29/5/10

Οτζαλάν: Να ανακηρύξετε καθεστώς Βορείου Κύπρου στο Κουρδιστάν


Κωνσταντινούπολη
Ο Οτζαλάν, κατά την επίσκεψη των δικηγόρων του στη φυλακή όπου κρατείται, στο νησί Ιμραλί του Μαρμαρά, τους ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί προσεχώς από το διάλογο που γίνεται για την επίλυση του Κουρδικού και ότι το κενό που θα δημιουργηθεί από την απόσυρσή του μπορεί να το καλύψει το KCK (πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ), το οποίο μπορεί να ανακηρύξει τη "δημοκρατική αυτονομία του Κουρδιστάν". Ο Κούρδος ηγέτης, μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις της Αμπχαζίας, του Κοσσυφοπεδίου και της Τσετσενίας. Είπε, δε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι ανάγκη να πάμε μακριά. Υπάρχει το παράδειγμα της Βορείου Κύπρου, το οποίο το γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία".
Συγκεκριμένα, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν είπε στους δικηγόρους του:
Η συναίνεση επιτυγχάνεται επί τη βάσει αρχών και όχι παραχωρήσεων
“Ζούμε ιστορικές στιγμές, όμως δεν γνωρίζω κατά πόσον αντιλαμβάνονται οι δυο πλευρές τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν μπορώ να γνωρίζω που θα καταλήξουν τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε ριζική λύση στο πρόβλημα. Αγωνίζομαι επί 18 χρόνια γι' αυτό. Ένα τόσο ιστορικό και σύνθετο ζήτημα, δεν μπορεί να επιλυθεί επί τη βάσει ορισμένων μικρών παραχωρήσεων προς τους Κούρδους. Γι' αυτό το θέμα έχω να πω το εξής: Η συναίνεση επιτυγχάνεται επί τη βάσει αρχών και όχι παραχωρήσεων. Αυτό είναι πολύ σοβαρό! Απευθύνομαι σε όλους τους υπεύθυνους, σε όλες τις πλευρές. Διαρκής και μόνιμη λύση επιτυγχάνεται επί τη βάσει αρχών. Οι παραχωρήσεις οδηγούν στον εκφυλισμό.
Έχω αναφερθεί στο παρελθόν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας και ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν όρους για την επίλυση. Αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό. Ο πρωθυπουργός και το ΑΚΡ μιλούν για δημοκρατικό σύνταγμα. Και μεις μιλάμε για δημοκρατικό σύνταγμα. Το πώς εννοούμε εμείς το δημοκρατικό σύνταγμα το έχω αναφέρει πολλές φορές, το έχω εξηγήσει στο 156 σελίδων σχέδιο λύσης που πρότεινα στο κράτος, όπου ξεκαθαρίζει και το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας και του εθνικού κράτους.
Έχω μιλήσει για δημοκρατικό κράτος, για δημοκρατική πατρίδα, για δημοκρατικό έθνος, για δημοκρατικό σύνταγμα. Φυσικά το δημοκρατικό σύνταγμα θα καθορίσει τη φόρμουλα της λύσης. Ξανατονίζω επίσης τη σημασία του ορίου που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στη βουλή καθώς και το θέμα της εσωκομματικής δημοκρατίας. Απευθύνομαι στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό: τί κερδίζετε με λίγο περισσότερους βουλευτές και δεν κατεβάζετε το όριο που απιτείται για να μπει ένα κόμμα στη βουλή; Αν δεν λύσετε αυτό το πρόβλημα, σε τρεις μήνες χάνετε την εξουσία. Το έδαφος κάτω από τα πόδια σας φεύγει. Βλέπετε, έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου (νέος αρχηγός του CHP). Λέω λοιπόν στον πρωθυπουργό. Αν δεν λύσεις εσύ το Κουρδικό, θα το λύσει ο Κιλιτσντάρογλου.
Θα μπορούσε να πει κανείς στο ΑΚΡ και τον πρωθυπουργό: Ο Οτζαλάν με τη στάση του επί οκτώ χρόνια σας έκανε τόσο καλό, όμως εσείς δεν εκτιμήσατε την αξία του. Χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες αντάρτες παρέμειναν άπρακτοι στις θέσεις τους, επειδή τους το ζήτησα εγώ. Οι περίοδοι αδρανοποίησης και μονομερούς εκεχειρίας των ανταρτών υπήρξαν επειδή τους επηρέασα εγώ. Αυτό το γνωρίζω πολύ καλά. Αυτή τη δύναμη και την επιρροή μου τη χρησιμοποίησα για την ειρήνη, το διάλογο, τη λύση. Κατέβαλα προσάθειες για να μην πεθάνει ούτε ένας στρατιώτης. Έγραψα πολλές επιστολές, έκανα αμέτρητες προτάσεις, όμως καμία δεν την λάβατε υπόψη σας. Τώρα είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Εγώ πάντα ήμουν έτοιμος για τη συνεννόηση. Παρά τους κινδύνους, προσπάθησα για τη λύση.
Τώρα όμως μπαίνουμε σε μια νέα φάση, νέα περίοδο.
Οι πιο σημαντικοί όροι για τη λύση του Κουρδικού είναι αυτοί της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ασφάλειας. Ο όρος της ασφάλειας είναι απαραίτητο στοιχείο για να αρχίσει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, χωρίς αυτόν δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Ο όρος της ασφάλειας, λόγω της σπουδαιότητας και της ευρύτητάς του, ξεπερνά και το κόμμα BDP. Το πλαίσιο διαλόγου-διαπραγματεύσεων του BDP είναι σαφές. Αν δεν είναι παρόν το KCK στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ασφάλειας, δεν γίνεται. Το KCK είναι μια νόμιμη δημοκρατική οργάνωση. Χωρίς την παρουσία τη δική μου και του KCK, ο όρος της ασφάλειας δεν μπορεί να συζητηθεί. Υπάρχουν χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες αντάρτες. Τί θα γίνουν αυτοί, πού θα συγκεντρωθούν, πώς θα ρυθμιστούν τα της μεταβατικής περιόδου;
Στις φυλακές υπάρχουν πέντε χιλιάδες μέλη του ΡΚΚ, στην Ευρώπη υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες. Υπάρχουν χιλιάδες πολιτκοί στους οποίους απαγορεύεται η πολιτική δράση. Αν θελήσουν να παραδώσουν τα όπλα τους, δεν υπάρχει φορέας που θα τα παραλάβει. Δεν είναι καθορισμένο το πώς θα επιστρέψου στην κανονική πολιτική και κοινωνική ζωή χιλιάδες άνθρωποι. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν και να λυθούν βήμα-βήμα. Με ποιούς θα συζητηθούν όλα αυτά; Όταν λέω ότι αυτά ξεπερνούν το BDP, αυτό εννοώ. Πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις το KCK, το οποίο, όπως είναι φυσικό, θα είναι αρμόδιο για τα θέματα αυτά. Και αυτοί με τη σειρά τους θα απευθυνθούν σε μένα. Έτσι θα πρέπει να γίνουν τα πράγματα, αλλοιώς δεν γίνεται.

Θέλω σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και βούληση
Επαναλαμβάνω, θέλουμε να πετύχουμε μια ριζική, μόνιμη λύση. Οι προθέσεις μας είναι σοβαρές. Είμαστε σε ετοιμότητα. Αν η άλλη πλευρά θέλει να βρεθεί λύση, ας πάνε στο Κανδήλι να μιλήσουν με τους ανθρώπους μας που είναι εκεί. Αυτό όμως είναι από κάθε άποψη δύσκολο, είναι δύσκολο και από πρακτικής πλευράς. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα. Αν θέλει το υπουργείο εσωτερικών μπορεί να ανοίξει αυτούς τους διαύλους. Ιδρύουν ένα υφυπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Μπορούν να κινηθούν μέσω αυτού του υφυπουργείου, το οποίο μπορεί να έχει το συντονισμό των ενεργειών στα θέματα που αφορύν τον όρο της ασφάλειας. Πρέπει να το γνωρίζουν. Το 1999 ήλθαν εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ. Έγιναν μαζί μου συνομιλίες. Όταν ανατράπηκε ο Ετζεβίτ και ήλθε το ΑΚΡ, σταμάτησαν και οι συζητήσεις.
Εμείς επί οκτώ χρόνια δώσαμε μεγάλες ευκαιρίες στο ΑΚΡ για να βρεθεί λύση και πρέπει να αναγνωρίσουν την αξία τους. Έκανα προσπάθειες για το διάλογο και το συμβιβασμό. Συμπεριφέρθηκα υπεύθυνα και ειλικρινά.
Πρώτα αρχίσαμε to διάλογο με τον Οζάλ, ο οποίος εξουδετερώθηκε. Στη συνέχεια έγιναν οι ίδιες προσπάθειες με τον Ερμπακάν, ο οποίος εξουδετερώθηκε με το μεταμοντέρνο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου 1997. Μετά ακολούθησε η περίοδος Ετζεβίτ. Θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένα πράγματα, όμως, μετά από παρέμβαση του Μπαχτσελί, ο Ετζεβίτ ανατράπηκε. ΤΟ ΑΚΡ είναι στην εξουσία από το 2002. Από τότε έστειλα επιστολές στην κυβέρνηση, κατέβαλα προσπάθειες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Γι' αυτό σκέφτομαι να αποσυρθώ. Η απόφασή μου αυτή δεν κρύβει κανέναν τακτικισμό. Είμαι έτοιμος να αναβάλλω την απόφασή μου αυτή για ένα διάστημα. Όμως θέλω σοβαρότητα από την άλλη πλευρά. Θέλω αποφασιστικότητα και βούληση.

Αν αποσυρθώ τί πρόκειται να γίνει;
Αν δεν αρχίσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και αναγκαστώ να αποσυρθώ τί θα γίνει; Απευθυνόμενος σε όλους, χω να πω τα εξής με ιστορική υπευθυνότητα:
Υπάρχουν τρεις επιλογές.
Πρώτη επιλογή
Το κράτος επιτίθεται εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ και του προκαλεί σοβαρές απώλειες. Αυτό είναι η πρώτη επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη για ό,τι θα ακολουθήσει την έχει το κράτος και η κυβέρνηση.
Δεύτερη επιλογή
Το KCK βγαίνει στο προσκήνιο και αναλαμβάνει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων. Άλλωστε ο Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayılan) και ο Ντουράν Καλκάν (Duran Kalkan) έχουν ήδη μιλήσει για μια νέα περίοδο. Μπορούν να βγουν και να δηλώσουν ότι "αναλαμβάνουμε την πλήρρη ευθύνη για την επίλυση του Κουρδικού σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο και ανακηρύσσουμε την δημοκρατική μας αυτονομία". Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα στον κόσμο, όπως η Αμπχαζία, το Κοσσυφοπέδιο, η Τσετσενία. Και δεν είναι ανάγκη να πάμε μακριά. Υπάρχει το παράδειγμα της Βόρειας Κύπρου, που γνωρίζουν πολύ καλά οι Τούρκοι. Αυτό το ζήτημα είναι στην ευθύνη του KCK, αυτοί ξέρουν τί θα πράξουν.
Τρίτη επιλογή
Τώρα ας δούμε την τρίτη επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση συνεχίζεται ο πόλεμος και τραβάει σε μάκρος. Άλλωστε και οι ίδιοι λένε ότι μπορεί να προκύψει ένας πόλεμος μέσης έντασης. Όμως, αν συνεχιστεί ο πόλεμος, αυτή τη φορά δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά του πολέμου που άρχισα εγώ, στις 15 Αυγούστου 1984. Υπάρχει κίνδυνος ο πόλεμος αυτός να οδηγήσει σε εκφυλισμό και τις δυο πλευρές. Τί εννοώ; Εννοώ ότι θα εμφανιστούν φαινόμενα ανεξέλεγκτης βίας, δράσης συμμοριών στο κράτος και στις τάξεις των ανταρτών, οργανώσεις όπως η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ κλπ.
Γι' αυτό απευθύνω τελευταία έκκληση στο ΡΚΚ και στο κράτος. Τα αναφέρω όλα αυτά επειδή θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ιστορική μου υποχρέωση".
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

18 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυής.
    --------------------------
    "τί κερδίζετε με λίγο περισσότερους βουλευτές και δεν κατεβάζετε το όριο που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στη βουλή;"

    Έτσι είναι. O Kılıçdaroğlu έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα καταργήσει το υπάρχον όριο του 10%, που φυσικά έχει θεσπιστεί για να κρατά τα κουρδικά κόμματα εκτός βουλής

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Απευθύνομαι σε όλους τους υπεύθυνους, σε όλες τις πλευρές. Διαρκής και μόνιμη λύση επιτυγχάνεται επί τη βάσει αρχών. Οι παραχωρήσεις οδηγούν στον εκφυλισμό."
    Tα λόγια αυτά τα στείλετε σε όσους διαπραγματεύονται για την Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λόγια αυτά να τα διαβάσουν εκείνοι οι άθλιοι που τον έφεραν και εκείνοι οι εγκληματίες που τον παρέδωσαν στα βρωμερά χέρια των Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τζαλάν τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, διότι έτσι τον συμφέρει. Εμάς μάς συμφέρει η αναγνώριση της "ΤΔΒΚ"; Αν ναι, τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για την ανεξάρτητη Δ. Θράκη και την ανεξάρτητη "Τσαμουριά", οι οποίες θα ενωθούν στην συνέχεια με την Τουρκία και την Αλβανία αντιστοίχως.

    Μήπως κατάλαβα κάτι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Galia

    Κι εμείς έχομε το 3% για να μην μπουν μουσουλμάνοι της Θράκης με δικό τους κόμμα. Σε λίγο καιρό, βέβαια, όλα αυτά θα καταργηθούν και θα έχουμε κόμμα Αλβανών και Πακιστανών. Ίσως μάλιστα κάνουν ένα κόμμα όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας μαζί, το οποίο θα πρόσκειται στην Τουρκία, όπως αυτά τα ελληνόφωνα που ήδη έχομε (πλην ΛαΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχετε η τιμωρία και η δικαίωση, ολίγο υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ηγέτης Οτζαλάν έχει νικήσει τον΄Ανθρωπο Οτζαλάν.

    Για όσους δεν κατάλαβαν ο Οτζαλάν μιλά απο θέση ισχύος.Ο συμβιβασμός που προτείνει θα έχει μικρότερο κόστος για την Τουρκία σε σχέση με αυτό που θα κληθεί να πληρώσει η Τουρκία αν συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της και την ίδια πολιτική.

    ο Κιλιτσντάρογλου δεν πρόκειται να λύσει το Κουρδικό και ο Οτζαλάν το ξέρει καλά.Ομως επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι αυτός που δεν θα επιτρέψει στον Ερντογάν να επιτύχει υψηλά ποοστά καθώς ως φαίνεται κεφαλοποιεί σημαντικό μέρος της κοινωνικής αντίδρασης προσφέρει την εναλλακτική λύση - την επίλυση του κουρδικού- με σκοπό να ισοσκελίσει ο Ερντογάν την αποτυχία του κυβερνητικού του έργου.

    Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι ότι το PKK πλέον είναι ο κουρδικός λαός, ότι το PKK διατηρεί ακεραια την πολιτική του και στρατιωτική του δύναμη, οτι αναβαθμίζεται συνεχώς και ότι κάθε φορά θα υπάρχει και ένας εκ νέου συυμβιβασμός με το τουρκικό κράτος ο οποίος θα προωθεί τις θέσεις των Κούρδων.

    Η Ηττα του τουρκικού μεγαλοιδεατισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 29 Μαΐου 2010 4:11 μ.μ.
    μάλλον λάθος κατάλαβες.
    Ο Οτζαλάν λέει στους συντρόφους τους να ακολουθήσουν παραδείγματα άλλων περιοχών που κήρυξαν ανεξαρτησία ή αυτονομία και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίχτηκαν από την Τουρκία.
    Ο στόχος του είναι να ακυρώσει τα όποια επιχειρήματα έχουν οι Τούρκοι, όταν επιμένουν να μην παραχωρήσουν δικαιώματα στους Κούρδους.
    Ειδικά σε ό,τι αφορά τα Κατεχόμενα, κάνει την κίνηση ματ.
    Λέει να ζητήσουν οι Κούρδοι από την Τουρκία ό,τι ζητούν οι Τούρκοι και η Τουρκία για τους Τουρκοκύπριους από την Κύπρο και τη διεθνή κοινότητα.
    Πού βλέπεις το μεμπτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν η άποψη μου ακούγεται αιρετική αλλά εκτιμώ τους Κούρδους λίγο παραπάνω από τους άλλους λαούς για έναν και μόνο λόγο « ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου κατά περίπτωση » . Ο Τάλαν σαν ένας ηγέτης ενός λαού καλά κάνει και κάνει παιχνίδι με ότι χαρτιά διαθέτει , κι εγώ όσο ο Οτζαλάν εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα θα είναι φίλος μου , αν πάψει να τα εξυπηρετεί θα μου είναι αδιάφορος , όταν όμως με την πολιτική θίξει ελληνικά εθνικά συμφέροντα θα είναι εχθρός μου -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aνώνυμε 29 Μαΐου 2010 7:33 μ.μ.
    η άποψή σου δεν είναι αιρετική.
    Απλά δεν λαμβάνει υπόψη της όλα τα δεδομένα.
    Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα την Τουρκία, που συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου, απειλεί σε Αιγαίο και Θράκη, ενώ ταυτόχρονα ασκεί ανθελληνική πολιτική σε Σκόπια και Αλβανία, είμαστε υποχρεωμένοι να προβάλλουμε στο χρόνο τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Κουρδικό.
    Αν η προβολή μάς δείχνει ότι με την ανάδειξη του Κουρδικού αποδομείται το οικοδόμημα Τουρκία, που στηρίχτηκε στην ενότητα του τουρκικού έθνους-κράτους, τότε ο δρόμος που έχουμε να ακολουθήσουμε είναι φανερός.
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός αναλυτής, ούτε ιδιοφυία για να αντιληφθεί το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ skal 7:16 μ.μ.

    >Πού βλέπεις το μεμπτό;<
    Πουθενά. Λάθος έκανα, όπως φοβήθηκα. Ευχαριστώ για την επεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίζω στη συμμαχία Κουρδιστάν, Ελλάδος, Ισραήλ, Αρμενίας. Κύπρου, Κοπτών, Αλεβί, Ζαζάκι, Δρούζων και Μαρονιτών. Αν αυτή γίνει, μετά τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως από πιτσιρίκι(ακόμα πιτσιρίκι είμαι..δεν λέω ότι έγινα σοφός παππούς) βλέπω ότι ο αγώνας των Κούρδων είναι δίκαιος και επιπλέον συμφέρει τη χώρα μου. Δύο σε ένα και κυρίως το δεύτερο. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που μπορεί να χτυπηθεί δυνατά η Τουρκία είναι το Κουρδικό. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους Κούρδους στον αγώνα τους με πολλούς τρόπους χωρίς άμεση εμπλοκή και πάντα με το διπλωματικό γλυκό αστραφτερό μας χαμόγελο(πχ χαμόγελο στυλ Μητοστάκη...είπατε τίποτα???) στα γεύματα με τον Νταβούτογλου. Στη πολιτική συναισθηματισμοί δεν υπάρχουν, μόνο κατανάλωση χρόνου μέχρι να κάνεις την κίνηση Ματ στον αντίπαλο. Η Τουρκία χρόνια τώρα μας πολεμάει με παραβιάσεις, με απειλές πολέμου, με τις κατάλληλες δυπλωματικές της συμμαχίες στη περιοχή με με με. Κανένα έλεος στον Τούρκο. Ο Τούρκος όταν δει απέναντι του σοβαρό κράτος και σοβαρούς επαγγελματίες(σε ότι δουλειά και αν κάνουν) τους σέβεται διότι καταλαβαίνει ότι αν δεν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες από την ισχύ του αντιπάλου του(δεν μιλάω μόνο για ένοπλη ισχύ). Η Τουρκίοα είναι ένας γίγαντας με πύλινα πόδια που με τις κατάλληλες διπλωματικές κινήσεις και τη γεωστρατηγική της αξία έχει γίνει το χαιδεμένο παίδί του Θείου Σαμ. Ας γίνουμε επιτέλους σοβαρό κράτος σε όλους τους τομείς για να μπορούμε να κάνουμε πράξη το ότι τα όρια της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτα. Ένας τρόπος για να χτυπηθείο η Τουρκία είναι και μέσα από τα πανεπιστήμια και δεν εννοώ τα Ελληνικά αλλά τα ξένα στα οποία διδάσκουν Έλληνες καθηγητές και σπουδάζουν Έλληνες φοιτητές.
    Κατά τη γνώμη μου θα ενισχύσουμε την χώρα μας και θα κάνουμε την Τουρκία να μας σεβαστεί με τα παρακάτω:
    1) Ανάδειξη των γενοκτονιών Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και προώθηση του δίκαιου του Κουρδικού αγώνα και των Κεμαλοφασιστικών τακτικών της γειτονικής μας χώρας μέσω της δράσης Ελλήνων επιστημόνων κατάλληλων ειδικοτήτων (ιστορικοί κτλ οι οποίοι όμως να μην διδάσκουν σε Ελληνικά πανεπιστημία) καθώς επίσης και ξένων επιστημόνων που είτε θα λαμβάνουν κανονικά μισθό "πεμπτοφαλλαγγίτη" είτε θα υποστηρίζουν ιδεολογικά από μόνοι τους.
    2) Δράση της ΕΥΠ.
    3) Οικονομική μας ανάκαμψη(προυποθέτει να παράγουμε κάτι ως χώρα...).
    4) Ενίσχυση της έρευνας στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως στις Πολυτεχνικές σχολές, στα Φυσικά, Χημικά, Βιολογικά, Γεωπονικά τμήματα(αν δεν παινέσουμε το σπίτι μας...πάντως η διατροφή του πληθυσμού είναι βασικό για μια χώρα).
    5) Ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας (μερικά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία πχ με πολυτεχνεία)
    6) Ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.
    7) Αντιμετώπιση των κυμάτων λαθρομετανάστευσης του "σκληρού" Ισλάμ από τα Ανατολικά.

    Επίθεση στη Τουρκία με λίγα λόγια σε όλους τους τομείς συντονισμένα. Αυτά θα πονέσουν πιο πολύ από βόμβες και αν δεν μας σεβαστούν και επιλέξουν πόλεμο (σε μια σπασμωδική κίνηση επειδή θα έχουν στριμωχτεί) οι αληθινές βόμβες(γενικά τα οπλικά συστήματα) θα είναι πιο ισχυρές διότι η αμυντική μας βιομηχανία θα έχει συμβάλει σε αυτό. Δεν νομίζω όμως να το πράξουν διότι ήδη εσωτερικά θα τους έχουμε νικήσει.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 4:16 μ.μ.
    Το δικό μας σύστημα ενισχυμένης αναλογικής έγινε για να ενισχύσει τον δικομματισμό, δηλ. ρουσφέτι, παγίδευση του πολίτη, αναξιοκρατία, ατιμωρησία και κλεπτοκρατία.

    Εξάλλου, κάποιοι ακραίοι από τους μουσουλμάνους της Θράκης, μια χαρά εντάσσονται στα κομματικά ψηφοδέλτια. Και δυστυχώς, οι φιλότουρκοι που τραυμάτισαν την Πατρίδα μας, δεν βρίσκονται στη Θράκη, αλλά στη Βουλή και στο Κολωνάκι.

    Και να προσθέσω κάτι εξοργιστικό: Τις μέρες που είχαμε εδώ τον σουλτάνο τους, ο Vedat Kursun, πρώην αρχισυντάκτης της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας που τυπώνεται στα κουρδικά, Azadiya Welat, καταδικάστηκε σε 166 χρόνια φυλάκισης για διάδοση προπαγάνδας υπέρ της "τρομοκρατικής οργάνωσης" PKK.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνω τοσο με τον Σιδηρουντιο οσο και με τον Γιωργο απο την Θεσσαλονικη/Αλλωστε ο εχθρος του εχθρου μου φιλος μου εστω και κατα περιπτωση και επισης καθε Τουρκος στρατιωτης καθηλωενος στο Κουρδιαταν δεν θα μπορει να χρησημοποηθει εναντιον μας στην Θρακη στο Αιγαιο και την ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σχεδιο ΑΝΑΝ για τους Κουρδους.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά η παράδοση Οτζαλάν στην Τουρκία μάλον κακό τους έκανε,δεν λέω ότι καλώς τον παρέδωσαν αλλά μάλον εδυναμώθηκε η θέση του Οτζαλάν και ας είναι φυλακισμένος.

    Ίσως και να είναι η κατάληλη χρονική περίοδος να αρχίσει να αναφέρεται απο επίσημα Ελληνικά χείλη μια στήριξη στις προτάσεις του Οτζαλάν,και ακόμη καλύτερα να πρότεινε η Ελλάδα να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή στις συζητήσεις.Τί λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Ελλαδα ομως υτδδω... Οχι η θαλεια,η Αννα, ο Γιωργος και τελος παντων ολα αυτα τα Θεατρα.Η Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.