25/5/10

Ελληνικά μαχητικά κλήθηκαν επτά φορές να αναχαιτίσουν τουρκικά F-16

Δύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Κεντρικό Αιγαίο.

Με αυτόν τον τρόπο παραβίασαν ένα από τα θεμελιώδη μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης το οποίο προβλέπει τη μη πραγματοποίηση ασκήσεων κατά τη διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών των δύο χωρών.

Το προμήνυμα για τη νέα κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων ήρθε χθες, ημέρα Κυριακή, οπότε παραδοσιακά οι στρατιωτικές πτήσεις είναι μηδενικές. Όμως τα ελληνικά μαχητικά κλήθηκαν 7 φορές να αναχαιτίσουν τουρκικά F-16 που εισήλθαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Χαρακτηριστική των χαμηλών προσδοκιών που τρέφει η Αθήνα για τη συμπεριφορά της γείτονος στο Αιγαίο είναι η δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

"Χαιρετίζουμε την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών που ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη των σχέσεων σε εξαιρετικής σημασίας θέματα αμοιβαίου οφέλους. Παράλληλα όμως αναμένουμε. Αναμένουμε η ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας να μετασχηματιστεί σε πράξη. Δηλαδή, ουσιαστικά, σε αλλαγή των αναθεωρητικών πρακτικών τους στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο".
Άρθρο από το Hellenic Business (www.hbnews.gr)

3 σχόλια:

  1. Νοτιοδυτικά ? Σίγουρα ?

    Μήπως ΝοτιοΑνατολικά της Κρήτης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορω να ακουω συνεχεια την "κλαψα" για το timing των τουρκικων παραβιασεων. Κανανε παραβιασεις στην εθνικη μας γιορτη, στο μνημοσυνο του Ηλιακη, στην επισκεψη Ερντογαν, στην επετειο γενοκτονιας των Ποντιων κλπ κλπ κλπ. Ρε καταλαβετε επιτελους οτι ειναι σκυλια και δεν καταλαβαινουν απο τιποτα. Οσο εμεις ειμαστε φλωροι αυτα θα γινονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ασχετα με τη σημασια της μερας αυτης. Προωθουν μακροχρονιο σχεδιο και θα σεβαστουν μνημοσυνα; Αντι να γκρινιαζουμε πρεπει να κανουμε κατι. Φυσικα δεν αναφερομαι στο blog αυτο αφου οι ανθρωποι που το συντηρουν πολυ καλα κανουν και μας ενημερωνουν, και στην τελικη δεν ειναι και οι αρμοδιοι για να παρουν τις αποφασεις για την εξωτερικη πολιτικη της χωρας... Στους πολιτικους και στα αλλα ΜΜΕ αναφερομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή υπάρχουν και μέρες όπου δεν γίνεται ούτε μία παραβίαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.