21/5/10

Προσκλήσεις προς ιεράρχες για να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα




Θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τον Πατριαρχικό Θρόνο
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Δεκαπέντε μητροπολίτες ελληνικής καταγωγής καλούνται να προσέλθουν ενώπιον των ληξιαρχικών αρχών της Τουρκίας για συνέντευξη προκειμένου να λάβουν την υπηκοότητα της γείτονος χώρας και να αποκτήσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμη και την ανάδειξή τους στον Πατριαρχικό Θρόνο. «Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση λαμβάνοντας κανείς υπ΄ όψιν του ότι πριν από μερικές δεκαετίες γινόταν αφαίρεση της τουρκικής υπηκοότητας από ιεράρχες που ζούσαν στην Τουρκία» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ, ο οποίος περιλαμβάνεται στους δεκαπέντε. «Σημειώνεται μια προσέγγιση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και το βήμα αυτό αποτελεί καρποφορία και δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών του Οικουμενικού Πατριάρχη για την εξασφάλιση του μέλλοντος του Πατριαρχείου στην ιστορική του έδρα» προσθέτει.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο απεστάλη ο κατάλογος που περιλαμβάνει τα ονόματα των 15 ιεραρχών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έλληνες υπήκοοι, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένοι που φέρουν και άλλη υπηκοότητα, όπως ο Μητροπολίτης Αυστρίας, που φέρει και την αυστριακή. Η διαδικασία ενώπιον των ληξιαρχικών αρχών αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και οι ιεράρχες διεκδίκησαν την υπηκοότητα ύστερα από σχετική επιστολή που τους απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στα τέλη του περασμένου έτους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για ιεράρχες που έχουν είτε την ελληνική υπηκοότητα είτε την ελληνική ιθαγένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και «θα ζητήσουμε από τους υποψήφιους πατριάρχες να αποταθούν στο υπουργείο, για να αποκτήσουν την τουρκική ιθαγένεια» . Αμεσα, χθες ενημερώθηκαν οι μητροπολίτες να προσέλθουν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Οπως επισημαίνεται από όλες τις πλευρές, οι 15 πρώτοι ιεράρχες που κλήθηκαν να δώσουν συνέντευξη εκτιμούν ότι τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Ετσι θα έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης του Πατριαρχικού Θρόνου, στην ιστορία του οποίου τους τελευταίους αιώνες μόνον ο μακαριστός Αθηναγόρας μπόρεσε να εκλεγεί δίχως να είναι τούρκος πολίτης, το 1948, υπό την πίεση του τότε αμερικανού προέδρου Τρούμαν.

25 σχόλια:

  1. Προτεινω ολοι οι Ελληνες υπηκοοι που θελουν να αποκτησουν Τουρκικη υπηκοοτητα να προβουν σε αναλογες αιτησεις και να πανε στο καλο του Αλλαχ.Ετσι για να μην καταπιεζονται οταν αποκαλουνται Ελληνες και βρισκονται σε συγχιση για το αν στη Σμυρνη ειχαμε συνοστισμο η'σφαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.Εναν άγιο ιεράρχη-μαχητή που είχε το Χριστό και την Ελλάδα στην καρδία του.Τον πολέμησε λυσσαλέα όλο το σύστημα, τα ΜΜΕ, οι προδότες.Μακάρι ο Θεός να αναδείξει ξανά τέτοιους ιεράρχες σε Αθήνα και Φανάρι,οχι σαν τους σημερινούς συμβιβασμένους. Η τριανδρία Χριστόδουλου-Τάσσου Παπαδόπουλου-Κώστα Καραμανλή ήταν η άμυνά μας,το στήριγμά μας και για αυτό τους έβρισαν,τους κυνήγησαν,τους συκοφάντησαν,τους πρόδωσαν και τελικά τους έδιωξαν από κοντά μας.Μετά τη σταύρωση όμως, ακολουθεί η Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου21 Μαΐου 2010 στις 3:13 μ.μ.

    Εἴμαστε πάρα πολὺ τυχεροὶ ὅτι ἔχουμε τώρα στὸ πηδάλιο τῆς Ἐκκλησίας μας τὸν Οἰκουμενικό μας Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαῖο καὶ ἐδῶ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν κ. Ἱερώνυμο. Νὰ προσευχόμαστε γιὰ αὐτοῦς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα διαφωνήσω κάθετα με τους 2:07 μ.μ. και 2:43 μ.μ.

    Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης είναι ημιαυτόνομος και υπάγεται στο Φανάρι, στο οποίο υπάγονται και όλες οι ορθόδοξες Μητροπόλεις της Ευρώπης, καθώς και οι Αρχιεπισκοπές Β.& Ν. Αερικής και Αυστραλίας/Ν. Ζηλανδίας.

    Αντιθέτως, αν οι εκλόγιμοι πατριάρχες περιοριστούν στο μικρό ποίμνιο της Πόλης (2000 ψυχές;), είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποτε δεν θα μπορεί να εκλεγεί Έλληνας Πατρριάρχης στον Θρόνο του Αποστόλου Ανδρέου (έστι λέγεται οι Οικ. Θρόνος).

    Με το νέο μέτρο, το οποίο δεν ξέρω γιατί αίφνης και σε τι αποβλέπων παραχωρεί ο Έρντογκαν, μπαίνει νέο αίμα στο Φανάρι και διασφαλίζεται η συνέχεια της κατοχής του Οικουμενικού θρόνου από Έλληνες Πατριάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Η τριανδρία Χριστόδουλου-Τάσσου Παπαδόπουλου-Κώστα Καραμανλή ήταν η άμυνά μας<

    Μα δεν πολεμάμε κανέναν, για να χρειαζόμαστε άμυνα. Άλλωστε, οι δύο πρώτοι δεν υπάρχουν, όσο για τον τρίτο πολύ αμφιβάλλω αν έκανε άμυνα σε τίποτε. Πώς την έκανε, από το σπίτι του στην Ραφήνα παίζοντας τζοϊ-στικς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνω που καταφέραμε να τους μάθουμε να μιλάνε Ελληνικά, άντε τώρα να τους ξαναμάθουμε την τουρκική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα στείλουμε τον Ιερώνυμο να δώσει συνέντευξη .
    Είναι σίγουρο ότι θα αριστεύσει.
    Με τις ευχές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

    1) ΜΥΣΤΡΑΣ

    2) ΜΟΣΧΑ

    3) ΠΑΡΟΣ

    ...

    ΤΟ #2 ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΧΗ. ΤΑ #1 ΚΑΙ #3 ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λυση #4 κοντα στο αγιο ορος.
    οικουμενικος πατριαρχης ρωσος ΄η ελληνας ρωσικης καταγωγης.υπαρχουν πολλοι ελληνορωσοι.(πχ Θεόδωρος Γιουρτσίχιν,ρωσος αστροναυτης ελληνικης καταγωγης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το περίεργον του πράγματος είναι η σιωπή που τηρεί εκ μέρους του τόσο το Πατριαρχείο, όσο και η Εκκλησία της Κρήτης. Στις ιστοσελίδες τους δεν υπάρχει καμμία νύξη.

    Και ο κρητικός τύπος, απ' όσο έχω δει, δεν αναφέρει τίποτε επ' αυτού. Ουδεν σχόλιον.

    Το θέμα είχε αναδείξει πριν από καιρό (υπάρχει και στο ιστολόγιο εδώ) ο δημοσιογράφος και επί 16 συναπτά έτη Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Μανόλης Καρέλλης, αλλά από το "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" και όχι ας πούμε την εφημερίδα Ηρακλείου "ΠΑΤΡΙΣ", στην οποία σποραδικά αρθρογραφεί (είναι παλαίμαχος δημοσιογράφος πια).

    Τέλος πάντων, για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία. Αντι να αλλάξει η Τουρκία νόμο να αλλάξουμε εμείς υποκοότητα για να σώσουμε την κεφαλή του γένους μας, την πνευματική μας ηγεσία, που μας έχει φτάσει τόσο ψηλά, και στην οποία χτωστάμε πάντα, τα πάντα. Όλα να τα δώσουμε. Να πληρώσουμε και μεγαλύτερο μπαξίσι και χαράτσι, αλλά η θρησκεία πάνω από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Καρυστινος ειπαι οτι οι νέοι Ελληνες που αγαπούν την ελευθερία, καλύτερα να μεταναστεύσουν. Η Ελλαδα όπως την ξέρουμε δεν θα υπάρχει πια σε 20 χρόνια από τώρα.Ο Καρυστινος επισήμανε μελαγχολικά: «Είμαστε ακομα στον κόσμο του χθες".

    Η Ελλαδα γινεται μουσουλμάνικο κρατος. Όμως ο Καρυστινος είναι εξήντα ετών δεν πρόκειται να μεταναστεύση. "Είμαι πολύ γέρος», είπε. Ωστόσο, προέτρεψε τους νέους να βγουν έξω και να «μεταναστευσουν, στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχουν, αν θέλουν να αποφύγουν τις μάστιγες που θα μετατρέψει τη Ελλαδα μη κατοικήσιμη. "

    Πολλοί Ελληνες , προφανώς, δεν περίμενε την συμβουλή Καρυστινου , Ο αριθμός των μεταναστών που εγκαταλείπουν Ελλαδα έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των μεταναστών που μετακινούνται κανονικα. Κάποιος δεν πρέπει να είναι προφητης για την πρόβλεψη, όπως ο Καρυστινος, ότι η Ελλαδα γίνεται όλο και ισλαμικοτερη. Αρκεί να λάβουμε υπόψη τα δημογραφικά στοιχεία. Ο αριθμός των μουσουλμάνων στη σύγχρονη Ελλαδα εκτιμάται ότι είναι 3 εκατομμύρια . Και αναμένεται να τριπλασιαστη μέσα σε είκοσι χρόνια. Μέχρι το 2030, τα δυο τρίτα όλων των παιδιών στην Ελλαδα θα έχουν γεννηθεί από μουσουλμανικές οικογένειες.

    Ο Καρυστινος είναι πεπεισμένη ότι οι Ελληνες δεν είναι πρόθυμοι να αντιταχθούν στον εξισλαμισμό. "Το κυρίαρχο ήθος", Είναι απόλυτα εκφράσμενο από την ηλίθια ξανθιά γυναίκα που είπε ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήσεις τον εαυτό σου να βιαστεί από τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών ενώ αντιστέκεσαι. Είπε ότι ορισμένες φορές είναι καλύτερο να αποφύγουμε την καταπολέμηση για να μην διατρέχουν τον κίνδυνο του θανάτου. "

    Ο Καρυστινος λέει ότι οι Ελληνες αντιμετωπίζουν τον εξισλαμισμό της Ελλαδας σαν «μια διαδικασία πένθους." που δεν τους αφορα. Αυτός είναι συγκλονισμένος από ένα «αίσθημα της θλίψης και οργης." "Δεν είναι πολεμιστες», λένε, «αλλά ποιος είναι; δεν έχουν μάθει να πολεμουν για την ελευθερία τους. Εναι μόνο καλόι στο να την απολαύσουν οχι για να την υπερασπιστουν δεν θελουν ασπιδα την εχουν πεταξει λογο κινδυνου και φοβου. συνεχ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ακριβώς στο πιο βασικό επίπεδο δημογραφίας του κοσμικού -μηδενιστη-ανθρωπιστική λύση που δεν λειτουργεί." Αλλά υπάρχει περισσότερο από το γεγονός ότι οι μη θρησκευόμενοι άνθρωποι συνήθως δεν έχουν όσα παιδιά εχουν οι θρησκευόμενοι [επιδοτ...]επειδή πολλοί από αυτούς προτιμούν να «απολαύσουν» την ελευθερία και όχι να παραιτηθουν για χάρη των παιδιών. Οι Αθεοι, κατά τη γνώμη μου, είναι επίσης λιγότερο πρόθυμοι για την καταπολέμηση του ισλαμ. Δεδομένου ότι δεν πιστεύουν στην μετά θάνατον ζωή, αυτή η ζωή είναι το μόνο πράγμα που έχουν να χάσουν. Ως εκ τούτου θα το δεχτούν και δεν θα υποβαλουν τον εαυτον τους στην πάλη. Όπως και η ξανθια αναφέρεται, προτιμούν να βιαστουν από το να αντισταθουν.

    «Εάν καταρρεύσει η πίστη στον πολιτισμό καταρρεειη Ελλαδα, λέει ο Καρυστινος. Οι Ελληνες ειναι η αιτια του πολιτισμού στην Ευρώπη του δυτικου πολιτισμου. Εξισλαμισμός είναι απλά το αποτέλεσμα του καπιταλομηδενισμου. Η ίδια η λέξη Ισλάμ σημαινει"υποβολή" και οι αθεοι ειναι ήδη κατω απο την υποβολη. Πολλοί Ελληνεςι έχουν γίνει ήδη μουσουλμάνοι, αν και δεν το συνειδητοποιούν ή δεν θέλουν να το παραδεχθούν.

    Μερικοί από τους ανθρώπους που συναντώ στην Ελλαδα είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την άνοδο του ισλαμισμου. Είναι σωστό, όταν φοβούνται τους μετανάστες ισλαμιστες . Τελευταία οι άνθρωποι μισούν το αγωνιστικό πνεύμα , την πατρίδα τους, την Ελλαδα . Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να αντισταθούν είναι πρόθυμοι να ειναι υπο, που δεν θέλουν κινδυνους και να είναι ανετοιμοι να πολεμήσουν. Τους μισώ, επειδή φοβούνται,τους μισω γιατι ειναι ανευλευθεροι ,τους μισω γιατι δεν μαχονται ,τους μισω γιατι ειναι ανενγγεφαλοι δογματικοι, το ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους ειναι πανω απο ολα.Και την άποψή τους πρέπει να την ασπαστουμε.

    Αυτός είναι ο λόγος που μισούν την Ελλαδα τόσο πολύ, και της μικρής ομάδας των Ελληνων«islamophobes" που τολμούν να μιλήσουν για αυτό που βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους. Η Δύση οι Ελληνες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της υποβολής (Ισλάμ) Ή θάνατος. ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >Ο Καρυστινος είναι πεπεισμένη<

    Πεπεισμένη; Ωχ, ωχ, δεν μας τα λέει καλά ο Καρυστινός, τώρα στα γεράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΡΕΕΕ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ ΒΡΕΕΕΕ!!!

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ!!!

    ΑΧ!! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΡΕΕΕ!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ!!!!ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΛΙΓΟ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Ανώνυμο "21 Μαΐου 2010 2:43 μ.μ."
    Το Πατριαρείο εδώ και 1700 χρόνια περίπου βρίσκεται στην
    κωνσταντινούπολη γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση. Εδώ και καποιες δεκαετίες (1922 και 1955) μειώθηκε δραματικά το ποίμνιό του, αλλά αυτο μπορει να είναι και παροδικό. Τι είναι μερικές δεκαετίες μπρος σε 17 αιώνες. Αν το Πατριαρχεί οέρθει στην Ελλάδα θα πάψει να είναι οικουμενικό. Θα γίνει μερος της μιζερης ελλαδικής πραγματικότητας. Διαβασε ιστορία και δες οτι μετά τον 4ο αιώνα η κοιτίδα του ελληνισμού γίνεται η Πόλη και ΟΧι η Αθήνα. Στα χρονια της Αυτοκρατορίας μας παντα η Αθήνα ήταν μια μικρή επαρχιακή πόλη (λασποχώρι των Αθηνών την ονομάζει Ρωμιός συγγραφέας-Δεν λέω "βυζαντινός" γιατί επιστημονικά είναι ΛΑΘΟΣ" ο όρος). Το ίδιο είναι τώρα και η Ελλάδα. Μια μικρή περιφερειακή χώρα. Αυτό γατί η παρακμή του νεοέλληνα δεν τον αφήνει να δει την οικομενικότητά του. Τον μαθανε να είναι ραγιάς.
    Για καθε αναφορά δες το www.romanity.org.

    Ασχετο: προχθες συζητούσα με εναν ρωμιό της Πόλης. Ηταν ενας απλός άνθρωπος (ξεναγός στο επάγγελμα) και μου έκανε εντύπωση η άψογη γνώση που είχε για τα γεωπολιτικά της περιοχής μας, οι αναλύσεις του για την Τουρκία βαθύτατες. Τυπικός Φαναριώτης-κοσμοπολίτης. Καμια σχέση με μιζερο ελλαδίτη που το μονο που τον νοιάζει είναι το βολεμά του, το σπιτάκι του, η ησυχία του, τα παιδάκια του, και γενικά να μην τον ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν όμως είμαστε υπερήφανοι σάν λαός,
    αυτό οφείλεται στήν Αθήνα καί στήν αιώνια λάμψη τηςπού ἡ Πόλη δέν θα τήν φθάσει ποτέ,καί ας λέτε ότι θέλετε εδώ μέσα.
    Η Αθήνα είναι ο Ελληνισμός,πού θριάμβευσε όσο δέν θριάμβευσε ἡ Πόλη που είναι τό κέντρο τής ορθοδοξίας.
    Ο,τι διαλέξει κανείς.Γιά μένα πρώτα η Ελληνικότητά μου,όλα τά άλλα είναι δεύτερα.
    Οί Ιεράρχες πού διάλεξαν νά γίνουν Τούρκοι είναι κατάπτυστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλα αυτά με Βατοπέδι κλπ, σχετίζονται και με το καθεστώς λειτουργίας του Πατριαρχείου και συμβαίνουν επειδή σήμερα το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ελληνικό κράτος δέχεται -βλακωδώς- ότι αποτελεί συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και ενώ αναγνωρίζει φιρμάνια και λοιπά κωλόχαρτα δήθεν για να κατοχυρώσει τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Πόλης και ειδικά του Πατριαρχείου που δεν έχει μόνο περιουσιακό ζήτημα να αντιμετωπίσει, δεν κάνει καμία ενέργεια ώστε και οι Τούρκοι να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν ως συνέχεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και έτσι οι ελληνικές περιουσίες ανήκουν ιστορικά στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους.
    Όχι ότι οι Τούρκοι θα ιδρώσουν, αλλά έτσι να βρεθεί ένας να τους το πει για να ξέρουν τι σκεφτόμαστε κι εμείς.

    Τελικά οι κυβερνήσεις μας αναγνωρίζουν τα οθωμανικά φιρμάνια για να έξυπηρετούνται διάφορα λαμόγια ιδιώτες, καλόγεροι και πολιτικοί και όχι για να προστατευτούν οι Ρωμιοί της Πόλης και το Πατριαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι στα ληξειαρχεία να πετάξουμε τα -oglu από πάνω μας. Σε καιρούς χαλεπούς με το ζόρι μας τα χώσανε σαν λόγχη στα πλευρά μας... δεν υπάρχει λόγος τώρα να τα διατηρούμε σε καθεστώς ελευθερίας ενώ η γενιά των προγόνων μας που το πρωτοϋπέστη σίγουρα δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη τω καιρω εκείνω από την αλλαγή των Ελληνικών της ΔΙΚΩΝ της ονομάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς ανώνυμο "21 Μαΐου 2010 11:29 μ.μ."
    Αναφέρεσαι στην αρχαιοελληνικότητά σου, αρνούμενος να δεχτείς την εξέλιξή της και την τελειοποίησή της στα πλάισια της ρωμυωσύνης που ακολούθησε. Δικαίωμά σου βέβαια. Αν πραγματικά γνώριζες ιστορία θα είχες σίγουρα αλλη άποψη. Οσο για τη σύγκριση μετάξυ Αθήνας και Πόλης, είναι παιδαριώδες και να επιχειρείται. Η Αθήνα ήκμασε καποιους (λίγους σχετικά) αιώνες στην αρχαιότητα, εκανε τη μεγαλειώδη της προσφορά στον ελληνισμό και στον κόσμο, αλλά γρήγορα παρήκμασε. Η Πόλη ήταν το κέντρο του πολιτισμένου κόσμου και το σημείο αναφοράς για πάνω από 1000 χρόνια. Διαβασε της Ιστορία του Ελληνικού Εθνους της εκδοτικής Αθηνών, εκεί που περιγράφει δυτικός καρδινάλιος την αλωση της Πόλης από τους φράγκους και θα παρεις μια ιδεα γιατί πόλη μιλάμε. ΤΟ ότι το "πριγκιπάτο" της Ελλαδίτσας και οι γηγενείς του κατοικοι κατάγονται απ'ευθειας απο τον Περικλή χωρίς καμια ενδιάμεση εξέλιξη, είναι ιδεολογία που μας φόρτωσαν οι δυτικοί κατά την απελευθέρωση μας το 1821 και αυτό κολακευει τους αφελείς, κομπλεξικούς και ημιμαθείς ταυτόχρονα ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι στην Ρωμηοσύνη την ταφόπετρα του Ελληνισμού. Αν είσαι και νοιώθεις Ρωμαίος ε'ισαι Ρωμαίος αν νοιώθεις και είσαι Έλληνας είσαι Έλληνας. Όλα τα άλλα είναι σοφιστίες. Μας ξεδόντιασε η Ρωμηωσύνη και μας παρέδωσε με 108 στην Οθωμανοσύνη. Έτσι απλά και φιλικά,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "ΤΟ ότι το "πριγκιπάτο" της Ελλαδίτσας και οι γηγενείς του κατοικοι κατάγονται απ'ευθειας απο τον Περικλή χωρίς καμια ενδιάμεση εξέλιξη, είναι ιδεολογία που μας φόρτωσαν οι δυτικοί κατά την απελευθέρωση μας το 1821 και αυτό κολακευει τους αφελείς, κομπλεξικούς και ημιμαθείς ταυτόχρονα ιθαγενείς."


    Και τον Φαλμεραϊερ;Που τον βαζεις τον Φαλμεραϊερ;Και αυτος αξεστος Φραγγος ήταν!Απο οποια πλευρα παντως και αν δουμε την ιστορία μας,θα διαπιστωσουμε οτι σε γενικες γραμμες οι Φραγγοι μας γαμ@@@σαν χωρις σαλιο!Και εμεις για να τους ευχαριστησουμε για το "καλο" που μας εκαναν, σημερα τους "γλειφουμε"!Και δεν εννοω τον Ελληνικο λαό, αλλα τα ασπόνδυλα τους πολιτικάντηδες!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. >οι Φραγγοι μας γαμ@@@σαν χωρις σαλιο<

    Εσείς κύριε Μίνω μου φροντίζετε να έχει πάντα σάλιο; Λένε ότι το σάλιο έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Εσείς θα ξέρετε.

    >Και εμεις για να τους ευχαριστησουμε για το "καλο" που μας εκαναν, σημερα τους "γλειφουμε"<

    Το ξέρω κύριε Μίνω μου ότι δεν είστε αχάριστος άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.