19/5/10

Η συναρπαστική ελληνική ιστορία


Γιώργος Βλαβιανός
Έχουμε πολλά στραβά ως λαός. Φταίει το κλίμα, η φυλή, το κακό το ριζικό μας; Θα αποφανθούν οι κοινωνιολόγοι του μέλλοντος. Τόσα χρόνια «ευτύχηδες» δεν κάναμε τίποτα για να διορθώσουμε κάτι από τα λάθη. Τίποτα απολύτως. Τώρα φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Κι όμως εμμένουμε στον αλαζονικό, μοναχικό μας δρόμο. Ο καθένας ό,τι γουστάρει, συνεχίζουμε να τσακωνόμαστε, να διαφωνούμε. Και οι γύρω μας προοδεύουν. Σε λίγο θα τους παρακολουθούμε με τα τηλεσκόπια γιατί θα είναι έτη φωτός μπροστά μας.
Ένα από τα στραβά που δηλώνει την ποιότητά μας κι ενδεχομένως το μέλλον μας είναι ότι δείχνουμε ασέβεια μπροστά στην ιστορία μας. Την ιστορία μας που για ορισμένους γράφεται με κεφαλαία, γιά κάποιους άλλους με μικρά. Κοινά, αντικειμενικά πράγματα, τα βλέπει ο Ελληνας ιστορικός με μάτια στρατευμένα, κομματικοποιημένα, δεξιά ή αριστερά. Η αναφορά σε γεγονότα σταθμούς, σε πράξεις ανδρείας, σε μικρά καθημερινά γίνεται ανάλογα με την ιδεολογική θέση του καθενός.
Είναι κρίμα όμως η ιστορία ενός λαού να δίνεται βορά στη μικροπολιτική και σε μη φίλους. Το μέλλον ενός έθνους βασίζεται στο σεβασμό της ιστορίας του. Σεβασμό στο αίμα, τον πόνο, την αγωνία και τον ιδρώτα που έχυσαν οι πατέρες του για να κτισθεί κάθε γωνιά αυτής της γης.
Σήμερα λοιπόν όλοι θα έπρεπε να ανακαλούμε στη μνήμη μας γεγονότα απίστευτης βίας. Βίας και αίματος, που συνέβησαν. Αντικειμενικά κι αδιαμφισβήτητα. Δεν υπάρχει άλλη ανάγνωση στην ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Και δεν είναι εθνικιστική έξαρση η μνήμη. Μακριά από εμένα αυτά. Η μνήμη είναι σεβασμός. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που άδικα έχυσαν το αίμα τους, θύματα εθνοκάθαρσης. Σεβασμός στην ιστορία μας, που εμείς την έχουμε πλούσια, αρχαία και νεώτερη, και δεν την τιμούμε. Τη λοιδορούμε ή αξιολογούμε μόνο τα σημεία που μας βολεύουν. Δεν παύει όμως να είναι η δική μας ιστορία. Η πραγματικότητα που γράφτηκε από τα σκληραγωγημένα χέρια των πατεράδων μας. Και θα πρέπει όλοι να τη μάθουν, να τη γνωρίζουν, να μην τη κρύβουν. Τα θετικά και τ’ αρνητικά. Συμφωνούν ή διαφωνούν.
Έτσι λοιπόν σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. Ημέρα μνήμης για την οποία έχει δοθεί λυσσαλέος αγώνας για την αναγνώρισή της διεθνώς. Μόλις δυο εικοσιτετράωρα μετά την εμφάνιση στην Αθήνα του Ερντογάν ο οποίος έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο όταν «επέπληξε» τα ΜΜΕ για τον τρόπο που αναπαράγουν τις ειδήσεις, εμείς οφείλουμε ένα μικρό λουλούδι, κατατεθειμένο στο βωμό της ζηλευτής, πλούσιας, συναρπαστικής ελληνικής ιστορίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

20 σχόλια:

  1. Εύγε!
    Λαός χωρίς Μνήμη, δεν έχει Μέλλον

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα όμως η ιστορία ενός λαού να καταστρέφεται για 1500 χρόνια προς δόξαν μιας άλλης ιστορίας ,ενός άλλου θεού , ενός άλλου έθνους ! Χύθηκε πολύ αίμα από αυτό το λαό μέχρι να πιστέψει πως το «εθνικός» είναι συνώνυμο του «΄Ελληνα» και σημαίνουν και τα δύο αμαρτωλός ! «Το μέλλον ενός έθνους βασίζεται στο σεβασμό της ιστορίας του. Σεβασμό στο αίμα, τον πόνο, την αγωνία και τον ιδρώτα που έχυσαν οι πατέρες του για να κτισθεί κάθε γωνιά αυτής της γης». Ο σεβασμός , η αγωνία , ο ιδρώτας , ο πολιτισμός , ο τρόπος σκέψης των Ελλήνων από υπάρξεως των Ελλήνων μέχρι του Αυτοκράτορος κωνσταντίνου και της μητρός αυτού ελένης ων και την μνήμην μεθαύριον υμνούμε πόσο σεβαστά γίνανε?
    »Σήμερα λοιπόν όλοι θα έπρεπε να ανακαλούμε στη μνήμη μας γεγονότα απίστευτης βίας. Βίας και αίματος, που συνέβησαν. Αντικειμενικά κι αδιαμφισβήτητα. Δεν υπάρχει άλλη ανάγνωση στην ιστορία των Ελλήνων . Και δεν είναι εθνικιστική έξαρση η μνήμη. Μακριά από εμένα αυτά. Η μνήμη είναι σεβασμός. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που άδικα έχυσαν το αίμα τους, θύματα επιβολής» μιάς θρησκείας εβραϊκής επί ενός ελεύθερου στη σκέψη λαού . «Σεβασμός στην ιστορία μας, που εμείς την έχουμε πλούσια, αρχαία και» δυστυχώς όχι και νεώτερη, και δεν μπορούμε να διακρίνομε την αιτία της κακοδαιμονίας μας . «Τη λοιδορούμε ή αξιολογούμε μόνο τα σημεία που μας βολεύουν» και με σχετική υποκρισία ερχόμαστε σήμερα να συνδέσομε τα ασύνδετα με τον όρο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός . Δεν παύει όμως να είναι η δική μας ιστορία. «Η πραγματικότητα που γράφτηκε» από μυαλά σαν τον Αριστοτέλη , τον Πλάτωνα , τον Επίκουρο , τον Δημόκριτο , τον Ηράκλειτο και τόσους άλλους «θα πρέπει όλοι να τη μάθουν, να τη γνωρίζουν, να μην τη κρύβουν». Τα θετικά και τ’ αρνητικά. Συμφωνούν ή διαφωνούν. Οφείλομε όλοι να αποκαταστήσομε την ιστορική αλήθεια για το βιασμό του Ελληνισμού από τη χριστιανική Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία!
    Η αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων είναι σημαντική ιστορική ανάγκη .Το μέγεθός όμως καθώς και η βαρύτητα της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ελληνισμού από το Χριστιανισμό αποτελεί ανάγκη επανατοποθέτησης της παγκόσμιας ιστορίας σε σωστές βάσεις .Τότε η ανθρωπότητα θα βγεί από τα σημερινά της αδιέξοδα ! Διαφορετικά η διέξοδος εναποτίθεται στην μετά θάνατον ζωή κατά το εβραϊκόν δόγμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή υποτιμούμε τα γεγονότα αυτά και τα ξεχνούμε (αυτή είναι και η κυριαρχούσα πολιτική γραμμή), πολύ φοβούμαι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τα ξαναζήσουμε! Είθε να διαψευσθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και το κείμενο του κ. Βλαβιανού αλλά και τα δύο πρώτ σχόλια είναι έξοχα.

    ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρος Finansbank: "Ούτε μία λίρα για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας - Όλα τα κέρδη στην Τουρκία"
    19-05-2010 20:13:19
    Κόλαφο για την "επενδυτική", υποτίθεται, πολιτική που ασκεί η Εθνική Τράπεζα και συνακόλουθα για όλα τα ψεύδη που μας αραδιάζουν τραπεζίτες και υπουργοί Οικονομίας που υπεραμύνονται των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία: "Δεν έχει γίνει μεταφορά κερδών από την τουρκική τράπεζα Finansbank προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ούτε μία λίρα. Όλα τα κέρδη θα επανεπενδύονται στην Τουρκία", δηλώνει ο Ομέρ Αράς, πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας που είναι θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία.


    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», ο κ. Αράς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη φημολογία περί μεταφοράς χρημάτων προς την Εθνική, για να πει ότι «εξαιτίας της μείωσης των κερδών των τραπεζών στην Ελλάδα, τόσο της Εθνικής, όσο και των υπόλοιπων τραπεζών, εμφανίζεται μια εικόνα σχετικής αύξησης των κερδών της Finansbank εντός του ομίλου».

    «Η Finansbank δεν έχει μοιράσει ούτε μία λίρα μέρισμα από τα κέρδη της και δεν σχεδιάζει να το κάνει. Το σύνολο του κέρδους προστίθεται στο κεφάλαιο της τράπεζας και σκοπός είναι η επέκταση της Finansbank στην Τουρκία. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα μεταφοράς κέρδους», επισημαίνει.

    «Δεν λειτουργούμε ως υποκατάστημα της Εθνικής. Η Finansbank λειτουργεί στην Τουρκία ως τουρκική τράπεζα. Μας ελέγχει το Συμβούλιο Ελέγχου Τραπεζών και έχουμε έναν άκρως υγιή ισολογισμό. Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε Οι στόχοι που θέσαμε με τον προϋπολογισμό του 2010 αφορούν ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο του τραπεζικού τομέα στην Τουρκία και τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου μας επιβεβαιώνουν», καταλήγει ο Ομέρ Αράς.

    Με πολύ απλά λόγια οι Έλληνες καταθέτες και μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας, επένδυσαν τα χρήματά τουςστην Τουρκία για να σώσουν την ... τουρκική οικονομία και μόνο, έχοντας βέβαια στο σβέρκο τους και όλες τις επισφάλειες της τουρκικής τράπεζας. Πότε θα έχουμε προανακριτική για τα εθνικά θέματα;


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάντηση Ε.Βενιζέλου με Ρώσο πρεσβευτή - Συζήτηση "εφ'όλης της ύλης"...
    19-05-2010 15:37:54
    Mε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα Vladimir I. Chkhikvishvili συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία δύσκολη συγκυρία για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «συζήτησαν το σύνολο των ελληνορωσικών αμυντικών και στρατιωτικών σχέσεων», αλλά επί της ουσίας συζητήθηκε η διακρατική συμφωνία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL και οι προτάσεις Βενιζέλου, που είχαν υποβληθεί στην Μόσχα στο πλαίσιο της ελληνορωσικής αμυνιτκής συνεργασίας. Επί αυτών των προτάσεων έχει ήδη τοποθετηθεί η Μόσχα, όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr με δύο «ναι» και ένα «όχι»: Η Ρωσία συμφωνεί στην τροποποίηση της διακρατικής σύμβασης για τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3HEL, σε ότι αφορά τις αρχικές προβλέψεις που επιβαρύνουν το συνολικό κόστος, δηλαδή την πλήρη απάλειψη των αντισταθμιστικών, την πρόβλεψη για εγγυητικές επιστολές και ρήτρες.

    Επίσης δέχεται την έναρξη συνομιλιών για την σύναψη συμφωνίας πλαίσιο που θα καθορίζει τις ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις σε όλα τα κοινά αμυντικά προγράμματα, όπως επίσης και την «κωδικοποίηση» των διαδικασιών μεταξύ των δύο πλευρών.

    Αρνητική είναι η απάντησή της στο να συμπεριληφθεί η διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των BMP-3HEL στη προτεινόμενη γενική συμφωνία πλαίσιο. «Δεν έχει καμία σχέση η συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία με την γενικότερη που προτείνετε» έχει απαντήσει η ρωσική πλευρά.

    Από εκεί και πέρα η Μόσχα έχει αναγάγει την διακρατική συμφωνία για τα οχήματα σε παράγοντα που θα κρίνει την μελλοντική ελληνορωσική αμυντική συνεργασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μόσχα δεν έχει δεχθεί ούτε καν να συζητήσει αλλαγή της προμήθειας των BMP-3HEL, με άλλο σύστημα, όπως τα SHORADS Tor-M2E. Σε ότι αφορά επιπλέον συστήματα, όπως το ISKANDER-E (για τα οποία έγινε συζήτηση στην Μόσχα) ή και τα S-400, «αυτά μπορούν να συζητηθούν μετά την ολοκλήρωση της διακρατικής για τα BMP-3HEL"…

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γ.Παπανδρέου: "Συνεργασία με την Τουρκία για να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή"!
    19-05-2010 15:52:38
    Eπιμένει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μία αδιέξοδη πολιτική ευχολογίων, αυτή την φορά σε ότι αφορά το περιβάλλον, η οποία στερείται πλήρως πολιτικών ερεισμάτων έναντι της Τουρκίας. Σήμερα μίλησε για την «ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, αλλά και να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο, σε κόμβο τουρισμού, καθώς και στη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο» στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο ετήσιο συνέδριο για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

    Ως γνωστόν η Τουρκία είναι από τους βασικότερους υπέρμαχους της "πράσινης ανάπτυξης" με την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου...

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι στη σημερινή του επίσκεψη στο Λίβανο θα διευρύνει αυτή την πρωτοβουλία, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λιβύης και στο τέλος του μηνός θα παρουσιάσει τους άξονες αυτής της πρωτοβουλίας στη Βαρκελώνη, για την ανάδειξη μιας νέας στρατηγικής για τη Μεσόγειο, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις, για τη δημιουργία ενός ταμείου για τη Μεσόγειο και τη δημιουργία ενός κέντρου τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή.

    Ανέφερε ότι για αυτό το θέμα με τον Τ.Ερντογάν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ώστε , όπως είπε, να φέρουμε κοντά κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, πολίτες και φορείς και στόχος είναι η διαμόρφωση συνθηκών ενεργειακής ασφάλειας. Δεν διευκρίνησε πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να έχει εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών…

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδηση: Καμία παραβίαση και κανένα επεισόδιο στο Αιγαίο μέχρι στιγμής!
    19-05-2010 16:02:51
    Mετά από ένα δεκαήμερο οργίου παραβιάσεων, παρενοχλήσεων και επεισοδίων στο Αιγαίο, η τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό, σήμερα – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – δεν έχουν προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις, παρά μόνο σε μία παραβίαση των κανόνων του FIR Αθηνών...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΞΕ Η ΓΚΑΡΤΙΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
    19-05-2010 17:18:54
    Διέψευσε για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή σχετική δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. «Η κυβέρνηση έχει την άποψη ότι η ανταγωνιστικότητα έχει σχέση με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο, το κράτος και την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις, όπως αυτή ότι «η ανταγωνιστικότητα έχει άμεση σχέση με τη μείωση των μισθών». «Η κυβέρνηση έχει την άποψη ότι η ανταγωνιστικότητα έχει σχέση με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο, το κράτος και την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

    Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η μείωση των μισθών δεν είναι από τους σημαντικούς παράγοντες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με μια οικονομική κρίση που βάλλει περισσότερο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Σ. Καν ότι τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήταν δικές της προτάσεις και όχι της τρόικας, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν τις διεργασίες στην ελληνική οικονομία είχαν διαπιστώσει ότι γίνονταν διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε συγκεκριμένα ζητήματα.

    «Εννοείται ότι δεν ήταν επιλογή μας και προγραμματικές μας δεσμεύσεις οι μειώσεις σε μισθούς, η περικοπή δώρων και όλες αυτές οι πολιτικές που φέρνουν σε δύσκολη θέση πολλούς εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με ρυθμό "πολυβόλου" οι παραιτήσεις των αξιωματικών στις Ε.Δ. - Θα ξεπεράσουν τις 3.000 το 2010
    19-05-2010 19:57:25
    Με ρυθμούς «πολυβόλου» έρχονται οι παραιτήσεις στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί συνολικά από την αρχή της χρονιάς 1139 αξιωματικοί με την μεγάλη «αιμορραγία» να συμβαίνει στο ΓΕΑ: 456 αξιωματικοί σε έναν Κλάδο που ήδη υποφέρει από στελέχη. Ειδικά οι πιλότοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα παραιτούνται κατά δεκάδες, αφού στο εξωτερικό είναι ανάρπαστοι στις ξένες αεροπορικές εταιρείες. Από το ΓΕΣ έχουν παραιτηθεί 386 αξιωματικοί και από το ΓΕΝ 297. Μέχρι το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται ότι θα παραιτηθούν περισσότερο από 3.000 αξιωματικοί σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη αφαίμαξη στελεχικού δυναμικού τα τελευταία τριάντα χρόνια.

    Οι λόγοι της παραίτησης είναι καθαρά βιοποριστικοί, αφού παρά την απαγόρευση εργασίας τους μετά την συνταξιοδότηση, οι αξιωματικοί των Ε.Δ. είναι ανάρπαστοι σε επιχειρήσεις παντός είδους δεδομένου ότι παντού αναγνωρίζεται η ανώτερη τεχνική τους κατάρτιση σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

    Η χθεσινή επίσκεψη του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας είχε και αυτόν τον σκόπό: Να "αναχαιτίσει" τον ρυθμό των παραιτήσεων.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέμα προσπάθησε να δημιουργήσει η Άγκυρα στον Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, τον οποίο έφερε δήθεν ότι «Σκέφτεται την πρόταση του Τούρκου ομολόγου του Ιλκέρ Μπασμπούγ για να πετάνε άοπλα τα ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΟΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ.

    ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΩΜΑΛΗΝΣΗ...
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ.
    !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. GALIA THA FRONTISOUN NA MHN EXOUN MNHMH TA MORA SOU...

    ARA TELOS STO AXOURI MAS OI AMERIKANOI FOBOUNTAI MHN XASOUN THN TOURKIA GIA AUTO PREPEI KAPOIOS NA NA PONESEI...
    AYTH H GENOKTONIA EINAI PAREL8ON GIA TA SIM8ERONTA TON MEGALON TIPOTE DEN PROKITE NA GINEI.AMA DEN EXEIS KAI FRANKA KAI SE APAXIONEI H PANGKOSMIA KOINOTITA TO LIGOTERO POU MPOREIS NA PERINEIS EINAI KATI SAN TO KOURDIKO.
    OI AMERIKANOI DEN THELOYN ORTHODOXOUS ELLHNES LOGO ROSSIAS GIA AUTO THA XANA FEROUN TOUS ARXEOUS KAI TO ISLAM H TON KATHOLIKISMO.
    MASO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι διδάσκονται οι Τούρκοι στο σχολείο
    Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

    Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού επευφημεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:
    -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
    -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει.. στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
    -Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
    -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
    Αυτά και άλλα πολλά αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955! με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
    Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!
    Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!
    Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...

    Αναρτήθηκε από ellinas στις 10:23 π.μ.

    πηγη http://ellinasblog.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. gyriste porno na bgoume apo pano!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαν σήμερα, το 1941, η μιαρή γερμανική μπότα πατούσε για πρώτη φορά το νησί μου τη ΚΡΗΤΗ.

    Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του Β ΠΠ, πολίτες, συμμετέχουν ενεργά στις πολεμικές εχθροπραξίες, αυθόρμητα, χωρίς οπλισμό, με μόνο όπλο τον ενθουσιασμό και την μυστηριακή αγάπη για το τόπο τούτο. Ένα γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο ούτε από φίλους ούτε από εχθρούς.

    Θα ήθελα να υποκλιθώ στους γίγαντες αυτούς και να επισημάνω ότι το αίμα τους μυρίζει ακόμα και σήμερα σε μας τους απογόνους τους.

    Δε νοείτε Έλληνας του οποίου πρόγονος έχει χύσει αίμα για τη πατρίδα, που να μη καίγεται από το καυτό σίδερο της ανάμνησης και να μη βαραίνει από το βαρύ φορτίο του χρέους. Κανένα βιβλίο δε το διδάσκει και καμιά απόλαυση δε το αντικαθιστά. Ή το νιώθεις ή δε το νιώθεις.

    Ως αθεράπευτα ρομαντικός Έλληνας και παρότι πρωί, πίνω μια ( ή και δυο) τσικουδιά και χύνω άλλη μια στο χώμα (σπονδή), προσπαθώντας να αφήσω τις ψυχές των προγόνων μου να μου «μιλήσουν» για εκείνες τις ημέρες.

    Πατριώτες, γρηγορείτε!!

    ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΣ

    Υ.Γ Κύριε Καλεντερίδη, νομίζω ότι η σημερινή επέτειος θα άξιζε έστω μια και μονό σχετική ανάρτηση από τη πλευρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξοχο το κείμενο του κου Βλαβιανού , εύστοχο όμως και το σχόλιο του ανωνύμου 19 Μαίου 4.16 μ.μ, αλλα ακόμα πιο εύστοχο το σχόλιο του ανωνύμου 20 Μαίου 2.04 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κομματικοποίηση διαστρεβλώνει την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και μας ωθεί έτσι στην διάσπαση και στον αυτοχειριασμό μας.
    Είναι μεγάλη δύναμη να μπορεί κανείς να αντικρύσει κατάματα την ιστορική αλήθεια, αν καταλάβει πόσο ανεκτίμητη περιουσία είναι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.