19/5/10

Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Του Δ. Γκαρτζώνη
Με διάβημά του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Νίκο Εταιρίδη, ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος ζητά να αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στο ακριτικό νησί όπου καταφθάνουν τακτικά πολυάριθμα γκρουπ λαθρομεταναστών.


Εδώ και έξι μέρες βρίσκονται στο Αγαθονήσι 44 Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι πρόκειται αύριο να μεταφερθούν στον Πειραιά. Ενδέχεται όμως, να παραμείνουν στο νησί σε περίπτωση που προκληθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Παρόλο που τα μέτρα φύλαξης στο Αγαθονήσι είναι αυστηρότερα τους τελευταίους μήνες, μετά και την παρουσία του κλιμακίου της Frontex και την περιπολία περισσότερων πλωτών και εναέριων μέσων, εξακολουθούν να αποβιβάζονται παράνομοι μετανάστες και παραμένουν στα νησιά μας πολλές μέρες μέχρι να μεταφερθούν στον Πειραιά, με τα όποια προβλήματα συνεπάγεται αυτό.

«Κάναμε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, από όπου ζητήσαμε να επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από το Αγαθονήσι.
Οι αλλοδαποί καταλήγουν πάντα στον Πειραιά, δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να παραμένουν στο Αγαθονήσι, που δεν έχει τη δυνατότητα να τους φιλοξενεί, εφόσον υπάρχει τρόπος να γίνει η μεταγωγή τους πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Κόττορος, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την παρουσία των αλλοδαπών στο Αγαθονήσι δημιουργούνται πολλά προβλήματα.
«Οι λαθρομετανάστες καταλαμβάνουν την παραλία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς ενώ υπάρχει και μικροεγκληματικότητα.

Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε το πρόβλημα σε άλλα νησιά, απλά το Αγαθονήσι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες. Πρέπει να στέλνονται στον Πειραιά άμεσα.

Φοβόμαστε και μένουμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας.

Ζητάμε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση ώστε να μη γυρνάνε τη νύχτα οι λαθρομετανάστες στο νησί και να ανοίγουν σπίτια. Αν δεν μπορούν να τους μεταφέρουν αυθημερόν θα πρέπει να φροντίσουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα αστυνόμευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κόττορος.

Πέρα από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι παραμένει ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς των λαθρομεταναστών.

Χθες έφθασαν στο Φαρμακονήσι, συνολικά επτά Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι προήλθαν από τα τουρκικά παράλια. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία λιμενική αρχή.
proodos.net

9 σχόλια:

  1. Γιατί να πάνε στον Πειραιά οι λαθρομετανάστες;
    Αφού ο Παπανδρέου με τον Ερντογάν είχαν συνάντηση ιστορικής σημασίας και συμφώνησαν να εφαρμοστεί η Συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών.
    Μάλλον δεν πρόλαβε ακόμη ο Ερντογάν να καθορίσει το λιμάνι που θα δέχεται πίσω τους λαθρομετανάστες.
    Αλλιώς δεν εξηγείται.Διότι η συνάντηση ήταν ιστορική και ο συνομιλητής εκ παραδόσεως αξιόπιστος και προοδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχη!!!!

    Να μην ξεχασετε τα κρουασάν και τους καφέδες γιατι θα μπουμε στο στοχαστρο των ΜΚΟ.

    Τελος παντων κάποιους θα παρουν πισω οι Τουρκοι βάσει της υπογραφεισης προσφατως συμφωνίας. Μεγάλη επιτυχία της σοσιαληστικης κυβερνήσεως, ε;

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεχρι 10000 ετησιως λαθρομεταναστες καθως φαινεται συμφωνησε ο Τζεφρυ με τον Ερντογαν, να παρουν πισω οι Τουρκοι.....
    Για να ξαναρθουν την επομενη μερα πισω......
    Κατι μου λεει πως ο Τζεφρυ δε θα εχει καλο τελος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 19 Μαΐου 2010 12:52 μ.μ.

    Σαν πολλούς δεν βάζεις;
    1000 δεν ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 100 και κλείσαμε και με δυνατότητα επαναπροώθησης .Ολα και όλα σε αυτά ο Γιώργος ήταν κάθετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επαναλαμβάνω μήπως και το δημοσιεύσετε : Λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι ;;; Μα στο Φαρμακονήσι υπάρχει μόνον η φρουρά και όχι κάτοικοι.Η οποία φρουρά πρέπει να φυλάει την προς την τουρκία ακτή.Αλλά μάλλον ανεπιτυχώς... Για τις οργανωμένες ομάδες στο Αγαθοννήσι, σας έχω καταθέσει προσωπικές εμπειρίες στο παρελθόν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει καταντήσει αηδία με τους Λαθρομετανάστες.Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε σιγα-σιγά να καθαρίζουμε την Ελλάδα από αυτούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. perastikoi eimaste edo, min sas niazei gia tipote.
    ORTHODOXIA MONO! OLOI ANTHROPOI EIMASTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τζέφρυ συμφώνησε να επιστρέψει τους τούρκους εμπόρους και όχι τους λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.