29/5/10

Το δίλημμα είναι: τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία;


Εάν το δίλημμα, όπως το έθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο συνέδριο της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, και όπως το θέτουν συχνά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, είναι «διζωνική ή διχοτόμηση», τότε η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, συλλήβδην, πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα δεινά που επέρχονται, κατά τον ισχυρισμό του Στέφανου Στεφάνου. Διότι, το δόγμα ή το σλόγκαν «διζωνική ή διχοτόμηση» έμπρακτα εφαρμόζεται από το 1974, από όλους τους κατά καιρούς ηγέτες, και αποδείχθηκε ότι οδηγεί εκεί που ο κ. Στεφάνου προδιέγραψε: Στην επικυριαρχία της Τουρκίας εφ' όλης της Κύπρου, σε απόλυτη κυριαρχία της στο βορρά, και σε μικτό κράτος στο νότο.
Συνεπώς, η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να επισείει ως δαμόκλεια σπάθη αυτό το ψευδεπίγραφο δόγμα, διότι εδώ και 36 χρόνια, οι ηγέτες του Ελληνισμού τη διζωνική ομοσπονδία είχαν ως λάβαρο αγώνα και, όμως, όχι μόνο δεν απέτρεψαν τη διχοτόμηση, αλλά την εμπέδωσαν.
Εάν, λοιπόν, και τώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν επιτύχει λύση διζωνικής και οδηγηθούμε στην τραγική κατάσταση που περιγράφει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα πρέπει να λογοδοτήσει στην ιστορία. Διότι θα έχει οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε οριστική διχοτόμηση, υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας και ουσιαστικά σε δύο κράτη, ένα καθαρώς τουρκικό και ένα μικτό, ή μιξοβάρβαρο.
Όμως, η αλήθεια και τα διλήμματα δεν είναι αυτά που περιέγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αυτά που είπε, συνιστούν έναν αδίστακτο εκφοβισμό εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, με στόχο να αποδεχθεί το οποιοδήποτε μόρφωμα λύσης, με περίβλημα την ομοσπονδία, που θα μας προκύψει από τις συνομιλίες, υπό τον εκβιασμό ότι, εάν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η λύση, θα οδηγηθούμε στην κατάσταση που περιγράφει ο κ. Στεφάνου.
Αλλά, ας μην έχει ψευδαισθήσεις ούτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε οποιοσδήποτε διατηρεί τις ίδιες φοβίες με αυτούς. Ο κυπριακός Ελληνισμός, ανεξαρτήτως των όποιων εκβιασμών, των όποιων φοβητσιάρικων σεναρίων, των όποιων απειλών, δεν πρόκειται να εγκρίνει την όποια λύση, για να ανακόψει, δήθεν, τη διχοτόμηση.
Αυτούς τους εκβιασμούς και τις χίλιες πληγές του Φαραώ, που θα προέκυπταν αν δεν λέγαμε «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τα ζήσαμε και το 2004. Και ο λαός τα αγνόησε.
Το δίλημμα, όμως, από 'δώ και πέρα είναι άλλο. Δεν είναι διζωνική ή διχοτόμηση, αλλά νομιμοποίηση της διχοτόμησης ή διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέχιση του αγώνα γι' απελευθέρωση.
Όσοι προκρίνουν το πρώτο, είναι οι λιπόψυχοι και οι οδηγήσαντες το Κυπριακό στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ο λαός προκρίνει το δεύτερο, διότι δεν πρόκειται να παραδώσει την προεδρία του κράτους του σε Τούρκο, ούτε να δεχθεί 50 χιλιάδες εποίκους και σταθμισμένες ψήφους.
Όσοι αμφιβάλλουν, θα το αντιληφθούν σε ένα ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα.
www.simerini.com

13 σχόλια:

  1. Κατά Οθωμανολαγνίας, λόγος δεύτερος
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντριβή ρωσικού Yak-130
    29-05-2010 19:45:05
    Ένα ρωσικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος νέας γενιάς Yak-130 χάθηκε σήμερα σε ατύχημα κοντά στην πόλη Λίπετσκ στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε περί τις 16:58 το απόγευμα ώρα Μόσχας. Τα δυο μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν με επιτυχία τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους και είναι σώοι.

    Στο Λίπετσκ εδρεύει κέντρο εκπαίδευσης της ρωσικής Αεροπορίας, και ήταν από τις πρώτες μονάδες που παρέλαβαν το νέο αυτό τύπο. Οι δοκιμές αποδοχής της Αεροπορίας είχαν ολοκληρωθεί μόλις τον Δεκέμβρη του 2009.


    Πρόκειται για την πρώτη απώλεια Yak-130 σε ατύχημα.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ στην ομοσπονδία / συνομοσπονδία / χαλαρή ομοσπονδία και άλλες μπαρούφες....

    Είναι καιρός να καταλάβουν πως ελληνο-τουρκική φιλία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν την θέλουν οι Τούρκοι! Δεν τους συμφέρει!

    Οπότε υπάρχουν 3 λύσεις:
    1) ακολουθούμε τις διαπραγματέυσεις για το Αναν-ιακό ομοσπονδιακό μόρφωμα...
    2) Να επιστραφούν οι περιοχές της Καρπασίας και της Αμμοχώστου στους Έλληνοκύπριους. Πλήρη διχοτόμηση. Και οποιος θέλει ενώνεται με όποιον θέλει.
    3) Πόλεμος για να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολιτικό κλίμα αλλά και η κατάσταση, οι συσχετισμοί στην Κύπρο επηρεάζονται άμεσα από τη στάση της Αθήνας. Το κυπριακό είναι ένας ακόμη βασικός λόγος να ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς ΔΝΤ. Για να γίνει ευκολότερα χρειάζεται να υπάρξει άμεση συσχέτιση της σκοπούμενης οικονομικής χρεωκοπίας και εξαθλίωσης με την προδοσία στα εθνικά ζητήματα που δείχνει να επισπεύδεται...
    Το χιλιοπαιγμένο θέατρο της Κάθαρσης δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή μας από το στόχο που είναι η ανατροπή της πολιτικής προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΗΡΗΚΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΔΙΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ.ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΦΟΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΡΑΚΕΙΝΗΤΟΝ ΑΠΟ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dozens of fans of rival Greek hanball teams PAOK Salonika and AEK Athens have attacked each other with petrol bombs and knives, leaving at least 14 people hurt.

    PAOK fans apparently attacked a local fan club of AEK in the central town of Lamia, where they were due to play a cup match.

    AEK fans responded, and battles ensued in the streets and the venue.

    Police used teargas to regain control of the town.

    Shops and buildings were damaged during the clashes Residents said the situation was out of control throughout the morning.

    "The fans were throwing Molotov cocktails, bricks and chairs at each other," a resident told local TV.

    Three fans were taken to hospital with knife wounds, Reuters news agency reported.

    Lamia mayor Georgios Kotronias accused police of failing to control the fans.

    "The police could not control the situation even though they gave permission for the fans to come," he said.

    Handball officials announced that the cup finals had been suspended indefinitely.

    Correspondents say violence between sports fans in Greece is relatively common. All team sports were cancelled for two weeks in 2007 after a brawl between rival women's volleyball fans left one man dead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηπως η λυση ειναι να μην δεχτουμε ουτε την μια η την αλλη επιλογη και να κανουμε ΕΝΩΣΗ με τουσ Κυπροιυς?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α==ZULU: Είναι καιρός να καταλάβουν πως ελληνο-τουρκική φιλία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. (Καλέ τι μας λέτε , αλήθεια ;;;)==

    Β==Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο: Μηπως η λυση ειναι να μην δεχτουμε ουτε την μια η την αλλη επιλογη και να κανουμε ΕΝΩΣΗ με τους Κυπριους?==

    Οπωσδήποτε η δεύτερη λύση είναι η βέλτιστη. Αποτελεί λύση την οποία η Τουρκία απεργάζεται, διότι έτσι θα έχει πλέον σύνορα με την Ελλάδα και όχι με τον Χριστόφια ή τον Αναστασιάδη!

    Ένας πόλεμος όμως, με αρχηγούς Γιωργάκη και δεν γνωρίζω ποιόν άλλον, ας πούμε λεβέντη (για να μην κλείσει το Ιστολόγιο!!), είναι χαμένος από χέρι!

    Όμως και η διάλυση του ΥΕΘΑ έχει ήδη αρχίσει, με υπουργεύοντες τον Άκη, τον Μεϊμαράκη και σήμερα τον υπέρβαρο Βενιζέλο, (κρίμα στο όνομα, εκείνος είχε αναμφισβήτητα ικανότητες που ο συνονόματος δεν τις έχει φαντασθεί!), και άλλους που φροντίζουν καθημερινά να το αποδιαλύσουν !

    Οι αρχαίοι Ρωμαίοι δεν είχαν άδικο όταν έλεγαν: Si vis pacem para bellum! ήγουν εάν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο!

    Φοβούμαι ότι εμείς , πέραν του φραπέ με γάλα, δεν γνωρίζουμε τι θέλουμε!

    Ίσως έχει δικαιο ο Γεώργιος Μούρτος που γράφει σε ένα βιβλίο του, ότι .....οι Έλληνες δεν έχουν στρατιωτική παράδοση ....., τουλάχιστον αν είχαν, σήμερα την εξέχασαν!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "... Το δίλημμα, όμως, από 'δώ και πέρα είναι άλλο. Δεν είναι διζωνική ή διχοτόμηση, αλλά νομιμοποίηση της διχοτόμησης ή διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέχιση του αγώνα γι' απελευθέρωση. ..."

    Πολυ σωστα!
    Οπως προτεινει και ο Γ. Ματσος (δες λυση "γ"):

    " ... Όσο για τη διχοτόμηση ως "λύση", ας μην μπαίνουμε σε ψεύτικα διλήμματα. Στην πραγματικότητα, οι υπάρχοντες δρόμοι είναι τρεις: α) λύση τύπου Ανάν (τουρκική κυριαρχία στο Βορρά και επικυριαρχία στο Νότο), β) νόμιμη διχοτόμηση (η λύση των "δύο κρατών" στην οποία παίρνουμε λίγο έδαφος από το κατακτημένο και εκχωρούμε το υπόλοιπο οριστικά στην Τουρκία) και γ) παράνομη διχοτόμηση (η σημερινή κατάσταση, από την οποία ελπίζουμε να βγούμε όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που σήμερα είναι εις βάρος μας).
    Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα, επιλέγω το "γ". Για το λόγο ότι είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει αύριο. Τα άλλα δύο, από τη στιγμή που αποφασιστούν, δεν έχουν επιστροφή και οι Τούρκοι, αφού πάρουν νόμιμα, σχεδόν όλα όσα έχουν σήμερα παράνομα, αύριο θα ζητήσουν κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, όπως κάνουν πάντα. ... "
    ( #7, #12 , http://neo.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5062:0709-sklhrh-glwssa&catid=43:greekturkish&Itemid=83#yvComment5062)

    - Ν. Λυγερος, Ίμβρος και Κύπρος,
    http://www.lygeros.org/1051-Imbros_kai_Kypros.html
    - Με τον Παναγιώτη Ηφαιστο, Η «Νταβουτόγλεια» διεθνολογία, http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9313.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η "παράνομη διχοτόμηση" είναι αστεία, η νόμιμη, η συμπεφωνημένη, όχι. Επίσης αστειο είναι να αποφεύγεις την πρόκληση πολέμου περιμένοντας "όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που σήμερα είναι εις βάρος μας" να γίνει τί ? Να μην πολεμήσουμε ? Αρα προφάσεις εν αμαρτίαις... Τότε τι νόημα έχουν επί 40 χρόνια οι εξοπλισμοί, τα αξιώματα και τα λιλιά των αξιωματικών, άμα δεν είναι για πόλεμο? Μιά λέξη μού 'ρχεται στο στόμα, όπως λέμε λαμόγια για τους πολιτικούς, ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ είναι η λέξη για τους στρατιωτικούς . Τάχα 'μ δεν έχουμε στρατιωτική παράδοση οι έλληνες... Ουου να μου χαθείτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 1974, ο Συνταγματάρχης κ. Γεώργιος Γεμενετζής (μόνιμος εξ Εφέδρων, πρώην αγωνιστής της Αντίστασης και με πολλαπλά τραύματα από το 1945-1949), βλέποντας ότι οι επιστρατευμένοι στρατιώτες, μετά από 20 μέρες επιστράτευσης είχαν αρχίσει να αδημονούν τους είπε:

    - Όποιος θέλει να πολεμήσει να βγεί τώρα εμπρός και να το δηλώσει και εγώ θα φροντίσω να τον στείλω στην Κύπρο!

    Λοιπόν ούτε ο γράφων ούτε κανείς άλλος δεν βγήκε μπροστά !

    Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση γι' αυτό ισχύει και το ρητό των αρχαίων Ρωμαίων!

    Προς το παρόν όλα κυλούν ήσυχα...

    Οι Έλληνες, και εγώ μαζί τους, δίδουν καθημερινά παραδείγματα καλής συμπεριφοράς και τα χρόνια περνούν.

    Έχουμε πρωθυπουργό του "Μηδέν στο Πηλήκιο", που "μετατρέπει" σε Έλληνες, Πακιστανούς, Αφγανούς, Ινδούς, Τστσένους και κάθε καρυδιάς καρύδι, υπουργό εξωτερικών που ψευδώς δηλώνει Professor και Doktor χωρις να επεμβαίνει εισαγγελέας, υπουργό Παιδείας που δηλώνει Βορειοελλαδίτισα αλλά επιθυμεί να αλλάξει την Ελληνική γλώσσα με την Αγγλική ή την Τουρκική και ούτω καθ' εξής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουραμπιέδες απεκάλεσαν για πρώτη φορά, τους νέους στρατευμένους Αθηναίους δανδήδες, καθώς ενώ στο Μικρασιατικό Μέτωπο υπηρετούσαν και εμάχοντο οι γενναίοι στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού, εκείνοι οι φυγοπόλεμοι ... έτρωγαν κουραμπιέδες στην Αθήνα.

    Δεν θα τολμουσα να χαρακτηρίσω ... "κουραμπιέδες" τους σύγχρονους στρατιωτικούς μας. Κάθε άλλο παρά κουραμπιέδες είναι οι άνθρωποι και το έχουν αποδείξει επανειλημμένα!!

    Μάλλον εμείς οι άλλοι φταίμε, διότι ψηφίζοντας κλέφτες "ξεγάνωτους τενεκέδες" και "λαμόγια", εξευτελίσαμε αυτούς που έχουν ορκιστεί πίστη εις την Πατρίδα και καταντήσαμε την Ελλάδα παρία και επαίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.