14/5/10

Επείγον: Ακούστε τη συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη για τα ελληνοτουρκικά στη Σάμο

16 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια, Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
    Η εξωτερική μας πολιτική από το 1923 είναι μονίμως κολλημένη στο δόγμα "της μικρής εντίμου Ελλάδος". Στην ουσία αυτό το δόγμα έχει μετατραπεί σε δόγμα "καρπαζοεισπράκτορα Ελλάδα".
    Η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο την ισχύ των όπλων. Δεν μιλάω για πόλεμο αλλά για διπλωματική πίεση μέσω των όπλων μας. Αν δεν καταλάβουν ας κάνουμε πόλεμο. Κάποια στιγμή έτσι και αλλιώς ο πόλεμος θα γίνει. Για να πετύχουμε την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας χρειάζονται τρία πράγματα:

    1) Ηγέτης με @@
    2) Απλή εξουδετέρωση (όχι θανάτωση) κάποιων ψευτοπροοδευτικών που εναντιώνονται στο να αναπτύξουμε εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
    3) Να διεκδικήσουμε με θάρρος επιτέλους αυτά που μας ανήκουν. Τα σοβαρά κράτη αυτό κάνουν. Αν δεν είμαστε να γίνουμε...το λέω για χιλιοστή φορά...ένα όραμα επιτέλους! Δεν μας νοιάζει ποιος δίνει την εντολή για να μπουν τα τουρκικά μαχητικά στον Εναέριο χώρο μας..μπορεί να είναι προβοκατόρικη ενέργεια του βαθέος κράτους της Τουρκίας ή μπορεί να είναι ενέργεια της Τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας νοιάζει. Όποιο τουρκικό μαχητικό μπαίνει εκεί που δεν δικαιούται να ίπταται..να καταρρίπτεται! Εξοπλισμός και κατάρριψη. Ούτε πόλεμο θα κάνουν ούτε τίποτα. Αν είμαστε προετοιμασμένοι δεν θα κάνουν τίποτα και αν θέλουν ας κάνουν. Να τους γ@@@ να τελειώνουμε. Πόσα χρήματα χρειάζονται για μαχητικά? Να τα πάρουμε να τους γ@@ να τελειώνουμε!
    Από πιτσιρίκι αυτό ακούω.."Οι Τούρκοι παραβίασαν, οι Τούρκοι έκαναν, έραναν". Να γίνουμε σοβαρό κράτος να τελειώνουμε με αυτούς! Διάλογο διάλογο διάλογο βαρεθήκαμε! Οι άνθρωποι κοιτάνε πότε θα έχουν απόλυτη υπεροπλία και παράλληλα να μην έχουμε αξιόμαχη αεροπορία εμείς για να κάνουν αυτό που θέλουν. Μας εξαντλούν κάθε μέρα. Να τους καταρρίψουμε να τελειώνουμε! Ποια αήττητη Τουρκία? Πόσα αεροπλάνα χρειαζόμαστε? Να τα πάρουμε να τελειώνουμε! Μια φορά να ξοδευτούμε να τελειώνουμε! Έτσι και αλλιώς ο πόλεμος κάποια στιγμή θα γίνει. Θα γίνει όταν θα έχουν απόλυτη υπεροπλία. Ας τους προκαλέσουμε μια φορά να δούμε τα όρια τους. Γιατί μια ζωή εμείς στον ρυθμό των Τούρκων? Δεν κατάλαβα! Μια φορά ας γίνει το αντίθετο. Ας γίνουμε μια φορά σοβαρό κράτος με πυγμή! Τι μ@@ είναι αυτές που ακούμε μια ζωή για την αήττητη Τουρκία? Βαρεθήκαμε!Έχουμε βαρεθεί τα παιδάκια που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, απευθείας μετά τις σπουδές τους να περνάνε σε θέσεις που διαμορφώνουν εξωτετερική πολιτική καρπαζοεισπράκτορα επειδή δεν έχουν τα @@ να σηκώσουν το ηθικό τους ανάστημα και επειδή οι σχολές σκέψης κάποιων ξένων πανεπιστημίων τους "βομβαρδίζουν" με ηλιθιότητες υποχωρητικότητας! Πρέπει να προσέχουμε την Τουρκία, είναι περιφερειακή δύναμη και μ@@. Η Τουρκία δεν είναι τίποτα για μας αν προετοιμαστούμε κατάλληλα. Με ισχυρή αεροπορία να τους κάνουμε κάρβουνο. Να τους διαλύσουμε τον αποβατικό κω..στόλο τους, να απλώσουμε δυναμεις επίλεκτες στα νησιά μας και να το παίξουμε Γερμανοί μετά σφυρίζοντας. Ποιος Αμερικάνος? Ποιος Χόλμπρουκ και έμμεσες απειλές, ποια οργή των ΗΠΑ? Οργάνωσε επιτέλους τους ομογενείς ρε μ@@!Τι σε έχουμε πρωθυπουργό?(γενικά μιλώντας για όλους). Πίεσε με την Ελληνική ομογένεια και τους ισχυρούς επιχειρηματίες της στα κατάλληλα σημεία και κάνε κίνηση de facto στο Αιγαίο να τελειώνουμε. Ένα χτύπημα σε αποβατικό τους στόλο και θα ηρεμήσουμε από αυτούς! Ας έρθουν από Θράκη μετά να τους θερίζουμε που έχουμε και ωραία θέα από εκεί. Να τελειώνουμε, βαρεθήκαμε κύριοι να πάτε αλλού!
    Μια ζωή οι ίδιες ηλιθιότητες...οι κακοί Τούρκοι στρατιωτικοί και οι "καλοί" Τούρκοι πολιτικοί. Ληγμένα τρώτε?!
    Μια αλλαγή και ένα όραμα επιτέλους!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Σάββα!
    Θα την δημοσιοποιήσω και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το όραμα της Μεγάλης ιδέας αποτέλεσε για έναν αιώνα σχεδόν τον άξονα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας .

    Πυρήνας του οράματος αυτού ήταν η διεύρυνση των ελληνικών συνόρων ώστε να συμπεριλάβουν εντός τους και περιοχές με ελληνικούς πληθυσμούς που βρίσκονταν υπό ξένη κυριαρχία. Πάνω σε αυτή την ιδέα βασίστηκε η ενότητα του Ελληνισμού.

    Φυσικά και είναι επηρεασμένη από την ένταση των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι επίσης και η διάχυση σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας όπως αποτελεί και αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κάθε κοινωνική ομάδα και ο κάθε πολιτικός χώρος έδινε και διαφορετική ερμηνεία.

    Αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο στην διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και αποκατέστησε την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και είχε μια σειρά από θετικές επιπτώσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

    Δυστυχώς όμως συγκέντρωσε και μια σειρά από αρνητικά χαρακτηριστικά όπως ήταν ο λαικισμός της κάθε πολιτικής παράταξης που επιθυμούσε μέσα από αυτή να συσπειρώσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα ή να εκτονώσει τις κοινωνικές αντιθέσεις όταν έπαιρναν εκρηκτικές διαστάσεις.

    Δεν απέκτησε έτσι ποτέ τα αναγκαία εκείνα χαρακτηριστικά της κοινωνικής εξέλιξης.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με την κατάρρευση της (Μικρασιατική καταστροφή) να εκφυλιστεί και να γίνει αρνητικός παράγοντας στην σταθεροποίηση του έθνους.

    Ποτέ άλλοτε στην μετέπειτα ιστορία μας δεν υπήρξε όραμα που να συγκεντρώσει την απόλυτη κοινωνική αποδοχή.

    Δυστυχώς το όραμα της κοινωνικής αλλαγής το οποίο έπρεπε να αποτελέσει την βάση για την οικοδόμηση μιας νέας εθνικής συνείδησης είχε την ίδια κατάληξη.

    Η καχεκτική δημοκρατία, ένα κακέκτυπο της δημοκρατίας που γέννησε αυτός ο τόπος είναι η κύρια αιτία των δεινών αυτού του τόπου. Για αυτή την καχεκτική δημοκρατία κανείς δεν πρέπει να θεωρηθεί άμοιρος ευθυνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως μπορούμε να βάλουμε αυτή την ομιλία και στα δικά μας ιστολόγια; Μπορείτε να μας δώσετε οδηγίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές είναι οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματός μας, δηλαδή της "μικρής ιδέας" στην οποία έχουμε εγκλωβιστεί μετά την κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας. Αυτό είναι το πραγματικό μας έλειμμα, η απουσία αυτογνωσίας και διχαστικές τάσεις που εξέθρεψαν τις παθογένειες που πληρώνουμε τώρα. Μας λείπει το κοινό όραμα βάσει του οποίου θα αυτοπροσδιοριστούμε και θα κοιτάξουμε μπροστά. Μια νέα πρόταση κοινωνικοπολιτικού πολιτισμού.
    Ομως το παρήγορο είναι ότι δυνάμεις ύπάρχουν ακόμα σ΄αυτόν τον τόπο, έστω και σε αφάνεια ή παραγνωρισμένοι. Υπάρχουν και τυχεροί εκείνοι που τις βλέπουν.
    Σάββα, να είσαι πάντα γερός και προικισμένος με το δώρο της αλήθειας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ - ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

    ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΦΙΑΛΤΕΣ

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

    Ο ΚΟΛΟΚΩΤΡΩΝΗΣ ΖΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να μην ειστε καθολου σιγουροσ κ.Καλεντεριδη πως οτι κανουν μετα το 1923 μεχρι σημερα ειναι απο ΑΓΝΟΙΑ και μονον!!
    η εθνικη μειοδωσια εχει ριζες πολυ βαθειες σαυτη την πατριδα και ολοι κοιμουται βαθεια!!
    πολυ βαθεια!!
    Αλλα οταν ξυπνησουν θαναι πολυ αργα ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ !!
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Καλεντερίδη, δίχως πρόθεση κολακείας, οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα από τον λόγο σας στην συνέντευξη. Πέρα από τα γεωπολιτικά δεδομένα και τις διαπιστώσεις σας, τις οποίες δεν αμφισβητώ καθόλου, αν και δεν έχω καθόλου σχετικές γνώσεις, θα ήθελα να σταθώ στα λόγια σας για τα βαθύτερα αίτια της κρίσης. Μιλήσατε πολύ εύστοχα για την ακύρωση της σκέψης μπροστά στην αδυναμία έκφρασης. Όπως είπε ο Καζαντζάκης στην Ασκητική : «Η πιο στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη. Όχι να βλέπεις πως πηδάει η σπίθα από τη μία γενεά στην άλλη, αλλά να πηδάς, να καίγεσαι μαζί της. Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης.» Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι από την μια οι λίγοι φαύλοι έγιναν πολλοί, δεδομένου ότι δεν είχαν τις εσωτερικές αντιστάσεις, αλλά και δεν λειτούργησαν ποτέ οι νόμοι σ’ αυτήν την χώρα, ώστε φοβούμενοι την τιμωρία να φέρονται σωστά απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, και από την άλλη οι πολίτες που σέβονταν την χώρα και ονειρεύονταν το καλύτερο γι’ αυτήν, στάθηκαν αδύναμοι μπροστά στην παραπληροφόρηση, την προπαγάνδα και τα ψέμματα που είχαν απέναντί τους. Η ευθύνη όμως είναι όλων. Θύμα και θύτης πορεύονται μαζί, δεν υπάρχει ο ένας δίχως τον άλλον και οφείλουμε να το καταλάβουμε αυτό. Μιλήσατε για όραμα, εγώ θα αναφερθώ στην στοχοποίηση, αν δεν ξέρω που πάω, πάω όπου με οδηγούν οι άλλοι. Η Ελλάδα έχει χρέος να υπενθυμίζει τις χαμένες πατρίδες, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στο παρασκήνιο του μυαλού μας ότι θεατρικό κι αν παίζεται καθημερινά από τους φαύλους και τους δειλούς που παριστάνουν τους πατριώτες. Οφείλει να θέσει εθνικούς στόχους και εντός των τειχών, και να προσέξουμε την ελπίδα, το όνειρο και την αυτοπεποίθησή μας. Διαφορετικά, βλέπουμε τον σημερινό δρόμο που πορευόμαστε, που δεν οδηγεί πουθενά.
    (ΣΥΝΕΧΊΖΩ..)
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι σήμερα εν μέσω της γενικής κρίσης, γιατί βλέπω μια γενική αφύπνιση του μέσου πολίτη, και αισιοδοξώ ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές, αν και η πραγματικότητα δεν με επιβεβαιώνει. Σήμερα έφυγε ο «φίλος» μας από την Ανατολή, αφού άκουσε, κι εμείς μαζί του, για τα «τουρκικά νησιά» και τις «εδαφικές λεπτομέρειες». Αυτή η παράνομη κυβέρνηση σύντομα θα πέσει, έχω εμπιστοσύνη στον κακό χαρακτήρα τους, και απαξιώ να ασχοληθώ μαζί τους, δεδομένου ότι δεν περιμένω τίποτα καλό από αυτούς. Απλά όσο περισσότερο μένουν, τόσο περισσότερη δουλειά θα έχουμε μετά. Ας είναι. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πραγματικοί Έλληνες, από όσοι φαντάζονται, και αυξάνονται καθημερινά. Συμμερίζομαι την αγάπη σας για τον λαό της Ελλάδας, και περιμένω καλά πράγματα, ίσως γιατί ξέρω πως αν περιμένω το καλό και πιστεύω σε αυτό, το έλκω. Όπως και να ΄χει κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε. Το πιο βαθύ σκοτάδι το πολεμούμε όχι με άλλο σκοτάδι, απλά ανάβουμε το φως : «Τί θα πει φως ; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια. Είμαστε ένα γράμμα ταπεινό, μια συλλαβή, μια λέξη από τη γιγάντια Οδύσσεια.» Νίκος Καζαντζάκης, Η Ασκητική. Κλείνοντας, κε Καλεντερίδη σας εύχομαι να έχετε πάντα Δύναμη και Φως, για εσάς και για μας.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύστοχα είπατε για τις ιδεολογικές φυλακές, είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιζόμαστε και να κατηγορούμε το παρελθόν, τις παρατάξεις, το σύστημα, ποιος έκανε τι και ποιος όχι, προκειμένου να αποφύγουμε να σταθούμε δυνατοί στο παρόν, να φιλτράρουμε τα δεδομένα και να απορρίψουμε ότι δεν μας βοηθά να προχωρήσουμε με ευθύνη και αυτοπεποίθηση. Ο συναισθηματισμός, όπως ορθά αναφέρατε, είναι τροχοπέδη στις συγκεκριμένες περιστάσεις. Για το πολυταξιδεμένο καράβι που λέγεται Ελλάδα, οι συναισθηματισμοί είναι τα κύματα που μας παρασύρουν όπου φυσάει ο άνεμος πολλές φορές, αλλά ο φάρος που μας οδηγεί στο λιμάνι του μέλλοντος και της θέσης που μας αξίζει, είναι η λογική. Άλλο πράγμα η αίσθηση που έχω για μια κατάσταση, άλλο τα συναισθήματα και άλλο η λογική. Η χώρα των συναισθημάτων δεν έχει χώρο και χρόνο. Το υποσυνείδητο μπορεί να μας παγιδέψει επικίνδυνα, και η σκιά μας να πάρει τα ηνία της ζωής μας, εκτός αν αποφασίσουμε να δούμε τον φάρο της λογικής και να τραβήξουμε κουπί προς την ακτή. Ακούγεται κουραστικό για πολλούς, αλλά πάντα απορούσα με την νοοτροπία που είχε διαμορφωθεί σ’ αυτήν την χώρα, «να μην κουραζόμαστε, να περνάμε καλά και να καθόμαστε…» Γελοία πράγματα. Η ύπαρξη και μόνο της Ελλάδας μετά από τόσες φουρτούνες, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ήταν πάντα αγωνιστές ακούραστοι. Όσοι δεν θέλουν ας μείνουν στην άκρη των εξελίξεων, τα νέα δεδομένα θα ξεβράσουν τους τεμπέληδες, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
    (συνεχίζω πάλι..)
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Σάββα ή Καυκάσιε ή Αντπικ, υπάρχει ερώτηση παραπάνω: πως μπορούμε να πάρουμε την ομιλία αυτή και να την μοιράσουμε και σε άλλα ιστολόγια; Δεν σας ενδιαφέρει να ακουστεί ο λόγος αυτός; Καμία ομιλία του κυρίου Καλεντερίδη δεν μπορώ να βρω στο youtube. Θέλετε να ακουστεί ο λόγος του κ Καλεντερίδη ή όχι; Επίσης θα μπορούσατε να κάνετε επιλογές από ομιλίες του κυρίου Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nemo 11.19
    ----------
    Κανε λιγο κρατει βρε παιδι μου διοτι με τοσα αεροπλανα που κατερειψες θα παθεις υπερκοπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Το όραμα της Μεγάλης ιδέας αποτέλεσε για έναν αιώνα σχεδόν τον άξονα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας .

    Πυρήνας του οράματος αυτού ήταν η διεύρυνση των ελληνικών συνόρων ώστε να συμπεριλάβουν εντός τους και περιοχές με ελληνικούς πληθυσμούς που βρίσκονταν υπό ξένη κυριαρχία. Πάνω σε αυτή την ιδέα βασίστηκε η ενότητα του Ελληνισμού"
    Kaykasios 11.49
    ---------------

    Θα ηθελα να συμπληρωσω οτι δεν ητανε οραμα του απλου ανθρωπου που τελικα και εδωσε την ζωη του γιαυτο
    οπως συνηθως συμβαινει.Ητανε η θεληση της επιχειρηματικης μεσαιας ταξης να επεκταθει και στην απεναντι πλευρα καθαρα για λογους οικονομικους εστω και αν ηδη κατειχε την επιχειρηματικη πρωτοκαθεδρια και στις δυο πλευρες
    του Αιγαιου.την ηθελε και επισημα με δικους της προστατευτικους νομους εναντι των ανταγωνιστων της.
    Ξερω οτι λεγοντας αυτα μπορει να πληγωσω τον εγωισμο μερικων αλλα η αληθεια ειναι Γνωση και αυτη προστατευει τα ηδη κεκτημενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πως μπορούμε να βάλουμε αυτή την ομιλία και στα δικά μας ιστολόγια; Μπορείτε να μας δώσετε οδηγίες;

    Απαντηση :
    ανετα και ευκολα με το προγραμμα
    Video DownloadHelper.php.htm

    1. Install αυτό το Plugin:
    https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/3006
    στον FIREFOX.


    2. Επανεκκίνηση Firefox.

    3. Βάλε το βίντεο να παίξει.

    4. Αριστερά από την γραμμή διευθύνσεων θα βλέπεις τρεις σφαίρες να
    κινούνται.

    5. Πατάς στο μικρό μαύρο βελάκι που είναι κολλημένο δεξιά από τις
    σφαίρες, ανοίγει ένα μενουδάκι που γράφει
    video.flv, πας το ποντίκι απάνω σε αυτό και ανοίγει ένα υπομενού που
    πάνω πάνω γράφει Download, πατάς αυτό το
    Download και μετά του λες που θα αποθηκεύσει το βίντεο και με τι όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΑΒΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ :

    WWW.NEW-BYZANTIUM.BLOGSPOT.COM

    MΕΛΕΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΑΠΩΛΕΣΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ !

    ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ - ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ !

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 'Η ΘΑΝΑΤΟΣ ! Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.