28/5/10

«Κόκκινο» από την Κύπρο για απόπλου σκαφών προς τη Γάζα

Αρνείται ισραηλινή παρέμβαση
Η υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια, που θα επιχειρούσαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Σχετικό διάταγμα, είπε, υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών.

Η κα Μαρκουλλή ανέφερε ότι η απόφαση για έκδοση του διατάγματος ελήφθη, ύστερα από επαφές με όλους τους εμπλεκομένους.

Ανέφερε επίσης ότι η κυπριακή κυβέρνηση έκρινε πως "σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, με τα πολλά προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να εμπλακεί η Κύπρος. Οι θέσεις, μας, είπε, έγιναν κατανοητές από όλους".

Η υπουργός Συγκοινωνιών διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρεσβευτής της Κύπρου στο Ισραήλ κλήθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και του έγιναν διαβήματα. Η απόφαση, είπε, ήταν της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι είναι δεδομένη η υποστήριξη της Κύπρου στον Παλαιστινιακό λαό και διευκρίνισε ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από τη Λευκωσία την αποστολή βοήθειας.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος με άλλους συναδέλφους του συμμετέχει στην ανθρωπιστική αποστολή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στόχος είναι δοθεί το μήνυμα πως "ο αποκλεισμός της Γάζας είναι απάνθρωπος και πρέπει να αρθεί". Είπε επίσης ότι μεταφέρεται ανθρωπιστικό και οικοδομικό υλικό, για μερική κάλυψη των μεγάλων αναγκών του πληθυσμού. Ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν αποκάλυψε το μέρος που βρίσκονται αναφέροντας απλώς ότι είναι έτοιμοι να αποπλεύσουν ανεξαρτήτως διαταγμάτων.

Πρέπει, είπε, η διεθνής κοινότητα να αντιληφθεί ότι "δεν μπορεί το Ισραήλ να κρατά εγκλωβισμένους ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους, σε απάνθρωπες συνθήκες και με κατεστραμμένες λόγω των βομβαρδισμών υποδομές".

10 σχόλια:

  1. Έχει δίκιο η Κυπριακή Δημοκρατία, διότι και αυτή έχει τα δικά της προβλήματα, η λύση των οποίων πρωτεύει.

    Γνωστό, άλλωστε, είναι ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή, ή άλλο αραβικό κράτος, ενδιαφέρθηκε για τα Κατεχόμενα. Αντιθέτως μάλιστα, τηρούν στάση φιλότουρκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούν να πάνε στα κατεχόμενα πρώτα και μετά στην γάζα ! Μπράβο στην υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο αποκλεισμός της Γάζας είναι απάνθρωπος"

    Και εδώ η "καταραμένη φτώχεια" στη Γάζα. Τα κουτιά από τα φρούτα είναι ισραηλινά, μιλάμε για τέτοιον "αποκλεισμό". Το ίδιο και τα χρήματα του "φτωχού" Γαζιανού:

    http://www.daylife.com/photo/007q2bi5wZaWN
    http://www.daylife.com/photo/01lGelh0Fx431
    http://www.daylife.com/photo/04gmbeYaDw9In
    http://www.daylife.com/photo/01aZ1C85Ni4RS
    http://www.daylife.com/photo/06tqe1L8to8SS
    http://www.daylife.com/photo/0fzX8k77HGcOP

    Και εδώ η βρετανίδα δημοσιογράφος και κουνιάδα του Tony Blair, στο ταξίδι της στη Γάζα, κατά το οποίο έκανε την αλησμόνητη δήλωση ότι "η Γάζα είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης":
    http://www.tomgrossmedia.com/mideastdispatches/archives/000973.html

    Και εδώ το φτωχικό club που συχνάζουν οι Χαμασιώτες και οι φίλοι τους:
    http://www.youtube.com/watch?v=n_puiuvWHQ4

    Και εδώ η μαρτυρία των "ανθρωπιστών-ακτιβιστών" για την "προσφορά" τους στο "λαό" της Γάζας:

    "Χτες το βράδυ μας έκανε το τραπέζι η Λαϊκή Επιτροπή Ενάντια στον Αποκλεισμό σε κυριλάτο παραλιακό κέντρο της Γάζας (ένα απ' αυτά πουο κατασκεύασε η προηγούμενη εξουσία). Μας μοίρασε μπόλικα αναμνηστικά δώρα"
    "Ο επικεφαλής της φρουράς, ένας λοχαγός της εθνοφυλακής, παρεμβαίνει στους διερμηνείς και ζητά επιτακτικά να σταματήσει ο περίπατος με τα πόδια. Όπως μας εξηγούν, φοβούνται προβοκάτσια του Ισραήλ σε βάρος κάποιου από μας. Συμφωνούμε να γράψουμε τι θέλουμε να ψωνίσουμε, να μας τα ψωνίσουν τα παιδιά που μας βοηθούν στην ξενάγηση και να μας τα φέρουν στο ξενοδοχείο."

    "Το βράδυ μας παραθέτει δεξίωση το κανάλι «Ραματάν», που κάλυπτε την αποστολή από την Κύπρο μέχρι τη Γάζα. Συρρέουν επίσημοι, αρχίζουν ομιλίες, αλλά εγώ έχω αρχίσει να τα βαριέμαι όλ’ αυτά. Καθόμαστε με το φίλο μας τον Ντολφ, που επίσης στενοχωριέται που δε μπορεί να μας φιλοξενήσει όσο θέλει"

    "Το βλέπεις αυτό και στο «Αλ Ντίρα», το ξενοδοχείο που μένουμε, ένα από τα δυο πολυτελέστερα της πόλης. Οι σερβιτόροι είναι τυπικοί και αξιοπρεπέστατοι"

    "Παρατηρώ ότι το ξενοδοχείο φρουρείται δρακόντεια. Μαυροντυμένοι με καλάζνικοφ από τη μεριά της θάλασσας, άντρες με φόρμες παραλλαγής και καλάζνικοφ μπροστά και τρεις-τέσσερις με κουστούμια στην ταράτσα"

    "Για τη Φάταχ δε μπορώ να πω τίποτα, γιατί είναι εξαφανισμένη. Καναδυό τύποι που μας πλησίασαν «βρόμαγαν» από μακριά λαμογιά. Δε γράφω τίποτα περισσότερο, γιατί δε θέλω να τους εκθέσω"

    Λαό δεν είδαν, διότι ήταν φρουρούμενοι. Και ορίστε ποιός πληρώνει τον λογαριασμό:
    "Ο Χανίγια ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της διαμονής μας στη Γάζα"

    Και αυτοί οι TZAMΠΑΤΖΗΔΕΣ δεν ντρέπονται να λένε ότι πήγαν για να προσφέρουν "ανθρωπιστική βοήθεια" στον "λαό" της Γάζας...
    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=317&cat_id=65&pos=5

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ttp://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781&hl=el# what the west and greece need to now APO ENA MELLOS THS FATAX prosekste ta peri Takiyyia kai tin XOYTNA [PERIODOS EIRINIS 10 ETON GIA NA AYKSITHOYN OI DYNAMOIS TON MOYSOYLMANON ]kai oi toyrkoi kathe 10 xronia mas tin peftoune. gia gnostes barbarikis aglo.poli Morfotikon na arxisoyme na enthimoumaste to islam.Oi toyrkoi einai oti emine otan dialisame thn othomaniki autokratoria me tin ekstratia ths M.Asias tha to eixame telosi to thema an den epenebenan oi galoi kai oi aggloi oi opoioi elaban kai ta petrelea tis mossoulis poy kai mas sterisan apo poiromaxika den eixame poitomaxika gia ayto xasame.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σεσημασμενος ινστρουχτορας του ιστολογιου μας κατηχησε (για αλλη μια φορα) οτι οι Χαμασιωτες και Γαζιανοι τρωνε και φρουτα κιολας. Αρα ολα ειναι καλα. Τι αλλο θελουν και παραπονιουνται;

    Το λενε και οι φωτογραφιες.
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=7942


    Μονο "πρεφα" δεν σ΄εχουν παρει.





    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ,
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη και ο απλός Εβραίος όπως ο παραπάνω (Galia), κάνει τον -εβραιοχρηματοδοτούμενο...- Χίτλερ να ωχριά σε φασισμό και μισανθρωπισμό.

    Ειλικρινά απορώ πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων έχουν θανατωθεί από το εβραϊκό δηλητήριο και φυσικά πόσα ακόμη θα ακολουθήσουν στην πορεία της ανθρωπότητας.

    Είναι η μόνη φυλή που αν αποφάσιζε ο άνθρωπος να τους εξαφανίσει (συμπεριφερόμενος ως εβραίος δηλαδή) θα έσωζε πολλά περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Είναι η μόνη φυλή που αν αποφάσιζε ο άνθρωπος να τους εξαφανίσει (συμπεριφερόμενος ως εβραίος δηλαδή) θα έσωζε πολλά περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων.<

    Ό,τι πείτε, κύριε Πλεύρη μου. Εσείς μόνο ρατσιστής που δεν είστε! Αλίμονο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηθωώθη ο κ. Πλεύρης από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
    Και νάάάάάάάάάά το δάκρυ κορόμηλο (ακόμα) οι περιτετμημένοι εθνοκαθαριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εαν πάτε κατά Γαζα μεριά θα δείτε οτι παρότι οι ντόπιοι αραβες κατακτητές απαγόρευσαν στους Γαζιανούς να κάνουν μεροκάματα στους μπαξέδες του ισραήλ,δεν κατάφεραν να κόψουν την παραγωγή.Μόνον τα μεροκάματα που εισ'επρατταν οι αραβες.Στην αρχαία ελληνική πόλη Ασκελον υπάρχει το μεγαλύτερο ισως εργοστάσιο αφαλάτωσης στον κόσμο και παρέχει το 90% του πόσιμου νερού στην παραμεθόριο Γάζα.Αυτό το εργοστάσιο βομβάρδισαν οι όποιοι τελος πάντων απελευθερωτές της Παλαιστίνης.Στην Ασκελόν το παιδιατρικό νοσοκομείο είναι γεμάτο άραβες με τα παιδιά τους.Ετσι τα είδα εγώ τα πράγματα-μαζί με τον καπνό από ρουκέτα που έπεσε στα χωράφια- και αν κάποιος με αποκαλέσει "πράκτορα" της μοσάντ η απάντηση θα είναι όλη δικιά του.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Θεσσαλονίκη Α.Λ
    "Με στραβό αν κοιμηθής το πρωΐ θ΄ αλοιθωριζεις".
    Και έχει πάρα πολλούς στραβούς η "μικρή Ιερουσαλήμ".
    Την καλημέρα μου στο Κορδελιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.