17/5/10

Αριστερή Πρωτοβουλία


Τέτοια εποχή κάθε χρόνο η Αριστερή Πρωτοβουλία του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου φτιάχνει μια αφίσα αφιερωμένη στον ιδρυτή του ΠαΣοΚ Α. Παπανδρέου. Εφέτος το περιεχόμενό της είναι πιο αιχμηρό εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση

Ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, παραδοσιακός σύμμαχος του κ. Παπανδρέου,έχει βρεθεί σκληρά απέναντί του.«Αν η κυβέρνηση αποφάσισε να αυτοκτονήσει εφαρμόζοντας αυτά τα μέτρα, είναι δικό της πρόβλημα» λέει και δίνει ραντεβού με το κόμμα του στους δρόμους. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος γυρίζει στις κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και επικρίνει «τη σύμβαση με το ΔΝΤ»,ζητώντας από τα μέλη του κόμματος να απαντήσουν στο δίλημμα«σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Η δραστηριότητά του έχει θορυβήσει πολλούς βουλευτές που βλέπουν ότι«τα κηρύγματα του Παναγιωτακόπουλου» κατά των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών έχουν απήχηση στη λαϊκή βάση του κόμματος.


ΒΗΜΑ,.halkida.tv

18 σχόλια:

  1. Να και ο πρωτεργάτης της εθνικής καταστροφής παπαντρίκος.

    Ο μεγαλύτερος λαϊκιστής που πέρασε ποτέ από την χώρα.

    Φόρτωσε το δημόσιο με κομματόσκυλα.

    Καταχρέωσε το κράτος.

    Κομματικοποίησε τα πάντα

    Επί εποχής του ξεκίνησε η λεηλασία έβαλε γερά θεμέλια.

    Αυτά για να μην πω τίποτα βαρύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σα δεν ντρέπονται λέω γω οι άθλιοι.
    Δηλαδή τί άλλο έπρεπε να κάνουν για να ντρέπονται;
    Έπνιξαν την Ελλάδα στα χρέη με τα κομματόσκυλά τους που τοποθέτησαν στο Δημόσιο και με τους κλέφτες πασοκάνθρωπους της πιάτσας και έχουν το θράσος να μιλάνε.
    Θα πέφτουν τα γιαούρτια σύννεφο και σ' αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρέας Παπανδρέου, ο Μέγας Αμοραλιστής που τον ονομάζει ο Χ. Γιανναράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι την φωτογραφία του μεγαλύτερου τσαρλατάνου που πέρασε από την πολιτική σκηνή του τόπου τούτου.

    Ο αλλοπρόσαλλος γιος του γέρο-Παπατζή, που δεν άφησε τίποτε όρθιο στο διάβα του με τον αμοραλισμό του. Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά, δεν μπορώ κανέναν απ' αυτούς τους αληταράδες, μηδέ του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας εξαιρουμένου, ο οποίος κάνει τώρα και συστάσεις. Το δικαιούται όμως αυτό ο κ. Παπούλιας; Δικαιούται "δια" να ομιλεί, όπως έλεγε και ο αγράμματος χωροφύλακας Μένιος Κουτσόγιωργας;

    Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ, ολετήρες της πατρίδας μας!!

    ___________________________________

    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

    Προχθές κάλεσε όλους τους πολιτικούς ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εκείνος όμως (ο Κάρολος Παπούλιας), ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει αναλάβει όσες (από τότε που εμφανιζόταν ως... δανειστής) του αναλογούν;

    Και αν τις ανέλαβε, τι έχει να πει σήμερα στο λαό όταν εμφανίζεται να διορίζει την σύζυγο του τ. προέδρου Χρ. Σαρτζετάκη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του συζύγου της;

    Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κα Φρόσω Αργυρίου Σαρτζετάκη, είχε μόλις συνταξιοδοτηθεί από την υπηρεσία μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στις εκδόσεις της Ακαδημίας Αθηνών!

    Πέστε μου ποιος άλλος Ελληνας θα μπορούσε να διοριστεί στο Δημόσιο σε ηλικία 60 χρονών όπως συνέβη με την κα Σαρτζετάκη;

    Νά γιατί ο λαός επαναστατεί.


    http://www.patris.gr/articles/179555/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Παπανδρεικη δυναστια ιδρυθηκε για να υπηρετει τα σχεδια των Αγγλο-Αμερικανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά δεν πρεπει να σχολιάσετε και τον"εθνάρχη" του σλόγκαν "Η Κύπρος είναι μακριά" και τον συμπαθέστατο του ανηψιό που διόρισε και την κουτσή Μαρία (αρκεί να έγερνε προς τα δεξιά λογω κουτσαμάρας), που πολέμησε εις βάθος τη διαφθορά μέσα από οινομαγειρία και κρασοκατανύξεις. Α μην ξεχάσουμε και τον "αιονώβιο" επίτιμο με τους 7 λουτροκαμπινέδες.
    Κακά τα ψέματα, αν δε σταματήσει η νοοτροπία οποιος εκλέγεται να διορίζει τους δικούς του και να το ρίχνει στο φαγοπότι λες και το κράτος είναι το τσιφλίκι του, τιποτα δε θα άλλαξει

    Και για να μην ξεχνιώμαστε, πότε θα μαθουμε ποιων βουλευτών και λοιπών κομματικών παραγόντων είναι συγγενείς οι υπάλληλοι της Βουλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έστησαν πάλι πάρτυ οι αριστεροδεξιουλιδες νεοδημοκράτες.

    Δηλαδή το ’87 που ο λαός δέχτηκε με ενθουσιασμό την επιστράτευση και οι έφεδροι είχαν κάτι από το πνεύμα του 40’ ήταν επειδή τους είχε πρώτα εκμαυλίσει?

    40 χρόνια δεξιά στοίχισαν στην Ελλάδα την Κύπρο τη χούντα, τον εθνικό διχασμό, την υπανάπτυξη.

    Ευτυχώς που η Θεία Πρόνοια μας έστειλε τον Ανδρέα και μπόρεσε η Ελλάδα να γίνει από αμερικανοδουλη επαρχιώτισσα σε αξιοπρεπή χώρα με λόγο στα διεθνή πράγματα και ένα λαό που για πρώτη φορά στην ιστορία του μπορούσε να ευημερήσει χωρίς να χρειάζεται πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

    Ο δήθεν εθνάρχης σας δεν ήταν αυτός που ξεπούλησε τη Κύπρο με την υπογραφή του?
    Επί αυτού δε ψήφιζαν ακόμα και τα δέντρα? Δεν έχει το ταίρι του στην ιστορία της Ελλάδας το κομματικό καθεστώς της ΕΡΕ.

    Για να μη θυμηθώ τις πολιτικές δολοφονίες που μέχρι και επί Μητσοτάκη λάμβαναν χώρα από τους νεολαίους της ΝΔ, κένταυροι κλπ.

    Πριν βάζετε τον Αντρέα στο στόμα σας πρέπει πρώτα να το πλένετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος 12:51 μμ:
    "Η Παπανδρεικη δυναστια ιδρυθηκε για να υπηρετει τα σχεδια των Αγγλο-Αμερικανων."

    Συμβαίνει τέτοιο πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΜΩΡΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΩ,ΟΧΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΩΔΟΣΙΑΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΜΑΧΗΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος 12:51 μμ:

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου, πάντως, υπηρετούσε τα σχέδια του τομαριού του και μόνο.

    Διάβαζα το 1996 την νεκρολογία του Μιτεράν στην "Le Mond" και πήγαν κάτω τα μούτρα μου, διότι τέλειωνε ως εξής:

    "Ξεκίνησε (σ.σ. ο Μιτεράν) σαν ένας Ζωρές, για να καταλήξει ένας Παπανδρέου"(!!). Ο τέως τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, υπόδειγμα διαφθοράς και αμοραλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A ρε ραγιάδες.
    Άμεσος τσιμπάτε.
    Μη σας θίξουν τους πάτρωνες σας.
    Όλοι μα όλοι έβαλαν το χεράκι τους.
    Κατά τα αλλα το παίζουμε πατριώτες. Ξύλο που μας χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κατέστρεψαν την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομαδικη ψυχοθεραπεια κανουνε με αυτές τις εκδηλώσεις. Θα πουν και αντάρτικα δίπλα στην πισίνα.

    Μα, βέβαια ήρθε με τα καλύτερα δυνατά συνθήματα ο Ανδρέας. Πως αλλιως θα γινότανε πιστευτός?

    Το σημερινό μας χάλι αυτός το θεμελίωσε (και ο παπους Καραμαν-αλής είχε επίσης τις σοσιαλ-μανίες του). Θα έπρεπε κανονικά να μπουμε στο ΔΝΤ από το 1985, αλλά μας αφησαν να κανουμε ασκήσεις στον 3ο δρόμο, μέχρι που το χρέος εγινε τόσο, ώστε να αρχίσουν οι "επενδύσεις".

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πότε έγινε ο Έλληνας έτσι αναρωτιέμαι... δεν μπορεί να ήταν πάντα τόσο καραγκίοζης, κλέφτης, παρτάκιας και λαμόγιο! Δεν μπορεί να ήταν έτσι πάντα... υπάρχει κι ένας μεγάλος πολιτισμός να αποδείξει το αντίθετο, αλλά αναρωτέμαι σε ποιά φάση της ιστορίας έγινε η αλλαγή! Μας αξίζει ΤΟΣΟ πολύ η Ελλάδα στην οποία ζούμε και μας αξίζει ΤΟΣΟ λίγο η κληρονομιά που έχουμε εισπράξει!

    Βγαίνουμε σε πορείες, σπάμε, κάιμε, φωνάζουμε γι' αυτούς που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση και να πέσουν κεφάλια και να τις φάνε και τους αξίζει ο τρόμος κτλ, κτλ. Και βλέπω στα σχόλια αυτού του απλού άρθρου, τσακώνεται ο ένας με τον άλλο για το ποιός έκανε τι, ποιός έφαγε πόσα, ποιός ήταν ο πρωτεργάτης της καταστροφής και για το ποιός πρέπει να πλένει το στόμα του. Ποιόν ακριβώς κατηγορείτε και ποιόν ακριβώς υπερασπίζεστε; Γιατί αν είναι ένας, δύο, πέντε, δέκα, είναι πραγματικά μικρό το κακό... αλλά γελάω γιατί σκέφτομαι πως αν είχε σε μια βδομάδα εκλογές η Ελλάδα, είμαι 100% σίγουρος πως όλοι αυτοί που τις πορείες κρατάνε πανό, και στα σχόλια εδώ είναι ξεκάθαροι στις απόψεις τους, θα κρατούσανε πράσινες, μπλε και κόκκινες σημαίες και θα ξεχύνονταν σε χειροκροτήματα και συνθήματα υποστήρηξης του αγαπημένου τους κόμματος και σε 3 βδομάδες μετά θα απεργούσαν πάλι ενω το βράδυ θα τα σπάγανε στον Βοσκόπουλο που δεν τους εξοργίζει καθόλου αν χρωστάει 5 1/2 εκατ. στην εφορία!!!!!

    Στα 30 μου χρόνια δεν έχω συναντήσει Έλληνα που να μην είναι 100% για την πάρτη του! Είμαστε εμείς καλά, δεν μας νοιάζει ο δίπλα... αν ο δίπλα μάλιστα μπορεί να είναι και λίγο χειρότερα, ακόμα καλύτερα για 'μας! Και από αυτή την πολύ ωραία φιλοσοφία ξεκινάνε ΟΛΑ! Όταν τα "κοινά"
    δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου παρά μόνο όταν διακυβέυονται και τα δικά σου συμφέροντα και είσαι ένας απλός πολίτης, γιατί έχεις την απάιτηση ο πολιτικός αρχηγός που με πάθος ψήφησες (και ξαναψηφίζεις και δεύτερη και τρίτη φορά παρόλα όσα έχει κάνει και τα γνωρίζεις) να είναι διαφορετικός; Και όποιος θεωρεί τον εαυτό του διαφορετικό από τα παραπάνω εθελοτυφλεί!! Αν ήμασταν πραγματικά διαφορετικοί και σεβόμασταν και τον εαυτό μας καί τον δίπλα (με όλα όσα σημαίνει αυτό) κατ' αρχάς θα είχαμε λίγο πιο "ανοιχτό" μυαλό και δεν θα ανεχόμασταν με τίποτα και κανέναν να μας εμπαίζει. Αλλά η κουτοπονηριά είναι εθνικό σπόρ που διδάσκεται στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.
    Σκέψου κυρία και κύριε τι άκουσες και έμαθες από τους γονείς σου και τι διδάσκεις στα δικά σου τα παιδιά... και μιλάω για τα μικρά, τα καθημερινά τα πράγματα, όχι τα μεγάλα (γίνε παιδί μου καλός άνθρωπος). Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με παραδείγματα του τι εννοώ, αλλά το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να μπορεί κανείς να τα φαταστεί και να τα καταλάβει από μόνος του.

    Αναρωτιέμαι, αν ως δια μαγείας γλιτώναμε από την κρίση (και την οικονομική και την κοινωνική) και ξεκινούσαμε από το μηδέν, χωρίς χρέη, με νέα πρόσωπα στα ηνία, αν θα χρειαζόταν να μασ γλυτώσει κάποιος και από τον εαυτό μας για να μην ξαναφτάσουμε πάλι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πότε έγινε ο Έλληνας έτσι αναρωτιέμαι... δεν μπορεί να ήταν πάντα τόσο καραγκίοζης, κλέφτης, παρτάκιας και λαμόγιο! Δεν μπορεί να ήταν έτσι πάντα... υπάρχει κι ένας μεγάλος πολιτισμός να αποδείξει το αντίθετο, αλλά αναρωτέμαι σε ποιά φάση της ιστορίας έγινε η αλλαγή! Μας αξίζει ΤΟΣΟ πολύ η Ελλάδα στην οποία ζούμε και μας αξίζει ΤΟΣΟ λίγο η κληρονομιά που έχουμε εισπράξει!

    Βγαίνουμε σε πορείες, σπάμε, κάιμε, φωνάζουμε γι' αυτούς που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση και να πέσουν κεφάλια και να τις φάνε και τους αξίζει ο τρόμος κτλ, κτλ. Και βλέπω στα σχόλια αυτού του απλού άρθρου, τσακώνεται ο ένας με τον άλλο για το ποιός έκανε τι, ποιός έφαγε πόσα, ποιός ήταν ο πρωτεργάτης της καταστροφής και για το ποιός πρέπει να πλένει το στόμα του. Ποιόν ακριβώς κατηγορείτε και ποιόν ακριβώς υπερασπίζεστε; Γιατί αν είναι ένας, δύο, πέντε, δέκα, είναι πραγματικά μικρό το κακό... αλλά γελάω γιατί σκέφτομαι πως αν είχε σε μια βδομάδα εκλογές η Ελλάδα, είμαι 100% σίγουρος πως όλοι αυτοί που τις πορείες κρατάνε πανό, και στα σχόλια εδώ είναι ξεκάθαροι στις απόψεις τους, θα κρατούσανε πράσινες, μπλε και κόκκινες σημαίες και θα ξεχύνονταν σε χειροκροτήματα και συνθήματα υποστήρηξης του αγαπημένου τους κόμματος και σε 3 βδομάδες μετά θα απεργούσαν πάλι ενω το βράδυ θα τα σπάγανε στον Βοσκόπουλο που δεν τους εξοργίζει καθόλου αν χρωστάει 5 1/2 εκατ. στην εφορία!!!!!

    Στα 30 μου χρόνια δεν έχω συναντήσει Έλληνα που να μην είναι 100% για την πάρτη του! Είμαστε εμείς καλά, δεν μας νοιάζει ο δίπλα... αν ο δίπλα μάλιστα μπορεί να είναι και λίγο χειρότερα, ακόμα καλύτερα για 'μας! Και από αυτή την πολύ ωραία φιλοσοφία ξεκινάνε ΟΛΑ! Όταν τα "κοινά"
    δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου παρά μόνο όταν διακυβέυονται και τα δικά σου συμφέροντα και είσαι ένας απλός πολίτης, γιατί έχεις την απάιτηση ο πολιτικός αρχηγός που με πάθος ψήφησες (και ξαναψηφίζεις και δεύτερη και τρίτη φορά παρόλα όσα έχει κάνει και τα γνωρίζεις) να είναι διαφορετικός; Και όποιος θεωρεί τον εαυτό του διαφορετικό από τα παραπάνω εθελοτυφλεί!! Αν ήμασταν πραγματικά διαφορετικοί και σεβόμασταν και τον εαυτό μας καί τον δίπλα (με όλα όσα σημαίνει αυτό) κατ' αρχάς θα είχαμε λίγο πιο "ανοιχτό" μυαλό και δεν θα ανεχόμασταν με τίποτα και κανέναν να μας εμπαίζει. Αλλά η κουτοπονηριά είναι εθνικό σπόρ που διδάσκεται στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.
    Σκέψου κυρία και κύριε τι άκουσες και έμαθες από τους γονείς σου και τι διδάσκεις στα δικά σου τα παιδιά... και μιλάω για τα μικρά, τα καθημερινά τα πράγματα, όχι τα μεγάλα (γίνε παιδί μου καλός άνθρωπος). Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με παραδείγματα του τι εννοώ, αλλά το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να μπορεί κανείς να τα φαταστεί και να τα καταλάβει από μόνος του.

    Αναρωτιέμαι, αν ως δια μαγείας γλιτώναμε από την κρίση (και την οικονομική και την κοινωνική) και ξεκινούσαμε από το μηδέν, χωρίς χρέη, με νέα πρόσωπα στα ηνία, αν θα χρειαζόταν να μασ γλυτώσει κάποιος και από τον εαυτό μας για να μην ξαναφτάσουμε πάλι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αλήθεια είναι ότι την πιό επικίνδυνη δυνητικά αντιπολίτευση στην ηγεμονεύουσα ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την κάνει το παληό ΠΑ.ΣΟ.Κ., που στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Παπανδρέου. Περιμένω να δω πώς θα συμπεριφερθεί το χειμώνα που θα κορυφώνεται η κρίση (και τα μέτρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 17 Μαΐου 2010 2:04 μ.μ.

    >αλλά δεν πρεπει να σχολιάσετε και τον"εθνάρχη" του σλόγκαν "Η Κύπρος είναι μακριά"<

    Σχολιάζουμε αυτόν που δείχνει η αφίσα. Ανάρτησε μία με τον «εθνάρχη» και θα σχολιασθεί κι αυτή, πρασινοφρουρέ.

    @ 17 Μαΐου 2010 2:12 μ.μ.

    Λιβανωτό κάργα στον Παπατζή, ε;

    >Δηλαδή το ’87 που ο λαός δέχτηκε με ενθουσιασμό την επιστράτευση<

    Ποια επιστράτευση έγινε το 1987; Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Την κρίση με το "Πίρι Ρέις" την θυμάμαι, αλλά καμμία επιστράτευση.

    Είναι απίστευτο το να μην αντιλαμβάνεται κανείς την ζημιά που έκανε ο άνθρωπος αυτός στην Ελλάδα. Σήμερα πληρώνουμε χάρη σ’ αυτόν που θεσμοθέτησε την διασπάθιση και κλοπή του δημοσίου χρήματος. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μερικοί, εκτός κι αν τρώγατε τότε εσείς και οι δικοί σας. αλλά κι έτσι να είναι, ο «σιδερένιος» ευτυχώς τελείωσε. Οι πολιτική της ήσσονος προσπάθειας, της αρπαχτής και της λοβιτούρας του Παπανδρέου μάς έφεραν στα σημερινά χάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.