27/5/10

O επικεφαλής της CIA διαβεβαιώνει τη Βουλγαρία για την υποστήριξη των ΗΠΑ

ΣΟΦΙΑ –Η Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), ανοίγει γραφείο στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια.

Ο Tihomir Bezlov, Ανώτερος εμπειρογνώμονας στο Κέντρο για τη Μελέτη της Δημοκρατίας της Σόφιας δήλωσε ότι η επίσκεψη του διευθυντή της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών - Leon Panetta στη Βουλγαρία είναι ένα σημάδι της εμπιστοσύνης και ανέφερε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι ανωτάτου επιπέδου της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνήθως δεν κάνουν επισκέψεις μόνο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους ή να προβούν σε κάποια αξιολόγηση, αλλά έρχονται με συγκεκριμένες ιδέες, σχέδια, ή απαιτήσεις.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου από τον διευθυντή της CIA Λίον Panetta, τον Μπόικο Μπορίσοφ πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ ο Panetta δήλωσε ότι η U. S. Drug Enforcement Agency (DEA) θα ανοίξει γραφείο στην Σόφια μέχρι τα τέλη του 2010.

Στην συνέχεια της δήλωσης του ανέφερε ότι είχε έναν παραγωγικό διάλογο με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και δεσμεύθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος αυτός και στο μέλλον υποσχόμενος παράλληλα ότι θα υποστηριχθεί η προσπάθεια της βουλγαρικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Κο. Panetta για την θετική στάση προς την προσπάθεια της βουλγαρικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει την διαφθορά και την εγκληματικότητα δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση περιλαμβάνονται και οι δράσεις του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών με επίκεντρο την επιχείρηση Octopus, η οποία έχει ως στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής .
firatnews.com, sofiaecho.com,Focus News

5 σχόλια:

  1. Από αιώνων οι Βούλγαροι ήταν προσκυνημένοι. Τι να πούμε για την συνεργασία τους με τους Ναζί και άλλα πολλά. Η σημερινή ιστορία με τους Αμερικάνους είναι παλιά που επί Ζέλεφ ακόμη βάλανε πόδι στην Βουλγαρία για να ελέγξουν τους δρόμους του πετρελαίου και φυσικού αερίου μπλοκάροντας ότι Ρωσικό υπάρχει. Τους βάλανε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαική Ένωση (όποιος θέλει ας πεί όχι) και στήσανε το σκηνικό που βλεπουμε σήμερα με τον πρώην μαφιόζο σωματοφύλακα Μπορίσωφ να είναι πρωθυπουργός και τον αγωγό Μπουργκάς -Αλε/πολη να κλείνει οριστικά σαν ιδέα. Όχι που θα αφήναν οι Αμερικανοί τον Καραμανλή να συζητά με τους Ρώσους και τον Πούτιν για αγωγούς....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Από αιώνων οι Βούλγαροι ήταν προσκυνημένοι. Τι να πούμε για την συνεργασία τους με τους Ναζί και άλλα πολλά. <

    Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό τον τρόπο σκέψης. Γιατί είναι "προσκυνημένοι", ρε φίλε; Επειδή πήγαν με τον Άξονα; Εκεί έβλεπαν το συμφέρον τους, εκεί πήγαν. Και τους δόθηκε η Μακεδονία, εκτός Αγίου Όρους. Και η Ρουμανία με τον Άξονα είχε πάει και η Ουγγαρία το ίδιο. Όλοι "προσκυνημένοι", επειδή ο Άξονας έχασε τον πόλεμο και τον κέρδισαν οι Σύμμαχοι, στο πλευρό των οποίων, επίσης σαν υποτακτικοί, απ' ό,τι φάνηκε, ήμασταν εμείς;
    Και στο πλευρό των ΗΠΑ τόσα χρόνια τι είμαστε άραγε; Ισότιμοι, ή δούλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλο θυμα και ο Μπορισωφ μαζι με το δικο μας Αμερικανοδουλο το Τζεφρυ.
    Το συμφερον της Βουλγαριας και της Ελλαδας ειναι να αφησουν να περασει απο το εδαφος τους ο Μπουργκας-Αλεξανδρουπολης. Ενισχυεται σημαντικα η γεωστρατηγικη ισχυς και των δυο χωρων.
    Φυσικα οι Αμερικανοδουλοι ηγετες τους, πιστα σκυλακια των γερακιων της Pax Americana, εκαναν τα αδυνατα δυνατα να ακυρωσουν τη συμφωνια.
    Ειμαι πραγματικα υπερ με τα χιλια, να αγριεψει ο Πουτιν και να τους παρει ο διαολος και τους δυο....
    Αρκετα πια με τις ΗΠΑ, μια ζωη προβληματα μας δημιουργουν ακομα δε μαθαμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΖΑΡΟ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ (ΠΑΝΕΤΑ-ΜΠΟΡΙΣΟΒ).

    ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΕΦΡΕΥ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΙ' ΕΔΕΣΕ.

    ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. THE SERB...
    ΝΑΙ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!!
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ(;) ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 'ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ' ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ! ΜΕΤΑ ΤΟ 1990 ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ!!!!!
    ΟΚ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ;
    ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΑΔΕΣ... ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΦΟΡΟΤΕΡΩΝ ΠΕΔΙΑΔΩΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ ΟΦΕΛΗ!!!
    ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΠΕΔΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ, ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.