20/5/10

Ανοιχτή επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου


Κυρία υπουργέ
Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη στιγμή, μια που βοά ο τόπος για ενδεχόμενη παραίτησή σας λόγω προβλημάτων παρόμοιων με αυτών που οδήγησαν στην έξοδο την κυρία Άντζελα Γκερέκου, όμως ένοιωσα την ανάγκη να σας απευθύνω αυτήν την ανοιχτή επιστολή, με αφορμή το χθεσινό θέμα "Στου Κεμάλ το σπίτι ", του συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου, στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου.

Κυρία Διαμαντοπούλου
απευθύνομαι σε σας ως πολίτης αυτής της χώρας, της οποίας το κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισε το 1994 το νόμο με βάση τον οποίο ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αν δεν κάνω λάθος, αυτό σημαίνει ότι η Γενοκτονία αυτή έγινε και μάλιστα είχε αυτουργούς, με όνομα και επώνυμο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γενοκτονίας, από το 1919 μέχρι το 1923, ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, αυτός που, αφού ανεφώνησε το "Επιτέλους τους Ξεριζώσαμε", γεγονός που αποτελεί απόδειξη της Γενοκτονίας, μέχρι το θάνατό του κυβέρνησε δικτατορικά τη γειτονική χώρα, αυτός που αποτέλεσε διδάσκαλο του Αδόλφου Χίτλερ, τα εγκλήματα του οποίου, τηρουμένων των αναλογιών, σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν σε αγριότητα και βαρβαρότητα αυτά του δασκάλου του.

Αυτό το πρόσωπο, ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ, τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια πριν από λίγους μήνες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το συνάδελφό σας στην Κυβέρνηση κ. Σηφουνάκη, την αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, τους καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Ιωάννη Θ. Μάζη, Αθανάσιο Μαρκόπουλο, Mehmet Saray και τον κρατικοδίαιτο δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη (όλοι τους αμοίβονται με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, πλην του Τούρκου κεμαλιστή), υπό την υψηλή επιστασία του Τούρκου πρέσβη και του Γενικού Προξένου στην Αθήνα.

Αυτή η αποτρόπαια και στην ουσία παράνομη πράξη έγινε σε φορέα του υπουργείου σας και ισοδυναμεί με παρουσίαση σε πανεπιστήμιο του Ισραήλ του βιβλίου "Ο Αγών μου", του μαθητή του Γενοκτόνου δικτάτορα Κεμάλ, Αδόλφου Χίτλερ, παρουσία και επιστασία μάλιστα του εκπροσώπου των ναζί. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε να γίνεται κάτι τέτοιο στο Ισραήλ ή στην Αμρενία; Με άλλα λόγια, με τέτοιες ενέργειες είναι σαν να σπέρνουμε το σπόρο του ναζισμού στο ελληνικό πανεπιστήμιο κυρία Διαμαντοπούλου.

Τότε δεν αντιδράσατε, όπως δεν αντέδρασαν και άλλοι αρμόδιοι φορείς του οργανωμένου ποντιακού χώρου, αφήνοντας την παρανομία να σέρνεται και να μας εμφανίζεται χθες, μια μέρα που εκατομμύρια Ελλήνων δάκρυζαν για τους αδικοχαμένους προγόνους και συνέλληνες που χάθηκαν από το αιματοβαμένο χέρι του Κεμάλ, υπό τη μορφή "λογοτεχνικού κειμένου", ως θέμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου, στο υπουργείο σας, το πρώην Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Κυρία υπουργέ

επειδή ο ελληνικός λαός, πέραν του ότι σας εξέλεξε, σας πληρώνει, όπως πληρώνει και όλους αυτούς που προέκριναν αυτό το στην κυριολεξία δηλητηριώδες "λογοτεχνικό" κείμενο, που θα μπορούσε να πάρει το Πρώτο Βραβείο Προπαγάνδας, αφού, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του συγγραφέα, πλασσάρεται ως θέμα από το υπουργείο σας σε παιδιά 16 και 17 χρονών, με τον τίτλο μάλιστα "Στου Κεμάλ του σπίτι", χωρίς καμία αναφορά στο εγκληματικό του έργο. Και μονο το γεγονός ότι αναφέρεται το σπίτι όπου έζησε για περίπου δέκα χρόνια ο Κεμάλ ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, χωρίς καμία αναφορά στο βάρβαρο γενοκτονικό του έργο, είναι επονείδιστο και κατακριτέο.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο Κεμάλ είναι χειρότερος από τον Χίτλερ και επιλογές ως θέμα εξετάσεων κειμένων όπως αυτό του Ιωάννου, είναι απαράδεκτες, ανιστόρητες και σίγουρα δεν βοηθούν τους νέους μας να διαμορφώσουν σωστή άποψη για την ιστορία, το φασισμό και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος.

Δεν μπορεί να είναι θέμα σε εξετάσεις ένα κείμενο που νομιμοποιεί δια της πλαγίας ένα άτομο που έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Άλλο δημοκρατία, άλλο ελευθερία της έκφρασης και άλλο συναυτουργία και άθλια νομιμοποίηση ενός στυγνού δικτάτορα, γενοκτόνου των Ελλήνων.

Επειδή όλα αυτά δεν θεωρούνται τυχαία και, όπως είναι φυσικό, μάλλον προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη φάση, που είναι η παραχάραξη της ιστορίας και η επίσημη αγιοποίηση του Μουσταφά Κεμάλ, ως πολίτης αυτής της χώρας σας δηλώνω ότι οι πράξεις αυτές βρίσκουν αντίθετη μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, που καλείται μάλιστα να χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες πράξεις αλλά και όλους εσάς τους πρωταγωνιστές αυτών των βδελυρών ενεργειών, που ταυτόχρονα παραβιάζουν και το νόμο του 1994, με τον οποίο αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σάββας Καλεντερίδης
Πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας


Υ.Γ. Αλήθεια, σκεφτήκατε να κάνετε εξονυχιστικό διαχειριστικό έλεγχο στους φορείς που διαχειρίστηκαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, στους οποίους φορείς, σημειωτέον, συμμετείχε και η άνευ νόμιμου πανεπιστημιακού τίτλου καθηγήτρια πανεπιστημίου και Γ.Γ. του υπουργείου σας κ. Θάλεια Δραγώνα;
Αν όχι, σας συνιστώ να το πράξετε και να ανακοινώσετε τα αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, για να κάνετε πράξη το σύνθημα της κυβέρνησή σας "διαφάνεια σε όλα".

42 σχόλια:

  1. Ας υπογράψουμε καί εμείς τήν επιστολή αυτή....πάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνο
    αυτό το "πάμε" κάτι μου θυμίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνεις λάθος σύνθημα είναι ότι στο κράτος δεχόμαστε τους άριστους και όχι τους αρεστούς δεν τρέπονται τα λαμογια κατασπαράσσουν τη χώρα πλουτίζουν καθημερινά με μια υπογραφή τους βολεύουν συζυγούς παιδιά ανίψια σε θέσεις αγοράζουν ακίνητα αν προσέξεις όλοι τους έχουν 10-15 -20 ακίνητα δεν συνεχίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Κε Καλεντερίδη

    Επιτέλους να σκληρήνει η κριτική στην Άννα "Μπίλντεμπεργκ" που καταστρέφει την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς με την ανοχή των αρχισυνδικαλιστών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ οι οποίοι αδυνατούν να εκφράσουν γνήσια του εκπαιδευτικό κίνημα.

    ΥΓ Μα καλά κανένας σχολιαστής δεν διάβασε το άρθρο ως το τέλος.

    Κάντε μια διόρθωση Κε Καλεντερίδη
    στην παρακάτω λέξη "μνημς" και προσθέστε το "η" που σας ξέφυγε δικαιολογημένα λόγω οργής (;)

    "των βδελυρών ενεργειών, που ταυτόχρονα παραβιάζουν και το νόμο του 1994, με τον οποίο αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμς της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ 2
    Διορθώστε και το

    πανεπιστημικαού τίτλου
    στο ΥΓ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010
    κ.Διαμαντοπούλου το παιδί σας πάει σε ιδιωτικό σχολείο και θέλετε να πείσετε τον κόσμο ότι τα δημόσια είναι άρτια;

    Δεν είναι προσπάθεια εκφοβισμού απλά ζητάμε απαντήσεις από μια υπουργό παιδείας που βρέθηκε στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα επειδή το παιδί της σπουδάζει σε κολέγιο. Όμως δεν μας έχει πει τίποτα για το παιδί της που το στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο και έχει την απαίτηση να πειστούν οι γονείς ότι...


    πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο. Θα μας πει έναν λόγο να την πιστέψουμε; Μόνο έναν
    troktiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Διαμαντοπούλου, ως μέλος της Bilderberg δεν υποχρεούται να λογοδοτεί εις ουδένα ...Έλληνα , πόο μάλλον σε κάποιον Πόντιο , Σάββα, καθότι:

    "[...]Από το 1954 και μετά, η Bilderberg πραγματοποιεί μια διεθνή συνάντηση κάθε χρόνο, η οποία γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά, «κεκλεισμένων των θυρών», υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
    Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διαρκούν τρεις ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 έως 130 άτομα από το χώρο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής.
    • Οι «καλεσμένοι» επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.
    • Όσοι απ’ αυτούς είναι πολιτικοί απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους"

    και η Διαμαντοπούλου είναι πλεόν στέλεχος της Bilderberg
    με συνεχείς συμμετοχές:
    από το 2004 είναι σχεδόν μόνιμη

    "[...]2004 - Stresa, Italy, (3-6 Ιουνίου 2004)
    Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs
    David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
    (Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
    2005 - Rottach-Egern, Germany (5-8 Μαίου- Η Agenda)
    Alogoskoufis, George - Minister of Economy and Finance
    Papandreou, George - Leader of the Opposition (PASOK)
    Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner
    David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
    (O πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
    Ottawa, Canada
    8-11 June 2006
    LIST OF PARTICIPANTS
    GR Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP)
    GR David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
    GR Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
    BILDERBERG MEETINGS
    Istanbul, Turkey
    31 May – 3 June 2007
    LIST OF PARTICIPANTS
    GR David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
    GR Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
    GR Diamantopoulou, Anna Member of Parliament
    BILDERBERG MEETING
    "Chantilly, Virginia, USA"
    5-8 June 2008 CURRENT LIST OF PARTICIPANTS
    GRC "Alogoskoufis, George" Minister of Economy and Finance
    GRC "Diamantopoulou, Anna" Member of Parliament
    GRC "Papahelas, Alexis" "Journalist, Kathimerini"
    GRC "Papalexopoulos, Dimitris" "CEO, Titan Cement Co. S.A."
    GRC "Varvitsiotis, Thomas" "Co-Founder and President, V + O Communication"
    2009 Βουλιαγμένη Αθήνα
    Ντόρα Μπακογιάννη , Ελλάδα (υπουργός Εξωτερικών) Dora Bakoyannis, Greece (Foreign Minister)
    Αννα Διαμαντοπούλου , Ελλάδα (βουλευτής ΠαΣοΚ) Anna Diamantopoulou, Greece (PASOK MP)
    Ι. Παπαθανασίου , Ελλάδα (υπουργός Οικονομίας) I. Papathanasiou, Greece (Minister of Finance)
    Γ. Αλογοσκούφης , Ελλάδα (πρώην υπουργός) G. Alogoskoufis, Greece (former Minister)
    Γ. Δαυίδ , Ελλάδα (επιχειρηματίας, πρόεδρος Coca-Cola 3Ε) C. David, Greece (businessman, president Coca-Cola 3E)[...]"

    Όταν απαγορεύεται να λογοδοτήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ...
    έρμε Σάββα, ανάμνον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζάμπα την απασχολείτε. Είναι ακόμα στον νιρβάνα του προχθεσινού οθωμανικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σχέδιο καλά πάει και οι επιδιώξεις τους εκπληρόνονται σιγά σιγά...!!!Λυπάμαι, γιατί οι φωνές διαμαρτυρίας μας ενώ είναι εκωφαντικές, πνίγονται απο τα ΜΜΕ και την άκρατη κομματική προπαγάνδα την οποία δυστυχώς ακολουθεί μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού...!!!Και ακριβώς επειδή η παιδεία είναι το μαλακό υπογάστριο κάθε έθνους,αυτό σημαίνει οτι τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλάσια του χτυπήματος..!!Πιστεύω οτι κοντοζυγώνει η ώρα που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, αλλά φοβάμαι οτι η ανάρωση απο τα μέχρι τότε πλήγματα θα είναι μακροχρόνια και ίσως...πολύ δύσκολη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν φταίει αυτή φταίει ο Γιωργάκης που της έθεσε το υπουργείο παιδείας και που δεν την αναγκάζει σε παραίτηση , μα τη λέω ο καημένος αφού το ίδιο είναι κ αυτός!

    Αλά που θα πάει κανένας τους δεν θα μείνει αν συνεχίσουν έτσι το μόνο σίγουρο!

    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. Καλεντερίδη! Επιτέλους, ας βγάλουμε από μέσα μας ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΟΛΗΣ που μας έχουν δημιουργήσει τα ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ που ονομάζονται ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ! ΤΟΥΣ "ΛΟΥΖΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Η κ. Διαμαντοπούλου βρίσκεται και αυτή σε "ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ" μαζί με την κ. Δραγώνα και κάτι άλλα ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ που "τρώνε" οτι σάπιο τους δώσουν με σκοπό να το ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ στα ΥΓΙΗ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (υπάρχουν ακόμα!) της κοινωνίας μας. Τους αρκεί να τα "καταπίνουν" με αρκετά Ευρώ...

    Η προγιαγιά μου και η γιαγιά μου υπήρξαν ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ από την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. Κατά τύχη, με τον ερχομό τους στη "Μητέρα Ελλάδα", προωθήθηκαν στην Πάτρα, στους πρώτους προσφυγικούς καταυλισμούς. Εξάλλου, ακόμα και σήμερα, υπάρχει στην Πάτρα συνοικία με την ονομασία "Προσφυγικά". Έτσι λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο, έστω και λίγο, στις φλέβες μου κυλάει ένα μίγμα αίματος από τη Μ. Ασία (Ιωνία), την Αρκαδία και την Αχαϊα. Περήφανες φυλές. Όπως όλες οι Ελληνικές. Ήμουν τυχερός, γιατί γνώρισα σε μικρή ηλικία την προγιαγιά μου την Άννα και έχω κρατήσει στη μνήμη μου τις διηγήσεις της για εκείνες τις τραγικές ώρες, το "κολαστήριο" στο οποίο είχε μετατραπεί η Σμύρνη από τον "πατερούλη και σωτήρα Κεμάλ". Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως μου έλεγε οτι οι μανιασμένοι Τούρκοι, όσες γυναίκες δεν κατάφερναν να φτάσουν στο καϊκια στο λιμάνι, τις έπιαναν αλλά επειδή δεν προλάβαιναν να τις βιάσουν όλες, τους ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ώστε να ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ και μαζί με αυτές να ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ αφού ακόμα και αν σώζονταν, δεν θα είχαν ΣΤΗΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ!!!! Σας λέω ειλικρινά, ανατριχιάζω ακόμη και σήμερα με αυτή τη διήγηση. Το πιστεύετε οτι το σκέφτομαι σε άσχετες στιγμές; Αλλά και σε εξόχως "σχετικές", όταν για παράδειγμα βλέπω, πως κάναμε τον Τούρκο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ, τον βάλαμε στο "ΣΠΙΤΙ" ΜΑΣ, του ΔΩΣΑΜΕ και του ΔΙΝΟΥΜΕ οτι ΘΕΛΗΣΕΙ, τον ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, γεγονός που δεν του πρέπει, τον ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, γεγονός που δεν του αξίζει, τον ΕΚΠΛΙΠΑΡΟΥΜΕ, γεγονός που μας "μεταμορφώνει" σε "ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ", σε "ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"! ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ! ΟΙ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ" ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ! Θα έρθει μια ημέρα, που ο κόσμος δεν θα μπορεί άλλο πια. Από ότι φαίνεται, αυτή η ημέρα δεν αργεί. Δυστυχώς, ο όχλος θα είναι ασυγκράτητος και το μένος του θα πέσει στα κεφάλια των άδικων αλλά και των δίκαιων αυτής της κοινωνίας. Μακάρι, φωτισμένοι άνθρωποι να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. Δεν ξέρω ποιοι πρέπει να είναι αυτοί. Αλλά θα πρέπει να τους βρούμε και να τους φέρουμε εδώ, κοντά μας. Στην αρχαιότητα, οι Έλληνες διάλεγαν τον βασιλιά τους, τον αρχηγό τους. Από την κλασσική εκείνη περίοδο μέχρι σήμερα, όποιοι μας κυβερνούν ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ! ΤΟ "ΡΟΥΣΦΕΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ! ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ! Επειδή δεν θέλω να μακρυγορώ, ας σκεφτούμε και τούτο: ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ "DELPHIED"! ("Delphi" / "Δελφοί": Μέθοδος ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ της κοινής γνώμης που ανέπυξε τη δεκαετία του '60 η "Rand Corporation", το μεγαλύτερο "think tank" του αμερικανικού στρατιωτικού κατεστημένου και της "CIA").

    Συγνώμη, μήπως άκουσα κάποιον να ψιθυρίζει τον όρο "ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ";;; Για σκεφτείτε το....

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H κυρία πέταξε το γάντι προκλητικά ! Είναι καιρός οι Έλληνες να μετρηθούμε ! έχουμε πόλεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το υπ.π.....και θρησκευματων σε ρολο διατεταγμενο κατα του Ελληνισμου οπως επραττε κεκαλυμμενα υπο τις οδηγιες των εκπροσωπουντων το τελευταιο συνθετικο απο της ιδρυσεως του Ελληνικου κρατους.Απλως τωρα δεν χρειαζεται ουτε καλυψη.Καλυτερα ετσι για να γνωριζουν ολοι οι Ελληνες τους εχθρους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν περιμένεις να συγκινηθεί η κ. Διαμαντοπούλου και το συνάφι της θα περιμένεις άδικα, αυτοί ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν πολύ καλά, εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, νομίζοντας ότι κάτι Ελληνικό θα έχουν μέσα τους, μήπως άκουσες τον πρόεδρο της Βουλής σήμερα στον Αυτιά πως κλαψούριζε για τις προσλήψεις υπαλλήλων στη βουλή που κάνουν τώρα; σου συνιστώ να το δείς, αυτοί μας έχουν γραμμένους στα αχαμνάτους, γράψε εσύ όσες επιστολές θέλεις.
    Λοιπόν ο μόνος δρόμος για να απαλαγεί ο ΛΑΟΣ από τα καθάρματα αυτά είναι αναλάβει δράση όπως έκανε πάντα στην ιστορία, ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, έτσι και αλλιώς το σύνταγμα και οι νόμοι δεν του παρέχουν την απαιτούμενη προστασία.
    ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΟΥΚΩΝΟΥΝ και έτσι γλυτώνουν και ο ΛΑΟΣ και οι ίδιοι από την ταλαπωρία τους
    Αν αυτό δεν μπορούμε-θέλουμε να κάνουμε ας καθήσουμε να μας ρημάξουν τα κοράκια της σημερινής Ελλάδας και ας κοιτάξουμε καμιά τσόντα να διασκεδάσουμε το χάλι μας (εθνικό-ηθικό-κοινωνικό-οικονομικό) αρκεί να το πούμε και στα παιδιά μας για να γνωρίζουν πόσο σκληρά αγωνιστήκαμε για εκείνα.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ:

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το υπερβολικα μακροστενο (το οποιο ουδεμια σχεση εχει με τους 'δολιχοκεφαλους' βορειο-ευρωπαιους) κρανιο της κυριας προδιδει 'ασκεναζι' (δηλ. ταταρο-σλαβο-ιουδαικη) καταγωγη οπως αλλωστε και το επωνυμο (επωνυμα που αναφερονται σε χρυσο, ασημι, διαμαντια κλπ ειναι χαρακτηριστικα καποιου λαου). Ο νοων νοειτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Σεπτέμβριος-Οκτώβριος είναι κοντά και μακάρι να βγω ψεύτρα αλλά έχω την αίσθηση ότι τα επεισόδια στην Αργεντινή θα φαντάζουν σαν απλή σχολική εκδρομή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα αντίσταση στους Οθωμανούς κάνουν μόνo τα blogs !
    Δεν βλέπω πουθενά την Εκκλησία να αντιδρά για το θέμα της απερίγραπτης του κεμάλ !
    Στο τέλος θα μας πούνε ότι συμμετέχουν! όπως και το 21?
    Αιδώς προσκυνημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τετοιου ειδους τομαρια δεν καταλαβαινουν απο λογια , καταλαβαινουν μονο απο κλωτσιες.

    Εκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου20 Μαΐου 2010 στις 2:46 μ.μ.

    Σάββα, καὶ πάλι συγχαρητήρια γιὰ τὸ ἐξαίρετο ἄρθρο σου. Ἀναρωτιέμαι πῶς μποροῦν νὰ ἐνωθοῦν αὐτὲς οἱ φωνὲς τῶν Ῥωμηῶν; Ἀπὸ τὸν Καλεντερίδη ἕως τὸν Ἀγτζίδη, ἀπὸ τὸν Χ.Γιανναρά ἕως τὸν π.Γ.Μεταλλινό, τὸν Κοντογιώργη, τὸν Π.Ἥφαιστο, τὸν Ν.Λυγερό, τὸν Κ.Φωτιάδη, Ν.Σαρρή καὶ τόσους ἄλλους ἐπωνύμους ποὺ κινοῦνται στὸν ἴδιο χῶρο. Πῶς ἐκφραζόμαστε πολιτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. με του κεμαλ το σπιτι καταλαβαμε τι εννοουν οταν μιλανε για ¨νεο πατριωτισμο"

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο διά ταύτα, όταν ο μικρός μου φέρει εντός οικίας τέτοια σχολικά κείμενα, ποιά θα πρέπει να είναι η θέση μου; Αν δεν τα μάθει, εξεταζόμενος θα πάρει μικρό βαθμό, ότι κι αν σημαίνει σήμερα κάτι τέτοιο (ευτυχώς, το ίδιο ζώον φρόντισε να μπαίνεις και με βαθμός κάτω της βάσης). Αν τα μάθει, μπορεί και να περάσει "απέναντι" (ειδικά μετά τον θάνατο μου). Άρα; Από ανοιχτές διαβουλεύσεις και άλλες στάχτες στα μάτια, καλά πάμε, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δεν έχουν λόγο για ότι γίνεται εμπρός στα μάτια τους και τους αφορά άμεσα;_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 11:48 π.μ.

    Όταν γράφουν για τόσο σοβαρά ζητήματα, καλό είναι να μην γράφεις ανοησίες, ρε μάστορα. Τα Bildeberg και τα συναφή, άστα καλύτερα για το καφενείο της γειτονιάς σου, ή μάλλον την παιδική χαρά.

    _________________________

    Συγχαίρω τον κ. Καλεντερίδη και θα ήθελα να ρωτήσω, αν η επιστολή θα σταλεί (ή έχει ήδη σταλεί) στην "κυρία" αυτή προσωπικώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο (πρόεδρο Βουλής, Δημοκρατίας κλπ.).

    Είναι φοβερή πρόκληση αυτό που έγινε με το θέμα των Πανελληνίων ανήμερα της μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όταν:

    - Σου διαλύουν το τελειότερο εργαλείο σκέψης (τη γλώσσα σου)
    - Σου τσακίζουν την παιδεία (από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού)
    - Σου χλευάζουν όλες τις αξίες σου (είναι παλαιομοδίτικες, ντεμοντέ)
    - Σε βομβαρδίζουν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ με καταναλωτικά προϊόντα (όλα εισαγόμενα)
    - Σε εκπαιδεύουν να ζείς με δανεικά (ζήσε για το σήμερα, δανείσου, αύριο ποιός ζει και ποιός πεθαίνει)
    - Σε μαθαίνουν στην εύκολη ζωή (ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει...)
    - Σε εκπαιδεύουν να ζεις με τη διαφθορά (ή έστω να την ανέχεσαι)
    - Σε βομβαρδίζουν συνέχεια με υποκουλτούρα (ντιριντάχτα, τσιφτετέλια, αμανέδες)

    τότε, όταν πια κρίνουν ότι έχεις χωνέψει όλα αυτά τα τοξικά απόβλητα, σου χώνουν το ΔΝΤ (ξέρετε που), σου τα παίρνουν όλα (μέχρι και τα κέρματα), σου βάζουν νταβατζήδες πάνω από το κεφάλι ακόμα και τους χειρότερους εχθρούς σου, σου μαγαρίζουν ότι έχεις ιερότερο (τις μνήμες σου) και σε ετοιμάζουν για γιουσουφάκι του κάθε μεγαλομανούς Νεο-Οθωμανού.

    Τελικά, όλα αυτά τα χρόνια, ο καλύτερος αναλυτής ήταν ο Τζίμης Πανούσης γιατί τα είχε προβλέψει εδώ και 30 χρόνια:

    "Ντίσκο τσιφτετέλια
    κι Αμερικανάκια
    Νεοέλληνες χορεύουνε στα τέσσερα
    με κουδουνάκια..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν εκλέγεται μια κυβέρνηση, εκλέγεται μόνο για τέσερα συναφή χρόνια.

    Εκλέγεται για να κυβερνήσει σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους ισχύοντες Νόμους του Ελληνικού Κράτους.

    Δεν εκλέγεται για να καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τους Νόμους, ούτε έχει κάποια δικαιοδοσία για να μας ορίσει πως να ομιλούμε την Ελληνική γλώσσα (όπως κάκιστα εποίησε ο βλάξ Γ. Ράλλης, που επέβαλε την Δημοτική και κατήργησε τα Αρχαία!) ή να διαστρέφει την Ελληνική Ιστορία ως προς τις πράξεις και ακόμα ως προς τα γεγονότα που έπραξαν οι γείτονες της !

    Η Ιστορία δεν καταγράφεται σύμφωνα με την αρχή του "Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν, επειδή έχουμε τα κουμπούρια!!!" αλλά σύμφωνα με τα τεκμηριωμένα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν.

    Η κυβερνήσεις είναι παροδικές, αλλάζουν κάθε 4 χρόνια.

    Η Ελλάς όμως είναι αιώνια και ως τέτοια οφείλουν οι εκάστοτε πολιτικοί να την αντιμετωπίζουν.

    Αποφάσεις, που άπτονται του μέλλοντος του Ελληνικού Λαού, δεν βρίσκονται στην δικαιοδοσία ενός τυχάρπαστου πολιτικού που θα φύγει μετά από 4 χρόνια.

    Δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα, ο οιοσδήποτε πολιτικός, να παίρνει αποφάσεις που αφορούν τόσο σοβαρά θέματα του Ελληνισμού.

    Εν προκειμένω, η Διαμαντοπούλου, κακή τη μοίρα υπουργεύουσα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (επιμένω να αγνοώ όσα ορίζουν δια φετβά, τα αμόρφωτα όργανα ξένων!), διαπράττει έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού, όταν με το έτσι θέλω, διαστρέφουσα τα ιστορικά γεγονότα, ενεργεί εγκληματική προπαγάνδα υπέρ εχθρικού προς την Ελλάδα κράτους !

    Να υποθέσωμε ότι κυβερνώμεθα από Κατοχική κυβέρνηση ;

    Υ.Γ. Του Γ. Ιωάννου, φανατικού κομμουνιστή, έχω διαβάσει ένα βιβλίο.

    Σε κάποιο σημείο του γράφει, ψευδόμενος ασύστολα, πως σε μια σχολική εκδρομή, οι νεαροί μαθητές γυμνασίου το έσκαγαν για να πάνε να καταταγούν στον Δημοκρατικό Στρατό.
    Αλλού, πάλι ψευδόμενος ασύστολα, αναφέρεται στον κόσμο που, κατά τον Γ.Ι., ζητωκραύγαζε υπέρ των συμμοριτών, τους οποίους περιέφερε στην Οδό Εγνατίας ο στρατός μας μέσα σε φορτηγά GMC. Αυτούς τους είχε συλλάβει ο Εθνικός Στρατός στον Λαγκαδά, αφού είχαν βομβαρδίσει την Θεσσαλονίκη.
    Ήμουν παρών κατά την περιφορά των συλληφθέντων ανταρτών και σας πληροφορώ και διαβεβαιώ ότι ο κόσμος τους γιουχάριζε !

    Ούτε και όλα όσα περιγράφει στο βιβλίο της, η επίσης φανατική κομμουνίστρια Διδώ Σωτηρίου για την Μικρασιατική Εκστρατεία είναι όλα αληθή.

    Στην Μ.Α. ζούσαν περίπου 4.000.000 με 6.000.000 γηγενείς Έλληνες. Εαν διαβάσετε πόσα σχολεία και πόσες σχολές για άρρενες και για κορίτσια (αυτά όταν στην Αθήνα δεν υπήρχαν αντίστοιχες σχολές!!) είχαν στον Ελληνικότατο Πόντο θα μείνετε κατάπληκτοι. Δεν επρόκειτο για "ιμπεριαλιστική εκστρατεία" (sic!) αλλά για απελευθερωτικό αγώνα !


    Είπαμε λήθη αλλά όχι και αμνησία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. """η Διαμαντοπούλου είναι πλέον στέλεχος της Bilderberg
    με συνεχείς συμμετοχές:
    από το 2004 είναι σχεδόν μόνιμη
    """

    Σκεφθείτε Φίλοι μου, αν η Διαντοπούλου είναι καλεσμένη στην Λέσχη Bilderberg ως εξέχουσα προσωπικότης, ποιάς ποιότητας ..... "λαός" μαζεύεται εκεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο Κύριε Καλεντηριδη και πάλι μπράβο! Κάθε προσπάθεια μετράει, αν και δεν πιστεύω να δώσει καμιά σημασία η (μασονισα) Κ.Διαμαντοπουλου.

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αι σιχτίρ εσείς και η πολιτική σας. Ρε σεις αυτοί οι είναι άσχετοι ή δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν ή είναι μειοδότες
    Μανουσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_7088.html

    Ο Αλ.Χρυσανθακόπουλος, για "του Κεμάλ το σπίτι"

    ΛΑ.Ο.Σ. /ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
    ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
    Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    ΘΕΜΑ: Η προκλητική επιλογή του κειμένου με τον τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι» στις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της λογοτεχνίας την 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
    Μετά την απάλειψη του όρου «εθνικής» από το υπουργείο Παιδείας, την μονομερή από την Ελλάδα παραποίηση της ιστορικής αλήθειας δια της αποσιώπησης, την καλλιέργεια του...

    αφελληνιστικού κοσμοπολιτισμού ως ιδεολογία, την αποδοχή του δικαιώματος κάθε λαθρομετανάστη να μάθει την δική του γλώσσα και ιστορία με δικά μας έξοδα, ήλθε και η επιλογή του θέματος με τον τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι» στις πανελλήνιες εξετάσεις της Γ Λυκείου. Οι Έλληνες Πόντιοι και Μικρασιάτες καταδίκασαν με ανακοινώσεις και ομιλίες σε εκδηλώσεις των συλλόγων τους, απερίφραστα την χρονολογική και προκλητική σύμπτωση αναφοράς στο ρατσιστή γενοκτόνο Κεμάλ.
    Ερωτάται η κ Υπουργός :
    1) Πως κατέληξε το υπουργείο Παιδείας σε αυτή την απαράδεκτη επιλογή με τον έντονα συμβολικό χαρακτήρα;
    2) Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η θα τις ονομάσετε απλά μαθητικές;
    Ο ερωτών βουλευτής


    Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

    Σκληρή επίθεση Πλεύρη και Γεωργιάδη στην Διαμαντοπούλου

    http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4303%3A2010-05-20-12-38-05&catid=89%3A2008-10-10-10-48-18&Itemid=281


    Στην γωνία έχουν στριμώξει οι δυο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα, με πλήθος γραπτών ερωτήσεων την εγκαλούν για τα «έργα και τις ημέρες» του υπουργείου της το οποίο αποτελεί μια ανοιχτή απειλή αφελληνισμού της ελληνικής κοινωνίας μέσω της στρατολόγησης της νεολαίας. Αναφορικά με την είδηση που πρώτος ο «ΕΚ» δημοσίευσε εχθές, σχετικά με το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων στην Νεοελληνική Λογοτεχνία, που ήταν το κείμενο του άσημου και ξεχασμένου συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου, με τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι», οι Α. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ερώτηση τους: «Με ιδιαίτερο προβληματισμό, αλλά δίχως να εκπλαγούμε, πληροφορηθήκαμε ότι στις 19 Μαΐου το θέμα το οποίο ζητήθηκε να αναπτύξουν οι μαθητές στις Εισαγωγικές εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν το κείμενο κάποιου Γιώργου Ιωάννου με τίτλο ‘Στου Κεμάλ το σπίτι', και πραγματεύεται τις επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο. Το πλέον θλιβερό είναι πως την ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν αυτό το θέμα, τιμάται διεθνώς η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τους οποίους εξόντωσαν οι ορδές του Μουσταφά Κεμάλ».
    Οι δύο βουλευτές ερωτούν την υπουργό:
    α) Ποιος επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα εξετάσεων, και με ποιο κριτήριο;
    β) Με ποιο κριτήριο ένα τέτοιο κείμενο βρίσκεται στην διδακτική ύλη του σχολείου, και σε τι εξυπηρετεί στην μόρφωση των Ελλήνων μαθητών;
    γ) Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος έγινε στο πλαίσιο του ιδεολογήματος της «ελληνοτουρκικής φιλίας» το οποίο προωθείτε στην ελληνική εκπαίδευση;
    δ) Θεωρείτε πως τιμά την Ελληνική Παιδεία η επιλογή ενός τέτοιου θέματος ανήμερα μιας θλιβερής ημέρας για τον Ελληνισμό;»
    Επιπλέον με άλλες ερωτήσεις τους αναφέρονται στην κατάργηση του Εκκλησιαστικού Λυκείου Τήνου, στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων κατά τις επιταγές της «ελληνοτουρκικής φιλίας», στην παύση πληρωμών των Ελλήνων δασκάλων του εξωτερικού (θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας), και γιατί δεν τιμήθηκε στα σχολεία η ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. kala giati den mas lete
    ti egrafe to keimeno kai
    mas lete mono ton titlo?
    an to diavasate vevaia
    Tha itan trelo na anaferete
    to keimeno se enan gaidaro
    pou voskouse ston kipo tou spitiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη,
    έχεις την εντύπωση οτι θα απαντήσει; οτι θα συγκινηθεί; οτι ίδρωσε το αυτί της;...
    Δεν έχετε βαρεθεί να κάνετε αντίσταση από το Ίντερνετ;
    Να ελπίζετε στην ευθιξία των δήθεν πολιτικών;
    Να κάνετε ανούσιες χλιαρές πορείες στους δρόμους ζητώντας τα αυτονόητα;
    Φίλοι Συνέλληνες οι ριζικές αλλαγές δεν επιτυγχάνονται με τέτοιες μεθόδους, όπως θεωρώ ουτοπικό να περιμένει κανείς μία παλλαική αφύπνιση...
    Λίγοι και συγκεκριμμένοι πρέπει να αναλάβουν και να δρουν στο παρασκήνιο. Ως τότε καληνύχτα και καλή τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μα είστε σοβαροί??? Ο κόσμος καίγεται, τα spread ανεβαίνουν, ο τιτανικός βυθίζεται, ο Τζέφρυ πεφτει απο το ποδήλατο, χανεται με το κανώ, και εσεις στέλνετε επιστολή στην Αννουλα? Πατε καλά? Δεν ιδρώνει το αυτί της λόλας. Αν θέλετε να είστε χρήσιμοι, ανακοινώστε τιμες λιανικής σε ντομάτες, γιαουρτάκια και τα σχετικά. Αν είναι πολύ ακριβά ίσως χρειαστεί να βολευτούμε με ροχάλες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Αννούλα τις μπερδεύει με τη βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η γυναίκα δεν ντρέπεται να λέει η ίδια στην ιστοσελίδα της ότι από τα 22 (!) της δίδασκε στο ΤΕΙ Κοζάνης, μόνο με το πτυχίο Πολυτεχνείου. Και ταυτόχρονα η ίδια λέει, ότι δούλευε και στη Νομαρχία και ως ιδιώτης!
    Και η ίδια σήμερα έχει το θράσος να λέει στους καθηγητές και τους δασκάλους ότι "δεν αρκεί ένα πτυχιάκι" για να μπουν σε αίθουσα, όχι ΤΕΙ όπως η ίδια, αλλά ούτε δημοτικού.

    Και συγγνώμη, αλλά οι ερωτήσεις του ΛΑΟΣ είναι για τα μπάζα.
    Ενώ η επιστολή του κυρίου Καλεντερίδη τα λέει όλα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @20 Μαΐου 2010 2:15 μ.μ.

    "Δεν βλέπω πουθενά την Εκκλησία να αντιδρά για το θέμα της απερίγραπτης του κεμάλ !
    Στο τέλος θα μας πούνε ότι συμμετέχουν! όπως και το 21? "

    Εδώ μάλλον συντάσσεσαι με την Διαμαντοπούλου - δραγώνα και λοιπές πανεπιστημιακές - σκοταδιστικές και δήθεν προοδευτικές δυνάμεις! δέχεσαι την ιστορία που αυτοί προωθούν και διδάσκουν. Ίσως ο χώρος σου να δέχεται τις ιδιες επιρροές.

    Ποιός είπε ότι η εκκλησία δεν αντιδρά; Και νομίζεις ότι η εκκλησία είναι κόμμα ή σύλλογος που θα μαζέψει τα μέλη της και θα βγεί στους δρόμους και θα συνταχθεί με άλλα κόμματα; Αλλά μη έχοντας ιδέα για το τι είναι εκκλησία και πως ενεργεί, πολλά μπορεί να λέγονται. Εξάλλου την εκκλησία μπορεί να μην την εκφράζει η ιεραρχία της ή ο αρχιεπίσκοπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η λεβεντιά είναι αρετή ακριβή που όμως δεν αγοράζεται με χρήμα.
    Σάββα, δίδαξέ τους το και είθε να το καταλάβουν! Και ας θυμηθούν αυτά που έλεγε ο Σατωμπριάν όταν πόνεσε τους σκλαβωμένους Ελληνες "Η βαριά αρματωσιά της εξουσίας, στο τέλος ακινητοποιεί αυτόν που τη φοράει.."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κάποια ενδιαφέροντα σχόλια, ενδεικτικά του πώς σκέπτονται κάποιοι, τα οποία ίσως πρέπει να διαβαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς "κα" Διαμαντοπούλου και προς ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

    Και ο νοών νοείτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ 01 Ιουνίου 2010 7:17 μ.μ.

    >Και ο νοών νοείτω...<

    Δεν νοώ, γι αυτό θα παρακαλούσα να μου πεις καθαρά τι εννοείς. Γενικώς, αντιπαθώ τα υπονοούμενα και προτιμώ τις ανοιχτές κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ Σάββα καλά τα λές αλλά αυτό δεν φτάνει.Είναι γνωστό ότι αυτή η ανθελληνίστρια μαζί με το άλλο το φίδι το κολοβό την Δραγώνα δουλεύουν συστηματικά για τον αφελληνισμό των παιδιών μας, δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβουμε.
    Βλέπω στο ιντερνετ και στα μπλογκς τον κόσμο που βράζει και είναι έτοιμος να εκραγει με όλα αυτά που υπομένει αλλά ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. αυτή τη στιγμή έπρεπε να έχουμε ξεσηκωθεί και να τους πάρουμε με τα στυλιάρια αλλά ΤΙΠΟΤΑ. Μα καλά έχουμε αποχαυνωθεί τελείως; που θα πάει το χάλι μας; γιατί δεν αντιδρούμε; γιατι δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.Περιμάνω προτάςεις και ιδέες.

    ΛΟΚΑΤΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.