14/5/10

Κοινή Διακήρυξη για τον Πολιτισμό μεταξύ Γερουλάνου - Gunay

Κοινή Διακήρυξη για τον Πολιτισμό υπέγραψαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο τούρκος ομόλογός του Ertugrul Gunay.
Σύμφωνα με αυτή, στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς τα δυο υπουργεία:

" Θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες σε θέματα προστασίας, συντήρησης και αναστήλωσης μνημείων, κυρίως δε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που επηρεάζεται από μεγάλα δημόσια έργα.

" Θα συνεργαστούν για την προστασία της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και την αποτροπή παράνομων ανασκαφών και διακίνησης αρχαιοτήτων.

" Θα ενθαρρύνουν τη συνεργασία στον τομέα των ανασκαφών και θα γίνει ανταλλαγή επισκέψεων αρχαιολόγων από τις δυο χώρες.

" Θα οργανώσουν κοινές διασκέψεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της παγκόσμιας κοινότητας.

Στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού τα δυο υπουργεία:

" Θα ενθαρρύνουν την αμοιβαία διοργάνωση κινηματογραφικών εβδομάδων αφιερωμένων στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

" Θα ενθαρρύνουν την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ θεατρικών οργανισμών και την συμμετοχή τους σε φεστιβάλ των δυο χωρών. Θα προωθηθεί η ανταλλαγή μιας θεατρικής παράστασης κάθε δυο χρόνια. Αντίστοιχη πρωτοβουλία θα ληφθεί για τον χορό.

" Θα προωθηθεί η συνεργασία διευθυντών ορχήστρας κάθε χώρας, με μεγάλες Συμφωνικές Ορχήστρες της άλλης χώρας.

" Θα προωθηθεί η περαιτέρω συνεργασία των κρατικών οργανισμών βιβλίου, συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών και θα γίνουν κοινές συσκέψεις και συνεδρίες για την προσέγγιση των μεταφράσεων.

" Θα προωθηθεί η ανταλλαγή εκθέσεων φωτογραφίας και εικαστικών τεχνών.
Nooz.gr

3 σχόλια:

  1. Δεν θα πηγαίνουν πλέον τα σχολεία στα πρωινάδικα να τους διδάσκουν ημίγυμνες χορεύτριες τσιφτετέλι, θα πηγαίνουν αυτές στα σχολεία... ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή τώρα οι τούρκοι ξεναγοί στην Έφεσο θα λένε ότι τα έφτιαξαν Ελληνες ή Χεταίοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τα μαραμαρα αυτοι που επρεπε τον διδαξαν τον τουρκο και προετρεψε για τον γυρισμό τους εκει που ανοικουν.. για την κληρονομια που τους αφησαμε ομως και την καπιλεύονται και μαλιστα την πλασαρουν σαν αρχαιο τουρκικο πολιτισμο δεν ειπε κουβεντα! ουτε εξηγησεις έδωσε για τους κλεμενους και "σφαγμενους" ποντιακους-με αρχαιες ελληνικες ριζες- χωρους που τους παρουσιαζουν με γελοιο τροπο τουρκικους!! και καλα αυτος, ο δικος μας ο μπελας γιατι δεν του τα σφιριξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.