5/5/10

Να μην οδηγήσουμε τη χώρα στην ολική καταστροφή!


Μικρασιατική, Εμφύλιος, Χρεωκοπία: Τρεις καταστροφές, ένας ένοχος
του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ελληνισμός βίωσε τρεις καταστροφές τα τελευταία εκατό χρόνια.
Η πρώτη ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή, όπου ο διεθνής παράγοντας, αφού πρώτα προκάλεσε τον διχασμό, στη συνέχεια παρέσυρε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος σε ένα εγχείρημα-παγίδα, που οδήγησε στη μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνισμού στα τρεις χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του.
Η δεύτερη ήταν ο εμφύλιος, όπου και πάλι ο διεθνής παράγοντας, για να εξασφαλίσει την επιρροή του στη χώρα, αφού προηγουμένως είχε αναλύσει σχολαστικά τους πολιτικούς συσχετισμούς, τους πολιτικούς δρώντες και την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού, παρέσυρε τη χώρα στον καταστροφικό εμφύλιο, αφού μόνο και μόνο μέσα από αυτόν θα μπορούσε να πετύχει το στόχο του.
Τους τελευταίους μήνες παίζεται το δράμα της τρίτης μεγάλης καταστροφής του Ελληνισμού. Αυτό της χρεωκοπίας, της ουσιαστικής διάλυσης του έθνους κράτους που λέγεται Ελλάδα και της υποδούλωσής της για ολόκληρο τον 21ο αιώνα.
Τη φορά αυτή, ο διεθνής παράγων είναι περισσότερο έτοιμος και διαβασμένος από ποτέ. Οι ατζέντηδές του, έχοντας καταλάβει με σχέδιο τις πιο κρίσιμες θέσεις, στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, οδήγησαν τη χώρα με απόλυτη επιτυχία στη χρεωκοπία και την υποδούλωση. Είναι σε όλους γνωστό ποιός ήταν σύμβουλος του κ. Σημίτη για την εξαγορά του χρέους από την Γκόλντμαν Σαξ το 2001 και τί θέση έχει σήμερα στην κυβέρνηση.
Είναι γνωστό σε όλους ότι αμερικανοί σύμβουλοι του κ. πρωθυπουργού έχουν αλώσει τα άδυτα του δύσμοιρου ελληνικού κράτους, οδηγώντας το μήνες τώρα κυριολεκτικά στη σφαγή.
Όπως επίσης είναι γνωστός, εκτός από το σύνολο του ελληνικού λαού, και σε κείνους που δουλειά τους είναι ο πολιτικός εκβιασμός, ο ρόλος του κ. Σημίτη και της οικογένειας Μητσοτάκη στην υπόθεση SIEMENS και όχι μόνον, εξ ου και η στήριξη του εκσυγχρονιστή π. πρωθυπουργού και σύσσωμης της οικογένειας στα μέτρα υποδούλωσης της χώρας.
Τη στιγμή λοιπόν που το σχέδιο λειτουργεί ρολόι, με τους πολιτικούς να είναι ο βασικός ένοχος του εγκλήματος, είναι η ώρα να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός το ρόλο που του έχουν επιφυλάξει να παίξει στο σχέδιο αυτό τα κέντρα που δρομολογούν την ολική καταστροφή της χώρας.
Μήπως έχουν αναλύσει πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία και την εκρηκτικότητα του Έλληνα και μέσα από ένα σάπιο και διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα τον οδηγήσουν σε αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν την τελική καταστροφή της χώρας;
Αν αναλύσουμε τις δυο προηγούμενες καταστροφές (1922, 1944-1949), θα δούμε ότι εκτός από τον βασικό ένοχο, που ήταν οι πολιτικοί, δυστυχώς, έστω και ασυνείδητα, και ο λαός έπαιξε το 'ρόλο' του.
Μήπως είναι ώρα να αναλύσουμε -έστω και τώρα- τα λάθη του λαού στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο και τη φορά αυτή να αποφύγουμε να παίξουμε το παιχνίδι των κέντρων που μας οδηγούν στην καταστροφή;
Ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος και όπως είναι φυσικό η οργή αυτή κάπου θα ξεσπάσει.
Η κατάσταση είναι τραγική και με καταστροφικές αντιδράσεις μπορεί να οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Αντί να καταστρέψουμε τη χώρα, άς αναλύσουμε ψύχραιμα την κατάσταση, άς δούμε ποιές είναι οι εναλλακτικές λύσεις και ας εκδηλώσουμε την οργή μας με δημιουργικό τρόπο.
Κατά την άποψή μας, υπάρχουν δυο επιλογές:
Δεχόμαστε τα μέτρα, παίρνουμε την οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ-Ε.Ε. και στη συνέχεια αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, κάνουμε ένα σχέδιο ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη χώρα και με μια πανεθνική προσπάθεια βγαίνουμε τελικά από την κρίση.
Απορρίπτουμε τα μέτρα, οδηγούμαστε σε χρεωποκία, βγαίνουμε από το ευρώ και αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, χαράσσοντας μια άλλη πορεία για τη χώρα.
Προσωπικά, είμαι υπέρ της πρώτης επιλογής.
Όμως, και στην πρώτη και τη δεύτερη επιλογή, προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, είναι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αντί να καίμε και να καταστρέφουμε τη χώρα, ας στρέψουμε την οργή μας πολιτικά και χωρίς άσκηση βίας στους βασικούς ενόχους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι το καλύτερο που έχουν να κάνουν, αντί χωρίς αιδώ να γράφουν άρθρα και να νουθετούν το λαό για τη σωτηρία της χώρας από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν (π.χ. Σημίτης, Οικογένεια Μητσοτάκη, που ήταν οι βασικοί πυλώνες της 'δράσης' της SIEMENS στην Ελλάδα), είναι να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε σε άλλη χώρα, να ζήσουν μια ονειρεμένη ζωή με τα κλεμμένα.
Να αναμορφώσουμε λοιπόν το πολιτικό σκηνικό και να αναδείξουμε υγιείς πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, που είναι αλήθεια ότι υπάρχουν (πρόσφατα έδειξε ο λάος την εμπιστοσύνη του σε κάποια πρόσωπα), για να σώσουμε τη χώρα από την ολική καταστροφή.

86 σχόλια:

  1. Με αίμα γράφει το ΔΝΤ την παρουσία του στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί - Πολιορκείται η Βουλή (ροή)
    05-05-2010 14:31:51
    Με το πρώτο αίμα έβαψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση της Ανγκέλα Μέρκελ την Ελλάδα!Τρείς άνθρωποι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αθήνα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο υποκατάστημα της Marfin, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 23, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από ρίψη μολότοφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις βρίσκονταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου και βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία.
    Από το ίδιο κτίριο απεγκλωβίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν βγει στο μπαλκόνι, για να αναπνεύσουν. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

    Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που έκαναν πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ κατά της τράπεζας. Αμέσως, ξέσπασε φωτιά και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους καπνούς.

    Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν τους τέσσερις εργαζομένους.

    Αυτή την ώρα καίγονται τα κτίρια της Νομαρχίας και του ΣΔΟΕ.

    Το Κοινοβούλιο πολιορκείται από δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες που έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον τρεις φορές να το καταλάβουν εξ εφόδου, ενώ οι δυνάμεις Ασφαλείας δίνουν την πιο σκληρή μάχη που έχει δοθεί από το 1974 για να συγκρατήσουν το πλήθος των διαδηλωτών.

    Στο μεταξύ έχουμε κρούσματα απειθαρχίας των δυνάμεων ασφαλείας: Στην συμβολή των οδών Ναυάρχου Νικοδήμου και Βουλής, πλήθος ανθρώπων ζητάει από αστυνομικούς της ομάδας Ζ να σταματήσουν να χτυπιούνται με τους διαδηλωτές και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και αυτοί ανταποκρίθηκαν και άφησαν να δαδηλώσουν!


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφοδρες ταραχες και καταστροφη του κρατους προβλεπουν οι διεθνεις παραγοντες
    financial times

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι κύριε Καλεντερίδη.

    Να μη δεχθούμε τη δωροδοκία.

    Ούτος η άλλως τα χρήματα που μας δίνουν αφορούν την αποπληρωμή χρεών προς τους ίδιους και όχι την επένδυση τους στη ελληνική οικονομία. Αν συνέβαινε αυτό το δεύτερο, θα συμφωνούσα μαζί σας. Να σφίξουμε το ζωνάρι και να αλλάξουμε τη χώρα. Όμως εδώ μιλάμε για πλήρη υποταγή αντί πινακίου φακής.

    Ο δεύτερος δρόμος που περιγράφετε είναι η μόνη λύση. Η πτώχευση είναι δεδομένη ανεξαρτήτως της επιλογής του δρόμου. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον την εθνική αξιοπρέπεια μας.

    ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαββα ξερεις ποιοι ειναι κατω τωρα στους δρομους?Τους ειδα χτες το βραδυ στην τηλεοραση.Οι συνδικαλιστες του πασοκ.Το πασοκ εναντια στο πασοκ.Αυτοι που ψηφισαν το πρωθυπουργο θελεις ετσι,θελεις αλλιως πρεπει να τον στηριξουν.Γιατι αλλιως δε σεβονται-πιστευουν τον ανθρωπο που στηριξαν και δεν αντιλαμβανονται τη δυσκολια της στιγμης.Να μη παει σε πορειες ΚΑΝΕΝΑΣ,γιατι θα χυθει αιμα,θα τις καπελωσουν τις πορειες.Οι πορειες δεν ειναι για το λαο,ειναι για αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φερτε τη Μερκελ για πρωθυπουργό.
    Φέρτε τον Μπερλουσκόνι.

    Οχι στους ιθαγενείς κλέφτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σ.Κ. έχει δίκιο. Μπορεί σε προηγούμενο σχόλιο να έγραψα μήπως είναι καιρός για νέο "αντάρτικο", όμως κάτι τέτοιο θέλει χρόνο για να ετοιμαστεί και αν γίνει δεν θα γίνει όπως στην προηγούμενη κατοχή. Προς το παρόν κάποιοι συμπολίτες μας θρηνούν για τους γιούς και την κόρη τους (άλλος @@άει -Βγενόπουλος- άλλοι την πληρώνουν). Όσοι έχουν αίσθηση του χρέους που κουβαλούν από τους προγόνους τους και καταλαβαίνουν την ιστορικότητα των στιγμών που ζούμε, πρέπει να δράσουν ως ΕΛΛΗΝΕΣ. Μόνο έτσι θα αφήσουμε τραπεζίτες, τζέφριδες, μπακογιάννηδες, "αντιεξουσιαστές" και γκόλντεν λαμόγια να ψάχνουν για νέα αφεντικά και δουλειά._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ακυρώσουν τώρα οι άθλιοι την επίσκεψη Ερντογάν.
    Τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ. ΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ,ΔΝΤ, κλπ
    ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΠΕ "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ".
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς άρχισε,τα συληπητήρια μας στους συγγενείς των νεκρών,την οργή μας στους κυβερνώντες,κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Καλεντερίδη

    Δεν υπάρχει εθνικός διχασμός. Από άκρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά κανείς δε θέλει ΔΝΤ και ΠΑΣΟΚ πλέον!

    Δε με νοιάζει ποιός θα έρθει και τη κυβέρνηση θα έχουμε.
    Προτιμώ ακόμα και τη Παπαρήγα από τους τον Τζέφρυ και την εβραική συμμορία του.

    ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΩΝ!

    και πολλά είπα και ντροπή που είμα ακόμα στο pc, όλοι στους δρόμους τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πάμε να γίνουμε προτεκτοράτο των Κινέζων και των Ρώσων παρά επαρχία των αμερικάνων και των τεχνοκρατών της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η άποψη για χρεοκοπία φαντάζει και καλά «ηρωική» ( αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων) αλλά δυστυχώς δεν οδηγεί πουθενά . Η έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να γίνει την δεκαετία του 80 άντε και στις αρχές του 90 που η οικονομία μας είχε ένα βάθος ( γεωργική παράγωγη και μια υποτυπώδη βιομηχανική , αλλά και πολλές βιοτεχνίες ) . Αν βγούμε εκτός ευρώ με αυτό το χρέος και αυτή την αποσάθρωση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα την κάτσαμε κύριοι . Ούτε πατάτες κύριοι δεν έχουμε φέτος . Στο Κιλκίς παρακαλούσε ένας γεράκος έστω και δωρεάν να καλλιεργήσει κάποιος το χωράφι του αλλά τον ειρωνευόταν κάτι καλόπαιδα στο καφενείο με το φραπέ στο χέρι . Αφού επί χρόνια το κράτος σου λέει ΕΙΣΑΙ Μ@Κ@Κ@Σ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ – ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ έχεις μεγαλύτερο κέρδος χωρίς ρίσκο – βροχές –καιρό- ζουζούνια και αλλά έντομα και τρωκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα διαφωνήσω με την λογική ότι για όλα φταίνε οι ξένοι, θα συμφωνήσω όμως με το σκέλος της τοποθέτησης σας ότι η λύση βρίσκεται στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τις τεράστιες ευθύνες του ελληνικού λαού. Αυτός επέλεγε τους κυβερνήτες του με μοναδικό κριτήριο τα ωραία λόγια. Όποτε κάποιοι τόλμησαν να του πουν την αλήθεια, απομακρύνθηκαν άρον άρον από το πολιτικό σκηνικό. Ακόμα και ο Μητσοτάκης, τον οποίο και αναφέρεται, πλήρωσε τις αλήθειες που είπε στον ελληνικό λαό με την πτώση και μετέπειτα μη εκλογή του. Αν αυτά που η Κυβέρνησή του έλεγε, τα έκανε πράξη τότε, πχ αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών, μείωση του σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους, η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θα βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση. Μόνο από τα 19 χρόνια λειτουργίας της ΟΑ, υπό κρατικό έλεγχο, το όφελος από την μείωση του δημοσίου χρέους θα ήταν τεράστιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά μια κίνηση που θα μπορούσε να ήταν η αρχή για μια μαζική αντίδραση θα γίνει η αρχή για έναν μαζικό διωγμό.
    Κρίμα κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν κρίμα για αυτό το λαό που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτού του είδους οι αντιδράσεις που σκορπίζουν τον θάνατο σε αθώους μόνο προς όφελος δεν θα λειτουργήσουν.
    Αλλά πως αλλιώς θα πέσουμε ένα σκαλί παρακάτω για να μας επιβληθούν νέα μέτρα τάξης.

    Κάποτε το είχα πει μπορούν να τους μαζέψουν τους 10 20 30 100 1000 πόσοι είναι.
    Δεν τους αφήνουν γιατί;
    Τώρα πια βλέπω το γιατί μπροστά μου...

    Ντρέπομαι για την κατάντια μας, ούτε μια διαδήλωση δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά....ούτε μια διαδήλωση να περιφρουρήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 05 Μαΐου 2010 4:07 μ.μ.

    Σιώπησε πάραυτα, βρωμερέ προβοκάτωρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. XORIS KATHARSH APLOS THA XROSTAME PIO POLLA .PREPI NA VROUME TON TROPO NA TOYS APENERGOPOIOISOYME KAI NA TOUS DIKASOYME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σήμερα αισθάνομαι μια ανείπωτη οργή για τους τρεις νεκρούς αλλά ξέρω πως αυτοί που σχεδιάζουν το μέλλον μας θέλουν να θολώνει αυτή η οργή την κρίση μου. Δεν θα τους κάνω την χάρη. Η οργή μου δεν θα θολώσει την κρίση μου. Υπάρχουν δύο προτάσεις από την μεριά του Σάββα. Ασπάζομαι την πρώτη. Να εξηγήσω γιατί. Το χρέος είναι δημόσιο. Δηλαδή δεν δημιουργήθηκε από τους ιδιώτες αλλά από την κακοδιαχείριση του δημοσίου. Αυτή η κακοδιαχείριση άφησε κάποιους κλάδους ανέγγιχτους αυτοί που ελαφρά τη καρδία προτείνουν την δεύτερη εναλλακτική δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι συνολικά θα υπάρχει πτώχευση των εργαζομένων είτε αυτοί συμμετείχαν στο πάρτι της τριακονταπενταετίας είτε ξεσκίστηκαν στην δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.
    Τι τους λένε λοιπόν; Ξέχνα τα ευρώ σου και την αγοραστική του δύναμη που έφτυσες αίμα για να tα κερδίσεις. Βγες απ΄ το ευρώ και συμβιβάσου με μια δραχμή που θα χάνει συνεχώς αγοραστική δύναμη και θα παίρνεις βέβαια πολλές δραχμές και όλο το σύστημα θα διατηρηθεί όπως έχει. Όλοι αυτοί στην ουσία είναι οι βολεμένοι που δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά αυτή η κοινωνία αλλά η διατήρηση των προνομίων τους τα οποία απειλούνται. Ας το ξεχάσουν αυτό όσο προοδευτικό προφίλ και όσο πολύ και αν μιλούν για τα «λαϊκά» δίκαια.
    Τους είδαμε σήμερα τους είδαμε χθες τους θυμηθήκαμε το Δεκέμβριο του 2008 όταν νομίζαμε πως ξεχάσαμε τον Δεκέμβριο του 1944. Η ίδια άτιμη φάρα που περιφέρει τις δήθεν «ευαισθησίες» τα «δίκια» της το «ενδιαφέρον» της για τον εργαζόμενο. Η ίδια άτιμη φάρα που έδωσε βήμα στην θολούρα της αναρχοαριστεράς στο κάθε κομπλεξικό υποκείμενο. Η ίδια άτιμη φάρα που εκείνο το μειράκιο που καμώνεται τον πρόεδρο της δήθεν αντισυμβατικής αριστεράς χειροκροτεί κάθε πράξη ενάντια στον έλληνα εργαζόμενο. Η ίδια άτιμη φάρα που με τα απολιθώματα του Περισσού δεν δίνει μία για το αν θα έχει δουλειά ο έλληνας εργαζόμενος αλλά μόνη της ονείρωξη είναι να φέρει την επανάσταση.
    Ξυπνάτε έλληνες εργαζόμενοι αυτοί απλός θέλουν να γίνουν βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη. Τα ιδεολογικά τους τσογλάνια έδειξαν τον σεβασμό τους στον έλληνα εργαζόμενο προηγουμένως με προπηλακισμούς και απαγόρευση πρόσβασης στην δουλειά αλλά σήμερα ακόμα και με δολοφονίες. Σήμερα οι φασίστες φωνάζουν εναντίων του φασισμού και θεωρούν ότι είναι αρκετό το να χαρακτηρίζεσαι αριστερός για να μην είσαι φασίστας. Λες και εκείνο που μετράει δεν είναι η φασιστική πράξη αλλά η αριστερή ρητορική.
    Δεν είμαι κυβερνήτης αυτής της χώρας αλλά αν ήμουνα δεν θα επέτρεπα να λειτουργεί κόμμα που δεν σέβεται το σύνταγμα της ελληνικής πολιτείας και δεν θα επέτρεπα να πεθαίνουν αθώοι εργαζόμενοι ακόμα και αν διέταζα να ανοίξουν πυρ στην μέση του δρόμου οι δυνάμεις ασφαλείας με την ευθύνη όλη πάνω μου για το τι θα επακολουθήσει. Αλλά επειδή δεν είμαι τίποτα απ’ όλα αυτά. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αυτό το απλό. Δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω ποτέ ξανά σε απεργία. Δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω ποτέ ξανά σε κινητοποίηση. Δηλώνω ότι αύριο θα πάω στην δουλειά μου όχι γιατί πρέπει να βγάλω άλλο ένα μεροκάματο αλλά γιατί όλα αυτά τα ιδεολογικά τσογλάνια του σκουπιδαριού της αριστεράς δεν θα έχουν εμένα σαν ιδεολογικό υποκείμενο. Δεν τους το επιτρέπω. Δεν επιτρέπω σε αριστερίζοντες φασίστες να καθορίζουν την ζωή μου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. [Θα τρελαθούμε ομαδικά;;;
    Εσείς αν είχατε κατάστημα στην Σταδίου θα το ανοίγατε σήμερα;;;
    Και τώρα "κλαίνε" τους νεκρούς;
    Μα δεν υπάρχει ντιπ τσίπα;;;]

    Ας ζητήσουμε την συνδρομή των Ρώσων ή όποιων άλλων ειδικών, αφού εμείς είμαστε ανίκανοι,
    για να μας βοηθήσουν να βρεθούνε τα κλεμένα.

    Και να μια είδηση που "θάφτηκε":

    Μεγάλη επιτυχία των Ρωσικών Αρχών. Κάποιοι αετονύχηδες υπάλληλοι τραπεζών, θα κατάφερναν να κλέψουν από το ΡΩΣΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μέσα σε λίγες ώρες το ποσό των 1 δις και 250 εκατ ρούβλια.
    Όλα ξεκίνησαν στις 13 Νοεμβρίου του 2009
    και οι τελευταίες συλλήψεις των δυο υπαλλήλων-managers της Kuban Bank, έγιναν πριν λίγες μέρες στις 22 Απριλίου 2010, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για μεγάλη έρευνα που δεν κλείνει εύκολα.
    http://www.lenta.ru/news/2009/11/17/stolen/
    Μέσω δυο πλαστών εντολών πληρωμής σε εικονική εταιρία-μαϊμού κατάφεραν και πέρασαν τα χρήματα των συντάξεων στην Kuban.
    Στη συνέχεια, τα «μοίρασαν» σε μικρότερους λογαριασμούς με διαδρομές: την Arabesque,
    το ρωσικό υποκατάστημα της
    Deutsche Bank και μετά την
    Marfin Laiki Bank.

    Και θα τα έφταναν στην Κύπρο. Μόνο που οι ρωσικές αρχές τους τσάκωσαν. Και έτσι τα κλεμένα επεστράφησαν!
    Και συγγνώμη, για το κείμενο στα ρωσικά, δεν γνωρίζω τη γλώσσα ώστε να επιχειρήσω μετάφραση, αλλά δείτε πως επεστράφησαν πίσω τα κλεμμένα από τις Deutsche ,Marfin,
    Kuban:

    "В понедельник вечером мы направили в «Марфин Популяр-Банк» уведомление о том, что деньги к ним были зачислены ошибочно. В итоге во вторник днем «Марфин Популяр-Банк» авторизовал «Дойче- Банк» на дебет их счета, и к вечеру «Дойче-Банк» отправил эти деньги обратно в «Кубань-Банк». Это более 220 млн рублей"
    http://crimerussia.livejournal.com/1911272.html
    Οι ρωσικές αρχές δηλώνουν:
    “Δεν είναι μονο πέντε άνθρωποι, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα- είπε η πηγή (Gazety.Ru) – Διεξάγουμε έρευνες σε πολλές εταιρίες και τράπεζες, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους»
    http://runewsline.com/2010/04/22/pension-fund-from-the-bank-robbed/
    Αυτές είναι οι πηγές:
    -http://elnotes.com/10455.html
    http://www.lenta.ru/articles/2009/11/18/cuban/
    http://www.lenta.ru/news/2009/11/17/stolen/

    Για την ιστορία, η Kuban σύμφωνα με την ιστοσελίδα της είναι:
    The Investment Bank of Kuban (IBK) is a Russian bank with 100 % foreign capital, fully licensed to conduct banking operations with legal entities both in Russian roubles and foreign currencies. Till February 08, 2008 The Bank's shareholders were the Cyprus Development Bank, which held 75 % of IBK shares, and the European Bank for Reconstruction and Development with 25 % shareholding. At present the only shareholder of IBK is the
    C y p r u s Development Bank Public Company Limited which holds 100% of shares.
    http://www.ibkbank.ru/index_en.htm

    ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιός διεθνής παράγοντας γαμώ το στανιό μου; Όλο ο διεθνής παράγοντας φταίει;
    Αν δεν έβρισκε πρόθυμους και πουλημένους Έλληνες και μάλιστα πολιτικούς, τι θα μπορούσε να κάνη ο διεθνής παράγοντας;
    Έλεος πιά με τον διεθνή παράγοντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ εν πολλοίς με το κ. Καλντερίδη. Απλώς, η βία της κυβερνητικής αυθαιρεσίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με λαϊκή ενότητα. Ας μη σπέρνουμε διχόνοιες μεταξύ του λαού. Οι προβοκάτορες και οι πολιτικοί πρέπει να απομονωθούν και απέναντι σ'αυτούς πρέπει να ασκηθεί και βία, ελεγχόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχως κυριε Καλεντεριδη τα γεγονοτα τρεχουν πια με μεγαλη ταχυτητα και τεινουν να καταστουν πλεον ανεξελεγκτα....

    Δεν υπαρχει περιπτωση (ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ο Ελληνικος λαος να ανεχθει αυτο τα κατοχικο πακετο απιστευτης φτωχειας των γελοιων πολιτικαντηδων που δυστυχως ακομη ειναι κυβερνηση ... ο λογος ειναι πολυ απλος ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ (που του ζητανε) ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ .... και κατα δευτερον ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ περνουσαν τα μετρα αυτα και ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ 100 τοις 100 το μονο που θα πετυχαιναν ειναι ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ αυξανοντας το ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ κατα 120 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ παραπανω...

    ΑΡΑ μενει μια λυση = ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ αλλα απο μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ που δεν εχουν μεχρι τωρα ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ ... ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ... εστω και αν αυτο γινει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ..

    Αν δεν γινει το ανωτερω , ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ οτι η λυση θα δοθει ΒΙΑΙΑ στον δρομο απο εκατονταδες χιλιαδες απεγνωσμενους Ελληνες....

    Φτασαμε στο σταυροδρομι, ευχομαι ο ΘΕΟΣ που εδειξε πολλακις να αγαπα την ΕΛΛΑΔΑ μας να μας φωτισει να παρουμε την σωστη αποφαση και να σηκωσουμε με εκεινο το μοναδικο Ελληνικο φωτεινο χαμογελο τα μανικια να δουλεψουμε ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΡΑΜΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ να ξαναγινουμε ΚΥΡΙΟΙ και του τοπου μας ΚΑΙ του εαυτου μας...

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να ακυρώσουν τώρα οι άθλιοι την επίσκεψη Ερντογάν.
    Τώρα.


    κυριε Καλεντεριδη σιμφωνο απολιτος. μπορουμε ομως να πολιτικοποιησουμε τιν οργη μας. μπορουμε να μηνυσουμε τους πολιτικους για τον νομο περι ευθυνης υπουργων σε ενα δειθνες δικαστηριο? για τιν καταπατιση δικαιοματων τον Πομακων εναντι Τουρκων στη Θρακη. υπαρχει καποιος δικηγορος στο block? και εσει ξερετε πολλα επισης.

    εγω ειμαι μεσα και να σηνησφερω οικονομικως μαζι με αλλουσ ελληνες του εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  24. αντί χωρίς αιδώ να γράφουν άρθρα και να νουθετούν το λαό για τη σωτηρία της χώρας από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν (π.χ. Σημίτης, Οικογένεια Μητσοτάκη, που ήταν οι βασικοί πυλώνες της 'δράσης' της SIEMENS στην Ελλάδα), είναι να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε σε άλλη χώρα, να ζήσουν μια ονειρεμένη ζωή με τα κλεμμένα.


    ετσι,
    θα τους βαλει ο σαμμαρας μαζι με τον παυλοπουλο ;
    θα μπουν με ευχολογια ;
    θα μπουν απο φιλοτιμο ;
    ή με την ψήφο μας ;

    γιατι οσο δανειζονταν επαιρναν τους ψηφους
    αν σταματησουν να διοχετευουν τα χρηματα της διαφθορας θα δουμε τι θα παρουν ...

    αυτη τη στιγμη το μονο μερος που μπορουν να κυκλοφορησουν βολευτες χωρις γιουχαρισμα ειναι μεσα στο κυνοβουλιο

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ποτέ και πουθενά οι λαοί δεν κέρδισαν την ελευθερία τους χωρίς ΑΙΜΑ
    Αυτή τή φορά επιχειρείται η υποδούλωση της πατρίδας μας με τον εχθρό εντός των τοιχών κατά συνέπεια η μάχη θα είναι σκληρή και το αίμα ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ, μην τρέφεις αυταπάτες φίλε μου, τόση δυστυχία σε τόσο κόσμο δεν μπορεί να περάσει έτσι.
    Μόνος δρόμος η τρομοκρατία του κατεστημένου (πολιτικού-οικονομικού-ΜΜΕ) που ευθύνεται για το κατάντημά μας
    Όταν λέμε πολιτικό κατεστημένο ενοείται ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ αυτού δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, όλοι απολαμβάνουν των προνομίων που ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ και κρυφά στη βουλή, θυμάστε κάποιον να τα αποποιήθηκε μέχρι σήμερα, ακόμα και τώρα βαφτίζουν τον 15-16 μισθό τους σε επίδομα, όταν τα παίρνουν ακόμα και από τον συνταξιούχο των 500 ευρώ.
    Με ένα τέτοιο πολιτικό κατεστημένο δυστυχώς το ΑΙΜΑ είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ, αργά ή γρήγορα, δεν αρκούν τα ευχολόγια μας για να μη συμβεί το μοιραίο που έρχεται και όσο πιό ισχυρό είναι τόσο πιο λυτρωτικό θα είναι για όλους μας.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aδέλφια
    η χώρα μας έχει μια συγκεκριμένη και αναλλοίωτη γεωπολιτική αξία.
    Η αξία αυτή αποτελεί διαχρονικό ζητούμενο για τις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν να ασκούν επιρροή σε αυτή που λέγεται Ελλάδα.
    Αυτή η επιδίωξη τις υποχρεώνει να αναμειγνύονται στα εσωτερικά μας, να ελέγχουν τους πολιτικούς παράγοτνες, με αποτέλεσμα την πολιτική διαφθορά.
    Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ΝΑΙ, για τη διαφθορά ευθύνεται ο διεθνής παράγοντας, όπως και για τις καταστροφές του 1922 και του 1944-1949 που αναφέρω στο άρθρο μου.
    Όπως είμαι απόλυτα πεπεισμένος για το ότι και για την οικονομική χρεωκοπία της χώρας μας βασικός υπεύθυνος είναι ο διεθνής παράγοντας, που θέλει το γεωπολιτικό έλεγχο του χώρου.
    Αν η χρεωκοπία δεν τους βόλευε, να είστε σίγουροι ότι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να φθάσει στην κατάσταση που είναι σήμερα.
    Το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει συνείδηση αυτής της γεωπολιτικής πραγματικότητας, για να αναπτύξει ανάλογα και τα πολιτικά του αντανακλαστικά.
    Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ
    Φίλε Σάββα: Οι φωτιές τραμπουκισμοί και προπαντός ο θάνατος αθώων συμπολιτών μας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.
    Όμως φαντάζεσαι ο κυβερνήτης Τζεφρι να διέταζε να πυροβολεί ο στρατός στο κέντρο της Αθήνας όπως προτείνει ο φίλος Ελευθέριος Β.
    Θα μπορούσε οποιαδήποτε ομάδα αγνώστων συμφερόντων να μας οδηγήσει ανα πάσα στιγμή σε εμφύλιο πόλεμο.
    Για τα υπόλοιπα τώρα:
    Στην ουσία δεν υπάρχει δίλλημα. Υπάρχουν δυο ασύμβατοι μονόδρομοι.
    Ο ένας είναι ο δρόμος του των ξενόδουλων πολιτικών μας, του ΣΕΒ, του ΔΝΤ, και της ΕΚΤ. Είναι ο δρόμος ολοκληρωτικής εξάρτησης της Ελλάδας και οικονομικής απόλυτης εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.Αυτοι μεθοδικά εργαζόμενοι επι χρόνια μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Με κλοπές και ρεμούλες. Τα μέτρα δεν έχουν τέλος .Πιστεύεις ακόμη τα ποτάμια ψεύδους της χούντας του Τζεφρι; Και μόνο τα ψέματα αυτά είναι αρκετά να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα. Ακόμη δεν το κατάλαβες; Μέχρι να γίνουμε Βουλγαρία και πιο κάτω. Θα τελειώσουν με την οριστική εθνική ταπείνωση του Ελληνισμού. Είναι δρόμος εθνικής και κοινωνικής υποταγής.
    Ο άλλος είναι ο πατριωτικός δρόμος, είναι αυτός που ενστικτωδώς σήμερα επιλέγει ο ελληνικός λαός: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Σε ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους. Δεν είναι οι ξεβολεμένοι αυτοί που τώρα προσπαθούν να μπούν στην βουλή. Είναι εξεγερμένοι και μάλιστα δίκαια. Εξαπατημένοι, προσβεβλημένοι, απελπισμένοι. Φυσικά δεν είναι εύκολος δρόμος και δεν είναι προβλέψιμος (ο άγγελος της ιστορίας που λέγαμε).Η πολιτική απάτη και η οικονομική βία φέρνουν βία.
    Αλλά η υποταγή στους ψεύτες και τους κλέφτες είναι σίγουρα ατιμωτική. Από τη στιγμή που δεν κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ. Μας υποτίμησαν σα λαό και μας ξεπούλησαν πολιτικά κοινωνικά και εθνικά. Μας προκαλούν με το λόγο τα έργα και τον τρόπο ζωής τους. Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Που είναι το παράξενο; Εσύ περιέγραψες πολύ καλά τα κατορθώματα των πολιτικών μας. Κατάφεραν να βγάλουν μέχρι και το στρατό στα πεζοδρόμια. Και οι στρατιωτικοί προδότες είναι; Μετά από αυτό τι περιμένεις να κάνουν οι πολίτες. Οι νέοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι οι εργάτες τι περίμενες να κάνουν. Να πιστέψουν τον «εθνοσωτήρα» Τζεφρι ; Να μείνουν σπίτι; Να υποταχθούν. Να υποκυψουν στον εκβιασμό. Ηθελες τέτοια νεολαία; Ε όχι! Δε φθάσαμε τόσο χαμηλά!
    Για την εικόνα της πατρίδας για την οποία νιαουρίζουν τα παπαγαλάκια έπρεπε να την σκεφθούν αυτοί που την καπηλεύονται επί χρόνια. Αυτοί που κλέβουν, αυτοί που εξαπατούν, αυτοί που διαπλέκονται, αυτοί που συναλλάσσονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η πρώτη λύση που προτείνετε κύριε Καλεντερίδη είναι αυτή της υποταγής που νομοτελειακά θα μας φέρει σε χρεωκοπία μέσα στους επόμενους 6 μήνες (κατάσταση ντόμινο). Η δεύτερη λύση είναι και η πιο ανδρεία αφού πρώτα κυνηγήσουμε, διώξουμε και δεσμεύσουμε τις περιουσίες όλων των οικογενειών που μας κυβέρνησαν επί 30 συναπτά έτη καταστρώνοντας ανενόχλητοι τα σχέδια αποδόμησης και διάλυσης του έθνους μας και όλων των θεσμών της, μέσα σε στοές και λέσχες. Αυτοί που άφησαν τον κόσμο να ζει στο ψέμα, στην εικονική και επίπλαστη πραγματικότητα, στην χλιδή την τρυφή και την πολυτέλεια μέσα από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Η ώρα της κάθαρσης έφθασε για την Ελλάδα, για τους διεφθαρμένους πολιτικούς της και τους δορυφόρους τους, για μας τους ίδιους που βολευόμασταν για αρκετά χρόνια μ αυτό το σαθρό και άναρχο οικοδόμημα. Όποιος είναι Έλληνας γνωρίζοντας την ιστορία τού τόπου του και του καθήκοντός του σ αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς σαν άλλος Κολοκοτρώνης να ορθώσει το ανάστημα του και να πετάξει έξω από την βουλή και τους τριακόσιους. Δεν χρειαζόμαστε τριακόσιους βουλευτές, χρειαζόμαστε 300 Σπαρτιάτες για να νικήσουμε τους Βάρβαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αξιοτιμε κ. Καλλεντεριδη,

    Περιμενα εναγωνιως τοποθετηση σας. Καποια αλλη φορα σας ειχα πει πως θα απογοητευθειτε ξανα απο τη Ν.Δ. Φοβαμαι πως δικαιωθηκα.

    Ολη η Ευρωπη, περιμενε τουλαχιστον τα 2 ελληνικα κομματα εξουσιας, να βγουν ενωμενα και να εξηγησουν στον κοσμο, ΜΑΖΙ, το γιατι το σχεδιο διασωσης ειναι η μονη ελπιδα. Εστω μετα να κανουν καποιες αλλαγες της τελευταιας στιγμης αν γινεται.

    ΔΕΝ θα υπαρξει 2η λυση για την Ελλαδα, κ. Καλλεντεριδη. Θα σημανει το τελος του εθνους.
    Επιστροφη στη δραχμη και χρεοκοπια. Η Ελληνικη οικονομια δεν ειναι παραγωγικη ομως, ειναι οικονομια καταναλωσης-υπηρεσιων. Το τραπεζικο συστημα θα καταρρευσει. Ολος αυτος ο εμπορικος κοσμος που επιζει πωλωντας εισαγομενα προιοντα, σε ποιον θα τα πουλησει? Ποιος θα εχει την αγοραστικη δυναμη να τα αγορασει οταν θα ειναι πανακριβα? Αρα η οικονομια θα καταρρευσει στον τομεα αυτο που ειναι ζωτικος.

    Τα ελληνικα προιοντα θα ειναι προσβασιμα. ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιοντα? Πλεον στην Ελλαδα δεν αρκει ουτε η εσωτερικη αγροτικη παραγωγη! Ακομη και τα εισαγομενα απο Αιγυπτο τροφιμα, θα ειναι πανακριβα και θα πωλουνται στη μαυρη αγορα.

    Ελληνικη βιομηχανια που να εκμεταλλευτει την πληθωριστικη δραχμη για να εξαγει ωστε να υπαρξει αναπτυξη, ΔΕΝ υπαρχει. ΤΙ θα εξαγει η Ελλαδα? Για να ξαναβιομηχανοποιηθει μια χωρα, χρειαζονται δεκαετιες. Στο μεταξυ τι θα τρωει ο λαος?

    Ελληνικα ομολογα ποιος θα πλησιαζει? Η Ευρωπη δε θα τιμωρησει την Ελλαδα? Η Ελλαδα κ. Καλλεντεριδη, δε θα εχει την τυχη της Αργεντινης. Θα εχει πολυ χειροτερη. Δεν ειχε το χρεος της Ελλαδας η Αργεντινη. Δεν ηταν η οικονομια της Αργεντινης τοσο βασισμενη στην εισαγωγη και καταναλωση οσο η ελληνικη και ειχε ντοπια παραγωγη τροφιμων. Στην Ελλαδα, ο κοσμος θα λιμοκτονησει και αυτο δεν ειναι υπερβολη.

    Επισης, η Αργεντινη δεν αλλαξε νομισμα χρεοκοπωντας. Η Ελλαδα, εχει χρεογραφα σε ευρω. Και αν ακομη επιτυχει επαναδιαπραγματευση στο 40-50%, τα ποσα αυτα που μενουν, διατηρουνται σε ευρω και αρα δυσκολα στην αποπληρωμη. Σε ενα κρατος, που σε φυσιολογικη λειτουργια, πληρωνει μισθους και συνταξεις απο τα ΔΑΝΕΙΚΑ, τι θα συμβει οταν εστω μετα την επαναδιαπραγματευση, δε θα βρισκει πια δανειστες για χρονια? Ποιος και πως θα πληρωσει μισθους και συνταξεις?

    Στο τελος, θα μεινει μια χωρα που οσοι επιβιωσουν, θα παρουν των οματιων τους και θα μεταναστευσουν. Και αυτο θα ειναι το τελος του ελληνικου εθνους.

    Φυσικα ουτε λογος για δυνατοτητα διατηρησης ικανοτητας στρατιωτικης αμυνας σε ενδεχομενης επιβουλης. Ο κοσμος δε θα εχει να φαει , ποσο μαλλον κηροζινη για τα αεροσκαφη.

    Δεν υπαρχει σχεδιο Β, κ. Καλλεντεριδη. Οσοι ελπιζουν πως η Ελλαδα θα ξεφυγει με μια χρεοκοπια απλα τυπου Αργεντινης, πλανωνται. Θα ειναι πολυ χειροτερη. Και σε αντιθεση με την Αργεντινη, οι Ευρωπαιοι, θα παρουν ΕΚΔΙΚΗΣΗ απο την Ελλαδα, με διεθνη απομονωση που θα κρατησει δεκαετιες. Η Ελλαδα θα γινει ο παριας της Ευρωπης, στο οποιο στο τελος, θα μεινουν μονο γεροι και οι λαθρομεταναστες που ουτως ή αλλως εχουν μαθει να ζουν με ενα ξεροκομματο. Αν βεβαια και αυτοι δεν αποφασισουν να παρουν το νομο στα χερια και να παρουν ο,τι βρουν απο τους γερους.

    Η νεολαια θα μεταναστευσει μαζικα στο εξωτερικο, σημαινοντας και το τελος του Γενους.

    Εγω προσευχομαι για την Ελλαδα, γιατι διαβαζω διαφορες θεσεις στο ιντερνετ, που υποτιμουν παρα πολυ τις επιπτωσεις της αποτομης χρεοκοπιας. Η ελληνικη θα ειναι η χειροτερη. Χειροτερη και απο αυτη της Αργεντινης και του Ανατολικου Μπλοκ.

    Η Ελλαδα πρεπει πρωτα να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ και μετα ας τιμωρησει. Αλλα αφου πρωτα εξασφαλισει οτι θα επιζησει. Φοβαμαι, φοβαμαι την τρελα του Ελληνα, που προκειμενου να εκδικηθει, δεν σκεπτεται λογικα και μπορει να αυτοκτονησει και ο ιδιος.

    Καλη Τυχη και ο Θεος Βοηθος!
    Ελλην Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειχα ετοιμαστει να γραψω καποια πραγματα, αλλα με καλυψαν πληρως τα σχολια του "Νικηφορου Φωκά" και του "ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥ".Το μονο που θα παραθεσω ειναι καποια επίκαιρα αποσπασματα απο ενα κειμενο του παρελθόντος το οποιο δυστυχως ουδεποτε εφαρμόστηκε στην πραξη.Παραμενει ομως ως οραμα στις ψυχες οσων το πιστεψαν!


    "Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ' άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.
    Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου.
    Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.
    Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας."

    ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Αν η χρεωκοπία δεν τους βόλευε, να είστε σίγουροι ότι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να φθάσει στην κατάσταση που είναι σήμερα."

    Κυριε Καλλεντεριδη, δεν ξερω ποιος ειναι ο διεθνης παραγων, αλλα δεν ψηφιζε ο διεθνης παραγων επι 35 χρονια, ο Ελληνας ψηφιζε.

    Επιπλεον, με το χερι στην καρδια, εγω πιστευω, πως η Ε.Ε. δε θελει να χρεωκοπησει η Ελλαδα. Για αυτο και συγκεντρωσαν το ποσο μαμουθ. Ηδη οι χωρες του Ευρωπαικου Νοτου κοιτουν ανημπορες και με ανησυχια τα τεκταινομενα στην Ελλαδα.

    Για ΜΙΑ φορα, ας παψουμε να ριχνουμε τις ευθυνες στους αλλους. Η Ελλαδα κρατιεται απο τα τοιχωματα ενος γκρεμου. Οι Ευρωπαιοι εχουν ριξει ενα σχοινι. Με κινδυνους , με πονο. Ομως η αλλη επιλογη, το να πηδηξεις στο γκρεμο, ειναι ακομη καταστροφικοτερη. Αν το αλλο ενεχει ρισκο, το αλμα στο γκρεμο δεν ενεχει ρισκο. Δινει τη βεβαιοτητα του θανατου.

    Ελλην Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Αντί να καίμε και να καταστρέφουμε τη χώρα, ας στρέψουμε την οργή μας πολιτικά και χωρίς άσκηση βίας στους βασικούς ενόχους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι το καλύτερο που έχουν να κάνουν, αντί χωρίς αιδώ να γράφουν άρθρα και να νουθετούν το λαό για τη σωτηρία της χώρας από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν..."
    ΚΑΙ:
    "Να αναμορφώσουμε λοιπόν το πολιτικό σκηνικό και να αναδείξουμε υγιείς πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, που είναι αλήθεια ότι υπάρχουν.."

    ΠΡΟΣ:@ 4:59
    Ειναι και αυτος προβοκατωρ?
    Καποιο σχεδιο πρεπει να σου χαλαμε εσενα φιλαρακι,ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φιλε Νικηφορε Φωκα,

    Δεν υπαρχει ο Θεος των Ελληνων. Μονο η διορατικοτητα και η λογικη των πολιτικων. Το ελεγε ο Ελ. Βενιζελος ακομη.

    Ποια μανικια θα σηκωσετε? Με εξοδο στη δραχμη δε θα εχετε να φατε. Οποιος ειναι κατω των 45 απλα θα μεταναστευσει για να θρεψει την οικογενεια του.

    Εχει γινει ψωμοτυρι στην Ελλαδα η επιστροφη στη δραχμη... Λες και μετα θα γινουν ολα οπως πριν.

    Αν με το ΔΝΤ θα πρεπει να ζησετε με 600, με τη δραχμη θα πρεπει να ζησετε με 50. Αυτο δεν το εχετε καταλαβει ακομη. Αλλα δυστυχως, η Ιστορια εχει διδαξει, πως ο Ελληνας στις στιγμες εσωτερικης κρισης, παντα προτιμα το χαος και την αυτοκαταστροφη.

    Δυστυχως, δεν εχει αλλη "μαγια". Αυτη θα ειναι και η τελευταια καταστροφη του ελληνικου εθνους, γιατι μετα δε θα υπαρχει πια ουτε εθνος ουτε Ελλαδα.

    Οταν κατακαθησει ο κουρνιαχτος απο το πλιατισκο της εκδικησης, τοτε μονον ο Ελληνας θα καταλαβει πως πλεον αυτη η χωρα δε θα μπορει να λειτουργησει αλλο. Δε θα μπορει βιολογικα να επιβιωσει.

    Δε φταιει κανεις. Ο Ελληνας φταιει. Τοσα χρονια δεν εβλεπε πως κλεβουν? Δεν εβλεπε πως ειναι διεφθαρμενοι? Το 85% δεν τους ψηφιζε? Γιατι εξανισταται τωρα αυτο το 85%? Γιατι δεν αναλαμβανει την ευθυνη που του αναλογει, παρα ψαχνει φαντασματα σε δακτυλους ξενων, οπως σε καθε εθνικη τραγωδια?

    Ναι, η δραχμη φανταζει τουτη την ωρα , ως ενα καταφυγιο που ως δια μαγειας θα μας γυρισει σε κατι πιο ασφαλες, του παρελθοντος, οταν ακομη ο Ελληνας δεν ειχε προβλημα, γιατι εθελοτυφλουσε. Ομως, λυπαμαι, η Ιστορια εχει προχωρησει απο τοτε. Η επιστροφη στη δραχμη ΑΜΕΣΑ, θα ειναι η ταφοπλακα της Ελλαδας. Δε θα υπαρξει "αναγεννηση" μετα απο αυτο. Απλα η χωρα δεν εχει τις προυποθεσεις.

    Ελλην Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ skal

    Αυτό με την ακύρωση της επισκέψεως Ερντογάν πού κολλά; Μου είναι αδύνατον να διαβάσω όλα τα σχόλια.

    Συμφωνώ ότι οι μόνοι που πρέπει να την πληρώσουν είναι οι φταίξαντες πολιτικοί, όπως αναφέρεις και ουδείς άλλος.

    Δεν ζω στην Αθήνα, από τηλεοράσεως παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και μου μυρίζει αριστερή προβοκάτσια από μίλια.

    Από τις δύο προτεινόμενες λύσεις σου, επιλέγω την δεύτερη. "Αν κάτι δεν χαλάσει εντελώς, δεν φτιάχνει", είχε πει ο αείμνηστος Γ. Μαύρος, μετά την Χούντα, οπότε και ανέλαβε το ΥπΕξ, αν θυμάσαι.

    Για την κατάντια της χώρας, δεν ευθύνεται ο διεθνής παράγοντας, αλλά εμείς, Σάββα, και μου κάνει εντύπωση που λες εσύ κάτι τέτοιο. Ο διεθνής παράγοντας μας έβαλε να καταχρεωνόμαστε και να κατακλέβουν οι πολιτικοί; Η SIEMENS μιζώνει, αλλά από σένα εξαρτάται αν θα τα πάρεις. Και η Ντασώ μίζωσε τον αλήστου μνήμης Παπανδρέου για την διαβόητη "αγορά του αιώνος" και σίγουρα δεν ήταν ο μόνος που αποπειράθηκε να μιζώσει. ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕ, όμως!!

    Η Ελλάδα χρεοκόπησε και τώρα όλοι χορεύουν στο πτώμα της, περιμένοντας την ληξιαρχική πράξη θανάτου, που λέγεται πτώχευση, για να την διαγουμίσουν. Το ότι, όμως, χρεοκόπησε, είναι σφάλμα των πολιτικών της, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν. Στην Ιρλανδία, τους κόψαν τις συντάξεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ και όχι να τους χρυσοπληρώνουν, μαζί με τα "golden boys". Να τους κόψουν εντελώς τις συντάξεις και ό,τι άλλο χρειάζεται και να τους εκποιήσουν τις περιουσίες (οι βίλες, τα σπίτια και τα κότερα φωνάζουν).

    Πώς θα γίνει, όμως, αυτό και ποιος θα το κάνει; Πηγαίνοντας σαν καλά παιδιά στο ταμείο; ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι σου φταιει το αιμα της εγκυου γυναικας ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΕ? Οχι,σε ρωταω αν σου φταιει κατι.Γιατι αν εσενα σου φταιει το αιμα αυτης της αγνωστης κοπελας,αυριο καποιου αλλου θα του φταιει το αιμα τις εγκυου γυναικας σου ή του παιδιου σου ή .... ε?τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Σάββα, τα πορίσματά μου από την ιστορία δεν είναι παρόμοια με τα δικά σας. Το θέμα είναι τεράστιο. Οι υπεύθυνοι για την Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο δεν είναι αυτοί που λέτε, αλλά αυτοί που έβγαλαν το σενάριο το οποίο εσείς και όλη σχεδόν η Ελλάδα αναπαράγει. Οι υπεύθυνοι και για την Μ. Ασία και για τον εμφύλιο ήταν γερμανόφιλοι Ελληνικοί κύκλοι. Η Μ.Α. μέχρι το 1920 δεν ήταν καμία παγίδα. Όλα άλλαξαν την ημέρα των εκλογών όταν την ηγεσία της πήρε ένας μόνιμος εχθρός των συμμάχων μας. Ο εμφύλιος του Β πολέμου άρχισε το 1943 με την επίθεση των Τ.Α. ενάντια σε αναπήρους. Το 1944 ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Άγγλοι ήθελαν εμφύλιο στην Ελλάδα. Τον Δεκ. 1944, τον εμφύλιο φούντωσε η σφαγή των αμμάχων. Οι Άγγλοι τα είχαν βρει μία χαρά με τους Ρώσους, εμείς δεν τα είχαμε βρει μεταξύ μας.
    Επικράτησαν κύριε Σάββα οι υπεύθυνοι της Μ. Καταστροφής και του Εμφυλίου για πολλές δεκαετίες, και την ιστορία πολλοί από εμας την μάθαμε όπως αυτοί ήθελαν. Κύριε Σάββα, μας έχει γίνει βαθιά ιστορική λοβοτομή.
    Όσο για την έξοδο από την κρίση, ούτε η μία ούτε η άλλη είναι λύσεις. Κατα την άποψή μου η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν κάποια στιγμή να μην αθετήσει πληρωμές δανείων, διότι τα ποσά των τόκων είναι τεράστια. Θα αναγκαστεί να χρεοκοπήσει μία μελλοντική κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να συγκρουσθεί με την διαφθορά και θα επιχειρήσει να επανιδρύσει το κράτος. Στην Ελλάδα θέλει ξήλωμα όλη η κρατική μηχανή, όλο το σύστημα παιδείας, υγείας κτλ. Αυτά μόνο μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί να τα κάνει. Το πρασινομπλέ σύστημα το φωνάζω εδώ και μήνες ότι είναι τελειωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε Καλεντερίδη στό σχόλιον 05 Μαΐου 2010 5:41 μ.μ. τά λέτε ΟΛΑ! Συγχαρητήρια. Νά θέσω πρός προβληματισμόν καί κάποια σενάρια πού ακούγονται στήν 'πιάτσα':

    α)πολυδιάσπασις τού γεωπολιτικού χώρου βαλκανίων,τουρκίας καί δημιουργία 10-12 μικρότερων κρατιδίων 'ενεργειακού χαρακτήρος', είτε δίχως πόλεμον είτε μέ πόλεμον.Από όσα βλέπουμε καί γνωρίζουμε τό σενάριο μή πολέμου τείνει νά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ(λόγω καταστάσεως εντός τής τουρκίας,καθώς η Ελλάς είναι 'έτοιμη'...) καί ο νοών νοείτω.
    β)εξαναγκασμός τού ελλαδικού κράτους νά εκδόσει ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ομόλογα μέ αντίκρυσμα τόν ορυκτόν ΜΑΣ πλούτον ώστε νά αρπάξουν τά πάντα νομοτύπως.Αυτό πάντα στήν περίπτωσιν τού μή πολέμου.
    γ)στό γενικότερον αυτό πλαίσιο ίσως ενταχθούν καί σενάρια προκλήσεως εμφυλίου συγκρούσεως, συγκρούσεως γηγενών μέ αλλοφύλους(μουσουλμάνους καί αλβανούς κατά κύριο λόγο)'εξεγερμένους', έναν συνδυασμόν όλων αυτών σύν κάποια τουρκική επιθετική ενέργεια εξελισσόμενη ταυτοχρόνως.
    δ)προσοχή στήν πιθανότητα επιβολής Δικτατορίας διορισμένης καί επιβληθείσης υπό τού 'διεθνούς παράγοντος' τάχα γιά τήν προστασία τού 'πολίτη',τήν οποίαν θά συνοδεύσουν καί μεγάλες εθνικές μειοδοσίες-προδοσίες,όπως καί οριστικόν ξεπούλημα τού όποιου κράτους απέμεινε στόν αυτόν παράγοντα.

    όσον αφορά τά οικονομικά,είναι ΟΛΑ ψεύτικα,κατασκευασμένα στοιχεία,κατασκευασμένα χρέη,ένα σύστημα 'φούσκα' δημιουργηθέν ώστε νά συγκεντρωθεί ο Παγκόσμιος πλούτος είς χείρας ελαχίστων αλλά 'περιουσίων',οι οποίοι μέσω αυτού θά εξουσιάσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τήν Ανθρωπότητα.μήν πέφτετε στήν παγίδα τής 'επιστημονικής' συζητήσεως στά περί οικονομικών διότι χάνετε αδίκως τόν χρόνον σας.αυτό πού χρειαζόμαστε είναι νά ξαναχτίσουμε μιά Πολιτεία ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ γιά τό όποιο οικονομικό ή κοινωνικό σύστημα ακολουθούν οι υπόλοιποι.Μιά Πολιτεία μέ Θεσμούς πού θά αποτελούν συνέχεια καί εκδήλωσιν τών δικών μας Πάτριων Θεσμών,τών δικών μας Αρχών καί Αξιών.Μιά Πολιτεία πού θά βοηθήσει τούς παραπαίοντες πνευματικώς σήμερα Έλληνες νά ξαναγίνουν καθ'ολοκληρίαν Έλληνες.Αυτός πρέπει νά είναι ο Στόχος κι όχι τό όποιο 'οικονομικό πακέτο' υποτέλειας.Καί τέλοσπάντων,ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ πάρα πολλά,τούς 'χρωστάμε' μόνον καταστροφές,αλώσεις,αίμα,αίμα,αίμα,υποδουλώσεις,κτλ.Αρκετά.

    Τέλος,ο 'διεθνής παράγων' έχει ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΝ,δέν είναι κάποιο φάντασμα...

    Γρηγορείτε.Αύγουστο μέ Νοέμβριο άς είμαστε έτοιμοι ΑΠΑΝΤΕΣ διότι φαίνεται πώς μάς ετοιμάζουν 'ταφόπλακα' οι 'φίλοι' μας.

    γραφικός(ο αμετανόητος καί φαντασμένος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Αυτά μόνο μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί να τα κάνει. Το πρασινομπλέ σύστημα το φωνάζω εδώ και μήνες ότι είναι τελειωμένο."


    "Σιδηρούντιε" μηπως εννοεις μια δυνατη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Βγενόπουλο;Διοτι τελευταια πολυ ακουγεται το ονομα του ως εναλλακτική λύση!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ..skal είπε...

    Να ακυρώσουν τώρα οι άθλιοι την επίσκεψη Ερντογάν.
    Τώρα.

    Μά γιαυτό έρχεται ο Ερτογάν τώρα skal.
    Ολα είναι προσχεδιασμένα.
    Θά είναι η τελευταία πράξη τής τραγωδίας.
    Καί μετά σειρά θά έχει η κάθαρση.
    Οσοι πιστοί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συμφωνώ απόλυτα κε Καλεντερίδη μαζί σας και με τον τρόπο που απεικονίζετε την πραγματική ουσία των γεγονότων.
    Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει να διατηρήσουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε. Αν την χάσουμε αυτή - προσπάθησαν σκληρά γι αυτό όλοι όσοι καταδεικνύονται απο εσάς- θα χαθούμε. Τότε μόνο θα χαθούμε.

    Τραγικός ο θάνατος των τριών παιδιών και ανείπωτη οδύνη στους δικούς τους. Θυσία στους σκοτεινούς μηχανισμούς που περιγράφετε τόσο ξεκάθαρα.

    Μοναδικό φως στο χάος το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν πιστεύει κανέναν πλέον. Και παρά την οργή του συνεχίζει να σκέφτεται. Το ευτυχές μέσα στην άκρατη δυστυχία είναι ότι τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος διχασμού ξανά. Όλοι πλέον είμαστε στο ίδιο καζάνι, στην ίδια μοίρα, κοινωνοί της ίδιας πίκρας και φρίκης και αηδιασμένοι από το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κίνδυνος αυτός του διχασμού να έχει απομακρυνθεί πλήρως. Ενωμένοι όλοι θα τα καταφέρουμε κι αν είναι να περάσουμε και μέσα από τη φωτιά. Κι ίσως ξημερώσει κάτι καλύτερο. Αυτή δεν ήταν πάντα η ιστορία του ελληνισμού?

    Χρυσός εν πυρί δοκιμάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εικόνα κατεστραμένης χώρας!Ρυπαρά ανθρωποειδή σκαρφαλωμένα στο Ιερό Μνημείο,βρωμίζουν τοπωνύμια ποτισμένα από το αίμα των παιδιών της Ελλάδος!Απόγονοι των Συμμοριτών Κομμουνιστών!
    Οι τρείς άτυχοι νεκροί είναι το άλλοθι του βλάκα ΓΑΠ και των ΜΜΕ για το πλασάρισμα των σκληρών μέτρων!
    Έρχονται οι βάρβαροι για να εισπράξουν,περιμένει ο βραδύνους ΒΛΑΚΑΣ ΓΑΠ τον Ερντογάν για συμφωνίες!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ Μίνως

    Μία δυνατή κυβέρνηση, η οποία δεν θα έχει σχέση με το σάπιο κατεστημένο, που δημιούργησε ο λατρευτός σου "σιδερένιος".

    Την "ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974" και όλες αυτές τις παπαριές, να τις βάλεις κουδούνι στην ροζ βίλα της Εκάλης, που έχτισε ο αχαρακτήριστος με τα λεφτά και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

    Παράδειγμα σήψης και διαφθοράς (όχι ότι οι επόμενοι ήσαν καλύτεροι, αλλά αυτός ήταν ο πρώτος διδάξας), δεν άφησε τίποτε όρθιο στο πέρασμά του.

    Κι εσύ κάθεσαι ακόμη, σαν αχτύπητος βλάκας και τον μνημονεύεις. ΞΕΚΟΛΛΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ!

    Οι διακηρύξεις σε μαράνανε!!
    Από λόγια και τίποτ' άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προσωπικά είναι υπέρ και εγώ αυτής της θέσης με την διαφορά ότι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ πρέπει επιτλέλους να μπουν ΦΥΛΑΚΗ και να δεσμευτούν οι περιουσίες τους. Μόνο έτσι δεν θα υπάρχει άλλοθι σε αυτούς που θέλουν να καταλύσουν την εθνική κυριαρχία αλλά και την δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. σαββα
    δεν εχει καμια σχεση ο διεθνης παραγων ουτε με τον διχασμο ουτε με την μικαρασιατικη καταστροφη ουτε με τον μπολσεβικοπολεμο.
    ο διχασμος ειχε συγκεκριμενα αιτια. το οτι τον χρησιμοποιησαν και υποδαυλισαν οι ξενοι ειναι θεμιτο και μεσα στο πλαισιο των συμφεροντων τους.
    για τη μικρασιατικη καταστροφη δεν εχει ευθυνη ο ελληνικος λαος που ψηφισε τους πανιβλακες βασιλικους και εδιωξε τον βενιζελο, τον καλυτερο αρχηγο που ειχε τα τελευταια 1000 χρονια?????
    για τον μπολσεβικοπολεμο αποκλειστηκα υπευθυνοι ειναι οι σχιζοφρενεις εαμοβουλγαροι κατακτητες που ηθελαν σοβιετικη ελλαδα και σταλινικο παραδεισο μεχρι τον ολυμπο. φυσικα οι μεγαλες δυναμεις εκ των υστερων επαιξαν μαυτη τη κατασταση.
    για τα σημερινα χαλια δεν φταιει ο παχυσαρκος αριστεριστης υπερκαταναλωτης ελληνικος λαος?
    ποιος ψηφιζει αυτους τους αλητες και απατεωνες απο το 74?
    για λιγη ωριμοτητα και μην τα ριχνουμε ολα στους ξενους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Διαφωνώ κε Καλεντερίδη, η γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών 1912-1922 έγινε με Γερμανική οργάνωση και επίβλεψη.

    Η μικρασιατική καταστροφή ενορχηστρώθηκε και εκτελέστηκε από τους Άγγλους, Γάλλους, Ιταλούς κλπ. (και τον Αγγλοδιόριστο βασιλέα) χωρίς να δοθεί στους Έλληνες ούτε η ευκαιρία να αντισταθούν.

    Ο εμφύλιος μόνο εμφύλιος δεν ήταν αφού οι Άγγλοι και οι ντόπιοι λακέδες Άγγλων και Γερμανών πολέμησαν εναντίον ολόκληρου του Ελληνικού λαού (και επέτρεψαν έτσι στο ΚΚΕ να καπελώσει και το αντάρτικο).

    Η εισβολή στην Κύπρο έγινε από τους Τούρκους με πλήρη Αγγλοαμερικανική ναυτική και αεροπορική κάλυψη χωρίς οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να αντισταθούν.

    Όσο για το ΔΝΤ η ύφεση θα είναι τέτοια που η χρωκοπία είναι αναπόφευκτη και μαζί με αυτήν η πλήρης υποδούλωση του Ελληνισμού (εμείς δεν συνορεύουμε με τη Χιλή όπως η Αργεντινή).

    Και το ερώτημα είναι αν δεν μπορέσουμε με τα μέτρα να γλιτώσουμε τη Θράκη, το Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Ήπειρο γιατί να μην πολεμήσουμε τώρα που μπορούμε και με όποιο μέσο μπορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Διαφωνώ κε Καλεντερίδη, η γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών 1912-1922 έγινε με Γερμανική οργάνωση και επίβλεψη.

    Η μικρασιατική καταστροφή ενορχηστρώθηκε και εκτελέστηκε από τους Άγγλους, Γάλλους, Ιταλούς κλπ. (και τον Αγγλοδιόριστο βασιλέα) χωρίς να δοθεί στους Έλληνες ούτε η ευκαιρία να αντισταθούν.

    Ο εμφύλιος μόνο εμφύλιος δεν ήταν αφού οι Άγγλοι και οι ντόπιοι λακέδες Άγγλων και Γερμανών πολέμησαν εναντίον ολόκληρου του Ελληνικού λαού (και επέτρεψαν έτσι στο ΚΚΕ να καπελώσει και το αντάρτικο).

    Η εισβολή στην Κύπρο έγινε από τους Τούρκους με πλήρη Αγγλοαμερικανική ναυτική και αεροπορική κάλυψη χωρίς οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να αντισταθούν.

    Όσο για το ΔΝΤ η ύφεση θα είναι τέτοια που η χρωκοπία είναι αναπόφευκτη και μαζί με αυτήν η πλήρης υποδούλωση του Ελληνισμού (εμείς δεν συνορεύουμε με τη Χιλή όπως η Αργεντινή).

    Και το ερώτημα είναι αν δεν μπορέσουμε με τα μέτρα να γλιτώσουμε τη Θράκη, τα νησιά, τη Μακεδονία και την Ήπειρο γιατί να μην πολεμήσουμε τώρα που μπορούμε και με όποιο μέσο μπορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε skal,

    οι Έλληνες πάντα άφραγκοι ήταν σε όλη την ιστορία. Είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι νομίζουν ότι επειδή τα τελευταία 20 χρόνια τρώγαμε με χρυσά κουτάλια άλλαξε κάτι.
    Όχι επί χιλιετίες είμασταν φτωχοί, όμως πλούσιοι στο πνεύμα και την ιστορική μνήμη.
    Ας γυρίσουμε στην δραχμή, ας πεινάσουν όσοι δεν μεταναστεύσουν, αλλά αυτο που θα γεννηθεί σιγά σιγά θα είναι απαλλαγμένο από ξένες επιρροές, καθαρό και ελέυθερο.

    Αν ακολουθήσουμε το δρόμο που προτίνετε όπως τονίζουν και μεγάλοι ξένοι οικονομολόγοι ούτε σε 30 χρόνια δεν θα δούεμ ανάπτυξη παρά θα είμαστε έρμαια ξένων δυνάμεων και της Τουρκίας από τις επενδύσεις της οποίας σύντομα θα αρχίσουμε να εξαρτώμαστε.

    Η μόνη περίπτωση η πρώτη επιλογή σας να μας οδηγήσει κάπου θα ήταν με άλλους στο τιμόνι, πρόσωπα αμεμπτα τα οποία θα έμπνέουν εμπιστοσύνη στο λαό ώστε αυτός να πιστέψει ότι λειτουργούν με βάση το συμφέρον του τόπου.Τέτοι ηγέτες μόνο μπορύν να πείσουν τον κόσμο ότι πλήρωνει αυτός που πρέπει και τα επώδυνα μέτρα θα πιάσουν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φιλε Ελευθεριε Β.,συμφωνω και προσυπογραφω το σχολιο σου.Συμπληρωνω μαλιστα γεματος αηδια διοτι ακουω αυτη την στιγμη στο ραδιοφωνο,την παπαρηγα να κατηγορει το Λαος και το Λαος την παπαρηγα,για προβοκατσια.Απο τα μασημενα λογια τους και τα αηδιαστικα τους τσιτατα που εχουν καταντησει πλεον οχι απλως ανουσια αλλα και εξοργιστικα,βγαζει κανεις συμπερασματα.Ουδεις εχει το κουραγιο να αποκαλεσει στυγνους δολοφονους αυτους που σκοτωσαν 3 αθωους.Οταν καιρο τωρα τους κανακευουν και τους ντοπαρουν,τι αλλον θα γινοταν.Αφηνω την παγκοσμια δυσφημηση και τα επακολουθα της.Μεχρι η Βουλγαρια εξεδωσε ταξιδιωτικη οδηγια εναντιον μας.Τελειωσαμε σαν χωρα.Ζητω το Αφγανισταν,το Μπαγκλαντες,το Ιρακ και οι λοιπες πολιτισμενες χωρες.Αναθεμα στην Ελλαδα και εμας τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Καλεντερίδη, θα σου μιλήσω ωμά αλλά σταράτα, όπως θα σου μιλούσε ένας άλλος πόντιος τραντέλληνας (έστω κι αν δεν είμαι πόντιος): είσαι σκέτη απογοήτευση με αυτό το άρθρο.

    Μας συστήνεις να μην αντισταθούμε στα μέτρα του ΓΑΠ, της ΕΕ και του ΔΝΤ "για να μην καταστραφεί η Ελλάδα".

    Εγώ σου λέω πως ακριβώς με αυτά τα μέτρα ΘΑ καταστραφεί η Ελλάδα επειδή θα καταστραφεί ο λαός της.

    Μας συστήνεις δηλαδή να καθίσουμε να μαραζώσουμε αμαχητί ή να ξενιτευτούμε και πάνω απ'όλα να δεχτούμε να πληρώσουμε για όσα φάγανε αυτοί που μας κυβερνουν και μας επιβάλλουν αυτά τα νέα μέτρα με το άλλοθι της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!

    Μας συστήνεις να δεχτούμε τη δεύτερη μέσα σε 11 χρόνια αναδιανομή εισοδήματος από τα κάτω προς τα πάνω
    "για να μην καταστραφεί η Ελλάδα".

    Μας συστήνεις κύριε Καλεντερίδη, να δεχτούμε τα όσα αντιλαικά σχεδιάζει για μας χωρίς εμάς, το αφεντικό του παχύδερμου που σου έλεγε "πέτα τον παιδί μου Σάββα έξω από την πρεσβεία".(ξέρεις άριστα ποιον εννοώ)

    Μας προτείνεις τον αργό θάνατο του υποταγμένου αντί να μας προτείνεις την τέφρα από την οποία θα αναγεννηθεί η πατρίδα απελευθερωμένη από την κατοχική κυβέρνηση του ΓΑΠ και τους ξένους πάτρωνές της.

    Ελπίζω να αναστρέψεις πρύμνας και να κατανοήσεις πως αυτή την ώρα, το πατριωτικό καθήκον επιτάσσει την ολοκληρωτική ρήξη με το σύστημα και όχι την έστω και απρόθυμη συμπόρευση με την προδοτική, αντιλαική κυβέρνηση του Γιωργάκη που εσύ μας προτείνεις με αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για ένα Πόντιο και Έλληνα αξιωματικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. El Carnicero Rojo
    δεν λέω αυτό που μου προσάπτεις.
    Λέω ότι έχουμε δυο επιλογές.
    Εγώ προκρίνω την πρώτη, εσύ μάλλον τη δεύτερη.
    Μαζί σου είμαι.
    Απλά, δεν πρέπει να καταστρέψουμε τη χώρα.
    Να αναμορφώσουμε το πολιτικό τοπίο, να αναδείξει ο λαός νέα πολιτικά πρόσωπα, για να δούμε μια άσπρη μέρα.
    Όσο για τα γεωπολιτικά, σε καλώ να διαβάσεις για άλλη μια φορά το άρθρο και το σχόλιό μου.
    Και είπαμε, έλα μια μέρα να τα πούμε.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ειμαστε ακομη στην αρχη.Ερχονται
    πολλα και αναμενομενα απο χρονια . Ο κοσμος που κατοικει εδω συνεβαλε
    στην πραγματωση των ξενων σχεδιων.
    Συνεχεια παπαγαλιζωμε αυτο περι "ξε
    νου παραγοντα" .Μα ο παραγων αυτος
    ειναι το ξενο κεφαλαιο που εξουσιαζει τις ιδιες τις δικες του χωρες-αυτοκρατοριες και σε ολα τα μερη του κοσμου που εισβαλλει εχει αναγκαστικα φροντισει να προσεταιριστει,προετοιμασει και προωθησει δικους του ανθρωπους απο
    ολη την κλιμακα του ντοπιου πολιτικου φασματος.Δεν ειναι ουτε ανθελληνικο ουτε φιλελληνικο.Ειναι χωρις συναισθημα και φροντιζει τα συμφεροντα των μετοχων-καταθετων του.Σε μικρες χωρες σαν την δικη μας στερειται ικανοποιητικου ελεγχου και ο προσεταιρισμος κομματοσκυλων(πρωην αφισοκολλητων
    και κλητηρων) που γινανε υπουργοι
    η γενικοι διευθυντες κανει ευκολοτερη την δουλεια του "ξενου παραγοντα".Τι ζηταμε ευθυνες αλλου
    οταν η πατριδα μας εχει επιτρεψει
    σε ηθικα και πνευματικα κουρελια
    να καθονται απεναντι στον ξενο πα
    ραγοντα και να συνδιαλεγονται με αυτον υπογραφοντας συμφωνιες για το
    μελλον της Πατριδας μας.
    Ας κοιταξωμε πρωτα τα χαλια μας και
    το ηθικο και πνευματικο επιπεδο αυτων που θελουν να ηγηθουν και να
    "παιξουν" στον τοπο αυτο και αφου βρουμε ακρη με τον εαυτο μας τοτε
    ας στραφουμε εναντια του ξενου παραγοντα που και τον καλουμε να μας σωζει και βριζωμε συνεχεια εμεις οι αθωες ελλαδικες ψυχες.Αυτα που εγραψα θεωρω οτι ειναι το υποστρωμα
    οσων συνεβησαν και οσων χειροτερων ερχονται στο τοπο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 05 Μαΐου 2010 7:01 μ.μ., κακός σύμβουλος οι συνειρμοί κατι τετοιες δυσκολες ώρες!Ξαναδιαβασε-ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ-το σχολιο μου, αφου πρωτα παρεις μερικά lexotanil!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ 7:00 μ.μ.

    >ο ελληνικος λαος που ψηφισε τους πανιβλακες βασιλικους και εδιωξε τον βενιζελο, τον καλυτερο αρχηγο που ειχε τα τελευταια 1000 χρονια?????<

    Τι να πει κανείς όταν βλέπει τόσα χρόνια μετά αμετανόητους προσωπολάτρες, να περιφέρονται με παρωπίδες αλόγου.

    Μα τις εκλογές τις έκανε ο Βενιζέλος για τις χάσει, διότι είχε περιέλθει σε αδιέξοδο. Όπως σωστά παρατηρεί ο Καζαντζάκης "μετά από τόσα χρόνια δικτατορικής διακυβέρνησης, ξάφνου τον έπιασαν οι πολιτικές του ευαισθησίες εν μέσω πολέμου;" ...
    Νομίζεις, ακολουθώντας την κυρίαρχη αντίληψη της Ιστορίας, όπως επιβαλλόταν να μας την διδάξουν, ότι ο "εθνάρχης" ήταν άγιος;

    Απλώς οι άλλοι ήσαν ανόητοι, όπως ο Γιωργάκης, καλή ώρα, και πήραν την βόμβα στα χέρια τους την ώρα που θα έσκαγε! Και φυσικά πλήρωσαν τους τυχοδιωκτισμούς του Βενιζέλου. ΞΥΠΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σάββα έχουμε ανάγκη από ανθρώπους σαν κι εσένα στην πολιτική σκηνή. Χρειαζόμαστε έντιμους καί πατριώτες Ελληνες σέ νέα κόμματα. Τά δύο κόμματα που χεωκόπησαν τήν Ελλάδα καί οι μισέλληνες της Αριστεράς πού θέλουν τό χάος καί τήν καταστροφή πρέπει επιτέλους να πάνε σπίτια τους. Συγχαρhτήρια γιά τό άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Μία δυνατή κυβέρνηση, η οποία δεν θα έχει σχέση με το σάπιο κατεστημένο, που δημιούργησε ο λατρευτός σου "σιδερένιος"."


    Δεν μου λες ρε νευρικό κοπέλι,τον μπουχέσα Καραμανλάκα junior και τον προγενέστερο Μητσοτάκουλα, ο "λατρευτος μου σιδερένιος" τους δημιούργησε;Αντε αγορι μου να κανεις καμια βόλτα με το κότερο του Βουλγαράκη μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό σου!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 05 Μαΐου 2010 7:01 μ.μ.και κατι ακομα!Μαθε πρωτα ποιον εχεις απέναντι σου και μετα ανοιξε το "κουτακι με τις μαλακίες"!Και ξαναδιάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το σχολιο μου!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Απο καταβολης του το νεοελληνικο κρατος αποτελει ουσιαστικα κρατος μαριονετα. Οι πολιτικοι ειναι απλα διεκπεραιωτες εντολων απο το εξωτερικο. Αρα στο μετα ταυτα:

    Οι επιστημονικες γνωσεις και η τεχνολογια εχει προχωρησει παρα πολυ πλεον στον τομεα του ελεγχου της ανθρωπινης συμπεριφορας. Το μονο που μπορει πλεον να κανει το σκεπτομενο ατομο ειναι στην καλυτερη περιπτωση να αντιλαμβανεται ενα ικανοποιητικο ποσοστο της πραγματικοτητας γυρω του και των αιτιων της. Απο εκει και περα δεν εχει σχεδον καμια δυναμη να αλλαξει το πολιτικο σκηνικο. Η πλυση εγκεφαλου, η καφριλα της μαζας και η λεγομενη τυραννια της πλειοψηφιας, τα ενστικτα του φοβου και της ελπιδας ειναι ολα παραγοντες που διαμορφωνουν συλλογικες συμπεριφορες με μαθηματικη ακριβεια. Ειμαι πεπεισμενος οτι εδω και 150 χρονια, ολες οι γνωσεις που αποκομιστηκαν σε τομεις οπως η κοινωνιολογια, ανθρωπολογια, ψυχολογια, κοινωνικη μηχανικη, νευροβιολογια κλπ υπηρετησαν πρωτιστως την παγκοσμια αρχουσα ταξη στην λοβοτομιση των πληθυσμων.

    Με δεδομενο οτι οι οποιεσδηποτε εκρυθμες καταστασεις ειναι ελεγχομενες ωστε να παραξουν συγκεκριμενα αποτελεσματα, πειτε μου, τωρα, πως να ελπισουμε οτι αυτη τη φορα δεν θα γινει ετσι και απο την σημερινη μας κατασταση θα ξεπηδησουν νεα, αφθαρτα, ανιδιοτελη, φιλοπατριδα πολιτικα προσωπα και ολα αυτα τα ωραια και ρομαντικα ονειρα θερινης νυχτος. Αν αναγνωρισω μια πολυ μικρη πιθανοτητα να συμβει κατι τετοιο, τοτε προσωπικα πιστευω οτι μπορει να πραγματωθει μονο σε τρομερα ακραιες καταστασεις, στις οποιες μπορουμε εστω να ελπισουμε οτι τα σχεδια αυτων που ελεγχουν τις μοιρες μας μπορουν να πεσουν εξω.

    Υ.Γ. Μην νομιζουν καποιοι οτι δεν εχει προβλεφθει η εναποθεση των ελπιδων του λαου στον στρατο. Ενα πραξικοπημα θα ηταν πιθανοτατα και αυτο ελεγχομενο. Και επιπλεον θα παρειχε στο συστημα και την εξτρα κατασταλτικη ικανοτητα. Αυτη ειναι η τραγωδια μας σημερα: να μην ξερεις τι να ευχηθεις σε αυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΑΝΩΝΥΜΕ
    05 Μαΐου 2010 4:07 μ.μ.

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ..

    ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..

    ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ..

    ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ..

    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ....

    ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. anonymos 7.00

    πανιβλακα χριστιανοδεξιουλη της καρπαζιας.
    ο βενιζελος εκανε τις εκλογες για να προχωρησει στην αποβαση στον ποντο, απελευθερωση αγκυρας ικονιου και κωνσταντινουπολεως. τοτε αρχιζε ο πραγματικος πολεμος.
    το μονο του λαθος ηταν οτι δεν εξοντωσε ολο τον παλαιοκομματικο βασιλοδεξιουλικιο συρφετο.
    αν δεν ηταν το βενιζελικο εθνικο κεντρο το 44, σημερα η ελλαδα θα ηταν σοβιετικη ενωση.
    το βενιζελικο κεντρο εσωσε την ελλαδα απο την εαμοβουλγαρικη σοβιετικη κατοχη.
    οι πανιληθιοι δεξιουληδες ακομα και σημερα δεν εχουν παρει χαμπαρι τι εστι μπολσεβικισμος τι ετσι κοκκινη πανουκλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας κ. Καλεντερίδη περί αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, αν επιμελώς δεν αποσιωπούσατε τα ονόματα και άλλων πολιτικών που φταίνε. Δεν είναι μόνο οι Μητσοτάκιδες και ο Σημίτης οι κακοί. Ο Κώστας ο Καραμνλής δεν είχε κανέναν ρόλο σε αυτήν την καταστροφή; Ή μήπως αθωώνεται λόγο βλακείας; Με την απραξία του δεν μας οδήγησε στο χείλος της Αβύσσου; Αλλά ξεχνάω, αυτός ήταν «παλικάρι» γιατί έβαλε βέτο στου Αμερικανούς και την ίδια ώρα υποθήκευε την χώρα 185 δις ευρώ στους «συμμάχους», ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα στην «νέα τάξη». Και ο Γιώργος Παπανδρέου; Ένας νεοταξίτης τεχνοκράτης, αλλά όχι πολιτικός και βεβαίως καμία σχέση με το μέγεθος του πατέρα του, τον Ανδρέα. Διότι, πόσο αφελής πρέπει να είσαι (ή μήπως όχι και εξυπηρετείς σκοπιμότητες;) να θέλεις να σώσεις την χώρα σου εξαθλιώνοντας και σκλαβώνοντας τους πολίτες της. Μπορεί να υπάρξει κράτος χωρίς πολίτες (οπλίτες, με αναγραμματισμό); Και στο βάθος ο Αντώνης, ο Σαμαράς. Που με ένα γιαλαντζί «όχι» (Όχι στο ΔΝΤ, αλλά ναι στα λεφτά και ναι στην συμφωνία που θα την τιμήσει αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός…) ελπίζει να κυβερνήσει σε ένα κράτος Αλβανών (ναι αυτών που έμπασε σε περασμένες δεκαετίες), αφού η χώρα θα έχει πρώτα αδειάσει από τους κατοίκους της που θα έχουν στο μεταξύ μεταναστεύσει για άλλα χώματα…
    Αγαπητέ Σάββα, δεν έχει σημασία αν θα είναι η Α ή η Β λύση. Σημασία έχει ότι δεν χρεοκοπήσαμε μόνο οικονομικά αλλά και ως κοινωνία. Για πολλά χρόνια η χώρα δεν γεννά μεγάλους πολιτικούς, μεγάλους στρατηγούς, μεγάλους ποιητές, μουσικούς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών… ακόμη και μεγάλους ευεργέτες. Γι’ αυτό τα χρόνια που έρχονται μπορεί να είναι δύσκολα και ολέθρια για όλους μας, αλλά ήταν απαραίτητο να συμβεί για την σωτηρία και την αναγέννηση του έθνους. Έτσι είναι η φύση των πραγμάτων και κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί σε αυτό. Μέσα από τα καμένα ανθίζει πάντα ο νέος σπόρος. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον ο σπόρος αυτός να είναι καλός και χρήσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Προς υπογραφοντα ως ''ΕΛΛΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ'

    Αγαπητε φιλε,

    Θεος των Ελληνων υπαρχει ,αν εσυ δεν τον πιστευεις ειναι δικαιωμα σου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καταργειται κιολας..

    Φυσικα και δεν περιμενουμε ΘΑΥΜΑ για να σωθουμε και ΣΙΓΟΥΡΑ θα καταστραφουμε ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ (συν Αθηνα και χειρα κινει) και δεν βγουμε μπροστα εμεις οι πολλοι ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ απο τα παναρχαια χρονια.

    Επετρεψε μου να σου πω οτι θα προτιμουσα νσ κρατουσαμε το ΕΥΡΩ και να μπορουσαμε να 'συνελθουμε' με ενα δανειο εστω και απο το το ΔΝΤ αλλα θα ημουν αφελης αν πιστευα οτι σημερα μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο... ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ θα διαλυσει για δεκαδες χρονια η ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τον κοινωνικο ιστο μας , θα εξαθλιωσει τεραστιες μαζες που θα ξεχυθουν στους δρομους ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ και στο τελος ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

    Η ΔΡΑΧΜΗ ειναι απαραιτητος σημερα , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ και αν ειχες στοιχειωδεις γνωσεις οικονομικων θα καταλαβαινες οτι ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ απλουστατα γιατι ενταχτηκαμε σε μια οικονομια οπου τα αλλα ΚΡΑΤΗ ΕΙΧΑΝΕ μεγαλη αναπτυξη και κραταια βιομηχανια ΕΝΩ εμεις δεν παραγουμε ουτε καρφιτσες.. μοιραια τα ΕΥΡΩ θα φευγανε απο εδω και θα φωλιαζανε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ... Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΡΩ ειναι ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... και η κεντρικη κυβερνηση ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ σαν κυβερνηση ολων (των κρατων ) και εμεις ειμασταν απλως μια επαρχια ενος μεγαλου κρατους.... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ , ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΟΙΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.. ΚΛΠ..

    Γιαυτο η δραχμη ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και αργα (απευχομαι) η γρηγορα (η σωτηρια μας) θα ερθει... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (οπως και σεις λετε) ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και να δρομολογησουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τον δρομο μας ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ 2000... ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ δεν γλυτωνουμε το ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ ας ειναι λοιπον αυτο συντομοτερο ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ - ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΑΦΟΥ ΤΟ 70-80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ..) γιατι με την σημερινη κατασταση και τον εξανδραποδισμο μας στο ΔΝΤ και την ΕΥΡΩΖΩΝΗ σε λιγο θα βλεπετε εκατονταδες χιλιαδες πεινασμενων να κανει πλιατσικο και να αλληλοσκοτωνεται.. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕ - ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ..

    Λυσεις υπαρχουν... και ειναι διπλα μας (αν χρειαστει θα επανελθω..) ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ..

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.. (και ο νοων νοειτω...)

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.... ομως προεχει Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ , το ξεσπασμα της δικαιολογημενης ΟΡΓΗΣ και η τιμωρια των ΠΡΟΔΟΤΩΝ και των ΚΛΕΦΤΩΝ...

    Ειναι νομοτελεια ...

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το γενικό περίγραμμα καλά το έδωσε ο Σάββας, κάπως έτσι είναι. Όμως, στην πράξη δεν υπάρχει πραγματικό δίλημμα μεταξύ των επιλογών 1 και 2, δεν υπάρχει καν επιλογή. Το πακέτο μέτρων θα περάσει από τη βουλή επειδή είναι παραγγελιά (έστω και με 150 και μισή ψήφο, έστω και με ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού).

    Το ερώτημα πρακτικά συμπυκνώνεται στο τι κάνουμε από εκεί και μετά. Σίγουρα το να δράσουμε εν θερμώ εναντίον του 'αόρατου εχθρού', όσο κι' αν στο βάθος μέσα μας ικανοποιεί το αίσθημα δικαιοσύνης, δεν είναι αποτελεσματικό γιατί ο καθένας θα προσωποποιεί σαν εχθρό ότι του τη δίνει χειρότερα και στο βάθος αλαλούμ.

    Εδώ τώρα χρειάζονται ψύχραιμες φωνές και ειλικρίνεια, όχι μισόλογα, γιατί ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Υπάρχει κανείς από το πολιτικό 'προσωπικό' που να το έχει χωνέψει αυτό; Εδώ θα φανεί, στα δύσκολα.

    (Και βέβαια, εμπάργκο στα ΜΜΕ των διαπλεκόμενων και τα παπαγαλάκια τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να συμμαζέψουν τα κομμάτια του απορρυθμισμένου συστήματος και να ξαναμαντρώσουν τα πρόβατα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ..."
    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Α Π Α Ι Τ Η Σ Ε ΤΗΝ Π Ι Σ Τ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Υπάρχει και ένας Έλλην κατ' εμέ εύστοχος. Αλλά είναι Έλλην Εξωτερικού, ίσως όχι συμπτωματικά.

    Δεν μας κατηγορώ όμως τους υπολοίπους τού Εσωτερικού, δι' ότι έχουμε βομβαρδιστεί σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μίνωα, θα ήθελα να δω μία κυβέρνηση πατριωτών που θα έχουν φύγει από όλα τα κόμματα.

    Κύριε Σάββα, δεν είμαι από τας Σέρρας. Από εκεί όμως είναι κάποιος ο οποίος θέλει να σας πει κάτι, μαζί με το σχετικό βίντεο:
    http://amfipolis.blogspot.com/2010/05/blog-post_6535.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για να γίνει αυτό Σάββα, χρειάζεται ένας ηγέτης που να εμπνέει τον λαό του, που να μπορεί ο λαός του να τον εμπιστευτεί.
    Ο Έλληνας μπορεί να κάνει και θαύματα με την κατάλληλη ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ...."

    Δε μας ειπες ομως,ο κοσμος να καiει και εγκυες γυναικες και αμα λαχει γερους και παιδια για τα λεφτα...?Ακου ξερω τι ρολο βαρας εσυ και κατι αλλοι που με προσχημα τα λεφτα αβανταρετε τη κολαση και το χαος,οπως και καποιοι αλλοι σας "βλεπουν" και σας "διαβαζουν".Προχωρα τη τωρα μ@λακα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κύριε Σάββα, παρακαλώ δείτε αυτό που έγραψα πρώτα για εσάς
    http://ellinikesaxies.blogspot.com

    Και κάτι άλλο κ. Σάββα, οι λαοί δεν αναδεικνύουν ηγέτες, ακολουθούν ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ευγε Ελευθεριε Β. και Ελλην Εξωτερικου!

    Οπιος πιστευει ακομα πως δεν βγαζουμε τα ματια μοναχοι μας, και πως πρεπει να βγουμε απο την Ευρωζωνη και το Ευρω, ειναι στην καλυτερη περιπτωση, βαθια νυχτωμενος.

    "Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται."
    (Π. Κονδυλης, 1996)

    - Χ. Γιανναρας, "Οι έξωθεν και οι έσωθεν κερδοσκόποι",
    http://neo.antibaro.gr/node/1233)
    - Π. Ηφαιστος, "Μεταμοντερνισμός - Εθνομηδενισμός - Αποδομησμός",
    http://www.ifestosedu.gr/104Ethnomidenismos.htm
    - Ν. Λυγερός, "Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης",
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - Ν. Λυγερός, “Η Ελλάδα και η μικρή ιδέα”
    http://www.lygeros.org/5499-gr.html
    - "ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Α.Αιγαίου απευθύνει o νομάρχης Χίου!"
    http://neo.antibaro.gr/forum/1482

    Καλο ξεμπερδεμα!
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Όχι Σάββα δεν θα φύγουν .Θα πάνε φυλακή.Θα πάνε φυλακή και τότε θα αναμορφωθεί το πολιτικό σύστημα Ετσι έγινε και μετά την μικρασιατική καταστροφή.Αυτοί θα πάνε φυλακή και εμείς θα σηκώσουμε τα μανίκια θα δουλεψουμε, θα στερηθούμε και θα φτιάξουμε τη χώρα.Και οι νέοι πολιτικοί θα ξέρουν ότι άν απλώσουν το δα΄χτυλο στο μέλι θα το πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γιατι ξεχνας την ΧΟΥΝΤΑ και το μεγαλο εγκλημα της στην ΚΥΠΡΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΣΙΡΙΖΑΚΙ

    06 Μαΐου 2010 2:43 π.μ.

    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

    ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ....

    ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΤΕ..

    ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕς ΚΑΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ..
    ΟΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Σάββα ξέρω ότι είσαι πατριώτης και έχεις αγνά αισθήματα.
    Όμως πώς γίνεται να συμβιβαστούν αυτά που λες, δηλαδή απ΄τη μιά ότι:
    "Είναι σε όλους γνωστό ποιός ήταν σύμβουλος του κ. Σημίτη για την εξαγορά του χρέους από την Γκόλντμαν Σαξ το 2001 και τί θέση έχει σήμερα στην κυβέρνηση.
    Είναι γνωστό σε όλους ότι αμερικανοί σύμβουλοι του κ. πρωθυπουργού έχουν αλώσει τα άδυτα του δύσμοιρου ελληνικού κράτους, οδηγώντας το μήνες τώρα κυριολεκτικά στη σφαγή."
    κι απ΄την άλλη:
    "Δεχόμαστε τα μέτρα, παίρνουμε την οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ-Ε.Ε. και στη συνέχεια αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, κάνουμε ένα σχέδιο ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη χώρα και με μια πανεθνική προσπάθεια βγαίνουμε τελικά από την κρίση."

    Μά Σάββα μου, υποστηρίζεις την θέση του ανθρώπου (γιατί αυτά υποστηρίζει και ο Παπανδρέου) που ο ίδιος λές ότι οι αμερικανοί σύμβουλοί του οδήγησαν το Ελληνικό κράτος κυριολεκτικά στη σφαγή;;;

    Ο Γιώργος Δελαστίκ το είπε ξεκάθαρα: Αλλαγή πορείας διότι ο λαός είπε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ Ε Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ!
    Όλα τα άλλα είναι ύποπτα, εκτός από σένα που σε ξέρω προσωπικά και ξέρω γιατί τα γράφεις αλλ΄είναι λάθος!
    Με εκτιμηση
    Romanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Υπάρχει και μια άλλη άποψη.!

    Οι Άγγλοι "καλοί σύμμαχοί μας", προκειμένου να αποκτήσουν τα πετρέλαια του Ιράκ,- ο χώρος του Ιράκ ανήκε προηγουμένως στην Οθωμανική Αυτοκρατορία -, έπρεπε ή να διαθέσουν στρατό , - στρατό το 1919 δεν είχαν πλέον - για να απασχολήσουν τον Κεμάλ και τους Τούρκους ή να βάλουν κάποιον άλλον να τον απασχολήση, ώστε να μην επεκταθή προς ανατολάς δηλ. προς το Ιρακ και τα πετρέλαιά του.

    Έτσι, έστειλαν τον Βενιζέλο με τους Έλληνες του , χωρίς καμιά εγγύηση για το μέλλον των περιοχών που απελευθέρωνε από τη τουρκική βαρβαρότητα.

    Ο Κεμάλ βρέθηκε πλήρως απησχολημένος με το "σεϊτάν ασκέρ" των τρελοελλήνων που πολεμούσαν πολλές φορές νηστικοί και ξυπόλυτοι και επετίθεντο χωρίς προπαρασκευή πυροβολικού κατά των τουρκικών θέσεων στα αφιλόξενα υψίπεδα της Μικράς Ασίας.

    Τέλος επήλθε η κατάρρευση που είχε προβλέψει ο Τσώρτσιλ, και ο Ελληνισμός των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, καθώς και της Μικράς Ασίας, υπέστη μια τρομερή καταστροφή.

    Δηλαδή, επέτυχαν με έναν σμπάρο δυό τρυγόνια !

    Τον μεν Κεμάλ εξέτρεψαν από τα πετρέλαια του σημερινού Ιράκ, τον δε δυναμικό λαό των Ελλήνων, των νικητών στο Σκρα ντι Λέγκεν και πρηγουμένως στην Μάχη του Κιλκίς και του Λαχανά, τον ετσάκισαν φέρνοντάς τον στα μέτρα τους......

    Το ίδιο εποίησε και ο ... Λένιν που υπεστήριξε τον Κεμάλ, όχι επειδή ήτο ανθέλλην, αλλά φιότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει το 1917 δυο φορές το Μπακού απο το οποίο ετροφοδοτούντο οι Μπολσεβίκοι με πετρέλαιο. Ο Λένιν ήθελε να τους απομακρύνει από τηνΚασπια Θάλασσα.

    Αν ο Κεμάλ δεν είχε τσιμπήσει τον τυρό ... το Ελληνικό .... δόλωμα και την φάκα ήγουν την γενοκτονία των Αρμενίων και Ελλήνων, δεν θα είχε ιδρύσει την Τουρκική Δημοκρατία.

    Σήμερα η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα κατείχε το 50% των παγκοσμίων πετρελαϊκών αποθεμάτων, με ότι αυτό θα εσήμαινε για τους "φίλους μας" Τούρκους !!!


    Φιλικά

    Ευμένης

    Υ.Γ. Αυτό το "μας" με ενθουσιάζει , διότι με καθιστά και εμένα που ποτέ μου δεν χρηματίστηκα, πάντοτε μέτοχο τόσων και τόσων εγκλημάτων π..χ. του χρηματιστηρίου, των εξοπλισμών του C4I e.t.c. και τελικό αποδέκτη τόσων πολλών χρημάτων !!!!

    Όπως έλεγε ο αλησμόνητος Benito Mussolini, "Molti nimici molto honore" !

    Λέτε να είμαι και εγώ τόσο πλούσιος και να μην το γνωρίζω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα οι ... Σκοπιανοί !
    06-05-2010 00:57:34
    Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ συνέστησε στους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν αυτή την περίοδο τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ».
    Η προειδοποίηση αυτή του ΥΠΕΞ απευθύνεται λόγω «των τελευταίων επεισοδίων στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων και αφορά κυρίως στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, πρωτίστως στην πρωτεύουσα Αθήνα και τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη, την Θεσσαλονίκη».

    Στους πολίτες της ΠΓΔΜ που βρίσκονται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, συνιστάται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στα κέντρα των πόλεων αυτών και σε μέρη όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και μεγάλες τράπεζες και να προσέχουν τα οχήματά τους.

    Μάθανε ότι γ... πλακώσανε και οι Σκοπιανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. 1) Την Μ. Ασία μας την είχαν δώσει στο πιάτο οι μεγάλες δυνάμεις. Το ότι τα κάναμε εμείς σκατά οπότε στη συνέχεια άλλαξαν οι συμμαχίες και μας την φέρανε συνεργαζόμενοι, πλέον, με τους τούρκους είναι δικό μας κατόρθωμα.
    2) Εμφυλίους πολέμους κάνουμε απο τότε που είχαμε πόλεις κράτη. Μια ζωή τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά απο μόνοι μας. Δυστυχώς οι ξένοι δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσουν για να μας διχάσουν
    3) Η χρεοκωπία της χώρας....επί τόσες γενιές κυβερνούσε η ασυδοσία, η απάτη, η ανομία. Έβαλαν και ξένοι το χέρι τους; Σίγουρα. Ποιος τους το επέτρεψε; ΕΜΕΙΣ. Εμείς ως κυβερνήσεις και εμείς ως λαός.
    Τουλάχιστον ας απαλλαγούμε απο την ευθυνοφοβία εδώ που φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ρωμανέ
    νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να έχω τη δική μου άποψη.
    Έχουμε δυο κακές επιλογές και επιλέγω τη λιγότερη κακή.
    Ο Παπανδρέου δε λέι το ίδιο με μένα.
    Εγώ λέω να τσακιστούν όλοι τους και να αναμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, για να χειριστεί καλύτερα αυτήν την επαχθή συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Omniscient 8.06 μμ
    ------------------
    Με καλυψες απολυτα.Και ομως καποιοι
    απο το μλοκ επιμενουν με την μπαλα,
    μονο που επειδη ειναι τοσο πολυ
    εθισμενοι με αυτην αυτοματως μεσω
    των γνωστων συνειρμων τους κανουν
    ανοιγμα στον Σαββα ωθωντας αυτον να
    ...πολιτευτει η δεν ξερω τι αλλο.
    Μαζευτειτε ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Φίλε κ. Καλεντερίδη,

    Νομίζω ότι ως προς το οικονομικό πρόβλημα ορθώς θέσατε τα πράγματα στις δύο λύσεις που υπάρχουν.

    Έτσι νομίζω και εγώ.

    Αν κάποιος μπορεί να βρεί, σήμερα τώρα κάποια άλλη λύση, εκτός του ΔΝΤ, να μας την πεί, και θα συμφωνήσω αμέσως.

    Εκείνο όμως που με απασχολεί ιδιαίτερα είναι πως θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το τεράστιο χρέος.

    Από που θα αντλήσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να ξεπληρώσουμε τα τεράστια χρέη που συσσώσευσαν στην Πατρίδα μας οι διάφοροι απάτριδες-προδότες και οι "τενεκέδες" οικονομολόγοι που δήθεν "επολιτεύοντο", συνεχώς δανειζόμενοι καταχρεώνοντας την χώρα ;

    Βιομηχανία πλέον δεν έχουμε. Τον τουρισμό μας τον έχουμε εξευτελίσει. Τη ναυτιλία την κυνηγούμε.

    Πως διάβολο θα συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να εξοφλήσουμε αυτό το τεράστιο χρέος ;

    Η επιστροφή στην δραχμή θα αυξήσει το χρέος κατά 341 Δραχμές ανά Ευρώ, δηλαδή τα 1000 Ευρώ θα γίνουν 341.000 Δραχμές και ούτω καθ' εξής, πως θα βγούμε από το αδιέξοδο δεν μπορώ να φαντασθώ ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Με 20% και βάλε ανεργία και έλλειψη χρημάτων στο Δημόσιο, πως θα τραφούν τα 2.500.000 των λαθρομεταναστών που χρειάζονται περίθαλψη και εργασία, όταν τόσοι Έλληνες θα είναι άνεργοι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Στέργιο
    μην ανησυχείς, αντέχω ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Τη σημασία και αξία της γεωπολιτικής μας θέσης, πρέπει να την προσέξουμε καλά. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, ανέκαθεν ήταν το μήλο της έριδος και η αιτία των μεγαλύτερων συμφορών που της προκάλεσαν. Αλλωστε και στην ΕΟΚ μας δέχτηκαν βασικά για την γεωγραφική μας θέση και για τον πολιτισμό μας που πάνω στις αρχές του θεμελιώθηκε ο ευρωπαικός πολιτισμός, κυρίως από την Αναγέννηση και μετά.
    Αυτήν την στιγμή, όλες οι συγκυρίες (που μοιάζουν συγκυρίες αλλά προφανώς μεθοδεύονται εκ μέρους αλλοτρίων συμφερόντων) προσπαθούν να σπάσουν το ηθικό των Ελλήνων. Επιδιώκουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι τελειώσαμε σαν έθνος, σαν αξία. Εκεί πρέπει να αντισταθούμε. Αν είχαμε τελειώσει όντως, δεν θα είχαμε ενδιαφέρον για κανέναν. Ομως έχουμε πάρα πολύ ενδιαφέρον τελικά γι΄αυτό θέλουν να μας ισοπεδώσουν. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. "Ξέχνα τα ευρώ σου και την αγοραστική του δύναμη που έφτυσες αίμα για να tα κερδίσεις."


    Αγαπητέ Ελευθεριε Β., συγχαρητηρια εν πρωτοις για το αψογα διατυπωμενο κειμενο σου(με το οποιο διαφωνων μεν αλλα δεν παυει να εχει την αξια του),αλλα σε ποια αγοραστικη δυναμη του ευρω αναφερεσαι, οταν αυτη εχει πλεον "αποδημήσει εις Κύριον" εξ αιτιας της εφαρμογής των συγκεκριμενων μετρων;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Έτσι, έστειλαν τον Βενιζέλο με τους Έλληνες του , χωρίς καμιά εγγύηση για το μέλλον των περιοχών που απελευθέρωνε από τη τουρκική βαρβαρότητα.

    Την Μ. Ασία μας την είχαν δώσει στο πιάτο οι μεγάλες δυνάμεις. Το ότι τα κάναμε εμείς σκατά οπότε στη συνέχεια άλλαξαν οι συμμαχίες και μας την φέρανε συνεργαζόμενοι, πλέον, με τους τούρκους είναι δικό μας κατόρθωμα.

    Όχι φίλε μου,

    Στην Μικρά Ασία μας έστειλαν οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι για να ανακόψουν την επέκταση των Ιταλών στην Μικρά Ασία και την κατάληψη της Σμύρνης από την Ιταλία.

    Η Ιταλία είχε εξασφαλίσει την επέκτασή της στην Μικρά Aσία με την Συνθήκη του Αγίου Ιωάννη της Μωριέννης, πριν ακόμη εισέλθη στον Α΄ Π.Π. η Αμερική η οποία ήθελε την αυτοδιαθεση των λαών - δόγμα Γουίλσων.

    Για να εμποδίσουν τους Ιταλούς να αποβιβασθούν στην Σμύρνη, έστειλαν εκεί τους Έλληνες, χωρίς καμία εγγύηση περί της παραμονής των ή κάποια για το μέλλον της περιοχής.

    Ως αντιπαροχή εκ μέρους των Ελλήνων, έλαβαν την αποστολή ενός σώματος στρατού στην Κριμαία και την Ουκρανία, το οποίο θα πολεμούσε τους Μπολσεβίκους συμμάχους του Κάϊζερ και θα ενίσχυε τους Λευκορώσσους του Ντενίκιν.

    Αργότερα οι Γάλλοι θεώρησαν ότι εθίγοντο τα συμφέροντά τους, διότι έβλεπαν στους Έλληνες συνεργία με την Βρετανική Αυτοκρατορία και μας επρόδωσαν με δικαιολογία την επάνοδο στην βασιλεία του Κωνσταντίνου Α΄.

    Μας επρόδωσαν οι "σύμμαχοι μας" Φίλε μου, οι Γάλλοι ήδη έναν χρόνο πριν την επάνοδο του Κων/νου. με την Συμφωνία του Φρανκλέν Μπουγιόν .

    Εν τω μεταξύ ο Γουίλσων έχασε τις εκλογές και η Αμερική απεσύρθη από το όλο εγχείρημα.

    Μείναμε να πολεμούμε μόνοι εναντίον του Μουσταφά Κεμάλ, Δικτάτορος και ανθρωπόμορφου θηρίου, με συμάχους του τους Ιταλούς (που τους ενίσχυαν με πολεμικό υλικό) και τους Γάλλους (των οποίων αξιωματικοί φέρονται ότι διοικούσαν το βαρύ πυροβολικό των Τούρκων -οι Τούρκοι δεν ήξεραν να χειριστούν τα κανόνια - κατά την μεγάλη τουρκική επίθεση κατά του Α΄Ελληνικού Σ.Σ.).



    Εμείς όμως είχαμε χωριστεί σε Βενιζελικούς (όπως ο πατέρας, ο παπούς οι θείοι μου) και στους Βασιλικούς και τρωγόμασταν σαν τα θηρία. Οι Βασιλικοί έδιωξαν όλους τους μπαρουτοκαπνισμένους Βενιζελικούς αξιωματικούς και έφεραν απότακτους και άκαπνους, όπως και αξιωματικούς του οικονομικού να διοικούν το πεζικό. Με λίγα λόγια διέλυσαν το στράτευμα.

    Μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και ο Ύπατος Αρμοστής Στεργιάδης που εξυπηρετούσε ως φαίνεται ξένα συμφέροντα (τον προστάτευσαν οι Άγγλοι και έζησε και πέθανε στην Νίκαια της Γαλλίας) και ο αφανής δάκτυλος που εμπόδιζε να γίνει επιτυχημένη διοίκηση τους Ε.Σ. εκ του σύνεγγυς - ο Χατζηανέστης, τον οποίο κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους είχε διώξει ο Κων/νος ως ανίκανο από το Στράτευμα, διοικούσε από απόσταση 500 Χιλιόμετρων.

    Αυτά τα ολίγα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αγαπητέ Σάββα, χάρηκα για το μήνυμα σου. Ἐνιωσα και εγώ τη πίκρα της Ελλάδος που ήθελε να με σκοτώσει γιατί ήθελα να σταματήσω τους κλέφτες. Μετανάστευσα από τη χώρα μετά από λίγα χρὀνια κάλυψης και απόκρυψης από τους κλέφτες. Βλέπω από μακρυά τη χώρα μου, σαν την Ιθάκη, και μετρώ τους Μνηστήρες της, μέχρι να επιστέψει ο Οδυσσέας. Παρακαλώ βοηθήστε τη χώρα να εκδιώξει τους μνηστήρες. Από τη γενιά μου στις Σέρρες θυμάμαι 1500 παιδιά. Τώρα όποτε επισκέπτομαι βρίσκω μόνο 10. Οι άλλοι είναι μετανάστες. Ξέρετε τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.