27/5/10

Δεξίωση -πρόκληση σε ελληνικό σχολείο

Την... ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τη μεταχείριση που έχει επιφυλάξει η Τουρκία στην ελληνική μειονότητα είχαν χθες οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στη Μεικτή Διακοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ - Τουρκίας, καθώς το κτίριο, στο οποίο παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν τους, ήταν ελληνικό σχολείο που έχει κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος.

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, και της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ενημέρωσαν τους άλλους ευρωβουλευτές για το συγκεκριμένο περιστατικό και ζήτησαν διευκρινίσεις από την τουρκική κυβέρνηση, ενώ θα φέρουν το θέμα και στην Ευρωβουλή.

Το συγκεκριμένο κτίριο του ελληνικού σχολείου απαλλοτριώθηκε χωρίς αποζημίωση το 1985, με σκοπό να γίνει πάρκο, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.Ο Δήμος Κωνσταντινούπολης, στον οποίο περιήλθε η ιδιοκτησία του κτιρίου, το νοίκιασε τελικά στο τουρκικό κράτος και πριν από λίγους μήνες μετατράπηκε σε έδρα της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στο ράφι

Από το 2003 εκκρεμεί σχετική προσφυγή του Διοικητικού Σχολείου στην τουρκική Δικαιοσύνη, χωρίς να έχει εκδοθεί απόφαση επτά χρόνια μετά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μεικτής Επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, Ε. Μπαγίς, εκτός του παραληρήματός του όταν ρωτήθηκε από Κύπριο ευρωβουλευτή για τον κατοχικό Στρατό (δήλωσε θυμίζοντας τον Μ. Ετσεβίτ ότι οι «στρατιώτες εξασφάλισαν την ειρήνη στο νησί»), παρέπεμψε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην «ανταλλαγή απόψεων των φορέων του τουρκικού κράτους», επιμένοντας ότι πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν κινήσεις από την Ελλάδα στο θέμα της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» στη Θράκη.
ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. Και η Πόλη ολόκληρη που πήγαν, τι καρδιά έχει, Ελληνική η Τουρκική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι η χώρα ολόκληρη που λέγεται Τουρκία, τι σχέση έχει με τους Τούρκους;
    ...σχέση ληστείας και βιασμού!

    πόσο όμως διαφέρουν οι Ευρωπαίοι από τους Τούρκους,όταν ληστεύουν την Ελλάδα το 1204,όταν επιτρέπουν το 1453 στο Ισλάμ να εγκατασταθεί τόσο κοντά στην Ευρώπη, όταν οργανώνουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο,όταν 30 χρόνια δεν αντιδρούν στην κατοχή της Κύπρου,όταν,όταν,όταν!

    "τα πετεινά του Βορρά και της Ανατολής τα θηρία!"

    ενίοτε οι Ευρωπαίοι αλλάζουν στάση, αλλά δυστυχώς για μας, αργούν !

    γι'αυτό πρέπει να 'χεις νύχια δικά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.