27/5/10

Συγχαρητήρια! Έστω και τώρα, δεν είναι αργά να πέσει το προσωπείο της Τουρκίας


Παρέμβαση Ευρωβουλευτή ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου

Σοβαρή εκρεμμότητα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας η άρνηση της Άγκυρας να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας
Το ζήτημα της μη υπογραφής της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας από την Τουρκία έθεσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών της 64ης συνάντησης της Επιτροπής στην Κωνσταντινούπολη.
Απαντώντας σε σχόλιο του Υπουργού Προεδρίας και επικεφαλής διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Ε. Μπαγίς, ότι το μη άνοιγμα του Διαπραγματευτικού Κεφαλαίου «Ενέργεια» οφείλεται σε «καπρίτσιο» ενός κράτους-μέλους, της Κύπρου, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:
«Το ζήτημα του μη ανοίγματος του Κεφαλαίου «Ενέργεια» συνδέεται έμμεσα αλλά και ουσιαστικά με τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, συμπεριλαμβανομένης της ΑΟΖ που ρυθμίζεται από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΟΗΕ, 1982). Δεδομένου ότι η Σύμβαση αυτή αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου, αφού την έχουν υπογράψει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη καθώς και η ίδια η ΕΕ, τι προτίθεται να κάνει η Τουρκία – η μοναδική χωρα που δεν το έχει πράξει ακόμα; Θα την υπογράψετε;»
O κ. Μπαγίς απάντησε χωρίς περιστροφές ότι η Τουρκία δεν υπογράφει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, διότι οι διατάξεις της γενικά και ειδικότερα εκείνες που αφορούν στα χωρικά ύδατα είναι ασαφείς και ασύμβατες με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τoυ.
Το ζήτημα της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας έθεσε ο κ. Κουμουτσάκος στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Atalay. Με δεδομένο ότι η Συμφωνία αυτή αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Κουμουτσάκος ρώτησε πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία και εάν είναι προετοιμασμένες οι τουρκικές Αρχές για άμεση εφαρμογή της. Η αισιόδοξη πρόβλεψη του κ. Atalay ήταν ότι σε 1-2 μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα είναι έτοιμοι για την άμεση εφαρμογή της

11 σχόλια:

  1. Είναι πάνω από εμφανές, ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση των Κούδων, εστώ και το κομμάτι του Ιράκ, η Τουρκική εξωτερική πολιτική θα αντιμετωπίσει την αλήθεια, όταν δεν θα χρειάζεται για την έλεγχο της Μέσης Ανατολής και ο μόνος μοχλός θα είναι οι αγωγοί που θα περνούν από το έδαφός της θα καταλάβει ότι ο πολιτικός πολιτισμός και η πραγματική ανάπτυξη είναι που σώζουν μία χώρα...

    Κανείς δεν θέλει μία ισχυρή δύναμη, και το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας οδηγεί μαθηματικά στον αφανισμό της. Οι δε Έλληνες, πρέπει να είναι απίστευτα βλάκες για να έχουν Εθνική απώλεια... ή προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να είμαι πικρόχολος μικρόψυχος δεν θεωρώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια στο Έλληνα ευρωβουλευτή όταν κάνει τη απλώς δουλειά του . Αυτό δηλαδή που έχει υποχρέωση να κάνει .
    Όπως ο κτίστης να κτίζει καλά και ασφαλή σπίτια , ο σκουπιδιάρης να μαζεύει ότι θα μπορούσε να απειλήσει την δημόσια υγεία .
    Αυτά κάνουν οι άνθρωποι που ζουν σε ένα οργανωμένο κράτος !!!

    jordan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι αυτή η "στροφή" του Κου Κουμουτσάκου να αποτελέσει μέρος μια Νέας Πολιτικής.

    Με τίποτα δεν θέλω να πιστέψω ότι θα αποτελέσει ένα απο τα κατά καιρούς πυροτεχνήματα, θέλω να πιστέψω ότι θα έχει και συνέχεια και ότι θα υπάρξουν με την ιδια συνέπεια ανάλογες παρεμβάσεις και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και το casus belli αποτελει παραβιαση κοινοτικου κεκτημενου, αλλα δεν ειδα τη ΝΔ, οταν ηταν ο κ. Κουμουτσακος σε καλυτερη θεση, να βαζει βετο στην ενταξιακη πορεια της Τουρκιας γι αυτο.

    Τι ωραια που ειναι η ζωη στην αντιπολιτευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 9:32 μμ:
    "δεν θεωρώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια στο Έλληνα ευρωβουλευτή όταν κάνει τη απλώς δουλειά του"

    Πράγματι, έτσι θα έπρεπε να είναι. Όμως, επειδή ο κανόνας στην Ελλάδα είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή οι περισσότεροι να μην κάνουν τη δουλειά τους, τελικά χαιρόμαστε όταν κάποιος κάνει το αυτονόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός πρέπει να πάει την θέσει τομεάρχη ΥΠΕΞ στην ΝΔ όχι ο Αβραμόπουλος που βαδίζει στα χνάρια της Ντόρας, προσωπικά τον θεωρώ κλάσεις ανώτερο από όσους ΥΠΕΞ έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια.

    Ας ανοίξει τα μάτια του ο Σαμαράς να δει τους άξιους και ικανούς που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος είπε...

    'Εχω παρατηρήσει στο internet, ότι κυκλοφορούν εν εφθονία φανατικοί εθνικιστές (με την κακή έννοια) βρισκόμενοι με τρικυμία εν κρανίω και ενώ δηλώνουν λάτρεις της Ελλάδας και του πολιτισμού της, έτοιμοι να ...σφάξουν τον κάθε εχθρό η υποτιθέμενο εχθρό, αγνοούν παντελώς και την στοιχειώδη ορθογραφία της Ελληνικής γλώσσας (πόσο μάλλον τον "πολιτισμό" που κατά τ'άλλα πρεσβεύουν). Όλοι αυτοί (λάτρεις και του ...Λιακόπουλου συνήθως, ή έστω του Πλεύρη πατρός και του γνωστού "Άδωνη") δυσφημούν συστηματικά τον σοβαρό πατριωτικό "χώρο"...

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_6356.html#ixzz0pD2lT7Y1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 27 Μαΐου 2010 11:49 μ.μ.

    Κανένα απ' αυτά τα κομματόσκυλα δεν πρέπει να ανακατεύεται στην εξωτερική πολιτική της χώρας, διότι είναι όλοι προσκυνημένοι(*). Έχουμε εξαιρετικούς διπλωμάτες, οι οποίοι κάθονται άπραγοι (π.χ. Στοφορόπουλος).

    ___________________________


    (*) Γιατί, αλήθεια, λέμε "προσκυνημένος"; Ήταν μία λέξη που χρησιμοποιούσε ο Κολοκοτρώνης, αλλά είναι λάθος. Ο προσκυνημένος είναι αυτός που τον έχουν προσκυνήσει και όχι που προσκυνά. Αυτός που προσκυνά (ενεργητική φωνή), λογικά είναι ο ΠΡΟΣΚΥΝΩΝ, ή ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΣ (παρελθόν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουμουτσάκος ,,,κουμουτσάκος..;;;κατι μου λέει το ονομα ..αυτο το καλόπαιδο ήταν στο ΥΠΕΞ επι Θεοδώρας ;;;ή κάτι παραπλήσιο.Και ως ανταμοιβή περιφέρεται τωρα στο ΒΟΟΜ-ΒΟΟΜ των Βρυξελλών ;;;Καλά μας κάνει, τέτοια θέλουμε, τέτοια μας κάνει..Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο εν λόγω βουλευτής καλεί την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με την Σύμβαση Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης.
    Η Τουρκία κάνει την πάπια μονίμως με αυτό το θέμα όπως και με άλλα κατά τη συνήθειά της.
    Ειδικά ο καθορισμός ΑΟΖ βάσει του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης, μυρίζει πολύ πετρέλαιο, άρα δεν την συμφέρει καθόλου.
    Αντίθετα, την συμφέρει η (δήθεν) σχέση καλής (γιαλατζί) γειτνίασης, που τα αφήνει όλα ανοιχτά μέχρι να υπερισχύσει το δίκαιο του ισχυροτέρου. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.