31/5/10

«Το Ισραήλ θα πληρώσει τις συνέπειες»

«Βράζει» η Τουρκία για την ισραηλινή αιματηρή επιχείρηση
Χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης Φωτογραφία: Reuters


Αγκυρα, Τουρκία.Ραγδαία όξυνση και «ανεπανόρθωτες συνέπειες» στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας φέρνει η αιματηρή ένοπλη επίθεση του ισραηλινού ναυτικού σε πλοία τα οποία μετέφεραν εφόδια στη Γάζα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα επιβαίνοντες στα πλοία.

Τα νέα από την αιματηρή επιχείρηση στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara προκάλεσαν έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας. Φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και ζήτησαν την απελευθέρωση των πλοίων, αλλά και την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Γάζα.

Αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του Ισραηλινού πρέσβη, άλλοι στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία διαδηλώνουν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία Ταξίμ.

Ήδη το Ισραήλ προειδοποίησε τους πολίτες του να μην μεταβαίνουν στη Τουρκία, για να μην γίνουν στόχος επιθέσεων εναντίον τους. Στους Ισραηλινούς που διαμένουν στην Τουρκία συνιστά το αρμόδιο ισραηλινό γραφείο να μένουν σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στα κέντρα των πόλεων και σε μέρη όπου γίνονται διαδηλώσεις και να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Δείτε την προειδοποίηση του ισραηλινού Ναυτικού προς το τουρκικό πλοίο Mavi Marmara


Στην πρώτη αντίδραση για τα γεγονότα η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας επειγόντως εξηγήσεις. «Η κατάληψη είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει καταδικάζοντας «τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ».

«Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», τονίζει η ανακοίνωση που αναφέρει ακόμα ότι «το Ισραήλ θα χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς».

Εσπευσμένα επέστρεψαν από την Αίγυπτο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελίου, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ αλλά και ο υπουργός Άμυνας Γκιονούλ που βρισκόταν στη ΠΓΔΜ, αντίστοιχα. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μάλιστα ότι ακυρώνονται προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ ενώ κλήθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις.
In.gr

21 σχόλια:

  1. Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010
    Σεραφείμ: Καταγγέλλουμε το διαρκές έγκλημα του Σιωνιστικού Εβραϊκού Κράτους
    Η ειδεχθής δολοφονική επίθεσις με αθώα θύματα της Σιωνιστικής Εβραϊκής Κυβέρνησης εντός των διεθνών χωρικών υδάτων κατά αόπλων ειρηνικών ακτιβιστών, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας αποτελεί έγκλημα που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.
    Η άμεση υποχρέωσις της Κυβέρνησής μας, διερμηνεύουσα το κοινό αίσθημα του λαού μας, είναι να καταδικάσει απεριφράστως και μετά σκληρότητος τη Σιωνιστική Κυβέρνηση του Ισραήλ και τις τρομοκρατικές, άθλιες και εγκληματικές πρακτικές της. Ο δε Πρωθυπουργός μας και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επιβάλλεται να συμβάλλει στην διεθνή καταδίκη των κακουργηματικών κατά του διεθνούς δικαίου και της ανθρωπότητος αδικοπραγιών της Σιωνιστικής Ισραηλινής ηγεσίας.
    Αποδεκνύεται πασιδήλως δυστυχώς, ότι το Σιωνιστικό Εβραϊκό Κράτος ακυρώνει εμπράκτως την τιμή και τον σεβασμό που οφείλει η διεθνής κοινότης στην μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εφ’ όσον μιμείται και εφαρμόζει απολύτως τις εγκληματικές, κακουργηματικές και άθλιες πρακτικές του Γερμανικού φασιστικού τέρατος.
    Η ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει η Σιωνιστική Κυβέρνηση του Ισραήλ με πάτρονα την Αμερικανική υπερδύναμη στα διεθνή φόρα, αποδεικνύεται από την παρατεινόμενη κατοχή των αραβικών εδαφών και το πυρηνικό οπλοστάσιο που διατηρεί την στιγμή που σχετική προσπάθεια εξοπλισμού του γειτονικού Ιράν αποτελεί αιτία πολέμου δια την διεθνή κοινότητα.
    Καταγγέλλουμε το διαρκές έγκλημα του Σιωνιστικού Εβραϊκού Κράτους και καλούμε την Κυβέρνησή μας, αντί της αχρώμου και αναμικής σχετικής ανακοινώσεώς της, να προβή σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την πλήρη και ουσιαστική καταδίκη της Σιωνιστικής Εβραϊκής ηγεσίας και την άμεση παραπομπή της στο διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + Ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΑΝΤΕ ΒΑΡΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Ή ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ή ΣΤΟ ΝΑΤΟ...
    ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ''ΜΙΚΡΟ'' ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ...
    ''ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ''
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΗΜΙΒΑΡΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση προς τον σεβ. Μητρ. Πειραιώς : πόσους μουσουλμάνους έκανε Χριστιανούς η Εκκλησία τα τελευταία 1300 χρόνια, και πόσοι Χριστιανοί έγιναν Μουσουλμάνοι το ίδιο διάστημα; Μήπως η αναλογία είναι 1:100000000 υπέρ των Μουσουλμάνων; Τότε πως εξακολουθεί ο μέγαλος εχθρός σας να είναι οι Εβραίοι, όπως ήταν την εποχή που τους σφάζατε μαζί με τους πολυθεϊστές; Εκεί έχετε μείνει ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti sachlamares lei aftos o Mitropolitis; As kratisi ti gnomi tou gia ton eafto tou! I mipos skopevi na pari tin tourkiki ipikootita gia na gini Patriarchis;
    pou itan ke ine i symparastasi ton mousoulmanon apenanti se mas;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:17,

    ποια είναι η πηγή σου;
    εκτός αν είσαι ο ίδιος ο Μητροπολίτης,γιατί η μόνη υπογραφή του κειμένου είναι "Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + Ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιώργο σιδηρούντιε,

    το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι δεν λέει πουθενά ότι οι Εβραίοι είναι ο μεγάλος εχθρός.Μιλά απλώς για το συγκεκριμένο γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει ως ειδεχθή δολοφονική επίθεση και μετά μιλά για την κυβέρνηση της Ελλάδας.

    Μη γράφεις ό,τι να 'ναι και μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιδηρούντιε υπερέβης τα εσκαμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα παρακαλούσα τον Σιδηρούντιο να μην μάς προκαλεί με το μένος του κατά της Ορθοδοξίας. Δεν θα ανεχτούμε πόλεμο κατά των ιερών και οσίων μας. Μάς άκουσες εμάς να λέμε τίποτε για τους 3 τουλάχιστον αιώνες διωγμών κατά του χριστιανισμού;
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστος ο Γιωργος, δυστηχως με τετοια μυαλα μπηκαμε στον 21 αιωνα και γιαυτο η σφαλιαρες δεν σταματανε να ερχονται απο παντου.
    Η επιχειρηση των Ισραηλινων ητανε μονοδρομος απο την στιγμη που πεσανε στην παγιδα των Αμερικανικων και Τουρκικων μυστικων υπηρεσιων. Το ασχημο ειναι οτι και αρκετοι Ελληνες συμμετειχανε ηθελημενα ο αθελα.
    Και το κακο ειναι οτι τα γιουσουφακια που μας κυβερνανε το περιμενανε για να ερθουν σε συγκρουση με το Ισραηλ που ειναι ισως το μοναδικο ισχυρο κρατος μαζι με την Κινα οικονομικα και πολιτικα που μπορει και θελει να μας βοηθησει λογω κοινων συμφεροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μας κανουν αναφωρα για τους χριστιανους της Παλαιστινης,Λιβανου,Συριας,Αιγυπτου και Κυπρου μας. Ταλως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + Ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    είναι ένας καραγκιόζης, ο οποίος θέλει να έχει λόγο επί παντός επιστητού. Το γεγονός και μόνον ότι έστειλε επιστολή στην βασίλισσα της Αγγλίας κάνοντάς της συστάσεις, αποδεικνύει περί τίνος φαιδρού υποκειμένου πρόκειται. Δέστε τα παρακάτω και κρίνετε μόνοι σας για τι καλάμι μιλάμε:

    Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι

    Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Εξοχώτατον Πρέσβη

    Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μεγαλειοτάτην

    Σφοδρός αντισημίτης και ακόμη σφοδρότερος πολέμιος των "μασώνων", απορώ αν ασχολείται καθόλου με την μητρόπολή του και τους εκεί δεινοπαθούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τον Χρίστο,
    Δεν μας συμφέρει καθόλου αυτή η ιστορία και η όλη ενίσχυση της Τουρκίας.
    Απαράδεκτα τα σχόλια περί Σιωνισμού και άλλων ανοησιών.
    Εδώ βαρκούλες (Ελλαδίτσες) χάνονται....
    Καθαρά για τα Ελληνικά συμφέροντα πρέπει να επιδιώξουμε την συμμαχία με το Ισραήλ.
    Είναι λάθος μας η ακύρωση της άσκηςη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι οβριοι επι το εργον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε πολλους ετσουξε ο κολος απο τα λεγομενα του πειραιως .τους συμβουλευω να πευθυνθουν στον στραους να τον κανει ντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "σε πολλους ετσουξε ο κολος απο τα λεγομενα του πειραιως .τους συμβουλευω να πευθυνθουν στον στραους να τον κανει ντα."

    Οι εβραιοι ηταν παντα εχθροι του Χριστιανισμου (και του Ελληνισμου) φιλε μου.
    Φανεροι ή κρυφοι. Και δεν χανουν ευκαιρια να το δειξουν σχολιαζοντας εστω και με "Χριστιανικα" ψευδωνυμα.
    ΠΧ. ριξε μια ματια στο Χολλυγουντ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!
    Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ":ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΦΤΥΣΙΜΟ,ΑΛΛΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ.

    ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ,ΟΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ....ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ...ΧΑΙΦΑ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "...με το Ισραηλ που ειναι ισως το μοναδικο ισχυρο κρατος μαζι με την Κινα οικονομικα..."


    Christos, θα πρεπει να εμπλουτισεις την database σου με νεα δεδομένα!
    Ειναι δυνατον να θεωρεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ 400% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ;
    Ειπαμε καλη η "Ισραηλολαγνεία", αλλα ορισμένοι εχετε ξεφυγει πολύ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάλλον δεν διαβάσατε οτι τόσοι (14;;;) μητροπολίτες από την Κρήτη-που ανήκει στο πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως- ήταν στην Πόλη και έκαναν τα χαρτιά τους για να γίνουν τούρκοι υπηκοοι.Και ο νυν προκαθήμενος είναι εφ.αξιωματικος του τουρκικού στρατού.Αυτά για να μην κατηγορείτε άλλους οτι υπερέβησαν τα εσκαμμένα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και ο μουφτής της Ξάνθης είναι Έλλην υπήκοος. Αυτό δεν τον κάνει και Έλληνα. Ομοίως δεν κάνει τούρκους και τους ιεράρχες της Κρήτης. Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς ένα ευχάριστο γεγονός (η αντιπαράθεση τουρκίας-ισραήλ)μπορεί να δημιουργεί ελληνικό εμφύλιο πόλεμο εδώ μέσα. Θα απαλλαγούμε ποτέ ως Έλληνες από τα γνωστά αρνητικά εθνικά μας σύνδρομα (διχόνοια, κλπ); Σε σένα απευθύνομαι ανώνυμε. Ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσωπικά δεν θα με πειραζε καθόλου αν στον θρονο του Οικουμενικού Πατριαρχειου Κωνσταντινουπόλεως εβλεπα εναν Κρητικό! Ηδη ο Αλεξανδρειας και πασης Αφρικής ειναι δικός μας, ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι εγώ θα ήθελα έναν Κρητικό Πατριάρχη, νά 'ναι Σφακιανός, νά 'χει γιαταγάνι κάτω από το ζωστικό και να ξέρει να χορεύει τον Χορό του Σήφακα.

    Πότε θα κάνει ξαστεριά
    πότε θα φλεβαρίσει
    να πάρω το ντουφέκι μου
    την όμορφη πατρόνα
    να κατεβώ στον Ομαλό

    Ζήτω η Ελλάς, ζήτω το Ελληνικό Έθνος.

    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.