26/5/10

Με αφορμή τις "κούκλες" που θα σκότωναν τον Ερντογάν!

http://1.bp.blogspot.com/_JUsEfs_Qu2s/SPxmNlncQdI/AAAAAAAABJ4/R1UIdsV8fzI/s1600/kalenteridhs.jpg
Με αφορμή τις "κούκλες" που θα σκότωναν τον Ερντογάν και τον έντονο ψυχολογικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το θέμα της "εκπαίδευσης τρομοκρατών στο στρατόπεδο προσφύγων του Λαυρίου", παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο μου "Παράδοση Οτζαλάν: Η Ώρα της Αλήθειας", που αναφέρεται στη δράση προβοκατόρων στο ελληνικό έδαφος και στον τρόπο που τους χρησιμοποιεί η Τουρκία, για να εξασφαλίσει πολιτικά κέρδη και αποτελέσματα η Άγκυρα εις βάρος της Αθήνας.
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Το ιστορικό των ελληνοκουρδικών σχέσεων
-Πώς άρχισαν οι ελληνοκουρδικές σχέσεις
-Πώς είδα το Κουρδικό από τη Σμύρνη
-Η εμπλοκή μου στις ελληνοκουρδικές σχέσεις


"Παρακολουθώντας για χρόνια τον τύπο είχα αποδελτιώσει εκατοντάδες αποκόμματα με περιστατικά σύλληψης Κούρδων στις δυτικές περιοχές της Τουρκίας, οι οποίοι ομολογούσαν στις τουρκικές αρχές ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα στα εκρηκτικά και ότι τους έστειλε η οργάνωση εκεί για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις. Κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση. Ποιοι συλλαμβάνονταν, τι έλεγαν, για ποιον λόγο το έλεγαν, που και σε τί αποσκοπούσαν. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα άτομα που συνελάμβαναν οι τουρκικές αρχές είχαν σταλεί στην Ελλάδα από τις τουρκικές υπηρεσίες, για να «συλληφθούν» στη συνέχεια και να έχει η Τουρκία να λέει κατά της χώρας μας. Η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο και έπαιρνε τη μορφή φάρσας ή προβοκάτσιας. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών έκανε αλλεπάλληλα διαβήματα στην ελληνική πλευρά για το θέμα και μπορούμε να πούμε ότι είχε αποκτήσει ένα πλεονέκτημα στη μάχη των εντυπώσεων.
Ο αρχηγός της ΕΥΠ, πτέραρχος Χαράλαμπος Σταυρακάκης, ήταν αντίθετος με την ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων ομάδων στην Ελλάδα. Οι προβοκατόρικες ενέργειες ορισμένων στοιχείων τορπίλιζαν την πολιτική στήριξης της κυβέρνησης στον κουρδικό αγώνα. Μου έλεγε ότι θα βρούμε τον μπελά μας με κάτι τέτοιους και σημείωνε ότι αυτά που διαδραματίζονταν με τις υποτιθέμενες «βόμβες» και τις ομολογίες ήσαν εξωφρενικά. Είπα στον Σταυρακάκη να με αφήσει να ασχοληθώ με το θέμα. Μου είπε κάνε ό,τι θέλεις, αρκεί να έχουμε αποτέλεσμα. Σε τρεις μήνες και για δυο ολόκληρα χρόνια, μέχρι να απαχθεί ο Άπο, δεν συνελήφθη κανένας Κούρδος στην Τουρκία που να «ομολογήσει» ότι εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα. Και όποιος έχει αμφιβολίες, ας ρίξει μια ματιά στον τουρκικό τύπο της εποχής. Ας συγκρίνει τα όσα γράφονται πριν το 1997 και μετά.
Πώς το πετύχαμε αυτό;
Ήταν τέλη του 1997. Πήρα το πρώτο δημοσίευμα που αναφερόταν σε σύλληψη Κούρδων που ομολογούσαν ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα και κάλεσα τους υπεύθυνους του ERNK στην Αθήνα. Ήταν η Ντιλάν (Dilan) και ο Νετζμί (Necmi). Με γνώριζαν και ήξεραν ότι πίστευα στο δίκαιο αγώνα των Κούρδων, γιατί παραλλήλιζα τον αγώνα τους με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας κατά την Επανάσταση του 1821. Καμία σχέση με μακιαβελισμό και με αιτιάσεις του τύπου «ο εχθρός του εχθρού μου» και τα τοιαύτα. Δεν με εκφράζουν αυτά. Όποιος αγώνας δεν στηρίζεται στο δίκαιο και την αλήθεια δεν με εκφράζει, και κατά την άποψή μου είναι καταδικασμένος. Με το δημοσίευμα στο χέρι λοιπόν, τους είπα ότι αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Υπήρχαν κάποιοι που παραδίδονταν ή συλλαμβάνονταν από τους Τούρκους, διατείνονταν ότι είναι Κούρδοι και με τις «ομολογίες» τους προσπαθούσαν να τορπιλίσουν τις σχέσεις των Κούρδων με την ελληνική κυβέρνηση και με την Ελλάδα. Τους ζήτησα να αναλογιστούν τη σοβαρότητα του θέματος και να πάρουν κάποια μέτρα. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία έμοιαζαν με πυριτιδαποθήκη, και τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες ήσαν σαν το φυτίλι που τις ανατινάζει. Τους κάλεσα να απομονώσουν και να εξουδετερώσουν προβοκατόρικα στοιχεία που πιθανόν εισχωρούσαν στους κόλπους τους, γιατί αυτό έθετε σε κίνδυνο τις ελληνοκουρδικές, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που έπρεπε να γίνουν ήταν να πάψουν οι Κούρδοι της οργάνωσης να διεισδύουν παράνομα στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας το έδαφος της Ελλάδας. Έτσι θα ξέραμε ότι όποιος συλλαμβάνεται από τις τουρκικές αρχές είναι προβοκάτορας. Μετά από αυτό, εκτός από μια-δύο περιπτώσεις, σταμάτησαν οι συλλήψεις Κούρδων που δήλωναν στις τουρκικές αρχές ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που είχαν ζήσει για κάποιο διάστημα στην Ελλάδα και ήθελαν να μεταβούν στο Κουρδιστάν, δεν έμπαιναν πλέον παράνομα στην Τουρκία από ελληνικό έδαφος. Αναχωρούσαν αεροπορικά για την Τεχεράνη, τη Δαμασκό ή τη Βηρυτό, και από εκεί μετέβαιναν στο Κουρδιστάν. Έτσι, σταμάτησαν οι συλλήψεις από τις τουρκικές αρχές και έφυγε ένας σοβαρός πονοκέφαλος από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, που δεχόταν δεκάδες διαβήματα από το αντίστοιχο τουρκικό. Με αυτές τις ενέργειες, κατά κάποιο τρόπο λύθηκαν τα χέρια της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα της πολιτικής στήριξης του αγώνα των Κούρδων.
Και επειδή υπήρχαν και διάφοροι θερμόαιμοι ή προβοκάτορες, που πήγαιναν στα γραφεία του ERNK στην Αθήνα και πρότειναν στους Κούρδους να τους διδάξουν τη «μάχη των πόλεων», ζήτησα από τον Σταυρακάκη να στεγανοποιήσουμε το χώρο των γραφείων και αναλάμβανα να πείσω τους Κούρδους να το δεχτούν, γιατί και οι ίδιοι ήσαν ανήσυχοι με αυτούς που μπαινόβγαιναν στα γραφεία τους. Είχαμε εντοπίσει συγ-κεκριμένες προσπάθειες διείσδυσης ξένων υπηρεσιών που ήθελαν να μάθουν για το δίκτυο πολιτικής στήριξης των Κούρδων στην Ελλάδα και κυρίως για τους υποστηρι-κτές τους στο κράτος, την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Ρωτούσαν κυρίως για τους πολιτικούς και τα κυβερνητικά στελέχη που στήριζαν το ΕRΝΚ. Δηλαδή, στην ουσία προσπαθούσαν να συλλέξουν στοιχεία σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης. Έτσι, σε περίπτωση που οι Κούρδοι εντόπιζαν κάποιον ύποπτο, θα ζητούσαν τη βοήθειά μας. Είχα πει στον Σταυρακάκη ότι τέτοιες πράξεις αποτελούν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας και του ζήτησα να συλλάβουμε όποιον αποπειραθεί να συλλέξει πληροφορίες για μέλη και πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης. Όποιος και αν ήταν αυτός. Ο Σταυρακάκης το δέχτηκε, το δέχτηκαν και οι Κούρδοι, και έτσι ολοκληρώθηκε η προσπάθεια στεγανοποίησης του χώρου που δραστηριοποιούνταν οι Κούρδοι από ανεπιθύμητα στοιχεία, εντός και εκτός Ελλάδος.
Με αυτές τις ενέργειες και με άλλες ανάλογες συνεννοήσεις και δράσεις, μπορούμε να πούμε ότι μπήκε σε μια σειρά η δράση των Κούρδων στην Ελλάδα, με βάση πάντα τη γραμμή και το πλαίσιο που είχε θέσει η κυβέρνηση, και θωρακιστήκαμε απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις της Άγκυρας."

2 σχόλια:

 1. Αυτά τότε.

  Τώρα τι?

  Συμβαίνουν αντιστοίχως "πολλά" ή "τίποτα" στο εν Ελλάδι Κουρδικό Ζήτημα?

  Ανάλογα από ποιά πλευρά το βλέπει κανείς, θα πει ίσως κάποιος "βαθυστόχαστα" και "Πυθιακά".

  Αναλόγως, σε ποιό σημείο της "Πυραμίδας της Εξουσίας" (ή της "τροφικής αλυσίδας" ή "Της Ελίτ της πληροφορίας, διαλέξτε και πάρτε) βρίσκεται.

  Οι "πολύ κάτω" βλέπουν μια απέραντη "ακινησία".

  "Προκλητική ακινησία".

  Οι "πολύ πάνω" προφανώς "βλέπουν αλλιώς" τα πράγματα. Βλέπουν αλλιώς την (όποια) "κινητικότητα των πραγμάτων".

  Ξέρετε κάτι?

  Κουράστηκα από όλη αυτή την "μυστικοπάθεια" των πάνω στρωμάτων της πυραμίδας.

  Και δεν νομίζω πως είμαι ο μόνος.

  Κι όταν συμβαίνει αυτό - όταν το παρακάνουν τα "πάνω διαζώματα" με την μυστικοπάθεια" - κάποιοι από τα "κάτω" αποφασίζουν να πάρουν "πρωτοβουλίες".

  Κι εκεί είναι που χάνεται η μπάλα.

  πχ μπαίνει μια σημαία στα Ίμια και παρ' ολίγον να ξεκινήσει πόλεμος.

  ή μια βόμβα ενίοτε.

  ή μια εκτέλεση

  ή μια οποιαδήποτε αψυχολόγητη ενέργεια του οποιουδήποτε οργισμένου, ή φαντασιόπληκτου ή τρελλαμένου ή...ή...ή χαρακτηρίστε τον όπως θέλετε και τινάζεται το σύμπαν στον αέρα...

  Κι όλα αυτά γιατί τα "πάνω διαζώματα" των "ενημερωμένων ελίτ" νομίζουν πως ελέγχουν τα πάντα και πως η "βάση" του απλού λαουτζίκου δεν έχει ούτε την ευφυία, ούτε τη γνώση ούτε την ικανότητα κι εντέλει την δυνατότητα να προκαλέσει την παραμικρή διαταραχή στο σύστημα...

  Κι όμως...

  Η θεωρία του Χάους άλλα λέει...

  Ο "Χαοτικός Καταλύτης" μπορεί να ενδυθεί το πιο απίθανο ένδυμα...

  Ακόμη κι ενός "ζητιάνου"...

  Που κανείς δεν γνωρίζει τι κουβαλάει στο μυαλό του...

  Σταματείστε να παίζετε με την "βάση της πυραμίδας" όλοι εσείς οι ειδήμονες....

  Γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε και ποιός θα μετατραπεί σε "χαοτικό καταλύτη"...

  Καταλαβαινόμαστε, έτσι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο θα αηδιάσει, θα οργιστεί με αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα αλλά παράλληλα θα συγκινηθεί, θα δακρύσει από συγκίνηση για τις κινήσεις κάποιων Ελλήνων. Τέλος ας μου επιτραπεί να πω ότι θα γελάσει κιόλας με κάποια κωμικοτραγικά γεγονότα όπως στην υποδοχή του Οτσαλάν και του κ.Καλεντερίδη στο αεροδρόμιο της Κένυας από τον Έλληνα πρέσβη. Πραγματικά ο πρέσβης "δέχτηκε κεραμίδα στο κεφάλι"..."Γεια σας. Σάββας Καλεντερίδης. Ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού αποσπασμένος στην ΕΥΠ. Από δω ο κύριος Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ηγέτης των Κούρδων".."φσιτ ντόινγκ"..ο Βουτσάς έλειπε. Όσο φαντάζομαι το αμήχανο διπλωματικό χαμόγελο του πρέσβηηη :)
  Πάντως αυτό που μου έμεινε (ανάμεσα σε πολλά) διαβάζοντας αυτό το βιβλίο(από το Πάσχα μέχρι τώρα το διάβασα 3 φορές) είναι η κατάντια κάποιων πολιτικών..να ζητάνε από έναν αξιωματικό του Ελληνικού στρατού -που ένας αξιωματικός οφείλει να τιμάει τη στολή του- να εκτελέσει καθήκοντα...μπράβου!Να πετάξει έναν πασίγνωστο ηγέτη(και όχι πχ κάποιον αλήτη που μπήκε στη πρεσβεία για φασαρία) ενός γνωστού απελευθερωτικού κινήματος έξω από τη πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας που είχε δεσμευτεί επίσημα να τον προστατέψει! Μετά να ζητάνε από τον πρέσβη(!) να ψάξει στον υπόκοσμο για μπράβους που θα πετούσαν έξω τον Οτσαλάν επειδή ο αξιωματικός δήλωνε αδυναμία εκτέλεσης της εντολής. Προς τιμή και του πρέσβη η "δουλειά" δεν έγινε.
  Κύριοι, όσοι θέλουν να περάσουν από τα ΛΟΚ ή πέρασαν από εκεί πάνε για άλλους λόγους...εθνικούς λόγους, για την τρέλα τους! Όχι για να εκτελούνε καθήκοντα μπράβου επειδή εσείς έχετε ανύπαρκτο πολιτικό ανάστημα σε πιέσεις ξένων κρατών. Αυτά να τα ζητάτε από τους μπραβόμπατσους(άλλο οι μπάτσοι..άλλο οι αστυνομικοί..άλλο οι λοκατζήδες) που σας φυλάνε αλλά όχι για πολύ ακόμα...το καζάνι βράζει και το καυτό νερό πάνω σας θα πέσει.
  Εκεί που οργίστηκα και παράλληλα γέλασα πολύ ήταν με την αποστολή "της ποδοσφαιρικής ομάδας"..ο επικεφαλής της ήταν "όλα τα λεφτά" που λέμε..το επίθετο του ταίριαζε πραγματικά στον ...ανύπαρκτο τρόπο σκέψης του. Η ιστορία κρίνει και όπως έχω ξαναπεί εδώ μέσα...δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη και αυτοί που πρέπει πάντα δικαιώνονται!

  Φιλικά,
  Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.