25/5/10

«Στο στρατόπεδο του Λαυρίου εκπαιδεύτηκαν οι συλληφθέντες»


Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
Επανήλθε έπειτα από καιρό ο ισχυρισμός περί «εκπαίδευσης Τούρκων τρομοκρατών στο Λαύριο», τούτη τη φορά με αφορμή τη σύλληψη δύο ατόμων την περασμένη Πέμπτη, καθώς επιχειρούσαν να κάνουν παράνομη είσοδο στην Τουρκία από τον Εβρο.

Σύμφωνα με χθεσινή τουρκική ανακοίνωση, οι συλληφθέντες επρόκειτο να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία.

Κατά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται για έναν άνδρα (Μουράτ Κατσμάζ) και μία γυναίκα (Ελίφ Ακούρτ) οι οποίοι συνελήφθησαν με δύο χειροβομβίδες, ένα κιλό εκρηκτική ύλη και διάφορες πλαστές ταυτότητες. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι δύο «εκπαιδεύτηκαν στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Αθήνα και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία εναντίον πολιτικών προσώπων».

Η αδελφή της Ελίφ Ακούρτ είχε σκοτωθεί κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας στις 20 Μαΐου 2003 στην πλατεία Κιζίλαϊ της Αγκυρας. Η «εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα» και ειδικά στο Λαύριο ήταν κάτι που αναπαρήγαν στο παρελθόν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτό προβαλλόταν συνήθως σε περιπτώσεις στελεχών του ΡΚΚ, αλλά ορισμένες φορές και στελεχών της ακροαριστερής οργάνωσης «Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος» (DHKP-C), όπως συμβαίνει και τώρα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Ὅτι κάνουν στὴν Δ. Θράκη, καλὸ εἶναι μὲ κάποιο τρόπο νὰ τὸ παθαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα , αλλα αν τους ειχαμε εκπαιδευσει εμεις δεν θα μπορουσαμε να τους επιστρεψωμε απο αλλη εισοδο τουριστικη οπως Κουσαντασι κλπ.Επρεπε να τους φορτωσουμε χειροβομβιδες και αλλα ζαρζαβατικα και να τους στειλουμε απο τον Εβρο.Προβοκατσια βρωμαει και θα δουμε και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι να μη σου τύχει "ανάποδος"και "τζαναμπέτης" γείτονας. Πάντα θα σοφίζεται αιτίες και αφορμές για καυγά. Αν μάλιστα πρόκειται για γείτονα κουτοπόνηρο και χυδαίο, τότε η ζωή σου γίνεται μαρτύριο.
    Αυτό έχουμε πάθει με την Τουρκία.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Δ. ΘΡΑΚΗ ...
    ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.29
    -----
    Δεν ειναι για την Θρακη μας αυτα τα κοροιδα που εκπαιδευονται και τα εισαγουν παγιδευμενα στην Τουρκια για κτυπημα η συλληψη απο τους τουρκους και αποδοση ευθυνων στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.