8/5/10

Η βεντέτα του δημοψηφίσματος πάει Internet

Σύμφωνα με καταγγελία του Μακάριου Δρουσιώτη, διατυπώθηκαν απειλές κατά της ζωής του σε blog δικηγόρου ο οποίος είναι γιός του αθρογράφου του 'Φ' Γιώργου Σέρτη.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας διερευνά καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε γραπτή κατάθεσή του στην Αστυνομία, υποστήριξε ότι συγκεκριμένες αναφορές στο Blog christofias-watch.blogspot.com στο διαδικτυακό χώρο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του.

Σήμερα, με δικαστικό ένταλμα η Αστυνομία ερεύνησε το γραφείο του 35χρονου δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, γιό του γνωστού αρθρογράφου του "Φιλελεύθερου" Γιώργου Σέρτη, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής του Blogspot και προέβη σε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών από το γραφείο του. Ο δικηγόρος ανακρίθηκε και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει πολιτική δίωξη με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αναφορές συνιστούσαν απειλή κατά του δημοσιογράφου, ο φάκελος θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να αποφασιστεί κατά πόσο η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Σε ερώτηση εάν θα συλληφθεί, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται ως Αστυνομία είναι κατά πόσο ο 35χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να πει για να καταγράψει τα συγκεκριμένα τα οποία κατέθεσε ο παραπονούμενος.

''Ωστόσο ήταν το κρίσιμο ερώτημα και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα γι’ αυτό και δεν έχει διενεργηθεί η σύλληψη του'', πρόσθεσε.
Πάντως στο συγκεκριμένο blog ήδη αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση η οποία πολιτικοποιεί το ζήτημα αναφέροντας τα ακόλουθα:

"Καταδικάζουμε την πνευματική τρομοκρατία"

"Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Το γεγονός ότι όσα γράφονται σε αυτό το ιστολόγιο δεν τους βρίσκουν όλους σύμφωνους, αλλά μια μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού, το γνωρίζουμε. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα από διάφορα ΜΜΕ, ότι κατηγορείται συγκεκριμένο άτομο για τη διαχείριση αυτού του χώρου. Ξεκίνησε πόλεμος κατά του ιστολογίου. Αυτός ο πόλεμος όμως γίνεται εναντίον όλων των ελεύθερων πολίτων. Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με τα γραφόμενα, είμαστε βέβαιοι ότι δεν επικροτεί την τακτική περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης. Η πνευματική τρομοκρατία δε φοβίζει κανένα, παρά μόνο προσβάλλει αυτούς που την επιβάλλουν. Δε διστάζουμε να χειροκροτούμε τις σωστές κατά την άποψη μας κινήσεις, από όποιο χώρο κι αν προέρχονται. Θεωρούμε καθήκον μας όμως να καυτηριάζουμε τα κακώς έχοντα και να ασκούμε κριτική σε όσους προσβάλλουν την αντικατοχική μας ιδεολογία. Εκφράζουμε την αμέριστη μας συμπαράσταση στον αδίκως θεωρούμενο ως «ύποπτο». Καλούμε όλους τους πολίτες να καταδικάσουν με κάθε δημοκρατικό τρόπο την πνευματική τρομοκρατία. Σήμερα μπορεί το christofias-watch να θεωρείται το μαύρο πρόβατο επειδή εκφράζεται ελεύθερα, αύριο όμως μπορεί να θεωρείσαι εσύ.

Παρατηρητήριο για τη διακυβέρνηση Χριστόφια"

Αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, έστειλε σε σχόλιο του αναφορές οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο συγκεκριμμένο μπλογκ και τις οποίες διερευνά η Αστυνομία μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου ως απειλή κατά της ζωής του.

[04 Μαρτίου 2010 2:06 μ.μ.
Ρήγας είπε...
Αν ο Μαγάριος...

** Ζούσε στην Ιρλανδία και αντί σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων και Τούρκων εδώ ήταν σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει από χρόνια τώρα και δεν θα τον ήξερε κανένας.

** Ζούσε στην Παλαιστίνη και αντί σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων και Τούρκων εδώ ήταν σφογγοκωκλάριος των Εγγλέζων και Ισραηλινών εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει από χρόνια τώρα και δεν θα τον ήξερε κανένας.

** Ζούσε στην κατεχόμενη Ελλάδα του '40 και αντί σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων και Τούρκων εδώ, ήταν σφογγοκωλάριος των Γερμανών εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει και δεν θα τον ήξερε κανένας.

** Ζούσε στην Αγκόλα και αντί για σφογγκωλάριος των Εγγλέζων εδώ ήταν σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει και δεν θα τον ήξερε κανένας.

** Ζούσε στην νοτιοανατολική Τουρκία, στα Κουρδικά εδάφη και αντί σφογγοκωκλαριος των Τούρκων εδώ ήταν σφογγοκωλάριος των Τούρκων εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει και δεν θα τον ήξερε κανένας.

** Ζούσε στην ΕΣΣΔ το '40 και αντί σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων και Τούρκων εδώ ήταν σφογγοκωλάριος των γερμανών Ναζί εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει και δεν θα τον ήξετε κανένας.

** Το καιρό της γερμανικής κατοχής στην Σερβία, στην Γαλλία, ...κλπ.

Συμπέρασμα:

ΜΟΝΟ στην Κύπρο μπορεί να ζήσει ο Μαγάριος. Που οι προδότες, οι δωσίλογοι, τα γιουσουφάκια, οι πουτάνες και οι σφογγοκωλάριοι του κατακτητή (και το συγκεκριμένο ανθρωπάκι της ντροπής τα συνδυάζει ΟΛΑ) μπορούν και πουλάνε μούρη.

Φωτιά και τσεκούρι στους προδότες.

Λάκος με ασβέστη στους δωσίλογους.

Ρ.

http://christofias-watch.blogspot.com/2010/03/blog-post_04.html]



Η βεντέτα του δημοψηφίσματος πάει Internet (2)

Συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση για το θέμα που προέκυψε μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη για απειλές κατά της ζωής του σε μπλόγκ του διαδικτύου και τις έρευνες της αστυνομίας στην οικία του 35χρονου δικηγόρου, Ξενή Ξενοφώντος, αναφορικά με την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Χρίστος Κληρίδης, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, επέκρινε την αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε και επανέλαβε την άποψή του ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη.
Προσπάθειά τους, είπε, είναι να κλείσουν το συγκεκριμένο μπλόγκ, επειδή δεν τους αρέσει η αντιπολίτευση που ασκεί. Υποστήριξε επίσης ότι ο πελάτης του διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις και ότι δεν έχει καμμία σχέση με το συγκεκριμένο μπλόγκ.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ο Χρίστος Κληρίδης είπε ότι πρόκειται για μια ανοησία και ακραία τοποθέτηση κάποιου, προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να της δοθεί σημασία.

Αντίθετα, ο δικηγόρος του Μακάριου Δρουσιώτη, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι υπήρχαν σαφέστατες απειλές κατα της ζωής του πελάτη του και απέρριψε τα περί πολιτικής αντεκδίκησης.
Ο κ. Παπαπέτρου είπε ακόμα ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο πελάτης του κατονόμασαν συγκεκριμένο άτομο για ανάμιξη στην υπόθεση. Αυτό που έγινε, πρόσθεσε, είναι καταγγελία στην αστυνομία, η οποία διερευνά το θέμα.

Απορρίπτει πολιτικά κίνητρα η Αστυνομία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι μετά την καταγγελία κρίθηκε πως υπήρχε σοβαρός λόγος για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, γι' αυτό και εξασφαλίστηκε άδεια από το δικαστήριο για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συγκεκριμένου ατόμου. Είπε επίσης ότι διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του και παραλήφθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο κ. Κατσουνωτός απέρριψε ισχυρισμούς για πολιτικά κίνητρα και παρακολούθηση του τηλεφώνου του 35χρονου και πρόσθεσε ότι η αστυνομία κινήθηκε αυστηρά στο πλαίσιο της συνταγματικότητας. Η Αστυνομία, εξήγησε ο εκπρόσωπος, δεν ενεργεί στη βάση πολιτικών κινήτρων, αλλά στο πλαίσιο του νόμου.

Ελεεινό το δημοσίευμα, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Ελεεινό και ρυπαρογράφημα χειρίστης μορφής χαρακτήρισε ο Γενικό Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης το δημοσίευμα στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο.

Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι η έγκριση για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών στοιχείων του 35χρονου, από την Αστυνομία, δόθηκε από τη νομική υπηρεσία, απορρίπτοντας όμως κατηγορηματικά ισχυρισμούς περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διατύπωσε την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία, η υπόθεση δεν θα σταθεί στο δικαστήριο. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε παρέμβασή του ανέφερε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία ύστερα από γραπτή συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα.

Διερωτήθηκε επίσης, γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας έρχεται τώρα να προδικάσει, κατα την έκφρασή του, ότι δεν υπάρχει υπόθεση.
Απαντώντας ο κ. Κληρίδης διευκρίνισε ότι καθηκόντως συμβούλευσε τον κύριο Δρουσιώτη να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία. Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες κατα πόσον, με αυτά τα στοιχεία, υπάρχει ποινικό αδίκημα.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.