9/5/10

Ειρηνευτική πρωτοβουλία Ελλάδας - Τουρκίας προτείνει ο Κον - Μπεντίτ

Πρόταση στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να μελετήσει το ενδεχόμενο της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ευρώπη, ούτως ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας πρότεινε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον - Μπεντίτ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο ηγέτης των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο υπενθύμισε ότι η παράταξή του έχει ζητήσει να υπάρξει μια "ειρηνευτική πρωτοβουλία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως είπε, "εάν υπάρξει προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και αφοπλισμός, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί, ο τουρκικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί".

Υπενθύμισε δε ότι ο Σαρκοζί και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν έθεσαν ως προϋπόθεση για να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα να σεβαστεί η Αθήνα τα εξοπλιστικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με το Παρίσι. "Το λέω εδώ και έξι εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!" τόνισε.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει συνάψει συμβόλαια "για γαλλικές φρεγάτες και ελικόπτερα, για γαλλογερμανικά αεροσκάφη, για γερμανικά υποβρύχια και άλλα όπλα που προέρχονται από την Ευρώπη, όπως από την Ολλανδία".

Για την Ελλάδα, υπογράμμισε: "Αν συζητάμε για το πώς θα αδυνατίσουμε το μαμούθ στην Ελλάδα, να μιλάμε για όλα! Να τα βάζουμε όλα στο τραπέζι! Γιατί να βάζουμε στο τραπέζι μόνο τις συντάξεις των ανθρώπων που βγάζουν 800 ή 900 ευρώ και όχι όλους αυτούς τους προϋπολογισμούς;".

Επέκρινε επίσης την Ελλάδα για τα ποσά που δίνει στην Εκκλησία, τονίζοντας: "Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού προϋπολογισμού πηγαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

16 σχόλια:

  1. έχει απόλυτο δίκιο! μπράβο κον μπετίτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργοποιηθεί. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου.'

    προφανώς εκφράσεις όπως '+++++++' και άλλες που έχω δει κατα καιρούς στο ιστολόγιο, θεωρούνται 'κόσμιες' σύμφωνα με τους διαχειριστές του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλ για να μειωθούν οι εξοπλισμοί μας πρέπει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ.
    Τι λες ρε, καραμήτρο ;!
    Μήπως πρώτα να γίνει το αυτονόητο δηλ τα σύνορα της Ελλάδας να ταυτίζονται με τα σύνορα της ΕΕ; Μήπως να υπάρξει ενιαίο αμυντικό δόγμα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ; Μήπως η ΕΕ να απαιτήσει τον σεβασμό της νομιμότητας και να αναγνωρίσει με δική της πρωτοβουλεία τις ΑΟΖ των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων χωρίς γκρίζες ζώνες και αηδίες;
    Αλλά όσο αγοράζουμε όπλα απο χώρες της ΕΕ, χαζοί είναι να μας ακυρώσουν τους λόγους που τα χρειαζόμαστε; Αν απειλούσαμε ότι στο εξής θα είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε μόνο απο Κίνα, Ρωσία και Ισραήλ μπορεί να σφίγγανε λίγο οι...ξέρετε τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Κον-Μπεντίτ, που για ό,τι λέει είναι δασκαλεμένος από τους δικούς μας πράσινους, στο τέλος θα ζητήσει ό,τι και ο Τρεμόπουλος: Να δοθεί το όνομα του "Κεμάλ Ατατούρκ" (έτσι ονομάζει τον Μουσταφά Κεμάλ) σε κεντρικό δρόμο της ...Θεσσαλονίκης.
    Πάω στοίχημα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ γεννήθηκε στη Γαλλία το 1944 από Γερμανοεβραίο πατέρα και Γαλλοεβραία μητέρα. Ηγήθηκε του κινήματος του Μαΐου του '68, όπου ανεπιτυχώς επεχείρησε να οδηγήσει ολόκληρη τη Γαλλία σε εμφύλιο πόλεμο, ενώ το 1976 ίδρυσε το περιοδικό Pflasterstrand. Ο αυτοαποκαλούμενος, αν και απωλέσας την γαλλική υπηκοότητα, διεθνής μπάσταρδος, το 1984 ενετάχθη στους Πρασίνους, των οποίων χρημάτισε δημοτικός σύμβουλος Φρανκφούρτης για θέματα πολυπολιτισμικότητος (τιμητική θέση) από το 1989 ως το 1997. Το 1994 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τους Πρασίνους της Γερμανίας και το 1999 με τους Πρασίνους της Γαλλίας, έδρα που καταλαμβάνει μέχρι και σήμερα.
    Από αυτό το πόστο την άνοιξη του 1999 απετέλεσε τον πιο φανατικό υποστηρικτή της συμμετοχής της Ε.Ε. στον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε ως υποστηρικτής της παραμονής των Γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ενώ συμμετείχε στο παρελθόν και στην απόφαση κατασκευής του Eurofighter

    Ο Μάης του 68...
    Εν αντιθέσει με τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο Αθηνών, ο Μάης του '68 δεν είχε το αναμενόμενο πολιτικό αποτέλεσμα. Μετά από όλες τις ταραχές και την κινητοποίηση όχι απλά των φοιτητών αλλά μεγάλου κομματιού της γαλλικής κοινωνίας η κυβέρνηση Ντε Γκώλ βγήκε ισχυρότερη. Παρά ταύτα, η γενιά των επαναστατημένων φοιτητών άφησε βαθιά χαραγμένο το σημάδι της όχι μόνο στη Γαλλία αλλά σε όλες τις Δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες, όπως και στην ελληνική. Ένα σημάδι που διακρινόταν από τομές πολιτικές αλλά και κοινωνικές.
    Μία τέτοια τομή ήταν και η σεξουαλική επανάσταση, η οποία γκρέμισε όλα τα ταμπού που απέρρεαν από την χριστιανική ηθική. Ισότητα των φύλων, ελεύθερος έρωτας, εναλλαγή συντρόφων, όργια, έρωτας σε δημόσιους χώρους, ομοφυλοφιλία. Κι αν όλα αυτά έκαναν τον κύκλο τους και ήρθε το AIDS την δεκαετία του '80 για να πατήσει απότομα το φρένο, υπήρξε και μία πτυχή αυτής της επαναστάσεως, η οποία βρίσκεται βαθιά κρυμμένη στην σκοτεινή ντουλάπα με τους σκελετούς της αριστερής υποκρισίας, αναλγησίας και εγκληματικότητος. Μία πτυχή που επιμελώς απεκρύβη από τους αλαλάζοντες περί ανωμάλων φασιστών παιδεραστών αριστερών δημοσιογράφων...

    "Η ρίζα του κακού" που έλεγε και κάποιος.
    Όλο το άρθρο στα Ελληνικά αν κανετε google
    Κον Μπεντίτ+Ελεύθερος Κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος ο οποίος δεν είναι στην εξουσία και που πιθανότατα ποτέ δεν θα έρθει μπορεί και λέει ότι θέλει εντελώς ανέξοδα,και αυτό ακριβώς κάνει.Ωραία λόγια δεν μπορώ να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κύριος Κον - Μπεντίτ κάνη ένα λάθος ,οι δαπάνες για την άμυνα δεν είναι αποτέλεσμα μιας διαμάχης μεταξύ δυο κρατών για το ποιο από τα δυο θα έχει μεγαλύτερη σφαίρα επιρροής έναντι του αλλου .στην πραγματικότητα έχουμε ένα κράτος ,την τουρκια για την ακρίβεια η οποια διεκδικεί μέρος της εθνικής κυριαρχίας της ελλάδaς αιγαίο,δεν τις επιτρέπει να εφαρμόσει της διεθνής συνθήκες (12 μίλια) απειλώντας την με πόλεμο, έχει στρατό κατοχής σε άλλο κράτος της E.E Kύπρος με αποτέλεσμα διχοτόμηση και προσπάθεια δημιουργίας νέου κράτους ,κατέχει παράνομα τμήμα του Ιράκ δήθεν για αντιτρομοκρατικές επιχείρησης ,ενώ η πραγματικότητα είναι ότι προσπαθεί να ελέγξει τα κοιτάσματα πετρελαιου του Kιρκούκ ,δεν σέβεται της συνθήκες για την λαθρομετανάστευση,αναφορές FRONTEX.
    Mονο με μια ματια μπορεί να καταλάβει κάποιος ποιος είναι το πρόβλημα και γιατί δαπανά αυτά τα ποσα η ελλάδα για εξοπλισμούς.Aλλες χώρες σαν την Λευκορωσία επειδή έκλεισαν μια εφημερίδα ή φυλάκισαν ένα δημοσιογράφο της στέλνουν στο πυρ το εξώτερον, ειδικά το κόμμα των πρασινων που κόπτεται για τέτοια θέματα.
    Δεν ισχύει πάντα ότι στης διαφορες μεταξύ δυο πλευρών φταίνε και η δυο εξίσου κύριe Κον - Μπεντίτ ,οποτε να μεσολάβηση ένας τρίτος ποιο "ψύχραιμου" για να δόση λύση, που σίγουρα θα είναι να κάνουν και οι δυο πίσω και να τα βρούν .Εδώ έχουμε να κάνουμε με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαιου σε τρία κράτη Ελλάδα,Kύπρος,Iράκ από μέρους της τουρκίας.ευχάριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο "Κόκκινος Ντάνι" κομίζει γλαύκα ες Αθήνας. ΑΝ υπάρξει προσέγγιση, λέει, ΑΝ. "ΑΝ" είπε κι Κίπλινγκ και πέθανε.

    ΓΙΑ να υπάρξει προσέγγιση πρέπει να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες απαιτήσεις/διεκδικήσεις της Τουρκίας κι εδώ είναι που μάλλον δεν έχει ούτε αυτός λύση. Και όμως θα έπρεπε. Είναι ευρωβουλευτής, ας κάνει μία ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο: "Γιατί επιτρέπουμε στην Τουρκία να παραβιάζει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο; Γιατί δεν την αντιμετωπίζουμε καταλλήλως; Γιατί (αυτό προπαντός) συνεχίζουμε να κάνουμε ενταξιακό διάλογο με μία χώρα που δεν σέβεται τα σύνορά μας";

    Τα είπε αυτά ο Κον-Μπεντίτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ προσωπικά πιστεύω στην προσέγγιση των δυο λαών αλλά υπό προϋποθέσεις. Τσαμπουκάδες και νεοθωμανισμοί κομμένοι για να τα βρούμε.
    Ο συγκεκριμένος ευροβουλευτής διατύπωσε και την άποψη(το είδα στην τηλεόραση σε ρεπορτάζ) ότι δεν χρειαζόμαστε τόσο μεγάλους εξοπλισμούς διότι..η Ευρωπαϊκή Ένωση εγγυάται τα σύνορα μας! Συγνώμη αλλά εγώ με το μικρό 21χρονο μυαλό μου είμαι της άποψης ότι τα σύνορα μας τα εγγυώνται:
    1) Οικονομία μας
    2) Διπλωματική-γεωπολιτική αξία μας
    3) Ηθικό λαού και ενόπλων δυνάμεων(τμήμα του λαού)
    4) Οι συμμαχίες μας
    5) Η ποσότητα και η ποιότητα του ατσαλιού και της φωτιάς των Ελληνικών όπλων.
    6) Η επαγρύπνηση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας που δεν πρέπει να τα ξ..ουν αλλά να ναι λαγωνικά. Πόλλοι εκεί μέσα είναι αλλά αλλοι είναι κομματόσκυλα.
    Επίσης, με το μικρό 21χρονο μυαλό μου πιστεύω ότι αν γίνει κάτι στο Φαρμακονήσι ή στη οπουδήποτε αλλού κανένας Ισπανός, Ιταλός, Βέλγος, Γερμανός κτλ δεν θα πολεμήσει για αυτό. Οι μισοί σε δηλώσεις θα ναι με μας και περίπου οι άλλοι μισοί θα κλείνουν το μάτι στους γείτονες.
    Οι μεγάλες δυνάμεις θα χωριστούν ανάλογα με τα συμφέροντα τους εκτός και όλες μαζί έχουν αποφασίσει ήδη την εξέλιξη του παιχνιδιού πριν καν αρχίσει.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κον Μπεντιτ, λυσσαλεος υποστηρικτης του σχεδιου Αναν, ειναι τοσο αχρηστος οσο και ολοι οι αλλοι πρασινο/αριστεροι Εθνομηδενιστες, τυπου Τρεμοπουλου.

    "... Daniel Marc COHN-BENDIT (F) for the Greens/EFA group said the situation was not only difficult, it was also sad. For years, he said, we had argued that we could not allow a Turkish nationalist position to prevent the acceptance of Cyprus into the EU, but this, he said, had led us into a trap. With a radical change on the Turkish side, the guaranteed accession of Greek Cyprus had led to the present position. The UN plan reflected neither all of the Greek Cypriot view or the Turkish Cypriot view. It was an attempt to remove the last barbed wire border from the EU. Things could always be better, but the Greek Cypriot government's arguments were sophistry. The citizens in the north should not be held hostage by the south. If there is a no vote in the south and a yes in the north, he said, we should fight for the opening of political relations with the north and the lifting of the embargo. There were no other possible solutions...."
    - http://www.europa-eu-un.org/articles/en/article_3421_en.htm

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμμη αλλά ποιός παιρνει στα σoβαρά τον Con-Bettit?
    Χρήστος Βουλγαρής από Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τον έχουν πυροβολήσει και στο κεφάλι αλλά επέζησε και για μερικά χρόνια έζησε στην Δανία ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ααρχους (Aarhus). Αν θυμάμαι σωστά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα βίντεο που αξίζει να δούμε:

    O Γερμανοεβραίος ευρωβουλευτής, Daniel Cohn-Bendit, υπερασπίζεται σθεναρά την Ελλάδα

    Να τα λέμε όλα, αν θέλομε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.