17/5/10

Έκκληση προς σκεπτόμενους Κύπριους και Ελλαδίτες

Μερσίνα, μια κουρδική πόλη στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, ακριβώς απέναντι από την Κύπρο

Σε μια εποχή που οι Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδος υφιστάμεθα έναν ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο που εκπορεύεται από την Άγκυρα-Κωνσταντινούπολη, την Ουάσιγκτον και από ορισμένους κύκλους στην Αθήνα, σε σχέση με την υποτιθέμενη παντοδυναμία της Τουρκίας, παραθέτουμε δυο κείμενα σε κατά λέξη μετάφραση, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τη γειτονική χώρα.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι η Κύπρος συνεχίζει να είναι υπό κατοχή και η Ελλάδα απειλείται είτε δια των παραβιάσεων είτε μέσω φιλικών παραινέσεων, από μια χώρα που αδυνατεί να ασκήσει κυριαρχία στο 25% της επικράτειάς της και όχι μόνο, όπως προκύπτει από το κείμενο που αφορά την κατάσταση στη Μερσίνα, που σημειωτέον, κύριοι ιθύνοντες σε Λευκωσία και Αθήνα, βρίσκεται απέναντι στην Κύπρο, απ' όπου ξεκίνησε η αποβατική επιχείρηση το 1974.
Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή εμείς οι Έλληνες θα μπορέσουμε επιτέλους να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο εχθρός και ποιος ο φίλος, καθώς και να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα αν η Κύπρος μπορεί να απειληθεί στρατιωτικά στο μέλλον, αν η πλειοψηφία των κατοίκων της Μερσίνας είναι φίλοι των Ελλήνων.

φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης

Το Κουρδικό Πρόβλημα της Μερσίνας

Του Καντρί Γκιουρσέλ, εφ. Μιλλιέτ (16 Μαΐου 2010)


Η Μερσίνα είναι μια πόλη που δέχτηκε τεράστιο αριθμό Κούρδων εσωτερικών προσφύγων από τα χρόνια της δεκαετίας του ’80 και εντεύθεν...
Στα βόρεια και τα ανατολικά της Μερσίνας κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός Κούρδων, σε γειτονιές που είναι κουρδικά γκέτο.
Όταν βλέπει κανείς την κατάσταση αυτή από τα έξω, διαπιστώνει ότι στη Μερσίνα υπάρχει μια «Κουρδική πραγματικότητα», που είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να πολιτικοποιηθεί και να εκραγεί.
Υπάρχουν αναφορές που μιλούν για υπαρκτό κίνδυνο τουρκο-κουρδικής σύγκρουσης στη Μερσίνα, κυρίως εξ αιτίας της ύπαρξης αμιγών κουρδικών πληθυσμών δίπλα σε τουρκικούς.
Με βάση στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας (Turkiye Istatistik Kurumu, TUIK), η Μερσίνα, με βάση τις τέσσερις τελευταίες απογραφές και μέχρι το 2007 δέχτηκε 412.000 εσωτερικούς μετανάστες... Το σύνολο του πληθυσμού της Μερσίνας είναι 825.000 κάτοικοι.
Με βάση έρευνα που έκανε ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Μερσίνας Γιασάρ Ερζέμ (Yasar Erjem) το 2009, το 83% των εσωτερικών μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στη Μερσίνα είναι από την Ανατολική και Νοτιοανατολική Τουρκία, δηλαδή Κούρδοι...
Αν ληφθεί δε υπ’ όψιν ότι οι εσωτερικοί μετανάστες εγκαταστάθηκαν στην πόλη και όχι στις κωμοπόλεις της Μερσίνας, με άνεση μπορούμε να πούμε ότι οι Κούρδοι ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού της πόλης.
Με βάση την έρευνα του καθηγητή Ερζέμ, που αφορά 5.900 άτομα που ανήκουν σε 1022 οικογένειες εγκατεστημένες σε κουρδικές συνοικίες της Μερσίνας, το 71% των ατόμων αυτών είναι κάτω των 19 ετών. Το 30% από αυτούς είναι άνεργοι... Το 42% των οικογενειών αυτών έχει μηνιαία έσοδα που κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 200 και 400 λιρών Τουρκίας (100-200 ευρώ). Το 20% των ατόμων αυτών δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή (και αρκετοί από αυτούς ούτε την τουρκική γλώσσα, σ.τ.μ.)
Ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός, με μικρό μέσο όρο ηλικίας, που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς παιδεία και χωρίς μέλλον, δημιουργούν μια κατάσταση, που αν συνυπολογιστεί με το «Κουρδικό Πρόβλημα» που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι πολύ εύκολο να πολιτικοποιηθεί και να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, η Μερσίνα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα «πεδίο παιγνίων» για εκείνους που θέλουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη μέσα από εθνοφυλετικές συγκρούσεις.
Για τους παραπάνω λόγους τώρα είναι καιρός να γίνουν «εξωτερικές επενδύσεις» στους ανθρώπους και την κοινωνία της Μερσίνας, από μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών που επιδιώκουν την ειρηνική συμβίωση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα...
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι ήταν επίκαιρη η εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης «Η Μερσίνα ως στάση στην πορεία προς τον εκδημοκρατισμό» που διοργάνωσε στη Μερσίνα ο Σύλλογος Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (Ekopolitik) που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.
Σαράντα προβεβλημένα άτομα, σουνίτες, αλεβίτες, Τούρκοι και Κούρδοι της Μερσίνας, συζήτησαν επί διήμερο την «Κουρδική Κατάσταση» της πόλης και εξέτασαν τις ενέργειες και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να αποτραπεί μια τουρκο-κουρδική σύγκρουση στην πόλη.
Ο σύλλογος Ekopolitik κάλεσε και μένα σε αυτή την εκδήλωση. Ακύρωσα μια υποχρέωση που είχα στο εξωτερικό και συμμετείχα με ενθουσιασμό στην εκδήλωση αυτή. Κλήθηκα και συμμετείχα ως ‘παρατηρητής’, αφού οι διοργανωτές δεν γνώριζαν ότι είχα ρίζες από τη Μερσίνα. Παρότι είμαι Κωνσταντινουπολίτης, αισθάνθηκα πολύ έντονα τη σχέση μου με την πόλη, αφού οι Τουρκομάνοι πρόγονοί μου ήταν από τους ιδρυτές της Μερσίνας, στα μέσα του 19ου αιώνα.
Μια από τις ενδιαφέρουσες ιδέες που έγινε αποδεκτή στην εκδήλωση, είναι η ίδρυση ενός ‘ανθρώπινου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης’ μεταξύ του κέντρο της πόλης και των κουρδικών γκέτο της Μερσίνας.
Με πρωτοβουλία των μαζικών οργανώσεων, θα ενισχυθούν οι δεσμοί και θα χτιστούν γέφυρες μεταξύ του κέντρου της πόλης και των κουρδικών γκέτο, για να πάψουν οι Κούρδοι να θεωρούν ξένη την κοινωνία της πόλης, αίσθημα που θεωρείται μια από της πηγές της έντασης που υπάρχει στην πόλη.
Με τέτοιες ενέργειες μπορεί να στηθεί ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Και για να πετύχει, χρειάζεται η υποστήριξη των τοπικών ΜΜΕ.
Όπως τόνισε και ένας από τους συμμετέχοντες, θα πρέπει επειγόντως να δημιουργηθεί μια σύνθεση μεταξύ των περιθωριοποιημένων φτωχών και των πλούσιων παραθαλάσσιων συνοικιών της Μερσίνας, που θα συνενώσει τον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Στο θέμα αυτό πέφτει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Κούρδων επιχειρηματιών και των ηγετικών προσωπικοτήτων της τοπικής κουρδικής κοινωνίας.
Πηγή: Μιλλιέτ

«Οι Κούρδοι θα κάνουν τη ζωή σας κόλαση!»
Ο βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Νεζίρ Καραμπάς (Nezir Karabaş), σε ομιλία που έκανε σε ανοικτή εκδήλωση στο Ντιγιαρμπακίρ, εκτόξευσε ανοιχτές απειλές εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων.

Το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας διοργάνωσε ανοικτή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Ντιγιαρμπακίρ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων ανταρτών, να σταματήσει η αναθεώρηση του συντάγματος υπό αυτή τη μορφή, και να καταδικαστεί ο απαγχονισμός των πέντε Κούρδων ανταρτών του PJAK, που έγινε πρόσφατα από τις ιρανικές αρχές.
Στην ανοικτή συγκέντρωση, που έγινε μπροστά από το κτίριο την νομαρχιακής οργάνωσης του BDP, συμμετείχαν είκοσι χιλιάδες άτομα, στα οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της νομαρχιακής Νιγιάντ Γιαρούκ (Nijad Yaruk), ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Αντί να αγκαλιάζουν τα φέρετρα, εμείς θέλουμε οι μανάδες να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους. Για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, πρώτα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιχειρήσεις και να αποκαλυφθούν εκείνοι που επιδιώκουν τον εθνοφυλετικό πόλεμο. Αυτός ο βρώμικος πόλεμος προκαλεί πόνο και θλίψη και στους Τούρκους και στους Κούρδους. Πάντως εκείνοι που επιδιώκουν τον πόλεμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι σημερινοί Κούρδοι δεν είναι εκείνοι που ήξεραν. Είναι πολύ κοντά εκείνες οι μέρες που θα γονατίσετε και θα προσκυνήσετε μπροστά σε εκείνο το λαό που εσείς προσπαθήσατε να τον κάνετε να γονατίσει και να σας προσκυνήσει».
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο βουλευτής BDP του νομού Μπίτλις, Νεζίρ Καραμπάς (Nezir Karabaş), ό οποίος είπε τα εξής:
«Ποιες ήταν οι απαιτήσεις του Κουρδικού λαού, ποιες ήταν οι υποσχέσεις που έδωσε ο η κυβέρνηση του ΑΚΡ στον Κουρδικό λαό; Μας είπαν τα εξής:
‘Θα λύσουμε τα προβλήματα των Κούρδων, θα ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των Κούρδων, θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις του στρατού, δεν θα επιτρέπουμε να χύνονται άλλο τα δάκρυα των μανάδων, θα φέρουμε την δημοκρατία, θα αλλάξουμε το φασιστικό σύνταγμα της Χούντας του Εβρέν, θα επιλύσουμε τα προβλήματα πολιτικής έκφρασης και δημοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι.
Μας είπαν ότι θα απελευθερώσουν τα παιδιά που συνελήφθησαν και αιχμαλωτίστηκαν για να καμφθεί η αγωνιστική βούληση του κουρδικού λαού, ότι θα ανοίξουν το δρόμο για την ελεύθερη χρήση της κουρδικής γλώσσας, την ελεύθερη πολιτιστική και πολιτική έκφραση των Κούρδων.
Σήμερα γιατί είμαστε στους δρόμους;
Γιατί είστε εσείς στους δρόμους και τις πλατείες;
Γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βρώμικος πόλεμος πολύ χειρότερος από αυτόν του παρελθόντος. Ένας πόλεμος που διεξάγεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Δύσης.
Αν συνεχίσετε αυτήν την πολιτική, αν συνεχίσετε αυτόν τον πόλεμο, σας διαβεβαιώνω και σας υπόσχομαι ότι εμείς οι Κούρδοι, αυτός ο λαός που του αρνήθηκαν την ύπαρξή του επί 90 χρόνια, που πλήρωσε μεγάλο τίμημα και δεν έσκυψε το κεφάλι αυτά τα τριάντα χρόνια που συνεχίζεται ο πόλεμος εναντίον μας, σας ορκίζομαι ότι αυτός ο λαός, ο κουρδικός λαός θα κάνει τη ζωή σας κόλαση. Ο κουρδικός λαός θα επηρεάσει τη ζωή σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Η αντίδραση του κουρδικού λαού, που μάχεται ηρωικά επί δεκαετίες, δεν θα περιοριστεί στη δράση των ανταρτών. Εκατομμύρια Κούρδοι θα σταματήσουν τη ζωή στις πόλεις, τις λεωφόρους και τους δρόμους».

Πηγή: Χαμπέρτουρκ

14 σχόλια:

  1. Ο μεγαλοιδεατισμός της Τουρκίας δεν της επέτρεψε να αντιληφθεί την σχέση του PKK με το κουρδικό ζήτημα.

    Ετσι παρά την καθυστερημένη της αντίδραση απο την ίδρυση του, το τουρκικό κατεστημένο πίστεψε πως με στρατιωτικά μέσα είναι δυνατόν να εξαλειφθεί το PKK.Μέχρι την παράδοση του Οτσαλάν στην Κένυα αυτό δεν έγινε εφικτό.Με την παράδοση οι Τούρκοι πίστεψαν ότι το PKK εξαλείφθηκε.

    Τα γεγονότα πάλι τους διέψευσαν. Καθυστερημένα λοιπόν ανέλαβαν πολιτική δράση παράλληλα με την στρατιωτική.Ετσι εμφανίστηκε το λεγόμενο δημοκρατικό Ανοιγμα το οποίο όμως με την απαγόρευση της λειτουργίας του DTP (φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας) και την οξύτατη δίκαιη αντίδραση των Κούρδων η οποία έφτασε στα όρια της λαικής εξέγερσης, κατέστη ανενεργό καθώς οι οποίες φτωχές παραχωρήσεις του τουρκικού κατεστημένου επι της ουσίας δεν προσέφεραν τίποτα στο μέλλον των Κούρδων.

    Ο τουρκικός στρατός παρά την τεχνολογική του υπεροχή αδυνατεί να συντρίψει το PKK και αυτό έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του και φαινόμενα διάλυσης (μαζί με την δράση του βαθέος κράτους).

    Το PKK πλέον έχει ταυτιστεί με τους Κούρδους.Αυτό επιτρέπει στην πολιτική του και στρατιωτική ηγεσία (η οποία άριστα εκμεταλλεύεται την κακή εικόνα της κυβέρνησης Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και το γεγονός ότι ο νεοοθωμανισμός της παράγει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα) να αναλάβει εκείνες τις δράσεις που θα επιτείνουν τα αδιέξοδα της τουρκικής πολιτικής.

    Πρώτος λαλήσας ο Οτσαλάν που δήλωσε περιμένω μέχρι 31 Μαίου. παράλληλα και ο Μουράτ Karayilan o οποίος νωρίτερα είχε επισημάνει το ενδεχόμενο το PKK να ξεκινήσει εκ νέου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις την Ανοιξη.

    Το ύφος του Ερντογάν καθώς αποχωρούσε απο την Αθήνα τα έλεγε όλα.Τέλος η επίθεση του φασιστικού τουρκικού κράτους και παρακράτους απέναντι στον Αχμέτ Τουρκ προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των Κούρδων.

    Οι Κούρδοι είναι πολύ κοντά στο να κυρήξουν τον απόλυτο πόλεμο, με συνδυασμό πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης.

    Σε μια τέτοια περίπτωση το Ανεξάρτητο Κουρδιστάν δεν είανι μακριά.

    Ασ διδαχθούμε απο τον αγώνα τους Πολίτες και Πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως η Μερσίνα έγινε βήμα-βήμα μια κουρδική πόλη, έτσι θα γίνουν και τα Άδανα, η Σμύρνη, η Κωνσταντινούπολη κλπ.
    Δηλαδή, του Κουρδικό Πρόβλημα για την Τουρκία δεν θα περιοριστεί στα γεωγραφικά όρια του Κουρδιστάν, αλλά θα επεκταθεί ως σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας.
    Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα δούμε έναν βελούδινο διαμελισμό Τουρκίας Κουρδιστάν και ταυτόχρονα μια βελούδινη διείσδυση των Κούρδων στην εναπομείνασσα Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα το κύμα αντιδράσεων των Κούρδων απέναντι στην φασιστική επίθεση στον Αχμέτ Τουρκ, το κύμα αντιδράσεων απέναντι στην απαγόρευση του DTP, αλλά και η οργή για τα όσα διαδραματίζονται στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας δεν περιορίστηκε στα όρια του Κουρδιστάν.Οπου υπάρχει κουρδικό στοιχείο υπήρξε και σφοδρή αντίδραση.Δεν ξέρω πόσο βελούδινο θα είναι το διαζύγιο, το εύχομαι για το καλό του κουρδικού λαού.

    Σάββα το λέω καθαρά είσαι απο τους λίγους Ελληνες (μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού) που σοφά και σωστά προσέγγισαν το Τουρκικό Πρόβλημα και όχι το Κουρδικό ζήτημα, που σοφά και σωστά επισημαίνουν την πραγματικότητα που έντεχνα οι γνωστοί κύκλοι παραμορφωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως η ομονοια έγινε βήμα-βήμα μια αφρικανικη περιφερια, έτσι θα γίνουν και τα πατησια, ο αγιος παντελειμονας, η Ευλευσινα κλπ.
    Δηλαδή, του μεταναστευτικο Πρόβλημα για την Ελλαδα δεν θα περιοριστεί στα γεωγραφικά όρια της Αττικης, αλλά θα επεκταθεί ως σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα στο σύνολο της Ελληνικης επικράτειας.
    Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα δούμε έναν βελούδινο διαμελισμό της Ελλαδας- και ταυτόχρονα μια βελούδινη διείσδυση των μεταναστων στην εναπομείνασσα Ελλαδα.Skallaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αὐτὰ νὰ τὰ βλέπουμε ἐμεῖς ποὺ φοβόμαστε τὴν Τουρκία.
    Ἦλθε ἒδῶ ὁ τοῦρκος καὶ μόνο ποὺ δὲν μᾶς σκότωσε γιὰ τὰ 12 μίλια.
    Μὰ καλά, ὡς λαὸς τὀσο δειλοὶ εἴμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Κουρδικό θέμα μήπως εξελιχθεί και σε περιφεριακό; Γιατί αποτι ξέρω οι Κούρδοι δεν βρίσκονται μόνο εντός Τουρκίας αλλά και σε άλλα κράτη όπως Συρία,Ιράν π.χ. πείτε μου αν κάνω λάθος.
    Επείσης θα με ενδιέφερε μια εκτίμηση για τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μιας τέτοιας εξέλιξης.
    Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στους πολύπαθους Κούρδους,και αν κινηθούν στο δρόμο της επανάστασης εύχομαι να λήξει όσο πιο αναίμακτα γίνεται.


    Και μια τελευταία ευχή,τους εύχομαι να μη τους βοηθήσει το Ελληνικό κράτος στη σύσταση του δικού τους κράτους,μη τους κάψουμε τους ανθρώπους....(μεταξύ σοβαρού και αστείου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εξελίξεις στο Κουρδικό καθορίζονται από δυο κύριους παράγοντες.
    Ο ένας είναι η αγωνιστική διάθεση των ίδιων των Κούρδων και ο άλλος είναι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ, που επιδιώκουν την ίδρυση κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ-Νότιο Κουρδιστάν.
    Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πετύχουν τη συναίνεση της Τουρκίας, γι' αυτό στηρίζουν τον Ενρτογάν και τον βοηθούν στον αγώνα που κάνει για να νικήσει τους στρατιωτικούς-κεμαλιστές, που αντιτίθενται στην ίδρυση κουρδικού κράτους.
    Το θέμα είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν άβουλους και απαθείς τους Κούρδους της Τουρκίας, για να μην αντιδρούν και συσπειρώνουν κόσμο γύρω τους οι κεμαλικοί κύκλοι και ο στρατός.
    Το Κουρδιστάν θα ιδρυθεί, το μεγάλο στοίχημα είναι όμως η σχέση επιρροής που θα έχει το κράτος αυτό αλλά και οι Κούρδοι της Τουρκίας με την Άγκυρα.
    Εδώ ακριβώς κρίνεται ως στρατηγικός ο ρόλος του ΡΚΚ, αλλά και η στάση στο επίμαχο αυτό ζήτημα διαφόρων χωρών της περιοχής, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ρωσία κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)Δηλαδή υπάρχει περίπτωση ο Ερτντογάν να δεχτεί κάτι τέτοιο;δεν μου κολάει,θα τον κρεμάσουν!

    2)Οι όμορες χώρες που επείσης έχουν Κουρδικούς πληθυσμούς στα εδάφη τους υπάρχει περίπτωση να δεχτούν κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη,

    Με δύο πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις, που έκανες στο blog αυτό, έδειξες για όποιον έχει λίγο μυαλό και καταλαβαίνει πέντε πράγματα, ότι η Τουρκία είναι στη κυριολεξία υπό κατάρρευση.

    Πιο συγκεκριμένα με την δημοσίευση της προηγούμενης εβδομάδας, σχετικά με μια ημερίδα του τούρκικου στρατού για θέματα εθνικής ασφάλειας, όπου παρέθετες απομαγνητοφωνημένες παρουσιάσεις της ηγεσίας του τούρκικου στρατού, είναι ξεκάθαρο ότι ο στρατός αυτός είναι και συμπεριφέρεται ως στρατός κατοχής. Βλέπει και συμπεριφέρεται στους πολίτες που υποτίθεται ότι προστατεύει, ως υποτελείς. Ένας τέτοιος στρατός, χωρίς την εσωτερική στήριξη θα καταρρεύσει. Όταν βλέπει τους μισούς πολίτες του (ισλαμιστές και κούρδους), ως εσωτερικούς εχθρούς, που πρέπει να καταδυναστεύει είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ηττηθεί και θα καταρρεύσει.
    Με την σημερινή παραπάνω δημοσίευση, αποδεικνύεις ξεκάθαρα ότι η Τουρκία είναι ένας γίγαντας με ξύλινα πόδια ή καλύτερα ένας γίγαντας με πόδια από εκρηκτικά. Με ένα σπίρτο θα ανάψει τέτοια φωτιά, που δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στη Τουρκία. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, το έγκλημα που έγινε με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους από το δίδυμο της συμφοράς (Σημίτης, Πάγκαλος), ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει στον ελληνισμό τα τελευταία χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι κάποτε πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία.

    Κώστας Σταματάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..-->>>Έκκληση προς σκεπτόμενους Κύπριους και Ελλαδίτες.

    Η έκκληση αυτή είναι γιά τούς κυβερνώντες;
    Εάν ναί,τότε λυπάμαι πολύ,διότι δέν υπάρχουν.
    Υπάρχουν όμως πολίτες καί μάλιστα χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα Σταματάκη
    δεν πρέπει να αφήσουμε τις τύχες της χώρας και του ελληνισμού σ' αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα.
    Κάτι πρέπει να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να κάνουμε! Τι προτείνεις;
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @skal
    ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αρκετοι το περιμενουν αυτο..
    και αλλοι τοσοι που ζουν εκτος ελλαδας

    23lmx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.