11/5/10

Ύπατος αρμοστής ΟΗΕ: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες»

«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες», σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της DeutscheWell («ΝΒ»), ο Πορτογάλος πολιτικός διατύπωσε την εκτίμησή του αυτή στη Γενεύη, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αναφερόμενος στα όσα ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των προσφύγων, ο ύπατος αρμοστής επισήμανε πως ήδη ορισμένοι κλάδοι, όπως αυτός της υγείας, εξαρτώνται άμεσα από τους μετανάστες και τόνισε: «Μια ήπειρος με 1,3 έως 1,5 γεννήσεις ανά μητέρα –στις περισσότερες χώρες– δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. Μια ήπειρος με πληθυσμό που γηράσκει δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστες».

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον εντεινόμενο ρατσισμό στην Ευρώπη έναντι των αιτούντων άσυλο, αποτέλεσμα της γενικότερης ξενοφοβίας αλλά και του λαϊκισμού ορισμένων πολιτικών κομμάτων. «Στην προσπάθειά τους να βρουν προστασία, οι άνθρωποι αυτοί, που αναζητούν εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συναντούν ολοένα και περισσότερα εμπόδια», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή, «η κοινή γνώμη βάζει προς το παρόν τα πάντα σ’ ένα καζάνι. Στη βάση ορισμένων λαϊκίστικων αντιλήψεων, που στηρίζονται στο φόβο και την ανησυχία των πολιτών, ορισμένοι ζητούν μάλιστα ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ορίζει τη μεταναστευτική της πολιτική. Ωστόσο, επισήμανε, πρέπει να τηρούνται ταυτόχρονα και οι διεθνείς συμφωνίες, όπως η συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. «Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να περιοριστεί το δικαίωμα του ασύλου», πρόσθεσε.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε επίσης τις χώρες – μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν επιτέλους μια κοινή πολιτική ασύλου. Όπως είπε, η εικόνα στην Ευρώπη των «27» παραμένει συγκεχυμένη, καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προσπαθεί να πετύχει κάποια κοινά στάνταρ. «Το γεγονός ότι υπάρχουν παντού διαφορετικοί κανόνες για το άσυλο είναι φυσικά κακό για τους πρόσφυγες. Αλλά δεν είναι καλό ούτε για τις ίδιες τις χώρες. Διότι έτσι εντείνονται οι πιέσεις, προκειμένου να γίνουν αλλαγές, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος συμφωνίας στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Κι αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε πάση θυσία», κατέληξε.
agelioforos.gr

13 σχόλια:

  1. αυτό πού χρειάζεται η Ευρώπη καί ο πλανήτης είναι τήν απαλλαγή του από τήν παρουσία τέτοιων 'κυρίων'. Γιά τά άλλα έχει προνοήσει η Φύσις.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά σενάρια έχουν γραφτεί για το αποκαλούμενο ως "μυστικό σχέδιο" της Euromed να εισάγει άμεσα 50 εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες από Αφρική και Ασία.

    Εδώ, πάντως, η επίσημη ιστοσελίδα:
    http://www.euromed-migration.eu/

    Δυστυχώς, κάποιοι πολιτικοί διορισμένοι σε υψηλές θέσεις τέτοιων παγκόσμιων οργανισμών, ομονοούν στο να καταστήσουν την Ευρώπη
    πολυεθνική σούπα.
    Ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας πρωθυπουργός Quisling που όπως μας δήλωσε δεν τον νοιάζει η δεύτερη θητεία.
    Δεν τον νοιάζει, προφανώς, γιατί ονειρεύεται άλλες "διεθνείς" θέσεις.
    Όπως αυτή που διορίστηκε η Irina Bokova, η εκλεκτή του Ιδρύματος Κόκκαλη (είδατε το ίδρυμα Κόκκαλη;)

    http://www.kokkalisfoundation.gr/page.ashx?pid=5&aid=313&cid=21&qcid=19

    Το θλιβερό είναι ότι οι πολιτικοί αυτοί είναι τόσο ανόητοι και ανιστόρητοι που παραβλέπουν ότι στην Ευρώπη δύο φορές μόνο στην πρόσφατη Ιστορία,
    κάποιοι επιχείρησαν τέτοιες πολυεθνικές σούπες. Ο Χίτλερ και η ΕΣΣΔ.
    Και οι δύο μισήθηκαν και είχαν άσχημο-πολύ άσχημο τέλος.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τόσο εύκολο να παραβιάσει κανείς, τουλάχιστον ατιμωρητί, την ανθρωπογεωγραφία. Κάθε συνοικία, κάθε πόλη, κάθε χώρα κ.ο.κ. αποτελούν ένα συγκεκριμένο ανθρωποσύστημα, το οποίο συγκροτεί την ανθρωπογεωγραφία.
    Εάν το παραβιάσει κανείς, θα έχει απρόβλεπτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, ακριβώς όπως όταν παραβιάζεις ένα οικοσύστημα.

    Αν για παράδειγμα μεταφέρουμε ένα ζεύγος ελεφάντων στον Αμαζόνιο, όπου υπάρχει άφθονη τροφή, μετά από 30, 40 ή 100 χρόνια, δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι η περιοχή αυτή του πλανήτη, διότι θα έχουμε παραβιάσει το οικοσύστημα της.

    Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το ανθρωποσύστημα. Αν σε μία γειτονιά που κάθονται 100 οικογένειες, εισβάλλουν ξαφνικά άλλες δέκα, θα δημιουργηθεί αναταραχή και διατάραξη της ισορροπίας. Αυτό θα γίνει είτε οι δέκα νέες οικογένειες είναι ξένοι, είτε είναι ημέτεροι. Στην Ελλάδα των 5 εκατ. κατοίκων το ζήσαμε αυτό με την έλευση των προσφύγων από την Μ. Ασία.

    Τώρα, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι, αν οι νεόφερτοι είναι όχι μόνον υπεράριθμοι, αλλά και εντελώς διαφορετικής κουλτούρας, όπως οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες μωαμεθανοί, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη, με τους συγκεκριμένους σε αριθμό, πολιτισμό και εθνικότητα ανθρώπους (ήδη αλλοιώνεται σοβαρά), θα έχει απρόβλεπτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε φρικαλεότητες.

    Σε διάφορα μέρη του πλανήτη (π.χ. Ρουάντα) έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρτε τους δικούς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα που δίνεις, Galia, αλλά Έχουσι γνώσιν οι φύλακες, χρόνια τώρα. Είναι γνωστό το τι προσπαθούν να κάνουν στην (με την) Ευρώπη. Τρεις φορές το Ισλάμ έσπασε τα μούτρα του προσπαθώντας να κατακτήσει την Ευρώπη δια των όπλων και τις δύο τελευταίες απ' αυτές προ των Πυλών της Βιέννης, εξ ου και το όνομα της ιστοσελίδος που σου έδωσα. Τώρα χρησιμοποιούν, όμως, άλλη τακτική, ύπουλη και πολύ πιο επικίνδυνη. Ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα αντιδράσουν οδηγούμενοι από το ένστικτό αυτοσυντηρήσεως.

    Η ΕΕ είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα της ΝΤΠ. Ποτέ στην Ιστορία δεν έχει γίνει ξανά παρόμοια απόπειρα εξαφανίσεως εθνών και πολιτισμών, ούτε με τις αυτοκρατορίες, διότι και σ' αυτές οι κάτοικοι δεν αναγκαζόταν σε συζυγία με ετερόκλητους. Πάρε παράδειγμα το σχετικά μικρό βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας. Κροάτες, Σλοβένοι, Σέρβοι, Βούλγαροι (οι σημερινοί "Μακεδόνες") κ.ά. αναγκάστηκαν να ζήσουν κάτω από το στέμμα της Σερβίας αρχικώς (1918-1941) και την δικτατορία του Τίτο και των διαδόχων του στην συνέχεια, μέχρι τα τέλη των '80. Ευκαιρίας δοθείσης και Γερμανίας βοηθούσης, διελύθησαν στα εξ ων συνετέθησαν. Το ίδιο συνέβη με την Αυστροουγγαρία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὅταν τὸ εἰσόδημα τοῦ ἑνὸς γονέα δὲν ἀρκεῖ γιὰ νὰ καλύψει τὶς ἀνάγκες τῆς οἰκογενείας, καὶ τὸ κράτος δὲν βοηθάει ἀρκετὰ τὶς οἰκογένειες μὲ τέκνα πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ αὐξηθεῖ τὸ ποσοστὸ τῶν γεννήσεων;
    Ἀπόστολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πορτοκαλια και μηλα. Οταν οι ανθρωποι προσπαθουν να μασκαρεψουν τα πραγματικα σχεδια τους.

    > «Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να περιοριστεί το δικαίωμα του ασύλου», πρόσθεσε.

    Το δικαιωμα του ασυλου το εχουν μονο μια σταγονα απο τους "μεταναστες". Αλλα αυτος ο κυριος προσπαθει να μασκαρεψει εκκατομυρια λαθραιους πισω απο αυτη την σταγονα.

    "1951 Convention Relating to the Status of Refugees and its 1967 Protocol: As defined by these agreements, a refugee is a person who is outside his or her country of nationality (or place of habitual residence if stateless) who, owing to a fear of persecution on account of a protected ground, is unable or unwilling to avail himself of the protection of the state."
    (wikipedia, συγνωμη για τα μη ελληνικα αλλα η μεταφραση δεν ηταν και τοσο καλη)

    Ποσοι απο αυτους που μπαινουν στην Ευρωπη ανηκουν σε αυτη την κατηγορια;;;

    Επειτα οι νομοι περιεχουν και οροφες για το ποσες ασυλιες μπορουν να δοθουν απο μια χωρα. Η Αμερικη εχει οροφη περιπου 80.000 ασυλιες τον χρονο. Αναλογικα η Ελλαδα θα ειχε οροφη περιπου 2.600 τον χρονο. Οι οροφες ειναι δικαιωμα του καθε κρατους. Και απαραιτητες οσο θελουμε να μιλαμε για κρατος.

    Τα πορτοκαλια ειναι το οτι οι εγκρισεις αιτησεων ασυλου ειναι μια ανθρωπιστικη βοηθεια που δινεται απο χωρες για να βοηθησει αυτους τους ανθρωπους. Μεσα στα πλαισια της οροφης που καθε χωρα μπορει να αντεξει.

    Τα μηλα ειναι το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των "μεταναστων" δεν εχει σχεση με το ασυλο - δεν εχουν καν ερθει κατω απο συνθηκες που να το δικαιολογουν.

    Οποτε αυτος ο κυριος ας εξηγησει τι θελει να πει:
    - Να δοθουν δικαιωματα σε λαθραιους; για ποιο λογο; τοτε ας καταργησουμε τους νομους και να γινουμε ζουγκλα.
    - Να καλωσοριζουμε ολους οσους κτυπουν την πορτα μας, ετσι επειδη εχουμε υπογεννητικοτητα; Μα αυτο ειναι εξωφρενικο. Μια χωρα ετσι γινεται μπορντελο μεσα σε μερικα χρονια.

    Αλλα για ποιο λογο ο κυριος να εξηγησει τιποτα, οσο υπαρχουν ανθρωποι που ψηφιζουν τετοιες μαιμουδες σαν αυτον και σαν τον αλλο κυριο, τον Παπανδρεου.....

    - Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε μια περίοδο τρομερής οικονομικής κρίσεως που διέρχεται η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα μας, θα πρέπει να θρέψουμε 2.500.000 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες και να τους δώσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ίσως και σύνταξη (βλέπε την περίπτωση των Βουλγάρων που μετά από 4 χρόνια εργσίας στην Ελλάδα παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ σαν να εργάστηκαν 35 χρόνια !) την οποία δεν δικαιούνται οι αυτόχθονες Έλληνες ;


    Όταν θα υπάρχουν 1.000.000 Έλληνες χωρίς εργασία, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά για ένα μεροκάματο, θα υπάρχουν και 2.500.000 αλλοδαποί λαθρομετανάστες που θα τους ανταγωνίζονται με πολύ μικρά ημερομίσθια και απολύτως καμιά ασφάλιση.

    Επί πλέον όλοι αυτοί που έρχονται και κερδίζουν βγάζουν ελεύθερα ότι εκέρδισαν στην χώρα της καταγωγής τους, χωρίς να επενδύσουν τίποτα στην Ελλάδα.

    Αυτό και μόνο συνιστά μια τρομερή αφαίμαξη στην οικονομία του τόπου μας.

    Ας αφήσουμε κατά μέρος τα "κινέζικα καταστήματα που εποδοτούνται από την Κίνα", που ούτε φόρους πληρώνουν ούτε ΙΚΑ, ενώ τα αντίστοιχα Ελληνικά τα ταράζει το κράτος μας στην φορολογία !


    Ε. ο Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "... Μια χωρα ετσι γινεται μπορντελο μεσα σε μερικα χρονια. ... "

    Μου αρεσε το "... σε μερικα χρονια" ;)

    Οι διαχρονικες, αυτοκαταστροφικες αποψεις και πραξεις των "προοδευτικων Εθνομηδενιστων" τα καταφερνουν μια χαρα, να βυθισουν την χωρα στην παρακμη.
    - Ανακοίνωση για Μεταναστευτικό από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,
    http://neo.antibaro.gr/node/1142
    - Μετανάστευση, ιδεοπληξίες και το επερχόμενο τέλος,
    http://neo.antibaro.gr/node/1060
    - Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό,
    http://neo.antibaro.gr/node/1114
    - Η θεμελιώδης διαφορά μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης, http://neo.antibaro.gr/node/1186

    Δειτε και "EU recommendation 1162/1991" (http://www.funci.org/en/1991/issues/recommendation-1162-19911/), για το πως προωθειται το ισλαμοφασιστικο death-cult:
    "... 6. Islam has, however, suffered and is still suffering from misrepresentation, for example through hostile or oriental stereotypes, and there is very little awareness in Europe either of the importance of Islam's past contribution or of Islam's potentially positive role in European society today. Historical errors, educational eclecticism and the over‑simplified approach of the media are responsible for this situation."
    8. [...] It must be recognised that intolerance and distrust unfortunately exist on both sides, Islamic and non‑Islamic.
    9. The Assembly is aware [...] of the need for a better knowledge of the past so as better to understand the present and prepare the future, and of the valuable contribution that Islamic values can make to the quality of fife through a renewed European approach on an overall basis to the cultural, economic, scientific and social fields. ..."

    "Εurabia in the making ..."
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωχ! τα αυτάκια μου!
    Τι άλλο θα ακούσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δεν μάθαινε καλά το ποιηματάκι του, δεν θα τον έκαναν 'Ύπατο'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντελώς πληροφοριακά, μόλις προχθές η επιτροπή που ασχολείται μη την σύνταξη του νέου Π.Δ. περί Ασύλου, παρέδωσε το "πόνημά" της στο Υπουργείου.Έχω στα χέρια μου το κείμενο και η πρώτη και σπουδαιότερη αλλαγή που επέρχεται στο υφιστάμενο ΠΔ 81/2009, είναι ότι επανέρχεται το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ (και μάλιστα αναδρομικά) κατά απορριπτικών αποφάσεων επί αιτημάτων ασύλου.Σε απλά ελληνικά, όποιός αλλοδαπός εμφανίζονταν μετά τον Αύγουστο του 2009 και ζητούσε άσυλο, λάμβανε ροζ κάρτα και ανέμενε την απόφαση της Πολιτείας.Εαν η απόφαση ήταν απορριπτική τότε είχε μοναδικό ένδικο μέσο την αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε. (γεγονός ασύμφορο για τους αλλοδαπούς καθότι, μοναχά το παράβολο παράστασης του δικηγόρου είναι περίπου 1400 ευρώ).Έρχονται λοιπόν τα καλόπαιδα του Βούγια και της Αλ Σάλεχ και δίνουν εκ νέου ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ στον αλλοδαπό (υποβαλλόμενη όχι σε διακστήριο αλλά στην ίδια την Αστυνομική Διεύθυνση που εξέδωσε την απορριπτική απόφαση) και ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ απορριφθεί και αυτή η προσφυγή, διατηρεί ο αλλοδαπός το ΕΠΙΠΛΕΟΝ δικαίωμα να προσφύγει εκνέου (με ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ αυτή τη φορά) στο Σ.τ.Ε.
    Εντελώς πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι Αστυνομικές Αρχές και οι λεγόμενες Επιτροπές Ασύλου επιφορτίζονται με επιπλέον χαρτούρα και γραφειοκρατία και η νόμιμη διαμονή του αλλοδαπού παρετείνεται αναγκαστικά κατά 6-12 μήνες επιπλέον.Έτσι κάποιος ο οποίος λάμβανε πχ σε 1 μήνα την απορριπτική του και μη έχοντας τα χρήματα για να προσφύγει στο ΣτΕ, ήταν υποχρεωμένος να φύγει από τη χώρα εντός 60 ημερών, θα μπορεί τώρα, εύκολα και σχεδόν ανέξοδα να υποβάλλει προσφυγή (σ.σ. δεν απαιτείται σύμπραξη δικηγόρου, ούτε είναι υποχρεωμένος ο αλλοδαπός να προσθέσει νέα στοιχεία στο αίτημά του) και να συνεχίζει να διαμένει στη χώρα, με εκ νέου χορηγούμενη ροζ κάρτα, γεγονός που συνεπάγεται δυνατότητα να λαμβάνει κανονικότατα άδεια εργασίας, να έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά να εγγράφεται στους καταλόγους ανέργων του ΟΑΕΔ !!!!

    Επειδή λοιπόν έχω βαρεθεί να φορολογούμαι και να πληρώνω για τις δωρεάν ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις και τα διάφορα επιδόματα (πχ επιδοτούμενα μαθήματα εκμάθησης γλώσσας, στα οποία δεν προσέρχεται ουδείς αλλοδαπός διότι πολύ απλά όλοι τους εργάζονται εκείνη την ώρα, φυσικά σε μαύρη εργασία) που δίδει ο ΟΑΕΔ σε όλους αυτούς τους δήθεν αιτούντες άσυλο, σας καλώ να εστιάσετε την προσοχή και τα επιχειρήματά σας προς αυτό το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, και όχι σε μια γενικόλογη αφοριστική ρητορεία περί ανέντιμων πολιτικών...

    ΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε αφου το ειπε και ο ΟΗΕ, που για οσους γνωριζουν εχει δημιουργηθει για την εξομαλυνση των αντιδρασεων στην πορεια προς μια παγκοσμια διακυβερνηση, τωρα μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.