να τους λες ότι τους προγόνους τους δεν τους καταπίεζαν οι Τούρκοι, αλλά οι διάφοροι οπλαρχηγοί και οι διάφορες Φιλικές Εταιρείες. Ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει να δεις την αντίφαση.

    Όσον αφορά τη βολική δικαιολογία για το βαθύ Ισλάμ, αυτή δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείς γιατί στρέφεται εις βάρος των όσων ισχυρίζεσαι. Βλέπεις, η Χαμάς παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα τα τελευταία 10-15 χρόνια. Τα προηγούμενα 50 όμως, δεν ήταν οι φανατικοί μουσουλμάνοι που πάλευαν για την εθνική τους απελευθέρωση, αλλά οι απόλυτα κοσμικοί, τύπου Αραφάτ, PLO κλπ. (παρεμπιπτόντως, την προηγούμενη δεκαετία, ανάμεσα στις πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν στο Ισραήλ, οι 3 έγιναν από Παλαιστίνιους που ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και όχι τίποτα "τρελλαμένοι Ισλαμιστές", άρα ο αγώνας τους είναι εθνικός και όχι θρησκευτικός).

    Καταλαβαίνεις τώρα γιατί το επιχείρημά σου περί φανατικού Ισλάμ δεν πείθει; Και το χειρότερο είναι ότι εκτός του ότι δεν πείθει, γυρίζει και σαν μπούμεραγκ εναντίον των λεγομένων σου και ο λόγος είναι απλός. Τα πρώτα 50 περίπου χρόνια οι Παλαιστίνιοι συνειδητοποίησαν (βίωσαν στο πετσί τους με πολλούς τρόπους για την ακρίβεια) ότι οι κοσμικοί εκπρόσωποί τους δεν μπορούσαν να τους απελευθερώσουν από την καταπίεση των Ισραηλινών και μοιραία στράφηκαν στους Ισλαμιστές, σαν τελευταία ελπίδα. Είναι ακριβώς η πολιτική του Ισραήλ (με συνεχείς εποικισμούς, μίνι γενοκτονίες στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου το '83 κλπ) που οδήγησε πολλούς Παλαιστίνιους στους Ισλαμιστές εκπροσώπους τους. Και τώρα βγαίνει το Ισραήλ "έκπληκτο" και λέει: "μα αυτοί είναι φανατικοί Ισλαμιστές, τι πράγματα είναι αυτά"...

    Γι αυτό σου λέω, αν θέλεις οπωσδήποτε να δικαιολογήσεις την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, βρες πειστικότερα επιχειρήματα την επόμενη φορά. Και αν είναι προσεκτικότερα επεξεργασμένα και όχι τόσο χονδροειδή, που ξέρεις, μπορεί και να μας πείσεις. Πάντως, για να μη νομίσεις ότι διαφωνώ σε όλα όσα λες, θα σου παραθέσω και κάτι από τα λεγόμενά σου με το οποίο συμφωνώ απόλυτα: "Δεν είναι δυνατόν να κοροϊδεύει κανείς τους πάντες για πάντα, πώς να το κάνουμε δηλαδή; Κάποτε σε παίρνουν πρέφα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. {Και απορώ πως εμείς οι κουράδες μιλάμε για τον στρατό τους.}

    Μάλλον θα μιλάς για τον εαυτούλη σου.
    Και φυσικά σ' έχουν πάρει πρέφα όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΙQ Πιγκουίνου

    Kαι ο Κεμάλ κοσμικός ήταν, αλλά αλλόθρησκους χριστιανούς έσφαξε.
    Δεν έσφαξε μουσουλμάνους.
    Ο τουρκικός εθνικισμός του Κεμάλ αφομοίωσε την θρησκευτική παράδοση των millet της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και την μετεξέλιξε ως απαραίτητο συστατικό για την τουρκική ταυτότητα. Δηλαδή, ο υπήκοος που δεν ήταν μουσουλμάνος ήταν αυτομάτως γ' κατηγορίας. Και φυσικά ποτέ δε θα είχε την "ευτυχία" να είναι Τούρκος.

    Κράτα αυτό ως δεδομένο αδιαπραγμάτευτο. Και πάμε στη Μέση Ανατολή.
    28 Μαΐου 1948, η Εβραϊκή Συνοικία της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ έχει πέσει ολοκληρωτικά στα αραβικά χέρια. Μέσα σε αυτήν, πολυάριθμες είναι οι αρχαίες Συναγωγές και το Δυτικό Τείχος του Ναού. Δηλαδή, τα ιερότερα μέρη του Ιουδαϊσμού.
    Αν δεν ήταν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, τότε γιατί κατέστρεψαν, έκαψαν, βεβήλωσαν, άλλοτε ισοπέδωσαν, άλλοτε έκαναν σταύλους τις Συναγωγές, τις Θρησκευτικές Σχολές και Βιβλιοθήκες;
    Γιατί ακόμα και τη Συναγωγή Avraham Avinu την έκαναν μάντρα με κατσίκες, πρόβατα και γαϊδούρια;
    Αν δεν ήταν θρησκευτικός ο πόλεμος γιατί έπρεπε να ξεθάψουν 38.000 τάφους από το αρχαίο Εβραϊκό Νεκροταφείο; Γιατί έπρεπε να το καταστρέψουν ολοσχερώς, γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα μάρμαρα για τουαλέτες ή για οικοδομικές πλάκες; Γιατί έπρεπε να ξεθάψουν και να σκορπίσουν τα κόκκαλα των νεκρών Εβραίων;
    Και αν δεν ήταν θρησκευτικός ο πόλεμος γιατί δεν άφηναν κανέναν Εβραίο για προσκύνημα στα ιερά μέρη και γιατί οι Χριστιανοί υπέστησαν διωγμούς και διακρίσεις;

    Ακόμα και ο ΟΗΕ τότε προσπάθησε να κυρήξει την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ως ανοιχτή πόλη και να σταματήσει την καταστροφή, χωρίς αποτέλεσμα.
    Η κτηνωδία και η βαρβαρότητα
    σταμάτησαν με την Απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο του 1967.

    Ωραία, τα λες σήμερα, IQ Πιγκουίνου, ότι ήταν "κοσμικός" και "πολιτισμένος" ο "αγώνας", αλλά θέλω πολύ να δω τί θα έλεγες, αν ξεθάβαν τα κόκκαλα της οικογένειάς σου.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνέχεια)
    Και ας περάσουμε στους φενταγίν, γιατί εσύ αυτούς προφανώς θεωρείς ως κοσμικούς. Υπήρχε μάλιστα και το σύνθημά τους: 'Πρώτα θα απελευθερώσουμε την "Παλαιστίνη" και μετά τον αραβικό κόσμο'.
    Αυτοί που τα έλεγαν αυτά, προφανώς ήταν η μειοψηφία εκείνων που ανήκαν στη ριζοσπαστική αριστερά. Όπως το PFLP που είχε ζητήσει την κατάργηση των αραβικών μοναρχιών -και των χασεμιτών... Και κάτι τέτοια που έλεγαν και έκαναν, είχαν ως αποτέλεσμα τον Μαύρο Σεπτέμβρη.
    Και έτσι δεν είδαμε καμιά κόκκινη επανάσταση σε αραβικά κράτη. Διότι ο μέγας εχθρός των κοσμικών ήταν και είναι τα αραβικά κράτη. Και όχι το Ισραήλ...

    Επίσης, οι φενταγίν ποτέ δεν υπήρξαν και δεν έδρασαν ως μια ενιαία ομάδα. Έτσι άλλοι ήταν είτε επιχορηγούμενοι των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, είτε του Ιράκ, είτε του Λίβανου, είτε άστα να πάνε. Και είναι λογικό να δρουν έτσι, διότι πως να ενωθούν, αφού δεν υπάρχει παλαιστινιακή ταυτότητα; Ποτέ δεν υπήρξε ούτε παλαιστινιακό κράτος, ούτε παλαιστινιακή γλώσσα, θρησκεία, μαγειρική, μουσική, Παράδοση... Είναι απλά άραβες.
    Αλλά ακόμα και η PLO γιατί λες με ευκολία, ότι είχε "κοσμικό" χαρακτήρα; Το 1964 που ιδρύθηκε δεν υπήρχαν τα "κατεχόμενα" εδάφη.
    Τί ήθελε, λοιπόν, η PLO;
    Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη, καλούσε για την καταστροφή του Ισραήλ και την δημιουργία μιας Παλαιστινιακής οντότητας-ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ!!! Όχι "κράτους", αλλά "οντότητας". Διότι οι Αιγύπτιοι (Γάζα) και οι Ιορδανοί (Ιουδαία-Σαμάρεια) δεν άφηναν για περαιτέρω... Και μάλιστα, διακήρυξαν ότι "η οργάνωση δεν ασκεί καμιά εδαφική κυριαρχία στη Δυτική Όχθη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, (ή) για τη Λωρίδα της Γάζας...

    Αυτά, λοιπόν, για τον δήθεν "εθνικοαπελευθερωτικό" αγώνα. Που δεν έκαναν οι ίδιοι. Και που έρχεσαι εσύ να το αμφισβητήσεις το 2010!
    Εξάλλου, το εάν πόσο κοσμικός ο Αραφάτ, αρκεί να θυμηθούμε ότι από την αρχή της τρομοκρατικής του πορείας, συνδέθηκε με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους (Αίγυπτος). Και έτσι εξηγείται η εχθρότητα του Αραφάτ για τον Νάσσερ, που ήταν διώκτης των Αδελφών Μουσουλμάνων...
    Συγγνώμη για το μακροσκελές, αλλά δεν είναι δυνατό να μένουν αναπάντητες κρίσεις και χαρακτηρισμοί που προσβάλλουν, την ώρα που λείπουν οι βασικές-στοιχειώδεις γνώσεις της Ιστορίας.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Galia, οσα "σεντόνια" και να στειλεις δεν πειθεις πλεον κανέναν!"Σε πηρε πρεφα" ακόμα και "η κουτσή Μαρίκα"!
    Και ο Μουσταφα Κεμάλ ήταν δικός σας "ντονμές"!Και αυτο δεν προκειται να αλλαξει, ακομα και αν "επιστρατευσετε" ολες τις "Ρεπούσαινες" και τις "Δραγώνες" που διαθετει αυτη η χωρα!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μίνωα,
    Η Δραγώνα είναι δική σας, 100%. Κόκκαλο παπανδρεϊκή, φιλότουρκος, ισλαμολάγνος και υποστηρίκτρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.
    Όσο για τον Μουσταφά Κεμάλ, επιμένεις ότι είναι ηλίθιοι τα εκατομμύρια Τούρκων που τον λατρεύουν ως ΑΤΑΤΟΥΡΚ και είσαι ο εξυπνάκιας που ξέρεις τη "μυστική" καταγωγή του...
    Τελικά, έβγαλα και άλλο συμπέρασμα για τον αντι-σημιτισμό: Συνοδεύεται και από ανοησία και από μεγαλομανία
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Galia
    27 Μαΐου 2010 10:04 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΔΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΗΧΟΥΣ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΓΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφήστε μας πια με την Αραπιά. Ας βοηθήσουν οι Άραβες λεφτάδες και οι Τουρκοι. Εμείς δώσαμε... πολλά... και εισπράττουμε να μην πω τι από το Ισλάμ... Εγώ ξέρω ότι στο μεσοπόλεμο η μάνα μου δούλευε με Εβραίες στα ίδια καπνεργοστάσια της Σαλονίκης δίπλα δίπλα σαν αδελφές με τα ίδια μεροκάματα και την ίδια φτώχεια και μοιραζόταν μαζί τους το ξεροκόμματο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί ;;; Υπάρχει αντίρρηση και αντίλογος για την προέλευση του κεμάλ;;; αφού το ονομά του είναι στο μαθητολόγιο του σχολείου των ντονμέ,όπου καθώς γνωρίζετε ΜΟΝΟΝ ντονμέ-δες μαθήτευαν.Και οι πλέον εξέχοντες της Θεσσαλονίκης ντονμέ-δες ήταν .Είναι κακό αυτό ;;;Αφησαν και μερικές βίλες με όνομα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (πολίτης-οπλίτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Galia, συνεχιστε(εσυ και τα υπολοιπα "αδελφακια" σου) να συγχέετε τον ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΜΟ με τον "αντισημιτισμο"(που ως ορος ειναι περα για περα αδοκιμος καθοτι και οι Αραβες ειναι ΣΗΜΙΤΕΣ)και σιγουρα θα "προκόψετε"!
    Μπορεις ομως να μας εξηγήσεις κάτι;Ο Μουσταφα Κεμαλ υπο ποιαν "ιδιότητα" κατεσφαξε τους Ελληνικους πληθυσμους της Μ.Ασίας; Ως μουσουλμάνος, η ως "ντονμές"(επισημως βεβαια ηταν ΦΑΝΑΤΙΚΑ αθεος, αλλα αυτο αποτελει ακομα μια "σκοτεινή" παραμετρο της ζωης του η οποια χρηζει περαιτερω ερευνης);
    Ιδου και καποια links περι Σημιτών και Εβραιων:

    http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82

    http://www.ardin.gr/node/198

    Και η αναφορα μου στις "Ρεπούσαινες" και στις "Δραγώνες" δεν ειχε να κανει με τα προσωπα, αλλα με αυτο που αντιπροσωπευουν!Δηλαδη τον ρεβιζιονισμό της ιστορίας, που αν "ακονίσεις" λιγο την μνημη σου θα θυμηθεις οτι χρηματοδοτης της εκδοσης εκεινου του απίθανου τερατουργήματος που η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να περασει ως "Βιβλιο ιστοριας της Στ' δημοτικού", υπηρξε ΠΑΛΙ ενας δικός σας(η μηπως αμφισβητεις και την προέλευση του Soros;)!

    Και διαβασε προσεκτικα αυτα που γραφει ο (πολιτης-οπλιτης)Α.Λ. απο την Θεσσαλονίκη!Ειναι πολυ κατατοπιστικά!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Galia ξεχασα να γραψω οτι οποιαδηποτε ενσταση εχεις περι της αληθους καταγωγης του Μουσταφα Κεμαλ να την απευθυνεις πρωτα στον κο Καλεντερίδη!Αλλωστε βασει των παραπανω θεσεων σου, φαινεται οτι και αυτος ανηκει στην κατηγορία των "ανόητων" και "μεγαλομανών"!

    http://el-pontos.blogspot.com/2009/04/blog-post_09.html


    Μίνως.
    Υ.Γ."Κοπανα μας" τωρα καμια 500ρια "σεντόνια" ανα δευτερόλεπτο για να μας καταπλήξεις!Α και να μην ξεχασεις την "καραμελα" του "αντισημιτισμού"!Βαλε και τον "Σιδηρούντιο" στο κόλπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μίνωα,

    Ο ρεβιζιονισμός της Ιστορίας δεν είναι μια μόδα ή κάτι αφηρημένο. Είναι ένα εργαλείο, που εξυπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων που κάποιοι ονειρεύονται. Και αυτή περιλαμβάνει στο μενού της και τον Νεο-Οθωμανισμό. Η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για αυτόν. Γιατί μας έχουν δεδομένους, λόγω διείσδυσης-διάβρωσης-εσωτερικής κατοχής, όπως θέλεις πες το. Η ηγεσία μας είναι φιλότουρκη, και στο εσωτερικό της χώρας έχει φυτευτεί πλέον -ΠΑΡΑΝΟΜΑ- όχι μια, αλλά πολλές τουρκικές μειονότητες.

    Το Ισραήλ, όμως, είναι στο στόχαστρό των φιλότουρκων και των ρεβιζιονιστών της Ιστορίας. Αν το σκεφτείς, θα δεις ότι έχω δίκιο.
    Ο δε Σόρος είναι φανατικός εχθρός του κράτους του Ισραήλ. Ενδεικτικά:
    http://www.americanthinker.com/blog/2007/05/the_soros_pincer_move_on_israe.html

    http://www.solomonia.com/blog/archive/2009/11/the-j-street---goldstone---soros-connect/

    http://archive.newsmax.com/archives/ic/2006/10/17/155154.shtml


    Α.Λ.
    Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω ότι πίσω από κάθε αντι-σημιτικό ψευδο-επιχείρημα κρύβεται μαι φιλο-τουρκική θέση.
    Ο Μουσταφά Κεμάλ καταγόταν (τουλάχιστον από τη μεριά της μάνας του) από ΑΓΡΟΤΙΚΗ οικογένεια. Και φυσικά δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
    Με το να λες ότι ήταν ντονμέ, αυτομάτως συμμερίζεσαι ότι προερχόταν από ΑΣΤΙΚΗ οικογένεια, ότι είχε "ευγενή" καταγωγή και κυρίως ότι γεννήθηκε στο γνωστό σπίτι της Θεσσαλονίκης, "στου Κεμάλ το σπίτι"...
    Και ποιόν εξυπηρετεί αυτή η εκδοχή; Φυσικά, τους Τούρκους.


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Η ηγεσία μας είναι φιλότουρκη..."


    Σαφως και ειναι ετσι αλλα σου περασε ποτε απο το μυαλό οτι πιθανόν να εκτελουν "ανωθεν" εντολές;Με δεδομενο το γεγονος οτι ειναι απογονοι των Φαναριωτων(των πρωτων δηλαδη πολιτικάντηδων του νεου Ελληνικου εθνικου κρατους), πιστευω οτι εχουν μαθει καλα τον ρολο τους(το πως δηλαδση να "κυπτουν αυχενα" στον κατα περίπτωσιν αφέντη)!Και μιας που χαμηλωσαν οι τονοι και μπορουμε να κουβεντιασουμε σε πεπολιτισμένο επίπεδο,για πες μου ποια ειναι η αποψη σου για τις λεγόμενες "πολυπολιτισμικές" κοινωνίες;Θα πρεπει η Ελλαδα να χασει(αν δεν τον εχει ηδη χασει) τον εθνικό της χαρακτηρα η όχι;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Δημοκρατία λειτουργεί μόνο με συνθήκες συνοχής. Οπότε, δεν πιστεύω στις πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες. Στην Ευρώπη. Και η εξύμνηση του πολυ-πολιτισμού είναι το χαριτωμένο περιτύλιγμα
    για τους στυγνούς μισάνθρωπους, διεστραμμένους μεγαλομανείς και εγκληματίες που ονειρεύονται δούλους, γκέτο, ολοκληρωτισμό και εξαθλίωση.

    "Θα πρέπει η Ελλάδα να χάσει τον εθνικό της χαρακτήρα ή όχι;"

    Για κανέναν λαό δε θα ευχόμουν να χάσει τον εθνικό του χαρακτήρα.
    Πολύ περισσότερο για την Ελλάδα. Που είμαστε ο Νους της Ανθρωπότητας.
    Και που είναι τόσο βαριά η Ιστορία μας, που όλοι οι Έλληνες είναι σα να έχουμε ένα συμβόλαιο αίματος: Χιλιάδες πέθαναν όχι από γηρατειά στο κρεβάτι τους, αλλά όρθιοι, αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία τους, για την Ελευθερία μας.

    Και εμείς τί κάναμε; Πετάξαμε τη σημαία της πατρίδας μας, βαφτήκαμε μέχρι μυελού οστέων με τα κομματικά χρώματα, γίναμε φιλοναζί φτύνοντας τους αγώνες των παπούδων μας, γίναμε φιλότουρκοι φτύνοντας τους αγώνες των προ-παπούδων μας. Και ζαρώσαμε στην γωνίτσα μας, με τον μπαμπούλα της οικονομο-τρομοκρατίας, επειδή έτσι μας διέταξαν οι πράσινοι και οι μπλε νταβατζήδες μας: να ψοφήσουμε ήσυχα. Αθόρυβα.

    Σαν μισο-κοιμισμένοι, σαν υπνωτισμένοι, σαν παρασυρμένοι από κάποιον μαγικό αυλό, βαδίζουμε με τα δικά μας πόδια στον γκρεμό.
    Στον γκρεμό της ξεφτίλας. Και όχι του Ζαλόγγου.
    Έχοντας ξεχάσει, ότι οι άλλοι μπορούν να σου πάρουν, μόνο αυτά που εσύ ο ίδιος έχεις παραδώσει.

    Galia

    -Μίνωα, θα ήθελα να σκεφτείς κάτι για τον αναθεωρητισμό της Ιστορίας. Που πλήττει χώρες που προέρχονται από αρχαία έθνη: Ελλάδα, Κουρδιστάν, Ισραήλ. Μήπως πίσω από όλες αυτές τις επιθέσεις υπάρχει ένας κοινός εχθρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 6:09 Galia γεννήθηκε κοντά στον Λανγκαδά αλλά μεγάλωσε στο σπ'ιτι του θείου του στην σημερινή Αποστόλου Παύλου (όπου εγινε η γνωστή προβοκάτσια της βόμβας το 1955; απο τον τότε φύλακα του προξενείου και νυν νομάρχη Σμύρνης).Και μην ξεχνάς οτι το τουρκικό γκουβερνο ,έκτοτε, εβαιοκρατείτε ,ή τουλάχιστον έχει πολλούς εβραϊκής θρησκείας.Και ο μεγαλοεπιχειρηματίας τζεν; εβραίος είναι.Και ποιος σου είπε ότι εβραίοι ηταν μόνο πλούσιοι;;;Την φτωχεια την μοιραζόμασταν όλοι. Βέβαια οι πλούσιοι πλούσιοι, πλούσιοι. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 6:33, Α.Λ.

    Συμφωνώ για τον τόπο γέννησης στον Λαγκαδά. Ξέρω για το σπίτι, έχω ζήσει-σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη.
    Θέλω να σε ρωτήσω μόνο για αυτό που έγραψες, για τ' ότι οι Εβραίοι συμμετείχαν στην τουρκική διοίκηση τότε;
    Δε νομίζω ότι αυτό ήταν καν δυνατό.
    Απλά με τα millet και με την εφαρμογή των Τanzimat υπήρξε αποσυγκέντρωση και κάποια αυτονομία στις τοπικές μη μουσουλμανικές κοινότητες.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμμετείχαν και στην τουρκική διοίκηση!
    Και το σημαντικότερο, είναι ότι ειδικά, η εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης, απολάμβανε από τα μέσα του 16ου αι., το προνόμιο να είναι müsellimlik, δηλαδή υπαγόταν διοικητικά απευθείας στην Υψηλή Πύλη.
    Ή νομίζεις ότι μίλησαν ποτέ οι Σαλονικιοί Εβραίοι τούρκικα, παρόλο τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αντιθέτως, ελληνικά έμαθαν αμέσως. Και το λέω γιατί ξέρεις τί λένε στη Θεσσαλονίκη: ότι λόγω γλώσσας έπαθαν ό,τι έπαθαν...
    Επιστρέφοντας, το θέμα μας, νομίζω ότι γίνεται κατανοητό
    γιατι ο ισχυρισμός για εβραϊκή συμμετοχή στην τουρκική τοπική διοίκηση, είναι εντελώς αβάσιμος. Και νομίζω και εκ του πονηρού. Μου μοιάζει σαν εκ των υστέρων δικαιολογία... ξέρεις, για το ζήτημα που ανέφερα πριν.
    Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις. Η εκτίμηση είναι δεδομένη.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Μήπως πίσω από όλες αυτές τις επιθέσεις υπάρχει ένας κοινός εχθρός;"


    Galia εγω αν θελεις μπορω να συμφωνησω εκατο φορες με αυτην σου την θεση, αλλα πες μου σε παρακαλω ποιοι εξυπηρετούνται απο αποψεις σαν την παρακατω;Οι Ταταροι,οι Τσετσένοι, οι Πακιστανοί, οι Γεωργιανοί, η οι Αφρικανοί;Πως ειναι δυνατον να θεωρησουμε ασχετους με το θεμα καποιους οι οποίοι σπαταλουν τεραστια ποσα "λαδωνοντας" τους διαφορους προθυμους ρουφιανους(οπως την συγκεκριμενη σκρόφα),αν δεν εχουν οι ιδιοι συμφερον(ισως γεωπολιτικό)απο την διασπορα μιας τετοιας εξωφρενικής αποψης; Και μετα εκνευριζεσαι που εκνευρίζομαι και μου επιτιθεσαι με την γνωστη "καραμελα" του "αντισημιτισμού"!Τι να κανω οταν βλεπω τετοια δημοσιευματα;Να κλεινω τα ματια και να λεω οτι "δεν τρεχει τιποτα";

    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/
    id/591580c9-7a7e-4275-a66b-f25604d32f28

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=4236858

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μίνωα,

    Εγώ νομίζω ότι εδώ και καιρό έχουμε καταφέρει να διαλεγόμαστε κόσμια :)

    Αυτό που λες για την Κρήτη, ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ και ΤΡΑΓΙΚΟ. Και ειλικρινά, δεν είναι "Εβραϊκής" προελεύσεως. Τουλάχιστον, με αυτά που γνωρίζω. Και το Ισραήλ κάνει αγώνα για αρχαιολογικές ανασκαφές και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.
    Και υπάρχουν πολλές θεωρίες για το ποιοί ήταν οι αρχαίοι Φιλισταίοι. Σε καμιά, όμως, περίπτωση δεν ήταν σημιτικό φύλο. Δες εδώ:
    http://www.jstor.org/pss/3156981
    και εδώ:
    http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

    "οι Φιλισταίοι ήταν μη-σημίτες από την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και την Μικρά Ασία". Μετά αναφέρει την Κρήτη ως κοιτίδα αυτών των μη-σημιτικών πληθυσμών και μάλιστα ότι η Γάζα λεγόταν Μινώα, από τους Μινωίτες. Και φυσικά αναφέρεται στην Πεντάπολη, τις πέντε κύριες πόλεις της σημερινής Λωρίδας της Γάζας.
    Και φυσικά οι σημερινοί "Παλαιστίνιοι", όρος κατασκευασμένος μετά το 1967 για τους άραβες της περιοχής που οι ίδιοι ονόμαζαν ως Νότια Συρία (λεπτομέρειες άλλη φορά), δεν έχουν καμιά σχέση με τους τότε Φιλισταίους.

    Εγώ, όμως, στέκομαι σε μια ανακρίβεια του "έθνους", το οποίο μιλάει για Εβραίους Μινωίτες. Μόνο που η κυρία δεν μιλάει για Εβραίους, μιλάει για Σημίτες. Και όπως ξέρουμε Σημίτες είναι και οι άραβες. Αν αυτό το συνδιάσω με την κοτσάνα που έλεγε ο Αραφάτ ότι και καλά οι άραβες της "παλαιστίνης" έχουν αρχαία κρητική καταγωγή, τότε καταλαβαίνω ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν να αναθεωρήσουν την Ιστορία και να μετατρέψουν την Κρήτη σε κοιτίδα των αράβων! Οπότε βγαίνουν διπλά κερδισμένοι ως διπλά θύματα. Διότι το "κακό" Ισραήλ τους κυνήγησε δυο φορές: Και τότε και σήμερα.

    Και το "έθνος" πετάει τη λάσπη περί Εβραίων ώστε οι τυχόν αντιδράσεις να έχουν τους Εβραίους για στόχο και όχι τους πραγματικούς ενόχους. Πάλι δηλαδή, το κέρδος είναι διπλό!

    Και σκέψου ότι η αναθεώρηση της Ιστορίας, εκφράστηκε άριστα από τον Αραφάτ. Ο οποίος είχε πει και τα φοβερά:
    " Ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος πρόγονός μας" και
    "Ο Αβραάμ ήταν ένας Ιρακινός"

    Πάντως, είναι τραγικό: Τα άτομα θέλουν κρέμασμα. Διότι δεν ξεπουλάνε μόνο το Παρόν και το Μέλλον μας. Ξεπουλάνε και την Ιστορία της Ελλάδας.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.