28/5/10

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Αγκυρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

http://www.keganpaul.com/images/History%20of%20torture%20copy.jpg
«Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται. Δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων.
«Η Ελλάδα σέβεται την Ιστορία. Ταυτόχρονα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς όφελος των δύο λαών. Προς όφελος της σταθερότητας και της ανάπτυξης στις σχέσεις μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο κ. Δελαβέκουρας.
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
Καταδικάζοντας τις εκδηλώσεις αυτές, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας, «να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι στους εορτασμούς συμμετείχαν μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.
«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τις συμπεριφορές αυτές που τραυματίζουν τη φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και διαβρώνουν τη διμερή συνεργασία» καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Nαυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. Αν η Ελλάδα σεβόταν την Ιστορία, δεν θα είχε την Δραγώνα στο πρώην ΥΠΕΠΘ και καθηγητές πανεπιστημίου την Ρεπούση, τον Λιάκο, τον Γιαννουλόπουλο και τον Ηρακλείδη. Αϊ σιχτίρ πια! Ποιον κοροϊδεύουν, μωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους ηλιθιους που τους πληρωνουν (εμας). αλλα οτι ειπαμε μεταξυ μας . μην μας παρουν γραμμη τα ΜΜΕ και μας κολησουν την ταμπελα του ελληναρα ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ που δεν συνάδουν με το πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας των δύο χωρών, είναι :

    η παράνομη τουρκική κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκατίας και ο εποικισμός του με Τούρκους πολίτες.

    οι παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων από τη γείτονα χώρα.

    το casus belli των Τούρκων εναντίον άσκησης νομίμου δικαιώματος της Ελλάδας.

    η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος αυτονομίας της Ίμβρου και της Τενέδου από το τουρκικό κράτος.

    οι βίαιοι διωγμοί και η δήμευση των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας της Τουρκίας.

    η απόδοση τιμών και η λατρεία του Μουσταφά Κεμάλ, γενοκτόνου των γηγενών Χριστιανών της Μικράς Ασίας και ανατολικής Θράκης.

    Τα οποία, επιπλέον,δεν συνάδουν με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ και τον περίφημο...ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας!

    αυτά ενδεικτικά μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραντέλλενας γραφει:

    Οι Τούρκοι τον χαβά τους... Ετσι πρέπει να λένε για να μην θίξουμε τον αιμασταγή Κεμάλ. Αλλά να υπάρχουν "Ελληνες" που να συνοδοιπορούν μαζί τους στη φασιστική συμπεριφορά των τουρκαλάδων, μας προτρέπουν όλους εμάς που μας βρίζουν "Ελληναράδες" να αναφωνήσουμε: Αεισιχτίρ!!! Και στους μεν και στους δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.