17/5/10

«Βέλη» της τουρκικής αντιπολίτευσης προς τον Τ. Ερντογάν

Για τη στάση του στο θέμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη στάση του στο θέμα του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και τις θέσεις που ανέπτυξε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.Μεταξύ άλλων, επίθεση στον Τ. Ερντογάν εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Ονούρ Οϊμέν.

Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι "δεν αποκόμισε τίποτε προς όφελος της Τουρκίας", κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.Τόνισε δε, ότι "πίσω από την πολιτική αλλαγή του Ερντογάν κρύβεται η προσπάθειά του να εξασφαλίσει την υποστήριξη του έξω κόσμου προς την κυβέρνησή του".Παράλληλα, επέκρινε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό για τη στάση του απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.Όπως είπε, "απομακρύνεται από την πολιτική, που ακολούθησε η Τουρκική Δημοκρατία από την εποχή ακόμη της Συνθήκης της Λωζάννης".
Σύμφωνα με τον Οϊμέν, "μια τέτοια κίνηση είναι λάθος από την άποψη των συμφερόντων της χώρας".

Σχετικά με την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, ο Οϊμέν επανέλαβε τη δήλωση Ερντογάν ότι ο συγκεκριμένος προσδιορισμός "δεν ενόχλησε τους προγόνους μας, γιατί να ενοχλήσει εμένα" και διερωτήθηκε: "Ο Ατατούρκ, ο Ινονού και οι κυβερνήσεις της Δημοκρατίας δεν είναι δικοί του πρόγονοι; Πρόγονοί του είναι μόνο οι Οθωμανοί;"
Ανέφερε αόμη ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα ανοίξει και πάλι τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης."Βέλη" κατά του Τ. Ερντογάν εξαπέλυσε και το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ερόλ Βουράλ επέκρινε τον πρωθυπουργό για το θέμα της Οικουμενικότητας σχολιάζοντας ότι με τις δηλώσεις του ενθαρρύνει «όσους έχουν βλέψεις πάνω στην Τουρκία».

Εξάλλου, ποικίλα σχόλια στον Τύπο της γείτονος χώρας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Τ. Ερντογάν δεν συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή.Σε δημοσίευμά της η Χουριέτ, θέτει το ερώτημα: "ο Καραμανλής ήταν μάρτυρας στο γάμο της κόρης του κ. Ερντογάν. Μεταξύ τους υπήρχε μια στενή φιλία, γιατί δεν συναντήθηκαν;"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. [ο Οϊμέν διερωτήθηκε: "Ο Ατατούρκ, ο Ινονού και οι κυβερνήσεις της Δημοκρατίας δεν είναι δικοί του πρόγονοι; Πρόγονοί του είναι μόνο οι Οθωμανοί;"]

    Kαλά, μετά από τόσα χρόνια, υπάρχει άνθρωπος που ακόμα "διερωτάται" για το τί πρεσβεύει ο Ερντογάν και ποιά είναι η γνώμη του ακόμα και για το τουρκικό Σύνταγμα;;;

    http://www.youtube.com/watch?v=eg3hkWCnA8c

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.