7/5/10

“Και υποδούλωση και καταστροφή”


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υποδούλωση ή καταστροφή”; Αυτό είναι συνήθως το δίλημμα με το οποίο εκβιάζονται στην ιστορία άνθρωποι, λαοί, χώρες. Στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει δίλημμα: “Και υποδούλωση και καταστροφή”.
Προς το παρόν βέβαια, ο μέσος Έλληνας, συγχυσμένος από μια καλά σχεδιασμένη επικοινωνιακή καμπάνια, που χρησιμοποιεί τον φόβο για να οδηγήσει το ζώο στον δήμιό του, δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί με το μέσα μυαλό.
Τυχαίνει να έχω ζήσει σε χώρα που εφαρμόσθηκε η συνταγή του ΔΝΤ. Ήμουν ανταποκριτής στη Μόσχα στα χρόνια του Γέλτσιν. Θυμάμαι πολύ καλά τη γριούλα που με κυνηγούσε από πίσω να μου φιλήσει τα χέρια, επειδή της αγόρασα ένα ψαράκι που δεν την έφταναν τα λεφτά της να το αγοράσει. Θυμάμαι πολύ καλά τον φίλο μου, παγκοσμίως γνωστό ωκεανογράφο, που μάζευε σκουπίδια των νοσοκομείων τις νύχτες για να τα φέρει βόλτα. Τις καθαρίστριες που, μην έχοντας άλλη λύση, έκλεβαν τις λάμπες από τις επιχειρήσεις που δούλευαν. Τους φίλους πούβαζαν τους συγγενείς τους στο νοσοκομείο όχι γιατί ήταν άρρωστοι, αλλά για να φάνε. Για κάθε χρόνο οικονομικών μεταρρυθμίσεων υπό την αιγίδα του ΔΝΤ στη Ρωσία, έπεσε ένα χρόνο αντιστοίχως το προσδόκιμο ζωής του άρρενα πληθυσμού.

Γι¨ αυτό και μου φαίνεται μια ακόμα βλακεία των κ. κ. Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου η πρόβλεψη για σύνδεση των ορίων σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής.
Όταν η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιήσει το μέλλον που της επιφυλάσσουν, τότε ίσως θα έρθει η ώρα της γενικευμένης κοινωνικής εξέγερσης, πιθανώς του μόνου μέσου που έχει απομείνει στον ανυπεράσπιστο και προδομένο από τις διάφορες ελίτ του ελληνικό λαό.

Για να προστατεύσει όχι μόνο τα κοινωνικά του δικαιώματα, αλλά επίσης τα εθνικά και τα δημοκρατικά, την ίδια εντέλει την υπόστασή του. Το μόνο μέσο κατ’ ελάχιστο για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές του, κατά μέγιστο για να αποφύγει την τελική πολτοποίηση μιας Ελλάδας, υπονομευμένης από τα μέσα και υποκείμενης εξωτερικά σε τεράστιες γεωοικονομικές, αλλά και γεωπολιτικές πιέσεις.

Οι διεθνείς δυνάμεις που επιτίθενται στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος, με τη συνενοχή και συνεργασία των ελίτ του, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι θάρθει η έκρηξη. Θέλουν όμως να μην είναι συγκροτημένη, νάναι διάχυτη, χωρίς στόχο και ηγεσία, ώστε να δοκιμάσουν εδώ την καταστολή ευρείας έκτασης ταραχών που προβλέπουν και για τις δικές τους χώρες, ίσως και για να τεστάρουν την επιβολή ενός νεοφασιστικού καθεστώτος.

Ένα τέτοιο καθεστώς θα φέρει ξανά στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα ο τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, με άρνηση αναδιανομής και απαίτηση να πληρωθεί και το τελευταίο σεντ στις τράπεζες, που παρολίγον να βουλιάξουν την παγκόσμια οικονομία το 2008. Η Ελλάδα είναι ιδανικός τόπος δοκιμής μιας τέτοιας νεοφασιστικής λύσης, με ένα “1974 από την ανάποδη”, που θα γίνει πολύ ευκολότερο αν το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, το ΑΚΕΛ στην Κύπρο προχωρήσουν, όπως οι ηγεσίες τους έχουν κάθε διάθεση να κάνουν, σε παράδοση, μετά τα κοινωνικά, και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και τους Αγγλοαμερικανούς.

Ο περιπτεράς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκρίνει την κατάσταση της χώρας μας με την Πόλη μετά την Άλωση: “Οσοι Έλληνες μπορούν θα φύγουνε, όσοι δεν μπορούν θα μείνουνε”.
Για να περάσουν γρήγορα τα μέτρα και χωρίς αντιδράσεις εξαπολύθηκε μια συνδυασμένη, κερδοσκοπική και επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού. Μπορεί αυτή η τακτική να καθυστερεί (όχι να αποτρέπει) τις αντιδράσεις, το τίμημα όμως ή, πιθανότερο, το σκοπούμενο αποτέλεσμα, είναι η αποσύνθεση της εθνικής ψυχολογίας, της Ελλάδας δηλαδή.

Η Ποτούλα έχασε πρόσφατα τον άνδρα της. Τώρα θα χάσει τη δουλειά της στη νομαρχία και πιθανώς το σπίτι της. Πως θα πληρώσει τη δόση του στεγαστικού δανείου; Η Βίκυ, άρρωστη από καρκίνο, αγόρασε ένα σπίτι με δάνειο στη Νίκαια για να είναι κοντά στην αδελφή της. Κινδυνεύει τώρα να της το πάρουν. Η Νίκη, υποδειγματική δημόσιος υπάλληλος, έντιμη και εργατική, υπέβαλε αίτηση παραίτησης: “Νοιώθω τη χώρα μου, το κράτος μου, να με πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα”.

Δεν είναι μόνο οι καταστροφικές οικονομικο-κοινωνικές συνέπειες του καθυστερημένου νεοφιλελευθερισμού που εισάγουμε. Είναι και οι τεράστιες ηθικές συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης. ““Δεν έχω και τον σύντροφό μου, να μοιράζομαι τουλάχιστον τον πόνο μου”, λέει η Ποτούλα, και προσθέτει πικρά: “Tο μόνο που μετανιώνω είναι που δεν έκλεψα”.
Το πρόγραμμα σωτηρίας του κ. Παπακωνσταντίνου προβλέπει βοήθεια στις τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τα επισφαλή δάνεια, δεν προβλέπει όμως καμιά βοήθεια στους δανειολήπτες. Εντολοδόχος των ελληνικών και διεθνών τραπεζών, υφαρπάξας με μια γιγαντιαία πολιτική απάτη την ψήφο του ελληνικού λαού, ο κ. Παπακωνσταντίνου συνέταξε ένα πρόγραμμα σωτηρίας των ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών και των ανώτερων ελληνικών τάξεων, που ευθύνονται για τη διάλυση και τη λεηλασία της Ελλάδας, και το οποίο δεν είναι φυσικά είναι πρόγραμμα διάσωσης των ανθρώπων ή της οικονομίας.

Ούτε καν διαπραγμάτευση δεν έκαναν οι άνθρωποι της κυβέρνησης, έτοιμοι από καιρό να εφαρμόσουν όσα τους πούνε, αν όχι ευχόμενοι να καταλήξει στο ΔΝΤ μια χώρα που κυβερνάνε μεν, αλλά ποτέ δεν αγάπησαν και δεν ένοιωσαν δική τους, μια ηγετική ομάδα που συνιστά το τελικό αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας εκφυλισμού και αποεθνικοποίησης των ελληνικών ελίτ. Τώρα, οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους, άνετα καθισμένοι πάνω στα κλεμμένα, θέλουν να βουτήξουν όλη την (όντως όχι αναμάρτητη) κοινωνία στη ντροπή τους, για να μη σκεφτεί κανείς να ψάξει το δικό τους σεντούκι.

Όλοι κλέβουμε λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ξυπνάω κι εγώ κάθε νύχτα, που νόμιζα ότι η Ζήμενς πλήρωνε τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και ψάχνω να βρω το βιβλιάριο καταθέσεων, μπας και μου τάχωσαν εμένα οι Γερμανοί και δεν το πήρα χαμπάρι.

Ψάχνουν λέει στις εξεταστικές επιτροπές να βρουν αυτό που είναι φανερό και στον τελευταίο Έλληνα. Και περιμένω ο φουκαράς από τη Μέρκελ να λυπηθεί τη δική μου σύνταξη και να σεβαστεί τα κόμματά μου που λάδωνε! Συμφωνώ. Έχουμε παροιμιώδη διαφθορά. Αν όμως το σπίτι του κ. Παπανδρέου ή του κ. Παπακωνσταντίνου είχε κατσαρίδες, υποθέτω ότι θα πήγαιναν να αγοράσουν εντομοκτόνο να το απολυμάνουν. Δεν θάβγαιναν στη γειτονιά και τις τηλεοράσεις να βροντοφωνάζουν πόσο βρώμικο είναι! Ελπίζοντας μάλιστα να τον λυπηθούν εκείνοι που είναι η πρώτη πηγή της ελληνικής διαφθοράς! Ίσως όμως να μη νοιώθουν δικό τους το “σπίτι” που τους έλαχε να διοικήσουν.

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι μια σειρά κύκλων από απίστευτες προδοσίες των ελίτ, επαναστατικά κινήματα που επιχειρούν να ξαναβάλουν το έθνος στα πόδια του και νέες προδοσίες. Στην αρχή ενός τέτοιου κύκλου φαίνεται να έχει πάλι εγκατασταθεί οι ελληνικός λαός.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
konstantakopoulos.blogspot.gr

13 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ η κυβερνηση ΠΡΕΠΕΙ να πεσει.Η εμεις η αυτοι.Οι προδοτες πρεπει να κρεμιωνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστηχώς δεν είναι μια επικοινωνιακή καμπάνια αυτό που συμβαίνει αλλά η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
    Ξέχασαν ΟΛΑ τα ΜΜΕξαπάτησης τα μέτρα που έχουν πάρει για τα φέρετρα του απλού κοσμάκη,τους θάνατους της μαρφίν και ασχολούνται με το άν θα κάνει κόμμα η Μπακογιάννη και το ότι έστειλε επιστολή ο κοκός..
    Είμαστε χαμένοι απο χέρι γιατί τελικά ο Ελληνας είναι τυφλωμένος απο κομματικές παρωπίδες αλλά και μικροσυμφέροντα.
    Χθές πλάκωσαν στο ξύλο και έσπασαν βίαια τη ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση διαμαρτυρώμενων ανθρώπων ενάντια στην τρομοκρατία του ΔΝΤ κάποια τομάρια(μπάτσοι) που απο τους ασυρμάτους τους άκουγες..."Γαμ@στε τους στο ξύλο" και την έπεφταν ώς ήρωες επάνω σε γεροντάκια και ηλικιωμένες γυναίκες...
    Ακούσατε τίποτα στα κανάλια;
    Και να σκεφτεί κανείς πώς διαδηλώναμε και για τα δικά τους δικαιώματα...
    ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ
    Σήμερα ο ΥΠΟΙΚ ανακυρήχθηκε σε απόλυτο αυτοκράτορα και δεν κουνήθηκε φύλλο...Πάμε καλαάαααα;;
    Λυπάμαι που ζώ για να βλέπω αυτή τη κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καθόμαστε και λέμε και χαλάμε το σάλιο μας. Ακούει Κανείς;;;
    Σήμερα συζητούσα με τους μαθητές μου και τους ανέφερα ένα περιστατικό που είχε συμβεί πριν 30 χρόνια περίπου όταν ο πατέρας μου επέστρεψε τα χρήματα που από λάθος, του είχε δώσει παραπάνω ένας τραπεζικός υπάλληλος και που με αυτά τα χρήματα ο πατέρας μου αγόραζε δύο σπίτια (μένουμε ακόμη στο ενοίκιο). Όλοι οι μαθητές είπαν τι βλακεία ότι αν τους τύχαινε σε αυτούς θα τα κρατούσαν κλπ. Όπως καταλαβαίνετε η απάτη έχει εισχωρήσει στο DNA μας και πλέων δεν υπάρχει πια τιμιότητα δεν νοιάζεται κανείς για κανέναν και για τίποτα

    Μαρουσώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Κ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος! Οικονομολόγος είσαι; ΓΙατί δεν πας για υπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση: Βρίζετε τον Παπανδρέου.

    Πείτε μου τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν Πρωθυπουργοί σήμερα, σε αυτό το χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 07 Μαΐου 2010 8:36 μ.μ.

    Πρώτα απο όλα δεν θα φέρναμε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.
    Εκτός και άν νομίζεις πώς αυτός και οι υπουργοί του δεν έφταιξαν με όλες αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις και τον χειρισμό της κρίσης όλο αυτο τον καιρό.
    Και για να σε προλάβω ΟΧΙ δεν έχω ψηφίσει ΚΑΝΕΝΑΝ απο τους καραγκιόζηδες που είναι στη Βολή(και όχι Βουλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δανείζομαι δυο παραγράφους από το άρθρο: 1) ..."Όταν η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιήσει το μέλλον που της επιφυλάσσουν, τότε ίσως θα έρθει η ώρα της γενικευμένης κοινωνικής εξέγερσης..."
    2)"Οι διεθνείς δυνάμεις που επιτίθενται στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος, με τη συνενοχή και συνεργασία των ελίτ του, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι θάρθει η έκρηξη. Θέλουν όμως να μην είναι συγκροτημένη, νάναι διάχυτη, χωρίς στόχο και ηγεσία, ώστε να δοκιμάσουν εδώ την καταστολή ευρείας έκτασης ταραχών που προβλέπουν και για τις δικές τους χώρες, ίσως και για να τεστάρουν την επιβολή ενός νεοφασιστικού καθεστώτος."
    Άρα;.... ο νοών νοείτω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

    ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.

    ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΤΙ:
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΑΝΑΠΕ", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ.

    ΠΑΙΔΙΑ,
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απάντηση στον ανώνυμο 8:36
    1.Δεν θα έδινα ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες γιατί αυτό είναι καταστροφικό για την χώρα (αδυναμία άσκησης εξωτερικής πολιτικής ,πρόβλημα ασφάλειας αφού σαν μουσουλμάνοι θα πολεμήσουν με τους εχθρούς και η μεγάλη σφαγή ,αν ακουσθεί η λέξη Τζι Χαντ, θα ξεκινήσει από εδώ μέσα!Θεωρητικά θα μπορούσαν να κάνουν από σαμποτάζ και σφαγές έως να δηλητηριάσουν το νερό και να σκοτώσουν εσένα και τα παιδιά σου!)
    2.Όπως όλες οι χώρες του κόσμου θα είχα κάποια νομοθεσία μία μεταναστευτική πολιτική για το ποιοί γίνονται δεκτοί σαν οικονομικοί μετανάστες και ποιοί όχι(θα μπορούσαμε να κάνουμε δεκτούς μετανάστες μέχρι μία ορισμένη ηλικία λχ όχι γέρους ,αρτιμελείς,με περιορισμό χώρας προέλευσης (δηλαδή κάτοικοι ορισμένων χωρών να μην γίνονται δεκτοί )που να διαθέτουν κάποιο αρχικό κεφάλαιο το οποίο να τους δίνει την δυνατότητα να εξασφαλίσουν για το πρώτο χρονικό διάστημα δηλ.μέχρι να βρεθεί κάποια δουλειά τροφή και στέγη ώστε να μην χρειασθεί να γίνουν κλέφτες ή επαίτες)
    3.Δεν θα δεχόμουν περισσότερους μετανάστες από αυτούς που είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ.Άμεση απέλαση για τους λαθρομετανάστες και ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση που βρεθούν ξανά εδώ.
    4.Δεν θα παραχωρούσα ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ιστορία μας και την γλώσσα μας (εξετάσεις γραπτές εφ' όλης της ύλης τουλάχιστον για την ιστορία και αγωγή πολίτου).
    5.Όσο θα ήθελα να ονομάζομαι ΕΛΛΗΝΑΣ? πρωθυπουργός δεν θα έβαζα ελληνοποιημένους αλλοδαπούς στο στράτευμα.Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι επιδιώκουμε να αχρηστεύσουμε εμείς οι ίδιοι το στρατό μας.
    6.Θα δεχόμουν την πρόταση των Ρώσων ή των Κινέζων για δανεισμό.
    7.Την ώρα και την στιγμή που οι ΗΠΑ μας δηλώνουν καθαρά και ξάστερα ότι ενδιαφέρονται μόνο για την Τουρκία και από την ώρα και την στιγμή που δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να αλλάξουν σύντομα τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα ,χωρίς πολλές σκέψεις θα έκανα αυτό που έκανε ο Εθνάρχης δηλαδή θα έβγαινα έξω από το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεροληπτική στάση τους ή και τελείως εκτός! και την στιγμή που δεν έχουμε σκοπό ή δεν υπάρχει προοπτική να ζήσουμε σαν ανεξάρτητο κράτος θα παραχωρούσα "γη και ύδωρ" σε όποιον ήταν διατεθειμένος (πχ Ρωσία)να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα και ασφάλεια της χώρας.
    Παραμένοντας στο ΝΑΤΟ τι περιμένουμε πλέον τον ακρωτηριασμό της χώρας και να γίνουμε δορυφόροι της Τουρκίας? Ήδη έχουμε υποστεί πολλούς εξευτελισμούς και σταθερά τους έχουμε απέναντι!Νομίζω πρέπει να προσεγγίσουμε λίγο πιό εγκάρδια τους Ρώσους ίσως και αυτοί να μην χαίρονται ιδιαιτέρως για την αντιπυραυλική ασπίδα που τους ετοιμάζουν στην γειτονιά μας οι ΗΠΑ.
    8.Δεν θα προχωρούσα στον αφελληνισμό των ελληνοπαίδων ούτε στην ηθελημένη διαστρέβλωση της ιστορίας ούτε στην δαιμονοποίηση της ορθοδοξίας ούτε στην μέσω των ΜΜΕ ΄γελοιοποίηση των ηγετών της και δη των χαρισματικών(π.χ Χριστόδουλος).
    9.Σαν υπερήφανος Έλλην δεν θα δεχόμουν υποδείξεις από τους "φιλοξενούμενους " ούτε θα τους άφηνα να μου δίνουν γραμμή για το πως πρέπει να λατρεύω τον δικό μου Θεό (πχ αν μου επιτρέπουν να χτυπάω καμπάνες ,να έχω εικόνες και σταυρό σε αίθουσες σχολείων και σταυρό στη σημαία μου )
    Τι γίνεται ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα?Τέτοιο είναι τέλος πάντων το μέγεθος της εθνικής μας ξεφτίλας???
    10.Θα καρατομούσα τους βουλευτές του κόμματός μου που δεν θα συγκατατίθεντο στην περικοπή των βουλευτικών αποζημιώσεών τους.
    11.Θα έκανα χαρακίρι εάν οι πράξεις μου δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα και συντελούσαν ή οδηγούσαν στην υποδούλωση της χώρας !Το ίδιο καθήκον έχουν και οι πρώην ηγέτες των προηγουμένων κυβερνήσεων όσοι τουλάχιστον βρίσκονται ακόμη εν ζωή ,διότι όλοι μηδενός εξαιρουμένου φέρουν ευθύνη για το ότι σήμερα ένα ολόκληρο έθνος βρίσκεται στην αγωνία και την απόγνωση.
    Είναι κρίμα που στην ύστατη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έναν χαρισματικό ηγέτη δεν έχει ο Έλληνας που την κεφαλήν κλίνειν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια που χειροτερεύει το πράμα για όλη την Ευρωζώνη και φαίνεται ότι πάνε να το δούνε συνολικά το πρόβλημα θα περίμενα λίγο πριν πω ΝΑΙ στο ΔΝΤ και θα κοίταγα μήπως σηκώνει κάποια αμιγώς Ευρωπαϊκή λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για αλλη μια φορα

    ΕΥΓΕ

    στον κύριο Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε 10:33 μ.μ., τι σχέση έχουν όλα αυτά με το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας και το ΔΝΤ;
    Σε έχει τυφλώσει το λαθρονομοσχέδιο και το βλέπεις παντού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.