19/5/10

H Ποινικοποίηση της άρνησης και της υπονόμευσης και ..."Το σπίτι του κεμάλ"


Σήμερα, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, το θέμα ήταν απόσπασμα από το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Ιωάννου "Στου Κεμάλ το σπίτι", υπονοώντας το σπίτι όπου έζησε για μερικά χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ, ο μεγάλος σφαγέας του Ελληνισμού και στυγνός δικτάτορας του τουρκικού λαού.
Έτσι, χύνοντας το δηλητήριο της ισοπέδωσης και της προσβολής των νεκρών μας, υπονομεύουν με διάφορες πράξεις αυτό που ψήφισαν το 1994 οι Έλληνες βουλευτές.
Ντροπή και αίσχος άθλιοι βέβηλοι της ιστορίας του λαού μας!
Ντροπή σας.

Τ’ εμέτερα
Ποινικοποίηση της άρνησης και της υπονόμευσης

του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι φανερά τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθηθεί στο ζήτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας και της δημιουργίας χειροπιαστών πολιτικών αποτελεσμάτων από το όλο θέμα.
Η Γενοκτονία αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σουηδία, ενώ υπάρχουν αναγνωρίσεις σε τοπικά κοινοβούλια, όπως αυτό της Νοτίου Αυστραλίας και μερικών πολιτειών των ΗΠΑ. Ακόμα και στην περίπτωση που δεχτούμε ότι οι αναγνωρίσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τα πολιτικά αποτελέσματα που θα παραχθούν από τη διαδικασία αυτή, αν δεν διασφαλιστεί η ποινικοποίηση της άρνησης και της υπονόμευσης της Γενοκτονίας. Οι Εβραίοι το κατάφεραν σε αρκετές χώρες, ενώ οι Αρμένιοι το έχουν πετύχει στη Γαλλία και την Ελβετία.
Γιατί πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να γίνει αυτό;
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκινήσουμε από την ίδια την Ελλάδα. Έχει ψηφιστεί ένας νόμος, με τον οποίο αναγνωρίζεται η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Με βάση το νόμο αυτό και τις σχετικές εγκυκλίους, εμπλέκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού σε ολόκληρη την επικράτεια στη διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες παρίστανται εκπρόσωποι φορέων του Δημοσίου, και την ίδια στιγμή, σε φορείς και ιδρύματα του ελληνικού κράτους αμφισβητείται έμπρακτα η Γενοκτονία και ακυρώνεται στην πράξη ο ίδιος ο νόμος του κράτους.
Με άλλα λόγια, το ίδιο το κράτος υπονομεύει έναν νόμο που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κυβερνητικοί παράγοντες και κρατικοί αξιωματούχοι καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Μουσταφά Κεμάλ, ακυρώνοντας στην πράξη το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν.
Πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε από ξένα κοινοβούλια και ξένους πολιτικούς να σηκώνουν το βάρος της αναγνώρισης και να αντιμετωπίζουν τη μήνη της Τουρκίας, όταν Έλληνες πολιτικοί, στρατηγοί και καθηγητές πανεπιστημίου εξυμνούν και εξαγνίζουν τον Κεμάλ;
Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός και υπονόμευση, τότε τί είναι;
Για να μην εξευτελιζόμαστε όλοι εμείς που ζητάμε επιτακτικά τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, τη στιγμή που κυβερνητικοί, κρατικοί παράγοντες, καθηγητές και δημοσιογράφοι την υπονομεύουν και την ακυρώνουν, είναι απαραίτητο να ψηφιστεί νόμος που θα ποινικοποιεί την υπονόμευση και την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας όλων των λαών που υπέστησαν αυτό το απαράγραπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η οποία αμφισβήτηση αποτελεί στην ουσία ηθική αυτουργία στις πολιτικές γενοκτονίας που εφαρμόζει οποιοδήποτε κράτος εναντίον οποιουδήποτε αδύναμου λαού, και ιδιαίτερα στις βάρβαρες και φασιστικές πολιτικές που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Τουρκία απέναντι στους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, στους Πομάκους και τους Αθιγγάνους της Θράκης, στους εναπομείναντες Αρμενίους και Ασσυρίους, στους Κούρδους κ.λπ.
Να απαιτήσουμε ομόφωνα την ποινικοποίηση της υπονόμευσης και αμφισβήτησης της Γενοκτονίας -διαφυλάττοντας και προστατεύοντας την ελευθερία της έρευνας για επιστημονικούς σκοπούς- για να πάψει να εξευτελίζεται ο λαός και η ίδια η πατρίδα μας.
Άλλωστε, αρκετά έχει καταρρακωθεί το κύρος του λαού και της ίδιας της χώρας λόγω της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ας ανακτήσουμε τουλάχιστον το ηθικό μας ανάστημα.
Από την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, φύλλο Μαΐου

22 σχόλια:

  1. Αλήτες ρουφιάνοι γιουσουφάκια

    θα φύγετε νύχτα από την χώρα, φροντίστε να έχετε τουρκικό διαβατήριο μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε τούρκο που χρειάζονται οι θείτσες στο υπουργείο..._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η όποια ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

    Φοβούμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποινικοποίηση με ταυτόχρονη διασφάλιση της επιστημονικής έρευνας. Είναι φυσικό ότι η μία θα υπερισχύσει και θα καταργήσει (καταστρατηγήσει) την άλλη.

    Ποινικοποιώντας την μία άποψη, κατ' ευθείαν δημιουργείς υπόνοιες ότι ίσως η αντίθετη μπορεί να είναι σωστή. Αυτό έγινε και με την ποινικοποίηση της άρνησης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.

    Η Ιστορία γράφεται με επιχειρήματα και όχι με τον εισαγγελέα. Η ποινικοποίηση ενέχει το στοιχείο της φίμωσης, η οποία είναι πράξη αντιδημοκρατική και συνάδουσα σε καθεστώτα ανελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπληρώνω το σχόλιό μου 6:21 μ.μ.

    Αν οι πολιτικοί μας με τις πράξεις τους ακυρώνουν ακόμη έναν νόμο που ψήφισαν (δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε σίγουρα ο τελευταίος), να αλλάξουμε πολιτικούς. Έχουμε δημοκρατία, ή όχι;

    Οι πολιτικοί οφείλουν να ελέγχουν την παιδεία, ώστε να μην αφελληνίζει.

    Εφ' όσον, όμως, έχουμε πολιτικούς που καταθέτουν στεφάνια στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα πει η κ.γ. στην Ελλάδα, εντελώς αντίθετα προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη ακριβώς γι αυτό, εφ' όσον έχουμε πολιτικούς που καταργούν το "εθνικής" από την ονομασία του πρώην ΥΠΕΠΘ και υποθάλπουν όλη την ανθελληνική σαπίλα (Ρεπούση, Δραγώνα, Λιάκο, Ηρακλείδη κ.ά.), μην περιμένετε να ποινικοποιήσουν την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, διότι θα ποινικοποιήσουν αυτομάτως και συλλήβδην τους εαυτούς των, τις πράξεις των και τους υποτακτικούς των. Άλλωστε, πρέπει να ποινικοποιήσουν και την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων και του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, οπότε η βαλίτσα θα πάει μάλλον μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΘΗΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ19 Μαΐου 2010 στις 7:04 μ.μ.

    ΕΙΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΄΄ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ΄΄ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ.ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΟΔΥΝΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.

    ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διόρθωση:

    >Άλλωστε, πρέπει να ποινικοποιήσουν και την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων και του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος<

    των Αρμενίων ήθελα να γράψω. Συγγνώμη.

    _______________________________

    >ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΟΔΥΝΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ<

    Χα, χα, παλιά μου τέχνη, κόσκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετα απορουμε πως συμπασα η υφηλιος μας εχει βαλει στο στοχαστρο.Αν βαλουμε ολοι το χερι στην καρδια,θα παραδεχτουμε οτι πρεπει να μας αφανισουν απο το προσωπο της γης.Και μην μου πει κανεις οτι φταινε οι πολιτικοι.Εμεις τους ψηφιζουμε,μαλιστα μια ζωη τους ιδιους,ειναι εικονα και ομοιωση δικη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ ΑΚΗΡΥΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γραφεις Aνωνυμε 6.21,

    >Η όποια ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
    Φοβούμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποινικοποίηση με ταυτόχρονη διασφάλιση της επιστημονικής έρευνας. Είναι φυσικό ότι η μία θα υπερισχύσει και θα καταργήσει (καταστρατηγήσει) την άλλη.<

    Απολογεισαι δηλαδη για τον θυτη και γενοκτονο Τουρκο, ετσι δεν ειναι;

    - Ν. Λυγερος, "Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης"
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - Ν. Λυγερος, "Το νέο οθωμανικό δόγμα ως κατάργηση του κεμαλικού"
    http://www.lygeros.org/5247-gr.php

    "... Ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας δεν παραγράφεται. Μάταια κάνουμε την επίδειξη της παρούσης εποχής, βαυκαλιζόμαστε με χαμένες ψευδαισθήσεις. Τίποτε δεν θα μπορέσει ν’ αλλάξει την αποφασιστικότητα των λαών όσο αφορά τη δικαιοσύνη. Αυτή η μασκαράτα της λήθης και της αδιαφορίας δεν μπορεί να αναιρέσει το καθεστώς δημίων και συνεργατών. Η χώρα μας είναι αυτή της αλληλεγγύης, αυτή που μας ενώνει πάλι με τους λαούς που δοκιμάστηκαν και όχι μ’ αυτούς της συνεργασίας με καθεστώτα που έχτισαν τους ναούς τους πάνω στους σκελετούς θυμάτων γενοκτονίας. ..."
    (Ν. Λυγερός, Aπό μια εποχή προς την κόλαση στις χαμένες ψευδαισθήσεις)

    Καλο ξεμπερδεμα!
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφεις Aνωνυμε 6.21,

    >Η όποια ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
    Φοβούμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποινικοποίηση με ταυτόχρονη διασφάλιση της επιστημονικής έρευνας. Είναι φυσικό ότι η μία θα υπερισχύσει και θα καταργήσει (καταστρατηγήσει) την άλλη.<

    Τα εχεις μαλλον λιγο μπερδεμενα, με το να απολογεισαι για τον θητη, ετσι δεν ειναι;

    - Ν. Λυγερος, "Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης"
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - Ν. Λυγερος, "Το νέο οθωμανικό δόγμα ως κατάργηση του κεμαλικού"
    http://www.lygeros.org/5247-gr.php

    "... Ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας δεν παραγράφεται. Μάταια κάνουμε την επίδειξη της παρούσης εποχής, βαυκαλιζόμαστε με χαμένες ψευδαισθήσεις. Τίποτε δεν θα μπορέσει ν’ αλλάξει την αποφασιστικότητα των λαών όσο αφορά τη δικαιοσύνη. Αυτή η μασκαράτα της λήθης και της αδιαφορίας δεν μπορεί να αναιρέσει το καθεστώς δημίων και συνεργατών. Η χώρα μας είναι αυτή της αλληλεγγύης, αυτή που μας ενώνει πάλι με τους λαούς που δοκιμάστηκαν και όχι μ’ αυτούς της συνεργασίας με καθεστώτα που έχτισαν τους ναούς τους πάνω στους σκελετούς θυμάτων γενοκτονίας. ..."
    (Ν. Λυγερός, Aπό μια εποχή προς την κόλαση στις χαμένες ψευδαισθήσεις)

    Καλο ξεμπερδεμα!
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7:04 δεν είναι μόνο αυτό το προκλητικό της υπόθεσης.

    Το σπίτι αυτό δεν είανι σήμερα που στεγάζει το τουρκικό προξενείο;

    Σε αυτό το σπίτι δέν ήταν που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (σε αγαστή συνεργασία με τους Βρετανούς) τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για τα Σεπτεβριανά του 1955 και την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης;

    Οταν σκούζω και φωνάζω ότι αυτοί της "ελληνοτουρκικής φιλίας" είναι αποφασισμένοι να το πάνε πολύ μακριά και μην παίρνετε καμιά πράξη τους ως τυχαία και αλύπητα κρίνετε τους όσο ψηλά κιαν είναι κάποιοι γελάνε και λένε ότι είμαι εμπαθής.

    Κα Διαμαντοπούλου ποιός σας είπε ότι μπορούν να εξισωθούν οι κατά την έμπνευση των κύκλων σας Τούρκοι Πρόσφυγες οι όποιοι και αυτοί υπέφεραν τα πάνδεινα κατά τα λεγόμενα σας με την την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού;

    Φυσικά και η σημερινή ιταμή πρόκληση σας θα έπρεπε να αποτελέσει και λόγο αποπομπή σας απο την κυβέρνηση και το τέλος της πολιτικής σας σταδιοδρομίας.

    Φυσικά και δεν θα το ξεχάσουμε, θα σας το θυμίζουμε πάντα και σε εσάς και στο λαμπρό σας επιτελείο που κοσμεί τον Πολιτισμό μας.Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε θα σας την ανταποδώσουμε όπως είθισται σε αυτό τον τόπο που τον λένε Ελλάδα.

    Ισως τώρα πείτε γέφυρες Λαών σαν αναφέρω μια ακόμα ΄γέφυρα" πιο σύγχρονη:
    »».«Οι εξαφανίσεις των συγγενών μας επιβλήθηκαν από τη συνεργασία και την εχεμύθεια των «κρατικών συμμοριών» του γενικού επιτελείου, οι οποίοι έχουν αιματοβαμμένα χέρια , τις πολιτικές δυνάμεις, πολιτικούς από το Υπουργείο, μέλη του δικαστικού σώματος που καθοδήγησαν το καταπιεστικό κράτος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συγκάλυψαν την αλήθεια».
    Απόσπασμα απο την ανακοίνωση (19-05-2010) των οικογενειών των αγνοουμένων θυμάτων του τουρκικού φασιστικού κράτους και παρακράτους.

    Δεν με εξέπληξε το γεγονός αυτό σήμερα.Η ζεμπεκιά του τότε υπουργού Εξωτερικών με τον Ισμαήλ Τζέμ έγινε την ίδια χρονική στιγμή που κόκκαλα Ελληνα Ελδυκαρίου έφταναν να ταφούν στην Ελλάδα μετά απο πόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Σχετικα μ αυτό τα σχολιο,μιας κ ειμαι μαθητρια που σημερα εδινε τα συγκεκριμενο μαθημα
    Θα ηθελα ν σχολιασς κ ν τονισω,πως το κειμενο εχει ν κανει καθαρα με την αστικοποιηση και την ανταλλαγη πληθυσμων
    Σε καμι περιπτωση δν αναγετρεται τα ονομα του κεμαλ ατατουρκ,ωςπολιτικου και ως προσωπικοτητας
    Ειμαι κ εγω ποντια
    Και πιστευω πως αυτό τα κειμενο του ιωαννου περιγραφει τις ταλαιπωριες που βιωσαν ολοι οι προσφυγες όχι μονο οι ποντιοι
    Θα ηταν λοιπον πιο δικαιο ν διαβαστει πρωτα τα κειμενο και μετα ν γινονται τεοια σχολια!!!
    Και στο κατω κατω….την γενοτονια δν την θυμομαστε ξαφνικα σημερα…αλλα την κουβαλαμε μεσα μεσα μας,αν σας ενοχλουσε τοσο ο τιτλος του πεζογραφηματος να κανατε μια ενσταση από την αρχη της χρονιας,όταν τα κειμενο προστεθηκε στην υλη της γ’λυκειου!!!"

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η Ελληνοτουρκική φιλία είναι ο δούρειος ίππος των τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Γιώργος Ιωάννου, συγγραφέας του έργου από το οποίο το απόσπασμα με τίτλο του "Κεμάλ το σπίτι" ήταν σπουδαίος λογοτέχνης προσφυγικής καταγωγής (Ανατολική Θράκη). Ανάμεσα στα θέματα του έργου του και ο κόσμος της προσφυγιάς. Διάβασε κανείς το κείμενο των πανελληνίων;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 3:28
    ασφαλώς και το διάβασα.
    Και μονο το γεγονός ότι αναφέρεται το σπίτι όπου έζησε για περίπου δέκα χρόνια ο Κεμάλ ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, χωρίς καμία αναφορά στο εγκληματικό του έργο, είναι επονείδιστο και κατακριτέο.
    Ο Κεμάλ είναι χειρότερος από τον Χίτλερ και αναφορές σαν και αυτή του Ιωάννου, είναι απαράδεκτες, ανιστόρητες και σίγουρα δεν είναι λογοτεχνία.
    Δεν μπορεί να είναι λογοτεχνία ένα κείμενο που νομιμοποιεί δια της πλαγίας ένα άτομο που έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
    Άλλο δημοκρατία, άλλο ελευθερία της έκφρασης και άλλο συναυτουργία και άθλια νομιμοποίηση ενός στυγνού δικτάτορα, γενοκτόνου των Ελλήνων.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Δημόκριτο

    >Απολογεισαι δηλαδη για τον θυτη και γενοκτονο Τουρκο, ετσι δεν ειναι;<

    Αυτό κατάλαβες; Κρίμα στ' όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Καυκάσιο

    >Το σπίτι αυτό δεν είανι σήμερα που στεγάζει το τουρκικό προξενείο;<

    Όχι. Το τουρκικό προξενείο βρίσκεται στην διασταύρωση Αγ. Δημητρίου και Απ. Παύλου. Πίσω απ΄αυτό, επί της Απ. Παύλου, είναι το σπίτι που λένε ότι γεννήθηκε ο Ατατούρκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σ.Κ., αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ οι "δικοί" μας διαγκωνίζονται για το ποιός είναι περισσότερο τουρκόφιλος από τον άλλο, έτσι ώστε είτε να είναι αρεστός στους ανίδεους αριστερίζοντες βλαχοκοσμοπολίτες της παρέας του, είτε να "πάρει θέση" για την μελλοντική νομενκλατούρα, αν βέβαια ξαναγίνουμε οθωμανική επαρχία, οι ίδιοι οι τουρκόφωνοι στην Μικρασία, τον Πόντο και αλλού, ως νομαδικός λαός χωρίς γραπτή παράδοση, φιλοσοφία και κοσμοθεωρία, προσπαθούν να "νομιμοποιηθούν" ως απόγονοι των... Ελλήνων! Όπως άλλωστε και οι σκοπιανοί. (Οι αλβανοί ευτυχώς βαυκαλίζονται ακόμη ότι είναι απόγονοι των Ιλλύρίων). Βλέπετε ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος δεν παρέδωσε την εξουσία στον μεμέτη, οπότε κατά το διεθνές δίκαιο η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι υπό κατοχή (αν και δεν είμαι νομικός, αλλά να μου πεις, κι αυτοί που είναι, α. γνωρίζουν διεθνές δίκαιο; β. δίνουν δεκάρα τσακιστή για τους προγόνους και τους απογόνους τους;) Συνεπώς η οθωμανία δεν είναι η συνέχεια του "βυζαντίου" (βγάζω σπυράκια όταν ακούω την λέξη "βυζάντιο", εκτός αν αναφέρεται στα... Μέγαρα!) και δεν έχει κανένα μεγαλείο, εξ' ου και η προσπάθεια όλων των ευγενών γειτονικών βρωμιάρηδων να οικειοποιηθούν την Ιστορία μας. Τ' ακούς κυρά... Τριγώνα;_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΝΩΝΥΜΕ 4:39

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

    Κώστας "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φαντάζομαι τι θα έγινε αν κάποιοι από τους μαθητές που τους έβαλαν αυτήν την έκθεση, έχουν παππούδες από τον Πόντο ή την Μ. Ασία...Σκέψου να πήγαν σπίτι τους και να είπαν το θέμα που τους έβαλαν για έκθεση. Και σκέψου αν κανένα παιδί γράψει εναντίον του Κεμάλ, ούτε που θα δεί απολυτήριο.
    Σε λίγο θα φτιάξουν και βιβλιαράκι τύπου Μάο στα σχολεία έτσι που πάμε. Περιμένετέ το. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σεβαστη η αποψη σου, ανωνυμε 20.5.,10:32 - συγνωμη!
    Δικο μου το λαθος - εγραψα την απαντηση μου, χωρις να εχω διαβασει τις περαιτερω διευκρινισεις σου (6:36, 7:17).

    Επισημα παντως προπαγανδιζει η Τουρκια την επιτροπη ιστορικων για να εξεταστει η "δηθεν" (κατα τους ιδιους) Αρμενικη Γενοκτονια - πολιτικα τερτιπια δηλαδη για να κερδισει χρονο και να αποφυγει την ποινικοποιηση.

    Η επιστημονικη ερευνα απο την αλλη αποδεικνυει ξεκαθαρα και αναμφιβολα πως οι Αρμενιοι, Ασσυριοι και ο Ποντιακος Ελληνισμος γενοκτονηθηκαν απο τους Τουρκους.

    Οσο υπαρχει η εγκληματικη παραχαραξη της ιστοριας απο τους δειλους και αθλιους Εθνομηδενιστες - και ετσι οπως εχει υποθεσει ο Σαββας Καλεντεριδης, η ποινικοποιηση της αντιθετης αποψης με βρισκει απολυτα συμφωνο.

    "... Διότι στην ουσία η μελέτη των γενοκτονιών είναι: γενοκτονώ, άρα υπάρχω. Με αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο έχουμε να κάνουμε στον αγώνα των γενοκτονιών. Δεν φοβούνται μόνο για την ποινικοποίηση και τις επιπτώσεις της, αλλά για την ίδια τους την ύπαρξη, διότι αγγίζουμε τα θεμέλια του κράτους και για αυτό είναι τόσο φανατικοί εναντίον των γενοκτονημένων. ..."
    (Ν. Λυγερός, Γενοκτονίες και στρατηγική)

    Φιλικα,
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.