31/5/10

Στην απομόνωση οδηγείται η Γερμανία


Ηταν μόλις πριν από εννέα μήνες όταν το περιοδικό Forbes είχε κατονομάσει την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ως την πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Η Ανγκελα Μέρκελ εντυπωσίασε Γερμανούς και ξένους με την αναρρίχησή της στην εξουσία - κόρη πάστορα από την Α. Γερμανία που ανέλαβε τον έλεγχο του ανδροκρατούμενου συντηρητικού κόμματος και κέρδισε τις εκλογές αποτελώντας την πρώτη γυναίκα Καγκελάριο στη Γερμανία το 2005.
Ελαβε τα εύσημα για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής του G8 στο Χάιλιγκενταμ το 2007 με άνεση και επαγγελματισμό, αποκατέστησε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ οι οποίες είχαν κλονιστεί λόγω του πολέμου στο Ιράκ και εδραιώθηκε ως πολιτική υπερδύναμη στη γηραιά ήπειρο.
Ολα έδειχναν ότι καμία μεγάλη πολιτική και οικονομική απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί στην Ευρώπη χωρίς την έγκριση της Μέρκελ, σύμφωνα με ανάλυση του Associated Press.
Τους τελευταίους όμως μήνες, οι χειρισμοί της Γερμανίδας Καγκελαρίου σε επίπεδο ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης την κατέστησαν ευρύτερα αντιπαθή στην ίδια την χώρα της αλλά και την απομόνωσαν από τους εταίρους της. Σε διεθνές σκηνικό, η Μέρκελ επικρίθηκε για τη βραδυπορία της στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας και για την υπερβολική προσήλωσή της στα γερμανικά εθνικά συμφέροντα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατηγόρησε τη Γερμανία για το ρόλο της στην κρίση του ευρώ τονίζοντας ότι θα ήταν «αφελές» να πιστέψουμε ότι οι συνθήκες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να αλλάξουν υπό τις γερμανικές ευλογίες χωρίς αντίστοιχη απαίτηση και άλλων χωρών.
Ο Μπαρόζο σε ξεχωριστή του συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα είχε επίσης δηλώσει ότι «η Ε.Ε. χρειάζεται τη Γερμανία σε ηγετικό ρόλο» και ότι «θα ήθελε να δει τη Γερμανία να μιλά εκ μέρους της Ευρώπης, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα».
Εν μέσω ανησυχιών για τις εκλογές σε γερμανικά κρατίδια στις αρχές Μαΐου, η Μέρκελ προσπάθησε να αναβάλει την απόφαση για την ελληνική βοήθεια για μετά τις εκλογές.
Τελικά όμως, οι Ευρωπαίοι εταίροι της την πίεσαν να στηρίξει το πακέτο λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές - όπου και το κόμμα της Μέρκελ έχασε. «Η συμπεριφορά αυτή δείχνει μία ροπή της Γερμανίας προς την απομόνωση, η οποία πιστευόταν ότι ανήκει στο παρελθόν. Αυτό όχι μόνο γεννά υποψίες στους εταίρους μας, αλλά είναι και άστοχο στο σημερινό άρρηκτα συνδεδεμένο κόσμο», αναφέρει η γερμανική ημερησία «Tagesspiegel».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

8 σχόλια:

  1. Αγαπητοί, υπάρχει μίσος εναντίον των Ελλήνων το οποίο μεγαλώνει στη Γερμανία. Η κίνηση όλη των ΜΜΕ ή δεν είναι τυχαία, ή είναι καθρέφτης μιας Γερμανικής ψυχής η οποία δεν έπαψε να πιστεύει στον ρατσισμό. Γουρούνια και κλέφτες μας ανεβάζουν και κατεβάζουν. Ναι μεν έχουν δίκιο σε πολλές κατηγορίες, αλλά ποτέ αυτοί δεν έκαναν αυτοκάθαρση από τον Ναζισμό. Αντιθετα, τον Ναζισμό τον έκρυψαν και το κουκούλωσαν. Ο μόνος καθαρός χώρος τους είναι η αριστερά τους. Η Ευρώπη πάει προς την άκρα δεξιά, και θα έχουμε περίεργες εξελίξεις στο μέλλον. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου, τα έχω πει πολάκις και στο ιστολόγιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γερμανία ότι είχε να κερδίσει απο την υπόλοιπη Ευρώπη το κέρδισε,πλέον μόνο να δώσει έχει,και δεν φένεται να το θέλει.

    Απο τη στιγμή που η Γερμανία αποφασίσει να θέσει την ατμομηχανή της Ευρώπης εκτός Ευρωζώνης τότε όπως όλοι καταλαβαίνουμε το έμφραγμα θα είναι και μοιραίο για ολόκληρη την Ευρώπη.

    Καλό θα είναι να έχουμε έτοιμα σενάρια αντίδρασης σε μια τέτοια περίπτωση,ότι θα είναι οδυνηρό είναι σίγουρο αλλά ας είμαστε έστω και μια φορά προετοιμασμένοι.

    Το δίλημα το οποίο θα τεθεί ή έχει ήδη τεθεί θα είναι πανευρωπαική διακυβέρνηση με απόλυτη εκχώρηση επιπλέον κυριαρχικών δικαιωμάτων ή διάλυση της Ευρωζώνης και ο καθένας μόνος του.

    Ας αναλογιστούμε μόνο τι θα γίνει στην περίπτωση που ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης εμπλακεί σε ένα πόλεμο στο έδαφός του,πάλι θα υπάρξει κρίση αληλεγγύης μεταξύ των μελών.

    Προσωπικά θα προτιμούσα την αποχώρηση της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη απο το να παραχωρήσουμε ακόμη περισότερα κυριαρχικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον κ.Σιδηρούντιο

    '''Ο μόνος καθαρός χώρος τους είναι η αριστερά τους'''

    Εμ βέβαια. Απο εκεί άλλωστε ξεκίνησε και ο Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τελευταίος σχολιαστής μπερδεύει τον Χίτλερ με τον Μουσσολίνι. Ο χίτλερ δεν ξεκίνησε ποτέ από τα αριστερα.
    Αυτό για την απαοκατάσταση της Ιστορίας. Αν θέλετε λεπτομέρειες μπορούμε να τις γράψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο απλός κόσμος και ο λαός δεν καταλαβαίνει απο ιστορικές αναλύσεις απο πρόσωπα και καταστάσεις.
    Οι περισσότεροι μιλάνε σαν τον Σωκράτη που έπρεπε να έχει ειδική μόρφωση για να μπορέσεις να τον παρακολουθήσεις.
    Ο λαός θέλει απλά λόγια και απλές έννοιες.Δεν είναι ηλίθιος αλλά εχει βαρεθεί τις πολλές αναλύσεις και κουβέντες.
    Διαφωνώ με την στάση της Γερμανίας γιατί αφενός δεν βολεύει εμάς (και όλοι μας το ξέρουμε αυτό απλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε γιατί πολλοί είμαστε στη σφαίρα του δήθεν.Αλλά
    δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με την λογική που λέει αν είναι η Γερμανία να ζήσει θα κλείσω και τα σύνορα.
    Μακάρι να είχαμε και εμείς ως λαός το σθένος , την νοοτροπία και ως κυβέρνηση το ελάχιστο της τιμιότητας για να κάνουμε το 1/10 απο αυτούς.Δεν λέω ότι είναι το παράδειγμα της τιμιότητας, όμως σαν έννοια την γνωρίζουν καλύτερα ίσως απο εμάς
    Ας γίνουμε μια φορά ειλικρινείς με εμάς η Γερμανία θα βρεθεί στην απομόνωση ηθελημένα αλλά θα επιβιώση.Εμείς είμαστε στην απομόνωση ηθελημένα απο τις κυβερνήσεις αλλά χωρίς έξοδο διαφυγής.
    Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά όταν η τύχη ενός έθνους εξαρτάται από οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλον εκτός από το έθνος τότε είναι σα να βλέπουμε τον Καραγκιόζη σε νέες εξερευνήσεις .Στο τέλος θα μείνουμε με τις ιδέες , τις λύσεις και τις απόψει , χωρίς όμως κράτος, σύνορα , πλούτο, και λαό, αλλά θα έχουμε χιούμορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον 8,28

    Για να μην γράφετε μπούρδες καθίστε να διαβάσετε τι έλεγε ο Χίτλερ κατα την διάρκεια του πραξικοπήματος της μπυραρίας του Μονάχου.

    Αυτός ήταν ο πρώτος που μίλησε για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής στην Γερμανία ( προφανώς για να κερδίσει την συμπάθεια του λαού ). Απλώς δεν είπε όλα όσα ήθελε να κάνει.

    Απ' ότι φαίνεται βέβαια, για ορισμένους, άλλη είναι η κοινωνικοποίηση που ευαγγελίζεται η αριστερά και άλλη αυτή που θέλει η δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ θα συμφωνήσω με τη λογική της Χριστίνας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η φρασεολογια που χρησιμοποιουν σημερα τα γερμανικα μμε ειναι ακριβως η ιδια που χρησιμοποιουσαν οι ναζι εναντιων των Ελληνων κατα τη διαρκεια της κατοχης.Οσο για την γερμανικη τιμιοτητα καλο ειναι να δουμε ποσες γερμανικες εταιρειες ειναι μπλεγμενες σε σκανδαλα σε ολοκληρο τον κοσμο αλλα και στην ιδια τους τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.