3/5/10

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την τραυματισμένη Δημοκρατία μας


του Σάββα Καλεντερίδη
Η Δημοκρατία μας έχει τραυματιστεί. Αυτή τη φορά όχι από Συνταγματάρχες, αλλά από τους ίδιους τους φαυλοκράτες πολιτικούς, που ασέλγησαν επί δεκαετίες στο 'σώμα' της Ελληνικής Δημκρατίας.
Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς χιλιάδες παραδείγματα της εγκληματικής δράσης των πολιτικών σε βάρος της χώρας και του λαού.
Θα αναφερθούμε σε δυο.
Το ένα, το πιο χαρακτηριστικό και επίκαιρο λόγω της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν, η καταστροφική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, που πέρα των άλλων, πρόσφερε στο 'πιάτο' το Αιγαίο στους Τούρκους. Ναι, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, βρέθηκε Έλληνας πρωθυπουργός (Σημίτης, με υπουργό εξωτερικών τον Θ. Πάγκαλο και τον νυν πρωθυπουργό τότε αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών), να συνυπογράψει τη Διακήρυξη της Μαδρίτης, το 1997, με την υποία η Ελλάδα αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και μάλιστα νόμιμα!

Ο λόγος;

Ήταν, λέει, ασφυκτικές οι πιέσεις της κυρίας Όλμπράιτ. (Ας φωνάξουν τώρα την κυρία αυτή να μας σώσει.)

Αυτήν ακριβώς τη διακήρυξη επικαλούνται εδώ και καιρό οι Τούρκοι για να δικαιολογήσουν το casus belli που συνεχίζει να ισχύει, παρά τα ΜΟΕ, αλλά και την πολιτική τους για μοίρασμα του Αιγαίου στα δυο, χωρίς να μας 'δωρίζουν' και το υπόλοιπο μισό οριστικά!

Τα υπόλοιπα, λίαν προσεχώς στις οθόνες της τηλεοπτικής αυτοκτονίας του έθνους μας.

Το δεύτερο παράδειγμα οι δηλώσεις του τρίτου τη τάξει της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, του κ. Πετσάλνικου.

Ο κ. Πετσάλνικος, ένας από τους συνυπεύθυνους της τραγωδίας Οτζαλάν (ως έστω και νεοφώτιστος υπουργός Δημόσιας Τάξης, τότε, ήξερε για το έγκλημα που συντελέστηκε και όχι μόνο δεν διαχώρισε τη θέση του, αλλά μετά την παράδοση συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σπίλωσης συνειδήσεων έντιμων ανθρώπων που ενορχήστρωσε η εγληματική συμμορία του τότε πρωθυπουργού που δρούσε μέσα στο κράτος), τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ακούει εμβρόντητος την ακύρωση του αγώνα της Ανεξαρτησίας και των λοιπών αγώνων του Έθνους και την υπουδούλωση της χώρας στα ξένα κέντρα, εξαγγέλει ανερυθρίαστα τις περικοπές των υπαλλήλων της βουλής, λες και πρόκειται για πολίτες μια ενδιάμεσης κατηγορίας μεταξύ των πολιτικών (αυτοί ήδη αποτελούν μια ξεχωριστή 'τάξη' προνομιούχων) και των απλών πολιτών-υπηκόων, που καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά τη φαυλότητα, την αθλιότητα, την έλλειψη αισθήματος ισονομίας και δικαίου και την ανεντιμότητα των πολιτικών, που μπορστά τους ακόμα και οι πιο ευρηματικοί γκάγκστερς φαντάζουν αρσακειάδες και μαθητευόμενα προσκοπάκια.

(Στο σημείο αυτό η ισωπέδωση ίσως μπορεί να αδικεί μερικούς, όμως δεν ξέρουμε κανέναν πολιτικό μέχρι στιγμής που κατήγγειλλε ανοικτά τις σκαδναλώδεις ρυθμίσεις που ισχύουν τόσα χρόνια για τους βουλευτές. Αν αδικούμε κάποιους, ζητούμε ειλικρινά συγνώμη)
Μπορεί να επικαλούνται κάποια επιχειρήματα για το διαχωρισμό των υπαλλήλων της βουλής από τους υπόλοιπους πολίτες, όμοια με τα επιχειρήματα που επικαλούνταν τόσα χρόνια και μας αποκοίμισαν ή μας κατέστησαν συνενόχους στο έγκλημα διαρκείας που διέπραξαν, φαληρίζοντας αυτήν την πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και οικονομικούς πόρους χώρα.

Αυτό, όμως, που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί άμεσα, είναι να προστατέψουν και να ανακτήσουν το κύρος της πολιτικής που οι ίδιοι πλήγωσαν τόσο βαριά, καταργώντας άμεσα τα προνόμια των βουλευτών (σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότησή τους, πολυτελή αυτοκίνητα, επιστημονικοί σύμβουλοι με τους οποίους σαν κοινοί απατεώνες μοιράζονται -όσοι το κάνουν- τις αποδοχές τους κάτω από το τραπέζι και άλλες αθλιότητες που τραυματίζουν τη Δημοκρατία μας) και των υπαλλήλων της βουλής.

Πρέπει να το κάνουν άμεσα, γιατί το κύμα της λαϊκής οργής είναι τεράστιο και καυτό σαν λάβα. Και το κύμα αυτό δεν κάψει μόνο τους ίδιους, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

-Πετσάλνικος: Περικοπές σε βουλευτές & υπαλλήλους
Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν το παράδειγμα και να ηγηθούν της επίπονης προσπάθειας που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες για την έξοδο από την κρίση.
"Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή την ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας" είπε ο κ. Πετσάλνικος και πρόσθεσε ότι "οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι (σ.σ. της Βουλής) θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση".

Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι για τους βουλευτές:

-Δεν θα καταβάλλονται επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας

-Μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης, πέραν της προηγούμενης απόφασης για μειώσεις 12%.
Η απώλεια εισοδήματος για τους βουλευτές από την περικοπή των αποδοχών τους υπολογίζεται στα 13.000 ευρώ περίπου, καθώς η μηναία μικτή αποζημίωσή τους αγγίζει τις 6.500 ευρώ, περιλαμβανομένων των επιδομάτων γραφείου και ταχυδρομικών τελών.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι:

-Ισχύουν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας
-Μειώνονται κατά 8% τα κοινά για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδόματα, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής
-Μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης
-Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης", πέραν του 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000 ευρώ και 17% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ που αποφασίστηκε τον Μάρτιο, έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%.
Για τον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, κατά τον κ. Πετσάλνικο θεωρούνται επίδομα κι έτσι η περικοπή τους περιορίζεται σε ένα 8% επιπλέον, όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα για όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.

22 σχόλια:

  1. Αισθάνομαι ντροπή και στεναχώρια, όχι γιατί πληρώνω αναγκαστικά, αλλά γιατί μπροστά μου βλέπω αδιέξοδο μια και δεν πρόκειται να αλλαξει τίποτε.Γιατί το ίδιο θα φοροδιαφεύγουν οι επιτήδειοι επιχειρηματείες,με τον ίδιο ρυθμό θα λαδώνονται οι εφορειακοί, με την ίδια απάθεια θα εξυπηρετούν τον κόσμο οι υπάλληλοι, εξ ίσου ακριβά θα πουλούν οι πολυεθνικές τα σκάτρα κινέζικα προιόντα, το ίδιο ακριβά θα πουλάνε την ντοματοσαλάτα οι εστιάτορες και τα σούπερ μάρκετ θα παίζουν το γνωστό παιχνίδι τους.
    Μας σάπισαν και σάπισαν και τα παιδιά μας παίζοντας το βρώμικο παιχνίδι της κομματοκρατίας, του ρουσφετιού.
    Μας δίχασαν και μετά μας σάπισαν κοινωνικά, πολιτισμικά, μας ύπνωσαν πατριωτικά.
    Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό αν θέλουμε να δούμε φως στο τούνελ και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αν δεν θέλουμε τα παιδιά μας να πάθουν τα ίδια απΌ τα παιδιά τους και τα εγγόνια μας από τα εγγόνια τους. πΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΎΓΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΆ ΤΟΥς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα γίνει σήμερα στο Μοναστηράκι?



    Πάντως ο ΑΝΤ/ΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είναι φωτιά και λάβρα. Το ίδιο και ο κ. Ιωάννης Παναγάκος (Είμαι Έλλην Αξιωματικός):
    http://deltio11.blogspot.com/2010/05/blog-post_2758.html



    Καλή μας τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τὰ λάθη εἶναι πολλά. Τὸ κυριώτερο γιὰ ἐμένα εἶναι ἡ ἔλλειψις ἑλληνικῆς στρατηγικῆς σκέψεως γιὰ τὸν τόπο.
    Ὅσο τὴν στρατηγικὴ σκέψη τοῦ τόπου τὴν καθορίζουν ἱδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, τόσο πιὸ μεγάλες θὰ εἶναι οἱ ἧττες ποὺ ὑφιστάπμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες διάβασα μια πρόταση του καθηγητή Γιανναρά και θέλω να την αναπαράγω εδώ εν συντομία. Θεωρώ και εγώ ότι η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι κρίσιμη. Αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να την διαχειριστούν αυτοί που την δημιούργησαν. Αυτοί που την δημιούργησαν με πράξεις ή παραλήψεις είναι τα δύο μεγάλα κόμματα που μας κυβέρνησαν σε όλη την διάρκεια της αντιπολίτευσης αλλά και η αριστερά με την ανερμάτιστη στάση της έναντι των κυβερνήσεων και ως το κατ’ εξοχήν εκτροφείο του νεοελληνικού ιδεολογικού παραλογισμού. Πρέπει να υπάρξει λοιπόν ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Ο καθηγητής Γιανναράς λοιπόν προτείνει την άνευ εισαγωγικών υποχρεωτική επιστράτευση στην ανάγκη της πατρίδας προσωπικοτήτων που δεν συμμετέχουν στην ενεργή πολιτική για την συγκρότηση κυβέρνησης. Εγώ θα πρότεινα αυτή η κυβέρνηση να μην έχει πολιτικό από κάποιο κόμμα ούτε καν για πρωθυπουργό. Θα πρέπει αυτές οι προσωπικότητες να μην έχουν πολιτικές φιλοδοξίες αλλά να είναι άτομα εγνωσμένου πατριωτισμού και κύρους που μετά την επιστράτευσή τους θα επιστρέψουν αυτοβούλως στον χώρο που δραστηριοποιούνται. Ο καθηγητής Γιανναράς προτείνει πώς θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με σύμφωνη γνώμη τόσο του πλειοψηφούντος κόμματος όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να στηριχθεί στους ψήφους αυτών των πολιτικών χώρων. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει σαν κύριο σκοπό την έξοδο από την επαίσχυντη κηδεμονία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα ορισμένων ετών μέχρι το πολύ τις επόμενες εκλογές. Αμέσως μετά θα έχει σαν κύριο σκοπό την προκήρυξη εκλογών για την δημιουργία συντακτικής Βουλής για την εκ βάθρων αλλαγή του Συντάγματος και ίσως για την αλλαγή και του πολιτεύματος από Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε Προεδρική Δημοκρατία με πρόνοιες για αποδυνάμωση του ρόλου των κομμάτων στην κρατική λειτουργία. Και μετά από μια τέτοια ανατροπή θα έχουμε και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό που τόσο χρειαζόμαστε σαν πολιτεία ώστε να ανατρέψουμε την ασφυκτική αίσθηση των πολλών αδιεξόδων της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας που βιώνουμε. Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με πρόνοιες ώστε να υπάρξει απόλυτη πολιτική ομαλότητα και ηρεμία κατά την διάρκεια αυτού του κρίσιμου διαστήματος.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ...

    Σάββα έχεις δίκιο!
    Συμφωνώ απόλυτα!
    Και λίγα τους γράφεις!
    Βλέπεις τώρα τι στόχο έχουν τα μέτρα. Είναι βέβαιο ότι οι κόποι και οι στερήσεις του λαού πάνε χαμένες.Στόχο έχουν αποκλειστικά την παραπέρα συνέχιση της ανακατανομής του πλούτου υπέρ των τραπεζών και όχι βέβαια αποκατάσταση δυσλειτουργιών και εξυγίανση όπως θα έπρεπε.
    Αλλά είναι και άλλοι στην παρέα!
    Δημοσιογράφοι λαμόγια αεριτζήδες και άλλα χαμερπή υποκείμενα!
    Πέραν των εθνικών θεμάτων που εκεί μιλάμε για προδοσία!
    Έχουν πέσει πλέον οι μάσκες. Ψεύδονται όλοι!
    Έχουμε εθνικό και κοινωνικό έγκλημα!Τα μέτρα δεν έχουν στόχο ανάκαμψη της οικονομίας αλλά τη διαχείριση και δρομολόγηση της συνολικής πορείας της χώρας και την οριστική και αμετάκλητη εξάρτηση της από ΗΠΑ, ΕΕ και...Τουρκία.
    Ακολουθούν και άλλα μέτρα για πλήρη εξάντληση των εργαζομένων και απαξίωση κάθε τι παραγωγικού που διαθέτει η χώρα (εργασία, ακίνητη δημόσια περιουσία) και τελικά οι ίδιοι ή μια κυβέρνηση εθνικής..."σωτηρίας" ελεγχόμενη "πτώχευση"- αναδιαπραγμάτευση του χρέους με όρους ΔΝΤ με υποθήκευση των πάντων για πολλά χρόνια.
    Απαιτείται ριζοσπαστική συνολική ανατροπή του υπάρχοντος φαύλου πολιτικού σκηνικού. Μονο η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία μπορεί να δώσει κοινωνικά βιώσιμη λύση.
    Κανένα κόμμα ή άλλος φορέας δεν μπορεί και δε θέλει να δώσει λύση. Μόνο εκβιασμούς, υποσχέσεις, και ψέματα είναι ικανοί να παράγουν.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη όλοι ξέρουμε τι γίνεται και που πάει το πράγμα,κατά τη γνώμη μου η έκρηξη της κοινωνίας είναι πλέον κάτι παραπάνω απο βέβαια,πιστεύω πως καλό θα ήταν η έκρηξη αυτή να μπορούσε να γίνει ελεγχόμενα τουλάχιστον.

    Αυτό θα μπορούσε ίσως να γίνει με 1)διάλυση όλων των κομάτων της Βουλής
    2)Παύση πληρωμών πολιτικών νύν και πρώιν
    3)Κατάργηση του νόμου περι ευθύνης υπουργών με αναδρομική ισχύ
    4)Συγκρότηση ειδικής επιτροπής απο νέους σε ηλικία εισαγγελείς με πλήρη ελευθερία έρευνας σε όλους και σε όλα και ποινικές διώξεις ακόμη και σε επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας αν χρειαστεί
    5)Έξοδος απο τη χώρα και μεταβιβάσεις περιουσιών μετά το πέρας της έρευνας.
    6)Η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας να τεθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η δομή της απο μή πολιτικά πρόσωπα.
    7)Για όσους πολιτευμένους έως και τις προηγούμενες εκλογές αφαίρεση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι δια παντός.

    Σίγουρα πολά απο αυτά είναι ακραία αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερα απο μια ανεξέλεγκτη και ανυπολόγιστη λαική έκρηξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΛΟΓΙΣΤΗΣ,ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΑ-ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΡΑΣΗ.1ΟΝ.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ 2ΟΝ.ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΝΕΡΟ,ΕΦΟΡΙΑ,ΦΠΑ,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ ΚΛΠ(ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ).ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ E.B.

    Τα ίδια έχω γράψει κατ' επανάληψη και σε ανύποπτο χρόνο κι έχουν προταθεί και από τον Γ. Καρατζαφέρη.

    Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι πολιτικοί που κατάντησαν την χώρα έτσι που την κατάντησαν, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Δεν μπορούν να είναι λύση του προβλήματος αυτοί που είναι το ίδιο το πρόβλημα!!

    Το σύστημα νοσεί. Τελεία και παύλα.

    Λες "ούτε καν για πρωθυπουργό". Εγώ λέω "κυρίως όχι για πρωθυπουργό"!!

    Επαναλαμβάνω ότι, αν και όποτε βγούμε από την κρίση, πρέπει να αλλάξει εντελώς το σύνταγμα της χώρας (δεν μπορώ να επεκταθώ λεπτομερώς εδώ) και να απαγορευθεί η ανάμειξη στην πολιτική όσων έχουν αναμειχθεί τα τελευταία 35 χρόνια. Αυτό, βέβαια, αδικεί μόνο τους πολιτικούς του ΛΑ.Ο.Σ., διότι είναι στην συντριπτική πλειονότητα νέοι πολιτικοί, οι οποίοι δεν φέρουν ευθύνη για την κατάντια της χώρας, όπως άλλοι. Καμμία διάθεση κομματικής προπαγάνδας, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

    Κι ενώ συμφωνώ σε όλα με τον Γιανναρά, έχω θέσει ένα ερώτημα, το οποίο πρέπει να απαντηθεί, άλλως δεν γίνεται τίποτε.

    Ποιος θα επιλέξει τις προσωπικότητες και τι θα γίνει αν τα κόμματα δεν συμφωνήσουν σε μία τέτοια λύση; Διότι πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς για να πιστέψουμε ότι θα το κάνουν. Ποιος χάνει οικειοθελώς την δουλειά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Σάββα Καλεντερίδη,

    Συγχαρητήρια! Άψογο άρθρο.

    Ρωτάς "Ο λόγος;"
    Όσο και να μην ήθελα στην αρχή να το πιστέψω, ο απότομος και ξέφρενος πλουτισμός των πολιτικών μας, ελάχιστες αμφιβολίες μου έχει αφήσει για τον λόγο. Τα "παίρνουν", αγαπητέ Σάββα, τα "παίρνουν" από την Τουρκία. Θυμήσου ότι ο πρώην πεθερός του Χριστοφοράκου, ο οποίος είναι Τούρκος, έχει το 2% της SIEMENS AG. ... Μακάρι ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά εγώ άλλη εξήγηση για τόσο ραγιαδισμό έναντι της Τουρκίας δεν μπορώ να βρω!

    Όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου προς Ε.Β., είναι απαραίτητο να φύγουν από την πολιτική όλοι οι παλιοί, δηλαδή, αυτοί που πήραν μέρος σ' αυτήν από την μεταπολίτευση και μετά, με εξαίρεση ορισμένους του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι δεν μπορεί να είχαν ανάμειξη σε σκάνδαλα και κακοδιαχείριση, αφού εξελέγησαν μόλις το 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος τι προσέφερε στη χώρα ο θεσμός των κομάτων? Γιατί όλοι ξέρουμε ότι απο εκεί ξεκίνησαν όλα τα δεινά,και μη μου πεί κανένας για δεξαμενές σκέψεων γιατί σαν άλλες δεξαμενές λειτούργησαν ώς τώρα.

    Η Δημοκρατία δεν προυποθέτει κόματα,αντιθέτως μάλιστα,όποτε κάποιος βουλευτής βγήκε να πεί μια διαφορετική γνώμη ΣΚΑΣΜΟΣ του είπαν......ή διαγράφεσαι......

    Διάλυση όλων των κομάτων για πλήρη διαφάνεια.

    Προεδρευομένη Δημοκρατία με ενιαία Βουλή και ανοιχτές ψηφοφορίες,και μείωση των Βουλευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεδομένο 1ο :Το Ελληνικό Έθνος έχει δεχθεί τις πλέον βάρβαρες, ύπουλες, βίαιες και αμέτρητες επιθέσεις κατά την διάρκεια της ύπαρξής του. Και έχει γεννηθεί αμέτρητες φορές από τις στάχτες του, ακουμπώντας πάντα στα οράματα ολίγων και στις πλάτες των καθημερινών ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτό, πάντα σε πείσμα των καιρών και των κυβερνούντων.
    Δεδομένο 2ο :Τα τελευταία 36 τουλάχιστον χρόνια ο Ελληνικός λαός κάνει βόλτες μεταξύ του ηλίθιου και του πανηλίθιου.
    Δεδομένο 3ο :Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, και δεν έχει πλην. Αυτό είναι. Τουλάχιστον ξυπνήσαμε και ακόμα ξυπνάμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, μα καθόλου αυτό που βλέπουμε.
    Δεδομένο 4ο :Η σημερινή κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από εφιαλτική, σε όλα τα επίπεδα. Η παρούσα κυβέρνηση λειτουργεί ανοιχτά και απροκάλυπτα, όσο και αν νομίζει το αντίθετο, ως ο πλέον ύπουλος προδότης του Έθνους και της καθημερινής ζωής, της ίδιας της Ζωής, των ονείρων και των οραμάτων των Ελλήνων. Εννοείται ότι το παρόν πολίτευμα δεν είναι δημοκρατικό, κι ούτε ήταν ποτέ.
    ΡΚ (συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απορία 2η : Κι αν φύγουν ποιοι θα έρθουν ; Εδώ η απάντηση είναι απλή : Άνθρωποι δοκιμασμένοι από την ζωή - όχι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες πολιτικοί, παιδιά της μαμάς και του μπαμπά που κουράζονται με την πρώτη ή μας καλούν «στις κάλτσες»!- υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, άνθρωποι φιμωμένοι από το παρόν σύστημα, αλλά με όραμα και αγάπη για την Ζωή και την Ελλάδα! Για να εμφανιστούν όμως αυτοί, πρέπει το πολιτικό σύστημα να αλλάξει άρδην και να αποκτήσει τόσες δικλείδες ασφαλείας, που τα παλιά ποντίκια θα το βλέπουν από έτη φωτός μακριά. Κι αυτό γίνεται, αρκεί να υπάρχει βούληση.
    Διαπίστωση : Ακούγομαι ίσως πολύ αισιόδοξη, και είμαι, από αντίδραση και εκ φύσεως ίσως, σε πείσμα των καιρών κι ας μην βλέπω πουθενά φως. Δεν είμαι από τους βολεμένους του συστήματος και δεν το επεδίωξα ποτέ, γι’ αυτό μου δίνω το δικαίωμα να μιλώ. Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος σε μια εκπομπή είπε ότι ο Έλληνας πάσχει από «έλλειψη εαυτού» και πρέπει πρώτα «να νικήσει τον μεσαίωνα μέσα του» Πιστεύω στον άνθρωπο, πιστεύω στον Έλληνα, πιστεύω στην Ελλάδα, πιστεύω ότι οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας, και βλέπω ότι ήδη ξεκίνησαν. Εύκολες συνταγές δεν υπάρχουν. Να προσέξουμε μόνο τον θυμό μας, και ποιοι αδημονούν να τον εκμεταλλευτούν, και να μην χάνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας στην Ελλάδα και στον Θεό. Ναι και σε Αυτόν, ή μάλλον κυρίως σε Αυτόν ! (Εξηγούμαι, μακριά από εμένα τα λιβανιστήρια και οι θεούσες με τα κομποσχοίνια, άλλο οι εμμονές με τα τελετουργικά, οι παχουλοί μεσίτες και οι αγιαστούρες, και άλλο ο Θεός).
    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και την ανοχή στην φλυαρία μου.
    Καλό Βράδυ σε όλους.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεδομένο 5ο :Πρέπει οι κυβερνώντες, οι αντικυβερνώντες, οι εργολάβοι και τα παπαγαλάκια όλων αυτών να φύγουν άμεσα από το τιμόνι της χώρας, μόνο κακό μπορούν – και είναι σαφές ότι επιθυμούν – να κάνουν. Δεν έχει νόημα να θυμώνουμε μαζί τους, γιατί ο θυμός έχει μέσα του το παράπονο για τις ματαιωθείσες προσδοκίες και απαιτήσεις, και μόνο ένας ακόμη κοιμισμένος έχει ακόμη απαιτήσεις από αυτήν την κυβέρνηση για το καλό των Ελλήνων και της Ελλάδας. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, και της γενικότερης αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης, είναι μια ομάδα ανθρώπων χωρίς ήθος, χωρίς ικανότητες, άνθρωποι χαμηλού επιπέδου, ανεπάγγελτοι, άεργοι του καφενείου, άνευ ουσιαστικής παιδείας, και πολύ χειρότεροι από πολλούς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι, τουλάχιστον, δεν κρύβουν το επάγγελμά τους. Προδότες της ίδιας της Ζωής της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δεν χωρούν πια σ’ αυτόν τον τόπο.
    Απορία 1η : Πως θα φύγουν ; Η οργή βράζει και η κοινωνία μας απειλείται περισσότερο από ποτέ από βίαιες και αιματηρές εξεγέρσεις. Είναι αυτή όμως η λύση ; Να καταλυθεί η ελάχιστη κοινωνική ψευδο-ειρήνη ; Και τι μας εγγυάται ότι το νέο θα είναι καλύτερο ; Γιατί έχω την εντύπωση, λέω με το φτωχό μυαλό μου, ότι π ο λ λ ο ί παραμονεύουν και εύχονται για κάτι τέτοιο για να επιβάλλουν αυτό που διακαώς επιθυμούν πατώντας πάνω στον θυμό μας ; Αναφέρομαι σε ξένα κέντρα εξουσίας, μυστικές υπηρεσίες, και το λοιπό κακό συναπάντημα που μας τριγυρνάει σαν τα μίζερα κουνούπια που είπαν να κάνουν και μια βόλτα έξω από τον βάλτο τους.. Ε λοιπόν ούτε αυτοί χωρούν εδώ.
    ΡΚ (πάλι συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ

    03 Μαΐου 2010 9:41 π.μ.


    ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ.
    ΟΤΑΝ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΡΕΣ. ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΠΡΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΜ ΛΑΟ ΑΠΟ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΙΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ;
    ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΑΘΑ
    Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ;

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν πιστεύω σε λύσεις εξ ουρανού (και που ξέρεις ποιός ελέγχει τους 'ουρανούς';). Νέοι και άφθαρτοι; Θυμάμαι πολλούς τέτοιους, από τη συμβουλευτική του Παπαδόπουλου (που στο διάολο τους θυμήθηκα;) μέχρι κάποιους της γεννιάς του Πολυτεχνείου που πιάσανε τα πόστα και μετά 'μεγαλούργησαν'.

    Στο άμεσα ορατό μέλλον προβλέπονται σφαλιάρες, κλούβια αυγά, και γιαούρτια. Είναι μιά καλή αρχή, γιατί πρέπει να νοιώσουν το φόβο, κατά προτίμηση σε συνεχή βάση. Αυτή είναι άλλωστε η δοκιμασμένη μέθοδος με την οποία μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, ο φόβος και οι απειλές. Μήπως έτσι δεν προσπαθούν τώρα να περάσουν τα μέτρα ξεκληρίσματος της κοινωνίας; Δεν είναι προτιμότερο να νοιώσουν αυτοί το φόβο μήπως τους ξεκληρίσει η κοινωνία (πολιτικά πάντα...);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ καλή η καταχώρηση σας Κε Καλεντερίδη. Η ευθύνη όμως ειναι 100% δική μας.Των ανωνύμων ψηφοφόρων.Ας προσέχαμε ....Ας προσέξουμε την επόμενη φορά.Και ο νυν πρόεδρος μας , δεν φτουράει.Ο μόνος αληθινός είναι ο Μίκης Θεοδωράκης που θα έβαζε πολλά πράγματα στην θέση τους,αλλά μάλλον δεν τον γουστάρουν οι πατρόνες μας.Κρίμα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟ,

    ΦΙΛΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΄67 ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΤΟΝ ΕΔΕΣΑΝ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σε όλους,
    Κύριε Σάββα πολύ μα πάρα πολύ καλό το άρθρο.
    Διαβάζοντας τα σχόλια, μου λύθηκαν όλες οι απορίες, ακόμα και αυτές που δεν είχα σκεφτεί, ως προς το λόγου που φτάσαμε ως εδώ.
    Αλλά δεν μου λύθηκε το ερώτημα τι κάνουμε απο δω και πέρα;
    Οχι θεωρητικά αλλά ουσιαστικά
    Ποιος κάνει τι με πιο κόστος και έως που φτάνει;
    Γιατί βλέπω το αποτέλσμα απο λύσεις που προτείνονται αλλά δεν βλέπω τον δρόμο προς αυτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ πιστεύω ότι το κακό στην Ελλάδα ξεκίνησε από τότε που όλα μα όλα χτίστηκαν πάνω στα λεφτά. Η νοοτροπία "άμα δεν γεννάει λεφτά μια υπόθεση, δράση, δουλειά κλπ, δεν αξίζει τίποτα..." κυριάρχησε και μας δηλητηρίασε. Χάθηκε έτσι το φιλότιμο, το μεράκι, η ανυστε-ρόβουλη δημιουργική πνοή και όσοι παραμένουν πιστοί ακόμα σ΄αυτές τις αρχές, τους λοιδωρούν ως "γραφικούς" ή "κορόιδα". Από κει και πέρα, όλα τα άλλα έπονται.
    Κάποτε οι εκλογές οργανωνόντουσαν με ελάχιστα χρήματα γιατί απλά δεν υπήρχαν. Τώρα για να κατέβει ένας υποψήφιος, πρέπει ή να είναι πολύ πλούσιος ή να εξασφαλίσει σπόνσορα. Κάποτε η ανάμιξη με την πολιτική υποκινούνταν από φιλότιμο και ενδιαφέρον για τα κοινά. Τώρα υποκινείται κυρίως από business. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή μου Ελίνα μιλάς για την εποχή που η πολιτική (εάν ποτέ υπήρξε) ήταν λειτούργημα .Τώρα αν πεις σε βολευτή λειτούργημα θα θυμηθεί την Μητρόπολη όταν λειτουργεί.Δεν υπάρχουν αξίες κατόπιν αυτού το αποτέλεσμα είναι ορατό εδώ και χρόνια απλά τώρα αρχίζουμε και νιώθουμετο πάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χριστίνα μου, το δηλητήριο της κερδοσκοπίας και του ωφελιμισμού που αναφέρω, δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς αλλά και την κοινωνία. Διότι ναι μεν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, πλήν όμως όταν το σώμα δεν αντιστέκεται, η σήψη έρχεται μια ώρα αρχύτερα. Μην ξεχνάς ότι το χρήμα και η επίδειξη γκλαμουριάς προβλήθηκε ως must της κοινωνίας μας. Χτίστηκαν όλα πάνω στα λεφτά, οι σχέσεις, η αγάπη, τα ιδανικά, όλα. Ισως βέβαια να μεθοδεύτηκε αυτή η κατάσταση για να μας φτάσει ως εδώ. Τώρα βλέπουμε το μαύρο μας το χάλι και κλαίμε. Αν ελπίζω κάτι όλον αυτόν τον άθλιο καιρό, είναι εκείνο που λέει η θρησκεία μας, ότι ο Θεός τις συμφορές τις δίνει για μαθήματα. Ας ευχηθούμε να μην είναι εντελώς αργά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.