7/5/10

Και τί δεν είπε η χήρα του Τούρκου μόνιμου λοχία!


Η Λαλέ Κότσγιγιτ, χήρα του νεκρού μόνιμου λοχία, που έκανε τις αποκαλύψεις. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Όσοι ξέρουν, μπορούν να καταλάβουν τί παίζεται στο Κουρδιστάν, για να υπερασπιστούν καλύτερα την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη. Εν τω μεταξύ σήμερα, άλλοι δυο στρατιώτες έπεσαν νεκροί κατά την επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ στο φυλάκιο Ντάγλιτζα.

Και τί δεν είπε στη δημοσιογράφο Γιασεμίν Τσογκάρ της εφημερίδας ΤΑΡΑΦ η χήρα γυναίκα του Τούρκου μόνιμου λοχία Kemal Koçyiğit, που έπεσε νεκρός από σφαίρες ανταρτών του ΡΚΚ, όταν επιτέθηκαν στο φυλάκιό τους, στο Σαρίγιαϋλα του Ντέρσιμ.
Η 23χρονη Λαλέ Κότσγιγιτ, που κατοικεί στην Καισάρεια είναι φοιτήτρια στο τέταρτο έτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Καισάρειας.
Παραθέτουμε αποσπάσματα της επίμαχης συνέντευξης:
-Ο στρατός τοποθέτησε τους δικούς του στρατιώτες στο συγκεκριμένο φυλάκιο και τους ξέχασε. Ξέρω ότι πλενόταν με νερό που έπερναν από το ρέμα. Μαγείρευαν με νερό που έπερναν από το ρέμα.
-Ο άνδρας μου έβγαζε φρονιμίτη. Γιατρός δεν υπήρχε. Με τα πολλά βρήκε ένα αντιβιοτικό, το οποίο όμως είχε λήξει. Το πήρε και είπε: Αν είναι να πεθάνω ας πεθάνω.
-Μου έλεγε ότι το φυλάκιο ήταν επικίνδυνο. "Δεν κατεβαίνουμε στο χωριό", είπε. "Αν είναι να έλθει κάποιος, έρχεται από το χωριό. Εμείς δεν κατεβαίνουμε".
-Τα καημένα τα παιδιά. Φοβούνται. Πιστέψτε με, ζούνε μέσα στο φόβο. Τρομάζουν μόνο από τον ήχο των όπλων, το καταλαβαίνετε;
-Έμαθα ότι το ασθενοφόρο ήλθε στο φυλάκιο πριν από τις ενισχύσεις. Σαν να είπαν στους τρομοκράτες: "Κάντε τη δουλειά σας με την ησυχία σας, εμείς ερχόμαστε με το πάσο μας".
-"Τρώμε συνεχώς κονσέρβες" μου έλεγε. Η μόνη τους διασκέδαση ήταν όταν κάποιος τους έστελνε φουντούκια και φυστίκια.
Ο μόνιμος λοχίας Kemal Koçyiğit σε πρόσφατη φωτογραφία, πριν πέσει νεκρός από πυρά ανταρτών του ΡΚΚ

-Πρήζονταν οι αμυγδαλές του και αρρώσταινε τακτικά. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν ήταν ληγμένα.
-Μου είπε ότι βρήκε ένα φάρμακο. Έψαξα στο διαδίκτυο να δω αν κάνει για την αρρώστεια του. Μετά μου είπε ότι είχε περάσει η ημερομηνία λήξης.
-Οι στρατιώτες δεν κάνουν τη θητεία τους με τη θέλησή τους. Πράγματι υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας. Δεν προστατεύονται. Άλλωστε οι στρατοχωροφύλακες είναι η κατώτερη τάξη στρατιωτών, δεν τους δίνουν καμιά σημασία και έχουν τη χειρότερη μεταχείριση. Δεν λένε τίποτα απ' όλα αυτά γιατί φοβούνται.
-Στα βουνά πρέπει να βγαίνουν ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες. Τί δουλειά έχει ένας στρατιώτης που βγήκε από τη μονάδα νεοσυλέκτων πριν ένα μήνα στα βουνά του Τούντζελι και του Χακιάρι; Τί δουλειά έχουν τα παιδιά αυτά εκεί;
-Υπάρχουν τοίχοι που δεν τους διαπερνούν σφαίρες, υπάρχουν αλεξίσφαιρα τζάμια και γιλέκα, υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός, γιατί δεν τον χρησιμοποιούν; Αν είναι έτσι, ας πάνε οι ίδιοι να υπηρετήσουν σ' αυτά τα φυλάκια κάτω από τέτοιες συνθήκες.
-Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να φοβάται μέσα στην ίδια του την πατρίδα; Τί είναι αυτό. Είναι πλήρης ανεξαρτησία; Όχι, δεν είναι. Και να μην το ξαναπεί κανείς αυτό, να μη μιλήσει για "εντελώς ανεξάρτητη Τουρκία". Άλλωστε αυτό είναι μια πικρή αλήθεια.
-Επί τριάντα χρόνια φωνάζουμε το σύνθημα "Οι ήρωες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διαμελίζεται". Και σας ρωτώ, τί άλλαξε τόσα χρόνια;

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΡΑΦ

18 σχόλια:

  1. Ο μεγάλος Τουρκικός στρατός.
    Just BOLLOCKS!
    Αγγλιστί γιατί υπάρχουν και μικρά παιδιά εδω μέσα που αναμασάνε κατά καιρούς των Μεμέτηδων την προπαγάνδα.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α και κάτι άλλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε,και; Το ότι έχει χάλια στρατό ο εχθρός (αν είναι χάλια βέβαια, που δεν το νομίζω) δεν λέει κάτι. Πρέπει ο ΕΣ να μην είναι χάλια, που και αυτό δεν το νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταγκαλάκια,μπασιμπουζούκοι.....
    Νά τί είναι....
    Αλλά έχουν συμάχους τούς...πολιτικούς μας.....καί μάς κάνουν ότι θέλουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΗΜΑ> μην ενθουσιαζεσε και τοσο γιατι ενα πραγμα οι ξεχασμενοι στρατιωτες στην ανατολικη τουρκια και αλλο οι μεραρχιες στο αγαιο,
    και μην ξεχνας το μεγεθος του στρατου τους που απο μονο του ειναι αρκετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε φορά που τους βλέπω, βλέπω ¨Ελληνες αλλαξοπιστημένους,

    Κανένα έθνος δεν υπέστη τέτοιο παιδομάζωμα όπως το Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ENA KALO ATHRO GIA TO STRATOPEDO THS GIALOBAS KONDA STO XORIO TSESBIKIE POY LEITOURGOUSE SAN AKADHMIA TROMOKRATON APO TON DHMOSIOGRAFO SYGRAFEA G.M.KATSARH .STHN EFIMERIDA NEOC KYKLOC KONSTANTINOPOLITON.OPOS KAI GIA TON FLANDALENA TO KAPETANIO POU ARAKSE STON KERATIO TELEYTEOS KAI EKANE TON MEXMET B NA KSEPASH THN MANITA TOY STON NAYARXO TOY MPALTOGLOY. 557 XRONIA META THN ALOSH . THA GINEI MNHMOSYNO TOY AYTOKRATOROS CONSTANTINOU PALAIOLOGOY KAI TON PESONDON KATA THN ALOSH THS CONSTANTINOUPOLEOS .KYRIAKH 30 MAIOU ORA 11:00p.m. IEROS NAOS AGIAS EIRHNHS ATHINON THA AKOLOUTHISH STEFANOS STON ADRIANDA PLATEIA MHTROPOLEOS .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα μπράβο για την ανάρτηση.
    Ο σπαραγμός μιας χαροκαμένης γυναίκας είναι γυμνή αλήθεια, χωρίς φτιασίδια και καλλωπισμούς. Που πάει το μπράβο;
    Μα στο ότι μέσα απο τον σπαραγμό αυτής της γυναίκας, καταρρέει ο μύθος του "φοβερού" τουρκικού στρατού. Μεγένθυναν τις ικανότητές του αυτά τα χρόνια, την αποτελεσματικότητά του, την αρματωσιά του, τις επιχειρησιακές του δυνατότητες τόσο, ώστε να δημιουργήσουν φόβο σε όλους τους γείτονες και πρωτίστως σε εμάς. Ο ψυχολογικός παράγοντας όπως εσύ ξέρεις καλύτερα, είναι το αλφα και το ωμέγα. Και σε αυτό επένδυσαν και επενδύουν. Φάνηκε εδώ, ότι όλα αυτά που έδειχναν, οιλεονταρισμοί, το ακαταμάχητο του στρατού τους, είναι εικονική πραγματικότητα και αρκετοί έχαψαν το παραμύθι. Είναι ευάλωτοι, τρωτοί και προβλέψιμοι. Άλλωστε οι επιτυχίες των Κούρδων το επιβεβαιώνουν. Φαντάζομαι αυτά που παθαίνουν και δεν γνωστοποιούνται, ότι είναι πολύ περισσότερα.

    -Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να φοβάται μέσα στην ίδια του την πατρίδα;
    Αναρωτιέται η θρηνούσα.
    Τι μας λέει αυτό; Ότι δεν
    αισθάνονται ασφαλείς στην χώρα τους
    σε μια χώρα που προσπαθεί να φοβερίσει άλλους ! Το φοβόμουν και φοβέριζα πάει γάντι στην περίπτωση.
    Συμπέρασμα για μας.
    Αν είμαστε ενωμένοι, δεν πρέπει να
    να μας πτοούν οι υλακές τους. Και το 21 λίγοι είμασταν, όμως τολμήσαμε να τα βάλουμε με την κραταιά οθωμανική αυτοκρατορία. Το δικό μας έλλειμα είναι μόνο στους ηγέτες.

    Να είσαι καλά Σάββα, που με την ανάρτηση αυτή μας έδειξες το αληθινό πρόσωπο του αρνιού που φόραγε την μάσκα του λύκου !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρέθηκα στα κατεχόμενα ψάχνοντας τα ίχνη αγνοούμενου συγγενή μου και είδα με τα μάτια μου,την εικόνα του τούρκικου ασκεριού,στην Αμμόχωστο!
    Δέκα κουρελήδες καχεκτικοί παρίσταναν το περίπολο και περιφέρονταν στην περίμετρο της έρημης πόλης!Όπλα και εξαρτήσεις σε άθλια κατάσταση!
    Εικόνα δαρμένων αδέσποτων σκυλιών!
    Κάποια στιγμή πέρασε ένα στρατιωτικό φορτηγό με σπασμένη την δεξιά πίσω ανάρτηση και το κάλυμα σκισμένο να ανεμίζει!
    Κάτι παραπάνω θα ξέρει η τουρκάλα για την κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ....ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΠΤ....ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ....ΚΡΙΜΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ,ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...ΟΛΑ ΣΚΑ@Α ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεύτερη παραίτηση ανώτατου αξιωματικού του Π.Ν. "για προσωπικούς λόγους": Μετά την παραίτηση του Στυλιανού Φενέκου λόγω σύγκρουσής του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υποναύαρχος Κωνσταντίνος Γκιώνης, προϊστάμενος της κρίσιμης Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Π.Ν. (ΔΕΞ), παραιτήθηκε επικαλούμενος "προσωπικούς λόγους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα! Ενώ ο δικός μας στρατός είναι σε καλύτερη κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιστορική χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιούνιο, τόσο η Καθολική όσο και η Ορθόδοξη εκκλησία στην Κύπρο.
    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Αρχιεπισκοπή των Καθολικών, (Μαρωνιτών και Λατίνων) δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του Ποντίφικα από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών στην Κύπρο, Ιωσήφ Σουέιφ, είπε ότι η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου «είναι ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός για την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου και μια χειρονομία αγάπης και ειρήνης». Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του Ποντίφικα ανέφερε ότι θα αφιχθεί την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο της Πάφου, όπου θα μεταβεί για προσκύνημα και οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο. Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, ο Πάπας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, θα έχει συνάντηση με την καθολική κοινότητα στην Κύπρο στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
    Την Κυριακή, 6 Ιουνίου, το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Αθλητικό Στάδιο Ελευθερία στη Μακεδονίτισσα. Μετά την απαγγελία της Προσευχής του Αγγέλου, ο Πάπας θα παραδώσει ένα αντίγραφο του “Instrumentum Laboris“, που είναι το Κείμενο Εργασίας για την Ειδική Συνέλευση για τη Μέση Ανατολή της Συνόδου των Επισκόπων, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε κάθε μέλος του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάθε φορά που τους βλέπω, βλέπω ¨Ελληνες αλλαξοπιστημένους,

    Στο πιο πάνω σχόλιο συμφωνώ και εγώ. Έλληνας 100% είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και από που το συμπεραίνεις αυτό ρε Πουλιανέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Και τί δεν είπε η χήρα του Τούρκου μόνιμου λοχία!"

    Είπε ό,τι θα έλεγε και η χήρα του Έλληνα μόνιμου λοχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί φίλοι,

    Συμφωνώ με όσα αναφέρετε. Ειδικά με την πολύ σωστή παρατήρηση οτι εδώ και τόσα χρόνια, ζούμε με το φόβο των "πολύ καλύτερών" μας και "πολύ πιο οργανωμένων" Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως ξέρουμε πλέον όλοι, αντιμετωπίζουν τα δικά τους και πολύ ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι δυσάρεστο να χάνεται άδικα μια ανθρώπινη ζωή, όπως του Τούρκου λοχία, όπως εξίσου δυσάρεστο και άδικο είναι να σκοτώνονται Έλληνες κληρωτοί και μόνιμοι υπαξιωματικοί στην προσπάθειά τους να αναρτήσουν τον ιστό της σημαίας που είχε πέσει λόγω κακοκαιρίας, για να "ψηθούν" από τα σύρματα υψηλής τάσης ή όταν τα κορμιά άλλων διαμελίστηκαν στο όρος Όθρυς... Θυμάστε, φαντάζομαι τα τραγικά περιστατικά. Από την άλλη, δεν μπορείς παρά να σχολιάσεις τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις τάξεις των κληρωτών, των μονίμων υπαξιωματικών και των κατώτερων αξιωματικών τόσο των Τουρκικών όσο και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι, υπάρχουν και σήμερα φυλάκια του Ε.Σ. σε τραγική κατάσταση, που στάζουν, με ποντίκια και πολλές ελλείψεις. Ναι, υπάρχουν και σήμερα μονάδες του Ε.Σ. και της Π.Α. που δεν πληρούν βασικούς κανόνες υγιεινής για τη σίτιση του προσωπικού, για τη διαβίωση και για τη διαχείριση των απορίμμάτων τους. Πόσο μάλλον για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών. Είναι ψέμα οτι σε κάθε Πτέρυγα Μάχης λειτουργεί και ένα "νεκροταφείο" αεροσκαφών; Δεν μιλάω για όσα "καννιβαλίζονται" για ανταλλακτικά. Αλλά για όσα έχουν πλέον αποσυρθεί. Εστίες μόλυνσης είναι. Ας τα αξιοποιήσουν ως επιπλέον "gate guards", δεν ξέρω. Ας τα εκποιήσουν μέσω του "Ο.Δ.Δ.Υ.". Άραγε, αν αξιοποιούσαν στο έπακρο όλο αυτό το άχρηστο υλικό, οι Ε.Δ. θα είχαν κάποια έκτακτα κονδύλια για να καλύψουν βραχυπρόθεσμες και άμεσες ανάγκες τους, θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν ως επιπλέον πόρους για άμεσες π.χ. επισκευές κτιρίων. Απλά παραδείγματα αναφέρω που όσοι έχετε υπηρετήσει θα τα ξέρετε γιατί είμαι βέβαιος οτι όλοι σας είχατε αντίστοιχες εμπειρίες κακής διαχείρισης με αντίκτυπο στη καθημερινή διαβίωση του προσωπικού.

    Και κάτι τελευταίο, σχετικό με το αρχικό θέμα:

    Με όλο το σεβασμό και την άδειά σας, αγαπητέ κ. Καλέντερίδη θα ήθελα απλά αν μου επιτρέπετε να γράψω και τούτο:

    Αν κάποιες από αυτές τις ημέρες σας επισκεφθεί στην εργασία σας ή σας σταματήσει στο δρόμο Κούρδος (αποδεδειγμένα και θα εξηγήσω το γιατί) υπήκοος με αφορμή την οικονομική ενίσχυση του "Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν", θεωρώ οτι - ίσως - θα ήταν καλό να τον ενισχύσετε οικονομικά. Εγώ το έπραξα και έλαβα από τον φίλο κουπόνια σφραγισμένα και αριθμημένα καθώς και ένα μικρό τρίπτυχο φυλλάδιο που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
    ----------------------------------
    "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ 2009-2010"

    "Κάθε Ευρώ που δίνετε στον Κουρδικό Λαό που αντιμετωπίζει τη γενοκτονία από τους Τούρκους, γίνεται φάρμακα και σώζει ένα άρρωστο."

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
    ΚΑΠΝΟΚΟΠΤΗΡΙΟΥ 4, ΤΚ 104 33, ΑΘΗΝΑ
    ----------------------------------
    Βοήθησα οικονομικά τον συγκεκριμένο Κούρδο (που φαινόταν ταλαιπωρημένος και είχε καρφιτσωμένη σφραγισμένη ταυτότητα μέλους του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν στο στήθος) γιατί έτσι μου είπε η καρδιά μου. Αν θέλετε και εσείς, είμαι σίγουρος οτι θα βρείτε τρόπο να το κάνετε ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ το επιθυμείτε. Δεν σας προτρέπω, μην παρεξηγηθώ. Σας ενημερώνω επί ευκαιρία του σχετικού θέματος. Πιστεύω οτι έπραξα σωστά. Σας ευχαριστώ.

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στρατιώτες απροστάτευτοι;; Ποιοί να τους προστατεύσουν; Ο φυλάξας του φυλάξαντος; Ο φόβος; Αλεξίσφαιρα; Καλά μιλάμε για στρατιώτες; Τι λέει ετούτη ωρέ; Όταν είσαι στρατιώτης είσαι έτοιμος να πεθάνεις. Αυτή είναι η διαφορά Έλληνος από μογγολότουρκο. Αντί να χαίρετε, που έχασε τον άντρα της για την πατρίδα και όχι από ναρκωτικά ή σε τροχαίο, λυπάται. Πώς αλλάξαν οι καιροί!!
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.