11/5/10

Προβοκάτσια Τούρκων καλεί τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε απεργία

Τη φορά αυτή το θράσος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ξεπέρασε κάθε όριο. Ανάρτησαν (με IP που δρομολογείται από την Άγκυρα) στο facebook το παρακάτω προβοκατόρικο κείμενο:

«…21 Μαΐου απέχουν από την εργασία Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και όλοι οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, απέχουμε από την εργασία.

Αν τα μέλη του group ξεπεράσουμε τα 10.000 το υλοποιούμε. Ενημερώστε τους Διοικητές ή Διευθυντές σας και πείτε τους ότι δεν θα παρουσιαστείτε τη συγκεκριμένη μέρα.

Αν ο Διοικητής σας είναι στόκος και δεν έχει καταλάβει που πάει το πράγμα, πείτε του τη συγκεκριμένη μέρα ότι είστε άρρωστος. Το πιο πιθανό όμως είναι να είναι κι αυτός άρρωστος. Τη μέρα εκείνη θα παρουσιαστεί κανονικά το προσωπικό ασφαλείας..»

Στόχος του κειμένου της ΜΙΤ είναι να προσελκύσει …. 10.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ξεκινά ζητώντας τους να απέχουν από την υπηρεσία τους στις 21 Μαΐου.

Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η ύποπτη αυτή κίνηση της ΜΙΤ τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση της μεταπολίτευσης. Είναι άραγε όλα αυτά τυχαία, τη στιγμή που την ερχόμενη εβδομάδα επισκέπτεται τη χώρα ο Ερντογάν με το σύνολο σχεδόν του υπουργικού του συμβουλίου;

Antinews
http://www.hbnews.gr/permalink/32183.html

13 σχόλια:

  1. ....Ανάρτησαν (με IP που δρομολογείται από την Άγκυρα).....

    Θα ήθελα να μάθω πως καταλάβανε την IP!!!????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχολούμαστε με τον κάθε μπόμπιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος εισαγγελέας ζήτησε από το facebook κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων του ιδρυτή του group;

    Δηλαδή οι Τούρκοι οργάνωσαν όλο αυτό για να μην είναι κανείς στη δουλειά του την Παρασκευή και να μας κάνουν επίθεση;
    Και γιατί δε μας κάνουν επίθεση το Σάββατο που είναι αργία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12:14 μ.μ.

    Tο να "διαβάσεις τον ΙΡ (κακώς κάνουμε τον "αριθμό πρωτοκόλλου" θηλυκό) δεν είναι τόσο δύσκολο.

    Το πώς δρομολογείται από την Άγκυρα, πρέπει να δούμε πώς ξέρουν, διότι αυτοί που κάνουν τέτοιου είδους προβοκάτσιες, προφανώς φροντίζουν ο server τους να μην είναι στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα αξίζει να διερευνηθεί από την ΕΥΠ. Την ΙΡ μπορούν να την βρούν εξιδεικευμένα άτομα όπως π.χ. ο κ.Σφακιανάκης (της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος νομίζω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ γιατί δεν βρίσκω την ομάδα στο φούμπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.facebook.com/?sk=messages&ref=mb#!/group.php?gid=117472571606452&ref=ts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ομάδα είναι η παρακάτω:
    21 Μαΐου απέχουν από την εργασία Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

    Τους ξεφωνίζουν αρκετοί Έλληνες χρήστες του Φατσοτεύτερου, αλλά κλασσικός τα ζώα υπάρχουν πάντα. Μέχρι αυτήν την στιγμή τα μέλη είναι 13,573. Επομένως εκπληρώθηκε ο στόχος για τα 10,000 μέλη και επομένως θα ενεργοποιηθεί η στάση....λέμε τώρα....
    Άρε τα μεμέτια έχουν χιούμορ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βλέπω προηγούμενο σχόλιό μου που υπήρχε μέχρι το μεσημέρι.Δεν έβρισα, παρα μόνο χαρακτήρισα το άρθρο προς το παρόν αναξιόπιστο.Με την ενέργειά σας απλά με επιβεβαιώνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επαναλαμβάνω σε όλους τους ειδήμονες.
    Υπάρχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ένας τρόπος να μάθουμε την IP του προσώπου αυτού.
    Να μας τη δώσει το Facebook.

    To Facebook δεν δίνει προσωπικά δεδομένα των χρηστών του δίχως εισαγγελική εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν λίγο έστειλα ένα μήνυμα .Ζητώ συγγνώμη,είχα αναρτήσει σχόλιο σε άλλο μπλογκ που έχει ακριβώς το ίδιο άρθρο και νόμιζα ότι σβήστηκε.Πάντως το άρθρο συνεχίζει να μου φαίνεται αναξιόπιστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλά, όσοι έχετε λογαριασμό χρήστη στο Facebook, "αναφέρετε" ("report")τη συγκεκριμένη σελίδα, μια δυνατότητα που υπάρχει ώστε όποιος χρήστης νιώθει οτι θίγεται (από μια σελίδα, μια φωτογραφία/βίντεο ή οτιδήποτε προσβλητικό αναρτηθεί), μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.

    Ίσως ακούγεται απλοϊκό, αλλά είναι το μόνο που μπορεί να κάνει κάθε χρήστης μεμονωμένα. Τώρα σε συλλογικό επίπεδο, θα πρέπει κάποιοι να το ερευνήσουν βαθύτερα. Αναμενόμενο όμως ήταν αλλά ΚΑΙ προβοκατόρικο. Γιατί εδώ έχουμε κάποια στοιχεία που δείχνουν προς κάποια κατεύθυνση. Επιτρέψτε μου λοιπόν να... ενδυθώ και εγώ το ρόλο του... "αναλυτή πληροφοριών" (να δείτε αν θα ήμουν καλός για την Υπηρεσία...χμμμμ...)

    Αν τελικά αποδειχθεί οτι η ΜΙΤ έβαλε το χεράκι της, τότε μπορούμε να "δούμε" μέσα από μια πολύ απλή συλλογιστική οτι ο πραγματικός στόχος της προτροπής που προωθεί η συγκεκριμένη σελίδα είναι αφενός μεν να επιτύχει μία ακόμη "απεργία" των στελεχών, αφετέρου δε να "απομυθοποιήσει" ακόμα περισσότερο το ρόλο και την αποστολή του έλληνα στρατιωτικού στα μάτια μιας "τρομαγμένης", "εξοργισμένης" και "κουρασμένης" ελληνικής κοινής γνώμης που ολοένα και στερείται των αντοχών και των ανοχών της. Έτσι, μια ακόμη "απεργία" μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στο πρότυπο που τόσα χρόνια είχαν δημιουργήσει οι Ε.Δ. στο λαό. Δεν είμαι "στρατοκράτορας" αλλά θυμάμαι οτι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όταν τα πράγματα έδειχναν οτι δεν πηγαίνουν καλά, όταν ρωτούσαν τους Έλληνες "ποιους θεσμούς θεωρείτε σημαντικούς στην Ελλάδα;", δεν είναι τυχαίο οτι την πρώτη θέση λάμβαναν οι Ε.Δ., ακολουθούμενες από τη δικαιοσύνη, το σχολείο/πανεπιστήμιο και πολύ μετά την εκκλησία και τελευταία ερχόταν η πολιτική (νομίζω ήταν δημοσκόπηση της MRB σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη - ψάξτε το, έχει δημοσιευθεί).

    Γράφω "προβοκατόρικη". Ναί, δεν είναι; Αφού προσπαθεί να "στοχοποιήσει" ένα κλάδο εργαζομένων ως "εξαιρετικά προνομιούχο" στα μάτια της "εξοργισμένης" ελληνικής κοινής γνώμης. "Δηλαδή" θα ρωτούσατε, "βάσει όλων όσων μας γράφεις, θα πρέπει οι χειριστές να κάνουν και άλλη λευκή απεργία;". Απαντώ: Σαφέστατα όχι. Τί νόημα εξάλλου θα είχε μια επαναλαμβανόμενη κίνηση που τελικά δεν πέτυχε το στόχο της (έλαβαν οι χειριστές σαφή διευκρίνηση για τη διευθέτηση του πτητικού επιδόματος και δεν το ξέρω;) και τη στιγμή που ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τελικά τι θα συμβεί όχι για μετά από 30 χρόνια, αλλά ούτε για την επόμενη ημέρα...

    Τέλος - και επειδή έχουμε όλοι ανάγκη να ευθυμήσουμε, επιτρέψτε μου και τούτο: "ΟΧΙ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ "ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ" ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 21 ΜΑΙΟΥ! ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΡΕ!"

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    Υ.Γ. Το θυμήθηκα μόλις τώρα: Όσοι θέλετε να φαντάζεστε μια διαφορετική Ελλάδα από άποψη αμυντικής θωράκισης, εξαιρετικά οργανωμένων υπηρεσιών πληροφοριών, πρόθυμων και αδιάφθορων πολιτικών και κυρίως μια Ελλάδα που ευημερεί, βρείτε παρηγοριά στα μυθιστορήματα του καθηγητή Νίκου Κυριαζή ("Παιχνίδια με τη Φωτιά", "Ο Διάβολος χωρίς φωτιά" και "Ο Διάβολος στις 5 ακριβώς") ή στα επίσης καλογραμμένα μυθιστορήματα ελληνικής κατασκοπευτικής δράσης του Γιάννη Σιδέρη ("Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" και "Ινδικό Διαμάντι"). Δεν κάνω διαφήμιση, ούτε γνωρίζω τους συγγραφείς. Απλά το αναφέρω και γι΄αυτό το τοποθετώ στο υστερόγραφο ώστε ο admin αν το διαβάζει μπορεί να το "σβήσει" από το σχόλιο. Αυτολογοκρίνομαι... Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.